Dodaj do ulubionych

Szukam prawnika DO WALKI z DomDEvelopment

31.03.05, 11:03
Kupiłem od DomDevelopment mieszkanie na osiedlu OLIMPIA.

Po oddaniu osiedla okazało się, że źle działają liczniki ciepłej wody i
DomDevelopment jako administrator miał wielkie problemy z rozliczeniem
kosztów na mieszkańców. W celu poprawienie funkcjonowania liczników
zdecydowali się na likwidację cyrkulacji i zdemontowali część instalacji
doprowadzającej wodę do mieszkań. Na 280 mieszkań tylko 10 osób postanowiło
do końca nie poddać się perswazją developera. Pozostali poddali się lub
zaufali jego zapewnieniom, że praca instalcji się poprawi.
Dwa dni temu pracownicy nasłani przez DomDevelopment zdemontowali mimo mojego
sprzeciwu część instalacji ciepłej wody. Rezultatem czego muszę teraz - tak
jak i inni sąsiedzi- czekać kilka ładnych minut na pojawienie się ciepłej
wody w moim kranie. Obecnie instalcja nie spełnia standardów wymaganych przez
polskie prawo budowlane. A najgorsze jest to, że w wyniku „prac
adaptacyjnych” pracownicy pozostawili odcinki instalacji, w których woda
stoji przez cały czas i w których będą mogły gromadzić się bakterie i glony.

Nawet w najgorszych snach nie przypuszczałem, że DomDeveloment ma za nic
swoich klientów. Dysponuję pokaźną korespondencją z nimi w tej sprawie.

Szukam prawnika, który pomógł by mi skierować tę sprawę do sądu, najlepiej z
doświadczeniem w walce z deweloperami.

Kontakt na priva: cumry@poczta.onet.pl

Pozdrawiam

Cumry
Obserwuj wątek
    • Gość: alchemikos Re: Szukam prawnika DO WALKI z DomDEvelopment IP: 62.111.149.* 31.03.05, 12:19
      Czy mozesz powiedzieć, jakiego osiedla to dotyczy. Pytam z ciekowości bo sam
      bedę mieszkał w osedlu administrowanym przez DD
      • cumry Re: Szukam prawnika DO WALKI z DomDEvelopment 31.03.05, 13:21
        tak jak pisałem osiedle OLIMPIA

Warszawa, ul. Pileckiego 130
        • Gość: Kasia Re: Szukam prawnika DO WALKI z DomDEvelopment IP: *.acn.waw.pl 06.04.05, 23:01
          Alchemikos sie przestraszyl, ze dotyczy to Mariny. Ale i w Marinie DD ma za nic
          swoich Klientow. Panie z biura sprzedazy sa nieprofesjonalne a do tego niemile.
          Za nic w swiecie nie pomoga w niczym Klientowi. Negocjacje umowy i prawnicy
          wszystko na nic. DD ma swoje standardy i nic dla niego sie nieliczy. Sytuacja
          kuriozalna, kiedy placac ogromne pieniądze trzeba biegać za paniami z biura
          sprzedaży i godzić sie na kretynskie zapisy w umowie. Chyba w żadnym kraju nie
          jest to możliwe. Nie mogę sobie darować, że zawarłam z kimś takim umowę na
          kupno mieszkania. Za jakiś czas pewnie będę się zastanawiać nad prawnikiem,
          więc jak go znajdziesz to daj znać.
    • Gość: Doktorke Re: Szukam prawnika DO WALKI z DomDEvelopment IP: *.atm.com.pl 07.04.05, 11:45
      Cumry, nie Ty jeden szukasz.

Ja mieszkam na Plantach. Ponieważ z winy DD znacząco później nastąpił odbiór
      osiedla, a odbiór mieszkań był znacznie wcześniejszy (umowa nie dopuszczała
      takiego przypadku) otrzymaliśmy mieszkania z wadą prawną. Oczywiście koszty
      eksploatacji musieliśmy sami pokrywać. Aktów notarialnych oczywiście jeszcze nie
      mamy, a efektem ubocznym jest konieczność opłacania składek ubezpiczenia. Co
      śmieszniejsze, DD zapłaciło za mnie składki za pierwszy kwartał bez żadnych
      podstaw prawnych, a teraz BEZPRAWNIE twierdzi, że jestem im te pieniądze winny.

Generalni w kulki sobie lecą i jeśli znalazłby się prawnik który by podjął się z
      nimi wojaczki, chętnie z kilkunastoma sąsiadami byśmy się przyłączyli.

Pozdrawiam,
      Doktorke
      • cumry Re: Szukam prawnika DO WALKI z DomDEvelopment 07.04.05, 12:00
        U nas była taka sam historia,tylko ubezpieczenie płacili prawie przez rok czasu.
        Dostałem pismo z nieśmiałą prośbą o zwrot, ale nawet nie byli w stanie okreslić
        kwoty oraz podać numeru swojego konta. Ciekawe, że w tym piśmie nawet jednym
        słowem nie wspomnieli o ile później z ich winy nastąpiło podpisanie aktu
        notarialnego. Szkoda gadać. Poza tym ubezpieczenie to sprawa między
        kredytobiorcą a bankiem.

pozd

Cumry
        • Gość: Kasia Re: Szukam prawnika DO WALKI z DomDEvelopment IP: *.acn.waw.pl 07.04.05, 19:57
          Moze rzeczywiscie warto byloby sie skrzyknac, bo w roznych inwestycjach sporo
          osob ma podstawy do niezadowolenia z uslug DD. Chwala sie jakimis
          certyfikatami, a nagminnie naciagaja ludzi, niestety czesto umowa im to
          gwarantuje. Zastanawiam sie nawet, czy takiej umowy nie mozna zaskarzyc, bo tak
          razaco narusza interesy Kupujacego, ze praktycznie jest kpina z praw
          konsumentow. Moze rozne przyklady ich dzialan za nasze ogromne pieniadze
          moglyby komus posluzyc za tekst do poczytnej gazety, zamiast sponsorowanych
          laurek, jakie od czasu do czasu ukazuja sie w znanych pismach?
          • rubeus Re: Szukam prawnika DO WALKI z DomDEvelopment 10.04.05, 08:46
            Certyfikaty wydają sobie nawzajem firmy developerskie... Ot taki śmieszny
            kawałek papieru - pod publiczkę...
      • Gość: Marzena Re: Szukam prawnika DO WALKI z DomDEvelopment IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 15:53
        Ja też mieszkam na Plantach i mam ten sam problem, jak możemy się skontaktować
        i wspólnie coś zaradzić.
        Pozdrawiam Marzena
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka