Gość: J IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.09.04, 11:57 Dlaczego wyhamowali budowę? Mają jakieś problemy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: J23 Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.crowley.pl 30.09.04, 17:31 Dlaczego uważasz że budowa została wyhamowana? Napisz coś konkretnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.10.04, 11:59 Wcześniej było mnóstwo robotników na budowie. Robili szybko elewacje. A teraz jest tylko kilku robotników co robi coś w żółwim tempie (generalnie polegują na dachu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorka Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 14:42 Czy ktos juz mieszka w Ostoja II ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 16:18 wiecie cos moze o samej firmie? jak wyglada podpisywanie umowy z nimi(czy sa elastyczni przy zmianie zapisow umowy, itp), czego sie spodziewac? Bede wdzieczna za wszelkie informacje. k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacap Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.regionline.fi 21.10.04, 09:48 Myslicie ze zbankrutowali ?? a ja im zaplacilem juz za cale mieszkanie do garsci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.regionline.fi 21.10.04, 18:48 Zbankrutowali i pieniedzy nie chca oddac !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tola Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 19:34 skad ten wniosek? napisz cos wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.regionline.fi 22.10.04, 12:53 Ktos robi sobie glupie zarty. Zobacz obok wiadomosc o Alanexie. Wlasnie wczoraj byla tam Kasia i pisze ze chlopaki pracuja pelna para przy wykonczeniu. Byc moze w grudniu Ostoja bedzie gotowa. Mam taka nadzeje. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.nask.waw.pl / *.nask.waw.pl 27.10.04, 10:00 Ja jak zwykle ostrzegam przed inwestycją u tego Dewelopera. W spółce z Kabaty-Matecznik nakradli już sporo kasy. A opóźnienie może wynikać z tego, że jakiś rozsądny urzędnik w końcu dobrał im sie do skóry. Albo nadzór budowlany wstrzymał budowę za np. niezgodnność kolorystyki...Przejazd przez Kabacki Dukt miał być otwarty 30.IX. i co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.regionline.fi 27.10.04, 11:24 Jak kradna w Olenie i inn. to dlaczego nie mieli by krasc w Alanexie. Korupcja i przekrety byly sa i beda. Przeciez to nic nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.regionline.fi 27.10.04, 15:55 To mowicie ze okradli i zbankrutowali ?? A co do tego mial Orlen ? Czezby ta sama szajka ? Piszcie cos kurcze bo zwarjuje z napiecia. Utopilam tam prawie 200 tys zlp. A to lobuzy. niech ich diabli. Kogo jeszcze oszukali. Trzeba sie zkrzyknac i cos zrobic bo bez sadu sie nie obejdzie. Piszcie co wiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mitos Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.pkobp.pl 29.11.04, 14:26 czy ktos ma jakies aktualne informacje na temat tego dewelopera i jego inwestycji na Wawozowej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.regionline.fi 01.12.04, 12:53 Napiscie cos o tym bo zwarjuje. Co sie tam wyprawia? kto cos wie naten temat. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez_paniki Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 15:56 Roboty ida bardzo ladnie, jest juz gaz, grzeja, czesc mieszkan po koncowym malowaniu. Winda w pierwszej klatce zalozona (ale jeszcze nie uruchomiona). Beda jakies opoznienia (bo zawsze sa), ale niewielkie. Pierwsza klatke maja oddawac w polowie stycznia. Wrazenia mam bardzo dobre. Pozdrawiam "niespokojnych". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.nask.waw.pl / *.nask.waw.pl 01.12.04, 15:56 Wiem, ze developer znow zbudowal sciany dzialowe z pustaka "Max". Pustak ma dziurki w srodku wiec dzwiek przez taka sciane przedostaje sie bez problemu. Pozdrawiam inzyniera-projektanta, ktory wpadl na tak wspanialy pomysl akustycznosci scian. Pozostale prace przedluzaja sie i termin oddania 1.1.2005 jest raczej nieosiagalny. Acha, nie maja jeszcze dostepu do swoich hal garazowych (na 0 i -1 pietrze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.regionline.fi 03.12.04, 12:21 Dzieki za info. Polepszylo mi sie. Co mozna zrobic tym pustakom ??? Jeszcze raz dzieki i piszcie jak postepuja prace w drugiej klatce. Pozro. Z. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.kpnet.fi 13.12.04, 13:00 Czy ktos widzial pana kosztorysanta na Wawozowej Ostoi ?? kiedy przyjdzie ?? Napiszcie cos jak wiecie ! Pozdro zz Odpowiedz Link Zgłoś
olivarez Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA 21.12.04, 15:38 Byłem na budowie w piątek i o 17 panowie jeszcze pracowali: to dobrze wróży jeśli chodzi o termin oddania budynku chociaż już wiadomo, że nie nastąpi to wcześniej niz pod koniec stycznia. W mieszkaniach już grzeją a na I klatce kończyli malowanie ścian. Myślę, że nie ma co się denerwować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.regionline.fi 25.12.04, 13:27 Dzieki za fatyge !! Wesolych Swiat.zyczy zuza pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
qqryq77 Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA 26.12.04, 12:36 ale ja wam powiem ze jestem pelen podziwu dla tego szerokiego przejazdu nad ulica. to tak jakby jakis wiadukt wybudowali. Odpowiedz Link Zgłoś
olivarez Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA 28.12.04, 08:49 Taa, wygląda to ciekawie, ale cieszę się, że nie mam mieszkania nad tym przejazdem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: 217.152.182.* 10.01.05, 12:03 Olivarez zlociutki jak bedziesz na budowie przypadkiem to donies co slychac. Please ! pozdro z Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: 198.178.239.* 13.01.05, 11:54 Jakie słyszeliście najpóźniejsze terminy przekazania kluczy mieszkańcom dla tej bardziej opóźnionej klatki. Ja ostatnio słyszałem 3 tydzień lutego? Moim zdaniem to będzie to początek marca. Pozdr. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.netia.pl 01.02.05, 12:03 Tak ja tez ma ifo ze bedzie to najprawdopodobniej 21 luty:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: 198.178.239.* 01.02.05, 13:29 21 lutego. Uwazam, ze ten termin jest bez szans na realizacje, szczegolnie dla drugiej klatki, ktorej bede mieszkancem. Bardziej prawdopodobny jest 21 marca ;- ) Pozdr. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.netia.pl 01.02.05, 14:45 Byłem tam wczoraj (druga klatka)dostarczyć filtry do wody, z tego co mówił kierownik budowy najprawdopodobniej wyrobią się , chociaż wszystko jest możliwe:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.netia.pl 02.02.05, 17:21 Dobra informacja- 17,18,19 będzie końcowy przegląd techniczny budynku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: 217.152.182.* 03.02.05, 11:04 Ale sie ciesze bo bedzie radocha !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.townandcity.com.pl 04.02.05, 10:19 Ja slyszalem ze pierwsza klatke maja oddawac od 9tego.... o drugiej sie nie wypowiadali (ktorej to bede mieszkancem) ale to bylo z 3 tyg temu wiec moze cos sie zmienilo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.met.pl 06.02.05, 09:26 Nie wiem czy sie zmienilo ale ostateczy przeglad techniczny ma byc 17,8,19 i mają wysylac listy z zaproszeniem na wstepny odbior, wiec juz tuz , tuż:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 18:09 Wstepny odbior mieszkan w pierwszej klatce juz trwa. Kiedy rusza z druga - nie wiem. Winda w pierwszej klatce ruszy za ok. 2 tygodnie. Budynek zostanie oddany do uzytku najprawdopodobniej (w wersji optymistycznej) pod koniec kwietnia. Pozdrawiam przyszlych sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: 217.152.182.* 09.02.05, 16:14 Po ile dostaliscie rewaloryzacji mieszkania bo ja prawie 10 tys ponad ustalona orginalnie cene ! Myslicie ze kantowali ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pankracy Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: 5.6.* / *.heidelberg.com 09.02.05, 16:42 Ja powyzej 10k. Widzialem tabele indeksacji i moge na wlasny rozum powiedziec ze jest wyliczona ok. Poza tym zgodne z zapisem w umowie, ktora mialem i Ty jak rozumiem majac podobna umowe, tez. Sam jestem zaskoczony ze to taka duza kwota ale niestety wszystko wyglada na zgodne z prawem. Do tego bedzie jeszcze waloryzacja za okres XI-XII 2004 (powinna byc duzo nizsza niz obecna), rozliczenie kosztow zmian budowlanych danego mieszkania i rozliczenie wg pomiarow geodezyjnych (grunt, mieszkanie... no i robienie kuchni, lazienki, podłogi. Mam nadzieje ze przezyjemy choc koncowka bedzie cieżka. Pozdrawiam przyszlych sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.netia.pl 09.02.05, 18:21 ja dostalem waloryzacje na kwote 6000 tez bylem zaskoczony ale faktycznie jest oki, ja wstępny odbiór mam 15.02 (klatka 2) jeżeli wszystko będzie oki w ostatni weekend lutego juz mogę się urządzać - brzmi optymistycznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: 217.152.182.* 10.02.05, 10:04 NIE POMOGA FALE WISLY. Trzeba uiscic jak mowiecie ze wszystko jest OK. Szczere pozdrowienia partyjne po wsiech !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.met.pl 10.02.05, 19:00 Ale mozna sie dogadac co do terminu splaty:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: 217.152.182.* 11.02.05, 10:19 dogadac sie mozna ale dolicza odsetki bo za darmoche nic nie ma. Podobniez maja doliczyc jeszcze jakas rewaloryzacje. Czemu s-byki rozkladaja to w czasie, dlaczego nie mozna tego wyliczuc od razu. Pytanie za 10 pkt. Ile kosztuje notariusz ja budowniczy(obecnie developer) bedzie przekazywal wlasnos dziupli ????? kto wie ??? prosze o odpowiedz. dzieki z gory i pozdr pa wsiech. Z- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.townandcity.com.pl 16.02.05, 11:39 Ja dzisiaj mialem przeglad techniczny... maja mnie poinformowac kiedy wszystko poprawia i wtedy bedzie odbior ostateczny.. troche zmiodowali mnie ryczaltem jaki im mamy placic miesiecznie - 9pln/za metr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.regionline.fi 16.02.05, 17:19 Co to za ryczalt, Czynsz ?? dlaczego masz placic przeciesz kupiles to na wlasnosc. Oswiec ! pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.met.pl 16.02.05, 22:28 Cze, a w ktorym pionie Karolu odbierales mieszkanie? moj kumpel budowlaniec ktory byl na przegladzie doszukal sie 14 usterek ktore maja poprawic w ciagu tygodnia , 9 zl za metr to nie jest czynsz jest to oplata ryczaltowa do czasu zakonczenia urzadzenia mieszkan. Radze na przeglad wziac kogos kto sie zna na bdownictwie ja w zyciu bym sie nie dopatrzyl niektorych rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.regionline.fi 18.02.05, 10:49 O rany Boga - znowu fuche wstawiaja ? przeciez wzieli zywe pieniadze. Kurcze blade zupelnie jak za komuny. Skad ja wezme jakiegos experta ? Znowu mi wyjdzie na szpiczasty koniec.! cholera by to wziela. To nie do Was chlopaki ale tak ogolnie moja opinja o tych usterkach. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.chello.pl 20.02.05, 01:20 2-ga klatka na samym roku budynku od strony osiedla (nie od wawozowej).. no ja zglosilem same pierdoly w stylu pomaloania mieszkania czy uszkodzonej klamki...no ale specem to z pewnoscia nie jestem :-( Tak swoja droga nie wiem jak bedzie z glazura w lazience... te grzejniki chyba trzeba bedzie demontoac zeby miec dostep... ale koles od ogrzewani mowil mi ze pozniej moga sie zapowietrzac i ze trzeba dopompowac wode bo inaczej cisnieni w calym bloku sie obnizy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.met.pl 21.02.05, 07:58 ja mam mieszkanie od wąwozowej nawet nie wiedzialem ze przy odbiorze mieszkania trzeba sprawdzac katy ktore 2 u mnie nie byly proste, poziomicą sprawdzac piony i poziomy, ostukać sciany czy tynk nigdzie nie odstaje , sprawdzic wentylację , szczelnosc okien itp itd, moj glazurnik powiedzial ze nie mozna inaczej polozyc glazury jak tylko odkrecic kaloryfer i deweloper powinien na bierzaco wyrownywac straty wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.regionline.fi 21.02.05, 12:02 Dzieki za cynki. Oczywiscie ze jak sie odkreci kaloryfer to bedzie powietrze. Ale po to jest gospodzrz domu (Taki p.Aniol) zeby poswiecil pol godziny potem i odpowietrzl je - zadna filozofia, Blad ze najpierw nie polozyli kafelkow no ale to w polskim budownictwie normalka. " nie badz pan rura i nie pekaj pan" jak gail w Dudku Kobuszewski. No co jeszcze - piszcie - moj bungalow jet w drugiej klatce czy to feler ?? pozdrowienia dla was pa wsiech !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.regionline.fi 23.02.05, 08:48 Czy ktos juz mieszka w tym budynku. Opisz wlsnymi slowami jak leci. Zawzmiankuj o usterkach ktore zauwarzyles. co z parkingami ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.met.pl 24.02.05, 23:02 Ja jeszcze nie mieszkam bo naprawiaja to co nie bylo ok , moja ekipa ma wejsc pod koniec przyszlego tygodnia jak oczywiscie podpisze protokul odbioru:) wiec pewnie sie wprowadze pod koniec marca Odpowiedz Link Zgłoś
olivarez Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA 24.02.05, 09:58 hej, od kiedy trzeba im płacić ten ryczałt? juz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.met.pl 24.02.05, 22:58 ryczalt od momentu odebrania klucza:) Odpowiedz Link Zgłoś
olivarez Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA 25.02.05, 09:51 no to teoretycznie ja już płacę od tygodnia:) A już myslałem, że parę tygodni pomieszkam sobie za friko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.regionline.fi 25.02.05, 11:43 Pan kafelkowiec byl niezadowolony, ze chalture zamowilam od firmy. Widocznie chcial zarobic w ciemno. Zobaczymy jak zrobi. Pewnie trza bedzie mu dac jakas stowke extra czy jak myslicie ?? stowka to malo czy duzo ? Oswieccie panowie. czolko !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.netia.pl 25.02.05, 17:29 jak juz odebrales klucze to juz placisz:), Odpowiedz Link Zgłoś
olivarez Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA 28.02.05, 11:23 Żeby się odbić od finansowego dnia będę teraz jadł makaron ze smalcem...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.regionline.fi 02.03.05, 12:50 Tobie to dobrze bo ja bede lape lizac do pierwszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.chello.pl 09.03.05, 20:52 Odebraliscie juz mieszkanie? Bo ja ciagle czekam na drugi odbior.... cos strasznie dlugo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.met.pl 10.03.05, 00:03 ja juz tak i wlasnie koncza mi lazienę:) musisz po prostu troche ponaciskac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.crowley.pl 10.03.05, 16:04 Odwiedzę ich w sobote na budowie Odpowiedz Link Zgłoś
olivarez Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA 11.03.05, 11:49 > Odwiedzę ich w sobote na budowie: zabrzmiało groźnie - będziesz uzbrojony??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.crowley.pl 11.03.05, 13:05 Postaram sie nie uszkodzic budynku ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalixt Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.met.pl 11.03.05, 13:36 Znam Karola i wiem, ze nie zartuje !! Kiedys rozwalil w pyl budke z warzywami, bo mu sprzedali niedojrzalego banana !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.met.pl 13.03.05, 07:54 Kierownik budowy jest ok i można sie z nim dogadac tylko trzeba sie mu przypominać, być trochę stanowczym:)i wszystko będzie do przodu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.crowley.pl 14.03.05, 13:08 Bylem zobaczylem... ponoc mieli problem z dostawca drzwi i dopiero teraz doszly. Oczywiscie jedne sie nie domykaja a drugie mialy byc pelne a sa z szyba :-/ Nie wspominajac ze jak wstawiali drzwi to rozwalili tynk przy framugach - wiec znowu gips + malowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.regionline.fi 14.03.05, 13:14 O rany boga - sku..ele !! Tym sposobem bedzi sie ciagnac do us.... smierci, a po 9 zlp kaza placic. Wezta sie za nich chlopaki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.netia.pl 14.03.05, 16:32 Dlatego zrezygnowałem z drzwi wewnetrznych bo po pierwsze mi sie nie podobały a po drugie chciałem inne:), co do 9 zł nie mam zamiaru tyle płacic bo windy nie działaja więc musi byc to niższa stawka , koszt windy jest w tych 9 zł wiec jest o co walczyć:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.regionline.fi 15.03.05, 08:31 Oswieccie mnie Panowie jak to z tym ubezbieczeniem. Teoretycznie mieszkanie jest nie moje bo nie mam aktu wlasnosci, wiec jak moge ubezpieczc cos co nie moje? cyzby firma nie ponosi odpowiedzialnosci do momentu zasiedlenia i przekazania wlasnosci ??? jak to jest oswieccie mnie. z pozrowieniami budowlanymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrbungle Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 21:57 a ile zł jest już za sam czynsz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasiadka Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 14:23 A ile udalo ci sie utargowac? Odpowiedz Link Zgłoś
posta-falafel Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA 15.04.05, 00:09 Witam sąsiadów najbrzydszego domu w okolicy. Pozdrawiam też architekta. Dla mnie to połączenie peerelowskiej kolorystyki i tureckiego gustu (a ta iglica .. bez komentarza - chyba jakiś kompleks w/w). Oba budynki ALANEXU skutecznie zbrzydziły okolicę. Chyba była akurat jakaś wyprzedaż różowej i niebieskiej farby w markecie. Co za burak to zatwierdził? Za co kasę bierze naczelny architekt dzielnicy? Chyba tylko sprawdza ile jest pięter. Co zrobić.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.regionline.fi 20.04.05, 09:21 Czepiasz sie prezes, Iglica jest rowniez na PalacuKiN. no i co. Kolory jak kolory czemu nie patrzysz na osiedle typu Wrzeciono ? Burasy i smetne szaraki. Najwazniejsze to by na leb sie nie zawalilo i sasiedzi byli OK. Jak kolory cie zniesmaczaja to nie patrz. "De biustibus non disputandum est". Zdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasiadka Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 15:50 Mysle dokladnie tak jak Zuza. Nie rozumiem czemu ciagle wszyscy czepiaja sie elewacji tego domu czy tez iglicy. Wystarczy rozejrzec sie wokolo i od razu widac ze kazdy blok w sasiedztwie ma inny kolor, inaczej wyglada - trudno tu mowic o jakich olwiek zasadach przy budowaniu - i to jest wlasnie urok Kabat - nic tu nie jest takie same. Odpowiedz Link Zgłoś
posta-falafel Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA 22.04.05, 18:41 Do Zuzy i Sąsiadki: .. nie biustibus, tylko gustibus .. de gustibus non est disputandum ..i trudno nie patrzeć - bo trudno nie zauważyć ..a skoro wszyscy się czepiają to już wiesz dlaczego wszyscy .. każdy blok ma inny kolor - ale nie każdy jest różowo-niebieski pozdrawiam również Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.regionline.fi 23.04.05, 10:03 Nie zrozumiales wlasnie biustibus od biustu prezes. Wlasnie o tym ciezko dyskutowac bo to rzecz gustu. jeden by tak adugi inaczej. Dbaj o siebie i o najblizszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasiadka Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 10:29 Pragne zauwazyc, skoro piszemy o II etapie inwestycji to kolory sa tam raczej polaczeniem niebieskiego i łososiowego a nie niebieskiego i różu. Ja radze przejsc sie nieco dalej (wawozowa 25) tam to dopiero kolorki daja po oczach: musztardowa żółć + wściekły róż + inne dodatki kolorystyczne. Najwazniejsze jednak jest to, ze mieszka sie fajnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.regionline.fi 25.04.05, 13:52 Tak jest, masz racje. Praw fizyki sie nie zmieni... ciao Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.regionline.fi 23.04.05, 09:59 Brawo Sasiadeczko ! ale ad rem: Jak pojedziecie do Wenecji to obok jest wyspa ktora sie nazywa Burano i tam wszystkie domki maja inny kolor - zobaczcie w encyklopedii - To sie tlumaczylo tym ze jak wlascicliel i pan domu troche za duzo pomoczyl dzioba to bylo mu latwiej trafic do domu bo pomagaly mu kolory !!! Wie czego sie czepiacie ze majtkowe ? Majtki tez moga byc fajne ... Czolem,czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.crowley.pl 17.03.05, 10:41 No ja jeszcze kluczy nie mam wiec ciezko zebym im cokolwiek placil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.regionline.fi 01.04.05, 13:24 Mam klucze juz i zaczynamu wykanczanko. Ale z fachowcami klopoty. Miesiac kafelkowali lazienke i krzyo. Zapylili kurzem przy pilowaniu kafelkow ze trza malowac wszystko od poczatku. A jak u was ?? pozdro z. Odpowiedz Link Zgłoś
olivarez Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA 01.04.05, 13:29 hej, Ja już mieszkam od środy:):):) W sobotę mają obniżyć mi drzwi i zamontować próg. Pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.regionline.fi 05.04.05, 12:16 Tobie Olivarez to dobrze !!! Gratuluje z. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.netia.pl 07.04.05, 18:58 A u mnie jos wszystko sprawnie i szyko poszło i mieszka sie fajnie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
olivarez Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA 11.04.05, 12:44 Dzięki! Ale na razie ze względu na prace wykończeniowe staram się spędzać w mieszkaniu jak najmniej czasu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.regionline.fi 15.04.05, 09:36 No widzicie chlopaki jak fajnie. Zobaczymy co dalej. Ukryte wady, usterki itd. Jestem pesymistka ? mozliwe. Ale tez sie ciesze razem z wami. U mnie zalozyli juz podloge i robia kuchenke, trza czekac miesiac ale postaram sie przezyc. Pozdrowki pa wsiech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.netia.pl 18.04.05, 16:11 jakoś u mnie wsztsko jest oki , mieszkam sobie i jest fajnie , w srode bede miał podłączony net wiec juz total wypas:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.regionline.fi 01.06.05, 10:17 No i jak sie mieszka ? Ile wynosi czynsz ?? pozdrowka pa wsiech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZUZA Re: ALANEX-BAU WĄWOZOWA IP: *.regionline.fi 06.09.05, 10:50 Ostoja gotowa, Juz mieszkam ale gdzie przekazanie wlasnosci ???? Czeka w magistracie juz 4 miechy !! Czekaja na "wziatku" ? No to ile. trzeba chyba sie zlozyc ludziska bo jak inaczej ?? kto wie ?? over Odpowiedz Link Zgłoś