Dodaj do ulubionych

jak ukrócić developera Budimex ??

IP: 213.199.192.* 13.12.04, 13:07
mam takie pytanko...
Kupilismy mieszkanie w Poznaniu, w Budimexie. Przy podpisywaniu umowy i
wpłacie wstepnej nie mogli nam powiedzieć czy beda jakiekolwiek koszty
zwiazane ze zmianami wewnatrz mieszkania. Uprzejma pani poinformowała nas, ze
koszty beda minimalne. Oczywiście okazało sie teraz, że wyżej wspomniana
firma liczy sobie kase za rozważenie projektu zmian juz 600 zł. Pozniej
dochodza koszty za przesunięcie kontaktów, gniazdka RTV, ścianek działowych
itp. Wszystko jest ustawione tak by trzeba było wszystko przenosić... wydaje
sie to śmieszne ale idzie to w ogromne pieniądze!!!
Co mozna zrobić? czy maja prawo wziąć tyle pieniędzy chociaż nie ma w środku
jeszcze ścianek działowych??? a przesuniecie chociazby gniazdek tele. TV.
grzejników, toalety, brodzika itp. nie wiąże sie ze zwiekszeniem nakładów
materiałowych???
Obserwuj wątek
    • Gość: Kapat76 Re: jak ukrócić developera Budimex ?? IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 13.12.04, 14:08
      No, stary, przegapiłeś tą sprawę przy podpisywaniu umowy z deweloperem. Dał ci
      wspaniałomyslnie prawo do wprowadzania zmian, jednak nie ustaliliście TRYBU
      wprowadzania tychże. Obawiam się, że tu niestety on jest górą (zawwsze może to
      wytłumaczyć koniecznościa wprowadzania zmian w projekcie i koniecznością ich
      zatwierdzenia przez inspektora budowlanego albo i architekta budynku).
      I przykro mi to mówić - ale to z powodu Twojego niedbalstwa. Jedyna możliwość,
      to pertraktacje w sprawie obniżenia tych niemiłych kosztów. Mam nadzieję, że
      będą owocne.
      Pozdrawiam.
      • Gość: n Re: jak ukrócić developera Budimex ?? IP: *.icpnet.pl 13.12.04, 19:39
        powiem Tobie, że wszystko się zgadza... Jednak nie zdajesz sobie sprawy jak
        trudno było zmienić w umowie przedwstępnej słowo drzwi na drzwi antywłamianowe.
        Notabene Budimeks do dnia dzisiejszego nie wie kto im bedzie okna montował i
        kaloryfery... Chcieliśmy zrobić wszystko za wczasu... Teraz stwierdzam, że tak
        naprawde nie powinni otrzymać zgody na rozpoczęcie sprzedaży mieszkań... do tej
        pory nie wiedzą ile bedzie kosztowało miejsce postojowe na terenie osiedla...
        zdarza sie...
        Pozdrawiam również

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka