Gość: kava IP: *.aster.pl 05.03.06, 11:57 jakis czas temu w zyciu wawy czytalam o tej inwestycji, o problemach z przylączeniem kanalizacji. czy juz oki? czy juz wprowadzili sie ludzie? wiecie co sie tam dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: l Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 08:59 nie wiem za bardzo co się dzieje ale na pewno nikt tam jeszcze nie mieszka, wczoraj przejeżdzałem obok osiedla, bloki wyglądają od zewnątrz na wykończone ale teren wokół to ogrodzony blachą plac budowy (i puste okna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: 195.85.249.* 06.03.06, 11:55 nie mieszkają......właśnie kończą kanalizację i parę innych drobiazgów.....może za miesiąć za dwa.... Odpowiedz Link Zgłoś
zagubiona12 Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? 06.03.06, 12:44 uu czyli szczesliwy koniec:) to fajnie ze juz zamieszkacie . Media pomogły. powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zrozpaczona Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 12:31 Niestety jeszcze tam nie mieszkamy. I trochę jeszcze poczekamy. Polecam artykuł z Wyborczej. miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34887,3209400.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontakt Szukam kontaktu ze wszystkimi przyszłymi sąsiadami IP: 195.85.249.* 17.03.06, 12:51 Witajcie Szukamy kontaktów ze wszystkimi przyszłymi sąsiadami z tej inwestycji. Aktualnie znana jest nam mniej wiecej grupa 40 rodzin. W której staramy się aktywnie walczyć o nasze prawa.Poszukujęmy pozostałej cześci naszych sąsiadów celem zwiększenia nacisków na developera. Zapraszam do naszego otwartego forum forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37397 pzdr przyszły sąsiad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hela Re: Szukam kontaktu ze wszystkimi przyszłymi sąsi IP: 195.75.207.* 10.08.06, 17:07 Witam, czy znacie jakąś kancelarię która prowadzi sprawę z Salwatorem? Jesli tak to prosimy o informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 09:53 czy oni jeszcze gdzies buduja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........ Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 12:22 W Warszawie to ich pierwsza "pokazowa" inwestycja. Tylko "trochę" nie udana.... Odpowiedz Link Zgłoś
zagubiona12 Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? 03.04.06, 11:22 w takim razie są spaleni w Wawie !! Ciekawe czy mają tego świadomość, pierwsza inwestycja i zamiast stworzyc pozytywny wizerunek.. to co sobie zrobili. W stolicy jest wiecej firm Dev. i nikt nie bedzie sobie zawracał głowy deweloperem, który nie szanuje swoich klientów i opóźnia oddanie mieszkań. Tak wiec niech wracaja do Krakowa.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .aj Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: 195.47.239.* 04.04.06, 10:58 A ja bede przekorny i stwierdze, ze przeczekaja rok i znow ich z okolicach 2007 roku zobaczymy w ogloszeniach. I ludzie beda mniej lub bardziej swiadomie podpisywac z nimi umowy. Czytam z zaciekawieniem forum zambetu i czarno na bialym jest: ludzie nawzajem sie ostrzegaja, ale pomimo tego widac ze zambet ma klientow ktorzy staraja sie robic dobra mine do zlej gry tlumaczac, ze nie ma developera ktory czegos tam by nie spartolil, opoznil terminow itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kobieta Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.ptedom.pl 04.04.06, 11:58 ..ja mysle ze ludzie wprowadzą sie juz do czerwca.. nie przesadzajmy ile można budowac osiedle..poza tym dla ludzi którzy kupili tam mieszkania.. to wielkie straty. współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmm Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 12:17 Do czerwca napewno sie nie wprowadzimy!!!!!! Obiecany przez Dyrektorstwo termin to lipiec Ale trudno w ten termin uwierzyć bo jest już po raz dziesiąty przesywany... To jest poprostu żenada!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: 195.187.92.* 04.04.06, 13:44 A może to wina nie tylko ich tzn Salwatora, może to inni deweloperzy blokują tą budowę albo wyznaczają zaporowe ceny np za media. Podobna sytuacja jest w Piasecznie gdzie firma Prestige zachowuje się w ten sposób, chcąc milionów za [podłączenie do mediów innego budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
synestezja1 Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? 04.04.06, 14:59 a czyja to wina, że w budynkach jest jeszcze niewykonczone? no sor ale to nie wina firm zew.. a jak mają blokować ta budowe inni deweloperzy?? Nie bardzo rozumiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wap Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 19:34 Rzeczywiście wszystko układa sie nie po myśli Salwatora. Najpierw problem z kanalizacją, później z gazociągiem, w między czasie było błoto na budowie i nie można było ruszyc z robotą, w styczniu niespodziewana zima i mrozy a teraz podział działki !!!!!!!!!!!! Wszyscy im przeszkadzają a na dodatek zwykli śmiertelnicy jak ja, wpłacili oszczędności swojego życia + kredyt i żądają mieszkań !!!!! Tylko współczuc Salwatorowi... Jaki on biedny..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.aster.pl 04.04.06, 19:48 salwator jest po prostu cwany opoznia po to aby ludzie zrezygnowali. I po mału mozliwe ze beda rezygnowac, bo czy Wy przyszli mieszkancy mehoffera bedziecie czekac jesli okazaloby sie ze oddadza ale dopiero w lato 2007? a moze nastepne pare lat bedzie trzeba czekac.. w koncu problemy z kanalizacją..gazem, działką, problemy z inspektoratem nadzoru budowlanego, pozniej klopoty z uzyskaniem pozwolenia na zasiedlenie.. i ciekawe co jeszcze moze macie jakies pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: 212.76.37.* 05.04.06, 20:18 No juz jest wrzesien...WIec lato 2007 jest bardzo mozliwe.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.aster.pl 05.04.06, 20:56 jak to wrzesien?? teraz to jest kwiecien.Chcesz powiedziec ze mieszkancy mają nowy termin od salwiego? mają sie wprowadzic we wrzesniu???? To skandal!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
synestezja1 Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? 06.04.06, 15:44 patrzę sobie czasem na inwestycję przez kamerkę Salwiego i to jest niespotykane na budowie!!! tam się nic nie dzieje!! Gdzie są pracownicy?? O której bym nie spojrzała pustka.. wiedzą ze mają takie opóźnienie i co?? nic z tym nie robią.. naprawde brak słow.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_Salwator Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: 195.94.213.* 19.04.06, 14:18 a jak się popatrzy na kamerke na ich stronie to ciagle brak akcji... Oj ciekaw jestem kiedy bedzie finał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opas Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.pl / 195.136.49.* 06.04.06, 23:14 brak słów to mało powiedziane. to jest burdel po polsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki co to za firma????? IP: 213.17.164.* 10.04.06, 11:11 Salwator to oszust i kłamca. Nasze osiedle na Mehoffera dalej nie oddane i nie wiadomo kiedy to będzie. Mieszkania już się rozsypują a co będzie później. Chcieli zrobić jak najtańszym kosztem to teraz mają. Nie chce zrobić im przyjemności i zrezygnowąć, ale mam wiele obaw co do mieszkania. Ogólnie mieszkania są w fatalnym stanie, wszędzie cieknie, grzyb się pojawił, tynk odpada i napewno jest wiele innych nieprawidłowości o czym my nie wiemy. Jak w czymś takim mieszkać???? Od "Wielkie Pani Dyrektor" :-))))) usłyszałem ze nawet nie mam co liczyć na odsetki bo to nie jest ich wina. TO JEST SKANDAL. Jak można tak postępować z ludzmi?? Odpowiedz Link Zgłoś
synestezja1 Re: co to za firma????? 10.04.06, 12:13 a czyja to wina jak nie ich? jak mozna zaczynac budowe bez podstawowych pozwoleń?? poza tym przeczytajcie sobie kodeks PZFD którego członkiem jest Salwator.. jest tam taki punkt: "Żadna z Firm deweloperskich będących członkiem PZFD nie podejmie się realizacji projektu, jeżeli uzna, iż nie jest w stanie wykonać planowanej inwestycji terminowo i profesjonalnie" i co Wy na to? czyli z tego wynika ze to oni są winni opóźnienia bo nie sprawidzili wczesniej -czyli dopuscili sie zaniedban-ze moga być problemy z oddaniem inwestycji.. bo nie było pozwolen min na kanalizację. A to jest fakt. Nastepny punkt mowi że "Umowa nie może wyłączać lub istotnie ograniczać odpowiedzialności Firmy deweloperskiej będącej członkiem PZFD, oraz określi sankcje za niewykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązania, będzie respektować zasady równości stron" czyli salwatorponiesie konsekwencje..-wrecz jest do tego zobowiązany!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: co to za firma????? IP: *.lcel.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 12:45 Nie mam najmniejszego zamiaru bronić Salwatora, ale opiszę pewną sytuację - otóż byłem w pewnym momencie zainteresowany tą inwestycją, pojechałem na miejsce, oglądam. W pewnym momencie zatrzymuje się przejezdzajace auto, wysiada facet i pyta czy przypadkiem nie jestem zainteresowany tym osiedlem. Potwierdzam i wtedy słyszę mniej wiecej (i w skórcie) coś takiego: "Wie Pan, bo my sąsiedzi nie zgadzamy się z tą budową, bu tu miały być same wille a już jedno osiedle nam wybudowali (Płudy) i na następne się nie zgodzimy, a tu mieszka wielu wpływowych ludzi". Może powinienem być wdzięczny temu facetowi bo też wpakowałbym się w te inwestycję a tak zapalił mi czerwone swiatelko, ale jeśli coś w tym jest to może Wasze problemy to też zasługa sąsiadów. Co oczywiście nie usprawiedliwia Salwatora. Zyczę jak najszybszego i pozytywnego rozwiazania Waszych problemów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_Salwator Re: co to za firma????? IP: 195.94.213.* 10.04.06, 13:56 Nie chce byc fatalisą ale jak się grzyb pojawił, to takie mieszkanie chyba sie nie nadaje w ogole do zamieszkania. Gdzies kiedyś czytałem, że takiego badziewia to już się nigdy nie wypleni. Można oczywiście zaleczyć, ale prędzej czy później wylezie. Pewnie zależy to od stopnia zagrzybienia. Obym się mylił. A grzyb jest konsekwencją tego, że budynki nie były ogrzewane zimą (a właściwie to przez dwie zimy). Ale z tego co wiem, to pani Edzia obiecywała dmuchawy (hehe - ciekawe kto by za nie płacił?). Ach ta pani Edzia... czego ona nie obiecywała :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: co to za firma????? IP: *.aster.pl 11.04.06, 21:42 Nie wiem czemu Wy ludzie nie rezygnujecie nie dosc ze nic nie jest pewne, to mieszkania te z tego co piszą tu inni sa zwyczajnie zniszczone -grzyb ..zacieki odpadajace tynki:(( przeciez te mieszkania straciły juz swoją wartosc, tyle innych jest miejsc zabierajcie kase i inwestujcie gdzie indziej.. szkoda nerwow i czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bravo Re: co to za firma????? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.04.06, 21:53 jednym sie nie chce, inni maja kredyt wiec to nie jest taka prosta sprawa, jeszcze innym podoba sie to miejsce ( nie wszystkie mieszkania sa tak "wykończone"), no i pewno wiele osob zwyczajnie nie odpuści Salwatorowi,a że mocno się zorganizowali to raczej Salwator może tylko na tym stracić..... w końcu marketingowo mają jeszcze wiele do stracenia, a zagraniczni klienci Salwatora chyba jeszcze sie nie dowiedzieli jak to ich partner w biznesie potrafi postępować..... chyba developer powinien zastanowic sie nad tym..... czy nie lepiej jest już zakonczyć i to pozytywnie tą farsę???? ostatni dzwonek na wyjśie z twarzą..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: co to za firma????? IP: *.aster.pl 16.04.06, 18:49 ja to balabym sie ze jak nie zrezygnuje to strace i kase i mozliwosc zamieszkania gdziekolwiek. moze miejsce fajne ale ile trzeba czekac na mieszkanie?? przeciez to chore ? a jesli salwatorowi nie bedzie sie spieszylo to moze oddac to osiedle i za 10 lat.. i co wtedy? bedziecie czekac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: co to za firma????? IP: 195.94.213.* 20.04.06, 14:15 Ja osobiscie zrezygnowalem i kupilem gdzie indziej i juz od dawna mieszkam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: co to za firma????? IP: *.aster.pl 20.04.06, 20:05 i trafny wybór, przynajmniej juz mieszkasz a nie czekasz na niewiadomą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_Salwator Re: co to za firma????? IP: 195.94.213.* 21.04.06, 14:08 Do dzisiaj to juz bym chyba w domu wariatów siedzial. I tak mnie to kosztowalo sporo nerwow, niepewnosci itp. A najwazniejsze jest to, ze nie mam nic wspolnego z ta dziadowską firmą o nazwie Salwator. Jak widze na forum, ze ludzie u nich kupuja na innych inwestycjach i jeszcze tlumacza, ze przeciez kazdemu noga sie moze podwinac, i ze to inwestycja i takie tam, to nie moge wyjsc z podziwu dla ich odwagi. Wiem jak to jest jak sie wyda na cos kupe kasy i sie okaze ze to jest do bani to czlowiek sam przed soba nie chce sie przyznac, ze popelnil blad i szuka roznych usprawiedliwien i tlumaczy sobie ze nie jest tak zle. Wystarczy poczytac fora. Jednak im szybciej przyzna sie samemu przed soba do porazki tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
blackone76 Re: co to za firma????? 21.04.06, 14:34 Ja tez całe szczescie ze nie wpakowałam sie w ta inwestycję. Z tym że w moim przypadku to dwa banki odmowiły mi skredytowania tej inwestycji..i zaczelam sie zastanawiac.. skoro fachowcy z bankow uwazają ze dokumenty Salwatora dotyczace tej inwestycji daja wiele do zyczenia i dlatego nie bedą brac odpowiedzialnosci za pewnosc tej inwestycji to faktycznie są poważne argumenty przeciw. Teraz powinnam podziekowac im ze nie dostalam kredytu. Bo w chwili obecnej czekam na mieszkanko które buduje sie -co najwazniejsze widac postepy..i zero opóźnień.. oddaja klucze w pod koniec lipca. Faktycznie Salwator kosztował mnie wiele nerwow.. wiem co to niepewnosc.. i obawa przed nowymi niesprzyjającymi nowinkami od P. Edyty.. teraz pełna spokoju czekam na moje M. Odpowiedz Link Zgłoś
gallanonim11 Re: co to za firma????? 19.05.06, 19:33 Czy jest ktoś , kto zna szerszy , bardziej aktualny , poczytniejszy portal- forum dotyczący wybitnej spóly Salwator ??? Odpowiedz Link Zgłoś
szewczyk_dratewka1 ternim jest 27.06.06, 16:58 x1 x2 - 30.09 a x3 x4 30.11. cudownie po prostu ..ehh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek Re: co to za firma????? IP: 213.17.164.* 25.04.06, 11:09 Miki. nie irytuj sie! To fakt ze osiedle nie oddane i mniemam ze nie oddadza mieszkan w tym roku!!! a nawet jak oddadza w tym roku to zapewniem Cie ze nie beda w nalezytym stanie. Jest wiele nieprawidlowosci o ktorych nie wiesz. Nikt Ci tam prawdy nie powie. Odsetek nam napewno nie wyplaca. A dlaczego tak z nami postepuja? heh tu sie liczy kasa a nie my. Wiec trzeba sie zastanowic albo rezygnacja albo my ich a nie oni nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niestaszek Re: co to za firma????? IP: 195.85.249.* 25.04.06, 11:14 dalczego na pewno nie wypłacą odsetek, jezeli sam w to nie wierzysz to ..... chcesz podarować kupę forsy , ludziom którzy robią Cie w konia???? O jakich nieprawidłowościach mówisz? jeżeli coś wiesz to mów, czy tylko rozsiewasz plotki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierzaca Re: co to za firma????? IP: *.aster.pl 25.04.06, 23:52 strasznie to przykre co was spotkalo..i straszne ze są tak bardzo nieuczciwi deweloperzy:(( Ktos uczciwie pracuje wybiera sobie miejsce gdzie chce kupic mieszkanie.. bierze kredyty lub oddaje swoje oszczednosci..cieszy sie z inwestycji.. a później taki beznadziejny dew. zabiera całą radosc z mieszkania..nadzieje na uzciwosc innnych ludzi.. a za do dostarcza nerwyciagle zdenrwowanie i stres.. to zwyczajnie podle. Jezeli to czyta salwator.. to npisze tylko : jak wy byscie sie czuli gdyby ktos pozbawil was pogody ducha..radosci..w taki sposob.. A fakt ze zapewne wiele ludzi zyczy wam zwyczajnie źle .. zastanowcie sie czasami .. te zlozeczenia sie spełniaja.. i moze kiedys odczujecie to co innym robicie.. moze wasz los si odwroci..a cios uderzy w wasze rodziny ..i co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek Re: co to za firma????? IP: *.ghnet.pl 29.04.06, 13:01 Niestaszku!!! nieprawidlowosci: ktore widzialem u siebie i sasiada oraz zaufani pracownicy powiedzieli to zacieki tynków, grzyby, okna roz..., elewacja, a tego co nie widzisz to: zly styropian pod wylewkiami- postawisz meble to sie podloga podniesie z innej strony, betony w garazu trgedia!!!przecieka i sporo wiecej ale to inspektor z ktorym wizytowalem mieszkanie ma popisane i sfotografowane. Sz.P. Edyta powiedziala o odsetkach ze nie ma co na to liczyc!!. a dlaczego to pisze....? bo i tak sprzedam to mieszkanie, nie bede narazał dzieci na alergie grzybiczna. Inspektor był załamany a ja... pomysl w tej struacji trzeba sprzedac i zarobic to jedyna nagroda za ta zwloke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niestaszek Re: co to za firma????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 16:45 Tak niestety masz rację, o wiekszości z tych rzeczy wiem i jeszcze paręinnych , sam zrobilem pare zdjęć "pieknych" rzeczy i odobnie jak Ty uważam, że sprzedaż tych mieszkań bedzie dobrym rozwiązaniem, nie zmienia to faktu, że odsetek, w tej lub innej formie nie popuszczę i jest już spora zorganizowana grupa ludzi z podobnym podejsciem. Mam nadzieję, że jako przyszły lokator,jestes już zaznajomiony z naszym ukrytym forum. Razem mozemy wiecej uzyskać pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nabitywbutelkę Re: co to za firma????? IP: 80.51.10.* 19.09.06, 20:22 piszesz o ukrytym forum. Wiem że nie powiesz mi o nim bez weryfikacji. Kupilismy z żoną, mieszkanie w ostatnim budynku. To X-4. Dziś przesłali nam fiuty aneks w którym w jednym z zasranych punktów okrślaja przekazanie inwestycji na nigdy. podam mój telefon komórkowy.500 231 005 wyslij proszę sms z forum albo podaj swój numer to zadzwonię. nie odpuszczę im odsetek, przez nich stracilismy przedszkole. mieliśmy miskać od wrzesnia teraz córka nie ma się gdzie podziac bo nigdzie nie mam miejsc nie odpuszcze dzieki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADRIAN Re: co to za firma????? IP: *.aster.pl 29.04.06, 17:55 A ciekawa jestem kto kupi mieszkanie od was??hahah co wy myslicie ze ludzi którzy kupują to nie czytaja forum.. ze nie robią wywiadu o swoim przyszlym m? wkoncu tu na forum o deweloperach o tej inwestycji jest tak duzo negatywow..dotyczacych firmy która to buduje oraz o stanie tych mieszkań.. ze w zyciu nie kupiłbym tam mieszkania. Wiec jak widze uwazacie ze zarobicie na tym.. a ja bym sie mocno zastanowil.. bo moze wcale nie byc chetnych.. no chyba ze sprzedacie za bezcen.. Kto bedzie mieszlal w zagrzybionych budynkach, po to aby za jakis czas dowiedziec sie ze ma nowotwór który rozwinął sie wlasnie z powodu grzybow.. czy reumatyzm..bo mieszkania zawilgocone..czy h.. wie co..jeszcze. wpieprzyliscie sie w to nie ma o czym mowic..i współczuje wam..ale fakt ze chcecie sami zostac oszustami.. bo szukac bedziecie nieswiadomych ludzi...to zwyczjne SZMACIARSTWO!! chcecie byc tacy sami jak salwator? mozna wyjsc z twarza i zrzygnowac a nie dopuszczac sie oszustw..aby jeszcze zarobic na tym..co i tak juz wszyscy wiemy : NIE MA WARTOSCI JAKIEJKOLWIEK.. Odpowiedz Link Zgłoś
anako01 Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? 21.04.06, 19:11 podziwaiam was ludziska,ze jeszcze macie nadzieje na swoje mieszkanko.zastanawiam sie dlaczego salwator zostal dopuszczony do targow mieszkaniowych odbywajacych sie w warszawie???dobrze,ze zbyt pozno dowiedzialam sie o tej inwestycji i nie bylo juz wolych lokali.boze dzieki ci za to.czy przyszli wlasciciele cos robia w kierunku odzyskania swoich pieniedzy lub mieszkan?czy i kiedy wprowadzicie sie wkoncu do swoich upragnionych mieszkan?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: 217.153.145.* 10.05.06, 08:07 No jesli na tej budowie jest tak dynamicznie jak na tym forum to ja dziekuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gasnica Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 18:42 taka szkoda że tak spartaczyli, ciągle uważam ze jest to jeden z najładniejszych projektów jakie widziałam realizowanych w Warszawie. Nawet sie szykowałam, ale w końcu inaczej wypadło. Nadal jednak uwazam ze projekt i mieszkania są śliczne. Wieeelka szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.catv.net.pl 17.05.06, 22:28 witam, juz 2 lata temu pisalem ze nikt na tym osiedlu nie zamieszka i nie chce was martwic ale w ciagu kilku miesiecy to tez czarno to widze, bo: 1)sprawa kanalizacji jest w sadzie, podobno pludy village przegraly ale maja sie odwolac, wiec jeszcze to potrwa;2) wody miejskiej nie ma, choc jest juz wodociag mysle ze kwestia kilku miesiecy i bedzie a po 3 to przez dzialke sasiada idzie glowna rura z gazem, ktora moze zasilic to osiedle /no chyba, ze maja inny pomysl/ a z tego co wiem to nikt nie wyslal pytania o kopanie dzialki a powiem wiecej, ze nawet jesli spyta to tak od razu zgody nie wyda. Tak naprawde kazdy kto mieszka w okolicy tego osiedla nigdy sie z nim nie zgadzal. Sprawa byla w sadzie ale stwierdzono, ze skoro nie planow zagospodarowania to mozna robic wszytsko. Najlepszy popis jaki dal salwator to z kanalizacja, aby ludzie nie wnosili sprzeciwu w trakcie budowy naobiecywali im ze wszystkich ktorzy maja domy w zdluz kanalizacji podlacza ich za darmo, ludzieto kupili, przyjechaly maszyny w sobote, chcieli to szybko zrobic aby sie nikt nie dowiedzial, tyle ze koparka zachaczyla o rure z gazem i ewakuowali pol okolicy i narobil sie szum. To jest wlasnie styl pracy Salwatora ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kava Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.aster.pl 18.05.06, 18:16 a mi jest zal tych ludzi..zostali zwyczajnie oszukani. Jesli widzi sie ze osiedle sie buduje to naturalne ze uwaza sie ze sa wszelkie pozwolenia i przyłącza. Dlatego nawet zapewne nikt sie nie zaglebiał. Dla mnie to jasne ze skoro maja pozwolenie na budowe to kanalizacja gaz woda itp jest Bo inacej jak mozna oddac osiedle do uzytku? A to ze mieszkancy tamtych okolic sie nie zgadzają to juz inna sprawa bo ludzie zawsze bywają zwyczajnie zawistni i jak moga zaszkodzic to to zrobią!! Nie mam pojecia czemu przeszkadzac ma tam to osiedle? no chyba ze NIE bo NIE. ps. przyszli mieszkancy mam pytanie jest jakas konkretna data oddania osiedla? Kidy mozecie miec szanse na przeprowadzke?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 20:00 to nie jest tak, że sąsiedzi tego osiedla sa zawistni. po prostu kanalizacja osiedla Płudy Village leżącego obok osiedla Mehoffera została wykonana ZA PIENIĄDZE mieszkańców osiedla Płudy Village, jest ICH PRYWATNĄ WŁASNOŚCIĄ i jest określona na konkretną liczbę użytkowników, a z tego co słyszałem to Salwator chciał się do tej kanalizacji przyłączyć bezprawnie, co poza tym podwoiłoby jej obciążenie (nawiasem mówiąc nie bardzo rozumiem z przedostatniego postu, co przegrali w sądzie mieszkańcy Płudy Village, skoro kanalizacja jest ich i innym nic do tego), mnie tez szkoda ludzi, którzy kupili u Salwatora, ale rozumiem też mieszkańców Płudy Village. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kava Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.aster.pl 18.05.06, 22:35 nigdy zadna kanalizacja nie jest wlasnoscia prywatną.. rozumiem ze poniesli koszta i tu nalezy sie jakas rekompensata..ale fakt zostaje ze kanalizacja nie jest nigdy wlasnoscia prywatną.. bo przeciez musi byc podlączona gdzies do ogolnych sciekow. Poza tym jezeli gdzies w miejscu gdzie nie ma elektrycznoci postawisz słupy..a przyjdzi inny sasiad ktory bedzie chcial tez podlączyc prad , to sie zwyczajnie podłączy bo przeciez nie bedzie stawiał nowych w miejsce gdzie juz są. i to jest naturalne. to tez nie jest czyjąś wlasnoscia.. to samo gaz.. przeciez nie beda robic nowego przylącza kiedy gdzie juz cos jest tylko podłączaja sie do juz istniejącego. chodzi jedynie ze salwi powinien zapłacic czy udoskonalic.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.catv.net.pl 18.05.06, 22:50 czy tu chodzi o zawisc ??!!?? nie wydaje mi sie.osoba budujaca dom za mln pln nie uwazam aby jakim kolowiek stopniu byla zawistna w stosunku do osoby kupujacej mieszkanie za 200 tys pln.problem polega na tym,iz po to buduje sie dom na przedmiesciach w okolicy domow jednorodzinnych i placi sie odpowiednio wieksza cene za dzialke bo akurat jest taka okolica,aby uciec od zgielku osiedli.tyle,ze polskie prawo jest jakie jest a burmistrz bialoleki to byl jakim pociot wlasciciela budiremu /firmy ktora rozpoczela w 2000 roku budowe tego osiedla/ i stad mamy osiedle w okolicy domow jednorodzinnych.wartosc tych tez domow przez to drastycznie spadla a i popyt na taki dom jest juz mniejszy.i to najwazniejsza przyczyna czemu sasiedzi osiedla postepuja jak postepuja.co do kanalizacji Pludy Villade,oczywiscie,ze w tej chwili nalezy do MPWiK jednak pelen koszt budowy poniesli mieszkancy Pludy,poza tym na kanalizacja byla zaprojektowana na 150 mieszkan.z tego co sie orientuje bardzo czesto juz w tej chwili nie wytrzymuje i dochodzi do czestych awarii a co bedzie jesli podlaczy sie do niej kolejne 140 mieszkan.co do gazu ... jest to bardzo ciekawa sytuacja.otoz jedna z glownych rur gazociagu biegnaca wzdluz mehoffera /od torowiska do modlinska/ jest rura czasowa,ktora moze zostac wylaczona w przypadku modernazji nawierzchni ulicy mehoffera.wiem co pisze,gdyz dom moich znajomych jest do niej podlaczony ale tylko dlatego,gdyz wydali zgode gazowni na odlaczenie ich,bez dochodzenia praw,odszkodowan w przypadku moderniazji jezdni.dlatego pisze,ze z gazem nie jest tak wesolo wtej okolicy i mam nadziej,ze salwator cos wymysli oby nie tak jak z kanalizacja :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nabitywbutelkę Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: 80.51.10.* 19.09.06, 20:32 ostatnio mówili nam o listopadzie 2006 ale to chyba bajka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synestezja1 Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.ptedom.pl 07.06.06, 15:07 ciekawe ze inwestycja z warszawy -mehoffera103 znikneła ze stronki salwatora.. nie ma jej ani w zrealizowanych ani w aktualnych inwestycjach. Ciekawe co kombinuje salwi.. ? Odpowiedz Link Zgłoś
karol.j Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? 15.08.06, 23:36 Hej, napiszcie co się dzieje na osiedlu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuku ruku Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 21:21 Ktos cos wie aktualnego o Mehoffera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 22:41 przejezdzałem dziś obok osiedla - bez zmian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margo Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.spray.net.pl 11.09.06, 17:55 > przejezdzałem dziś obok osiedla - bez zmian kolejna zima idzie ...bez ogrzewania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.aster.pl 11.09.06, 21:28 ponoc do 30 maja oddac.. no moze choc pierwszy blok..powiem ze szczerze mi zal ludzi ktorzy kupili tam, zapewne kredyty juz splacaja i nie mieszkaja..:(Wlasciciele z mehoffera co wam mowi salwi? kiedy jest realny termin abyscie mogli zamieszkac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.aster.pl 11.09.06, 21:30 sorry pomylilem sie ocywiscie 30 wrzesnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: 192.156.102.* 12.09.06, 11:06 Na Mehoffera ludzie nie mieszkają, ale niedługo będą mieszkać. Jak nie dobrowolnie to siłą. Prezesów Sułowskich wywiezie się na taczkach jak następnym razem wpadną żeby nas okłamywać i po robocie. Z Polskiego Związku Firm Deweloperskich już prawie wylecieli, bo nie spełniają zasad kodesu. Powoli nadchodzi zmierzch ich wątpliwej kariery i niewątpliwym dorobku na cudzym nieszczęściu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.icm.edu.pl 13.09.06, 14:24 Polski Związek firm to wielka ściema, to taka Naczelna Rada Adwokacka, bronią do upadłego , chyba że się już nie da to oddają na odstrzał, przecież tego zasranego kodesku nie przestrzega co druga z firm, i mają to w d... Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek0011 i jak z aneksami? 22.09.06, 21:17 podpisane? czy idziemy do sadu kazdy OSOBNO czy razem???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olgierd Re: i jak z aneksami? IP: *.aster.pl 22.09.06, 23:08 podpisaliscie te aneksy czy nie? tzn czy rozwiaaliscie umowe tym samym nie podpisując? Odpowiedz Link Zgłoś
josmeh Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? 18.09.06, 22:48 jeszcze długo nie zamieszkamy tam ,niech ich... uważąj na S.M.Salwator z Krakowa.omijaj ich z daleka a jeśli chcesz się przekonać i zobaczyć jak budują to przyjedż na Białołękę ulica Mehoffera 103.18 miesięcy opóżnienia i to jeszcze nie koniec. powiedz i ostrzeż swoich bliskich ,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mturkowski Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? 19.09.06, 14:47 ech... a nikt mnie nie chciał słuchać, kiedy na samym początku pisałem ze to jedno wielkie bagno: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=11664781 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mareksuchodolski Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: 80.51.10.* 19.09.06, 20:09 czy nadal tkwisz w tym bagnie? masz może kontakt do grupy ktora się zorganizowała? Nie chcę używać niecenzuralnych słów ale wk....wiają mnie maksymalne te Salwatoludki z edzią na czele podam mój mail i telefon mareksuchodolski@interia.pl tel 500 231 005 Bardzo dziękuję Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.aster.pl 19.09.06, 21:24 granda w biały dzien!!! niestety nie bedzie odbiorow mieszkan pod koniec wrzesnia. to ciekawe kiedy zamierzają i czy wogole oddac??? ja juz nie wiem o co im chodzi , na co licza? czy naprawde sa obiektywne przeszkody czy to ich kaprys, bo chca wiecej zarobic i podbyc sie dotychczasowych wlascicieli. i niech nikt nie pisze ze jest zadowolona z tej oszukanczej firmy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_salwator Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: 217.153.145.* 09.10.06, 09:02 A czy tam już chociaż są zainstalowane kotły CO? Czy kolejna zima bez ogrzewania? Jeśli tak, to na wiosnę - remont kapitalny :( . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mehoffffffffffffer Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 11:40 No dobrze dobrze... Niech i tak będzie:) Jak rozwiązaliście umowy to wasza sprawa! Wasza w tym wypadku strata! Ja mam gdzie mieszkać a za opóźnienia dostane garaż gratis. Mi to w zupełności pasuje. Kto zrezygnował niech płaci po 6000 za metr. Wolna wola wolny rynek. Na drugi raz czytajcie umowy tumany skończone! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_salwator Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: 217.153.145.* 10.10.06, 09:41 Dostaniesz.. :) Jak w końcu oddadzą to osiedle :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_salwator Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: 217.153.145.* 10.10.06, 09:43 Dwuletnie opoznienie(narazie) i garaż za 18tys czyli 750zł miesięcznie. Ale z Ciebie bussinessman... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 12:44 Na takich niby "przebiegłych" jak Ty Salwator też znajdzie sposób. To tylko kwestia czasu i Ciebie też się pozbędą. To chyba nie pierwsze obiecanki ..... I też będziesz Tumanem skończonym!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byla Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.aster.pl 11.10.06, 22:00 jaka strata ty sie zastanow? ja zrezygnowalam juz mieszkam w innym mieszkanku.. zaplacilam wiecej o 30 tys fakt.ale ty zapewne placisz ubezpieczenie kredytu.. i twoje nerwy..nie chcialabym tego przechodzic..wspolczuje ze to sie tak ciagnie normalnym ludziom..a Ty cos chcesz udowodnic tylko nie wiem co? skoro wolisz utwierdzic sie w tym ze dobrze robisz..ok. Ale sor co tam zyskac mozna? te budynki sa nie ogrzewane teraz 2 zime..grzyb i sypiace sie tynki.. czlowieku obudz sie..:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_salwator Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: 217.153.145.* 12.10.06, 08:15 No właśnie, ponawiam pytanie Czy tam są już kotły CO zainstalowane? A może naczelna bajkopisarka Salwatora, pani Edyta, znowu opowiada ludziom że "dmuchawy będą"? Czy może ktoś opisać w skrócie, co się tam teraz dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.aster.pl 12.10.06, 17:01 ci co wdepneli.. nie chca o tym pisac.. bo wstyd.. pewnie nie ma kotłow.. no coz to jedno wielkie G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_salwator Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: 217.153.145.* 13.10.06, 08:28 Ja wiem czy wstyd? Raczej przykro :(. Ja, mimo że zrezygnowałem z tej iwestycji, interesuję się nią nadal i wszystkim wokoło, gdzie tylko mogę rozpowiadam jaki to dobry ten developer Salwator z Krakowa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_salwator Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: 217.153.145.* 26.10.06, 08:33 Ojojojoj! Już nawet ze swojej stronki internetowej zdjęli tą inwestycję. Kamerki też nie ma... Czy tam się w ogóle jeszcze coś dzieje, czy już oddali wszystkim pieniądze a budynki sobie spokojnie zgniją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_salwator Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: 217.153.145.* 08.12.06, 13:19 Rany! czy tam się coś dzieje? Już nawet na forum nikt nie pisze :(. Oddali Wam te mieszkania w końcu? Czy dalej kombinują? Odpowiedz Link Zgłoś
herox Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? 08.12.06, 13:24 To proste: rozwiązali umowy, oddali zaliczki a teraz sprzedają po 6-7 tys/m2. Czyż to nie był piękny biznes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTY_SALWI Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 13:42 Owszem rozwiązali umowy ALE WPŁACONYCH KWOT NIE CHCĄ ODDAĆ!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blackone76 Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? 08.12.06, 13:58 no to do sądu ich.. jak to rozwiązali umowy i kasy nie chca oddać?? SZOK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.aster.pl 08.12.06, 21:31 ....uważajcie na salwator pod kazdą postacia, buduja tez hotel system, na wspolnej w Wawie i maja dzialke na Obywatelskiej we Włochach tez Wawa.....ale ostrzegam potencjalnych chetnych na wspolprace....salwator jeszcze dlugo bedzie sie ciagal po sadach , a na dzialkach sa hipoteki na rzecz niedoszlych mioeszkancow mehoffera.... Zastanowcie sie 1000 razy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kava Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.aster.pl 08.12.06, 23:20 jestem wstrząsnięta..:(co to znaczy ze nie oddali ludziom pieniedzy? czy wogole jest jeszcze szansa aby ktos odebral to mieszkanie? historia jak z horroru.. wspolczuje :( słyszalam że pani Jaworowicz zajęla sie tą sprawą.. wiec moze cos drgnie... poinformujcie jesli ktos bedzie wiedzial kiedy wyemitowany bedzie ten program.pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 16:53 Oddają pieniąze wszytskim i niezwłocznie! Ludzie podgrzewają i tak bardzo gorącą atmosferę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_salwator Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: 217.153.145.* 11.12.06, 09:44 Ale jak to? Ze wszystkimi rozwiązali umowy i teraz od nowa sprzedają? Czy tylko z niektóymi, a co wytrwalsi zostali i nie odpuszczą tym oszustom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a jak salwatorek Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.aster.pl 11.12.06, 21:48 A ty kim jestes, klamco??? Nikomu nic nie oddali, mieszkan nie ma, sprzedawac nie beda, bo kazde mieszkanie ma przymusowa hipoteke. Wszyscy niedoszli lokatorzy wytaczaja sprawe, wiec nikt inny tych mieszkan nie kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kava Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.aster.pl 12.12.06, 00:44 juz nic nie rozumiem...nie mniej sprawa ciagnie sie juz przeszlo rok.. i konca nie widac.. z tego co piszecie niewiadomo kiedy oddadza..no i nie wiadomo czy Wy -niedoszli wlasciciele zamieszkaci tam wreszcie... przykre i tragiczne..:( mam nadzieje ze Salwator juz nie bedzie w wawie nic budowal..jak widac nie potrafią uczciwie sprzedawac mieszkan.. Odpowiedz Link Zgłoś
sun713 Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? 12.12.06, 12:31 Pieniądze oddają - tyle ile zostało wpłacone i ani grosza więcej wiec jesteśmy stratni. Niecały miesiąc temu zrezygnowaliśmy z mieszkania. Pozbyliśmy sie kłopotu. Jedyne z czym Salwator nie robił problemu borąc pod uwagę całą inwestycję - to oddanie pieniędzy - zwrócili praktycznie w tydzień. Pozdrawiam, była i niedoszła mieszkanka na Mehoffera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salatorek-cwaniacz Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.aster.pl 12.12.06, 21:50 No co Ty???!!!! Naprawde oddaja kase???? bez problemu.....hm juz po dwoch latach obracania nimi za friko.....moze mnie pozyczysz??? Ludzie ale przewała, wzieli kase i ją oddali i sie wypieli....no to super kontrahent. Co do ich budów w Wawie, wlasnie zaczynaja niedlugo we Włochach... no to bedzie tango.... Odpowiedz Link Zgłoś
