kjur1 04.06.05, 13:48 Na dniach podpisuje umowę, ktoś już może kupił ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gość Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.05, 19:09 Lepiej się zastanów i poczytaj na innym forum jakie problemy mają mieszkańcy na Lazurowej Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kjur1 Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA 05.06.05, 11:43 Mógłbyś w pięciu zdaniach streścić problemy z Corporesem. Wątek Lazurowa zawiera ponad tysiąc postów i porusza wiele tematów. Ewentualnie: kamilyaro@poczta.onet.pl . Z góry dzięki za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
mp23 Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA 05.06.05, 23:03 tak, my juz pisaliśmy. Trochę negocjowalismy cenę. I mam nadzieję, ze tym razem podpiszą akty notarialne w terminie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakak Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.crowley.pl 06.06.05, 13:23 a jak ceny. Ile kosztuje m2? na jakiej stronie www szukać informacji? dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
kjur1 Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA 06.06.05, 13:47 początkowo było 3550 teraz jest 3600, www.corpores.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felix Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.crowley.pl 06.06.05, 22:59 To wysoko sie cenia. Jakosc żadna, a jak wplacicie pieniazki to dopiero pokaza prawdziwe oblicze. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
mp23 Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA 07.06.05, 12:02 jak rozumiem jesteś mieszkańcem Lazurowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felix Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.crowley.pl 28.06.05, 21:52 Niestety tak. Na akt czekam juz rok i nic. Radze nie pakowac sie do tej "firmy". Kompletna ignorancja i niekompetencja. Brak jakichkolwiek informacji i zdawkowe odpowiedzi na pisma. Jesli kupujecie to tylko i wylacznie po sprawdzeniu wszystkiego co sie da i z aktem notarialnym, zadnych umow cywilno-prawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vasco Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.spsa.com.pl 02.09.05, 09:08 Czesc, Czytalem Watek Lazurowa ale poniewaz jest tam 1300 postow moglem cos ominac. Jaki jest wlasciwie powod opznienia w aktach notarialnych. Czy problem ze scaleniem dzialek? A po co je scalac? Nie moze byc 2ch wspolnot? Odpowiedz Link Zgłoś
mp23 Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA 02.09.05, 09:18 problemem jest niewykupiona przez Corpores działka z drogą dojazdową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vasco Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.spsa.com.pl 02.09.05, 11:40 Z tego co wiem (watek Lazurowa) to ta dzialka dojazdowa zostala kupiona przez Corpores od gminy. Ale mimo to od tego momentu uplynelo sporo czasu a ludzie aktow jeszcze nie podpisali. Zauwaz ze Pirenejska buduje sie na 3ch dzialkach i tez moze byc problem z ich scaleniem? Pytanie czy i kiedy Corp. wystapil o to do sadu? Odpowiedz Link Zgłoś
mp23 Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA 02.09.05, 12:02 ja się za bardzo na tym nie znam, ale czy działki trzeba scalać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vasco Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.spsa.com.pl 02.09.05, 12:57 Z watku Lazurowa II. Ktos napisal, ze jesli dzialki sa niescalone nie mozna wtedy wyliczyc czesci wspolnej w aktach notarialnych przypadajacej na kazde mieszkanie. Co jest logiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hika Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 16:01 działki wcale nie muszą być zcalone żeby podpisać akty notarialne z mieszkańcami właśnie pytałam radcę prawnego pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mp23 Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA 27.10.05, 10:41 czy ktoś był ostatnio na budowie i może coś napisać o postępie prac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hika Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: 81.210.38.* 27.10.05, 15:58 byłam na budowie w weekand i to co mnie ciesze to fakt, że "moja" klatka - ta co z opóźnieniem byął budowna już prawie ma parter !! tzn cegieł jeszcze nie ma.. ale są odlewy betonowe pozostałe klatki bardzo wysoko - chyba 4 piętro jest nieźle :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mp23 Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA 28.10.05, 14:14 ja byłam na budowie w połowie września i byli na etapie 4 piętra, natomiast brakującą część zaczynali robić, więc postęp po 1,5 miesiąca nie jest imporujący :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hika Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 14:58 ale najdłużej schodzi się ze zrobieniem właśnie podzeimnych garaży i fundamentrów... to musi długo schnąć , bo to sam beton, teraz ruszą juz z kopyta do góry jak kupowałam mieszkanie w barkującej klatce to nie było nawet dziury w ziemi, jestem wiec optymistką pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hika informacje z budowy 01.11.2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 08:43 trzecia klatka jest na etapie pierwszeego piętra. Dwie pozostałe chyba około 4 pietra. wydaje mi sie ze teraz skuopiaja sie na trzeciej klatce zeby podgonic i budowac równo caly blok. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: informacje z budowy 01.11.2005 IP: *.aster.pl 17.11.05, 14:36 mam mieszkanie n 3 pietrze w 3 klatce. 16/11/2005 byłem na budowie i budują 3 pietro pozostałe klatki sa na poziomie 6 pietra. Znam inne inwetstycje corporess np. Widawska 27 i nie ma co sie obawiać o termin oddania. Pozdrawiam sasiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: święty mikołaj Wesołych Świąt IP: *.aster.pl 21.12.05, 16:34 Aby za rok już na Pirejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.acn.waw.pl / *.acn.waw.pl 17.11.05, 14:43 Ja właśnie podpisałam wczoraj umowe przedwstępną i chce za kilka dni podpisać ją w formie aktu notarialnego...Ale po tym co przeczytałam to, ąż się boję o konsekwencję...chodzi mi szczególnie o akty i jakość wykonania..z tego co widziałam to nie wydało mi się to tak straszną fuszerką... Bardzo proszę o opinię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.aster.pl 17.11.05, 15:54 Masz rację buduję solidnie w stosunkuy do ceny. Zobacz ul. Widawska 27 i 25 naprawdę fajne budynki w jednym z nich pracuję na codzień. Gdzie kupujesz na pirenejskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
mp23 Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA 19.11.05, 09:42 myślicie, że do końca roku będzie juz stan surowy otwarty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.acn.waw.pl / *.acn.waw.pl 21.11.05, 16:08 Tak na Pirenejskiej..w trzeciej klatce;) Mam nadzieję, ze obejdzie sie bez niepotrzbnych zmartwień.Z tego co widzę to chyba nie ma dewelopera, któremu nic nie można zarzucić.Oby tylko wywiązali się z umowy na czas i nie było kłopotu z podpisaniem aktu notarialnego.. Szczerze mówiąc to jestem nastawiona pozytywnie i oby tak pozostało;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.chello.pl 21.11.05, 22:24 i masz racje gratuluje wyboru!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Byłem dzisiaj w środku w bloku IP: *.aster.pl 24.11.05, 14:10 Byłem po cichaczu w mieszkaniu na 2p, moje jest na 3 (dopiero stawiaja)robi wrazenie. Polecam takie eksperymenty. Odpowiedz Link Zgłoś
mp23 Re: Byłem dzisiaj w środku w bloku 28.11.05, 21:41 Super eksperyment :( i godny polecenia :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Byłem dzisiaj w środku w bloku IP: *.chello.pl 01.12.05, 19:36 co w tym złego :)) wiecej optymizmu :(((((((((((( pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mp23 Re: Byłem dzisiaj w środku w bloku 02.12.05, 10:42 nie namawiaj innych do złego :( takie samowolne odwiedzanie budów może okazać się niebezpieczne, i wtedy i Ty i kierownik budowy możecie mieć nieprzyjemności. Póki co podziwiajmy nasz blok z oddali, czas na obejrzenie od środka nastąpi :) Ale mam przy okazji pytanie, czy zmienialiście coś w aranżacji wnętrza?Jesli tak, to czy dostaliście kosztorys zmian? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Byłem dzisiaj w środku w bloku IP: *.chello.pl 03.12.05, 14:23 naszą kondygnacje dopiero stawiają wiec o zmianach nie rozmawiałem. jak bedziesz miała juz doswiadczenie w temacie to daj znac. dobra wiadimosc: male bloki vis a vis naszego w przyszlym roku maja miec zminioną elewacje z azbestowej na zdrową. Okolica nabierze wiec nowszego wygladu;) Odpowiedz Link Zgłoś
mp23 Re: Byłem dzisiaj w środku w bloku 04.12.05, 12:46 a nie miałes w umowie terminu, do kiedy masz zlożyc projekt ewentualnych zmian w mieszkaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Byłem dzisiaj w środku w bloku IP: *.u.mcnet.pl 11.05.06, 14:39 Witam, a można prosić o jakieś szczegóły na temat wymiany tych elewacji? Skąd taka informacja, z jakiego źródła? I kiedy ewentualnie miałaby nastąpić ta wymiana? pozdro pp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.mrs-net.eu.org 28.11.05, 19:57 witam , czy jest już forum naszego bloku na Pirenejskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
