Gość: joanna IP: 194.106.192.* 03.11.04, 16:02 W Piasecznie buduje firma ARCHE - termin oddania czerwiec 2005. Zastanawiam się nad kupnem mieszkania, czy ktoś może coś wie nq ich temat? jak się mieszka w Piasecznie, dojazdy do Warszawy, korki itp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ppppp1 Re: ARCHE - EBEJOT - NASKRAJUMIASTA? 04.11.04, 10:21 Poczytaj o Woronicza Park.Inwestycja Arche.Były przejścia??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: ARCHE - EBEJOT - NASKRAJUMIASTA? IP: *.spray.net.pl 05.02.05, 18:32 A dlaczego laczycie firmy EBEJOT i Na Skraju Miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: ARCHE - EBEJOT - NASKRAJUMIASTA? IP: *.eranet.pl 04.11.04, 11:53 Arche to bardzo solidny deweloper. Mieszkania oddaje w bardzo dobrym stanie, szanuje klienta - a to dzis rzadkosc... POlecam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidia Re: ARCHE - EBEJOT - NASKRAJUMIASTA? IP: 194.106.192.* 04.11.04, 14:39 kupiłaś mieszkanie od ARC?HE? w jakiej lokalizacji, kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M&E Re: ARCHE IP: 195.94.203.* 04.11.04, 15:19 Ja akurat kupiłem i potwierdzam słowa Ewy. Deweloper jest w porządku, bardzo kontaktowy. Akurat tydzień temu odbierałem mieszkanie na "Woronicza Park" i naprawdę nie było się do czego przyczepić. Owszem były opóźnienia w budowie ale to ze wzglęgu na polskie prawo (protesty ekologów) a nie przez "Arche". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: ARCHE IP: 194.106.192.* 04.11.04, 15:23 Gratuluje, Woronicza park - świetna lokalizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
agaplatek Re: ARCHE 10.01.05, 16:36 Hej Również planuję zakupić mieszkanie na woronicza park, drugi etap budowy. Obawiam się tylko, że te mieszkania są ciemne, nie dochodzi do nich za wiele światła, gdyż balkony mają zadaszenie. CZy mógłbyś opowiedzieć o swoim mieszkaniu? zadowolony jesteś? aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luc Re: ARCHE IP: *.netia.pl 10.01.05, 16:51 Mieszkam w budynku A masz chyba niepotrzebne wątpliwości - balkony mają zadaszenie ale to raczej nie ogranicza dopływu światła a po za tym okna są bardzo duże więc w słoneczne dni trzeba raczej zasłaniać. Ja w każdym razie nie widzę problemu. Ł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaplatek@gazeta.p Re: ARCHE IP: *.dominet.pl / 62.29.253.* 11.01.05, 09:31 Dzięki za info. A na którym piętrze masz mieszkanie? Moje jest na drugim piętrze, od podwórka, z tarasem 20 m. Czy te tory kolejowe, które biegną obok są bardzo uciążliwe, często przejeżdżają pociągi? aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PETER Re: ARCHE IP: *.spsa.com.pl 11.01.05, 09:33 POWIEDZCIE PROSZE ILE PLACICIE ZA CZYNSZ NA WORONICZA PARK ? ILE ZA M2 ? CZY BALKONY TEZ SA DOLICZANE DO CZYNSZU ? DZIEKI, PETER Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaplatek@gazeta.p Re: ARCHE IP: *.dominet.pl / 62.29.253.* 11.01.05, 09:38 Aha i jeszcze jedno pytanie: ile placisz za czynsz? czy matraż balkonu jest wliczany do czynszu? aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ARCHE - EBEJOT - NASKRAJUMIASTA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 12:00 A co ma do tego wszystkiego EBEJOT Przecież ta firma buduje w Ursusie. A ich nowa inwestycja bedzie powstawała przy parku Achera w Ursusie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMM Re: ARCHE - EBEJOT - NASKRAJUMIASTA? IP: *.acn.waw.pl 10.11.04, 10:26 Kupilismy z mezem mieszkanie dwupokojowe w Piasecznie, budowane przez Arche. Powstana tam 3 budynki, my bedziemy mieszkac w pierwszym. Bylismy na budownie w ubiegla sobota, w pierwszym budynku robia teraz pierwsze pietro. Firma jest poki co uczciwa, mozna negocjowac cene i inne warunki umowy. Jesli chodzi o dojazdy do Warszawy, tez nie jest zle - kolejka WKD - w odleglosci 5min od budynkow Arche, i 2 autobusy linii 700 tuz obok blokow 2-3min, moze blizej. W bardzo bliskiej odleglosci od blokow jest las. W chwili obecnej jestesmy zadowoleni z tego dewelopera. Radze wybrac sie i obejrzec sobie budowe, porozmawiac z ochroniarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M&P Re: ARCHE - EBEJOT - NASKRAJUMIASTA? IP: *.chello.pl 28.11.04, 14:49 Wygląda na to, ze mozemy być sasiadami. To nasze pierwsze mieszkanie. Co znaczy, ze można negocjować cenę? Cenę za metr? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMM Re: ARCHE - EBEJOT - NASKRAJUMIASTA? IP: *.acn.waw.pl 01.12.04, 16:46 witamy sasiadow, nam udalo sie wynegocjowac cene nizsza o jakies 30zl na metrze (moze nie duzo, ale na kuchenke wystarczy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMM Re: ARCHE - EBEJOT - NASKRAJUMIASTA? IP: *.acn.waw.pl 14.12.04, 15:06 Przyszłych sąsiadów proszę o kontakt mailowy bebe_m3@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: ARCHE - EBEJOT - NASKRAJUMIASTA? IP: *.konstancin.net 16.12.04, 23:56 BYLAM NA WORONICZA , bo moge kupic od reki.Tragedia, nawet nie chcialam wejsc.Dookola syf, otoczenie jak w slamsach.Powiedzieli mi , ze droga nigdy nie bedzie zrobiona bo to nie ich tylko gminy. Jak mozna w takim otoczeniu mieszkac? Ludzie , poogladajcie na swiecie jak sie buduje.Gdyby im nikt nie kupil to zaczeliby szanowac klienta.KOMUNA w gorszym wydaniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMM Re: ARCHE - EBEJOT - NASKRAJUMIASTA? IP: *.acn.waw.pl 21.12.04, 10:55 Śledząc wątek o Woronicza Park, nie zauważyłam, żeby ktoś nie był zadowolony. Jeśli rzeczywiście droga jest gminną własnością, to z jakiej racji ma ją budować Arche?? W Piasecznie budowa dotyczy nie tylko budynków mieszkalnych, ale też ulic dojazdowych, więc nie widzę problemu. A poza tym ten wątek dotyczy budowy Osiedla Zagajnik Brzozowy, więc proszę pisać na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
12monik Re: ARCHE - EBEJOT - NASKRAJUMIASTA? 19.01.05, 11:12 Witam Jestem zainteresowany tą inwestycją w Piasecznie , widzę że Państwo podpisali umowę przedwstępną, ja jestem na etapie negocjacji , przedstawiaja mi umowe i mówią że ze wszystkimi taką podpisują, chciałbym to zweryfikować i mam prośbę czy Mogliby Państwo przesłać w formie elektronicznej zeskanowaną umowę przedwstępną lub jeżeli macie plik worda , oczewiście proszę wykreślić swoje dane (ochrona danych) ,oraz gdy macie jakieś uwagi , czekam na kontakt , Może podacie państwo jakiegoś Maila do innego kontaktu niż przez forum Bardzo byłbym wdzięczny Czekam Grzegorz Kawęcki Mój mail:::: , proszę o kontakt !!!! może podzielimy sie informacjami Mój mail: gkawecki@inMail.sk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xpert Woronicza syf? Jak w slamsach? IP: *.ifxnetworks.net.ve 10.02.05, 15:16 Kobieto chyba napilas sie absyntu! Wygledow to dobra lokalizacja, zabudowa jest przyjemna, nieopodal sa ambasady, stare peikne powojenne kamienice, nie wspomne o sasiedztwie lukratwynej Mariny Mokotow. Sam Woronicza Park powstal na dzialce parkowej wiec jak zakonczone zostana prace budowlane rowniez bezposrednie otoczenie budykow bedzie przyjemne. Wiecej obiektywizmu prosze zazdrosnico! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nickname kort tenisowy IP: *.visp.energis.pl 19.02.05, 12:53 Drodzy Sąsiedzi, chciałbym się dowiedzieć jak wygląda temat kortu tenisowego. Może ktoś ma informacje na temat zagospodarowania terenu na naszym "leśnym zagajniku". Ostatnio byłem na budowie i oglądałem teren, na którym ma powstać kort i muszę stwierdzić, że owszem jest tam miejsce, ale bardziej na tenis stołowy. Nie wiem jak Wy, ale wydaje mi się, że pomysł budowy kortu tenisowego nie jest trafiony. Poza tym parę kroków od osiedla są przygotowane dwa pełno-wymiarowe korty do tenisa ziemnego. Pomysłów na naszą rekreację było pewnie "X", ja wiem tylko o basenie, (którego jak wiemy nie będzie) pozostaje kort, coś w rodzaju siłowni i plac zabaw dla dzieci. Ciekaw jestem czy macie informacje dot. pomysłów na zagospodarowanie "leśnego zagajnika"? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
12monik Re: ARCHE - EBEJOT - NASKRAJUMIASTA? 19.01.05, 10:56 Witam Jestem zainteresowany tą inwestycją , widzę że Państwo podpisali umowę przedwstępną, ja jestem na etapie negocjacji , przedstawiaja mi umowe i mówią że ze wszystkimi taką podpisują, chciałbym to zweryfikować i mam prośbę czy Mogliby Państwo przesłać w formie elektronicznej zeskanowaną umowę przedwstępną lub jeżeli macie plik worda , oczewiście proszę wykreślić swoje dane (ochrona danych) ,oraz gdy macie jakieś uwagi , czekam na kontakt , Może podacie państwo jakiegoś Maila do innego kontaktu niż przez forum Bardzo byłbym wdzięczny Czekam Grzegorz Kawęcki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: ARCHE - EBEJOT - NASKRAJUMIASTA? IP: *.opp.oriflame.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 11:51 EBEJOT is OK. prosze przyjechać do ursusa ( ul. skoroszewska) i zobaczyć jak to wyglada. Szef tej firmy umie zarzadzać firmami budowlanymi . Tu nie ma lipy! jm Odpowiedz Link Zgłoś
bebe_m3 Re: ARCHE Brzozowy Zagajnik 19.01.05, 15:11 W piasecznie budowa idzie pelna para. W tej chwili zaczeto budowac 3 pietro i sciany dzialowe na nizszych pietrach budynku wielorodzinnego, jest tez zbiornik na wode deszczowa i buduja sie segmenty. Budowa ma sie zakonczyc do lipca 2005r. Czy sa tu przyszli sasiedzi? Dobrze by bylo sie spotkac, zeby moc przedyskutowac pewne sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
12monik Re: ARCHE Brzozowy Zagajnik 20.01.05, 10:05 Zajrzyj do swego maila :bebe_m3@gazeta.pl tam masz wiadomość G.K. Odpowiedz Link Zgłoś
12monik Re: ARCHE Brzozowy Zagajnik 21.01.05, 08:32 Witam i dziekuję za odzew Wysylam jeszcze raz maila bo nie wiem czy wczorajszy doszedl. Wiem ze maja wzorcowa umowe przedwstepna ale jest nie bardzo ok. Jest tylko data oddania protokulem zdawczo odbiorczym , i jest powiedziane ze notarialne rozdzielenie i dalsze podpisywanie umow sprzedazy bedzie 60 dni od zezwolenia gminy na uzytkowanie,. Nie podaja daty otrzymania tego zezwolenia , ani daty wystąpienia do gminy (starostwa) o wydanie takiego pozwolenia , z tego wynika ze oddadzą protokulem zd-odbiorczym do 30.06.2005, ale kiedy gmina odbierze budynek nie wiadomo moze byc rok, dwa .... a kiedy umowy sprzedazy i dalsze sprawy z ksiegą na lokal , do tego czasu trzeba ubezpieczac np kredyt w banku bo nie ma hipoteki mieszkania , a jak w przyszlym roku zwiekszy sie vat na sprzedaz to zaplacimy wiecej bo urzad naliczy vat w momencie sprzedazy, A jak beda Panstwu liczą powierzchnie czy rozliczenie koncowe bedzie po pomiarze metrazu z tynkami czy bez. Może Panstwo zuwazyli jeszcze jakies kruczki czekam i dziekuje., Jak wszystko z podpisaniem umowy sie skonczy dobrze mozna by sie spotkac i porozmawiac np na budowie czekam na kontakt [gkawecki@inMail.sk] G.K Odpowiedz Link Zgłoś
jeanette Re: ARCHE Brzozowy Zagajnik 21.01.05, 10:03 Nie sądzę, żeby jakikolwiek developer wpisał do umowy datę odebrania budynku przez gminę. A czy Ty wiesz, kiedy gmina albo starostwo wyda Ci prawo jazdy, zanim skończysz kurs nauki jazdy? Po drugie: skąd przekonanie, że developer chce Cię "wydymać"? Weź tą umowę, poskreślaj na niej to, co Ci się nie podoba, nanieś to, co chcesz mieć i pokaz developerowi. Przecież nie powiedzieli, że albo podpisujesz tą umowę w tej wersji, albo spadaj. To nie Dom Developement. Co do obmiaru powierzchni, to są od tego odpowiednie normy PN - zaproponuj pasującą Ci. A co do obaw z ubezpieczeniem kredytu - zaproponuj, aby ostatnia transza wpłynęła na konto developera w dniu podpisania aktu. Odpowiedz Link Zgłoś