sun713 Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? 13.12.06, 11:53 Jeżeli dla Ciebie zabawne jest to że ludzie,którzy chcieli mieć swoje M nie maja go to świadczy tylko o niskim poziomie Twojej kultury. Tak, cieszę się że w ogóle oddali bo jeżeli ogłosili by upadłość długo czekalibyśmy na ich zwrot!! Dla ludzi to wielki problem - dla mnie tez był - nie mam ani tyle czasu ani pieniędzy ani nerwów aby przez dwa kolejne lata walczyć w sądzie z Salwatorem o mieszkanie (które nie wiadomo nawet w jakim będzie stanie jak w końcu skończa je budować). Woleliśmy podjąć decyzję o ucieczce z tego bagna i kupienia czegoś innego za dwukrotna ceną ale mieć spokój. Dużo mieszkańców pozostało i będzie walczyć o te mieszkania - ale to kwestia indywidualnych wyborów i NIE TWÓJE PRAWO DO OSĄDZANIA ICH DECYZJI bo myślę że nigdy nie chcaiłbyś sie znaleźć w takiej sytuacji!!! TROCHĘ ZROZUMIENIA IGNORANCIE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokrzywdzona Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 12:01 Popieram. Szkoda że nie będziemy już sąsiadkami :) My jeszcze tkwimy w tym bagnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sun713 Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? 13.12.06, 12:06 Oczywiście trzymam kciuki za wszystkich, którzy pozostali !! Mam nadzieje, że mieszkańcy wygrają z Salwatorem a sama Spółka zniknie z rynku... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salwiczek-bezczeln Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.aster.pl 13.12.06, 23:03 ...Ignorant, a to dobre. Kto tu zignorował, bezczelnego złodzieja, ktory wyciagnał kase na dwa lata od Ciebie a teraz co??? Tak sie sklada, ze jestem w tej grupie szcześliwców, którzy wysla salwatorek tam gdzie jego miejsce, walcze o swoje mieszkanie i nie pozwole zeby dzieci edzi bawily sie zabawkami kupionymi z moich pieniedzy.... A co bedzie jak następni "wiarygodni" developerzy zrobia Cie jak salwatorek- muchomorek, tez położysz uszy po sobie..... TRZEBA Z TAKIMI WALCZYĆ BEZWZGLĘDNIE. Mimo wszystko przykro mi ze juz sie poddalas, w grupie wiecej mozna osiagnąć...i my tego dokonamy. Odpowiedz Link Zgłoś
sun713 Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? 14.12.06, 09:57 Życzę powodzenia !!! A decyzji, którą podjeliśmy nie żałujemy. Szanuję jednak w przeciwieństwie do Ciebie decyzje innych mieszkańców i nie obrażam innych. Powtórzę jeszcze raz TO INDYWIDUALNA DECYZJA - każdy z mieszkańców ma inną sytuację życiową. My nie możemy sobie pozwolić na czekanie jeszcze 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
blackone76 Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? 14.12.06, 10:03 ja dałam sobie spokój z mehoffera wlasciwie przeszło rok temu.. teraz juz mieszkam w nowym mieszkaniu..oczywiscie kosztowalo mnie to o 40 tys drozej..:( ale mieszkam.. Nie mniej sledze wątek salwiego.. bo jest to dla mnie skandal że on pozostaje na rynku bez wiekszych konsekwencji. życze Wam powodzenia i wytrwania! Nie moga oni czuc sie bezkarni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodziny Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.eranet.pl 16.12.06, 01:37 A ja nie uważam ich za złodzieji, razem z innymi 30-toma rodzinami podpisaliśmy aneks, oczywiscie jest opóźnienie, ale dostaniemy mieszkania po 3 tysiaki za metr czyli połowę wartości rynkowej! Jak wy chcecie dostać po 2,5 tys. to się przeliczyliście - nie można kopać i oczekiwać że się podniosą, ukłonią i oddadzą. Poza tym są jakieś realia rynkowe, inwestycja się przeciągnęła, nie jedyna w warszawie, koszty wzrosły, gdyby akceptowali wasze chore roszczenia to byłaby kolejna upadłość i wszyscy gówn.o by mieli. Ja odbiorę klucze po podziale penie na wiosnę , albo najdalej latem a pal.anty niech się procesują dalej latami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty salwator Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.aster.pl 16.12.06, 09:19 Gratuluję Lizusku. Naprawdę jesteś wygrany! Wpłaciłeś kasę 3 lata temu. Spłacasz kredyt, wynajmujesz mieszkanie lub mieszkasz kątem u znajomych i Już za rok otrzymasz swoje upragnione M! Tańczysz jak Ci Salwator zagra i wmawiasz sobie, że jesteś Naprawdę Szczęśliwym Człowiekiem. Rzeczywiście wygrałeś los na loterii! Ps. Módl się żeby spółka Mehoffera 103 nie upadła bo z 50 000,00 zł kapitału założycielskiego to dla Ciebie i pozostałych 30 rodzin nie dużo starczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty salwator Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.aster.pl 16.12.06, 09:24 Nerwowa ta Twoja przyjaźń z Salwim skoro o drugiej w nocy jeszcze zasnąc się nie może! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kava Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.aster.pl 16.12.06, 09:53 zycze Wam tego z calego serca!:) nie mniej ja bylabym pełna obaw czy te obiecanki zostaną spełnione..:( mieszkanie na wioskę ... najpozniej na lato..? ile razy to słyszeliscie.. przesuwanie przesuwanie o kilka miesiecy.. ale oby to byl ten ostateczny termin.Koniecznie sprawdzcie stan mieszkan.. bo jesli budynki sa nie ogrzewane.. to bardzo zle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salwiczek-cwanicze Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.aster.pl 16.12.06, 21:19 buuuaaaachachahcha.....wiosne ??? ktorego roku???? aaaa to pewno ty jestes ten "zadowolony klient " salwatorka....czyli pracownik marketingu z Krakowa....zenada, to tylko pokazuje jak bardzo salwatorek drzy o swoja pozycje. PS Nigdy na tej inwestys=cji nie bylo mieszkan po 2,5 Co to znaczy realia rynkowe? Jake to są? Chore roszczenia? A to dobre, umowa rzecz świeta, jezeli ktos jej nie dotrzymuje to jest zwyklym OSZUSTEM Uwazaj po jak cala reszta procesujaca sie, zacznie wygrywac, a to jest pewne...to jak myslisz kto zaplaci za koszty sadowe i odzskodowania, odsetki karne....kto? Zła odpowiedz, to nie bedzie salwatorek, to bedziesz TY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodziny Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.eranet.pl 17.12.06, 00:58 Nie jestem żadnym pracownikiem i nie jestem też zadowolonym klientem - tak byłoby wtedy gdybe mieszkania były gotowe na czas, a nie są! Mimo wszystko wiele firm wymiksowało sie z umów przedwstępnych, np. pekao development tylko po to żeby mieszkania sprzedać drożej co nie ma miejsca w przypadku salwatora i dlatego pisanie że to złodzije jest nie fair! Mieszkania po 2,5 tysiaka jakbyś czytał dokładnie posty na które d.ebilnie odpowiadasz wynikałyby z ceny 3 tys minus kary umowne i gdyby salwator na to poszedł to mogłoby się skończyć nawet upadłością. gdzieś trzeba pazerność ograniczyć i ja mimo wszystko się cieszę że miałem wybór pomiędzy pieniactwem a zakupem mieszkania za połowę ceny rynkowej i wkrótce z satysfakcją poinformuję cię jak fajnie jest odebrać mieszkanie w dzisiejszych czasach po 3 tysiące. PS. Już widzę jaki jesteś honorowy - powiedzmy masz firmę która wykonuje instalacje wod -kan. Podpisujesz umowę - rzecz święta na duże zlecenie - praca na rok albo dłużej. Twoi pracownicy wyjeżdżają do Irlandii, zatrudnienie następców kosztuje trzy razy więcej tak że kontrakt zamiast zyski przynosi ogromne straty i na dodatek generuje opóźnienia. Jak rozumiem ty się zadłużasz, sprzedajesz dom rodzinny, wykonujesz co w umowie, płacisz kary i przepraszasz nazywając sam siebie oszustem i złodziejem!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ygre Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.spray.net.pl 17.12.06, 09:00 obudź się człowieku, ta firma konsekwentnie i świadomie okłamywała ludzi. Jacy oni biedni, robotnicy wyjechali do Irlandii, G..no prawda. Od początku świadomie okłamywali ludzi, głali jak psy w żywe oczy, że jest zgoda na kanalizacje, że gaz dociągnięty, że ogrzewane mieszkania są w zimie i wiele innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eks klientka Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 10:28 Do Irlandii to raczej nie, bo tam pracowali głównie Ukraińcy na czarno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty salwator Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.aster.pl 17.12.06, 13:17 D.ebilu...... cytat z twojej wypowiedzi:"ja mimo wszystko się cieszę że miałem wybór pomiędzy pieniactwem a zakupem mieszkania za połowę ceny rynkowej" O czy ty piszesz? Ty nie kupujesz teraz mieszkania w Mega Promocji po 3 tysiące czyli za połowę ceny rynkowej! Tak jak ja kupiłeś je trzy lata temu, dawno już za nie zapłaciłeś, a wtedy cena 3 tyś też nie była promocją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slwatorek-cwaniore Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.aster.pl 17.12.06, 20:25 ....zenada misiu, twoja wypowiedz to zenada...no chyba ze jestes pracownikiem salwatorka, bo co raz bardziej sie o tym przekonuje. Gdyby WYWIAZALI sie z umowy to cena 3000 za m w marcu 2005 to byla normalna cena. Ciekawe dlaczego tak bronisz bezczelnego cwaniaczka, ciekawe ze nie policzyles ile salwatorek zarobil na twojej kasie obracajac nia prze trzy lata, Masz typowo polaczkowe podejscie do sprawy - no nie robmy problemu, przeciez ten salwatoruś, taki bidulek, prezesik, tylko trzy razy rocznie,na wakacje lata, no to nie ich wina, ze spartolili robote, ze budowali niezgodnie z projektem (ze az PINB wstrzymal budowe) itd. A co do wykonania umowy, TAK JESTEM NORMALNY i jak sie z kims na cos umawiam to dotrzymuje slowa, chocby mialo mnie OSOBISCIE to kosztowac. A co mnie to obchodzi, ze maja problemy z organizacja i nadzorem, a ja ZAPLACILEM im za to by byli profesjonalni, a nie jak gowni.arze z trzepaka, probowali sie wykpic. Na szczescie zebrala sie nas calkie spora i wytrawna ekipa- jednym slowem "kto mieczem wojuje, od miecza gine" i upadlosc salwatorka nie jest dla mnie niczym strasznym, odplacimy im za nasze problemy z "odsetkami". Choc z drugiej strony nie jest to prawda ze jak to sugerujesz to biedna firma. TO BARDZO BOGATA firma i tym bardziej mnie dziwi ze tak koniecznie chca wyrwac jeszcze pare milionow. Choc moze wlasnie to jest dowod jak "brudna" jest mentalnosc salwatorka. skoro nie chcieli zalatwic tego jak ludzie , a mieli i nadal maja okazje to "przejedziemy' sie po tej firemce tymi samymi sposobami. pokaz swoim salwatorkowym szefom tego maila niech rezerwuja juz czas na myslenie "po co ja bylem taki PAZERNY" bez pozdrowien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salwi-out Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.aster.pl 17.12.06, 20:28 oczywiscie to była odpowiedz do -rodziny....prezesa? pełno.nocnika?ups sorki..wszystko jedno, i tak to wszystko jeden.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heliodor8 Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 20:49 Sam jestem oczekującym na mieszkanie przy Mehoffera i oczywiście nie jestem zadowolony z opóźnień. Oczywiście zawsze można zrezygnować czy dalej trwać przy tej inwestycji, ale to kto ma rację okaże się dopiero po zakończeniu tej inwestycji i notarialnym przeniesieniu własności na lokatorów. Wówczas chciałbym przeczytać na tym forum posty tych co zrezygnowali i tych co jednak pozostali przy Salwim. Obrzucanie się inwektywami nie ma sensu, gdyż to w żaden sposób nie przybliża nas do mieszkań czy też pieniędzy. Ja staram się kierować w inwestowaniu jedną zasadą, że rynek ma zawsze rację, a na konfliktach z developerami zarabiają tylko prawnicy, pozostali tracą. Jak będzie zobaczymy? Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koper Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.aster.pl 18.12.06, 19:01 policz sobie koszty kredytu-ubezpieczenie kredytu , aneksy przedłużajęce.. pewnie wynajmujesz mieszkanie wiec kasa za wynajem.. nerwy -tego nie liczysz? niestety nigdy wam sie nie zwroci. Ale oby wam oddali to przynajmniej nie pozostaniecie na lodzie bez mieszkan.. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_salwator Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: 217.153.145.* 19.12.06, 09:48 Widzisz, cała ta sprawa nie polega na tym, że ktoś miał problem, bo jego pracownicy po 3 dniach pracy wyjechali do Irlandii i musiał szukać nowych, przez co stracił dużo czasu. Na tej budowie od samego początku pracowali ludzie "z łapanki". Nigdy nie spotkałem tam porządnej ekipy, nigdy nie widziałem, żeby na budowie była nazwijmy to "atmosfera budowy". Zawsze kiliku gości wyglądających bardzo nieprofesjonalnie (delikatnie mówiąc), bez kasków, popijający piwko (tak, tak - widziałem na własne oczy). Widziałem od tamtej pory kilka budów i na każdej był ruch, młyn, ciężarówki, ludzie, sprzęt.. A tu? Stary spychacz, kilku pseudo-murarzy i pani Edzia-kłamczucha. Jak kładli tynki w środku, to rozmawiałem z elektrykiem. Ten powiedział mi, że to wszystko idzie tak wolno, bo mają tylko jedną maszynę do kładzenia tych tynków i że robi to jeden czy dwóch gości... Z resztą elektryk chyba też był tylko jeden. Tak więc im się nie spieszyło od samego początku. Ani przez chwilę. Pani Edzia opowiadała tylko historie o tym, jak to oni będą w zimę dmuchawami grzać, żeby zdążyć na czas, że zrobią oświetlenie placu budowy, żeby budować 24h/dobę. Wszystko po to, aby zdążyć na czas. Oczywiście na gadaniu się skończyło, bo ani w zimę nie budowali (czemu się akurat nie dziwię), ani plac oświetlony nigdy chyba nie został. Czegoś mnie jednak ta inwestycja nauczyła: Wszystko na piśmie, nic na "ładne oczy". Jeśli ktoś nie chce się zgodzić na jakiś zapis w umowie, to znaczy, że będą z tym problemy. Zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salwiczek-cwanicze Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.aster.pl 19.12.06, 22:27 jak myslicie za co salwatorka, wyp.... z Polskiego Zwiazku Firm Developerskich, dlaczego PINB wstrzymal budowe, dlaczego w ratuszu na Bialoece, wszyscy pracownicy na dziwiek salwator, odwracaja z niechecia glowe, dlaczego prawie 100 osob (oszukanych klientów z Mehoffera) założyło sprawy przeciw salwatorkowi. My nie walczymy o kaskę, my walczymy o mieszkania w ktorych chcemy mieszkać, za ktore UCZCIWIE zaplacilismy - zgodnie z umową, to salwatorek , pazernymi rękoma swoich preziów i pełnonocnika (ups sorki) próbuje napchać swoje kieszenie...naszym kosztem. No nic, do zobaczenia w sadzie, juz nie moge sie doczekac zdziwionej miny preziów i pełno.nocnika - ups. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty salwator Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.aster.pl 19.12.06, 22:30 Jutro o 16.10 "Interwencja" w Polsacie - kolejny reportarz o Salwatorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salwatorek-paszoł oto prawda o salwatorze IP: *.aster.pl 20.12.06, 21:45 interwencja.interia.pl/news?inf=849669 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_salwator Re: oto prawda o salwatorze IP: 217.153.145.* 03.01.07, 12:20 Piękny link. Cała prawda o Salwatorze. I jeszcze ta babka mówiąca, że klienci byli na bieżąco informowani o problemach. Buachchacha.... Ona nie wie co mówi. Oszuści i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrbean Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.orange.pl 18.01.07, 16:15 a jaka to radosc z mieszkania na ktore przez 4 lata lala sie woda przez sufit i ma ktorym to suficie ostaniej zimy zalegal snieg. Ciesz sie,ze zaplaciles 3 tys bo teraz masz przynajmniej drugie tyle zaoszczedzone bo jak ten blok za 2 lub 3 lata zacznie sie walic lub jak bedziesz musial poprawic juz na swoj koszt dach ktory zeszlej zimy przelecial nad blokiem obok. A powiedz mi jeszcze, jakie to masz szczesice, ze bedziesz sie domagal praw gwarancyjnych lub rekojmi do firmy, ktora tak oszukala ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrbean Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.catv.net.pl 20.01.07, 14:34 KIedy wczoraj spacerowalem z psem, zauwazylem, ze juz chyba poraz 4 wyjmuja okna !!!!! Ciekaw jestem po co i na co ?? No i oczywiscie trwa wycinanie barirek balkonowcyh. Niszczenie jak widac idzie im najszybciej i najsprawniej. Ale jest i dobra wiadomosc, zauwazylem, iz przywoza ziemie na trawniki, zawalil sie plot i teraz juz widac nowy, piekny przed ktorym jak sie okazalo jest glowne gruzowisko osiedla ... ehhhh, rece opadaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_salwator Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: 217.153.145.* 22.01.07, 08:50 No... Idzie zima, więc ta ziemia na trawniki jest jak zwykle trafiona w punkt. Z resztą wszystko u nich jest trafione w punkt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_salwator Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: 217.153.145.* 22.01.07, 14:30 A takie mam jeszcze pytanie? Czy mógłby ktoś napisać, dlaczego właściwie Salvatorek nie oddaje tych mieszkań? Jak rozumem kanalizacja jest, gaz jest, woda jest. Zasiać trawnik, zrobić chodniki, podłączyć i uruchomić kotłownię i gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
heliodor8 Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? 22.01.07, 14:47 Z tego co mówili dwa pierwsze bloki mają oddać w przyszłym miesiącu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuj Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.aster.pl 22.01.07, 21:01 Tyle razy juz to bylo mowione.....ale dobrze jeszcze raz powiem bo warto,by juz nikt wiecej nie robil z nimi interesów. Bo to są cwaniaczki, ktore kombinuja jak obłowić sie jak najwiekszą gotówką. Sprzedawali mieszkania po normalnej wowczas ( lato 2004)OK 3100. Ludzie czekali 2-3 lata, placili raty kredytu , a cwaniaczki z salwatorka wpadli na genialny pomysl, no po co sprzedawac za 3 kiedy mozna sprzedac za 7 moze 8 z metra. A ze umowa niestety to jeden wieliki szajs i to nawet zawierana przed notariuszem. No to mamy teraz sprawy w sadzie przeciwko salwatorkowi, salwatorka wywalonego z Polskiego Związku Firm Developerskich (PZFD), poblokowane hipoteki na innych inwestycjach ...oto jaki to wspanialy, profesjonalny....developerek. Byle dalej od nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_salwator Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: 217.153.145.* 23.01.07, 14:01 Ja rozumem, że taki jest rzeczywisty powód, chodzi mi tylko o to, jakie kity w tym momencie wciskają ludziom. Przecież nie mówią, że nie oddają, bo chcą więcej zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
sun713 Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? 23.01.07, 15:13 Pytanie - po co Tobie taka informacja ? Nie jesteś osobą zainteresowaną ... a wydaje mi się że osoby zainteresowane i tak nie będą pisać na forum ogólnym o dalszych krokach. Może nie szukaj sensacji kosztem innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_salwator Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: 217.153.145.* 24.01.07, 09:21 Nie szukam sensacji. Też brałem w tym udział i co sobie przypomnę to aż mnie trzęsie. A to że chcę się dowiedzieć co tam się dzieje, to nie robię tego przez złośliwość, czy szukanie sensacji. Po prostu mnie to ciekawi i mam do tego prawo. A wszystkim, którzy jeszcze z tymi palantami walczą życzę jak najszybszego pomyślnego załatwienia tej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_salwator Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: 62.29.174.* 21.05.07, 08:16 Przejeżdżałem w weekend przez Warszawę i postanowiłem zajechać na Mechoffera 103. Oczywiście nikt tam nie mieszka. Budynki na pierwszy rzut oka wyglądają na prawie skończone, teren ogrodzony ładnym płotkiem. Jednak po bliższym przyjrzeniu się, okazuje się, że do końca jeszcze daleeeeeeko... Tzn dla normalnego developera to może góra miesiąc, ale dla Salwatora to chyba niewykonalne do następnych wakacji. Budynki 1 i 2 wyglądają najlepiej (no, w końcu budują je już czwarty rok! ), chociaż elewacja zewnętrzna nie jest skończona. Reszta daleko w polu - nawet nie do końca wytynkowane w środku ani nie pozakładane barierki na balkonach. Rynny wszędzie zrobione bardzo prowizorycznie, wjazdy do garaży niewykończone. Chodniki niby są, ale nie na całym osiedlu - tylko koło bloków 1 i 2 - tak więc nie ma tam i tak jak dojść. Poza tym jak zwykle na placu budowy ogólny syf i malaria i żadnego człowieka oprócz ochroniarza, który na pytanie czy to w końcu oddadzą tylko się uśmiecha pod wąsem. Co przykuło moją uwagę najbardziej to to, że te budynki są już po prostu zniszczone przez siły natury! Nie było to wykończone, stało 3 zimy bez ogrzewania no i skutki widać. A to zaciek, a to tynk odpada... Aż przykro patrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.icm.edu.pl 21.05.07, 09:03 pamietam jak dziś, początek 2005 roku, zarezerwowałem ale odpuściłem, umowa beznadziejna, obietnice bez pokrycia, napisałem swoje obiekcje na tym forum, bardzo merytorycznie je opisując - zostałem niemal zlinczowany słownie przez innych kupujących, z których dziś pamiętam tylko arcia, można pogrzebać na forum czego to nie zarzucał, że mieszkanka zabrakło, że to przez zazdrość, że mąciciel... pamiętam jeszcze jeden epizod, w biurze sprzedaży oprócz mnie i mojej żony była para innych kupujących (już chyba po podpisaniu umowy), korzystając z tego, że dziewczyna z Salwatora poszła po jakieś kwity, zagadnąłem ich czy się nie obawiają, że umowa wiele nie zabezpiecza, że nie chcą podpisywać aktem, że nie ma kanalizacji itp. itd. Co usłyszałem? Z mydlanymi oczami odrzekli "Że absolutnie nie". A dlaczego? "Kobieca intuicja" odpowiedziała pulchna kobitka. Tak mi pasowali na Arcia i jego małżonkę jak potem czytałem to forum, śledząc wypowiedzi różnych osób.. Rzeczywiście bardzo to przykre bo ludzie ludzi oszukali, ale nie sposób się oprzeć wrażeniu, że prawie na własne życzenie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lovcen6 Re: Czy na Mehoffera103 juz ludzie mieszkaja? IP: *.acn.waw.pl 21.05.07, 18:18 A moja mama (72 Lata) była tam z moją rodziną i odradziła , mówiąc , że jej intuicja podpowiada "nie kupować tutaj ".Dziś wykańczam swoje dwupoziomowe mieszkanie i myślę co by było gdybym zaufał Salvatorowi . Odpowiedz Link Zgłoś