mp23 Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA 28.11.05, 21:42 chyba jeszcze nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika_25 Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: 217.149.246.* 02.12.05, 12:58 Mam pytanko. Dowiedziałam się, że jest jeszcze jedno mieszkanko do sprzedazy - trzypokojowe (akurat takie mnie interesuje). Czy tom prawda, ze inwestycja ma sie zakończyć w maju???? Cena też troszeczke mnie zaskoczyła, bo podano mi, ze 3800 m2 (pisaliście, że była 3550 i potem 3600), a garaże w jakiej cenie są? Czy w soboty ktoś tam pracuje, żeby można było "zobaczyć" podobne mieszkanko (w biurze wykrecaja się od odpowiedzi). Jak oceniacie standard wykonania? Będę wdzięczna za informację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika_25 Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: 217.149.246.* 02.12.05, 13:09 ...... podobno budynek ma nie być chroniony? Czy podano wam orientacyjną cenę opłat (za m2) - czynsz, zal.na wodę, administrację itp????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.mrs-net.eu.org 05.12.05, 21:24 witam,właśnie dzisiaj z narzeczonym podpisaliśmy umowę:-)jesteśmy bardzo szczęśliwi i bacznie obserwujemy postepy w budowie.A postępy z tego co widzieliśmy dzisiaj są:-)Pozdrawiamy wszystkich sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
hika Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA 06.12.05, 09:31 cieszymy się Agnes :)) a powiedzieli Ci ile już mieszkań zostało sprzedanych??? bo strona internetowa jest nieaktualna. I czy mówili czy do konca roku mają zamknać budowę - stan surowy otrwarty ?? postępy rzeczywiście pięknem, ja już nie moge sie doczekać szykowania mieszkanka :) pozdrawiam sąsiadko Hika Odpowiedz Link Zgłoś
hika Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA 06.12.05, 09:32 a jeszcze jedno - ja my podpisywalimy umowe ksiegi wieczyste mieli piękne, czyli nie było hipotek, teraz tez nie ma ??? a ile teraz kosztuje metr?? my dalismy 3.600 pozdrawiam i czekam na świeże wieści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.mrs-net.eu.org 06.12.05, 10:41 my kupiliśmy mieszkanie w części"opóźnionej", obiecuja że do końca roku zakończą budowę w stanie surowym, czyli przykryja budynej dachem.Systematycznie odwiedzam budowę i wydaje się być to bardzo możliwe ponieważ w tej pierwszej części szykują już do krycia dachem a w części "opóźnionej" stawiają 4 piętro. W styczniu mają wejść z instalacjami także wszelkie poprawki typu ścianki trzeba zgłosić do świąt. Księgi wieczyste nadal czyściutkie i wszystko w porządku.Rozmawiałam też z architektem w Urzędzie gminy Bemowa i tu dobra wydaje się wiadomość; w okolicy nie moga postawić wyższego budynku niż średnia tych które już stoją. Jeśli chodzi o sprzedaż mieszkań to dokładnie nie pamiętam ale chyba sprzedali już 3/4 i zostało już dosłownie kilka miejsc garażowych.My za metr2 płaciliśmy 3800 brutto. Już nie możemy doczekać się sierpnai kiedy to dostaniemy klucze do mieszkanka:- ))) Odpowiedz Link Zgłoś
hika Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA 06.12.05, 12:11 dziekuje Agnes :)) a do kiedy trzeba zgłaszac ile chce się mieć gniazdek elektrycznych?? tez do świąt?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.mrs-net.eu.org 06.12.05, 12:22 nie , to chyba dopiero w styczniu ale trzeba być z nimi w kontakcie.Za każde nowe gniazdko 50zł.niestety:-( proponuję stworzyć nasze własne forum bloku przy pirenejskiej.Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
mp23 Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA 06.12.05, 15:37 ja mam w umowie zapis, że do 30.11. z tego co wiem część osób już wprowadziła zmiany. też mam nadzieję, że zdążą do końca roku z tym dachem :) byłoby fajnie gdybyśmy założyli forum naszego bloku :) wydaje mi się, że koło nas już żadnego bloku nie wcisną, nie ma gdzie. może trzeba zastanowić się nad ogrodzeniem bloku, z tego co wiem, blok nie będzie ogrodzony. Ale jak się popatrzy część bloków jest ogrodzona, więc może będzie można wystapić później (jako wspólnota) o pozwolenie na ogrodzenie budynku? mnie najbardziej ineteresuje czy jeszcze w 2006 dostaniemy akty notarialne? byłoby fajnie, bo wtedy Ci, kórzy zaciągnęli kredyt mogliby juz odliczać odsetki od kredytu :) w 2006r., wg założen PiS ulga ta może zniknąć :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.mrs-net.eu.org 06.12.05, 21:22 my podpisywalismy umowę wczoraj i mamy że do 20,12,2005 możemy przedstwić im projekt z poprawkami.Jeśli chodzi o akty notarialne to zapieraja sie że nie będzie takiej sytuacji jak na Lazurowej i podpisanie aktu ma nastąpić w ciągu 6 miesięcy od daty oddania budynku do uzytkowania.Czyli jest realna szansa że bedzie to jeszcze rok 2006:-) z tego co wiem jest już forum Pirenejska i My na prywatnych, więc może warto się tam przenieśc:-) pozdrawiam Agnes i narzeczony:-) Odpowiedz Link Zgłoś
mp23 Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA 07.12.05, 08:37 a możesz podesłać linka tego forum? Odpowiedz Link Zgłoś
tomala76 Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA 06.12.05, 09:34 Gratulacje. W sierpniu mówili że do końca roku planują przykryć dachem....Pewenie z powodu przesuwania tej rury im sie nie uda wykonać tego założenia ale jakoś jestem dobrej mysli co do finału. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.mrs-net.eu.org 06.12.05, 10:43 ja myślę że może to się udać, tylko niech te mrozy przyjda raczej w styczniu:-) przez najbliższy tydzień pogoda ma sprzyjać naszej budowie , zobaczymy co potem:-) pozdrawiam Agnes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hipek Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: 82.160.22.* 08.12.05, 18:03 Pytanko. Czy te 3 800 to jest cena netto czy brutto? Pozdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.mrs-net.eu.org 08.12.05, 22:02 cena jest brutto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.mrs-net.eu.org 08.12.05, 22:04 dobra wiadomośc, byłam dzisiaj na budowie i kończą już 4 piętro opóźnionej części:-)może do świąt będzie już dach...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
hika zniknęło forum prywatne?? 09.12.05, 08:59 było takie forum pirenejska-forum ... cos takiego, przedwczoraj nawet tam conieco napisałam , dziś już nie ma tego forum,. albo ja nie umiem znaleźć może dysponujecie linkiem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozon2007 Re: zniknęło forum prywatne?? IP: *.aster.pl 09.12.05, 09:33 podaje link forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35582&w=33089861&s_action=w_add Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziekuje :) Re: zniknęło forum prywatne?? IP: 81.210.38.* 09.12.05, 09:50 dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: święty mikołaj Wesołych Świąt IP: *.aster.pl 21.12.05, 16:35 Aby za rok już na Pirenejskej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hika Re: Wesołych Świąt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.05, 08:30 nawzajem, wesołych swiąt o oby te następne ta jak wszyscy oczekujemy były juz w naszych nowitkich mieszkankach :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mp23 Re: Wesołych Świąt 22.12.05, 10:32 nic dodac, nic ująć :) Również Zdrowych i Spokojnych Świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
prayboy witam 19.01.06, 16:07 Wyglada na to ze kupie ostatnie wolne mieszkanie a tym budynku... Czy warto??? Odpowiedz Link Zgłoś
prayboy Re: witam 20.01.06, 10:58 a jednak nie warto, dziekuje bardzo! kurcze nie rozumiem co to znaczy ze akt notarialny podpisuje sie po 6 miesiacach, to jakies chore! Czy ludzie z osiedla na Lazurowej maja juz akty notarialne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Pirenejska IP: *.aster.pl 06.02.06, 14:41 hej, słuchajcie rozmawialismy z 3 osobami które kupiły mieszkanko od corpores na Oławskiej , widawskiej, sprawdzały developera sa bardzo zadowoleni z wykończen i obiecanego terminu oddania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: Pirenejska IP: *.aster.pl 06.02.06, 15:03 czy sa jakies plusy kupna mieszkania na pirenejskiej od corpores Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Pirenejska IP: 217.153.142.* 21.05.06, 21:42 I jak idą postępy prac? Jak układa się Wam współpraca z developerem? Pytam, bo zaciekawiła nas inwestycja przy Apenińskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mp23 Re: Pirenejska 22.05.06, 12:17 witam, postęp prac jest i mam nadzieję, że oddanie będzie w terminie :) współpraca z deweloperem, hmm, nie jest źle z tego co wiem, nie mają jeszcze pozwolenia na budowę ... nie wiem czy rezerwują już mieszkania czy też nie? Odpowiedz Link Zgłoś