Dodaj do ulubionych

Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za metr

IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.12, 00:50
no prosze, a jednak mozna ograniczyc chciwosc

www.gant.pl/CMS/nowe-mieszkania-warszawa-jana-kazimierza/opis_inwestycji.html
cena od .... 5,2 tys za metr

zapewne to jakies wyjatkowo kiepskie mieszkanie, ale ... pokazuje kierunek

poza tym w dzisiejszej wyborczej ...

zielona italia - 5904

bi-polska - od 5900

mozaika mokotow - sprawdz nowe ceny ... odpuszczam temat ... stare byly jakies abstrakcyjne jak na lokalizacje i jakosc ... jak npaisza od 5,5 to sie zainteresuje

gant kaskada na woli - od 6110

19 dzielnica - promocja na mieszkania od 48-113 a kiedys chcieli sprzedawac mi to po 9 tys za metr

osiedle goclawska - od 5 900

radziwie strus od 6 500

polnord wilanow od 5800

luxor mokotow od 6295

czluchowska grupa invest od 5490

a podobno mialo nie byc mieszkan w nowych limitach RnS

zlota 44 - no prosze znalezli pare mieszkan od 18 tys ... a podobno ponizej 20 nie dalo rady sprzedawac

ale spokojnie ... bedize ich coraz wiecej, gdyz to i tak bardzo zawyzone limity - koszt budowy w wawie to 4 tys za metr

Jezeli ktos ma troche rozumu to radze
- wynajmowac
- mieszkac z rodzicami
a na zakup mieszkania udac sie w 2013 lub 2014

coz ... doctor grzabka doradcy z ołpen fajans, hołm broker i wszelkiej masci fachowcy gazetowi i telewizyjni beda musieli zaakceptowac i te gorzka prawde, ze ceny jednak wracaja tam gdzie ich miejsce

za rok-dwa srednia cena w wawie bedzie wynosila 5 tys, bo tyle przecietni kredytowcy zarabiaja

Obserwuj wątek
    • Gość: ajwaj Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.12, 10:04
      Ale metraże mają wyyebane u Ganta. 3 pokoje raptem 1 mieszkanie powyżej 70m2, 1 powyżej 80m2, 14 w przedziale 60-70 i ze 150 40-58m2. Plus aż 6 mieszkań 4 pokojowych 80-90m2 i jeden jedyny "penthałsik" 5p 95m2. Suuuper.
      • Gość: kkk Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.free.aero2.net.pl 24.05.12, 12:46
        Bardzo sensowne te metraze widac ze mysla.W dzisiejszych czasach sprzedaz mieszkania pow.80m to sztuka.Mniejsze przy odpowiednich cenach zejda,a jak zbuduja wieksze to beda im zalegac kilka lat i straca na tym.
        • Gość: ajwaj Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.12, 11:41
          Kuźwa, czy ty myślisz że ludzie kupują 3 pokoje 53m2 bo lubią się kisić w klitkach i więcej nie potrzebują?? Kupują bo ich NIE STAĆ na większe. I TYLKO dla tego te większe stoją puste. Zrobiliby normalne, życiowe 3 pokoje w metrażu 70-75m2 w normalnej cenie która im gwarantuje godziwy zysk, a kupujących nie skubie do ostatniej nitki to poszłoby WSZYSTKO w try mi ga jeszcze na etapie dziury w ziemi.
          • Gość: podziwiam Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 25.05.12, 11:51
            > Kuźwa, czy ty myślisz że ludzie kupują 3 pokoje 53m2 bo lubią się kisić w klitk
            > ach i więcej nie potrzebują?? Kupują bo ich NIE STAĆ na większe. I TYLKO dla te
            > go te większe stoją puste. Zrobiliby normalne, życiowe 3 pokoje w metrażu 70-75
            > m2 w normalnej cenie która im gwarantuje godziwy zysk, a kupujących nie skubie
            > do ostatniej nitki to poszłoby WSZYSTKO w try mi ga jeszcze na etapie dziury w
            > ziemi.

KUźwa. Widze, że nie jesteś palcem robiony. W kilku zdaniach zawarłeś biznes plan przedsięwziecia, które od razu jest skazane na sukces. Tylko nurtuje mnie jedno pytanie, czemu nie weźmiesz się za deweloperke? Wiedze masz wystarczającą. Przecież zrobisz normalne, życiowe 3 pokoje w metrażu 70-75m2 w normalnej cenie która ci gwarantuje godziwy zysk, a kupujących nie skubie do ostatniej nitki to pójdzie ci WSZYSTKO w try mi ga jeszcze na etapie dziury w wystarcz, ze wykopiesz dziure w ziemi.]
            • Gość: oj Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.centertel.pl 25.05.12, 15:17
              ty tez nie jestes palcem robiony, ale nie rozumiesz dwoch kwestii ... kapital i qrewski charakter jaki przypisany jest do 95% biznesmenow, aby targowac sie z ludzmi i oszukiwac tam gdzie oszukac sie da, a nie kazdy ma qrewskie geny
              • Gość: podziwiam Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 25.05.12, 21:18
                > ty tez nie jestes palcem robiony, ale nie rozumiesz dwoch kwestii ... kapital i
                > qrewski charakter jaki przypisany jest do 95% biznesmenow, aby targowac sie z
                > ludzmi i oszukiwac tam gdzie oszukac sie da, a nie kazdy ma qrewskie geny

To, że ktos jest ogólnie przedsiębiorczy, lub po prostu bardziej przedsiębiorczy niz skupieni tu forumowicze nie znaczy, że ma qrewski charakter. Punkt widzenia zalezy od punktu soedzenia. Dla żebraka ktoś kto ma fiata panda i kredytowane M-3 jest bogaczem. I co, oznacza to, że ten ów bogacz od Pandy i M-3 ma qrewski charakter? Niech każdy zagląda do swojej miski i swoje skwarki liczy. Każdy może byc przedsiębiorcą. By miec firmę nie trzeba być specjalnie urodzonym. A to, że komus idzie w biznesie lepiej niz innemu to nei znaczy, ze trzeba go wytykać czy szykanować. Poza tym jak sie ma jakieś "ale" to prosze sie udac do np. panów JW czy LC, przedstawic się z imeinia i nazwiska i powiedzieć, że sa tacy i tacy i powinni robic tak czy siak, a nie tak anonimowo, na forum. Tak to łatwo byc bohaterem
                • Gość: nadal marudzisz Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.centertel.pl 25.05.12, 21:38
                  znowu placzesz i mieszasz

lc, etc. to akurat idealne przyklady na tzw. qrewski charakter - nie chodzi o to, ze ktos oszukuje tylko o to, ze ktos swiadomie wciska kit, wszystkie spolki czarneckiego wciskaja kit, ktory ja tez bym potrafil wcisnac, ale ... MI NIE WYPADA, bo geny mi na to nie pozwalaja, czarnecki i jego chlopcy nie maja takich oporow, im nie jest wstyd wciskac kit, czy tez nie mieli zadnych oporow aby wcisnac kredyty walutowe, przy absurdalnej cenie chf, absurdalnej cenie mieszkan i do tego abusrdalnym spreadzie ...

na tym dowcip polega, zrobili to zgodnie z prawem - sa zlodziejami ? - nie sa, ale czy maja qrewski charakter, w mojej ocenie maja i powinni sie wstydzic, sek w tym ze sie nie wstydza, tylko smieja, a dla ciebie sa PRZEDSIEBIORCZY, ... to troche tak, jakbys napuscil golote, czy szpilke na goscia krzywego, garbatego, majacego problem z oddychaniem ...

mozna ? mozna, ale czy wypada wg mnie nie

ot i tyle przedsiebiorco
                  • Gość: podziwiam Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 25.05.12, 21:54
                    moralnośc to jedno a biznes to drugie. Nie wnikam w ich sumienie a tym bardziej nie znam ani LC ani JW ani innych z deweloperskiej szpicy. natomiast znam niektórych z branzy deweloperskiej choc nie są wielkie firmy i zapewne o żadnej z nich nie było na tym forum pisane to jednak sa na tyle duzymni firmami, ze zajmuja sie deweloperką. jestem przedsiębiorcą, i wiem co znaczy deweloperka nawet taka na małą lub co najwyżej średnia skale. Jakie sa to pieniądze, odpowiedzialnośc, ile ludzi sie zatrudnia, etc, etc dlatego nie smiem pouczać, instruowac deweloperów nt prowadzenia ich biznesu. Choć moja firma nie jest jakąs malutka firemka to w zestawieniu byle deweloperem odpadam w przedbiegach. Dlatego budzą mój litościwy usmiech forumowicze, którzy próbuja autorytatywnie wypowiadac się nt prowadzenia deweloperki. To tak jakby byle uczeń 1 klasy podstawówki pouczał kogos ktos pisze prace magisterską.

Dlatego jak ktoś czuje sie na siłach i tak łatwo opisuje deweloperkę to nic prostszego jak się nią zająć. Kup działkę na kredyt w centrum wawy, daj ogłoszenie że będziesz miec mieszkania 50m2 po 4 tys/m szybko znajda sie klienci już na etapie dziury w ziemi a wtedy i każdy bank chętnie udzieli ci kredytu. Wybudujesz, szybko sprzedasz, spłacisz bank i będziesz sie cieszyc godziwym zyskiem. jakie to proste :):):)
                    • Gość: troche racji masz Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.centertel.pl 26.05.12, 01:33
                      gdzie masz racje to masz racje

1/
                      ja jestem za tym aby panstwo pomagalo deweloperom, ale nie w postaci chorej RnS, ale w postaci
                      - dostepu do ziemi
                      - budowy infratstruktury
                      - finasowania
                      to wszystko mozna zrobic, ale u nas zawsze rzadzily glaby, ktore nie potrafily zrobic najprostszych rzeczy ... oni tylko potrafia p....c o niczym ... albo biegaja z krzyzem i robia lustracje, albo graja w pilke i organizuja sobie mistrzostwa w pilke nozna (po ch.j to komukolwiek to nie wiem), albo wszystko prywatyzuja i sprzedaja w imie realizacji idee fix nawiedzonego goscia ktorego ktos kiedys wyciagnal z kapelusza i uczynil ekonomicznym guru, mimo ze to kompletny palant nie rozumiejacy ani gospodarki, ani tym bardziej finansow (polowa dlugow, jakie wyswietla na zegarze ktory postawil w centrum jest bezposrednia konsekwencja jego glupoty),

tu zawsze bedzie syf, bo polacy to zalosny, zapijaczony i zakompleksiony narod, tu nie da sie zrobic niczego z sensem, bo albo nie pozwola ci tego zrobic, albo wysmieja, albo wszystko zniszcza i rozkradna ... a do tego wszyscy maja jeszcze niesamowicie wysokie mniemanie o sobie

2/
                      ja nie mowie, ze wszystko musi byc tanie, ja doskonale rozumiem, ze niektore inwestycje musza swoje kosztowac, ale twierdze ze

- przecietny koszt budowy metra mieszkania w wawie wynosi okolo 4 tys zl i to ze wszystkim (lacznie z odsetkami), w wyzszym standardzie bedzie to maksymalnie 5 tys, pomijam hiszpanskich kretynow, ktorzy wpadli tu jak do dziekiego kraju i licytowali jakies absurdalne ceny ziemi, czy ganta ktory zaplacil za syfiasty teren na sokolowskiej ponad 150 baniek ... no coz ... to ich problem

- deweloperzy sa w znacznym stopniu sami sobie winni, gdyz to oni rozpetali banke spekulacyjna, do ktorej dolaczyli sie potem producenci, wykonawcy i wlasciciele ziemi, bo kazdy chcial cos skubnac z tortu

ogolnie pozostaje przy swoim zdaniu, no ale to nie ma znaczenia, bo to co ja mysle to i tak niczego nie zmieni, tak jak powiedzialem tu jest polska, tu zawsze bedzie syf, bo inaczej byc nie moze, no ale coz ... to moje miejsce i na swoj sposob lubie to gowno w jakim tkwimi po uszy
            • Gość: ajwaj Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.12, 17:11
              Rób zjazd kmiotku...
              • Gość: podziwiam Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 25.05.12, 21:09
                > Rób zjazd kmiotku...

uuuuu, szybko się Twoja kariera biznesmena skończyła. A może jednak w twoim genialnym choć lapidarnym i przemyślanym w najdrobniejszym szczególe biznes planie jest jakiś bład? Ano jest, i to nie bład a wielbład dlatego Ty jeses kmiotem, który nie powienien prowadzić ani kiosku ruchu, ani roweru a wypowiadanie się przez Ciebie o biznesie pt Deweloperka jest jak wypowiadanie się kursanta nauki jazdy o błedach w konstrukcji bolidów F1.
                Choc to przykre to jednak powinienes znac swoje miejsce w szeregu i nie pouczać tych, którzy w tym szeregu sa dużo lepiej ustaweini niz Ty.
    • Gość: PPP Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: 80.50.231.* 24.05.12, 10:24
      kolejny moloch otoczony torami i trasami - ciekawe gdzie tam jakaś szkoła czy coś takiego w pobliżu...
      • Gość: 啦舒&# Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.12, 22:30
        Znasz Wolę jak twoja żona twojego penisa, czyli wcale.
    • bartdab Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za 24.05.12, 14:17
      > Jezeli ktos ma troche rozumu to radze
      > - wynajmowac
      > - mieszkac z rodzicami
      > a na zakup mieszkania udac sie w 2013 lub 2014

Wynajmując płacisz za mieszkanie (bez czynszu) jakieś 1-1,5 tys zł. Jak ktoś ma kupić za 1-2 lata, żeby czekać kolejne 2 lata na wybudowanie to są prawie 4 lata czekania. Tego 1-1,5 tys zł miesięcznie w tym czasie ta osoba nie odłoży.

Co za tym idzie oznacza to wkład własny/kasa na wykończenie mniejsza o jakieś 50-72 tys

Jak ktoś myśli o założeniu rodziny, dzieciach itd to nie może zresztą tyle czekać. Ponadto jak zrobi sobie w międzyczasie dziecko to matka pójdzie na macierzyński i jeszcze może nie dostać kredytu.

Reasumując myślę, że już teraz warto szukać okazji w cenach na poziomie 6 tys za metr.
      • Gość: Fazi Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: 78.133.196.* 24.05.12, 16:28
        ^^^ Tym kosztom wynajmu za 4 lata czekania należy przeciwstawić koszty odsetek od kredytu za 4 lata (ewentualnie odsetki od kapitału nieprzeznaczonego na zakup mieskzania uzyskanym przez 4 lata czekania). To trochę zmienia rachunek.
        • Gość: few Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: 79.162.113.* 24.05.12, 20:39
          ale kredyciarzom niczego nie da sie wyjasnic ... oni uwazaja, ze im wiekszy kredyt tym jest fajniej
        • aegis_of_heart Dokładnie. Bartdab to albo lebiega albo naganiacz. 25.05.12, 15:29
          Nie trzeba być orłem by zauważyć, że koszt odsetkowy jest znacznie wyższy od odstępnego.

Do tego dochodzą amortyzacja, spadające ceny minimalne, uwiązanie do mieszkania, którego cena spada (więc też sprzedaż będzie dużym kosztem).

Generalnie kupno jest niekorzystne ekonomicznie względem najmu.
      • Gość: spec Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.aster.pl 24.05.12, 22:38
        > Ponadto jak zrobi sobie w międzyczasie dziecko to matka pójdzie na macierzyński i jeszcze może nie dostać kredytu.

Ludzie!! To jeleń totalny, myślałem, że już tacy wyginęli.
        Znaczy się wg Ciebie, jak kobieta pójdzie na macierzyński po załadowaniu się w kredyt, to już nie będą musieli go obsługiwać, czy jak? Skoro ledwo się łapią przy podwójnej pensji, to jasne, że przy jednej pensji i nowych wydatkach w budżecie domowym na dziecko, nie będzie ich stać na obsługę tego kredytu.
        • Gość: qaz Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.12, 22:47
          Mieszkanie dla młodych z dzieckiem - polecam kawalerkę 25 mkw. warunki prosto z prl
        • bartdab Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za 30.05.12, 13:13
          obsługiwać a dostać to 2 różne kwestie.

Jak ktoś wynajmuje za 1,5-2 tys zł mieszkanie to znaczy, że go na takie stać. Ale dla banku to nie jest jasne, że rata na poziomie 1,5 tys zl + czynsz to jest takie samo obciążenie. Są po prostu różne formy zarabiania np. na czarno, umowy o dzieło, działalność gospodarcza. Banki tego nie respektują.
    • Gość: 啦 舒 85m, od północy, 1p., nad śmietnikiem. IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.12, 22:28
      /

Kupuj, szczurze!

/
      • Gość: marudzisz Re: 85m, od północy, 1p., nad śmietnikiem. IP: *.centertel.pl 24.05.12, 22:54
        chinczyk/mongol/japoniec grymasisz - rok/dwa temu chcieliby za to samo 7 i znalazlby sie idiota ktory by to kupil

za rok takie cuda beda wystawiane po 4 z hakiem

tu nie chodzi o to, ze kazde mieszkanie kosztuje 5,2 tylko o pokazanie kierunku cen
        • Gość: piknik Re: 85m, od północy, 1p., nad śmietnikiem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.12, 16:39
          Tłumaczysz temu spod chello? Po co? On wie lepiej.
          Większość debilnych postów pod różnymi nickami spod chello to jego robota. Poz.
          • Gość: Robson Re: 85m, od północy, 1p., nad śmietnikiem. IP: *.aster.pl 26.05.12, 09:53
            Ale cena dużo niższa niż na Sokołowskiej, aż dziwna jak na Warszawę, chyba, że to "od" robi różnice..
            • Gość: Ojciec Mateusz Re: 85m, od północy, 1p., nad śmietnikiem. IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.12, 14:19
              Wszystkie ceny "od" to ściema.
              • Gość: syn ojca mateusza Re: 85m, od północy, 1p., nad śmietnikiem. IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 26.05.12, 21:43
                > Wszystkie ceny "od" to ściema.

Czyli znów, na reklamie cena od 5900 a w rzeczywistości ceny ok 7000 i bez większych ustepstw ze strony dewelopera by cos taniej sprzedać. Ceny "od" i ustepstwa dotyczączą jedynie mieszkań o duzych metrażach lub sa to mieszkania o tzw "z d..py", tj. o kiepskim ustawieniu, nasłonecznieniu, kiepskim widokiem itp. Ewentualnie jeszcze w przypadku mieszkań segmentu "premium" (choc to może byc tylko premium wg deva) sa skłonni na obniżki. Mieszkania segmentu popularnego i niewielkie metraże jak trzymały ceny tak trzymają.
                • Gość: wnuk ojca mateusza Re: 85m, od północy, 1p., nad śmietnikiem. IP: *.centertel.pl 26.05.12, 21:55
                  dziadek i ojciec co wy pie...cie,
                  w 2007-2009 krzyczeli za te mieszkanka 8-9 tys za metr, robili promocje po 7 i sprzedawali wiekszosc po 8 z hakiem
                  dzis krzycza 7-8, robia promocje po 5-6 a sprzedaja wiekszosc po 7 ...

za rok beda krzycze 6-7, promocje robic po 4-5, a wiekszosc sprzedawac po 6

qrwa, alez rodzina mi sie tepa rodzina trafila, az wstyd sie przyznac
                  • Gość: syn wnuka Re: 85m, od północy, 1p., nad śmietnikiem. IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 26.05.12, 23:45
                    > dziadek i ojciec co wy pie...cie,
                    > w 2007-2009 krzyczeli za te mieszkanka 8-9 tys za metr, robili promocje po 7 i
                    > sprzedawali wiekszosc po 8 z hakiem
                    > dzis krzycza 7-8, robia promocje po 5-6 a sprzedaja wiekszosc po 7 ...
                    >
                    > za rok beda krzycze 6-7, promocje robic po 4-5, a wiekszosc sprzedawac po 6
                    >
                    > qrwa, alez rodzina mi sie tepa rodzina trafila, az wstyd sie przyznac

Satry jestes i się nie znasz :) :) :)
                    Tak na powaznie to osobiście mam duzy dystans do cen z 2007 roku. Była to typowa bańka i jak to każda bańka w końcówce cechowało ja nieracjonalne szaleństwo. Ceny nieruchomości, czyli działek, mieszkań, domów rosły z tygodnia na tydzień miesiąca. Ludzie sami nie wiedzieli po ile sprzedawać. Wystawiali jakąś cene a jak za szybko był chętny to wycofywali się z oferty by za chwile wystawić mieszkanie ponownei z nowa wyższa cene. Szukali granicy i napinali strune do granic wytrzymałości. osobiscie znam kilka takich przypadków. Struna, czy bańka w końcu pękła i tak jak ceny wariacko rosły tak i szybko spadły do pewnego poziomy. W 2009 było juz wyraxniej ale od tego czasu ruch cen jest ale jest nieznaczny. Oczywiście ruch był generalnie albo tylko w dół (poza wyjątkami). Głowne spadki dotyczyły mieszkań premium i duzych metraży lub mieszkań których ceny z niewiadomych pwodów były na poziomie absurdu. Ale to było wszytsko kilka lat temu. Od 2007 roku mineło 5 lat i rynek się ustabilizował lub się stabilizuje. Widać, że ceny jakby staneły w miejscu, a np. w katowicach wzrosły. Osobiście nie wierze że jeszcze będą spadki 10-20-30-40% od obecnego pułapu i nikt w to nie wierzy oprócz tych co mysla życzeniowo. Deweloperzy maja mase mieszkań niesprzedanych i wcale nie kwapia się z obniżkami bo byc może potencjał na obniżki sie wyczerpał. Może ktos jeszcze obnizy o 1-2% i to wszytsko, lub przekształci cała oferte, ze część mieszkań opuści o 100-200zł na metrze by na innych mieszkaniach podnieść, tak, ze suma sumarum całą inwesteycje wycenia globalnie na ta sama kwote tylko inaczej cenowo różnicuje mieszkania. Zrobi promocje, i napisze, ze było po 6000 a teraz jest po 5900, a jak ktos jes zainteresowany to okazuje się, że naprawde mieszkanie które go interesuje kosztuje 6800/m2, mimo, że przed promocją to konkretne mieszkanie kosztowało 6700/m2. Jedno mieszkanie sprzeda taniej a odbije sobie na drugim.

Nalezy pamiętać, że wzrost cen nie był wyłacznie oznaka pazerności develeoperów. Budownictwo to bardzo długi i obszerny łańcuszek i bardzo duzy element całej gospodarki. Składa się na to bardzo duzo czynników, elementów. Jak był boom drożało wszytsko co związane z budownictwem tj dzialki, materiały (ceny szalały), usługi. To wszytsko bardzo podrożało i żeby ceny spadły do poziomu sprzed boomy to każdy z tych czynników powinien spać do tego poziomu. Na to nie ma szans. Pamiętam jak przed boomem działki budowlane w okolicach Wawki wyceniane były po 5-20zł m2 i nie było chętnych. nastał boom i działki w tych samych okolicach cenią się po 200-500 zł. Wzrost niewairygodny. Jak ktos budował dom w czasie boomu to wie jak cięzko było o materiały budowlane i jak ich ceny rosły a to przecież nie wina pazernosci devów tylko producentów materiałów. Ktos chciał budowac z ceramiki a że ceramiki nie było lub nagle podrożała o 15% przezucał się na BK, a jak juz pogodził się na budowe z BK tez się okazywało, ze on podrożał o 20% więc znów szybko zmieniał koncepcje i wracał do ceramiki i modlił sie żeby sprzedali mu po tych cenach po podwyższe o 15% i żeby w ogóle chcieli sprzedać. Podobnie z kosztem pracowników.
                    Tak to widze
                    • Gość: wnuk ojca mateusza Re: 85m, od północy, 1p., nad śmietnikiem. IP: *.centertel.pl 27.05.12, 00:36
                      ojciec ty chyba piles dzisiaj

to co piszesz nie ma sensu

- deweloperzy sami nakrecili banke spekulaqcyjna, do czego przyczynila sie nagonka w tv, gazetach i zalew tanim kredytem dawanym kazdemu idiocie ktory chcial
                      - dlaczego mam nie liczyc spadku od 2007 i 2008 ... przeca toi nonsens ... poza tym w stosunku do ub.r. tez jest taniej o 5-10%

mowiac krotko
                      ojcic przestan pic !!!
                    • Gość: trololo Re: 85m, od północy, 1p., nad śmietnikiem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.12, 11:23
                      > Tak to widzę

To zmień okulary. Ceny materiałów już dawno wróciły do poziomów sprzed szału + inflacja. Tylko i wyłącznie pazerność dewów nakręca ceny, udział czystego zysku tych krwiopijców w cenie m2 to minimum 40%. Koszt wybudowania m2 w stanie deweloperskim RAZEM z działką to 3500-4000 (z czego działka max 1000zł/m2). Każdy kto choć otarł się o temat ci to powie, a ja tak się składa akurat robię przy budżetach tego typu inwestycji.

• Gość: weer Re: 85m, od północy, 1p., nad śmietnikiem. IP: *.ip.netia.com.pl 29.05.12, 10:23
                      tak jak u mnie jeden znajomy. granica miasta wojewódzkiego, ładny nowy dom - gość w apogeum bańki chciał za niego okrągły 1 mln PLN. trafił się klient, który na stół kładł 900 000zł w żywej gotówce, a ten uparł się na milion i basta. efekt jest taki, że dziś chałupa się nieco postarzała, wystawiona jest za 600 000 PLN i pies z kulawą nogą nie interesuje nią...
                • Gość: robson Re: 85m, od północy, 1p., nad śmietnikiem. IP: *.aster.pl 28.05.12, 16:43
                  Teraz to trochę przesadziłeś, aż o tyle nie zwiększą ceny:) Słyszałem, że deweloper potrafi sporo zejść z ceny, ale to wyjdzie w praniu, wiadomo, że najlepiej albo kupić na początku jak robią promocje, albo pod koniec jak już wyprzedają ostatnie mieszkania.
    • Gość: Adam Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.play-internet.pl 27.05.12, 01:52
      Mili Państwo,
      Proszę dokładniej przyjrzeć się szczegółom inwestycji. Standard Ganta to: najdroższa firma zarządzająca budynkami po oddaniu do użytkowania (Gant wpisuje sobie taki drobizg do umowy sprzedaży), brak ogrodzenia waszego prestiżowego osiedla (co to oznacza nie muszę tłumaczyć...), brak ochrony, okna PCV, drzwi wzmocnione (cokolwiek to znaczy, ale na pewno nie antywłamaniowe), standard części wspólnych dużo niższy niż u konkurencji. A do tego jakość wykonania i problemy "innych szczęśliwych mieszkańców" osiedli od GANTA. Proponuję troszkę poczytać fora - żeby daleko nie szukać nawet inwestycji Kaskada na Woli, gdzie Gant wraz z firmą zarządzającą nieruchomością robią co chcą.... Usterek nie ma kto usuwać, na mieszkańców przerzuca się odpowiedzialność za wszystko, zalane garaże. Acha - na koniec proszę dodać do ceny m2 mieszkania obowiązkowy koszt zakupu garażu (najdroższego na Jana Kazimierza) i ewentualnie najdroższy koszt zakupu komórki lokatorskiej (3500 zł/m2). I wtedy ta cena nie będzie już taka mała.... Jest jeszcze mały szczegół: proszę przejrzeć historię tego co Gant wybudował i w jaki sposób to zrobił np. Osiedle Myśliwska w Gdańsku (www.trojmiasto.pl/Gant-Development-o27057.html), inwestycje we Wrocławiu (gdzie mieszkańcy sądują się Gantem i od wielu lat nie mogą stać się właścicielami mieszkań za które zapłacili (www.rp.pl/artykul/531642-Zaplacili--ale-mieszkac-nie-moga.html, www.rp.pl/artykul/76535,420512_Od_lat_czekaja_na_akty_notarialne_od_Ganta.html). DLa chcących poczytać o "ciekawszych rozwiązaniach Ganta" polecam wpisać w google: Gant - Kant i .... wszystko stanie się jasne. Przyszłym klientom Ganta szczerze współczuję.

Pozdrawiam
      Adam Jarzębski (były klient)
      • Gość: dejk Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.05.12, 11:54
        Z tego co ja czytałem forum z kaskady to ludzie tam są zadowoleni z mieszkań i części wspólnych. Był problem z liczeniem metraży ale jakoś to podobno dobrze rozwiązali. To, że osiedle nie jest strzeżone dla mnie to żaden problem.
        Oczywiście to co deweloper wybudował już trzeba sprawdzić tylko mądrze. Bo znajdź mi dewelopera który nie miał problemów i zażaleń od mieszkańców.. takich osiedli po prostu nie ma.
        • Gość: lukasz Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.aster.pl 29.05.12, 14:51
          Z tego co się orientuje ten deweloper jest z Wrocławia więc tam ma najwięcej swoich inwestycji, ale jak widać już się rozprzestrzenia na całą Polskę, i zaczyna w stolicy, więc sądzę, że źle z nim nie jest.
          • Gość: AAA Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.play-internet.pl 29.05.12, 23:27
            Jak to ładnie nazwałeś "rozprzestrzenia się w stolicy" bo ... nie dlatego że interes mu tak dobrze idzie - tylko dlatego że tam już wszyscy poznali tą "super jakość" i firma stała się znana w mediach lokalnych ze swoich fuszerek a w stolicy ma (jeszcze) czystą kartę...
            • bluutka Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za 30.05.12, 09:26
              Gdyby było tak jak piszesz nie robił by nowych osiedli we Wrocławiu a ma tam obecnie kilka nowo powstających, ok 5 albo 4.
            • Gość: lukasz Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.aster.pl 30.05.12, 14:27
              To pewnie twoje zdanie, skoro każda firma miałaby założenie że trzeba znaleźć nowy rynek bo na tym już nas znają i jest źle, to by zaraz splajtowali, ja sądzę, że to chodzi o rozwój, a osiedla w stolicy to jakiś sukces dla dewelopera. Sądzę, że wszystko wyjdzie w czasie, poza tym ludzie czytają fora, mają znajomych więc to nie do końca czysta karta, przed kupieniem mieszkania każdy chyba chce się coś dowiedzieć o deweloperze...
      • bartdab Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za 30.05.12, 13:20
        Ja Kaskadę znam od środka i nie ma takich problemów, o których piszesz. Skąd takie informacje ?
      • klemenko Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za 01.06.12, 13:39
        > brak ogrodzenia waszego prestiżowego osiedla

To raczej plus niż minus.
    • Gość: też z chello Wieczyste? IP: *.dynamic.chello.pl 30.05.12, 10:00
      Konkretne pytanie - bo tu same bzdety.

Działka to wieczyste, czy własność?
      • Gość: PPP Re: Wieczyste? IP: 80.50.231.* 30.05.12, 10:51
        w tej okolicy to wszystko jest na użytkowaniu
      • bartdab Re: Wieczyste? 30.05.12, 13:24
        Wieczyste. Każda budowa na Kazimierza ma wieczyste.
        • melancho_lia Re: Wieczyste? 11.06.12, 07:17
          Bzdura, Carre Arte, Bell Arte i Villa Arte są na własnosci.
          • ooromciooo Re: Wieczyste? 11.06.12, 08:29
            melancho_lia napisała:

> Bzdura, Carre Arte, Bell Arte i Villa Arte są na własnosci.

Proszę nie wprowadzać w błąd. Powyższe inwestycje są na działce w użytkowaniu wieczystym.

za: WA4M/00148821/5

"DZIAŁKA GRUNTU W UŻYTKOWANIU WIECZYSTYM DO DNIA 5 GRUDNIA 2089ROKU ORAZ STANOWIĄCE ODREBNA NIERUCHOMOŚĆ BUDYNKI WYSZCZEGÓLNIONE NA WYKAZIE ZAWIERAJĄCYM ICH OPIS -DOK6-K28"
      • Gość: 1125 Re: Wieczyste? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.12, 09:56
        Sprawdzałem kilka inwestycji na J. Kazimierza i wszystkie były na u.w.
    • edytab356 Royal House - Gant - Jana Kazimierza -umowy 27.06.12, 09:15
      Witam, właśnie dostałam do podpisania umowę z Gantem jednym słowem masakra umowa jednostronna, Uwaga na oświadczenie do umowy jest na końcu umowy i to dopiero masakra!!!
      pozwolenie do użytkowania jest uzależnione od wszystkich lokatorów w przypadku gdy któryś z lokatorów nie wywiąże się z umowy nie mogę zamieszkać w lokalu, a tym samym nie mogę mieć aktu własności. hehehe
      deweloper narzuca nam i innym w ciągu 60 dni:
      -montaż kuchenki elektrycznej. zlewu
      -w łazience ściany zmywalne typu płytki min. 2m wysokości, podłogi ścieralne typu płytki łazienkowe też ścieralne odpowiednia grubość podług, podłączenia sedesów umywalek i urządzenia natryskowego
      mamy za to kary za nie wykończenie mieszkania jak sobie Deweloper życzy ciągu 60dni 2.000 zł na miesiąc aż wywiążemy się z oświadczenia.
      Dwukrotnie kontaktowaliśmy się z deweloperem aby wytłumaczył zapiski milczy a milczeniem jest złotem za którego my płacić nie będziemy...

• Gość: weer Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza -umowy IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.12, 10:35
        pierwszy raz słyszę o takich zapisach w umowie!!!
      • bartdab Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza -umowy 28.06.12, 12:51
        Przeczytałeś dokładnie to oświadczenie ? Spójrz jeszcze raz i zwróć uwagę kiedy ono ciebie dotyczy.

Dotyczy wtedy jak wprowadzisz zmiany aranżacyjne, które mogą skutkować tym, że nie podłączysz sobie np. grzania czy wody. Wówczas nie można odebrać takiego lokalu dlatego masz karę !

Reasumując przeczytaj dokładnie jeszcze raz.
        • Gość: aaaa Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza -umowy IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.12, 22:43
          Pisze Pani/Pan o tej samej umowie??? Ja również czytałem to oświadczenie i nic takiego nie pamiętam.

60 dni na wykończenie kuchni i łazienki albo bardzo nieprzyjemne konsekwencje.... jak to przeczytałem, szczęka mi opadła.
    • Gość: zenek Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.neting.pl 04.08.12, 18:50
      Ceny maleją, ale nie wszystko złoto co się świeci. Gant na Jana Kazimierza wystawił 5k jedno mieszkanie na parterze dla reklamy, reszta chodzi po 7-8k:
      www.gant.pl/szukane/10798
      W kasadzie po 6k masz apartamenty, 1-2 pokojowe chodzą 8-9k.

Do tego sporo tych inwestycji, zwlaszcza na Woli, jest na terenach poprzemysłowych, wszędzie kominy, złomowiska, ciężarówki ze żwirem i tym podobne. To będą getta biedoty, podobnie jak kiedyś osiedla przyzakładowe.
    • bartdab Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za 09.08.12, 12:39
      skąd masz takie informacje ?
      • Gość: dodek Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.home.aster.pl 16.08.12, 18:12
        Poproś o prospekt informacyjny z planem zagospodarowania terenu i zapytaj jak masz dojechać do garażu od strony City hahahahhahaha
    • Gość: zorientowany BZDURA!! Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.12, 16:34
      BZDURY! Pytałem w Gancie i fakty są takie:
      - decyzje są (i były) ostateczne i nie ma przeszkód w realizacji Royal House
      - już po uzyskaniu statusu ostateczności pierwszej decyzji jeden z 'życzliwych' (jak to w Polsce) sąsiadów złożył wniosek o wznowienie postępowania, bo niby coś w procedurze było nie tak... Zostało to oddalone (jak ktoś może, to niech sobie zobaczy decyzję nr 176 /WOL/12 z 7.08.2012 r., która odmawia uchylenia pierwszej 9/WOL/08 z 9.01.2008 oraz decyzję 227/WOL/2012 z 17. 07.2012 odmawiającą uchylenia 77/WOL/2012 z 20.02.2012)

Tak więc Gant ma ostateczną decyzję nr 9/WOL/08 o warunkach zabudowy oraz ostateczną decyzję 77/WOL/2012 zatwierdzającą projekt budowlany i udzielającą pozwolenia na budowę.

Koniec i kropka. Dalsza dyskusja zbyteczna.
      Pozdrawiam konkurencyjnych deweloperów, którzy nam chcą tylko napsuć nerw, że nie u nich kupiliśmy. Ludzie, opamiętajcie się! są jakieś granice!
      • Gość: zenek BZDURA!! Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza IP: *.home.aster.pl 23.08.12, 18:11
        Chyba ,że ZUS jako skarżący zaskarży do Sądu te decyzje .....a co z drogą dojazdową do garaży od strony City ? Jak tam dojechać hahahahahah
        • bartdab BZDURA!! Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza 25.08.12, 22:12
          masz wyjątkowo duża wiedzę o tej inwestycji ? Mozesz podac zrodlo swoich informacji ?
    • Gość: zorientowany Czytajcie!!! royal house- Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.12, 16:57
      aha, jeszcze jedno:
      o tym, jakie aktualnie istnieje zadłużenie zabezpieczone hipotecznie można przeczytać w prospekcie i w projekcie umowy. Dostałem zapewnienie od Ganta, że lokale będą nam sprzedane BEZ HIPOTEKI, Z CZYSTYM REJESTREM. Będzie dobrze, zapytajcie tych z Kaskady, jak nie wierzycie.
      • Gość: zenek Re: Czytajcie!!! royal house- Jana Kazimierza - 5 IP: *.home.aster.pl 23.08.12, 18:48
        a banki dadzą kredyt na takie mieszkania , jak nieruchomość jest zabezpieczona obligacjami hahahah Może dlatego teraz Gant wali we wszystkich gazetach ogłoszenia o emisji kolejnych obligacji na 11 % ( duża odwaga ) A spadek akcji Ganta na niecałe 5 zł z 11 to co ? Może Pan ,,kupujący " to wyjaśni .
      • Gość: niezorientowany Re: Czytajcie!!! royal house- Jana Kazimierza - 5 IP: *.home.aster.pl 25.08.12, 15:46
        Amber Gold to spółka inwestująca w złoto i inne kruszce, działająca od 2009 r. Klientów kusiła bardzo wysokim oprocentowaniem inwestycji - przekraczającym nawet 10 proc. w skali roku, które znacznie przewyższało oprocentowanie lokat bankowych. 13 sierpnia na stronie internetowej pojawiła się informacja o likwidacji spółki.

Tydzień temu prokuratura w Gdańsku postawiła założycielowi firmy i jej prezesowi Marcinowi P. sześć zarzutów. Zastosowano wobec niego dozór policyjny i wydano zakaz opuszczania kraju.

(Super Express, TSz)

A Gancik wypuszcza obligacje oprocentowane na 11 % rocznie i Pan ,,Zorientowany" pisze nam ,że wszystko jest ok. Przypomnieć chcę ,że dodatkowy koszt obsługi takich obligacji to ok. 3 % czyli łącznie 14 % POWODZENIA
        • bartdab Re: Czytajcie!!! royal house- Jana Kazimierza - 5 25.08.12, 22:10
          oni nie finansują całej inwestycji z obligacji. Obligacje to pokrycie 30 % kosztów. Wszystko masz w prospekcie emisyjnym. (www.gielda.gant.pl/CMS/prospekty_emisyjne/prospekt_serii_AW.html) - 9 MLN ZŁ CZYLI 10 % IDZIE Z OBLIGACJI na inwestycje. Oni biorą obligacje po to żeby móc wziąć kredyt.

Finansowanie inwestycji polegającej na budowie budynku mieszkalno-usługowego w Warszawie przy ulicy Jana Kazimierza. Inwestycja pod nazwą Royal House realizowana jest przez spółkę zależną GANT PMW Sp. z o. o. JANA KAZIMIERZA S.K.A Środki w kwocie 6 900 000 złotych zostaną przeznaczone na wykup obligacji, które zostały wyemitowane w celu częściowej zapłaty za grunt, na którym realizowana jest inwestycja.

Dodatkowo środki w kwocie w kwocie 2 155 000 zł zostaną przeznaczone na uzupełnienie wkładu własnego inwestora w inwestycję.
          Realizacja inwestycji rozpoczęła się w II kwartale 2012 roku. Emitent szacuje, iż całkowity koszt realizacji inwestycji wyniesie około 89 500 000 złotych. Pozostałe koszty inwestycji [b]finansowane będą z kredytu bankowego oraz środków własnych Grupy Emitenta[/b]. Na dzień zatwierdzenia prospektu emisyjnego Emitent jest na etapie negocjowania warunków umowy kredytowej.

PS. Obligacje maja 2-letni wykup więc i tak będzie już po budowie :)
          • Gość: niezorientowany Re: Czytajcie!!! royal house- Jana Kazimierza - 5 IP: *.home.aster.pl 30.08.12, 23:46
            Szanowny Panie ,,kliencie" . Doceniam Pana zaangażowanie w obronie Wrocławskiej firmy Gant w której Pan kupił super okazyjnie mieszkanie za 5700 zł . Dla mnie to zwykła piramida finansowa taka jak Amber Gold . Dzisiaj wyprodukowanie mieszkania z 2 poziomami garaży to min. 3500 za m2 + zakup działki która kupiliście za obligacje w cenie 1500 zł w m2 mieszkania . Dodatkowo obligacje na 11 % , koszty ich obsługi , chcecie zaciągnąć kredyt na budowę to dodatkowe 7-9 % , koszty sprzedaży - płacicie Brokerom 2-3 % za sprzedaż od wartości mieszkań , koszt projektantów , koszt ogłoszeń , biura sprzedaży , koszty gwarancji usterkowej dla nabywców.
            Moim zdaniem to jakieś 7000 zł za m2 mieszkania z Vatem . To jak chcecie to zrobić . Do tego wszystkiego nie macie dalej drogi dojazdowej do garazy poziomu od strony City . Dla mnie to zwykły przekręt na zasadzie takiej jak Amber Gold proponował olbrzymie odsetki tak Wy macie super tanie mieszkania .
            dlaczego nie uświadamiacie ludzi Panie ,, Kupujący " ,że na inwestycję na Jana Kazimierza powołana jest spółka celowa która jedynie ma dwa stołki i Prezesa no i obligacje in długi .Nie Gant odpowiada za długi a jedynie jakaś spółeczka . Na stronie Giełdy Papierów Wartościowych jest takie porównanie Amber Gold = Gant Panie ,,Kupujący ; ja życzę powodzenia ale proponuję innym kupującym poczekać aż postawicie dźwigi na budowie zanim wpłacą Wam chociaż 10 gr,
            • Gość: guyiu Re: Czytajcie!!! royal house- Jana Kazimierza - 5 IP: *.centertel.pl 31.08.12, 03:27
              a kto ci chlopcze takich glupot naopowiadal ??? koszt budowy w wawie to 4 tys ze wszystkimi skladowym ... skad ci wychodzi 7 to chyba sam nie wiesz ... przestan sie osmieszac
              • Gość: z wrocka Re: Czytajcie!!! royal house- Jana Kazimierza - 5 IP: *.home.aster.pl 03.09.12, 09:47
                oszukany_klient_ganta (08/09/2010, 18:26 )
                Ludzie uważajcie na tych cwaniaczków z Ganta. Poszukajcie w internecie opinii ludzi, którzy im zapłacili, a przez 3 lata nie mogą doprosić się podpisania aktów notarialnych. We Wrocławiu już oszukali w taki sposób ponad sto osób. Wybudowali 2 budynki Kaszubska, Pomorska, wbrew prawu budowlanemu, powiększając je niezgodnie z pozwoleniem na budowę. Teraz PNB nie godzi się na pozwolenie na użytkowanie, bo są to samowole budowlane. Pracownicy tej firmy. życzę, abyście nie musieli z nimi rozmawiać. Nie dajcie się skusić ich promocjami. Z reklamą radzą sobie dobrze, ale budowania dopiero się uczą, zatrudniają najtańszych pracowników, niedoświadczonych, niekompetentnych. PROWIZORKA totalna, ale czego więcej się spodziewać jak ludzie handlujący walutą zabierają się za budowanie bloków. l Zapłacili, ale mieszkać nie mogą
              • Gość: będzie dobrze Re: Czytajcie!!! royal house- Jana Kazimierza - 5 IP: *.home.aster.pl 03.09.12, 09:53
                Re: Obligacje GANT --> Bankier znowu nagania naiwne jelonki
                Autor | ~zyga [83.31.239.*] 2012-08-21 17:23
                Gant bankrutuje od 2008 roku. Wszyscy wieszczą, że jest bardzo ciężko i Gant musi zbankrutować. Co i raz czytamy, że nikt im nie da kasy i nic nie wybudują, a jednak...
                Spłacili w tym roku 120 zł obligacji i 200 mln zł kredytów. I to z czego? no głównie z kasy z Sokołowskiej. Czyli spłacać można?! Swoją drogą były też jakieś drobne emisje dla instytucji i był duży kredyt na budowę w Krakowie, więc argument, że nie dostają kasy nie jest najlepszy.
                A swoją drogą polecam lekturę:
                samcik.blox.pl/2012/08/Nie-sa-parabankiem-a-placa-11-odsetek-w-skali.html
                • Gość: może się uda Re: Czytajcie!!! royal house- Jana Kazimierza - 5 IP: *.home.aster.pl 03.09.12, 09:56
                  W tych niesprzyjających okolicznościach przyrody z każdej lodówki i z każdego serwisu internetowego, do którego się udam, wyskakuje mi oferta firmy Gant, która oferuje ni mniej, ni więcej, a 11% rocznego zysku. To nawet więcej, niż dawał w ramach ostatniej oferty przed swym pogrzebem Amber Gold (tam było 10%). W dodatku Gant bierze mnie pod włos i pyta w banerach reklamowych: "Rozczarowany lokatą? Wybierz dwuletnie obligacje zabezpieczone. Zysk oparty na faktach". Pięknie, prawda? A jak jeszcze usłyszałem tuż przed weekendem w radiu, że na temat tych 11% opowiada znany inwestor giełdowy ;-) Jacek Żakowski, to już uznałem, że nie ma co - trzeba prześwietlić. Od razu powiem, że porównanie Ganta do Amber Gold jest nie na miejscu, bo Gant nie jest ani parabankiem, ani tym bardziej piramidą finansową. To firma deweloperska z Legnicy, która ubija interesy na budowaniu i sprzedaży nieruchomości. Z Amber Gold łączyć by ją mogło tylko to, że kiedyś, bardzo dawno temu, Gant był... siecią kantorów.
    • Gość: obyś żył w ciekawy Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.home.aster.pl 03.09.12, 10:00
      Zaczęło się. Deweloperzy odcięci od pieniędzy

Gant Development sprzedał tylko 44 proc. z oferowanych obligacji, więc nie będzie miał pieniędzy na dalsze inwestycje. Religa Development nie ma już pieniędzy nawet na spłatę odsetek od wyemitowanych wcześniej obligacji. Upadł już krakowski Univers Art. A to dopiero początek spektakularnych problemów branży mieszkaniowej.

Źródło:Thinkstock

Rynek nieruchomości zmaga się z coraz większymi problemami. Na pierwszym miejscu należy wskazać nadpodaż mieszkań. Obecnie na sprzedaż jest ich wystawionych prawie 57 tys., natomiast w całym minionym roku sprzedano niewiele ponad połowę z tej liczby. Tym samym na rynku znajduje się obecnie prawie dwuletni zapas lokali. Tak wielu wolnych nieruchomości nie było nigdy wcześniej.
      • Gość: ostrozny Gant Kant bankrut IP: *.dynamic.chello.pl 03.09.12, 23:29
        mkaczmarczyk.blox.pl/2012/09/Gant-deweloper-nad-przepascia.html
        • skandy5 Re: Gant Kant bankrut 04.09.12, 07:48

Czy Gant planuje rozpoczęcie prac do końca roku? Nic tam się teraz nie dzieje.

Sąsiad z posesji obok.

• Gość: PPP Re: Gant Kant bankrut IP: 80.50.231.* 04.09.12, 08:27
            no nie bardzo ma z czego - piramidka przestała funkcjonować...

myślę ze lada chwila ruszy ostra wyprzedaż Sokołowskiej :)
            • Gość: amber_ant Re: Gant Kant bankrut IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.12, 18:16
              i bardzo dobrze, niech scierwo spada na ryj
              cwaniaki brali po xx% marzy to niech teraz gina i niech ich zlicytuja tez czekacie na wesola nowine?

swego czasu ktos tu przepowiedzial ze scierwo bedzie bodajze po 5.-6 jak fruwalo po 9
          • Gość: Ex klient Re: Gant Kant bankrut IP: *.play-internet.pl 07.09.12, 23:48
            Witam Państwa,
            Pani z działu sprzedaży twierdziła w na początku kwietnia bieżącego rok, że budowa ruszy pełną parą w połowie maja.... Oficjalnie, Gant zaczął sprzedaż mieszkań w kwietniu TYLKO po to aby nie podlegać pod nową ustawę deweloperską, która zaczęła obowiązywać od 29.04.12. Później - jako zainteresowany klient odwiedzałem budowę średnio co tydzień, dwa tygodnie - i .... nic. Kolejne telefony o termin rozpoczęcia budowy - pani z działu sprzedaży twierdzi że budowa się rozpoczęła - tyle że nic sie tam nie dzieje. Na koniec dodam, że odbyłem na początku sierpnia miłą rozmowę z Panem z Ganta, który z kolei twierdził że 18 sierpnia ruzają pełną parą - że ściągną 2 dźwigi i i że migiem wszytsko wybudują. A na budowie dalej nic.... Żal mi tylko ludzi,którzy wpłacili tam pieniądze. Gant ma ogromne straty finansowe, te obigacje to próba zdobycia kasy na rozpoczęcie budów, kantują ludzi na potęgę. Jestem ciekaw co naobiecywali ludziom, którzy zapisali się na mieszkania w Royal House? Na stronie widnieje info, z planują zakończenie budowy w I kwartale 2014 roku..... Dobry żart. Poczytajcie w internecie o ponad 30 procentowym spadku sprzedaży mieszkań przez Ganta. Nie budują - bo mieli by budować dla 30 rodzin, którzy pokusili się na ich chłyt marketingowy: najlepiej sprzedająca się inwestycja w czerwcu.... Żałosne.
            • Gość: sąsiad Re: Gant Kant bankrut IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.12, 18:08
              Rzeczywiście...
              Byłem tam wczoraj i nic się nie dzieje.
            • pikadooor Re: Gant Kant bankrut 11.09.12, 15:17
              Co ma piernik do wiatraka, zaczną budować tak czy siak
              • extrafresh Re: Gant Kant bankrut 11.09.12, 21:33
                Raczej SIAK.
              • Gość: Balon Re: Gant Kant bankrut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.12, 09:45
                Taa... Ciekawe, czy dotrzymają terminów.
      • Gość: były krakowianin Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.r-link.pl 07.09.12, 16:15
        Univers - to był dopiero przekręt.
        • Gość: wesoły kancik Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.home.aster.pl 13.09.12, 16:27
          Od lat czekają na akty notarialne od Ganta
          Aneta Gawrońska 18-01-2010, ostatnia aktualizacja 18-01-2010 06:25
          Mieszkania przy ul. Kaszubskiej spółki Gant są gotowe od trzech lat.
          Mimo to klienci, którzy już tu mieszkają, nie są ich właścicielami

źródło: Fotorzepa
          Deweloper twierdzi, że najwyższe piętra są dominantą, służby
          budowlane – że nie. Przez spór budynek nie jest odebrany
          +zobacz więcejKupując mieszkanie, pomyśl o sprzedaży
          Nasi czytelnicy (nazwiska do wiadomości redakcji) mieszkanie przy
          Kaszubskiej, w centrum Wrocławia, kupili ponad trzy lata temu.
          Spółka celowa Przy Kaszubskiej, należąca do grupy Gant, zachęcała do
          kupna, reklamując lokale jako optymalnie rozplanowane powierzchnie.
          Budowa ruszyła w 2006 r.

W marcu 2007 r. budynek z 95 mieszkaniami i 20 lokalami użytkowymi
          został ukończony, a klienci dostali klucze do lokali. – Pozostało
          nam tylko podpisać akty notarialne – opowiadają. Do dziś jednak nie
          znają nawet terminu podpisania tych dokumentów, dzięki czemu
          formalnie byliby właścicielami lokali. – Są problemy z odbiorem
          budynku. Być może dlatego, że deweloper chciał zarobić jak
          najwięcej. Kiedy budowa ruszała, na rynku zaczynał się boom.
          Inwestor postanowił więc wybudować więcej lokali, powiększając
          budynek bez zgody urzędników – snują domysły mieszkańcy.

Inaczej niż w projekcie

Marek Adamowicz, powiatowy inspektor nadzoru budowlanego dla miasta
          Wrocławia, tłumaczy, że PINB nie mógł wydać pozwolenia na
          użytkowanie budynku przy ul. Kaszubskiej ze względu na istotne
          odstępstwa od decyzji o warunkach zabudowy. Inwestor wybudował go
          niezgodnie z zatwierdzonym projektem.

Henryk Feliks, wiceprezes spółki Gant Development, przyznaje, że
          decyzja o warunkach zabudowy i wydane na jej podstawie pozwolenie na
          budowę mówią, że przy Kaszubskiej można było wybudować sześć pięter
          z dominantą sięgającą ósmego piętra. – I jeśli chodzi o wysokość tej
          ostatniej, to dotrzymaliśmy warunków. Dominanta została jednak
          poszerzona, zajmując – w stosunku do projektu budowlanego – więcej
          miejsca, przykrywając większą część niższych pięter – nie ukrywa
          wiceprezes Feliks.

Dodaje, że w tej sytuacji Gant starał się w PINB o uzgodnienie
          nowego projektu w związku z istotnymi zmianami w tzw. trybie
          nadzoru. – Inspektorat odmówił uzgodnień, tłumacząc, że inwestycja
          jest niezgodna z miejscowym planem zagospodarowania przestrzennego.
          Sęk w tym, że pozwolenie na budowę zostało wydane, gdy ten teren nie
          był jeszcze planem objęty – tłumaczy Henryk Feliks.

Tymczasem Marek Adamowicz podkreśla, że PINB postanowił ostatecznie
          nie opierać się na obowiązującym dziś planie zagospodarowania –
          który dopuszcza w tym miejscu jedynie czterokondygnacyjne obiekty –
          bo ten rzeczywiście nie obowiązywał, kiedy deweloper otrzymał
          pozwolenie na budowę.

– Wiążąca jest decyzja o warunkach zabudowy, która mówi o
          siedmiokondygnacyjnym budynku, z dziewięciokondygnacyjną dominantą.
          Tymczasem deweloper zamiast dominanty, czyli dodatkowych,
          dominujących nad innymi pięter, wybudował dwie dodatkowe
          kondygnacje. Nie sposób ich uznać za dominantę, bo stanęły na
          całości budynku – tłumaczy Marek Adamowicz. – Po drugie, łączna
          liczba miejsc postojowych, w garażu podziemnym i na zewnątrz – w
          podcieniach budynków, zgodnie z warunkami zabudowy, miała wynosić
          70. Inwestor podcienie przeznaczył jednak na lokale użytkowe. Miejsc
          parkingowych jest w konsekwencji dużo mniej – informuje inspektor.

Podkreśla, że są to dwie główne przyczyny, dla których PINB odmówił
          deweloperowi wydania pozwolenia na użytkowanie budynku przy ul.
          Kaszubskiej.

Ile dominanty

– W tej sytuacji rozpoczęliśmy postępowanie naprawcze, nakładając na
          inwestora obowiązek przedstawienia projektu zamiennego, w którym
          musi on określić sposób, w jaki może dostosować inwestycję do
          decyzji o warunkach zabudowy – informuje Marek Adamowicz.

Jednocześnie inspektor przyznaje, że definicja dominanty jest
          rzeczywiście nieostra. – W tym przypadku pozwolenie na budowę
          dopuszczało 50-proc. dominantę. Deweloper zdecydował się na jej
          poszerzenie do 100-proc. – mówi inspektor.

Z taką wykładnią nie zgadza się deweloper. Utrzymuje, że sposób
          wybudowania dodatkowych pięter uprawnia do nazywania ich dominantą.

– Rozstrzygnięcia w tej kwestii są jednak niemożliwe, bo tego
          pojęcia nie precyzują żadne przepisy – mówi Henryk Feliks.

Bez pozwolenia na użytkowanie mieszkańcy nie mogą stanąć do aktów
          notarialnych. – Gdyby to się działo w Poznaniu albo Krakowie,
          bylibyśmy już po aktach. W tamtych miastach decyzje o samodzielności
          lokali wydaje się na podstawie dokumentacji geodezyjnej. Pozwolenie
          na użytkowanie nie jest tam potrzebne – twierdzi wiceprezes Ganta.

Podkreśla, że chcąc pomóc mieszkańcom, spółka zaproponowała im
          przystąpienie do tzw. współwłasności i wpisanie się do księgi
          wieczystej nieruchomości, bo do tego nie trzeba decyzji o
          samodzielności lokali. Dzięki temu banki mogły obciążyć hipotekę
          kredytowanej nieruchomości i obniżyć wyższe marże, stosowane do
          czasu założenia i obciążenia ksiąg wieczystych mieszkań. – Część
          klientów zdecydowała się na takie rozwiązanie – mówi Henryk Feliks.

Niesamodzielne lokale

Tymczasem Piotr Fokczyński, dyrektor wydziału architektury z urzędu
          miasta we Wrocławu, informuje, że do ratusza do tej pory nie wpłynął
          wniosek o wydanie zaświadczenia o samodzielności lokali.

– Nie mieliśmy więc szansy, by go rozpatrzyć. Standardem jest
          jednak, że takie zaświadczenie wydaje się po wydaniu pozwolenia na
          użytkowanie. Co by się bowiem stało w sytuacji, gdy zapadłaby
          decyzja o rozbiórce? – pada pytanie.

Do tej pory nie zapadły też decyzje PINB w sprawie złożonego przez
          dewelopera projektu zamiennego.

– Wydział architektury w urzędzie miasta powinien wcześniej uchylić
          pozwolenie na budowę, na podstawie którego budynek stanął. W obrocie
          prawnym nie mogą bowiem funkcjonować dwa takie pozwolenia. Jeśli
          bowiem zatwierdzilibyśmy projekt zamienny, potrzebne będzie nowe
          pozwolenie – tłumaczy Marek Adamowicz.

Co się stanie, jeśli deweloper w projekcie zamiennym nie przedstawi
          rozwiązania, które PINB zaakceptuje? Czy istnieje groźba rozbiórki
          części mieszkań w dobudowanych kondygnacjach?

– W tej sprawie nie podjęliśmy żadnych decyzji. Na tym etapie nie
          możemy więc niczego przesądzać – mówi Marek Adamowicz. I dodaje, że
          inwestor ma prawo odwoływać się od decyzji PINB do wyższej
          instancji. Do tej pory jednak tego nie zrobił.

Piotr Fokczyński informuje zaś, że miasto sprawę uchylenia
          pozwolenia na budowę właśnie rozpatruje.

– Problemu by nie było, gdyby deweloper budował zgodnie z projektem –
          mówią rozżaleni mieszkańcy.

OPINIA

Magdalena Sośniak radca prawny, Kancelaria Chajec, Don-Siemion & Żyto

Z przedstawionego stanu faktycznego wynika, że budynek w części
          stanowi samowolę budowlaną. Przepisy przewidują wprawdzie możliwość
          legalizacji samowoli, jednak nie w przypadkach, gdy budowa jest
          niezgodna z decyzją o warunkach zabudowy. Taka wada powoduje
          konieczność rozbiórki tej części obiektu, która jest sprzeczna z
          decyzją. Legalizacja byłaby możliwa, gdyby inwestor uzyskał zmianę
          warunków zabudowy.

Nabycie udziału we współwłasności całej nieruchomości, zamiast
          nabycia lokalu, oznacza przerzucenie na współwłaścicieli ryzyka
          związanego z niedokończoną budową. Oznacza bowiem nabycie udziału w
          gruncie bez gwarancji ustanowienia odrębnej własności lokali w
          budynku. Nabycie udziału nie skutkuje nabyciem zajmowanego lokalu.
          Dopóki odrębna własność lokalu nie jest ustanowiona w akcie
          notarialnym i wpisana do odrębnej księgi wieczystej, lokal n
          • tomek-kokot Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za 19.09.12, 12:16
            nie wiem skąd macie takie złe opinie, ale inwestycje wrocławskie GANTA wszystko przeprowadzone profesjonalnie i szybko, plus wysoka jakośc
            • Gość: EDED Re: Royal House - kiedy budowa kredyt IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.09.12, 12:42
              hehe inwestycja na Jana Kazimierza ma być ukończona w I kw/2014 a tam nic nie ma. oni nawet dziury wziemi nie sprzedają kawałek pola . Gant nie ma pieniędzy na budowę nie dostali kredytu! Wypuścili obligację na rynek oprocentowane 11% pod jana kazimierza dlatego nie dostali kredytu. Gant na giełdzie idzie na dno! na tą inwestycje banki nie udzielają kredytu żaden bank nie chce udzielić kredytu wystarczy iść z ich umową kupna do banku a wniosek mimo wysokiej zdolności kredytowej zostanie odrzucony - i zostajemy z umowa kupna mieszkania bez kredytu. mieli z budową ruszyć w kwietniu potem czerwiec lipiec a dziś koniec września i pusto.... a oni wciskają kit że za tydzień rusza budowa i tak co tydzień, można się przekonać dzwoniąc do nich .
              • pikadooor Re: Royal House - kiedy budowa kredyt 19.09.12, 16:30
                dziwne
              • Gość: prosto Re: Royal House - kiedy budowa kredyt IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.12, 17:50
                Skoro banki wypięły się na Ganta, to oznacza tylko jedno.
            • Gość: gosc Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.09.12, 20:29
              bzdura!
              we wroclawiu juz nikt nie chce o nich slyszec,
              oszukuja na liczeniu powierzchni wliczaja nawet sciany zewnetrzne do metrazu, pozwolenia na uzytkowanie i akty notarialne nawet z rocznym opoznieniem, a siany wewnatrz lokalu z kartonu robione, syf kila mogila, o ilosci usterek nie wspomne
              nie wspominajac o reputacji budopolu ktorego sa wlascicielem i ktory robi dla nich inwestcje
              statek tonie a oni zadnych skrupulow nie maja tylko naganiaja niezorientowanych
              • Gość: Piotr Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.play-internet.pl 06.11.12, 10:15
                Witam,
                No i gdzie ta budowa? Kiedy to wreszcie ruszy. Co się tam dzieje? Czy ktoś z Państwa, którzy podpisali umowy na zakup mieszkania wie co się dzieje z tą inwestycją? Budowa miałą ruszyć grubo przed wakacjami. Proszę o info
                • Gość: PYSIO Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.11.12, 13:06
                  GANT NIE MA KASY- NIE DOSTALI KREDYTU NA TĄ INWESTYCJĘ PROPONUJĘ ZERWAĆ UMOWĘ PUKI ZWRACAJĄ WPŁACONĄ KASĘ. MY ZERWALIŚMY UMOWĘ FAKTY CZEKALIŚMY DWA M-CE NA ZWROT WPŁACONYCH PIENIĘDZY.
                  • Gość: JA Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.11.12, 13:11
                    NO NO JA NIE DOSTAŁEM KREDYTU NA TĄ INWESTYCIĘ BO MAJĄ OBCIĄŻONĄ HIPOTEKĘ OBLIGACJAMI (PODOBNIE JAK AG OBLIGACJE NA 11%, KTÓRE SŁABO SIĘ SPRZEDAŁY), KAŻDY BANK ODRZUCIŁ MOJE WNIOSKI PO SPRAWDZENIU GANTA NIESTETY BANKI NIE UDZIELAJĄ KREDYTU NA TĄ INWESTYCJE.
                    • Gość: Pan Tygrys Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.12, 13:23
                      Niestety? Ty sie ciesz! Jesli bank twierdzi, ze cos smierdzi, to ty powinienes byc happy, ze kredytu nie dostales, bo bys sie na wlasna prosbe po uszy utopil.
                    • Gość: dd Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.12, 08:53
                      Ja pierdykam! To pokolenie "oddam pół bańki developerowi (aaa...przecież nie mam! to pożyczę!), może jednak coś wybuduje" jeszcze nie wyginęło?
                  • Gość: oszukanaprzezganta Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.12, 20:41
                    Niestety nie zwracają... Rozwiązałam umowę z Gantem i od września czekam na zwrot pieniędzy. Nikt ze spółki nie odpowiada na pisma i nie chce ze mną rozmawiać o moich pieniądzach. Poszukuję innych wierzycieli tej spółki.
                    • Gość: rudynegocjator Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.dynamic.mm.pl 23.11.12, 22:55
                      przeciez juz dawno na tym forum walkuje sie kurs tej smiesznej spoleczki ktory o czyms jednak swiadczy - rynek wycenia ...
                      moze w koncu odzyskasz kase a na pocieszenie dodam ze sa gorsze rzeczy
                    • Gość: były klient Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.11.12, 12:21
                      i nie zwrócą bo nie mają z czego! zainwestowali w ziemie i mają same straty mieszkania się nie sprzedają - kasy nie mają nawet na rozpoczęcie budowy. to z czego kasę oddadzą jak ich zobowiązania są grubo na minusie.
                    • Gość: oszukany Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.11.12, 15:01
                      Również próbuje odzyskać pieniążki.Poszukuje innych osób.
                      Proszę o kontakt kapsell_2008@tlen.pl
                    • Gość: ania Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.dynamic.lte.plus.pl 26.11.12, 19:23
                      Ja również czekam na zwrot pieniędzy już ponad miesiąc, pomimo zapisów w umowie o trzydziestodniowym terminie zwrotu środków przez dewelopera w przypadku rozwiązania umowy. Proszę innych poszkodowanych przez Ganta o kontakt: teofano2@vp.pl
                      • Gość: rudynegocjator Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.dynamic.chello.pl 26.11.12, 19:39
                        o a to ciekawa historia, druga osoba majaca problem ze zwrotem kasy - nieladnie.
                        No coz najwazniejsze ze zajeli sie zlym blogerem co pisal o ich sytuacji. Ciekawe czy tak samo konsekwetnie oddadza kase z naleznymi odsetkami - skoro sa tacy czysci:)
                        • Gość: ania Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.dynamic.lte.plus.pl 26.11.12, 20:17
                          Udało mi się nawiązać kontakt z byłymi klientami Ganta z Sokołowskiej - tam też mają problemy z odzyskaniem kasy :(
                          • Gość: Gancik - Kancik Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.dynamic.chello.pl 29.11.12, 17:18
                            Jedna rada jaką mogę wam udzielić to pocałujcie nas w nosek lub poniżej :) Kaskę waszą mamy i trzymamy ale nie oddamy hahahahahah......możecie skarżyć się dla laski marszałka :) We Wrocku taki numer jest trudny ale w Warszawce gdzie same przyjezdne słoiki to można takie jaja robić . Na pocieszenie kaskę przyjmujemy dalej od innych głupich słoików ...........................do zobaczenia pod palmami
                            • Gość: klamca_rudy Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.dynamic.chello.pl 29.11.12, 20:13
                              a skomentujcie jeszcze wyniki na gieldzie bo tam tez ladnie jedziecie :D
                              • Gość: Gancik- Kancik Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.dynamic.chello.pl 30.11.12, 10:04
                                Giełda jest spoko .................stado baranów kupiło akcyjki po 20 zeta a teraz odsprzedają po 2,7 zetka ......My kupujemy a za chwilę znowu sprzedamy tumanom po 15 zetków :) To kto tu jest mądrzejszy ?????????? Problem jedynie z tymi obligacjami , nie możemy aktów notarialnych podpisywać na Kaskadę ale ..............głupki mieszkanka mają a na akciki niech czekają nawet 5 lat :)
                          • Gość: oszukanaprzezganta Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.12, 00:56
                            Też mam problem ze zwrotem pieniędzy (od września). Może spróbujemy razem?
                  • Gość: gość Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.dynamic.lte.plus.pl 07.12.12, 18:59
                    Oddali bez komornika????
                • bartdab Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za 07.11.12, 15:05
                  Niestety ale prawdopodobnie nic nie ruszy, GANT raczej walczy o plynnosc wiec sobie nie inwestuje. Jak ktoś kupił to niech spróbuje się dogadać z deweloperem, z tego co jednak widzę rozwiązanie umów jest w ciagu 30 dni z powodu nieotrzymania kredytu w banku.
                  • Gość: POdatnik POkemon Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.12, 09:21
                    Skoro banki nie dają kredytów na tą budowę to niestety wszystko jasne.
                    Na Jana Kazimierza masz pełno gotowych inwestycji.
                    Jest w czym wybierać.
                  • Gość: XYZ Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.12.12, 08:58
                    Ja rozwiązałem umowę we wrześniu. Czekałem na zwrot pieniędzy do grudnia. Po niezłej walce udało mi się... Proponuję udać się na Sokołowską do tej chatki na kurzej łapce i pogadać z kierownikiem Panem Szymonem, nam pomógł i z tego co zdążyłem zaobserwować, on też jest zażenowany całą sytuacją.
                    • Gość: oszukanaprzezganta Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.12, 00:53
                      Ciekawa jestem jakie to sposoby, bo też rozwiązałam umowę we wrześniu i otrzymałam zwrot drobnej części tego, co wpłaciłam. I żaden kontakt z pracownikami. Nie zauważyłam, żeby ktokolwiek był zażenowany tą sytuacją. Nadzieja w komorniku.
                      • Gość: POdatnik POkemon Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.12, 13:19
                        Ludzie. Nie bawcie się w rozmowy z handlowcami.
                        Od razu wysyłać wezwania do zapłaty.
                        I straszyć windykacją.
                        • Gość: gość Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.12.12, 19:50
                          Nie pomaga. Zero reakcji.
                          • Gość: oszukanaprzezganta Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.12, 00:40
                            Jeżeli jest nas już tyle osób oszukanych, to może jednak razem? Ja na razie skontaktowałam się z p.Anią (odpowiedzi poniżej). Gant oszukał nas, a my pozostaniemy bezradni?
                            • Gość: matol Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.dynamic.chello.pl 22.12.12, 09:01
                              ja normalnie nie moge przeciez od ilkunastu miesiecy co najmniej pojawiaja sie posty pokazujace ze lepiej wstrzymac sie z zakupem. Wystarczy poczytac ile maja w obligacjach i jak wyglada rynek. To kurde mysla ze sa madrzejsi i ze jakos to bedzie:)

o nie moi drodzy teraz bedziecie sie bujac, tak jak glosowaliscie na peło tak placicie dzisiaj w podatkach :)
                              www.youtube.com/watch?v=KckjYVki0-s&feature=share I jak podobaja sie obietnice?:)

W normalnym kraju koles rozliczylby sie ze swoich gadek, wszak minelo 5 lat :)
                              Ale nie jestesmy w normalnym kraju i macie wlasnie okazje przekonac sie na wlasnej nie opierzonej dupce doslownie jakby ktos zaaplikowal wal korek analny :)
                            • Gość: czujny _jak_ważka Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.02.13, 21:00
                              Widzę że nikt już tu nie pisze.
                              Gant wpadł na nowy/stary pomysł , największym krzykaczom
                              wypłacił po parę złotych , jakieś miniratki,
                              i siedzą cichutko, liczą aby oddali do końca.
                              Pytanie jak nie oddadzą wszystkiego to co?
                              1. Machnie się ręką?
                              2. Podniesie się wtedy rwetes?
                              3. A może im nie odpuścić?

Gant jest bezsilny na dużą grupę ludzi,
                              Schemat jest prosty.
                              Schodzi się grupa ludzi jednego dnia na sokołowską,
                              wszczyna kulturalnie protest, na tyle kulturalnie że ,pan wiceprezes jest zmuszony wezwać policję.
                              Wtedy jeden telefon do telewizji TVN, kurier , polsat NEWSi mamy gotowy materiał.
                              W CNBC tvn chętnie będą wałkowali takie sprawy, Spółka notowana giełdzie.
                              Tak czy siak , pójdą naciski na wiceprezesa , będzie musiał coś zrobić
                              Mnie nie przekonali żadnymi miniratkami, chcą uśpić czujność !!!!
                              Pieniądze mają, są dofinansowani, to że nie oddają wpłaconych pieniędzy to zwykłe oszustwo.
                              Oni ich na nic nie wydali. no bo niby na co.
                              Pieniądze były wpłacane na oddzielną spółkę powołaną do budowy Royal House.

• Gość: oszukanaprzezganta Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.13, 21:35
                                Wreszcie! Jak pisałam poprzednio jestem w tej samej sytuacji. Od grudnia się nic nie zmieniło.
                                Gant winien jest mi duże pieniądze i żadnego kontaktu. Kontaktowałam się z osobami z tej strony i proponowałam wspólne spotkanie na Sokołowskiej. Nic z tego nie wyszło. Marazm czy pracownicy Ganta?
                                Kontakt do mnie: kanna200@interia.pl
                                • Gość: Realista Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.internetia.net.pl 05.03.13, 22:17
                                  Idźże do prawnika, na forum kasy nie odzyskasz.
                                  • Gość: oszukanaprzezganta Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.13, 20:05
                                    Dzięki za radę, ale sądy nierychliwe... Czekam od listopada... Gant rządzi bezkarnie pieniędzmi, które zwyczajnie mi ukradł. Wbrew podpisanej ze mną umowie i wbrew prawu. A potencjalna siła Internetu jest wielka.
                              • Gość: oszukanaprzezganta Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.13, 17:11
                                3 miesiące temu pisałeś, że nikt nie pisze i wszyscy siedzą cicho. Pomysły masz moim zdaniem do zrealizowania. Jeżeli nadal jesteś po stronie poszkodowanych to napisz i działamy! kanna200@interia.pl
    • Gość: nfservices Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.dynamic.chello.pl 22.12.12, 16:57
      Brakuje Ci miejsca na rowery, kartony, opony, narzędzia do majsterkowania , rzeczy dziecięce...Jeżeli więc szukasz sposobu na znalezienie dodatkowej przestrzeni na rzeczy Twojej rodziny możemy Ci pomóc.
      Pomożemy Ci sprawić ,że Twoje miejsce parkingowe lub garaż były optymalnie funkcjonalne. Oferujemy Ci koncepcję systemu mebli, którą zaadaptujemy do Twoich potrzeb. Garaż może być niezwykle funkcjonalnym miejscem.
      Pomożemy Ci go zorganizować, poukładać, łatwo się w nim odnaleźć i mieć z tego przyjemność, ponieważ nasze meble są praktyczne i piękne.
      Ośmielamy się nawet powiedzieć, że będziesz mógł stworzyć swój unikalny i niepowtarzalny projekt.
      Dzięki szerokiej gamie naszych produktów możliwa jest nieograniczona liczba kombinacji i aranżacji. Możesz więc dostosować meble do swoich potrzeb i swojego gustu, tak aby sprawiały Ci radość. Proponujemy Ci eleganckie i praktyczne zagospodarowanie Twojej przestrzeni.
      Nasza oferta jest dobrze przemyślana i najbardziej wyjątkowa na całym rynku.
      Zapraszamy nfservices.com.pl
    • gang_ren Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za 26.02.13, 12:44
      czyli prognozy są takie że ceny mieszkań spadną w 2013-2014?
      • pikadooor Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za 26.02.13, 17:58
        no to chyba dobre wieści;)
        • gang_ren Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za 27.02.13, 11:54
          dobre, dobre, oby tylko się sprawdził:D

pikadooor napisała:

> no to chyba dobre wieści;)
    • Gość: zzenio Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.13, 18:28
      Właśnie sprzedali baraki budowlane które stały na tym terenie , wygrzebali również płyty betonowe i również puścili za kaskę :) Koniec snów o potędze i super promocyjnych cen ;) Kolejny bankrut
      • Gość: oszukanaprzezgant Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.13, 22:45
        Tymaczasem w jaki sposób Gant broni się przed nakazami zapłaty dla klientów? .... nieodbierając z poczty dokumentów z sądu! Dzielny Gant, walczy jak umie!!!
        • Gość: dd Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.05.13, 21:52
          uważaj, oni mają dwa adresy!: "...jeden to Biuro Zarządu Gant Development, ul. Szewska 74, 50-121 Wrocław, a drugi ul. Rynek 28, 59-220 Legnica".
          www.stockwatch.pl/forum/wpisy-2279p36_GANT-Catalyst.aspx
          • Gość: oszukanaprzezganta Re: Royal House - Gant - Jana Kazimierza - 5,2 za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.13, 13:25
            Dzięki.
    • Gość: Gant Kant Fotka z budowy! Robota wre! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.13, 11:01
      Wrzucam gorącą fotkę z budowy, bo developer się nie chwali na swojej stronie.

Royal House
      • Gość: oszukanaprzezganta Re: Fotka z budowy! Robota wre! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.13, 21:33
        Dzięki za świeże informacje. Mam tam dobrze ulokowane 80 tysi. Od lipca ubiegłego roku. A firma nadal opiekuje sie moimi pieniędzmi pomimo wyroku sądowego...
        • Gość: [W] Re: Fotka z budowy! Robota wre! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.13, 11:43
          No to pozamiatane.

wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,36743,14738442,Znanemu_deweloperowi_znow_grozi_upadlosc.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka