Dodaj do ulubionych

Cotton House

IP: *.citicorp.com 30.08.01, 14:23
Jakis czas temu rozpoczalem wielka przygode z firma Cotton House, ktora lacznie z wykonawca, firma PBP
Pulawy, buduje budynek przy ul. Bema w Warszawie. Firma juz konczy budowe, tym niemniej chcialbym prosic
wszystkich, ktorzy rozwazaja zakup mieszkania w tej lokalizacji o gruntowne przemyslenie swojej decyzji.
Budynek mial byc ukonczony do konca czerwca 2001. Nie jest i nikt nie wie kiedy bedzie. Inwestor nie udziela
zadnych informacji. Tak samo postepuje wykonawca, ktory paradoksalnie szczyci sie posiadaniem znaku jakosci
ISO.... Brak kogos kompetentnego jest na tym etapie budowy bardzo bolesny. Np. firma udostepnila lokale
lokatorom do wykonczenia, ale...w budynku brak jest pradu i cieplej wody, poniewaz inwestor nie raczyl
uzgodnic z zakladem energetycznym warunkow podlaczenia. Brak jest tez licznikow i nik nie wie kiedy beda. Prad
mozna co prawda podlaczyc z linii ogolnej, tym niemniej brak mozliwosci korzystania z wind jest bardzo
dokuczliwy (wind towarowych w budynku oczywiscie nie ma, bo niby po co ?). O finalnym odbiorze budynku nie
nalezy wspominac, jest to rzecz przyszla i mocno niepewna. Przy spadku koniunktury na rynku nieruchomosci
takie "peerlowskie" podejscie do klienta jest calkowicie niezrozumiale. Jak inaczej tlumaczyc fakt, ze kierownik
biura obslugi "klienta" ma zakaz udzielania informacji klientom na temat terminu odbioru budynku, podlaczenia
pradu itp...
Obserwuj wątek
    • Gość: zizi szkoda, ze prezesi na gorze to.... IP: *.sap-ag.de 30.08.01, 15:42
      Gość portalu: Mirek napisał(a):

> Jakis czas temu rozpoczalem wielka przygode z firma Cotton House, ktora laczni
      > e z wykonawca, firma PBP
      > Pulawy, buduje budynek przy ul. Bema w Warszawie. Firma juz konczy budowe, tym
      > niemniej chcialbym prosic
      > wszystkich, ktorzy rozwazaja zakup mieszkania w tej lokalizacji o gruntowne prz
      > emyslenie swojej decyzji.
      > Budynek mial byc ukonczony do konca czerwca 2001. Nie jest i nikt nie wie kiedy
      > bedzie. Inwestor nie udziela
      > zadnych informacji. Tak samo postepuje wykonawca, ktory paradoksalnie szczyci s
      > ie posiadaniem znaku jakosci
      > ISO.... Brak kogos kompetentnego jest na tym etapie budowy bardzo bolesny. Np.
      > firma udostepnila lokale
      > lokatorom do wykonczenia, ale...w budynku brak jest pradu i cieplej wody, ponie
      > waz inwestor nie raczyl
      > uzgodnic z zakladem energetycznym warunkow podlaczenia. Brak jest tez licznikow
      > i nik nie wie kiedy beda. Prad
      > mozna co prawda podlaczyc z linii ogolnej, tym niemniej brak mozliwosci korzys
      > tania z wind jest bardzo
      > dokuczliwy (wind towarowych w budynku oczywiscie nie ma, bo niby po co ?). O fi
      > nalnym odbiorze budynku nie
      > nalezy wspominac, jest to rzecz przyszla i mocno niepewna. Przy spadku koniunkt
      > ury na rynku nieruchomosci
      > takie "peerlowskie" podejscie do klienta jest calkowicie niezrozumiale. Jak ina
      > czej tlumaczyc fakt, ze kierownik
      > biura obslugi "klienta" ma zakaz udzielania informacji klientom na temat termin
      > u odbioru budynku, podlaczenia
      > pradu itp...

gnoje i przeslanie kopii takich info zaznaczajac gdzie sie one znajduja nie nie da

niestety, a moze stety, sam chce kupic mieszkanie i zmuszony jestem zyczyc sobie
      recesji tak abym czul, ze jestem traktowany jak klient

• Gość: Jacus2 Re: Cotton House IP: *.spcorp.com 03.09.01, 13:19
      Dziwsiaj dzwonilem do nich z prosba o przedstawienie informacji w sprawie
      budowy nowej nieruchomosci pt. Rezydencja Izabella. Po kilku przelaczeniach
      (okazalo sie, ze numer wewnetrzny pod jakim figuruje firma jest nieaktualny)
      rozmawialem z Panem, ktory ubiegl moje pytanie (?) i zalczal klarowac, ze nie
      jest kompetentny w udzielaniu jakichkolwiek informacji nie wie dlaczego jeszcze
      nie rozpoczeto budowy, nie wie czy wogole ruszy (?) i wogole nic nie wie i zeby
      zadzwonic do Dyrektora...
      Dziwne traktowanie jak na firme, ktora chce zdobyc klienta...

Jacek
      • Gość: ela Re: Cotton House IP: 217.67.195.* 10.09.01, 14:45
        Cotton House = big problem i stek kłamstw.

Firma bez konsultacji z klientami zmieniła przeznaczenie budynku z mieszkalnego
        z usługami i biurami na parterze (marginalna część całkowitej kubatury
        przestrzennej budynku) na biurowo-mieszkalny (teraz mieszkania to margines
        powierzchni) oraz chyba 4-krotnie zmianiała elewację.

We wszystkich tych sprawach interweniowałam u pana vice prezesa, który na
        spotkaniu jednak skupił się na dłubaniu w nosie, zabawie swoim palmtopem i
        kłamstwach. Zawsze myślałam, że kultura idzie w parze z stanowiskiem, im wyższe
        stanowisko tym większa kultura osobista. Niestety pan vice prezes okazał się
        zarówno osobą mało kompetentną jak i totalnym ignorantem.

Czy ktoś jeszcze kupił mieszkanie w Cotton House i czuje się oszukany bądż
        zawiedziony jakością serwisu?

Ela
        • Gość: Mariusz Re: Cotton House IP: 194.121.59.* 11.09.01, 11:47
          Ja też kupiłem, też byłem nieźle wk..na nich bo chcieli na pomiarze
          mnie "zrobić" na 5 tys. . Zależy jak na CH patrzeć ,jeśli przez pryzmat jak
          to jest na świecie ,to oczywiście można sporo im zarzucić, ale patrząc jak
          to "się robi w Warszawie" to nie są tacy źli :) ja swoje rzeczy załatwiłem ,
          zobaczymy co będzie dalej . Za poźno uświadomili sobie tylko że ludziom
          potrzebny będzie prąd w gniazdkach ,ciepła woda i ogrzewanie i te umowy zamiast
          załatwiać przed wakacjami załatwiają teraz :)

ps. proponuję się spotać i razem ich atakować bo tak więcej zdziałamy ( kolegę
          z "citi" już znam ) vmstaro@hotmail.com
    • gochan Re: Cotton House 20.09.01, 22:16
      Wszyscy zainteresowani odbiorem mieszkań do UŻYTKOWANIA !!!!!!!!!! w budynku
      Cotton House przy Bema 83 w W-wie.!.!
      W środę 26.09.2001r. o godz. 18.00 na chodniku przed wejściem do budynku przy
      ul.Bema 70 spotykają się wszyscy Ci, którzy chcą wyegzekwować od CH to co im się
      należy od sprzedawcy naszych mieszkań. Chcemy zebrać grupę lokatorów-właścicieli,
      którzy zamierzają "zawalczyć o swoje". Developer-sprzedawca musi się dowiedzieć,
      że kupujący wie co mu się należy i zna wartość swoich pieniędzy. Nie dajmy się
      robić w konia-trzymajmy się razem to Cotton House nie będzie nami manipulować.
      Czekam na pilne potwierdzenie udziału w spotkaniu pod adresem e-mail:
      gochan@poczta.gazeta.pl z podaniem numeru lokalu i ewentualnie pretensji do CH
      • Gość: Baśka Re: Cotton House IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 24.09.01, 15:44
        gochan napisał(a):

> Wszyscy zainteresowani odbiorem mieszkań do UŻYTKOWANIA !!!!!!!!!! w budynku
        > Cotton House przy Bema 83 w W-wie.!.!
        > W środę 26.09.2001r. o godz. 18.00 na chodniku przed wejściem do budynku przy
        > ul.Bema 70 spotykają się wszyscy Ci, którzy chcą wyegzekwować od CH to co im si
        > ę
        > należy od sprzedawcy naszych mieszkań. Chcemy zebrać grupę lokatorów-właściciel
        > i,
        > którzy zamierzają "zawalczyć o swoje". Developer-sprzedawca musi się dowiedzieć
        > ,
        > że kupujący wie co mu się należy i zna wartość swoich pieniędzy. Nie dajmy się
        > robić w konia-trzymajmy się razem to Cotton House nie będzie nami manipulować.
        > Czekam na pilne potwierdzenie udziału w spotkaniu pod adresem e-mail:
        > gochan@poczta.gazeta.pl z podaniem numeru lokalu i ewentualnie pretensji do CH

Popieram i będę się starała być na tym spotkaniu choć mam daleko. W każdym razie
        podpiszę się pod wszystkim co pomoże zmusić CH do uczciwego i szybkiego działania.
        Baśka

• Gość: wojsyl Re: Cotton House IP: *.hospex.org 21.11.01, 08:21
          Drodzy sasiedzi,

podajcie prosze swoje adresy e-mail, mysle, ze to
          bardzo
          ulatwi nam komunikacje na obecnym etapie.

Pozdrawiam

Wojtek
          wojsyl@wp.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka