Dodaj do ulubionych

Natolin Plaza Center

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 16:42
Zastanawiam się nad kupnem mieszkania w kompleksie Park Natoliński na ul.
Nowoursynowskiej 139. Niestey nie mogę znaleźć informacji na temat tej
inwestycji jak i samego inwestora. Będę wdzięczna za wszelkie wiadomości na
ten temat.
Obserwuj wątek
    • Gość: marek Re: Natolin Plaza Center IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 13:27
      wejdź na stronę www.trader.pl/pl/developer/
      i w wyszukiwarce gdzie jest nazwa inwestycji wpisz natolin plaza. Znajdziesz
      tam ofertę mieszkań (nie wiem na ile aktualna)ceny i namiary na inwestora
      • Gość: Aga1 Re: Natolin Plaza Center IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 18:01
        dziękuje za info
        • Gość: gosiek Re: Natolin Plaza Center IP: *.proxy.aol.com / *.proxy.aol.com 26.04.06, 20:33
          hej,jestem w tym samym klopocie co i Ty.Tez mam zamiar kupic mieszkanie w tej
          inwestycji ale brak jakichkolwiek danych o inwestorze.Po wstepnej rozmowie w
          biurze sprzedazy wiem tylko tyle,ze budowa byla rozpoczeta w 2003,ale wynikly
          jakies problemy,teraz zas developer konczy budowe z wlasnych pieniedzy
          (tzn.kredyt z banku wzieli na siebie)czyli nie jest to budowane z pieniedzy
          przyszlych mieszkancow,natomiast po ukonczeniu budowy ceny pojda w gore bo beda
          te mieszkania wystawione na sprzedaz po obowiazujacych na rok 2007
          cenach,dlatego tez ponoc nie reklamuja sie ze sprzedaza,takich wiadomosci
          udzielila pani w biurze-pytajac w banku o kredyt,nie widza problemow,znaja temat
          • Gość: Aga1 Re: Natolin Plaza Center IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 20:54
            Ja się niczego nowego nie dowiedziałam i nie podjęłam też żadnej decyzji czy
            kupować czy szukać czegoś innego.
            • Gość: sprawdźcie Re: Natolin Plaza Center IP: *.aster.pl 29.04.06, 08:40
              może ci, ktorzy teraz buduja są od 2003, bo wcześniej to chyba stało tak od
              2000 roku i niszczało, zwłaszcza część od rosoła wystawły tylko kikuty (tak do
              pierwszego piętra)...lepiej dobrze sprawdźcie zanim podejmiecie
              decyzję...wydaje mi się, że obecna firma przejęła od poprzedniej ale nie mam
              pojęcie dlaczego porzednia nie dała rady.....
            • Gość: gosiek Re: Natolin Plaza Center IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 29.04.06, 13:43
              mieli problemy;podejrzewam ze po konsultacji z ta firma doradcza zmienili
              myslenie-w kazdym badz razie budowa w tej chwili jest kredytowana z krajowego
              funduszu mieszkaniowego a nie z pieniedzy ewentualnych nabywcow;z tego co
              czytalam w gazetach bankowych,i innych zrodlach dotyczacych zakupu nowych
              mieszkan jest to bardzo wazna sprawa-na plus w tym wypadku,bo jest gwarancja
              bankowa;ja wczoraj podpisalam umowe przedwstepna,za metr 4.772,62 zl;po
              ukonczeniu budowy,mieszkania ktore nie zostana sprzedane wejda na rynek
              nieruchomosci po cenach jakie beda wtedy panowac na warszawskim rynku czyli na
              pewno powyzej 6.000;uwaga-strona nie jest aktualizowana wiec nie myslcie ze
              jest tyle mieszkan wolnych!
              • Gość: owg Re: Natolin Plaza Center IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 08.05.06, 11:56
                uu tu byś wystraszyla gosiek ludzi NCP wzieli kredyt komercyjny w BGK a nie za
                posrednictwem KFM - to dość istotna kwestja ! aczkolwiek mieli swoje problemy
                jak pisalas - plan byl by wybudowac za pieniadze swoje + przyszlych mieszkancow
                a nie brac kredytu - ambitnie, moze i tak ale jak widac nie wyszlo - wiec w
                2005 wzieli kredycik jak kazdy i ruszyli z inwestycja. Ogolnie - ja z mojej
                strony jestem zadowolony ze wspolpracy.

pzdr
                • cleo_1 Re: Natolin Plaza Center 08.05.06, 13:05
                  Inwestycja byla rozpoczeta co najmniej w 1999 r. Ja chcialam kupic tam
                  mieszkanie w 2001 ale na szczescie zrezygnowalam (bo nadal bym sie tam nie
                  wprowadzila, a tak od 5 lat mieszkam juz 'na swoim"). Cena byla wtedy dosc
                  atrakcyjna a plany mieszkan wygladaly fajnie. Niemniej posluchalam intuicji i
                  zrezygnowalam. Przejezdzam tamtedy codziennie, wiec widzialam, ze w 2004/2005
                  r. cos drgnelo. Ale od kilku miesiecy znou zastoj, nic sie tam nie dzieje. Byc
                  moze robia wykonczeniowke, ale wtedy widac robotnikow (mieszkam w rejonie,
                  gdzie duzo sie buduj, i nawet jak robia instalacje, slychac to i widac).
                  Poza tym, tam ma biec fragment nowej trasy szybkiego rochu. Uwazajcie, zebyscie
                  nie utopili tam oszczednosci swego zycia lub kredytu.
                • Gość: gosiek Re: Natolin Plaza Center IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 10.05.06, 23:50
                  tzn.kupujesz,bedziemy sasiadami?!ale mowiac szczerze,ja ich wynalazlam wlasnie
                  na stronie doradctwa inwestycyjnego,adres www.reas.pl/cms/upload/REAS.pdf ,i
                  tam wyczytalam(15 stron do czytania-uprzedzam,jak kto czytac nie lubi!)mieli
                  problemy,i wlasnie z tego co zrozumialam,byc moze po tym doradztwie wzieli taki
                  a nie inny kredyt i chca dokonczyc budowe,nie wiem,ale chce w to wierzyc!
                  zaryzykowalam i umowe juz zrobilam!4.700 jeszcze za metr -kto nie ryzykuje ten
                  traci,a troche zaufania NIERAZ TEZ POTRZEBA-dajmy im szanse:)
                  • Gość: sprawdźcie Re: Natolin Plaza Center IP: *.aster.pl 11.05.06, 08:56
                    zaryzykować własne pieniądze po to by im dać szansę???? chyba sobie
                    żartujesz!!! nidgy w życiu!!!!!!
                  • Gość: owg Re: Natolin Plaza Center IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 11.05.06, 09:14
                    kupuje .. kupilem juz w sumie tzn. umowe podpisalem jakis czas temu gdy
                    dokladnie (KW plus wywiad srodowiskowy) ich sprawdzilem. Trzeba uwazac teraz na
                    developerow czy spoldzielnie. Pamietam jakis czas temu chcialem podkupic w dom
                    w pewnej spoldzielni i w sumie dzieki temu forum + sprawdzeniu tej
                    zlodziejskiej "spoldzielni" w pore sie wycofalem (klania sie wlasnie wspomniany
                    kredyt z KFM). Natomiast jesli chodzi o NCP mam swoje rozne zastrzezenia, ale
                    ogolnie warunki (cena, umowa, sytuacja NCP, lokalizacja itp. itd.)byly jak dla
                    mnie wystarczajaco zadowalajace aby podpisac umowe. Moze ktos inny uwazac
                    inaczej ale ja (jak narazie) polecam.
                    • Gość: stefan Re: Natolin Plaza Center IP: *.aster.pl 31.05.06, 20:13
                      ja też kupiłam.
                      ma tylko pytanie 4700 to cena netto, tak?
              • Gość: paloma30 Re: Natolin Plaza Center IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 08:58
                Ja podpisuję dzisiaj!
                Czy podpisałeś punkt o funduszu remontowym?!
                Czy to mnie powino być objęte gwarancją na 3 lata?
                No i 0,5% to u mnie wychodzi 1500 zł-/rocznie....
                • owg Re: Natolin Plaza Center 18.07.06, 09:34
                  jesli chodzi o fundusz remontowy to jest w sumie wstepny zapis, gdy juz
                  ustanowicie wspolnote o takich zeczach sami bedziecie decysowac (tzn ila na
                  fundusz remontowy itp.)

pzdr.
                  • Gość: Aga Re: Natolin Plaza Center IP: 212.160.172.* 21.07.06, 16:34
                    To jakie są plusy a jakie minusy kupowania mieszkania w tej inwestycji. Dzisiaj
                    idę obejrzeć projekt, więc zależy mi na Waszej opinii i radzie. Pozdrawiam
                    (potencjalnych) Sąsiadów! :)
    • Gość: owg NPC IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 01.06.06, 09:03
      Do Stefana (stefanii??:))
      Jesli mozna spytac to gdzie obecnie mieszkasz - w inwestycji przy rosola ? no i
      na jaki adres zmieniasz ? (zeby sie nie okazalo ze ta sama klatka co ja ;)))

Charli5 - KOLEGI !!!!!!!:)

Jesli zas chodzi o miejsce w garazu to fakt iz jest to dosc niespotykana forma,
      akurat u NPC, (przeciez mowilem/pisalem ze i ja mam pare zastrzezen).
      Myk polega na tym iz wplacasaz wlasnie owe 16 tys. kaucji na budowe miejca na
      parkingu i jesli sie potem na nie zdecydujesz doplacasz (narazie nie wiem ile)
      i masz normalne miejsce parkingowe, jesli nie chcesz po skonczeniu budowy
      oddaja ci 16 tys. i nie masz miejsca - w sumie sprytnie z ich strony (z mojej i
      tak potrzebuje przynajmniej jednego miejsca wiec w sumie nie mialo to dla mnie
      wiekszego zanczenia).
      Jest jeszcze jedna mozliwosc - mozna nie wykupic miejsca dla siebie (16 + po
      skonczeniu) tylko po zwrocie (16 po zakonczeniu) wynajmowac (jesli npc zostaly
      jakies!) miejsce nie nalezace do ciebie.
      troche zagmatwane ale da sie ogranac ? jakby cos bylo niejasne to pisz !
      Pozdowienia z PL :)
      (a ja sie chyba zglosze do NPC o znizke za robienie im PR :)))

pozdrawiam przyszlych (niedoszlych) sasiadow !!!;)

PS jeszcze raz goraca prosba (nie tylko z mojej strony) nie tworzmy 1000 watkow
      piszmy o NPC tutaj !!
      • Gość: stefan(ia) Re: NPC IP: *.aster.pl 01.06.06, 22:44
        do OWG -> mieszkam na rosoła przy pachnącej...
        a zmianiam na nowoursynowska ;-) ale numeru klatki nie pamiętam - okna od
        rosoła :-)
        • Gość: owg Re: NPC IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 02.06.06, 11:32
          a jak w obecnym miejscu zamieszkania ? tzn. macie wspolnote ? kto zarzadza ?
          jakbys mogla to napisz cos na ten temat.

pzdr.
      • Gość: charlie5 Re: NPC IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 02.06.06, 11:35
        z tego co piszesz,wszystko jest jasne-tylko pytam sie np.dlaczego mam wplacic
        te 16 tys.juz teraz,i do konca budowy i podpisania aktu notarialnego te
        pieniazki nie przyniosa dochodu?ja wszystko rozumiem,tylko w normalnym swiecie
        to te 16 tys.ktore im daje w tej chwili jako kaucje, powinny byc w momencie
        zwrotu ( bo np.nie chce garazu-no powiedzmy :) )powiekszone o odsetki - a tu
        pisza jasno ze chodzi o nieoprocentowana kaucje-i to mi nie lezy !
        • Gość: owg Re: NPC IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 02.06.06, 11:55
          dlatego napisalem tez ze to sprytny "myk" z ich strony bo tak naprawde z tego
          finansuja sobie budowe twojego miejsca - pytanie jest inn:e czy to przewazy na
          twojej decyzji zakupu mieszkania czy nie - ale to juz pytanie indywidualne ?
          akceptujesz albo nie ? (zasady proste)
          • Gość: charlie 5 Re: NPC IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 02.06.06, 23:09
            pod kazdym wzgledem masz racje,i wogole dziekuje,ze prowadzisz ze mna (zreszta
            nie tylko :))dialog;tylko jak juz pisalam,mieszkam w niemczech,gdzie przed 5
            latami kupilam mieszkanie-i tu jest troche inaczej!boje sie po
            prostu "umoczyc"kase-bo po pierwsze ten garaz,po drugie ja np.tu umowe
            przedwstepna podpisywalam u notariusza,i bylo wiadomo,ile,gdzie,komu i na co;w
            tym wypadku tzn.NCP mamy placic,tzn.moja corka (hmmm...tak to sie nazywa:))pare
            tysiecy jako wklad wlasny,garaz-i co dalej?niech cos pojdzie nie tak nikt mi
            nie daje gwarancji zadnej,ze kase odzyskam!to po pierwsze;po drugie-my jako
            przyszli wlasciciele,mamy obowiazki platnosci itd.,a gdzie moja gwarancja,ze
            mieszkania zostana oddane faktycznie w grudniu-tu firma nie bardzo chce
            jakakolwiek odpowiedzialnosc ponosic?!umowa jest tak spisana,ze za opoznienia
            im nic nie grozi!a ja nie wyobrazam sobie,jak moje dziecko wtedy sobie poradzi-
            placic dalej za wynajem,a plus tego splacac kredyt ktory wziela na chate tu?!im
            wiecej osob bedzie sie na tym forum odzywac,tym wieksze szanse,na pozytywne
            zakonczenie "sprawy"-jak mowi stare przyslowie-"sila zlego na jednego" :)))
            • Gość: charlie5 Re: NPC IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 03.06.06, 00:44
              plus tego,wiem ze jestem "upierdliwa",ale dlaczego jest tak malo osob na tym
              forum???!!!sa budowane inne osiedla,maja swoje fora pozakladane,setki wrecz
              wypowiedzi!!!???a co u nas,raptem 3-y osoby na krzyz ktore sie odzywaja(a
              wiem "stefan"ze jestes kolezanka mojej corki-czyli mozemy do dwoch osob zejsc:
              (((((???!!!
              • Gość: charlie 5 Re: NPC IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 03.06.06, 00:49
                lece w niedziele do polski,i mam zamiar pokrecic troche w tym interesie,wiec
                okolo 15.06 powiem wam co sie na "moj"sposob wywiedzialam:))))
                a ty "Stefan(-io)nie smiej sie ze starszej pani:)))
      • rubeus Re: NPC 03.06.06, 11:00
        Pytanko od was - czy kupowliście ze świadomością, że niedaleko od waszych
        okien [tak z 300 m ] będzie wylot tunelu obwodnicy i trasa obwodnicy ?
        Czy też decydowaliście się o tym nie będąc poinformowanym ?
        • Gość: charie5 Re: NPC IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 03.06.06, 11:17
          odpowiedz pewnie znasz-naturalnie nic nie wiadomo w tym temacie???! (pewnie w
          mysl zasady,ze o takich rzeczach sie nie mowi)dzieki za info,jak wiesz cos
          jeszcze ciekawego,to sie podziel informacjami,bede wdzieczna
          • Gość: stefan(ia) Re: NPC IP: *.aster.pl 03.06.06, 17:28
            Pani Mamo, ja absolutnie nie śmieję się ze starszej Pani. Ta starsza Pani
            trzyma nas przy życiu, od razu czuję się spokojniejsza jak wiem, że ktoś czuwa
            nad naszymi sprawami, bo poniekąd podłączam się zawsze pod wszelkie info jakie
            dostaje od Kasi :-)
            Natomiast jeśli chodzi o autostradę, tak wiedziałam o tym, wiem, że jest w
            planach, ale jak widać nie zaważyło to na mojej decyzji. Może
            jestem "samobójcą" ale ludzie kupują mieszkania w jeszcze gorszych
            lokalizacjach. A tu mi się po prostu podoba i tyle.
            • Gość: charlie 5 Re: NPC IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 03.06.06, 20:02
              to byl naturalnie zart z tym smiechem ze starszej pani;ale o tej drodze nic nie
              wiedzialam;nadzieja ze jakby co,to postawia ekrany wygluszajace!pozdrowionka
              • Gość: gOnSCa Re: NPC IP: *.chello.pl 04.06.06, 22:20
                Raczej bym się martwił na miejscu tych z miasteczka wilanów, bo u nich wg planów autostrada ma iść centralnie pod oknami. Obok NPC bęzie szedł tunel, a jego wylot jest za skarpą, także jak słusznie wspomniałeś - minimum 300m. Według mnie większy hałas robi obecna ulica Rosoła, niż autostrada...jeżeli ona w ogóle miałaby powstać, co wg mnie jest mało realne (mimo, że po firmach developerskoch krążą od dłuższego czasu plany takiej inwestycji) Uważam, ze Pan Krauze którego lubią politycy wszystkich frakcji, nie da sobie przez swój ogródek przeprowadzić takiego shitu - raczej chciałby jeszcze troche na miasteczku wilanow zarobić...Poza tym dla tak debilnego pomysłu, żeby obwodnica miasta przechodziła przez samo miasto nawet w Polsce ciężko będzie komukolwiek znaleźć argumenty. Raczej więc bym się nie stresował takimi straszakami, zwłaszcza że odkąd mieszkam na Natolinie (a to już 23 lata) straszyli ta autostradą, a efekt jest taki, ze nadal jej nie ma :) Powiem więcej - przez te lata dociągneli ją zaledwie do Konina w tempie 15 km rocznie, więc o czym my tu mówimy. Jak dla mnei nei ma tematu. :) Dlatego w pełni zdrów i świadom, również kupiłem mieszkanko w NPC i serdecznei pozdrawiam nowych sąsiadów :)

PS.Mogliby już tynki zacząć kłaść ;)
                • Gość: owg Re: NPC IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 06.06.06, 12:39
                  dokladnie zanim sie zacznie budowa to jeszcze duzo czasu zleci - a z mojej
                  stronky to ja wiedzialem o "drodze" ale jak mowie to jeszcze "chwilke potrwa".

btw.
                  Moze zorganizujemy jakies spotkano - robi sie coraz cieplej to i mozna by sie
                  bylo gdzies na ursyn. kiedys spotkac skoro bedziemy mieszkac w 1 bloku ??:)))
                  • Gość: Karol Re: NPC IP: 192.165.213.* 06.06.06, 15:11
                    To i ja sie chetnie bym przylaczyla do tego spotkanka :-) tez kupilam, i tez od
                    Rosola (ewentualnie podaje maila: karolina2305@yahoo.com)
                    pozdr
                    • Gość: gOnSCa Re: NPC IP: *.chello.pl 06.06.06, 23:48
                      Zaczęli kłaść ocieplenie od strony patio - finiszują nasze NPC :) Kurcze już się nie mogę doczekać!

Pozdr
                      • Gość: Karol Re: NPC IP: 192.165.213.* 07.06.06, 08:46
                        dawno tam nie zaglądałam. Na razie walcze z deweloperem o taras - bo niedawno
                        się dowiedziałam, że na tarasie mam mieć...trawę. Wiedzę że pomysł spotkania
                        jakoś przycichł. A poza tym forum zmienia swój charakter - zamiast
                        informcyjnego na "ataki" poszczególnych osób.....
                        • Gość: owg Re: NPC IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 07.06.06, 09:13
                          Trawe na tarasie ;))))?? rozumiem ze masz parter ??? (choc w sumie na pietrze
                          trawa na balkonie - to nie takie glupie :))))))))))))My mamy mieszkanko na 2p i
                          tak pomyslalem jak by to bylo z trawa na balkonie :))

Pozmysl spotkania to tak strzelilem :) aczkolwie moze zrobimy za jakis czas
                          impreze na kwadracie w srodku jak skoncza - atal dla wszystkich :))??

Pzdr.
                          • Gość: Karol Re: NPC IP: 192.165.213.* 07.06.06, 09:30
                            Trawa na tarasie... no wlasnie. Mam mieszkano na parterze. Jakos ciezko mi to
                            sobie wyobrazic. Czy bede musiala kupic kosiarke????? :) Powiedzialam im ze nie
                            obchodzi mnie to, nie chce trawy. Chce terakote. Zreszta to ich blad - bo
                            podczas ogladania mieszkania, powiedziano mi ze tam bedzie terakota...Nic nie
                            mowiono o trawie :)pozdr
                            • Gość: gOnSCa Re: NPC IP: *.cos.org.pl / 217.153.174.* 07.06.06, 16:16
                              No to rzeczywiście niezły numer z tą trawą :) Szukają oszczędności :)

• Gość: Karol Re: NPC IP: 192.165.213.* 07.06.06, 16:18
                                Przewalcze ta trawe :) Tylko troche mnie to wkurzylo :)
                                Poza tym dawno nie zagladalam na budowe. Buduja cos tam dalej? :)
                                • Gość: gOnSCa Re: NPC IP: *.chello.pl 07.06.06, 21:51
                                  Tak. Dobudowali już ten brakujący fragment i wykańczają od patio. Nie wiem dokładnie, ale pewnie też coś dłubią w mieszkaniach...
                                  • Gość: owg Re: NPC IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 08.06.06, 08:55
                                    No i na forum zrobil sie fajny ruch :))) a ktos narzekal ze jest nas malo ?;))

pzdr.
                                    • Gość: Karol Re: NPC IP: 192.165.213.* 08.06.06, 09:19
                                      Wiem tez ze robia juz elektryke :-)
                • jan-w Re: NPC 06.06.06, 15:28
                  Decyzja lokalizacyjna dla pierwszego odcinka Południowej Obwodnicy Warszawy,
                  jest już wydana i prawomocna. Tak więc proszę nie ściemniać. Jakbym słyszał
                  panią z biura sprzedaży NPC.
                  • Gość: owg Re: NPC IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 06.06.06, 15:54
                    ej ej ej Panie Janie

a czy pisalem ze nie bedzie tam trasy - jasne ze bedzie (pytanie jest tylko
                    kiedy i w jakiej formie) obecne decyzje znam i nie wygladaja one tak zle w
                    sumie (tunel dosc gleboko ulica w zejsciu na wilanow). Pozatym jak ktos jest
                    5ciolatkiem to slucha innych (a sam nie sprawdza) a potem narzeka ze zle mu
                    powiedziano (z pelnym szacunkiem dla Panskiego posta!)

Pzdr.
                    • jan-w Re: NPC 06.06.06, 16:14
                      Odpowiadałem na post gonsca (tak widać po drzewku). Chodziło mi o postawę: nic
                      tu napewno nie zbudują, dla mnie nie ma sprawy. Zwykle ci przekonani że
                      planowana budowa drogi jest nierealna, pierwsi protestują, kiedy do niej
                      dochodzi. Ty tak nigdy nie twierdziłeś :-)
                      • jan-w Re: NPC 06.06.06, 16:15
                        Rzeczywiście ja źle kliknąłem. Przepraszam, jak pisałem, chodziło mi o poprzedni
                        post.
                        • Gość: owg Re: NPC IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 06.06.06, 16:20
                          spoko :))
                      • Gość: gOnSCa Re: NPC IP: *.chello.pl 06.06.06, 23:44
                        No to przecież piszę, że są już nawet plany jej przebiegu,tylko uwazam ze z tego nic nie wynika... Przede wszystkim łamiesz podstawowa zasadę dyskusji atakując osobę a nie poruszany temat, więc nawet nie chce mi się wdawać z toba w polemike (choć nie pozostając dłużnym - ciekawe ile lat mieszkasz w Warszawie). Nikogo do niczego nie namawiam, tylko wyrazam swoja opinie - a mieszkajcie sobie gdzie chcecie. A jeśli obwodnica w końcu powstanie, to z dużą ulgą będę z niej korzystał. I kończąc, nie rozumiem co w tym dziwnego, że właśnie ci ludzie pierwsi protestują - a kto ma, ci co wiedza i mają już tam działki?Ochłoń.
                        • terra Re: NPC 07.06.06, 00:09
                          No więc nie wiem czy tak zupełnie nie należy się przejmować tą autostradą. Ja
                          sprzedawałam niedawno kawalerkę przy Lanciego i każdy pytał o to którędy ma
                          biec autostrada. Jeżeli ktoś nie wiedział to go o tym informowałam i dwie osoby
                          zrezygnowały z zakupu z tego właśnie powodu. Wcale nie było łatwo kogoś
                          przekonać, ze można żyć z autostrada pod oknami, nawet gdyby była w tunelu, co
                          też nie jest przesądzone. Tym bardziej się więc dziwię, że zamierzacie tam
                          kupować większe mieszkania, ale Wasze pieniądze, Wasz biznes!
                        • jan-w Re: NPC 07.06.06, 08:22
                          Atak personalny, daje się raczej zauważyć w twoim poście.
                          Sugestia: ciekawe ile lat mieszkasz w Warszawie, ma oznaczać: ktoś nie z
                          Warszawy, jest kimś gorszym ? Jestem z Warszawy, ale nie oceniam ludzi na
                          podstawie ich miejsca zamieszkania. Tak robia ludzie zakompleksieni. Jeśli nie
                          rozumiesz, dlaczego ludzie świadomie kupujący mieszkania, przy obwodnicy, nie
                          mają prawa protestować przeciw jej budowie, to rzeczywiście dyskusja jest bezcelowa.
                          • Gość: owg Re: NPC IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 07.06.06, 08:56
                            Panowie ! Naprawde !!!!! To nie jest forum o autostradzie tylko o danej
                            inwestycji - wiec jak rozumiem przedstawiliscie sowje racje i mozemy wrocic do
                            podstawowego tematu (bo tematem nie jest sprawa informacji czy braku ich na ten
                            temat - zakladam ze sa tu dorosli ludzie - w pelni swiadomi - decydujac sie na
                            tak powazny krok jak zakup mieszkania??).

Wracajac do tematu - mam do all pytanie: kupiliscie mieszkania w celu
                            handlowym - czy tez chcecie tu nawet roche pomieszkac ?;)

pzdr
                            • Gość: Karol Re: NPC IP: 192.165.213.* 07.06.06, 08:59
                              Pomieszkac :)
                              • Gość: gOnSCa Re: NPC IP: *.cos.org.pl / 217.153.174.* 07.06.06, 16:33
                                Ja również pomieszkać :)
                                • Gość: stefan(ia) Re: NPC IP: *.aster.pl 07.06.06, 20:54
                                  ja też pomieszkać :-)
                                  • Gość: stefan(ia) Re: NPC IP: *.aster.pl 07.06.06, 20:57
                                    acha, na budowie moim zdaniem praca wre. Wprawdzie nie od rosoła, bo tam
                                    wszystko stoi, ale od płaskowickiej...dźwigi śmigają, robotnicy latają, wciąż
                                    coś noszą, stukają itd.
                                    • Gość: gOnSCa Re: NPC IP: *.chello.pl 07.06.06, 21:49
                                      Dokładnie!I tak jak wspomniałem - od patio kładą już ocieplenie - widac od strony Płaskowickiej.
                                      • Gość: owg Re: NPC IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 08.06.06, 08:51
                                        z moich informacji robia juz w srodku (instalacje) w sekcji I (tj. od rosola) a
                                        fakt iz w sekcji od plaskowickiej ktora powstaje wlasnie robia juz polaczenie
                                        dachem - ogladalem rozne tempo pracy na roznych inwestycjach i z "naszej"
                                        jestem narazie zadowolony.

pzdr.
                                        • Gość: Karol Re: NPC IP: 192.165.213.* 08.06.06, 09:20
                                          Musze podjechac tam moze w wekend i obejrzec postep prac :)
                                          • Gość: gOnSCa Re: NPC IP: *.chello.pl 08.06.06, 21:36
                                            Dokladnie - Panskie oko konia tuczy ;)
                                            • Gość: stefan(ia) elektryka już położona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 21:50
                                              Dla zainteresowanych, elektryka jest już położona od rosoła. Nie wiem czy w
                                              całym budynku, ale na pewno w mojej klatce. Teraz za każdą poprawkę trzeba
                                              będzie płacić. Niestety.
                                              Szkoda, że nie informowali o tym kiedy będą kładli elektrykę.
                                              Chociaż jako przyszły lokator zapewne sama powinna się tym inetersować…
                                              • Gość: owg Re: elektryka już położona IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 13.06.06, 09:27
                                                "Niestety" zgadzam sie z twoim ostatnim zdaniem, to w interesie przyszlego
                                                lokatora jest pilnowanie takich spraw. My mam nadzieje jeszcze zdazymy
                                                (mieszkanie od nowoursyn.) czekamy tylko na nowy projekt od architekta i ide
                                                negocjowac :)

pzdr.
                                              • Gość: Karol Re: elektryka już położona IP: 192.165.213.* 13.06.06, 09:32
                                                Przyznam sie szczerze ze wiedzialam z klada elektyke. Nawet chyba pisalam o tym
                                                na forum. Uzyskalam plany elektryki od deweleopera. I akurat u mnie dużych
                                                zmian nie bedzie. Zmiany i tak bede wprowadzac dopiero po odbiorze mieszkania,
                                                za pomoca mojej ekipy do wykanczania (a mam swietna :) ). Po prostu jeszcze nie
                                                jestem do konca pewna ustawienia :) moja koncepcja sie zmienia z minuty na
                                                minute :)
                                                • Gość: stefan(ia) Re: elektryka już położona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 19:42
                                                  Nie mam dużego doświadczenia w kupowaniu mieszkania, tak naprawdę nie mam
                                                  żadnego. Ale od znajomych, wśród których przeprowadziłam mały wywiad,
                                                  dowiedziałam się, że developer w większości wypadków informował ich o terminach
                                                  kładzenia elektryki i tak dalej, dodam, że każdy mieszkaniec zapraszany był do
                                                  biura developera i na miejscu razem z architektem nanosił na planie poprawki.
                                                  Nie wiem czy jest to standardem, czy może u innych mają lepszą obsługę
                                                  posprzedażną, ale poczułam się trochę głupio. Zwłaszcza, że o tym, że jest
                                                  położona elektryka dowiedziałam się od koleżanki.
                                                  Mam pytanie, w zasadzie 2:
                                                  Czy u Was też zaplanowane są gniazdka na jedno wejście (z jednym ryjkiem)?
                                                  Czy też macie zaplanowane w sypialni gniazdko w miejscu gdzie jest planowany
                                                  kaloryfer?
      • Gość: paloma30 Re: NPC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 09:02
        Ale nie wykupujesz miejsca parkingowego-to ciągle pozostaje własnością
        wykonawców-i będę pobierać ,niewiadomo jakie opłaty...
      • skee Re: NPC 03.02.07, 15:36
        Szanowni przyszli sąsiedzi.. a co powiecie aby przenieść żarliwe dyskusje z
        forum gazety w bardziej prywatne miejsce.. czyli na osiedlowe forum internetowe?
        Większość inwestycji bądź wybudowanych już osiedli posiada dedykowane fora..
        może i u nas się przyjmie.
        W kazdym razie zapraszam.. :-)
        parknatolinski.ovh.org
        Pozdrawiam,
        darr

PS. chyba że coś takiego już istnieje i nei jest imho niewygodnym forum gazety..
        jeżeli tak to z chęcią dołącze do wspólnoty
    • Gość: charlie5 Re: Natolin Plaza Center IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 17.06.06, 18:56
      hej,przyszli sasiedzi(nie moi co prawda tylko mojej cory:)))))bylam w
      polsce,popytalam,popatrzylam,wnioski wyciagnelam:)))nie jest zle!3-y pierwsze
      skrzydla sa juz zrobione;nasze mieszkanko ma juz elektryke (klatka XVII),w
      ciagu 10 dniu musimy zglosic ewentualne zmiany dotyczace wody i prowadzenia
      rur,bo co nie co chcialabym zmienic,np.kibelek wiszacy a nie stojacy !!i tu do
      wszystkich uwaga,pan szef od tych spraw mi powiedzial,nie ma sprawy,tylko to
      trzeba zglosic dwa tygodnie minimum zanim wejda z hydraulika do klatki,to nic
      nie kosztuje,ewentualne zmiany pozniejsze-wiaza sie z dodatkowymi wydatkami-
      wiec trzymajcie reke na pulsie!!!co zas sie tyczy tych trawnikow na tarasach???!
      tez pytalam,wiec pani Basia z biura zaczela cos na ten temat,ale zorientowalam
      sie ,ze z rysunkiem technicznym cos na bakier-zapytalam wiec kierownika budowy-
      i mowie-panie,na ile ja znam rysunek techniczny,to on pokazuje mi ze z
      oszklonego tarasu powinny byc drzwi jeszcze na zewnatrz,czyli moge wyjsc na te
      pare metrow tarasu ktore sa na rysunku oznaczone!!!??pan popatrzyl,nnnnoo
      wlasciwie tak-wiec ja mu-tak albo nie do diaska!!!przyznal mi racje ,ze w ten
      sposob oznacza sie drzwi na rysunku technicznym,czyli wyjscie musi byc:)
      • Gość: charlie5 Re: Natolin Plaza Center IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 17.06.06, 19:29
        co mi sie nie spodobalo!!!wiec-po pierwsze-mialam problemy z wejsciem na
        budowe;panowie z ochrony nie chcieli nas wpuscic!!!pomimo tego ze bylysmy z
        pania basia z biura?!ale tu pani basia sie zdenerwowala i ich po
        prostu "olala";powiedzialam,ze to nie jest normalne-skoro place kupe szmalu za
        chate to chce widziec co sie dzieje na tej budowie,ale coz,mentalnosci nie da
        sie zmienic w ciagu pieciu minut !!!akurat w momencie kiedy ja sie targowalam z
        ochroniarzem,przyszedl jakis pan,jak sie okazalo spec i szef od ocieplania?!to
        byl poniedzialek,pan jeszcze po weekendzie,co bylo widac i czuc :(ocieplaja
        styropianem 4-o centymetrowym;na moj rozum jak na polske troche cienko!!ja
        mieszkam na poludniu niemiec,gdzie w zimie temperatura nie przekracza -10°i mam
        10-o centymetrowa izolacje ??!no,ale dobra-tylko ochroniarz mi sie spodobal,bo
        goscia zapytal,jak to jest,leje,a ten styropian tak sobie lezy(dla nie
        uswiadomionych,jest on jakby to powiedziec-juz podbetonowany,czyli w kontakcie
        z woda robi sie faktyczny beton i to wszystko do wyrzucenia po takim dluszym
        lezeniu,ochroniarz nakryl to jakas plandeka zeby nie moklo,prosil o dobre
        slowo :)a co dostal-co pana to obchodzi!!!to bylo przy mnie,wiec szefa od
        ocieplenia zapytalam,ile se do rachunku z tej budowy doliczy za takie
        marnotrawstwo-spojrzal na mnie jak na gada,a ja mu na to,ze jego psim
        obowiazkiem jest utrzymywac pewne normy za wczesniej uwzgledniona
        cene;odnioslam wrazenie,ze nie przypadlismy sobie do gustu :))))
      • Gość: Karol Re: Natolin Plaza Center IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 18.06.06, 10:36
        Co tych trawnikow na tarasie - ja nie mam oszklonego tarasu, tylko taki "duzy
        balkon" na parterze po prostu. Wyjscie z mieszkania przez drzwi balkonowe. Na
        ta trawe sie nie zgodze (po co mi????), chce polozyc terakote.
        Co do hydrauliki to dzieki za info :) musze sie zglosic jak najszybciej do
        dewelopera :)
        pozdr
        • Gość: charlie5 Re: Natolin Plaza Center IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 19.06.06, 19:33
          proponowalabym udac sie bezposrednio na budowe;tam od strony rosola (?)(tzn.nie
          wiem dokladnie,ale ta strona co dopiero stawiaja skrzydlo)sa niebieskie baraki
          i zaraz w pierwszym przy bramie jest biuro,tam urzeduje szef budowy,no i ja
          bedac okolo godziny 12-tej mialam farta spotkac szefa od hydrauliki i z nim
          rozmawialam na temat ewentualnych zmian;bardzo mily pan,mial nerwy zeby na
          wszystkie pytania odpowiedziec,dal wizytowke i wlasnie on mi powiedzial,ze
          trzeba sie szybko zglaszac z ewentualnymi indywidualnymi poprawkami
          bezposrednio do niego,bo on to musi na planach zaznaczyc ;pozdrowionka i zycze
          sukcesow
          • Gość: Wojt Re: Natolin Plaza Center IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 19:25
            Witam wszystkich.
            Rozwazam kupno mieszkania w NPC i mam w zwiazku z tym
            do P.T.Panstwa jedno pytanie:
            Kilkuletnie wstrzymanie robot, i - co za tym idzie - wystawienie domu
            na dzialanie mrozu sniegu deszczu etc. przypuszczalnie nie pozostaje
            bez wplywu na jego konstrukcje.
            Czy przed zakupem mieszkania ktos z Panstwa zaprosil rzeczoznawce budowlanego
            w celu ogledzin i stwierdzenia ew. nieprawidlowosci jakich budynek mogl sie
            "nabawic" przez wspomniany przestoj? A jesli tak to jak brzmialo orzeczenie?
            Bede wdzieczny za odpowiedz.
            Pozdrawiam
            Wojt
            P.S. przepraszam jesli ten watek byl juz poruszany, nie jestem w stanie
            przebrnac przez cala historie forum :)
            • Gość: owg Re: Natolin Plaza Center IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 30.06.06, 11:43
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=40500302&a=41453108
              uzupelniajac - jak "stanely" roboty - to staly tylko czesciowe fundamenty od
              strony biurowca - od rosola - a raczej NPC (takze z uwagi na przesuniecie
              kolektora deszczowego) dba o realizacje i az takiej gafy budowlanej by nie
              zrobili - aczkolwiek osobiscie nie sprawdzalem

Pozdrawiam
              • Gość: stefan(ia) lecą sobie w "kulki" IP: *.aster.pl 03.07.06, 22:45
                Krótka historia lecenia sobie w „kulki”.
                Skontaktowaliśmy się z „Panem Szefem” z budowy od łazienkowych spraw, który
                umówił się z nami na zeszły czwartek, abyśmy podrzucili mu plan zmian w
                łazience.
                Pan Szef niestety w końcu nie mógł się zjawić i poprosił o pozostawienie planu
                w biurze u Pani Marzenki.
                Pani Marzenka spojrzała na plan i poinformowała nas, że nasza klatka jest już
                DAWNO skończona i teraz za każdą poprawkę trzeba płacić.
                Nie będę ukrywać, że bardzo mnie to zdenerwowało.
                Totalna dezinformacja!!!
                Albo ja żyję w jakimś innym świecie, albo wciąż wierzę w cuda. Od znajomych
                wiem, że ich deweloperzy umawiali się z przyszłymi mieszkańcami na wprowadzanie
                ewentualnych zmian w poprawkach.
                Tymczasem czuję się jak jakiś wariat, który wciąż musi śledzić poczynania
                dewelopera.

Moje zdenerwowanie sięgnęło już zenitu – pogodziłam się z tym, że wszystko
                zrobię totalnie po swojemu już po odbiorze technicznym.

Wszystkim, którzy uważają, że zdążą, ze zgłaszaniem ewentualnych poprawek do
                projektu uczulam aby TRZYMALI RĘDKĘ NA PULSIE! Bo jak widać nawet umawianie się
                z Panem Szefem jest nic nie warte i w ogóle nie wiążące…
                • Gość: stefan(ia) rowery IP: *.aster.pl 03.07.06, 22:47
                  Mam pytanie, czy ktoś z Was wie, czy na naszym cudownym osiedlu przewidziane
                  jest jakieś miejsce na trzymanie rowerów??
                  Wiem, że może za wcześnie na takie rozważania, ale jak sobie pomyślę, że w moim
                  2 pokojowym mieszkaniu mam upchnąć jeszcze 2 rowery to aż mi głowa pęka…
                  • Gość: papadopulos Re: rowery IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 06.07.06, 09:32
                    wczoraj oglądałem tam mieszkanie i pytalem czy w klatce przewidziane jest jakies
                    pomieszczenie na rowery czy wózki skoro nie ma tez do mieszkań komórek
                    piwnicznych - odpowiedz byla przecząca, wiec rowery trzeba wprowadzić do
                    mieszkania albo pozostawiać na klatce licząc że bedą tam bezpiecze;)
                  • Gość: charlie5 Re: rowery IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 06.07.06, 21:20
                    hej,sylwia!zadalas bardzo madre pytanie!!!ja mojej kochanej corci tez zwrocilam
                    uwage na punkt 11 i 12 umowy-bo bbbaaarrrdddzzooo mi sie nie spodobalo to!!!!a
                    szczegolnie ten akapit ...stanowiacej czesc garazu podziemnego UZYTKOWANEGO
                    PRZEZ WYKONAWCE I STANOWIACEGO JEGO WLASNOSC ????!!!!prawnik powiedzial,ze jest
                    ok.tylko ze to nie on bedzie tam mieszkal!prawnie jest ok,ale niezgodnie z
                    zasadami wspolzycia!!!ja place za mieszkanie i grunt nalezacy do niego,w
                    zwiazku z tym ,normalnie rozumujac to co jest pod "ziemia" ma nalezec do mnie i
                    innych lokatorow ,a nie do wykonawcy ?!
                    • owg Re: rowery 18.07.06, 09:38
                      w sumie nie mozna sie nie zgodzic z twoja argumentacja - aczkolwiek sytuacja na
                      rynku wyglada tak jak wyglada - to my decydujemy czy dana umowa i jej warunki
                      nam pasuja czy nie ?
                  • Gość: charlie3 Re: rowery IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 16.08.06, 21:43
                    zastanawialam sie nad tym ,i mysle ze patio (czyli ten wewnetrzny dziedziniec)
                    jest TAK DUZE,ze na dobry lad to mieszkancy powinni zadecydowac,ze chca gdzies
                    miec kacik na motory, rowery itp.sklady-WY BEDZIECIE WLASCICIELAMI i do was
                    nalezec bedzie zagospodarowanie terenu!!!tu chcemy hustawki dla dzieci,tu
                    smietniki,tu miejsce na grilowanie,a tu zamkniety skad na rowery-tak to sie
                    odbywa "gdzie indziej" ( wiesz co mam na mysli)
    • Gość: paloma30 Re: Natolin Plaza Center IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 09:40
      Co z funduszem remontowym?
      Przecież mieszkanie powinno mieć 3 letnią gwarancję!
      A my mamy płacić fundusz(0,5%wartości mieszkania)już od pierwszego roku...
      • owg Re: Natolin Plaza Center 18.07.06, 10:06
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=40500302&a=45414981
        fundusz remontowy nie jest wprowadzany zeby juz na samym poczatku poprawiac
        fuszerki - od tego jest rekojmia i jak sama mowisz gwarancja. A placic oplaca
        sie nawet od samego poczatku chociazby po to aby potem wspolnota nie miala
        problemu gdy trzeba bedzie wydac kase na jakies zapotrzebowanie - np. zamazy
        sie wam przemalowac klatke (choc to kurjozalny przyklad ;)) to w funduszu danej
        wspolnoty beda juz na to srodki.
        • Gość: gosc Re: Natolin Plaza Center IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 25.07.06, 10:54
          może i taka rezerwa pieniężna i jest potrzebna ale nie jestem przekonany czy aż
          w takiej wysokość. Nie trudno policzyć jaka kasa bedzie wpływać co miesiąc do
          NPC z tytulu funduszu remonotwego. Może ktoś pokusie sie o wylicznie:)
          • Gość: charlie Re: Natolin Plaza Center IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 26.07.06, 20:44
            na pewno w sumie wyjda duze kwoty;jednak umowa przewiduje tylko 3 lata
            zarzadzania przez wykonawce lub firme przez niego wskazana;wazne,aby na
            pierwszym zebraniu ustalic na jakie konto i z jakim oprocentowanie beda te
            pieniadze wplywac???!!!!one powinny byc zamrozone,tylko do uzytku
            mieszkancow,na koszt remontow przyszlosciowych!!!a nie zeby wykonawce je gdzies
            na swoim koncie trzymal i kasowal odsetki!!!po trzech latach,mozna znalezc
            nowego zarzadce i ustalic na nowo kwote funduszu remontowego!!!wszystko wtedy w
            rekach mieszkancow-ale warto co nie co placic,nie tylko malowanie klatek´( bo
            jak sasiedzi zgrani to i we wlasnym zakresie zrobia : )))) )ale przy wichurach
            moga poleciec dachowki,domofony sie psuja,a ze nie wspomne o bramach wjazdowych
            do garazy-3 lata gwarancja,ale potem to juz kosztuje!!-i calkiem niezle
            pieniazki
            • Gość: charlie Re: Natolin Plaza Center-koszty instalacji IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 26.07.06, 21:04
              czy ktos sie juz orientowal,jakie wydatki beda zwiazane dodatkowo przy odbiorze
              za podlaczenie wszystkich instalacji??!!nowe osiedle,wykonawca podciagnie
              wszystko,czyli rury i kable,ale juz za podlaczenie czy to wody,gazu,pradu (
              czyli zalozenie licznikow ),ze nie wspomne o naszej kochanej TV i radiu,jak
              rowniez kablowce czy internecie - to sa z tego co wiem dodatkowe koszty i to
              wcale nie male ??!plus tego ,nie moge zrozumiec,jak moge przyjmowac stan
              techniczny bez tego wszystkiego-u mnie wystarczylo ze sasiadce na gorze zle
              przylaczyli licznik na wode i po tygodniu mialam pieknie zalane panele sufitowe
              w lazience,ok-gwarancja,ale robota znowu i nerwy niepotrzebne;a tu nawet nie
              wiem jaka bedzie mozliwosc sprawdzenia czy woda leci tu i tam,czy swiatlo
              pstryka tak jak nalezy-czarna magia,jedyne co moge przy odbiorze to z
              poziomica sie przejsc i sprawdzic czy sciany proste,albo ja cos zle
              zrozumialam??!! :))))))
              • Gość: mag Re: Natolin Plaza Center-koszty instalacji IP: *.fortisbank.com.pl 22.08.06, 08:40
                gazu niestety ale tam nie bedzie
                • Gość: charlie Re: Natolin Plaza Center-koszty instalacji IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 22.08.06, 21:30
                  z tym gazem to bylo tak w "przenosni",wymieniajac wszelakie instalacje :))))
                  • Gość: mag Re: Natolin Plaza Center-koszty instalacji IP: *.fortisbank.com.pl 24.08.06, 08:40
                    ok.Myślałam że ktos nie został poiformowany ze niestety ale gazu tam nie
                    bedzie!!!
                    • magdziula4 Re: Natolin Plaza Center-koszty instalacji 24.08.06, 14:58
                      coś tu cicho...
                      Pozdr dla przyszłych sąsiadów!!
                      • Gość: patma4 Re: Natolin Plaza Center-tynki IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 24.08.06, 15:30
                        Czy ktoś może wie dokąd dojechali już z tynkami wewnątrz mieszkań? Wiem że z
                        elektryką są już w kaltce 9 (lecą od końca). Z tego co widać to patio mamy już
                        ocieplone, otynkowane i pomalowane :)

Pozdrawiam sąsiadów!
                        • magdziula4 Re: Natolin Plaza Center-tynki 24.08.06, 15:50
                          ja dzisiaj będę na budowie więc mogę jutro zdać nowinki.
                          • Gość: K_24 Re: Natolin Plaza Center-tynki IP: *.polkomtel.com.pl 24.08.06, 16:22
                            w zeszłym tygodniu mieli rozpocząć tynkowanie w klatce XVII. czy nie wiecie
                            przypadkiem jakie są plany co do patio tzn. co dokładnie tam się znajdzie?
                            ogródki, plac, zabaw itp? może jakieś miejsce na grilla:)
                            ps. faktycznie coś ucichło na forum, a do zamieszkania coraz bliżej:)
                            • Gość: Karol Re: Natolin Plaza Center-tynki IP: 192.165.213.* 25.08.06, 11:03
                              w takim razie - poprosimy o nowiny :-) ja juz bardzo dawno na budownie nie
                              byla. jakos nie mam czasu. czy ktos cos moze wie o terminie oddania? czy nic
                              sie nie przesunie? pozdr
                              • Gość: patma4 Re: Natolin Plaza Center-termin oddania IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 25.08.06, 12:23
                                Podobno ma nie być opóźnienia... Chociaż tak naprawdę przekonamy się o tym pod
                                koniec roku. Strona od Płaskowickiej stoi w stanie surowym, a Rosoła jest juz
                                prawie na ukończeniu (podobno). Możliwe że będą oddawać mieszkania etapami -
                                klatkami(począwszy od Rosoła)- ale nic na ten temat nie wiem. Może jak ktoś z
                                Was będzie sie widział z p. Marzeną lub p. Basią to by sie podpytał... My
                                pewnie wpadniemy na budowę dopiero w połowie września. Już nie mogę się
                                doczekać kiedy dostaniemy do ręki klucze :))
                                Pozdrawiam
                                • dinka26 Re: Natolin Plaza Center-termin oddania 26.08.06, 11:55
                                  Witam serdecznie wszystkich przyszłych sąsiadów,prawie codziennie chodzimy z
                                  mężem oglądać postępy w budowie i cieszy mnie, że wreszcie zaczyna się coś
                                  dziać jak ja to nazywam na zewnątrz budynku, jeżeli tak panowie będą pracować,
                                  to powinni lokale zacząć oddawać w terminie.
                                  Mam jedno pytanie, czy wiecie coś Państwo nt. zwrotu kaucji za garaż, bo to
                                  jedak trochę pieniędzy potrzebnych choćby na część wykończenia.
                                  Pozdrawiam :)
                            • Gość: mag Re: umowa IP: *.fortisbank.com.pl 25.08.06, 11:05
                              chciałam tam kupic mieszkanie byłam nawet wczoraj podpisać umowe gdy ja
                              zobaczył mój prawnik powiedział zebym tego nie robiła!!!
                              Szxkoda bo mieszkanie bardzo ładne super okolica,no trudno zaczynam szukanie od
                              nowa!!
                              • owg Re: umowa 25.08.06, 11:27
                                a jesli mozna sie zapytac to z jakich powodow prawnik tak ci doradzil ?
                                • Gość: K_24 Re: umowa IP: *.polkomtel.com.pl 25.08.06, 16:09
                                  także chciałabym wiedzieć z jakich powodów rezygnujesz. w moim wypadku umowę
                                  sprawdzał prawnik, który w tym samym czasie czytał umowę z Dom Development i
                                  stwierdził, że nie ma co nawet porównywać - Natolin 3 x tak
                                  • Gość: gość Re: umowa IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.06, 23:06
                                    Również zastanawiam się nad kupnem mieszkania na tym osiedlu, niepokoi mnie
                                    jednak fakt wpisu na hipotekę 30 mln na rzecz banku. Każda ksiega wiaczysta
                                    jest tym samym obciążona, jaka jest gwarancja że gdy wpłacę pieniądze i dostanę
                                    mieszkanie, właściciel spółki nie wyjedzie z kasą do Argentyny a do mnie i do
                                    sąsiadów nie zapuka komornik żeby ściągnąć długi jako właściciela wpisanego w
                                    księdze. Według mnie nie ma wyczyszczonej KW nie płacę kasy.
                                    • Gość: RO Re: umowa IP: *.crowley.pl 26.08.06, 14:10
                                      widzisz - każdy kij ma dwa końce

jesli masz ,,czystą księgę,, to tym samym masz pewność, że żaden bank nie
                                      chciał finansować tej inwestycji

a to oznacza, że:
                                      budowa będzie trwała tak długo, jak długo będą wpłaty od klientów - z nich
                                      będzie finansowana - żaden developer nie będzie w budowie zamrażał własnej
                                      gotówki

jesli większość inwestycji nie sprzeda się na pniu - oznacza to jedno - brak
                                      środków na kontynuacje inwestycji

czyli - w najlepszym wypadku - katastrofalne opóźnienia

w najgorszym - bankructwo developera i wejście twojego udziału w skład masy
                                      upadłości, którą pod młotek wysle syndyk

kredyt bankowy zaciągnięcty na inwestycję, zabezpieczony hipotecznie na działce
                                      to gwarancja, ze bank kredytujący dobrze ocenia zarówno samego developera, jego
                                      wiarygodność płatniczą, jak tez samą inwestycję

pozdrawiam
                                      • Gość: stefan(ia) otynkowano już część budynków od Rosoła IP: *.aster.pl 05.09.06, 22:12
                                        czy ktoś wie co będzie na podwórku? jakaś trawka czy tylko beton?
                                        • Gość: stefan(ia) są już barierki na „balkonie” IP: *.aster.pl 12.09.06, 21:07
                                          halo sąsiedzi żyjecie??
                                          czy ja wogóle będę mieć jakichś sąsiadów czy będę tu mieszkać sama?
                                          • Gość: karol Re: są już barierki na „balkonie” IP: 192.165.213.* 13.09.06, 16:36
                                            no jestem, jestem...
                                            jakos tak tylko czasem zajrze na ta stronke. super ze roba takie postepy.
                                            niedlugo sie wprowadzamy :)

pozdr
                                            k
                                        • patma4 Re: otynkowano już część budynków od Rosoła 14.09.06, 14:20
                                          Betonu na pewno nie będzie! Widać, że zostawione jest przynjmniej pół metra jak
                                          nie wiecej na dosypanie ziemi. Na pewno będzie trawa, jakieś chodniczki no i
                                          pewnie placyk zabaw. Dzisiaj lecimy na budowę - zobaczymy co się pozmieniało :)
                                          Pozdrawam sąsiadkę!
                                          • Gość: beata Re: otynkowano już część budynków od Rosoła IP: *.aster.pl 20.09.06, 19:22
                                            Czy wiadomo cos na temat widocznych opóźnień w budowie? Do końca czerwca miał
                                            być stan surowy zamknięty, a nadal nie jest:( Nie mam czasu pojechać do biura,
                                            ale w pzryszłym tygodniu chyba to uczynię. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów:)
                                            • patma4 Re: otynkowano już część budynków od Rosoła 21.09.06, 10:09
                                              Jedynie od strony Płaskowickiej i róg Nowoursynowskiej są jeszcze w stanie
                                              surowym "nie zamkniętym" ale w pozostałych mieszkaniach jest już położona
                                              elektryka i sanitarka (kończą ja kłaść od strony Nowoursynowskiej). Położone są
                                              tynki zewnętrzne na znacznej części budynku, sporo balustradek balkonowych jest
                                              już zamontowanych. Od strony Rosoła trzy klatki mieszkań są już otynkowane. Z
                                              tego co wiem to inwestycja będzie oddawana do zamieszkania klatkami i
                                              najwcześniej będą mogli się wprowadzić właściciele mieszkań od Rosoła... a
                                              najpóźniej od Płaskowickiej. Teraz najprawdopodobniej skoncentrują się na
                                              wstawianiu okien w mieszkaniach od Płaskowickiej i tynkowaniu zewnętrznej
                                              fasady (dopóki pogoda sprzyja), a w listopadzie i grudniu pewnie będą
                                              prowadzili prace wykończeniowe w środku żeby wyrobić się z oddaniem do końca
                                              stycznia.
                                              Zawsze jednak lepiej wybrać się do biura i osobiście o wszystko dopytać.
                                              Pozdrawiam sąsiadkę - sąsiadka :)
                                              • Gość: kamro79 Re: otynkowano już część budynków od Rosoła IP: 81.210.86.* 22.09.06, 15:49
                                                witam sąsiadów! podobno teraz ma tam wejść jakaś "super" ekipa i wszystko ma
                                                ruszyć z kopyta, ale zobaczymy :o). mam jednak pytanie do sąsiadów z ostatnich
                                                pięter-co robicie z sufitami? bo my wolimy mieć wysokie mieszkanie i nie chcemy
                                                robić podwieszanego sufitu, ale podobno nie można z niego zrezygnować. wiecie
                                                może coś na ten temat?
                                                • Gość: charlie Re: otynkowano już część budynków od Rosoła IP: *.proxy.aol.com 29.09.06, 21:41
                                                  na litosc boga !toc ty masz byc wlascicielem-ty placisz za to!!!jesli nie
                                                  chcesz miec podwieszanych sufitow,to idz do biura,powiedz ze zyczysz sobie
                                                  zmiane w planach-i niech ci od kosztow calkowitych odlicze robocizne
                                                  przeznaczona na te podwieszenia ( tak jest w europie-a polska ponoc do niej
                                                  nalezy ?! )
                                                  • Gość: wert wylot tunelu IP: *.crowley.pl 10.10.06, 11:50
                                                    dzien dobry

czy ktos z szanwnech sasiadow wie gdzie ma byc ten wylot tunelu?
                                                    czy od strony skarpy???? czy bedzie widocznyz okien od wolicy?:)

pozdr

w
                                                  • owg Re: wylot tunelu 10.10.06, 12:29
                                                    tutaj jest chyba wszystko na ten temat:

www.siskom.waw.pl/s2.htm
                                                    pzdr.
                                                  • Gość: wert Re: wylot tunelu IP: *.crowley.pl 10.10.06, 13:25
                                                    chyba , jednye co znalalem to niewyrazna mapa, gdzies na formum padlo ze
                                                    wylot bedzie 300 m od bloku zatswiam sie jak na jakiej podstwie ta liczba
                                                  • patma4 Re: wylot tunelu 19.10.06, 12:08
                                                    Serdecznie gratuluję umiejetności wyszukiwania informacji... Proponuję przejść
                                                    na dół strony do: Projekty / Projekty drogowe / Ursynów-ul.Płaskowickiej -
                                                    (mapkę można powiększyć). Jest BARDZO wyraźna.
                                                    Pozdrawiam

• Gość: gosiek centralne i ciepla woda IP: *.proxy.aol.com 23.10.06, 19:17
                                                    Szanowni sasiedzi-cos Was ani widu ,ani slychu?!czyzby wszystkie mieszkania
                                                    zostaly wykupione przez obcokrajowcow?czy juz macie jakies postanowienia w
                                                    sprawie ogrzewania i cieplej wody ?Co wybraliscie ( a moze trzeba dopiero
                                                    wybierac ?)SPEC czy bojlery?jesli SPEC-czy to oznacza,ze za podlaczenie i
                                                    liczniki trzeba bedzie dodatkowa oplate ponosic ? bo w umowie jest tylko
                                                    zaznaczone"licznik zimnej wody"?!
                                                  • Gość: gosiek Re: centralne i ciepla woda IP: *.proxy.aol.com 26.10.06, 00:50
                                                    z ta nasza budowa to nie jest chyba normalna sprawa-dwa miesiace teoretycznie
                                                    do oddania mieszkan,a na tematy konkretne nie ma odzewow-wazniejsze sa jakies
                                                    drogi szybkiego ruchu czy tez autostrady ( :) ),ktore dopiero funkcjonuja na
                                                    papierze ???!czy tu naprawde nikt nie bedzie mieszkal ????i nie ma zadnych
                                                    spraw do poruszenia (mam na mysli typowo budowlane zwiazane z natolin-plaza a
                                                    nie z otoczeniem w tym momencie !!!)
                                                  • Gość: stefan(ia) drogo... IP: *.aster.pl 30.10.06, 21:15
                                                    też zastanawiam się, czy ktoś u nas będzie mieszkał.
                                                    jeśli komuś uda się wyjaśnić sprawę związaną z ciepłą wodą chętnie się dowiem.
                                                    Natomiast chciałam się podzielić z przyszłymi mieszkańcami informacją, że:
                                                    - dowiedziałam się, że oddanie budynku planowane jest na 1Q 2007
                                                    - do końca roku zamontowane będą windy
                                                    - większość mieszkań jest już otynkowana, niektóre klatki też
                                                    - nie można wchodzić na budowę i oglądać
                                                    - prawdopodobnie mieszkania obejrzeć będzie można dopiero w chwili gdy
                                                    zostaniemy zaproszeni na konsultacje pracy wykończeniowych (czy ktoś wie co to
                                                    znaczy?)
                                                    I jeszcze małe spostrzeżenie – ogarnęła mnie dzika satysfakcja gdy dowiedziałam
                                                    się, że teraz za mieszkanie trzeba zapłacić od 6000-8000 netto za mkw...
                                                  • owg Re: drogo... 31.10.06, 08:58
                                                    Z woda docelowo bedzie SPEC a jak sie wspolnota zdecyduje inaczej to tak zrobi
                                                    (bo instalacja jest).

Ceny na wtornym z "naszej" inwestycji to nie 6 a 8,5 tysi. tyle ze jak ktos
                                                    (tak jak my) kupil na mieszkanie a nie na sprzedaz to poza satysfakcja nic z
                                                    tego nie ma.

Pozdrawiam
                                                  • patma4 Re: drogo... 31.10.06, 09:13
                                                    Z naszych obserwacji wynika, że otynkowano już większość mieszkań ale od ulicy
                                                    Rosoła... Jeszcze za róg niestety nie wyszli (ale bardzo bym sie chciała
                                                    mylić... :)) Z tego co wiemy planują zakończyć wszystkie prace w całej
                                                    inwestycji do końca grudnia. Oficjalne oddanie ma nastąpić tak jak piszesz w 1Q
                                                    2007, jednak jeśli zgodzi się wspólnota w całej klatce bedzie możliwośc
                                                    rozpoczęćia robót wykończeniowych przed oficjalnym oddaniem! Powiedziano nam,
                                                    że mieszkania od Rosoła planują zacząć oddawać do wykończenia już nawet w
                                                    grudniu. ZOBACZYMY...
                                                    Co do ogrzewania i wody to my raczej pozostaniemy przy SPECU...

Pozdrawiam Sąsiadki i Sąsiadów :)
                                                  • Gość: charlie Re: drogo... IP: *.proxy.aol.com 13.11.06, 22:17
                                                    im blizej,tym dalej ??!!ciagle "zero"wiadomosci od zainteresowanych !!!mam
                                                    mieszkanie w klatce XVII - czy komus zalezy na szybkim oddaniu?bo mnie bardzo !!
                                                    hallo - sasiedzi-kiedy bierzemy sie za odbior techniczny !!!
                                                  • owg Re: drogo... 14.11.06, 08:43
                                                    Odbior techniczny chyba zalezy od tego kiedy skoncza prace a nie od przyszlych
                                                    lokatorow ;)?

Klatka XVII - jesli to od ul. Rosola to pewnie bedzie jako jedna z pierwszych
                                                    do odbioru, z tamtej strony juz koncza prace !

Pzdr. !!
                                                  • Gość: charlie Re: drogo... IP: *.proxy.aol.com 21.11.06, 18:01
                                                    Ja wiem :)))Tylko ,czy zauwazyles(-as?),ze od poczatku istnienia tego forum
                                                    odzywa sie 5-6 osob,ktore ,wynika ,sa zainteresowane budowa???!jak na ponad 140
                                                    mieszkan,ktore maja byc w kompleksie-to ciutke przymalo(tak sobie
                                                    mysle,obserwujac poczynania innych budow)wiec to tak bylo dla zachety:)))moze
                                                    ktos jeszcze sie odezwie?!a tu nic-cisza:((( czarno widze to wszystko !!!jak to
                                                    sie bedzie mialo w przyszlosci do zebran wspolnoty ??!!jakis konkretnych
                                                    postanowien itd.??!!ale pewnie za bardzo wybiegam juz w tym momencie w
                                                    przyszlosc : )))i nadal chcialabym uzyskac kontakt z kims z mojej klatki,bo MY
                                                    PLACIMY,I MY BEDZIEMY WLASCICIELAMI-I CIAGLE NIE ROZUMIEM DLACZEGO JEST MI
                                                    ZABRONIONE WEJSC DO MOJEGO MIESZKANIA I ZROBIC NP.POMIARY,ZEBY ZAMOWIC MEBLE
                                                    KUCHENNE ????!!!przeciez to nie jest normalne;bo co niby-jak p.Basia
                                                    powiedziala-porysuje sciany-a potem przy odbiorze bede sie rzucac?!toz to jest
                                                    jakies chore ??!!
                                                  • Gość: macapl Witam IP: *.aster.pl 23.11.06, 20:51
                                                    Witam przyszlych sasiadow. Czy moze ktos z Was wie na czym stanelo z sufitami
                                                    na ostatnich kondygnacjach? Ja mam mieszkanie na 3 pietrze i chicialam zostawic
                                                    wysokie sufity, kierownik budowy orzekl, ze to bedzie sie wiazalo z innym
                                                    wykonczeniem i zarzad ma podjac decyzje w tej sprawie. Moze wiecie cos na ten
                                                    temat?
                                                    Pozdrawiam!
                                                  • patma4 właściciele mieszkań od Rosoła 05.12.06, 10:59
                                                    Czy ktoś z właścicieli mieszkań od strony Rosoła miał już jakieś informacje
                                                    odnośnie zbliżającego się terminu odbioru? Podobno ta strona ma być oddawana
                                                    jeszcze w grudniu.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: ewka Re: właściciele mieszkań od Rosoła IP: *.aster.pl 05.12.06, 11:29
                                                    Mam mieszkanie od Rosoła i nie ma żadnej informacji na temat odbioru w tym
                                                    roku. Może to się zmieni, zobaczymy. Nie spieszy mi się szczególnie, więc nie
                                                    dowiadywałam się w biurze.
                                                  • Gość: Karol Re: właściciele mieszkań od Rosoła IP: 192.165.213.* 05.12.06, 15:55
                                                    Wczoraj rozmawialam z NPC. Odbiory mieszkan od Rosola beda najprawdopodobniej w
                                                    polowie stycznia 2007 roku.

pozdr
                                                    K
                                                  • patma4 podjazdy dla wózków 06.12.06, 10:01
                                                    Czy ktoś z Państwa zwrócił uwagę na brak podjazdów dla wózków? My mamy
                                                    mieszkanie od strony Nowoursynowskiej gdzie zarówno od strony ulicy jak i od
                                                    stony patio są schody (a brak jest podjazdów). Z tego co wiemy wiekszość
                                                    mieszkań kupiona została przez ludzi młodych, którzy najprawdopodobniej
                                                    wcześniej czy później pomyślą o rozmnożeniu się... i co wtedy... Zresztą chyba
                                                    brak podjazdów jest niezgodny z prawem. Zgłosiliśmy już naszą uwagę do NPC ale
                                                    może dobrze by było jeśli też inni właściciele mieszkań zróciliby na to uwagę...
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: charlie Re: podjazdy dla wózków,odbior,itp,itd. IP: *.proxy.aol.com 07.12.06, 00:01
                                                    co sie tyczy podjazdow-w np.niemczech,jest obowiazkowe w kazdej klatce
                                                    schodowej miejsce na przynajmniej dwa wozki dzieciece;miejsce,ktore nie bedzie
                                                    kolidowac z normalnym ruchem na klatce schodowej,a to oznacza,ze np.nie ma na
                                                    to miejsca na klatce schodowej,lecz sa budowane tzw.przedsionki miedzy wyjsciem
                                                    z garazu podziemnego do klatki-i tam sa umieszczane nisze na wozki!wiec mowiac
                                                    krotko-wchodzisz z wozkiem do garazu,zjazdem,nie potrzeba ci extra podjazdu!co
                                                    jeszcze do dzieci-jesli dane osiedle jest zamieszkane przez wiecej niz 10
                                                    rodzin-musi byc plac zabawa dla dzieci!to sa koszty wliczone w budowe-jesli na
                                                    pierwszym zebraniu mieszkancow,okaze sie ,ze nie ma takiej potrzeby,bo np.sami
                                                    starsi wiekowo wykupili mieszkania,te koszty przewidziane na zagospodarowanie
                                                    placu zabaw,powinny zostac podzielone na mieszkancow ( tak bylo u nas-ale to w
                                                    niemczech )tak samo jak liczba parkingow na zewnatrz-na 10 mieszkan-powinny byc
                                                    minimum 3 parkingi na zewnatrz (NIEODPLATNE !)dla gosci !co do odbioru-to jak
                                                    pogoda sie utrzyma nie przewiduja wielkich opoznien-powinno byc w styczniu ?!i
                                                    tu jeszcze ciekawostka-przed prawie miesiacem,napisalam maila do pani
                                                    marzenki,bo mnie bardzo zbulwersowalo stwierdzenie,ze do czasu odbioru nie ma
                                                    wstepu na budowe,wiec zapytalam,jak mam meble do kuchni zamowic bez mierzenia
                                                    (dwa miesiace wykonanie),jak gadac z fachowcami na temat zrobienia lazienki,i
                                                    jak placic w tym samym czasie za wynajem i splacac kredyt do banku???!!-ja do
                                                    dzis nie dostalam odpowiedzi (?!),ale pani laskawie zadzwonila do corki(trzy
                                                    dni temu-maja czas,nie spiesza sie !),ktora mieszkanie kupila-to nie tak,my
                                                    chcielismy tylko natloku uniknac,bo to tyle firm wykonczeniowych na raz,a jakby
                                                    do tego jeszcze przyszli mieszkancy sie platali to....ble,ble,ble...
                                                    w kazdym badz razie,ponoc juz nie ma problemu,zeby wejsc na budowe-oczywiscie
                                                    najpierw sie umowic w biurze!Ludzie-powiem wam jedno-ta "polska" budowa mi spac
                                                    nie daje!prosze mnie teraz zle nie zrozumiec,ale to kosztuje tak gruba kase,a
                                                    nie jest wszystko jasne !!!ci ktorzy siedza na tym forum od poczatku ,wiedza ze
                                                    ja jestem matka dziecka,ktore kupilo wlasnie tu mieszkanie-i jest wiele
                                                    spraw,ktore nie sa robione tak jak nalezy !!ja slysze tylko-mamo,tu inaczej niz
                                                    w niemczech-ale sie ciagle pytam-a niby dlaczego ???!!toc niby polska w unii ??!
                                                  • Gość: charlie Re: podjazdy dla wózków,odbior,itp,itd. IP: *.proxy.aol.com 07.12.06, 00:16
                                                    pozdrowienia dla przyszlych sasiadow-jak ktos wie cos jeszcze,prosze,piszcie-
                                                    sila zlego na jednego!miejcie na uwadze,im wiecej ludzi sie odezwie,tym wiecej
                                                    mysli-tym wiecej wnioskow mozna wyciagnac!tym wiekszy nacisk mozna robic na
                                                    dewelopera!a suma-sumarum potem zaoszczedzic na miesiecznych oplatach
                                                    itp.sprawach!!!a niestety ciagle odzywaja sie te same osoby-to troche malo jak
                                                    na blokowisko ponad 140-mieszkaniowe ! zycze wszystkim wesolych swiat i
                                                    wszystkiego najlepszego w nowym roku !
                                                  • Gość: charlie Re: cdl.podjazdy dla wózków,odbior,itp,itd. IP: *.proxy.aol.com 07.12.06, 00:17
                                                    pozdrowienia dla przyszlych sasiadow-jak ktos wie cos jeszcze,prosze,piszcie-
                                                    sila zlego na jednego!miejcie na uwadze,im wiecej ludzi sie odezwie,tym wiecej
                                                    mysli-tym wiecej wnioskow mozna wyciagnac!tym wiekszy nacisk mozna robic na
                                                    dewelopera!a suma-sumarum potem zaoszczedzic na miesiecznych oplatach
                                                    itp.sprawach!!!a niestety ciagle odzywaja sie te same osoby-to troche malo jak
                                                    na blokowisko ponad 140-mieszkaniowe ! zycze wszystkim wesolych swiat i
                                                    wszystkiego najlepszego w nowym roku !
                                                  • patma4 Wesołych Świąt!!! 22.12.06, 08:47
                                                    Wesołych Świąt i szczęśliwego Nowego Roku 2007! Kolejne Święta miejmy nadzieje
                                                    będziemy już spędzać na Nowoursynowskiej 139 :)

Pozdrawiam
                                                  • Gość: macapl Klatka XI IP: *.aster.pl 29.12.06, 12:22
                                                    Witajcie po Swietach! Szukam sasiadow w klatce XI (strona polnocna).
                                                    Szczesliwego Nowego Roku i do zobaczenia na Nowoursynowskiej!
                                                  • Gość: ewa Re: właściciele mieszkań od Rosoła IP: 217.17.35.* 09.01.07, 14:59
                                                    Podobno odbiory mieszkań do Rosoła będą w marcu :) ale jak dla mnie to nawet do
                                                    marca mogą nie zdążyć - to wygląda jeszcze jak plac budowy a nie osiedle.
                                                  • Gość: Karol takie tam IP: 192.165.213.* 03.01.07, 15:16
                                                    Wlasnie sie dowiedzialam od dewelopera ze temin oddania sie troche "przesunal".
                                                    Tym razem juz na marzec, a mowie o mieszkaniach od Rosola. Dzwonilam niedawno
                                                    (jakies 2-3 tygodnie temu) i wtedy mnie infomowano o polowie stycznia. Czy
                                                    wiecie cos na ten temat? Czy ktos sie kontakowal ze deweloperem?
                                                  • Gość: gosiek Re: takie tam IP: *.proxy.aol.com 03.01.07, 18:23
                                                    no wlasnie-wczoraj sie dowiedzialam,ze to przesuniecie z powodu wilgoci ?!taka
                                                    pogode jaka mamy w tym roku to mozna bylo tylko sobie zyczyc na konczenie
                                                    budowy !co by bylo ,jesli bylyby mrozy ?!troche to dziwne tlumaczenie!ciekawi
                                                    mnie ile jeszcze takich przesuniec nas czeka ?!!!
                                                  • Gość: Karol Re: takie tam IP: 192.165.213.* 04.01.07, 09:17
                                                    rozumiem ze dzwonilas Ty? bo nasz deweloper nie jest w stanie nas informowac o
                                                    takich zmianach. a moglby np nawet na tym forum (wiem ze zapoznaja sie z tym co
                                                    tu piszemy, wiec czasem mogliby tez cos od siebie napisac....).
                                                  • Gość: macapl Re: takie tam IP: *.aster.pl 06.01.07, 14:02
                                                    ja tez dzwonilam do dewelopera - ta sama odpowiedz - koniec marca - troche mnie
                                                    to martwi, bo przeciez prace wykonczeniowe w srodu powinny byc realizowane
                                                    szybciej - zwlaszcza przy tej pogodzie.
                                                    Podobno maja sie jeszcze z nami umawiac na podpisanie protokolu w sprawie
                                                    wykonczenia. Ja mam mieszkanie na ostatnim pietrze, wiec wiecznie zywa jest
                                                    sprawa wykonczenia dachu/sufitu. Pozdrawiam.
                                                  • Gość: gosiek Re: takie tam IP: *.proxy.aol.com 13.01.07, 00:02
                                                    nie obraz sie w tym momencie-ale czego oczekujesz ???!ze ktos sie bedzie na
                                                    wlasna reke do bledow przyznawal ?!nie oni sa od tego zeby cie informowac,tylko
                                                    ty jestes od tego ,zeby ich pytaniami zarzucac i ZADAC KONKRETNYCH ODPOWIEDZI-
                                                    bo tu chodzi o TWOJE PIENIADZE !!!
    • Gość: nowi Re: Natolin Plaza Center IP: *.chello.pl 04.01.07, 20:04
      zastanawiam się nad kupnem mieszkania w NPC. nie wiem dlaczego nagle (2007 r!)
      na rynku pojawiły się wolne mieszkania, czy ktoś rezygnował - jeśli tak to
      jakie były powody? a mieszkania maja być oddane po pierwszym kwartale
      • patma4 Re: Natolin Plaza Center 05.01.07, 09:35
        Z tego co się orientuję to do sprzedaży zostały wystawione niektóre mieszkania
        od strony południowej i parę narożnych. Pozątkowo były to duże,
        kilkupokojowe "apartamenty" jednak nie znaleziono na nie chętnych i
        postanowiono podzielić na mniejsze, 1 - 2 pokojowe, które się najlepiej i
        najszybciej sprzedają. Wszystkie mieszkania, które były pierwotnie małe zostały
        już dawno wyprzedane.

Pozdrawiam
        • Gość: stefan(ia) czynsz IP: *.eranet.pl 07.01.07, 12:49
          czy ktoś może orientuje się, lub dowiedział się w jakiś cudowny sposób ile
          będzie wynosił czynsz w naszej inwestycji?
      • Gość: Ewa Re: Natolin Plaza Center IP: 217.17.35.* 09.01.07, 14:49
        Witam
        z tego co ja się orientuję, deweloper spodziewał się wzrostu cen za mieszkania
        (szczególnie prawie gotowych), dlatego nie wprowadził całej oferty na rynek,
        tylko etapami w zależności od tego ile potrzebowali kasy. Jak ja kupowałam
        mieszkanie od ulicy Rosoła to np nie proponowali mi żadnego mieszkania od ulicy
        Płaskowieckiej - choć już zaczynali budować ten fragment budynku.
        • patma4 Re: Natolin Plaza Center 11.01.07, 11:21
          Ciekawa teoria... Jednak jak my kupowaliśmy nasze mieszkanie, a było to grubo
          zanim zaczęto budowę od strony Płaskowickiej, to bez problemu można było kupić
          mieszkanie od tej strony.
          Z drugiej strony wkurza mnie trochę to, że zabrali się teraz za dzielenie
          większych mieszkań na mniejsze 2 i 1 pokojowe. Przez to zamiast skoncentrować
          się na wykończeniu mieszkań i oddaniu ich tak jak była mowa w styczniu, zajmują
          się rozwalaniem ścianek. Przy okazji też tłumacząc, że opóźnienie spowodowane
          jest tym, że tynki wolno schną. Bez przesady! Lepszej pogody nie mogli sobie
          wymarzyć!
      • Gość: nowa Re: Natolin Plaza Center IP: *.gprspla.plusgsm.pl 11.01.07, 20:35
        i jak decyzja co do kupna mieszkania-na tak czy nie? ja się zdecydowałam i
        będe miszkanką III klatki , wszystkich przyszłych sąsiadów pozdrawiam
      • Gość: gosiek Re: Natolin Plaza Center IP: *.proxy.aol.com 13.01.07, 00:24
        przeciez to nie jest budowa,ktora raptem wyskoczyla jak filip z konopii !!!ja
        zarezerwowalam mieszkanie juz w zeszlym roku w lutym !! gdybys poswiecila 5
        minut zeby poczytac ,co bylo pisane na tym forum,to byc moze mialabys wiecej
        pojecia !placilismy za m² 4.800-dzis jest to dwa razy wiecej-i to jest ten
        problem !
        • dinka26 Termin oddania-kwiecień!!! 16.01.07, 10:36
          Właśnie przed chwilą dowiedziałam się, że prace tak szybko się posuwają!! że
          termin oddania przesunął się na przełom marca i kwietnia. Czy coś Wam wiadomo w
          tej sprawie

p.s. mieszkanie od Rosoła na parterze

pzdr
          • Gość: Adi Re: Termin oddania-kwiecień!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 14:22
            Tak, lokale będą oddawane sukcesywnie, klatkami. Nieoficjalnie termin to właśnie
            marzec/kwiecień z tymże od Rosoła prawdopodobnie najszybciej, w klatce XIX
            montowane są drzwi zewnętrzne do lokali (mahoń - mi się nie podoba ani kolor,
            ani wzór a tym bardziej ich "antywłamaniowość").

A co wiecie na temat kar umownych za niedotrzymanie terminu, ktoś się orientował
            w NPC jaka będzie procedura?

pozdrawiam przyszłych sąsiadów
            • Gość: Michał Re: Termin oddania-kwiecień!!! IP: *.aster.pl 21.01.07, 17:25
              Czy może ktoś z Państwa w jakiś cudowny sposób dowiedział się w jakiej cenie
              będzie miejsce postojowe, ile jeszcze będziemy musieli dopłacić?

pozdrawiam sąsiadów
            • Gość: gosiek Re: Termin oddania-kwiecień!!! IP: *.proxy.aol.com 24.01.07, 23:50
              osobiscie mam na uwadze zadac pieniazkow za opoznienie !!!skoro ja musialam
              zaplacic karne odsetki ,za opoznienie wplaty pierwszej raty ( gdzie bylam w
              trakcie zalatwiania kredytu !! mieszkanie kupowalam w czerwcu -a grafik
              dotyczyl terminow wczesniejszych ???!!!)-nie widze najmniejszego
              powodu,dlaczego mam nie zadac tego ,co mi sie zgodnie z umowa nalezy !budowa
              nie jest opozniona ze wzgledow "dzialania sily wyzszej ",czyli odp.byla-
              trzesienia ziemi,pozary,innego typu dzialania spowodowne przez nature-
              opoznienie jest ewidentnie spowodowane tylko i wylacznie przez wykonawce(pogoda
              super,zadnych przestojow nie moga zwalic na mrozy ,opady i tym podobne,a ze na
              wilgoc zwalaja-to sie pytam-dlaczego nie wietrza ????!!!) ja w kazdym badz
              razie bede walczyc o karne odsetki !
              • skee Re: Termin oddania-kwiecień!!! 03.02.07, 15:42
                Szanowni przyszli sąsiedzi.. a co powiecie aby przenieść żarliwe dyskusje z
                forum gazety w bardziej prywatne miejsce.. czyli na osiedlowe forum internetowe?
                Większość inwestycji bądź wybudowanych już osiedli posiada dedykowane fora..
                może i u nas się przyjmie.
                W kazdym razie zapraszam.. :-)
                parknatolinski.ovh.org
                Pozdrawiam,
                darr

PS. chyba że coś takiego już istnieje i nei jest imho niewygodnym forum gazety..
                jeżeli tak to z chęcią dołącze do wspólnoty
                • dinka26 Re: Termin oddania-kwiecień!!! 20.02.07, 11:35
                  Warto wejść na to forum i może trochę podyskutować (lepiej poznać), bo termin
                  oddania ponoć zbliża się wielkimi krokami, jest o 100 razy czytelniejsze niż
                  drzewko gazety.pl

Pzdr
                • Gość: charlie wewnetrzne polaczenie internetowe IP: *.proxy.aol.com 23.02.07, 22:53
                  to moze byc niezly pomysl-tylko mieszkancy osiedla wchodza na forum!ale-po
                  pierwsze-strona jest zbyt skomplikowana ??!!! 1/2 godz.potrzebowalam na
                  rejestracje!!!tak glupie nakazy !!po drugie-gdzie sa przyszli mieszkancy ???!!!
                  ot tak sobie strone robic-to zaden problem!!!tylko ,ze ja bedac od poczatku tej
                  inwestycji na bierzaco,to "cienko"widze!!!! (jakies wypowiedzi od przyszlych
                  sasiadow ??!!!!!!!!!!!!!-rzadko ??! ) mowiac szczerze-lepiej sie czuje na
                  normalnej stronie naszej budowy-przynajmniej ktos sie odzywa od czasu do czasu
            • Gość: charlie Re: Termin oddania-kwiecień!!! IP: *.proxy.aol.com 23.02.07, 22:58
              tobie sie nie podobaja drzwi w kolorze mahon ?!-u mnie stoja w mieszkaniu na
              cala klatke w kolrze ciemno siwym ??!!!!!!!!!!!!!!!pasuje do
              niczego !!!!!!!!!!!!!!!!pomocy !!!!!!!!!!!!
              • bbploppl <a href="http://parknatolinski.ovh.org/index.php" target="_blank"& 28.02.07, 16:13
                forum przyszłych mieszkańców
                • bbploppl <a href="http://parknatolinski.ovh.org" target="_blank">parkna 28.02.07, 16:14
              • bbploppl <a href="http://parknatolinski.ovh.org" target="_blank">parkna 28.02.07, 16:16
                parknatolinski.ovh.org
                istnieje forum mieszkańców, wskakujcie.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka