Dodaj do ulubionych

AGROMAN-Pegaz 4

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.02, 09:19
Co sadzicie o braku postepow w budowie Pegaza 4? Bylam wczoraj na budowie. W
naszym budynku nie ruszylo sie nic! Wg. harmonogramu powinien byc konczony
dach, prawda? Czy ktos rozmawial moze z Agromanem? Ja bylam w biurze 3 tyg.
temu i powiedzieli ,ze ostateczny termin jest niezagrozony. Jak to mozliwe
skoro opoznienie w stosunku do harmonogramu wynosi, o ile dobrze pamietam 4
miesiace?!
Napiszcie co o tym myslicie.

Pozdrawiam serdecznie,
Matylda
Obserwuj wątek
    • Gość: SB Re: AGROMAN-Pegaz 4 IP: *.pseinfo.pl 25.03.02, 12:54
      Mnie również niepokoi stan zaawansowania budowy Pegaza 4. Nic jednak nie możemy
      z tym zrobić poza przesunięciem płatności za następne etapy budowy. Do 1 lipca,
      bo taki mam umowny termin oddania mieszkania, jest trochę czsu. Nie wierzę
      jednak, że budynek będzie gotowy na czas. Ciekawe tylko z czego wynia takie
      opóźnienie. Na sensowne wyjaśnienia z Agromana trudno też liczyć.
      Badźmy dobrej myśli, pozdrawiam,
      SB
      • Gość: matie Re: AGROMAN-Pegaz 4 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.02, 13:40
        Gość portalu: SB napisał(a):

> Mnie również niepokoi stan zaawansowania budowy Pegaza 4. Nic jednak nie możemy
        >
        > z tym zrobić poza przesunięciem płatności za następne etapy budowy. Do 1 lipca,
        >
        > bo taki mam umowny termin oddania mieszkania, jest trochę czsu. > Badźmy dobrej
        myśli, pozdrawiam,
        > SB

I tu mnie zaskoczyles. Ja mam termin odbioru 1 czerwca! Niezle. Dwa terminy na
        ten sam budynek. A co do platnosci to zdecydowana wiekszosc juz zaplacilam. Z
        reszta sie oczywiscie wsztrzymam do momentu "dogonienia" harmonogramu.
        Najbardziej denerwuje mnie fakt ze tam nie widac zadnych postepow. no coz, badzmy
        dobrej mysli. Moze jednak Nowy Rok przywitamy we wlasnych czterech scianach :)

Matylda
        • Gość: winnik Re: AGROMAN-Pegaz 4 IP: *.arip.com.pl 25.03.02, 14:12
          Ostatnio jak byłem, to pan Adam powiedział mi że mieszkania bedą oddane w
          terminie (też mam 1 lipca) ale prawdopodobnie bedą wykańczać jeszcze jakieś tam
          rzeczy. moim zdaniem to nie otrzymamy mieszkania w terminie. Obsuwa bedzie na
          pewno. Czas pokaże.
          • Gość: matie Re: AGROMAN-Pegaz 4 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.02, 15:18
            Gość portalu: winnik napisał(a):

> Ostatnio jak byłem, to pan Adam powiedział mi że mieszkania bedą oddane w
            > terminie (też mam 1 lipca) ale prawdopodobnie bedą wykańczać jeszcze jakieś tam
            >
            > rzeczy. moim zdaniem to nie otrzymamy mieszkania w terminie. Obsuwa bedzie na
            > pewno. Czas pokaże.

Ciekawe dlaczego ja mam 1 czerwca??? Skoro wy macie 1 lipca odbior, to zapewne
            raty tez macie inaczej rozplanowane. to chyba troche nie fair. Nie ma nad czym
            myslec tylko czekac i miec nadzieje.
            Matylda
            • Gość: matie Re: AGROMAN-Pegaz 4 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.02, 15:20
              Mam tylko nadzieje, ze z powodu pospiechu w budowie nie bedzie duzych fuszerek.
              Nie mam pojecia jak to sprawdzic chyba trzeba bedzie zaprosic na odbior
              niezaleznego inspektora budowalnego, czy kogos w tym rodzaju.
              M
              • Gość: Polo Re: AGROMAN-Pegaz 4 IP: *.teta.com.pl / 10.2.0.* 25.03.02, 16:14
                Wreszcie jakiś wątek o nas samych!!!

Gość portalu: matie napisał(a):

> Mam tylko nadzieje, ze z powodu pospiechu w budowie nie bedzie duzych fuszerek.

Czy tylko nadzieja nam pozostała? Czy naprawdę nic nie możemy zrobić?
                A może moglibyśmy zadziałać w tej sprawie razem ("kupą mościpanowie", "w jedności
                siła"), w końcu kiedyś będziemy (mam nadzieję) tworzyć wspólnotę mieszkańców.
                Myślę przynajmniej o wyegzekwowaniu od Agropmana konkretnych i uczciwych
                wyjaśnień dlaczego nasz budynek ma tak olbrzymie opóźnienia w stosunku do
                pozostałych. Mnie już nie interesują te ich bzdury o dotrzymaniu terminu, bo
                nawet dziecko już nie jest w stanie w to uwierzyć. Płacimy ogromne pieniądze.
                Większość z nas, w tym również ja, wpłaciliśmy już prawie całość ceny mieszkania,
                Oni obracają naszymi pieniędzmi, mnożą swoje dochody, a my... Co z tego mamy???
                Kupę bezczelnych kłamstw. Przestała mi odpowiadać postawa biernego wyczekiwania.
                Niestety pojedynczo nie mogę zrobić nic. Za każdym razem z uśmiechem na twarzy
                odsyłają mnie z kwitkiem. Teraz wiedząc kim jesteśmy i że jest nas więcej -
                iezadowolonych z zaistniałej sytuacji, możemy i musimy coś zrobić. Chcę
                przynajmniej spowodować, że podadzą nam jakieś powody, dla których jesteśmy na
                szarym końcu. Co Wy na to, Sąsiedzi???
                Polo
                • Gość: matie Re: AGROMAN-Pegaz 4 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.02, 16:46
                  Gość portalu: Polo napisał(a):

> Niestety pojedynczo nie mogę zrobić nic. Za każdym razem z uśmiechem na twarzy
                  > odsyłają mnie z kwitkiem. Teraz wiedząc kim jesteśmy i że jest nas więcej -
                  > iezadowolonych z zaistniałej sytuacji, możemy i musimy coś zrobić. Chcę
                  > przynajmniej spowodować, że podadzą nam jakieś powody, dla których jesteśmy na
                  > szarym końcu. Co Wy na to, Sąsiedzi???
                  > Polo

No to co robimy?? Mozemy zrobic gremialna narade i pozniej z gotowym pomyslem
                  umowic sie z dyrektorem. Ale musimy miec ten pomysl.
                  Ja ciagle slysze, ze to z powodu tego ze firma wykonawcza konczyla gdzies
                  inwestycje i rzucila mniej ludzi. ale co to mnie obchodzi? Najgorsze jest to, ze
                  na podstawie naszych umow nie mozemy za bardzo niczego sie domagac ( a moze macie
                  umowy w formie aktu notarialnego?). W sumie to wplacamy te pieniazki tak na
                  piekne oczy.
                  Matylda

• Gość: winnik Re: AGROMAN-Pegaz 4 IP: *.arip.com.pl 25.03.02, 15:23
              Ja mam prawie wszystko wpłacone.
              Dowiedziałem się że te ostatnie dwie i pół raty to cena za grunt. Więc wychodzi
              na to że mam tylko do zapłacenia za grunt a mieszkanie jest już kupione.
              Nie mam co wstrzymywac płatności. Tylko te za grunt.
          • Gość: matie Re: AGROMAN-Pegaz 4 IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.04.02, 11:38
            A co Wy, drodzy sasiedzi, powiece na temat spotkania z Agromanem?

Matylda
    • Gość: winnik Re: AGROMAN-Pegaz 4 - przerwa w budowie IP: *.arip.com.pl 08.04.02, 09:38
      Cześć Matie, Byłaś może na budowie w sobotę? Ja byłem. Jak nic nie budowali tak
      nie budują. Powód? Agroman rozwiązał umowę z PETRO. W tym tygodniu mają przyjść
      wyjaśnienia listownie. Szkoda ze rozwiązali umowę po tak długim okresie.
      Przecież od długiego czasu nic nie robią.
      Nasz budynek i inne (których wykonawcą było Petro) ma przejąć któryś z dwóch
      wykonawców (Pribo lub Konstans) albo ktos nowy. I niby to zapewnienie że termin
      bedzie dotrzymany (może tylko miesiąc opóżnienia). czas pokaże
      • Gość: matie Re: AGROMAN-Pegaz 4 - przerwa w budowie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.02, 09:56
        Czesc,
        Bylam i mam te same informacje. Musze przyznac, ze mnie to troche uspokoilo :)
        Opoznienie bedzie na 100%, to nawet laik taki jak ja moze stwierdzic, ale.. Ale
        jak widze jak buduje sie II etap i te inne budynki z I to jestem pelna nadziei
        ze nasz tez tak bedzie rosl w oczach:)Od poczatku liczylam, ze dobrze bedzie
        jak dostaniemy mieszkania w sierpniu/wrzesniu.
        Tylko dlaczego nie zmienili wykonawcy wczesniej!!! ale to pewnie juz kwestia
        umowy jaka mieli zawarta.
        W kazdym razie "cos" sie zaczyna dziec.
        pozdrawiam,
        Matylda
    • Gość: winnik Re: AGROMAN-Pegaz 4 - przerwa w budowie IP: *.arip.com.pl 08.04.02, 10:05
      Też się uspokoiłem po tej wiadomości. I mam nadzieję że nasze budynki szybko
      będą rosnąć.
      pozdrawiam sąsiadkę z dołu.
      • Gość: matie Re: AGROMAN-Pegaz 4 - przerwa w budowie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.02, 10:22
        Dziekuje za pozdrowiena:)
        A czy pytales moze o to bloto i kaluze na budowie i tuz za plotem? bo ja z tego
        wszystkiego zapomnialam :)
    • Gość: winnik Re: AGROMAN-Pegaz 4 - przerwa w budowie IP: *.arip.com.pl 08.04.02, 10:56
      Też już o to nie pytałem. Ale moim zdaniem będzie dobrze. Wysuszą teren,
      nawiozą ziemi. Będzie OK. Z tym to już nic nie możemy zrobić. Tylko zobaczyc co
      będzie sie działo za kilka miesięcy.
      • Gość: matie Re: AGROMAN-Pegaz 4 - przerwa w budowie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.02, 11:31

> Wysuszą teren,
        > nawiozą ziemi. Będzie OK.

Dobrze ze nie mamy piwnic :) Ja mieszkanie mam na parterze i dlatego tak mnie to
        niepokoi. Ale masz racie. Pozyjemy, zobaczymy i ew. wtedy bedziemy sie martwic :)
    • Gość: Wojtek Re: AGROMAN-Pegaz 4 IP: *.man.axelspringer.com.pl 18.04.02, 18:20
      Witam wszystkich....
      wszystko wskazuje na to iz bede szczesliwym (mam nadzieje) posiadaczem
      mieszkanka w P4.... czy ktos z Was byl ostatnio na budowie i wie jak ma sie
      sytuacja. Ogladalem zdjecia na stronie www.osiedlebrzeziny.republika.pl/
      i troche sie martwie tymi opoznieniami.

pozdrowienia
      Wojtek
      • Gość: winnik Re: AGROMAN-Pegaz 4 IP: *.arip.com.pl 19.04.02, 09:43
        Na budowie przez ostatnie tygodnie nic sie nie działo (pegaz 4 i inne bloki
        które wykonywała Petrobudowa). Tak jak już wiesz jest zmieniony wykonawca.
        Pozostali podwykonawcy sie nie zmienili.
        Jutro wybieram się na budowę. Poinformowano mnie że powoli rusza dalsza budowa
        naszego budynku. Więc opóżnienie może wynosic podobno około miesiąca.
        • Gość: matie Re: AGROMAN-Pegaz 4 IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.04.02, 10:51
          ja tez jutro sie wybieram na budowe ;)
          zobaczymy co tam sie dziele. wczoraj z Agromana dowiedzialam sie ze nowy
          terminy oddania to lipiec (ja w umowie mam 1 czerwca). zobaczymy co jutro
          powiedza.
          pozdrawiam,
          Matylda
          • Gość: winnik Re: AGROMAN-Pegaz 4 IP: *.arip.com.pl 19.04.02, 10:55
            o której godzinie sie wybierasz?
            • Gość: matie Re: AGROMAN-Pegaz 4 IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.04.02, 10:59

> o której godzinie sie wybierasz?
              Jeszcze nie wiem, ale tak 11-12.
              Zapomnialam dodac, ze P. Grzegorz sugerowal napisanie listu do Agromana
              z "prosba" o podanie terminow oddania budynkow. Ma to zmobilizowac dzial
              budowalny do ustalenia/obliczenia tych terminow. moze Ty tez bys napisal to
              zmobilizuje ich to jeszcze bardziej;)
              Matylda

• Gość: matie Re: AGROMAN-Pegaz 4 IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.04.02, 11:02
        Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> Witam wszystkich....
        > wszystko wskazuje na to iz bede szczesliwym (mam nadzieje) posiadaczem
        > mieszkanka w P4....

witaj przyszly sasiedzie ;)
        mozesz zdradzic ktore mieszkanko nalezy do ciebie? Ja z rodzinka bede mieszkac
        pod 15.
        Matylda
        • Gość: winnik Re: AGROMAN-Pegaz 4 IP: *.arip.com.pl 19.04.02, 11:39
          ja bedę na budowie o 10.30. Mam wyznaczoną taką godzinę.
          • Gość: matie Re: AGROMAN-Pegaz 4 IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.04.02, 12:03

> ja bedę na budowie o 10.30. Mam wyznaczoną taką godzinę.

wyznaczona? Tzn ze wejdziesz do srodka P4? Ja sie tak nie umawialam, bo chyba nie
            za bvardzo jest co ogladac? nie znam sie za bardzo na technikach budowalnych ;)
            ale w takim razie moze sie spotkamy. Jezeli zbiore sie tak rano ;)

• Gość: winnik Re: AGROMAN-Pegaz 4 IP: *.arip.com.pl 19.04.02, 12:34
              W naszym bloku to nie ma co oglądać. Ale w innych które beda oddane na
              przełomie miesiąca to jest. Wykończenie ścian, drzwi wewnątrz ...
              A więc jest warto.
              Co do wyznaczonego terminu, to trzeba napisac podanie z dwutygodniowym
              wypzredzeniem do Agromana i wówczas ustalą oni termin wizyty.
              pzdr,
              • Gość: matie Re: AGROMAN-Pegaz 4 IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.04.02, 12:48

> W naszym bloku to nie ma co oglądać. Ale w innych które beda oddane na
                > przełomie miesiąca to jest. Wykończenie ścian, drzwi wewnątrz ...
                > A więc jest warto.

Mam nadzieje ze podzielisz sie wrazeniami ;) Czy sciany rowne, tynki gladkie. Bo
                na drzwi wewnetrzne to nawet nie chce patrzec- sa szkaradne !!! ;)
                To co mnie interesuje to drzwi balkonowe. Na jednym z filmikow zobaczylam, ze tuz
                pzred drzwiami jest prog wysokosci "na oko" 20 cm. To jest niezbyt efektowne
                rozwiazanie ;) zwlaszcza w kontekscie duuuzzych drzwi balkonowych. mozesz zwrocic
                uwage jak to jest rozwiazane? Ja mam mieszkzanie na parterze. Wychodzi mi wiec,z
                e poziom mieszkania bedzie ponizej poziomu ogrodka !!?? Chyba ze ten prog bedzie
                taki wysoki z dwoch stron - ale to bez sensu !?
                M.

• Gość: winnik Re: AGROMAN-Pegaz 4 IP: *.arip.com.pl 19.04.02, 12:50
                  OK, nie ma problemu. A ty bedziesz oglądała z daleka?
                  Szkoda, że o naszym bloku rozmawiamy tylko we dwoje.
                  • Gość: matie Re: AGROMAN-Pegaz 4 IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.04.02, 13:21

> OK, nie ma problemu. A ty bedziesz oglądała z daleka?
                    nie zlozylam zadnego podania wiec raczej mnie nie wpuszcza ;)
                    .
                    > Szkoda, że o naszym bloku rozmawiamy tylko we dwoje.
                    ano szkoda.ujawnilo sie jeszcze kilka osob ,ale moze nie sa tak bardzo
                    zainteresowani, a moze nie maja dostepu do sieci? W kazdym razie ja juz nie moge
                    sie doczekac wlasnego mieszkanka ;)!

• Gość: winnik Re: AGROMAN-Pegaz 4 IP: *.arip.com.pl 19.04.02, 13:31
                      a więc w poniedziałek przekażę ci informacje i moje wrażenia z wizyty.
                      • przemeque Re: AGROMAN-Pegaz 4 22.04.02, 08:00
                        Czekamy na najnowszą relację z budowy. Podzielcie się wrażeniami z sobotniej
                        wizyty!!
                  • Gość: Probe Nie jesteście sami. BB czuwa! IP: 213.17.165.* 19.04.02, 14:32
                    Muszę Was rozczarować. Cały czas jesteście bacznie obserwowani, a Wasze rozmowy
                    rejestrowane. Nic nie umknie uwadze BikBradera.
                    A tak poważnie: również będę mieszkał w Pegazie 4 i również niepokoi mnie
                    opóźnienie na naszym budynku. Ale narazie nie możemy chyba nic zrobić.
                    Przynajmniej juz wiemy oficjalnie, że opóźnienie będzie i to nie małe. Tylko,
                    czy my jesteśmy temu winni?
                    Pozdrawiam
                    • Gość: winnik Re: Nie jesteście sami. BB czuwa! IP: *.arip.com.pl 19.04.02, 14:52
                      winni to nie jesteśmy. co do odbioru to musimy czekac i czekać. miejmy tylko
                      nadzieję,że to co mówią o opóznieniu to prawda.
                      Z którego jesteś piątra?
                    • Gość: matie Re: Nie jesteście sami. BB czuwa! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.04.02, 14:59
                      Gość portalu: Probe napisał(a):

> Muszę Was rozczarować. Cały czas jesteście bacznie obserwowani, a Wasze rozmowy
                      >
                      > rejestrowane. Nic nie umknie uwadze BikBradera.
                      Mialam taka nadzieje ;) Bede slawna ;) JA chce byc slawan ;)))))

> A tak poważnie: również będę mieszkał w Pegazie 4 i również niepokoi mnie
                      > opóźnienie na naszym budynku. Ale narazie nie możemy chyba nic zrobić.
                      to co mozemy zrobic -to dowiedziec sie jakie jest to opoznienie - zgodnie z
                      maksyma "lepsze znane zlo".

A tak w ogole to woitam nowego sasiada ;) i dolaczam sie dopytania - ktore
                      pieterko/ nr mieszkanka ?
                      Matlyda

• Gość: Probe Re: Nie jesteście sami. BB czuwa! IP: 213.17.165.* 19.04.02, 15:20
                        Będę mieszkał na parterze. Mam nadzieję, że nie będę tego wyboru żałował.
                        Pozdrawiam.
                        • Gość: matie Re: Nie jesteście sami. BB czuwa! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.04.02, 15:42
                          Gość portalu: Probe napisał(a):

> Będę mieszkał na parterze. Mam nadzieję, że nie będę tego wyboru żałował.
                          > Pozdrawiam.

tez mam taka nadzieje ;)

• Gość: Probe Nie jesteście sami. BB czuwa! IP: 213.17.165.* 19.04.02, 15:56
                    Muszę Was rozczarować. Cały czas jesteście bacznie obserwowani, a Wasze rozmowy
                    rejestrowane. Nic nie umknie uwadze BikBradera.
                    A tak poważnie: również będę mieszkał w Pegazie 4 i również niepokoi mnie
                    opóźnienie na naszym budynku. Ale narazie nie możemy chyba nic zrobić.
                    Przynajmniej juz wiemy oficjalnie, że opóźnienie będzie i to nie małe. Tylko,
                    czy my jesteśmy temu winni?
                    Pozdrawiam
                • przemeque Re: AGROMAN-Pegaz 4 19.04.02, 15:27
                  Witam,

my też mamy mieszkanie na parterze w O5 i badałem sprawę tego progu więc moje
                  ustalenia są następujące:
                  - mamy dopiero wstępną warstwę podłogi, dojdą rury i styropian ocieplający
                  (możliwe że odwrotnie) więc w sumie podłoga urośnie właśnie o około 15-20 cm.

Pozdrawiam i dodam, że wczoraj przejeżdżałem koło osiedla to na Orionie 1 i
                  Pegazie 1 wyraźnie widać, że prace znowu ruszyły (Pegaz 4 niestety jest z tyłu
                  więc nie widziałem).
                  • Gość: matie Re: AGROMAN-Pegaz 4 IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.04.02, 15:41
                    przemeque napisał(a):

> Witam,
                    >
                    > my też mamy mieszkanie na parterze w O5 i badałem sprawę tego progu więc moje
                    > ustalenia są następujące:
                    > - mamy dopiero wstępną warstwę podłogi, dojdą rury i styropian ocieplający
                    > (możliwe że odwrotnie) więc w sumie podłoga urośnie właśnie o około 15-20 cm.
                    Czyli jest szansa ze podloga w mieszkaniu i balkon/wylewka beda na jednym
                    poziomie ??!! Hurra! O to mi chodzilo.

Matlyda (w lepszym humorze na weekend)
                    >
                    > Pozdrawiam i dodam, że wczoraj przejeżdżałem koło osiedla to na Orionie 1 i
                    > Pegazie 1 wyraźnie widać, że prace znowu ruszyły (Pegaz 4 niestety jest z tyłu
                    > więc nie widziałem).

Jutro sprawdze czy inne tez robia
                    Pozdrawiam,
                    M

• Gość: Wojtek Re: AGROMAN-Pegaz 4 IP: 192.168.5.* 19.04.02, 18:34
          > witaj przyszly sasiedzie ;)
          > mozesz zdradzic ktore mieszkanko nalezy do ciebie? Ja z rodzinka bede mieszkac
          > pod 15.

A ja z moja zonusia na Ip nr.6
          pozdrowiwnia
          Wojtek

p.s.
        • Gość: Wojtek Re: AGROMAN-Pegaz 4 IP: *.axelspringer.com.pl / 192.168.5.* 22.04.02, 08:30
          > witaj przyszly sasiedzie ;)
          > mozesz zdradzic ktore mieszkanko nalezy do ciebie? Ja z rodzinka bede mieszkac
          > pod 15.

w poprzednim poscie cos mie sie pomylilo...moje mieszkanko bedzie mialo numer 19

pozdrowienia
          w.
          • Gość: SB Re: AGROMAN-Pegaz 4 IP: *.pseinfo.pl 22.04.02, 10:00
            Witam sąsiadów tak zaniedbywanego Pegaza 4.
            Byłem na budowie pod koniec tygodnia i widziałem nieznaczne postępy w budowie.
            Mam mieszkanie na II p. i z oczywistych względów najbardziej interesuje mnie
            kiedy zrobią dach, zanim pogoda się zmieni i spadnie jakiś makabryczny deszcz.
            Co do nadrabiania zaległości mam tylko nadzieję, że nie odbędzie się to kosztem
            jakości, bo nic gorszego jak niedoróbki. Dlatego też bardzo interesuja mnie
            informacje na temat jakości wykonania naszego i innych budynków.
            Pozdrawiam wszystkich,
            SB
          • Gość: matie Re: AGROMAN-Pegaz 4 IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.04.02, 12:15
            O... to bedziesz mieszkal nade mna ;) Mam nadzieje ze nie stepujesz zawodowo;)
            Matylda
            • przemeque Re: AGROMAN-Pegaz 4 22.04.02, 13:07
              Kurcze, byliście w sobotę na budowie, czy nie? Jak byliście to napiszcie co tam
              było ciekawego widać!

Pozdrawiam
              • Gość: Wojtek Re: AGROMAN-Pegaz 4 IP: *.man.axelspringer.com.pl 22.04.02, 14:25
                Bylem przejazdem i widzialem czlowieka chodzacego po P4.... jednak z daleka nic
                nie widac, wiec trudno mi cos powiedziec na temat jakichkolwiek postepow.

w.
              • Gość: winnik Re: AGROMAN-Pegaz 4 IP: *.arip.com.pl 22.04.02, 15:01
                przemeque napisał(a):

> Kurcze, byliście w sobotę na budowie, czy nie? Jak byliście to napiszcie co tam
                >
                > było ciekawego widać!
                >
                > Tak, ja byłem na budowie. Pegaz 4 powoli idzie w górę. Zrobili wyjścia na dach.
                W innych blokach kładą tynk. Jest połozony dobrze. A tak poza tym nic sie nie
                zmieniło. Spotkałem ludzi z innych budynków. Ich termin odbiotu to był 15
                kwietnai a ma być 4-5 czerwca. Wody nie widać wokół bydynków. Troche jest już
                nawiaziona ziemia. Mozna się wybrać na budowę gdzieś za 1-1.5 miesiąca. Wtedy
                będzie już chyba dużo widać. Powinny byc już drzwi wejściowe, parapety,
                wykończone klatki. Poczkamy zobaczymy. moim zdaniem jest OK.
                pozdrawiam.

• Gość: Wojtek Re: AGROMAN-Pegaz 4 IP: *.man.axelspringer.com.pl 22.04.02, 14:24
              Zawodowo nie stepuje...nie ma obaw....no chyba ze zrobimy jakas imprezke i
              zaczniemy tupac w rytm muzyki :))))

pozdrowienia.
              w.

p.s. Martwie sie widzac wypowiedzi na forum mowiace o stojacej wodzie. Czy
              rzeczywiscie sprawa wyglada az tak powiaznie?
              • Gość: matie Re: AGROMAN-Pegaz 4 IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.04.02, 16:02
                Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> p.s. Martwie sie widzac wypowiedzi na forum mowiace o stojacej wodzie. Czy
                > rzeczywiscie sprawa wyglada az tak powiaznie?

Bylam w sobote na budowie. Wody nie ma. Ale to raczej zasluga slonca niz
                osuszenia terenu. Tak naprawde to przekonamy sie jesienia. Wody bylo bardzo duzo
                przez caly czas, na calej budowie ale najwiecej miedzy P4 i O2. Tam byl staw.
                Teraz jest sucho. Nawet teren poza budowa jest suchy (wczesniej bagno). Fakt, ze
                nawiezli troche ziemi. Juz z jednej strony nie widac calych fundamentow - tylko
                tak z 30-40 cm. Moze to poskutkowalo? Ale jak mowie - problem, jezeli ma sie
                pojawic , to pojawi sie wraz z jesiennymi deszczami. Oby nie.

pozdrawiam,
                Matylda
                • Gość: Probe Re: AGROMAN-Pegaz 4 IP: 213.17.165.* 24.04.02, 12:15
                  Czy ktoś z Was podpisywał z Agromanem umowę w formie aktu notarialnego?
                  Probe
                  • Gość: matie Re: AGROMAN-Pegaz 4 IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.04.02, 11:44
                    Powrorze pytanie, bo pprzedni post gdzies w srodek listy mi wpadl. Czy
                    jestescie chetni na spotkanie z Agromanem, w ktoras sobote maja?
                    Matylda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka