Dodaj do ulubionych

CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIADÓW

04.06.05, 13:48
Na dniach podpisuje umowę, ktoś już może kupił ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.05, 19:09
      Lepiej się zastanów i poczytaj na innym forum jakie problemy mają mieszkańcy na
      Lazurowej
      Pozdrawiam
      • kjur1 Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA 05.06.05, 11:43
        Mógłbyś w pięciu zdaniach streścić problemy z Corporesem. Wątek Lazurowa
        zawiera ponad tysiąc postów i porusza wiele tematów. Ewentualnie:
        kamilyaro@poczta.onet.pl . Z góry dzięki za pomoc.
    • mp23 Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA 05.06.05, 23:03
      tak, my juz pisaliśmy. Trochę negocjowalismy cenę.
      I mam nadzieję, ze tym razem podpiszą akty notarialne w terminie!!!
      • Gość: kakak Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.crowley.pl 06.06.05, 13:23
        a jak ceny. Ile kosztuje m2? na jakiej stronie www szukać informacji?
        dzięki
        • kjur1 Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA 06.06.05, 13:47
          początkowo było 3550 teraz jest 3600, www.corpores.com.pl
          • Gość: felix Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.crowley.pl 06.06.05, 22:59
            To wysoko sie cenia. Jakosc żadna, a jak wplacicie pieniazki to dopiero pokaza prawdziwe oblicze. Nie polecam.
            • mp23 Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA 07.06.05, 12:02
              jak rozumiem jesteś mieszkańcem Lazurowej?
              • Gość: felix Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.crowley.pl 28.06.05, 21:52
                Niestety tak. Na akt czekam juz rok i nic. Radze nie pakowac sie do tej "firmy".
                Kompletna ignorancja i niekompetencja. Brak jakichkolwiek informacji i zdawkowe
                odpowiedzi na pisma. Jesli kupujecie to tylko i wylacznie po sprawdzeniu
                wszystkiego co sie da i z aktem notarialnym, zadnych umow cywilno-prawnych.
                • Gość: Vasco Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.spsa.com.pl 02.09.05, 09:08
                  Czesc,
                  Czytalem Watek Lazurowa ale poniewaz jest tam 1300 postow moglem cos ominac.
                  Jaki jest wlasciwie powod opznienia w aktach notarialnych. Czy problem ze
                  scaleniem dzialek? A po co je scalac? Nie moze byc 2ch wspolnot?
                  • mp23 Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA 02.09.05, 09:18
                    problemem jest niewykupiona przez Corpores działka z drogą dojazdową.
                    • Gość: Vasco Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.spsa.com.pl 02.09.05, 11:40
                      Z tego co wiem (watek Lazurowa) to ta dzialka dojazdowa zostala kupiona przez
                      Corpores od gminy. Ale mimo to od tego momentu uplynelo sporo czasu a ludzie
                      aktow jeszcze nie podpisali.

Zauwaz ze Pirenejska buduje sie na 3ch dzialkach i tez moze byc problem z ich
                      scaleniem? Pytanie czy i kiedy Corp. wystapil o to do sadu?
                      • mp23 Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA 02.09.05, 12:02
                        ja się za bardzo na tym nie znam, ale czy działki trzeba scalać?
                        • Gość: Vasco Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.spsa.com.pl 02.09.05, 12:57
                          Z watku Lazurowa II.
                          Ktos napisal, ze jesli dzialki sa niescalone nie mozna wtedy
                          wyliczyc czesci wspolnej w aktach notarialnych
                          przypadajacej na kazde mieszkanie.
                          Co jest logiczne.
                          • Gość: hika Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 16:01
                            działki wcale nie muszą być zcalone żeby podpisać akty notarialne z mieszkańcami
                            właśnie pytałam radcę prawnego
                            pozdrawiam
                            • mp23 Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA 27.10.05, 10:41
                              czy ktoś był ostatnio na budowie i może coś napisać o postępie prac?
                              • Gość: hika Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: 81.210.38.* 27.10.05, 15:58
                                byłam na budowie w weekand
                                i to co mnie ciesze to fakt, że "moja" klatka - ta co z opóźnieniem byął
                                budowna już prawie ma parter !! tzn cegieł jeszcze nie ma.. ale są odlewy
                                betonowe

pozostałe klatki bardzo wysoko - chyba 4 piętro
                                jest nieźle :))
                                • mp23 Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA 28.10.05, 14:14
                                  ja byłam na budowie w połowie września i byli na etapie 4 piętra, natomiast
                                  brakującą część zaczynali robić, więc postęp po 1,5 miesiąca nie jest
                                  imporujący :(((
                                  • Gość: hika Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 14:58
                                    ale najdłużej schodzi się ze zrobieniem właśnie podzeimnych garaży i
                                    fundamentrów... to musi długo schnąć , bo to sam beton, teraz ruszą juz z
                                    kopyta do góry

jak kupowałam mieszkanie w barkującej klatce to nie było nawet dziury w ziemi,
                                    jestem wiec optymistką
                                    pozdrawiam
                                    • Gość: hika informacje z budowy 01.11.2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 08:43
                                      trzecia klatka jest na etapie pierwszeego piętra.
                                      Dwie pozostałe chyba około 4 pietra. wydaje mi sie ze teraz skuopiaja sie na
                                      trzeciej klatce zeby podgonic i budowac równo caly blok.
                                      pozdrawiam
                                      • Gość: bartek Re: informacje z budowy 01.11.2005 IP: *.aster.pl 17.11.05, 14:36
                                        mam mieszkanie n 3 pietrze w 3 klatce. 16/11/2005 byłem na budowie i budują 3
                                        pietro pozostałe klatki sa na poziomie 6 pietra.
                                        Znam inne inwetstycje corporess np. Widawska 27 i nie ma co sie obawiać o
                                        termin oddania.
                                        Pozdrawiam sasiadów
                                        • Gość: święty mikołaj Wesołych Świąt IP: *.aster.pl 21.12.05, 16:34
                                          Aby za rok już na Pirejskiej.
    • Gość: Daria Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.acn.waw.pl / *.acn.waw.pl 17.11.05, 14:43
      Ja właśnie podpisałam wczoraj umowe przedwstępną i chce za kilka dni podpisać
      ją w formie aktu notarialnego...Ale po tym co przeczytałam to, ąż się boję o
      konsekwencję...chodzi mi szczególnie o akty i jakość wykonania..z tego co
      widziałam to nie wydało mi się to tak straszną fuszerką...
      Bardzo proszę o opinię
      • Gość: bartek Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.aster.pl 17.11.05, 15:54
        Masz rację buduję solidnie w stosunkuy do ceny. Zobacz ul. Widawska 27 i 25
        naprawdę fajne budynki w jednym z nich pracuję na codzień.

Gdzie kupujesz na pirenejskiej?
        • mp23 Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA 19.11.05, 09:42
          myślicie, że do końca roku będzie juz stan surowy otwarty?
        • Gość: Daria Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.acn.waw.pl / *.acn.waw.pl 21.11.05, 16:08
          Tak na Pirenejskiej..w trzeciej klatce;)
          Mam nadzieję, ze obejdzie sie bez niepotrzbnych zmartwień.Z tego co widzę to
          chyba nie ma dewelopera, któremu nic nie można zarzucić.Oby tylko wywiązali się
          z umowy na czas i nie było kłopotu z podpisaniem aktu notarialnego..
          Szczerze mówiąc to jestem nastawiona pozytywnie i oby tak pozostało;)
          • Gość: bartek Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.chello.pl 21.11.05, 22:24
            i masz racje gratuluje wyboru!!! :)
            • Gość: bart Byłem dzisiaj w środku w bloku IP: *.aster.pl 24.11.05, 14:10
              Byłem po cichaczu w mieszkaniu na 2p, moje jest na 3 (dopiero stawiaja)robi
              wrazenie. Polecam takie eksperymenty.
              • mp23 Re: Byłem dzisiaj w środku w bloku 28.11.05, 21:41
                Super eksperyment :(
                i godny polecenia :(
                • Gość: bart Re: Byłem dzisiaj w środku w bloku IP: *.chello.pl 01.12.05, 19:36
                  co w tym złego :)) wiecej optymizmu :((((((((((((
                  pozdrawiam
                  • mp23 Re: Byłem dzisiaj w środku w bloku 02.12.05, 10:42
                    nie namawiaj innych do złego :(
                    takie samowolne odwiedzanie budów może okazać się niebezpieczne, i wtedy i Ty i
                    kierownik budowy możecie mieć nieprzyjemności.
                    Póki co podziwiajmy nasz blok z oddali, czas na obejrzenie od środka nastąpi :)

Ale mam przy okazji pytanie, czy zmienialiście coś w aranżacji wnętrza?Jesli
                    tak, to czy dostaliście kosztorys zmian?
                    • Gość: bart Re: Byłem dzisiaj w środku w bloku IP: *.aster.pl 02.12.05, 17:12
                    • Gość: bart Re: Byłem dzisiaj w środku w bloku IP: *.chello.pl 03.12.05, 14:23
                      naszą kondygnacje dopiero stawiają wiec o zmianach nie rozmawiałem. jak
                      bedziesz miała juz doswiadczenie w temacie to daj znac.
                      dobra wiadimosc: male bloki vis a vis naszego w przyszlym roku maja miec
                      zminioną elewacje z azbestowej na zdrową. Okolica nabierze wiec nowszego
                      wygladu;)
                      • mp23 Re: Byłem dzisiaj w środku w bloku 04.12.05, 12:46
                        a nie miałes w umowie terminu, do kiedy masz zlożyc projekt ewentualnych zmian
                        w mieszkaniu?
                      • Gość: p Re: Byłem dzisiaj w środku w bloku IP: *.u.mcnet.pl 11.05.06, 14:39
                        Witam,
                        a można prosić o jakieś szczegóły na temat wymiany tych elewacji? Skąd taka
                        informacja, z jakiego źródła? I kiedy ewentualnie miałaby nastąpić ta wymiana?

pozdro
                        pp
            • Gość: agnes Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.mrs-net.eu.org 28.11.05, 19:57
              witam , czy jest już forum naszego bloku na Pirenejskiej?
              • mp23 Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA 28.11.05, 21:42
                chyba jeszcze nie ma
                • Gość: Nika_25 Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: 217.149.246.* 02.12.05, 12:58
                  Mam pytanko. Dowiedziałam się, że jest jeszcze jedno mieszkanko do sprzedazy -
                  trzypokojowe (akurat takie mnie interesuje). Czy tom prawda, ze inwestycja ma
                  sie zakończyć w maju???? Cena też troszeczke mnie zaskoczyła, bo podano mi, ze
                  3800 m2 (pisaliście, że była 3550 i potem 3600), a garaże w jakiej cenie są?
                  Czy w soboty ktoś tam pracuje, żeby można było "zobaczyć" podobne mieszkanko (w
                  biurze wykrecaja się od odpowiedzi). Jak oceniacie standard wykonania?
                  Będę wdzięczna za informację.
                  • Gość: Nika_25 Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: 217.149.246.* 02.12.05, 13:09
                    ...... podobno budynek ma nie być chroniony? Czy podano wam orientacyjną cenę
                    opłat (za m2) - czynsz, zal.na wodę, administrację itp?????
                    • Gość: agnes Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.mrs-net.eu.org 05.12.05, 21:24
                      witam,właśnie dzisiaj z narzeczonym podpisaliśmy umowę:-)jesteśmy bardzo
                      szczęśliwi i bacznie obserwujemy postepy w budowie.A postępy z tego co
                      widzieliśmy dzisiaj są:-)Pozdrawiamy wszystkich sąsiadów!
                      • hika Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA 06.12.05, 09:31
                        cieszymy się Agnes :))

a powiedzieli Ci ile już mieszkań zostało sprzedanych??? bo strona internetowa
                        jest nieaktualna.
                        I czy mówili czy do konca roku mają zamknać budowę - stan surowy otrwarty ??

postępy rzeczywiście pięknem, ja już nie moge sie doczekać szykowania
                        mieszkanka :)

pozdrawiam sąsiadko
                        Hika
                      • hika Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA 06.12.05, 09:32
                        a jeszcze jedno -
                        ja my podpisywalimy umowe ksiegi wieczyste mieli piękne, czyli nie było
                        hipotek, teraz tez nie ma ???

a ile teraz kosztuje metr?? my dalismy 3.600

pozdrawiam i czekam na świeże wieści
                        • Gość: agnes Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.mrs-net.eu.org 06.12.05, 10:41
                          my kupiliśmy mieszkanie w części"opóźnionej", obiecuja że do końca roku
                          zakończą budowę w stanie surowym, czyli przykryja budynej dachem.Systematycznie
                          odwiedzam budowę i wydaje się być to bardzo możliwe ponieważ w tej pierwszej
                          części szykują już do krycia dachem a w części "opóźnionej" stawiają 4 piętro.
                          W styczniu mają wejść z instalacjami także wszelkie poprawki typu ścianki
                          trzeba zgłosić do świąt.
                          Księgi wieczyste nadal czyściutkie i wszystko w porządku.Rozmawiałam też z
                          architektem w Urzędzie gminy Bemowa i tu dobra wydaje się wiadomość; w okolicy
                          nie moga postawić wyższego budynku niż średnia tych które już stoją.
                          Jeśli chodzi o sprzedaż mieszkań to dokładnie nie pamiętam ale chyba sprzedali
                          już 3/4 i zostało już dosłownie kilka miejsc garażowych.My za metr2 płaciliśmy
                          3800 brutto.
                          Już nie możemy doczekać się sierpnai kiedy to dostaniemy klucze do mieszkanka:-
                          )))
                          • hika Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA 06.12.05, 12:11
                            dziekuje Agnes :))

a do kiedy trzeba zgłaszac ile chce się mieć gniazdek elektrycznych?? tez do
                            świąt??
                            • Gość: agnes Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.mrs-net.eu.org 06.12.05, 12:22
                              nie , to chyba dopiero w styczniu ale trzeba być z nimi w kontakcie.Za każde
                              nowe gniazdko 50zł.niestety:-( proponuję stworzyć nasze własne forum bloku przy
                              pirenejskiej.Co Wy na to?
                            • mp23 Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA 06.12.05, 15:37
                              ja mam w umowie zapis, że do 30.11.
                              z tego co wiem część osób już wprowadziła zmiany.
                              też mam nadzieję, że zdążą do końca roku z tym dachem :)
                              byłoby fajnie gdybyśmy założyli forum naszego bloku :)
                              wydaje mi się, że koło nas już żadnego bloku nie wcisną, nie ma gdzie.
                              może trzeba zastanowić się nad ogrodzeniem bloku, z tego co wiem, blok nie
                              będzie ogrodzony. Ale jak się popatrzy część bloków jest ogrodzona, więc może
                              będzie można wystapić później (jako wspólnota) o pozwolenie na ogrodzenie
                              budynku?
                              mnie najbardziej ineteresuje czy jeszcze w 2006 dostaniemy akty notarialne?
                              byłoby fajnie, bo wtedy Ci, kórzy zaciągnęli kredyt mogliby juz odliczać
                              odsetki od kredytu :) w 2006r., wg założen PiS ulga ta może zniknąć :(
                              • Gość: agnes Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.mrs-net.eu.org 06.12.05, 21:22
                                my podpisywalismy umowę wczoraj i mamy że do 20,12,2005 możemy przedstwić im
                                projekt z poprawkami.Jeśli chodzi o akty notarialne to zapieraja sie że nie
                                będzie takiej sytuacji jak na Lazurowej i podpisanie aktu ma nastąpić w ciągu 6
                                miesięcy od daty oddania budynku do uzytkowania.Czyli jest realna szansa że
                                bedzie to jeszcze rok 2006:-)
                                z tego co wiem jest już forum Pirenejska i My na prywatnych, więc może warto
                                się tam przenieśc:-)

pozdrawiam
                                Agnes i narzeczony:-)
                                • mp23 Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA 07.12.05, 08:37
                                  a możesz podesłać linka tego forum?
                      • tomala76 Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA 06.12.05, 09:34
                        Gratulacje. W sierpniu mówili że do końca roku planują przykryć
                        dachem....Pewenie z powodu przesuwania tej rury im sie nie uda wykonać tego
                        założenia ale jakoś jestem dobrej mysli co do finału.
                        Pozdr.
                        • Gość: agnes Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.mrs-net.eu.org 06.12.05, 10:43
                          ja myślę że może to się udać, tylko niech te mrozy przyjda raczej w styczniu:-)
                          przez najbliższy tydzień pogoda ma sprzyjać naszej budowie , zobaczymy co
                          potem:-)

pozdrawiam
                          Agnes
                          • Gość: Hipek Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: 82.160.22.* 08.12.05, 18:03
                            Pytanko.
                            Czy te 3 800 to jest cena netto czy brutto?
                            Pozdrówka.
                            • Gość: agnes Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.mrs-net.eu.org 08.12.05, 22:02
                              cena jest brutto
                        • Gość: agnes Re: CORPORES - PIRENEJSKA - BEMOWO - SZUKAM SĄSIA IP: *.mrs-net.eu.org 08.12.05, 22:04
                          dobra wiadomośc, byłam dzisiaj na budowie i kończą już 4 piętro opóźnionej
                          części:-)może do świąt będzie już dach...:-)
    • hika zniknęło forum prywatne?? 09.12.05, 08:59
      było takie forum pirenejska-forum ... cos takiego, przedwczoraj nawet tam
      conieco napisałam , dziś już nie ma tego forum,. albo ja nie umiem znaleźć

może dysponujecie linkiem

pozdrawiam
      • Gość: ozon2007 Re: zniknęło forum prywatne?? IP: *.aster.pl 09.12.05, 09:33
        podaje link
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35582&w=33089861&s_action=w_add
        • Gość: dziekuje :) Re: zniknęło forum prywatne?? IP: 81.210.38.* 09.12.05, 09:50
          dzieki
          • Gość: święty mikołaj Wesołych Świąt IP: *.aster.pl 21.12.05, 16:35
            Aby za rok już na Pirenejskej
            • Gość: hika Re: Wesołych Świąt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.05, 08:30
              nawzajem,
              wesołych swiąt o oby te następne ta jak wszyscy oczekujemy były juz w naszych
              nowitkich mieszkankach :))))))))
              • mp23 Re: Wesołych Świąt 22.12.05, 10:32
                nic dodac, nic ująć :)
                Również Zdrowych i Spokojnych Świąt.
                • prayboy witam 19.01.06, 16:07
                  Wyglada na to ze kupie ostatnie wolne mieszkanie a tym budynku...
                  Czy warto???
                  • Gość: optymista Re: witam IP: *.aster.pl 20.01.06, 09:48
                    warto
                    • prayboy Re: witam 20.01.06, 10:58
                      a jednak nie warto, dziekuje bardzo! kurcze nie rozumiem co to znaczy ze akt notarialny podpisuje sie
                      po 6 miesiacach, to jakies chore! Czy ludzie z osiedla na Lazurowej maja juz akty notarialne?
                      • mp23 Re: witam 21.01.06, 12:25
                        tak
                        • mp23 Re: witam 21.01.06, 12:26
                          a jaki metraż został?
                          • Gość: edyta Pirenejska IP: *.aster.pl 06.02.06, 14:41
                            hej, słuchajcie rozmawialismy z 3 osobami które kupiły mieszkanko od corpores
                            na Oławskiej , widawskiej, sprawdzały developera sa bardzo zadowoleni z
                            wykończen i obiecanego terminu oddania
                            • Gość: pipi Re: Pirenejska IP: *.aster.pl 06.02.06, 15:03
                              czy sa jakies plusy kupna mieszkania na pirenejskiej od corpores
                              • Gość: Miki Re: Pirenejska IP: 217.153.142.* 21.05.06, 21:42
                                I jak idą postępy prac? Jak układa się Wam współpraca z developerem? Pytam, bo
                                zaciekawiła nas inwestycja przy Apenińskiej.
                                • mp23 Re: Pirenejska 22.05.06, 12:17
                                  witam,
                                  postęp prac jest i mam nadzieję, że oddanie będzie w terminie :)
                                  współpraca z deweloperem, hmm, nie jest źle
                                  z tego co wiem, nie mają jeszcze pozwolenia na budowę ...
                                  nie wiem czy rezerwują już mieszkania czy też nie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka