Dodaj do ulubionych

SAWA przy Rogalińskiej

IP: *.catv.net.pl 18.05.06, 22:08
Czy ktoś może interesował się inwestycją SAWY przy Rogalińskiej?
Obserwuj wątek
    • Gość: marta1621 Re: SAWA przy Rogalińskiej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.05.06, 19:13
      Owszem interesowałam się, zarezerwowałam nawet mieszkanie 3-pokojowe, ale mam
      obawy co do miejsca. Z garaży budynku Orange strasznie huczy, od strony
      północnej Warszawskie Zakłady Farmaceutyczne. Lokalizacja b. blisko centrum,
      dobry dojazd, niestety w pobliżu nie ma chyba zadnego parku. Developer raczej
      dobry (teraz jest boom w nieruchomościach, nie ma większego ryzyka), Sawa
      wybudowała świetne apartamentowce przy pl. Rembowskiego.
      • Gość: zaks Re: SAWA przy Rogalińskiej IP: *.visp.energis.pl 22.05.06, 23:15
        czy ten halas wydobywajacy sie z wentylatorow garazy "orange" zostal eskalowany
        do developer'a.wczoraj bylem przy rogalinskiej i wedlug mnie jest to troche
        dziwne, ze developer zdecydowal sie na taka inwestycje
        • Gość: abc Re: SAWA przy Rogalińskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 23:38
          Z moich rozmow z inwestorem wynika, iz bagatelizuje on ten problem. Nie jestem
          tez ekspertem, ale co do nizszych pieter od strony garazu i Rogalinskiej to
          jestem pewien, ze komfortowo raczej nie bedzie przy otwartym oknie. Pytanie czy
          moze Orange ma w planach wyciszenie tych wentylatorow? Jednak do tego pewnie
          potrzebna im bedzie zacheta (czytaj pokrycie kosztow lub chociaz wspoludzial) ze
          strony inwestora...
          A sprawdzaliscie czy okoliczna zajezdnia tramwajowa nie jest tez klopotliwa pod
          wzgledem halasu?
          • Gość: marta1621 Re: SAWA przy Rogalińskiej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.05.06, 07:44
            Czy wiadomo cos na temat Warszawskich Zakładów Farmaceutycznych przy
            Roglalińskiej 16, czy tam jest jakas produkcja, laboratorium, czy to jest
            bezpieczne dla otoczenia? Nie wiem też czy budynek Sawy kończy się mniej więcej
            na wysokości budynku Orange, chodzi mi o szerokość, i co będzie w dalszej
            części działki od Skierniewickiej.
            • Gość: Mona Re: SAWA przy Rogalińskiej IP: *.catv.net.pl 23.05.06, 18:33
              Z tego co wiem to budynek zajmie pawie całą działkę ma być ogrodzony lub też
              odgrodzony szlabanem, teren zagospodarowany zielenią. Jeżeli chodzi o Zakłady
              Farmaceutyczne to nic nie wiem. Osobiście najważniejszą dla mnie kwestią jest
              odległość do Centrum.
              Na wyciszenie wiatraków w budynku Orange raczej nie warto liczyć.
              Jeżeli chodzi o wysokość to budynek ma mieć 7 kondygnacji -prawie jak wysokość
              Orange.Nadal się zastanawiam ale najbardziej zależy mi na lokalizacji jak
              najlbliżej Centrum więc wiele przemawia za wyborem tego miejsca.
    • Gość: Mateusz Re: SAWA przy Rogalińskiej IP: *.catv.net.pl 31.05.06, 00:12
      Tak, interesowałem się, jest tam spory problem z parkowaniem !
      Miejsca w garażu podziemnym sa zrealizowane w formie platform - szczegółowy
      opis można znaleźć na www.klausparking.com - model G32. Oprócz dyskusujnej
      wygody takiego rozwiązania pozostają koszty eksploatacji i konserwacji,
      zwłaszcza po 3 latach, gdy skończy się gwarancja.
      I jeszcze jedno - najwyższy wariant takiego rozwiązania - pozwala na
      zaparkowanie samochodu o wysokości 160 cm. Jeśli macie terenówkę lub vana -
      będziecie go trzymac przed blokiem !!!
    • Gość: gruby może być IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.06.06, 23:08
      chyba kupię tam mieszkanie.

Podoba mi się to że blisko centrum, w rozsądnej cenie, bardzo klimatyczna
      lokalizacja (po południu, jak wyjdą do domu biurowce i szkoła, jest tam dość
      niesamowicie... menele ze Skierniewickiej nie docietają, pusto, żywej duszy)

Elewacja południowa kaszana, zasłonięta przez Orange i wentylacja mieli
      ekosferę. Ale od północy ta Polfa przetrwa jeszcze z 5-7 lat, zanim wyburzą i
      postawią kolejny apartamentowiec. Budynek kameralny, w odróżnieniu od giganta
      Dolcanu na Skierniewickiej. Co do jakości ciężko powiedzieć. Kompleks na
      Rembowskiego już traci glazurę, choć pachnie świeżym tynkiem, ten generalny
      wykonawca też jakiś podejrzany. No i te garaże, nie wiem jak to będzie w
      praktyce, ale chyba już na starcie tracisz 2-4 minuty zanim się ta platforma
      ustawi, plus niewygoda, plus kłopoty po okresie gwarancji.
      • Gość: gruby jeszcze a propos Generalnego Wykonawcy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.06.06, 09:00
        już od razu zwróciłem uwagę, że generalny wykonawca jest jakiś nietypowy.
        Spodziewałbym się róznych Polbudów, Stalbudów, Porbudów etc, a tu.. "ADAMEX
        Adam Zyziuk".

A teraz zerkam do Umowy Przedwstępnej, do punktu mówiącego o powodach, dla
        których Sprzedający (czyli Sawa) może przedłużyć termin przekazania lokalu. A
        tam, obok typowych klęsk żywiołowych, w p-kcie e) czytamy "uprawomocnienie się
        postanowienia o upadłości Generalnego Wykonawcy".

Hę?? Czy to typowy zapis w umowach?
        • Gość: Mona Re: jeszcze a propos Generalnego Wykonawcy IP: 62.181.161.* 06.06.06, 13:05
          Czytałam to tez mnie zaskoczyło - z poprzednim wykonawcą Sawy z Sadyby Sawa
          podpisała ugodę przed sądem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka