Dodaj do ulubionych

ARCHE - EBEJOT - NASKRAJUMIASTA?

IP: 194.106.192.* 03.11.04, 16:02
W Piasecznie buduje firma ARCHE - termin oddania czerwiec 2005.
Zastanawiam się nad kupnem mieszkania, czy ktoś może coś wie nq ich temat?
jak się mieszka w Piasecznie, dojazdy do Warszawy, korki itp
Obserwuj wątek
    • ppppp1 Re: ARCHE - EBEJOT - NASKRAJUMIASTA? 04.11.04, 10:21
      Poczytaj o Woronicza Park.Inwestycja Arche.Były przejścia???
      • Gość: s Re: ARCHE - EBEJOT - NASKRAJUMIASTA? IP: *.spray.net.pl 05.02.05, 18:32
        A dlaczego laczycie firmy EBEJOT i Na Skraju Miasta?
    • Gość: Ewa Re: ARCHE - EBEJOT - NASKRAJUMIASTA? IP: *.eranet.pl 04.11.04, 11:53
      Arche to bardzo solidny deweloper. Mieszkania oddaje w bardzo dobrym stanie,
      szanuje klienta - a to dzis rzadkosc...

POlecam

Ewa
      • Gość: Lidia Re: ARCHE - EBEJOT - NASKRAJUMIASTA? IP: 194.106.192.* 04.11.04, 14:39
        kupiłaś mieszkanie od ARC?HE? w jakiej lokalizacji, kiedy?
        • Gość: M&E Re: ARCHE IP: 195.94.203.* 04.11.04, 15:19
          Ja akurat kupiłem i potwierdzam słowa Ewy. Deweloper jest w porządku, bardzo
          kontaktowy. Akurat tydzień temu odbierałem mieszkanie na "Woronicza Park" i
          naprawdę nie było się do czego przyczepić. Owszem były opóźnienia w budowie ale
          to ze wzglęgu na polskie prawo (protesty ekologów) a nie przez "Arche".
          • Gość: wiki Re: ARCHE IP: 194.106.192.* 04.11.04, 15:23
            Gratuluje, Woronicza park - świetna lokalizacja.
            • Gość: M&E Re: ARCHE IP: 195.94.203.* 04.11.04, 15:32
              Dzięki :))))))
          • agaplatek Re: ARCHE 10.01.05, 16:36
            Hej

Również planuję zakupić mieszkanie na woronicza park, drugi etap budowy.
            Obawiam się tylko, że te mieszkania są ciemne, nie dochodzi do nich za wiele
            światła, gdyż balkony mają zadaszenie. CZy mógłbyś opowiedzieć o swoim
            mieszkaniu? zadowolony jesteś?
            aga
            • Gość: Luc Re: ARCHE IP: *.netia.pl 10.01.05, 16:51
              Mieszkam w budynku A masz chyba niepotrzebne wątpliwości - balkony mają
              zadaszenie ale to raczej nie ogranicza dopływu światła a po za tym okna są
              bardzo duże więc w słoneczne dni trzeba raczej zasłaniać. Ja w każdym razie nie
              widzę problemu.
              Ł
              • Gość: agaplatek@gazeta.p Re: ARCHE IP: *.dominet.pl / 62.29.253.* 11.01.05, 09:31
                Dzięki za info.
                A na którym piętrze masz mieszkanie?
                Moje jest na drugim piętrze, od podwórka, z tarasem 20 m.
                Czy te tory kolejowe, które biegną obok są bardzo uciążliwe, często
                przejeżdżają pociągi?
                aga
              • Gość: PETER Re: ARCHE IP: *.spsa.com.pl 11.01.05, 09:33
                POWIEDZCIE PROSZE ILE PLACICIE ZA CZYNSZ NA WORONICZA PARK ?
                ILE ZA M2 ?
                CZY BALKONY TEZ SA DOLICZANE DO CZYNSZU ?
                DZIEKI,
                PETER
              • Gość: agaplatek@gazeta.p Re: ARCHE IP: *.dominet.pl / 62.29.253.* 11.01.05, 09:38
                Aha i jeszcze jedno pytanie: ile placisz za czynsz? czy matraż balkonu jest
                wliczany do czynszu?

aga
    • Gość: gość Re: ARCHE - EBEJOT - NASKRAJUMIASTA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 12:00
      A co ma do tego wszystkiego EBEJOT

Przecież ta firma buduje w Ursusie. A ich nowa inwestycja bedzie powstawała
      przy parku Achera w Ursusie
      • Gość: MMM Re: ARCHE - EBEJOT - NASKRAJUMIASTA? IP: *.acn.waw.pl 10.11.04, 10:26
        Kupilismy z mezem mieszkanie dwupokojowe w Piasecznie, budowane przez Arche.
        Powstana tam 3 budynki, my bedziemy mieszkac w pierwszym. Bylismy na budownie w
        ubiegla sobota, w pierwszym budynku robia teraz pierwsze pietro.
        Firma jest poki co uczciwa, mozna negocjowac cene i inne warunki umowy.
        Jesli chodzi o dojazdy do Warszawy, tez nie jest zle - kolejka WKD - w
        odleglosci 5min od budynkow Arche, i 2 autobusy linii 700 tuz obok blokow
        2-3min, moze blizej. W bardzo bliskiej odleglosci od blokow jest las.
        W chwili obecnej jestesmy zadowoleni z tego dewelopera.
        Radze wybrac sie i obejrzec sobie budowe, porozmawiac z ochroniarzem.
        • Gość: M&P Re: ARCHE - EBEJOT - NASKRAJUMIASTA? IP: *.chello.pl 28.11.04, 14:49
          Wygląda na to, ze mozemy być sasiadami. To nasze pierwsze mieszkanie. Co
          znaczy, ze można negocjować cenę? Cenę za metr?
          • Gość: MMM Re: ARCHE - EBEJOT - NASKRAJUMIASTA? IP: *.acn.waw.pl 01.12.04, 16:46
            witamy sasiadow, nam udalo sie wynegocjowac cene nizsza o jakies 30zl na metrze
            (moze nie duzo, ale na kuchenke wystarczy)

• Gość: MMM Re: ARCHE - EBEJOT - NASKRAJUMIASTA? IP: *.acn.waw.pl 14.12.04, 15:06
              Przyszłych sąsiadów proszę o kontakt mailowy
              bebe_m3@gazeta.pl
              • Gość: Anna Re: ARCHE - EBEJOT - NASKRAJUMIASTA? IP: *.konstancin.net 16.12.04, 23:56
                BYLAM NA WORONICZA , bo moge kupic od reki.Tragedia, nawet nie chcialam
                wejsc.Dookola syf, otoczenie jak w slamsach.Powiedzieli mi , ze droga nigdy nie
                bedzie zrobiona bo to nie ich tylko gminy.
                Jak mozna w takim otoczeniu mieszkac? Ludzie , poogladajcie na swiecie jak sie
                buduje.Gdyby im nikt nie kupil to zaczeliby szanowac klienta.KOMUNA w gorszym
                wydaniu!
                • Gość: MMM Re: ARCHE - EBEJOT - NASKRAJUMIASTA? IP: *.acn.waw.pl 21.12.04, 10:55
                  Śledząc wątek o Woronicza Park, nie zauważyłam, żeby ktoś nie był zadowolony.
                  Jeśli rzeczywiście droga jest gminną własnością, to z jakiej racji ma ją budować
                  Arche?? W Piasecznie budowa dotyczy nie tylko budynków mieszkalnych, ale też
                  ulic dojazdowych, więc nie widzę problemu. A poza tym ten wątek dotyczy budowy
                  Osiedla Zagajnik Brzozowy, więc proszę pisać na ten temat.
                  • 12monik Re: ARCHE - EBEJOT - NASKRAJUMIASTA? 19.01.05, 11:12
                    Witam Jestem zainteresowany tą inwestycją w Piasecznie , widzę że Państwo
                    podpisali umowę
                    przedwstępną, ja jestem na etapie negocjacji , przedstawiaja mi umowe i mówią
                    że ze wszystkimi taką podpisują, chciałbym to zweryfikować i mam prośbę czy
                    Mogliby Państwo przesłać w formie elektronicznej zeskanowaną umowę
                    przedwstępną lub jeżeli macie plik worda , oczewiście proszę wykreślić swoje
                    dane (ochrona danych) ,oraz gdy macie jakieś uwagi , czekam na kontakt , Może
                    podacie państwo jakiegoś Maila do innego kontaktu niż przez forum
                    Bardzo byłbym wdzięczny
                    Czekam
                    Grzegorz Kawęcki

Mój mail:::: , proszę o kontakt !!!! może podzielimy sie informacjami

Mój mail:
                    gkawecki@inMail.sk
                • Gość: xpert Woronicza syf? Jak w slamsach? IP: *.ifxnetworks.net.ve 10.02.05, 15:16
                  Kobieto chyba napilas sie absyntu! Wygledow to dobra lokalizacja, zabudowa jest
                  przyjemna, nieopodal sa ambasady, stare peikne powojenne kamienice, nie wspomne
                  o sasiedztwie lukratwynej Mariny Mokotow. Sam Woronicza Park powstal na dzialce
                  parkowej wiec jak zakonczone zostana prace budowlane rowniez bezposrednie
                  otoczenie budykow bedzie przyjemne. Wiecej obiektywizmu prosze zazdrosnico!
                  • Gość: nickname kort tenisowy IP: *.visp.energis.pl 19.02.05, 12:53
                    Drodzy Sąsiedzi,

chciałbym się dowiedzieć jak wygląda temat kortu tenisowego. Może ktoś ma
                    informacje na temat zagospodarowania terenu na naszym "leśnym zagajniku".
                    Ostatnio byłem na budowie i oglądałem teren, na którym ma powstać kort i muszę
                    stwierdzić, że owszem jest tam miejsce, ale bardziej na tenis stołowy.
                    Nie wiem jak Wy, ale wydaje mi się, że pomysł budowy kortu tenisowego nie jest
                    trafiony. Poza tym parę kroków od osiedla są przygotowane dwa pełno-wymiarowe
                    korty do tenisa ziemnego.
                    Pomysłów na naszą rekreację było pewnie "X", ja wiem tylko o basenie, (którego
                    jak wiemy nie będzie) pozostaje kort, coś w rodzaju siłowni i plac zabaw dla
                    dzieci. Ciekaw jestem czy macie informacje dot. pomysłów na
                    zagospodarowanie "leśnego zagajnika"?
                    pozdrawiam
        • 12monik Re: ARCHE - EBEJOT - NASKRAJUMIASTA? 19.01.05, 10:56
          Witam Jestem zainteresowany tą inwestycją , widzę że Państwo podpisali umowę
          przedwstępną, ja jestem na etapie negocjacji , przedstawiaja mi umowe i mówią
          że ze wszystkimi taką podpisują, chciałbym to zweryfikować i mam prośbę czy
          Mogliby Państwo przesłać w formie elektronicznej zeskanowaną umowę
          przedwstępną lub jeżeli macie plik worda , oczewiście proszę wykreślić swoje
          dane (ochrona danych) ,oraz gdy macie jakieś uwagi , czekam na kontakt , Może
          podacie państwo jakiegoś Maila do innego kontaktu niż przez forum
          Bardzo byłbym wdzięczny
          Czekam
          Grzegorz Kawęcki
    • Gość: janusz Re: ARCHE - EBEJOT - NASKRAJUMIASTA? IP: *.opp.oriflame.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 11:51
      EBEJOT is OK. prosze przyjechać do ursusa ( ul. skoroszewska) i zobaczyć jak
      to wyglada.
      Szef tej firmy umie zarzadzać firmami budowlanymi . Tu nie ma lipy!
      jm
      • bebe_m3 Re: ARCHE Brzozowy Zagajnik 19.01.05, 15:11
        W piasecznie budowa idzie pelna para. W tej chwili zaczeto budowac 3 pietro i
        sciany dzialowe na nizszych pietrach budynku wielorodzinnego, jest tez zbiornik
        na wode deszczowa i buduja sie segmenty. Budowa ma sie zakonczyc do lipca 2005r.
        Czy sa tu przyszli sasiedzi? Dobrze by bylo sie spotkac, zeby moc przedyskutowac
        pewne sprawy.
        • 12monik Re: ARCHE Brzozowy Zagajnik 20.01.05, 10:05
          Zajrzyj do swego maila :bebe_m3@gazeta.pl tam masz wiadomość

G.K.
        • 12monik Re: ARCHE Brzozowy Zagajnik 21.01.05, 08:32
          Witam i dziekuję za odzew
          Wysylam jeszcze raz maila bo nie wiem czy wczorajszy doszedl.

Wiem ze maja wzorcowa umowe przedwstepna ale jest nie bardzo ok.
          Jest tylko data oddania protokulem zdawczo odbiorczym ,
          i jest powiedziane ze notarialne rozdzielenie i dalsze podpisywanie umow
          sprzedazy bedzie 60 dni od zezwolenia gminy na uzytkowanie,.
          Nie podaja daty otrzymania tego zezwolenia , ani daty wystąpienia do gminy
          (starostwa) o wydanie takiego pozwolenia , z tego wynika ze oddadzą protokulem
          zd-odbiorczym do 30.06.2005, ale kiedy gmina odbierze budynek nie wiadomo moze
          byc rok, dwa .... a kiedy umowy sprzedazy i dalsze sprawy z ksiegą na lokal ,
          do tego czasu trzeba ubezpieczac np kredyt w banku bo nie ma hipoteki
          mieszkania , a jak w przyszlym roku zwiekszy sie vat na sprzedaz to zaplacimy
          wiecej bo urzad naliczy vat w momencie sprzedazy,
          A jak beda Panstwu liczą powierzchnie czy rozliczenie koncowe bedzie po
          pomiarze metrazu z tynkami czy bez.
          Może Panstwo zuwazyli jeszcze jakies kruczki czekam i dziekuje., Jak wszystko z
          podpisaniem umowy sie skonczy dobrze mozna by sie spotkac i porozmawiac np na
          budowie

czekam na kontakt
          [gkawecki@inMail.sk]

G.K

• jeanette Re: ARCHE Brzozowy Zagajnik 21.01.05, 10:03
            Nie sądzę, żeby jakikolwiek developer wpisał do umowy datę odebrania budynku
            przez gminę. A czy Ty wiesz, kiedy gmina albo starostwo wyda Ci prawo jazdy,
            zanim skończysz kurs nauki jazdy?
            Po drugie: skąd przekonanie, że developer chce Cię "wydymać"? Weź tą umowę,
            poskreślaj na niej to, co Ci się nie podoba, nanieś to, co chcesz mieć i pokaz
            developerowi. Przecież nie powiedzieli, że albo podpisujesz tą umowę w tej
            wersji, albo spadaj. To nie Dom Developement.
            Co do obmiaru powierzchni, to są od tego odpowiednie normy PN - zaproponuj
            pasującą Ci.
            A co do obaw z ubezpieczeniem kredytu - zaproponuj, aby ostatnia transza
            wpłynęła na konto developera w dniu podpisania aktu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka