Dodaj do ulubionych

Ustronie Wiślane - Uwaga !!!

IP: *.com.pl / 217.96.20.* 18.01.05, 12:59
Wszyskim tym którzy są zainteresowani Ustroniem Wislanym I etapem bądz w
przyszłosci II i III proszę niech się zastanowią porozmawiają z tymi ktorzy
mają tam mieszkania. W chwili obecnej Asbud powinien oddać 1 etap. Niestety
wszyscy ci co kupili poczekają mamy nadzieje że 90 dni a nie więcej. Asbud
nic sobie z tego nie robi olewa klientów nie informuje ich kiedy bedzie
oddanie mieszkań wogóle nie uraczył nas jeszcze żadnymi informacjami od kiedy
kupilismy mieszkania.
Sprawa jest prosta jeśli kupicie tam mieszkanie musicie wiedzieć że
zostanienie olani w chwili pierwszej wpłaty i podpisania umowy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Dijam Re: Ustronie Wiślane - Uwaga !!! IP: *.APA / *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 17:00
      A kiedy minie Wam owe 90 dni?
      • michal.gospodarski Re: Ustronie Wiślane - Uwaga !!! 26.01.05, 14:15
        Dla pierwszej serii umów koniec lutego 2005 rok
        dla 2 marzec 2005 rok
        dla 3 kwiecień 2005 rok
        Brrr
    • Gość: Klient Asbudu Re: Ustronie Wiślane - Uwaga !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 09:43
      Mało tego !
      Asbud reklamuje się 3-cim miejscem wśród developerów (przede wszystkim za umowę
      i kontakt z klientami). Absolutnie na to nie zasługuje, jako klienci jesteśmy
      olewani, nie informowani o żadnych postępach w budowie, a prośba o
      wytłumaczenie zapisu w umowie kończy się niegrzeczą odpowiedzią żeby się
      skonsultować z własnym prawnikiem.
      Asbud teraz zaczął wysyłać powiadomienia o odbiorach technicznych, i to tylko
      dlatego że "klienci napierają i dzwonią cały czas !!!", natomiast część
      sąsiadów kombinuje w jaki sposób nie odbierać mieszkań, bo budowa jest w stanie
      żenującym jeśli chodzi o termin odbioru jak również usterek w częsci mieszkań.

Proponuję zainteresowanym zajrzeć na nasze forum mieszkańców :
      www.ustroniewislane.waw.pl
      • Gość: Piotrek Re: Ustronie Wiślane - Uwaga !!! IP: *.supermedia.pl / *.supermedia.pl 24.03.05, 23:59
        Sam nie wiem. Jestem potencjalnym klientem i jestem traltowany bardzo milo
        przez pracownikow Asbudu. Co do prawnika, to pokazalem mu umowe przedstepna i
        powiedzial, ze jest to jedna z lepszych (dla klienta) jaka widzial od
        developera... Moze uda mi sie cos urwac ale bardziej interesuje mnie cena. Sam
        nie wiem. Opoznienie moze i fakltycznie jest ale z tego co mowia w Asbudzie
        troche ludzie juz mieszkania odebralo i je urzadza. Dzieki temu, ze wczesniej
        kupiliscie macie fajniejsze mieszkania. Dla mnie zostaly juz te najmniej
        pozadane... Mimo wszystko chyba sie zdecyduje na kupno. Dla mnie plusem jest
        to, ze pomimo bankructwa generalnego wykonawcy Asbud choc z opoznieniem
        praktycznie zakonczyl juz budowe. Kazdy z nas wie jak wyglada obecnie rynek
        developerow. Wydaje mi sie, ze przy zaistnialych okolicznosciach i moze poza
        polityka informacyjna nie jest z nimi tak zle. Wierzcie mi bo pracowalem kiedys
        w tej branzy u konkurencji i z tego co wiem takie opoznienie powoduje straty u
        nabywcow ale jeszcze wieksze u developera. Ponadto nagle sami musza organizowac
        budowe a to wiaze sie z dodatkowymni duzymi kosztami. Rzeczywistosc jest taka,
        ze bloki stoja i sa OK. 4 czy 5 miesieczne opoznienie jest obecnie chyba i tak
        lepsze niz "norma" na rynku. A tak jak juz powiedzialem osiedle jest fajne
        szkoda, ze nie ma juz najfajniejszych mieszkan. Ale i tak moge jeszcze cos dla
        siebie wybrac.
        • karmelki4 Re: Ustronie Wiślane - Uwaga !!! 06.04.05, 15:27
          Piotrze,
          o ile wolno mi po imieniu (być moze zostaniemy sąsiadami :-) dziś podpisałam
          umowę z Asbudem na budynek D, odbiór obiecali mi na 4 maja, dziękuję za info o
          umowie, kamień z serca mi spadł, nie miałam możliwości pokazać jej
          prawnikowi... Myślę pozytywnie... i wierzę, że jednak wszystko się uda...
          swoją drogę zajrzę również na stronę ASBUDU i forum mieszkańców/przyszłych
          mieszkańców.
          Dziękuję jeszce raz. Ania
          • Gość: klient Asbudu do Piotra - a nie jestes pracownikiem Asbudu..?? IP: *.centertel.pl 07.04.05, 23:46
            napisz na którym pietrze kupiłeś mieszkanie, w którym bloku, bo tak posłodziłeś
            Asbudowi że aż podejrzanie...
            ja juz jestem klientem i nie do końca jestem zadowolony, ale jeszcze poczekam z
            oskarżeniami choć mieszkania nie oddali w terminie, choć przy podpisywaniu
            umowy dawali sobie rękę uciąć że bedzie w terminie a nie w 90 dniach...
            teraz to by byli juz nie tylko bez ręki ale rąk i nóg...
            • seb41 Asbud 13.04.05, 11:15
              Kupiłem mieskanie w Asbudzie na osiedu Ustronie ok. lipca 2004 i:
              - termin oddania minoł 30 listopada 04 mamy kwiecień 05, budowa trwa i będzie
              trwała z miesiąc, dwa lub dłużej,
              - o kopłotach generalnego wiedzieli wszyscy chyba prócz Asbudu i był czas na
              zorganizowanie budowy, a nie powieżanie robót dziwnym brygadom,
              - o pośpiechu Asbudu w dotrzymaniu terminu świadczy fakt że do lutego po
              budowie kręciło się dwóch ludków i wtedy wciąż podpisywano umowy na wykonastwo,
              - a jeszcze w pażdzierniku zapewniali że zdążą w terminie,
              - obecnie normą jest oddawanie w terminie nie licząc JWC itp
              - jakość budowy jest niska, robiona z przymrużeniem oka na sztukę budowlaną,
              - kolejne ekipy działają chotycznie niszcząc dzieło poprzedników,
              - Asbud wzywa do odbioru mieszakań gdy nic nie jest skończone na budowie i w
              jej pobliżu i nie wywiązali się z warunków umowy,
              - osoby które odebrały nie mają prądu w gniazdkach(kupują po 50 m przedłużacza)
              i wody,
              - wodę włączą jeśli zamieszka więcej osób:)
              - prąd będzie wciąż za tydzień,
              - wzywają do zapłaty za niewykonane prace/etapy,
              - wymuszaja płacenie: będziesz mógł robić remont jeśli wpłacisz, a następnie
              jeśli wpłacisz całość to dopiero zmienimy ci wkładkę do drzwi(tak mieszkaj na
              budowlanej do której kluczy miała dostemp połowa budowy),
              - teraz zastanawiają się czy osiedle będzie grodzone, choć w momencie kupna i
              póżniej zapewniali że będzie,
              - Mieszkańcy którzy odebrali mieszkania i coś robią mają wyłaczany prąd między
              21.00-6.00 według derektywy Asbudu aby przypadkiem ktoś niezamieszkał.
              - marcu zapewniał że skończą w połowie kwietnia czyli w piątek:)a akty od maja,
              czyli kolejne mżonki Asbudu,

A propo 2 miejsca w rakingu:
              - Umowa na tyle jest nie sprecyzowana że Asbud to teraz wykorzystuje,
              - Na każde pytanie ustne, pisemne trzeba wymuszać odpowiedz,
              - Podobnie z zaświadczeniami dla banku ("bo klienci to wykorzystują"),
              - Pracownicy Asbudu składają zapewnienia bez pokrycia i to każdy inne,
              - Żadne terminy są niedotrzymywane, z umowy i z rozmów,
              • Gość: Kubas Re: Asbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 10:28
                A co do wspaniałego i pięknego wykańczania to się nie zgodzę. Fachowcy tam
                pracujący już 2 mieszkanie tak zrobili że zalało wszystkich w dół.

A jeśli ktoś ma wątpliwości niech zajrzy na naszą stronę przyszłych
                mieszkańców, i zapyta tych co mają tam mieszkać, jak są "pompowani" cały czas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka