Dodaj do ulubionych

Kupię 3-pokojowe na Grochowie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 21:21
Kupię 3-pokojowe(ok. 60-65 m2) na Grochowie w bliskim sąsiedztwie Parku im.
Polińskiego.Interesują mnie mieszkania w tym rejonie przy ul. Garwolińska,
Kobielska,Nizinna,Prochowa,Paca wybudowane po 1995 r..Parter nie wchodzi w
rachubę(najlepiej od 2 wzwyż).Z widną, niezależną kuchnią.+ Balkon. Najlepiej
nieumeblowane.Priorytet zakupu mieć będzie niedroga propozycja (okolice 230
000 PLN).Czekam niecierpliwie (pewnie sobie poczekam ale kto wie?).Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: 3wdar Re: Kupię 3-pokojowe na Grochowie IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 21.01.05, 14:47
      Czekam sobie i mam pytanie "Dlaczego ludzie nie uciekają z Grochowa?"
      • konrad.boryczko Re: Kupię 3-pokojowe na Grochowie 21.01.05, 14:51
        Cos co spelnia prawie wszystkie Twoje kryteria bedzie do sprzedania pod koniec
        roku.
        Niestety starsze (o jakies 40 lat :) i bez balkonu. Za to duzo taniej.
        • Gość: 3wdar Re: Kupię 3-pokojowe na Grochowie IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 24.01.05, 08:57
          Dzięki za odzew ale szukam coś z nowej epoki.
      • Gość: Mat Re: Kupię 3-pokojowe na Grochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 15:17
        Bo są jeszcze tacy w Warszawie którzy mają ochotę mieszkać w mieście a nie na
        wsi. A nie każdego stać na Żoliborz czy Mokotów (tudzież nie każdy uważa że
        warto przepłącać za pseudo prestiż tych dzielnic), zresztą tam gdzie Żoliborz i
        Mokotów przypominają miasto w tym samym stopniu co Grochów, tak naprawdę bardzo
        niewiele się buduje.
        • Gość: acek Re: Kupię 3-pokojowe na Grochowie IP: 213.77.50.* 21.01.05, 15:38
          swiete slowa Mat :),

coz Grochow na swoje wady ale ma i zalety :) mi na razie te zalety przeslonily
          wady.. i dlatego wybralismy Grochow.

pozdrawiam
      • iwonama Re: Kupię 3-pokojowe na Grochowie 15.03.05, 11:11
        Czy ktoś wie kto buduje przy ul. międzyborskiej/cyraneczki .Bardzo proszę o
        namiary
    • Gość: 3wdar Re: Kupię 3-pokojowe na Grochowie IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 31.01.05, 07:32
      ...podnoszę wątek...
    • mna Re: Kupię 3-pokojowe na Grochowie 03.02.05, 13:18
      ja tez bym tam kupila mieszkanie
      • Gość: 3wdar Re: Kupię 3-pokojowe na Grochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 09:57
        No to jest kolejka.
        A kto i gdzie sprzedaje!!!?
    • Gość: 3wdar Re: Kupię 3-pokojowe na Grochowie IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 07.03.05, 09:49
      up!
      • pol-a Re: Kupię 3-pokojowe na Grochowie 09.03.05, 17:27
        Oprócz mitycznej budowli PAX-u przy Rondzie Wiatraczna dobiega końca jeszcze
        jedna spora inwestycja Wersalu Polsakiego przy Grochowskiej róg (chyba)
        Olszynki Grochowskiej. Tyle, że to już Gocławek.
        Buduje się natomiast sporo kameralnych plomb, b. ładnie wkomponowanych w
        otoczenie, nakładem małych developerów. M.in. przy M-dzyborskiej koło skrzyż. z
        Cyraneczki, Ludwisarskiej/Rożnowskiej, Grochowskiej róg Garwolińskiej,
        Krypskiej, koło kaskadowca os. Igańska i na którejś z okolicznych uliczek,
        bodaj Korytnickiej (wpadnij na spacer, to znajdziesz). Na pl. Szembeka włoski
        developer buduje pięciopiętrową, wolnostojącą kamienicę z widokiem na kościół.
        Poszukaj info na portalach: www.oferty,net.pl, www.mieszkania.tabelaofert.pl,
        www.trader.pl
        Powodzenia
        A! Vis-avis kościoła przy Spalinowej zasiedlają nową kamienicę z łososiowo-
        waniliową elewacją. No i na Przyczółku Grochowskim nad jez. Gocławskim
        wszybkim tempie budują 16-piętrowy półrotundowiec Os. Słoneczny Stok. Na
        którymś z pobliskich futurystycznych gmachów RSM Młodych widziałem szyld z ifno
        o mieszkaniach do kupienia. Cen nie znam. Są też mieszkania w plombie SM Beta
        przy G-skiej 304.
        • Gość: 3wdar Re: Kupię 3-pokojowe na Grochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 20:54
          Dzięki za info. Kręcę się po Grochowie może coś wynajdę. W sieci ciekawych
          ofert niewiele.Jak się coś trafia to po dogłębiejszym zbadaniu wychodzi jakiś
          grubszy feler. Ale byle do wiosny.Pozdrawiam.
          • Gość: mrówka Re: Kupię 3-pokojowe na Grochowie IP: *.devs.futuro.pl 11.03.05, 09:48
            Spoldzielnia Beta jest solidna, szybko buduja mozesz popytac mieszknców ich
            skonczonych inwestychui. Na wrzesien bedzie gotowa inwestycja przy Grochowskiej
            304, cena 3300-3400 za metr. W poblizu Park Skaryszewski.
            Nastepna ich inwesycha to bedzie Kobielska 82.
            Szczegóły w dziale sprzedaży spółdzielni tel. 879-91-55 ; 879-91-56 w godz. 12 -
            17.
            • Gość: Mat Re: Kupię 3-pokojowe na Grochowie IP: 5.6.* / *.nokia.com 11.03.05, 17:37
              Jeśli będą budować na Kobielskiej 82 to ja bardzo polecam. Świetne miejsce.
              • Gość: mrówka Re: do Mata IP: *.devs.futuro.pl 14.03.05, 09:54
                Spoldzielnia Beta bedzie budowac na KObielskiej 82, mja juz plany i kupiony
                grunt. Jestem zainteresowana ta inwestyczja tylko milam watpliwosci co do
                lokalizacji. Wokolo sa stare budynki, czy nie ma tam marginesu, pijaczkow?
                Uwazalam ze Kobielska kolo kosciola jest fajna ale dalsz Kobielska juz nie.
                Czy mozesz polecic Kobielkska 82 i rozwiac moje watpliwosci?

pozdrawiam,
                • Gość: Przemek Re: do Mata IP: *.analizy.pl 14.03.05, 10:20
                  Mrówka, a orientujesz się kiedy rozpocznie się budowa na Kobielskiej? Też
                  szukam mieszkania w tej okolicy. Co do włoskiego developera i inwestycji przy
                  kościele na Chłopickiego to szczerze odradzam. Inwestycja jest rozgrzebana od
                  kilku lat. W tym roku budowę przejął nowy inwestor. Cena wzięta z kosmosu 4 tys
                  brutto za m^2. Według mnie o wiele za wysoka za jakość którą niby oferują i
                  podejmowane ryzyko.
                  Oglądałem mieszkania i prezentują się kiepściutko. Budynek był budowany na
                  kolumnach bez ścian nośnych co pozwala na dowolną aranżację piętra. Niby to
                  zaleta, ale widziałem mieszkania gdzie kolumna stała w przedpokoju, lub 30 cm
                  od ściany. Pomiędzy niektórymi kolumnami były zbudowane ścianki działowe, lecz
                  są one tak cienkie, że kolumna wystaje z obydwu stron ściany. Pozatym
                  podejrzewam, że budynek będzie bardzo akustyczny gdyż pomiędzy lokalami będa
                  takie same cienkie ścianki działowe jak pomiędzy pokojami. Budynek jest
                  wybudowany niechlujne (np. krzywe ściany w mieszkaniach, nierówne schody w
                  środku budynku. Zresztą wystarczy popatrzyć przez płot ile "staranności"
                  włożono w budowę ścian zewnętrznych.
                  Optymizmem nie napawa także strona internetowa nowego inwestora :D:
                  www.europlanning.pl
                  • Gość: mrówka Re: do Przemka IP: *.devs.futuro.pl 15.03.05, 12:13
                    Przemek, wklejam Ci info otrzymane od spoldzielni BetaL
                    Inwestycja przy ul. Grochowskiej 304 - mieszkania 2 pokojowe od 50,4 m. kw. do
                    54,3 m.kw.- 3 pokojowe 71,7 m.kw w cenie od 3300 do 3400 zł za 1 m.kw. Cena
                    miejsca postojowego 27.000 zł.
                    Inwestycja przy ul. Kobielskiej 82 - termin zakończenia III kwartał 2006 r.-
                    mieszkania 2 pokojowe 62,2 m.kw. 3 pokojowe od 61,7 do 67,5 m.kw. Cena 3600 zł
                    za 1 m.kw. Szczegóły w dziale sprzedaży spółdzielni tel. 879-91-55 ; 879-91-56
                    w godz. 12 - 17.

Maja biuro na Prochowej przejdz sie albo zadzwon, mysle ze wkrotce beda budowac,
                  • pol-a O Szembeku 18.03.05, 15:32
                    Jesli chodzi samą budowę,to zaczęli (chyba Włoch właśnie) kilka m-cy temu i
                    szybko podciągnęli do stanu obecnego - czyli stoją mury bez dachu chyba
                    jeszcze. Nie wiem jak pracują teraz. Ale na pewno nie grzebia się z tym kilka
                    lat. Co do jakości budowy - nic nie powiem, bo nie wiem.
                • Gość: Mat Re: do Mata IP: 5.6.* / *.nokia.com 14.03.05, 17:28
                  Też miałem podobne wątpliwości co do lokalizacji jak kupowałem mieszkanie na
                  Paca 2 lata temu. A teraz za żadne skarby bym się stąd nie wyprowadził (no
                  chyba żeby mi ktoś kupił willę z lat 20tych na Zoliborzu albo Kolonii
                  Staszica ;-) ).

Ja po prostu bardzo lubię tą okolicę, szczególnie wiosną. Bardzo często łażę
                  Kobielską i okolicznym uliczkami. Pijaczków jest trochę. Mnie nie przeszkadzają
                  w niczym, lokalny koloryt. Za to nie ma praktycznie dresiarstwa, zdecydowanie
                  przeważają emeryci. I studenci z sąsiednich akademików.

Szczerze powiem że dla mnie Kobielska własnie w dalszej swej części, niedaleko
                  Garwolińskiej i dalej (to już Osowska) jest średnio nęcąca - a to z powodu
                  dresiarni której tam nie brakuje. A jest to element krajobrazu który odstręcza
                  mnie jak nic innego. Natomiast całe to osiedle między Wiatraczną a Siennicą
                  lubię bardzo.
                  • Gość: mrówka do Mata IP: *.devs.futuro.pl 15.03.05, 12:14
                    Czy moglbys powiedziec po ile placiles za metr na Paca dwa lata temu?
                    Kto budowal Twoje mieszkanie?
                    • Gość: Mat Re: do Mata IP: 5.6.* / *.nokia.com 15.03.05, 16:08
                      Kupowałem z drugiej ręki, blok ma jakieś 5 lat albo nawet ciut więcej. Przyznam
                      że nie wiem kto go budował, od czasu jak tam mieszkam jest wspólnota zarządzana
                      przez firmę trzecią, nie przez dewelopera. Płaciłem 400tys bez paru groszy ale
                      mieszkanie ma prawie 100 metrów i duży taras z widokiem na park ;-))) Także
                      cena była dość okazyjna i tak jak za takie lokum.

Z tego co wiem to w okolicznych nowszych inwestycjach ceny kształtowały się
                      bardzo róznie ostatnio - od 2900 w Becie na Nizinnej (ale budowa wyglądała jak
                      na Białorusi), przez 3500-3600 w Hetmanie na Nizinnej do ok 4200-4300 w Naszej
                      Chacie na Nizinnej. W tej chwili mają stawiać plombę na Paca (ale nie ma póki
                      co nawet płotu) i na tabeli ofert widziałem że ceny są grubo powyżej 4tys za
                      metr. Jak widać działają prawa popytu i podaży - prawie nic się nie buduje z
                      wiadomych powodów to i ceny wzrosły. W tej chwili cena poniżej 4tys w naszych
                      okolicach to okazja.
                      • Gość: mrówka Re: do Mata IP: *.devs.futuro.pl 15.03.05, 16:45
                        Co masz na mysli piszac ze budowa Bety na Nizinnej wygladala jak na Bialorusi?
                        Kiepskie materialy czy cos innego. wiem ktory to blok i wyglada na zewnatrz
                        solidnie. Napisz cos o tym. Cena byla bardzo atrakcyjna w Becie w porównaniu do
                        innych.
                        • Gość: Mat Re: do Mata IP: 5.6.* / *.nokia.com 15.03.05, 17:29
                          Mam na myśli to że nikt na budowie może poza kierownikiem nie porozumiewał się
                          po polsku (a przynajmniej idąc ulicą słychać było głównie rosyjski) a dodatkowo
                          budowa wyglądała jakby przeszedł po niej tajfun - wszędzie śmiecie, gazety,
                          folia, syf. Tym bardziej rzucało się to w oczy że budowano w tym samym czasie 3
                          budynki - Bety, Hetmana i Naszej Chaty. Syf był tylko na Becie, na pozostałych
                          2 budowach panował kliniczny porządek.

Ale fakt że w tej chwili wszystkie te budynki wyglądają jednakowo porządnie,
                          chaos panował tylko w trakcie budowy.
                  • Gość: Przem Re: do Mata IP: *.analizy.pl 15.03.05, 12:39
                    Tia, tylko teraz żadają chorych cen na Paca :(. Wywieszam w tamtej okolicy na
                    murach ogłoszenia, że kupię meiszkanie i wyobraźcie sobie że wczoraj zadzwonił
                    do mnie jeden Pan. Za mieszkanie 53 m^2 z garażem żąda 285 tys zł (prawie 5.4
                    tys zł). Budynek znajduje się na skraju parku, ale okna wychodzą z jednej
                    strony na pobliski budynek (oddalony 8 metrów), z drugiej na rozpdającą się
                    ruderę, a z trzeciej na park. Wyposażenie mieszkania standardowe - buydnek z
                    roku 99/2000. Nic nie ujmując ulicy Paca ale za tę cenę (lub podobną) można
                    kupić mieszkanie w Nowym Wilanowie, lub w Marinie Mokotów. Tamte lokalizacje są
                    o wiele ciekawsze i w pobliżu jednak nie ma rozpdających się ruder.
    • Gość: Mario Re: Kupię 3-pokojowe na Grochowie IP: *.elpos.net / *.elpos.net 14.03.05, 06:37
      Daj znac jak cos znajdziesz, szczegolnie interesują mnie małe firmy
      developoerskie.
      • iwonama Re: Kupię 3-pokojowe na Grochowie 15.03.05, 11:14
        Czy ktoś wie kto buduje przy Międzyborskiej/Cyraneczki? Bardzo prosze o namiary?
        • Gość: Przem Re: Kupię 3-pokojowe na Grochowie IP: *.analizy.pl 15.03.05, 12:55
          Na tablicy informacyjnej powinien być inwestor. Coś mi jednak świta że buduje
          egrib (www.egrib.pl), ale dłoni sobie uciąć nie dam :)
          • Gość: Mat Re: Kupię 3-pokojowe na Grochowie IP: 5.6.* / *.nokia.com 15.03.05, 16:09
            Na pewno Egrib. Budynek będzie dość ładny, przynajmniej sądząc po obrazku na
            tablicy.
            • Gość: Przem Re: Kupię 3-pokojowe na Grochowie IP: *.analizy.pl 16.03.05, 09:46
              Mat a znasz jakieś pozytywne / negatywne opinie o egrib-ie? Bo na forum gazety
              ktoś ich bardzo nie lubi. Ale wydaje mi się, że to wciąż ta sama jedna osoba.
              • Gość: Mat Re: Kupię 3-pokojowe na Grochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 12:37
                Nie, chyba nie wiem nic specjalnego o tej firmie. Wybudowali to okrągłe coś na
                rogu trasy Ł. i Grenadierów - zrobili to dość sprawnie i efekt wygląda ok.
                Więcej nic nie wiem, widziałem tylko render na płocie na Międzyborskiej. A temu
                forum bym nie wierzył tak do końca, tu się odbywa poważna walka konkurencyjna
                między deweloperami ;-)
                • pol-a Re: Kupię 3-pokojowe na Grochowie 18.03.05, 15:36
                  Egrib buduje jeszcze futurystyczny budynek ze szklaną kopułą przy
                  Liwieckiej/Beskidzkiej. Jest info na biurowcu-„kapsule” przy St.
                  Zjedn./Grenadierów. Cena poniżej 3 tys. za metr.
                  Przy Korytnickiej kończy budowę kameralnej kamienicy firma Konstanty Struś.
                  Nawet już ktoś tam wykańcza mieszkanie - sądzę, że są jeszcze wolne
                  lokale.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka