Gość: Mona IP: *.catv.net.pl 18.05.06, 22:08 Czy ktoś może interesował się inwestycją SAWY przy Rogalińskiej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marta1621 Re: SAWA przy Rogalińskiej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.05.06, 19:13 Owszem interesowałam się, zarezerwowałam nawet mieszkanie 3-pokojowe, ale mam obawy co do miejsca. Z garaży budynku Orange strasznie huczy, od strony północnej Warszawskie Zakłady Farmaceutyczne. Lokalizacja b. blisko centrum, dobry dojazd, niestety w pobliżu nie ma chyba zadnego parku. Developer raczej dobry (teraz jest boom w nieruchomościach, nie ma większego ryzyka), Sawa wybudowała świetne apartamentowce przy pl. Rembowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaks Re: SAWA przy Rogalińskiej IP: *.visp.energis.pl 22.05.06, 23:15 czy ten halas wydobywajacy sie z wentylatorow garazy "orange" zostal eskalowany do developer'a.wczoraj bylem przy rogalinskiej i wedlug mnie jest to troche dziwne, ze developer zdecydowal sie na taka inwestycje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: SAWA przy Rogalińskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 23:38 Z moich rozmow z inwestorem wynika, iz bagatelizuje on ten problem. Nie jestem tez ekspertem, ale co do nizszych pieter od strony garazu i Rogalinskiej to jestem pewien, ze komfortowo raczej nie bedzie przy otwartym oknie. Pytanie czy moze Orange ma w planach wyciszenie tych wentylatorow? Jednak do tego pewnie potrzebna im bedzie zacheta (czytaj pokrycie kosztow lub chociaz wspoludzial) ze strony inwestora... A sprawdzaliscie czy okoliczna zajezdnia tramwajowa nie jest tez klopotliwa pod wzgledem halasu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta1621 Re: SAWA przy Rogalińskiej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.05.06, 07:44 Czy wiadomo cos na temat Warszawskich Zakładów Farmaceutycznych przy Roglalińskiej 16, czy tam jest jakas produkcja, laboratorium, czy to jest bezpieczne dla otoczenia? Nie wiem też czy budynek Sawy kończy się mniej więcej na wysokości budynku Orange, chodzi mi o szerokość, i co będzie w dalszej części działki od Skierniewickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mona Re: SAWA przy Rogalińskiej IP: *.catv.net.pl 23.05.06, 18:33 Z tego co wiem to budynek zajmie pawie całą działkę ma być ogrodzony lub też odgrodzony szlabanem, teren zagospodarowany zielenią. Jeżeli chodzi o Zakłady Farmaceutyczne to nic nie wiem. Osobiście najważniejszą dla mnie kwestią jest odległość do Centrum. Na wyciszenie wiatraków w budynku Orange raczej nie warto liczyć. Jeżeli chodzi o wysokość to budynek ma mieć 7 kondygnacji -prawie jak wysokość Orange.Nadal się zastanawiam ale najbardziej zależy mi na lokalizacji jak najlbliżej Centrum więc wiele przemawia za wyborem tego miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: SAWA przy Rogalińskiej IP: *.catv.net.pl 31.05.06, 00:12 Tak, interesowałem się, jest tam spory problem z parkowaniem ! Miejsca w garażu podziemnym sa zrealizowane w formie platform - szczegółowy opis można znaleźć na www.klausparking.com - model G32. Oprócz dyskusujnej wygody takiego rozwiązania pozostają koszty eksploatacji i konserwacji, zwłaszcza po 3 latach, gdy skończy się gwarancja. I jeszcze jedno - najwyższy wariant takiego rozwiązania - pozwala na zaparkowanie samochodu o wysokości 160 cm. Jeśli macie terenówkę lub vana - będziecie go trzymac przed blokiem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby może być IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.06.06, 23:08 chyba kupię tam mieszkanie. Podoba mi się to że blisko centrum, w rozsądnej cenie, bardzo klimatyczna lokalizacja (po południu, jak wyjdą do domu biurowce i szkoła, jest tam dość niesamowicie... menele ze Skierniewickiej nie docietają, pusto, żywej duszy) Elewacja południowa kaszana, zasłonięta przez Orange i wentylacja mieli ekosferę. Ale od północy ta Polfa przetrwa jeszcze z 5-7 lat, zanim wyburzą i postawią kolejny apartamentowiec. Budynek kameralny, w odróżnieniu od giganta Dolcanu na Skierniewickiej. Co do jakości ciężko powiedzieć. Kompleks na Rembowskiego już traci glazurę, choć pachnie świeżym tynkiem, ten generalny wykonawca też jakiś podejrzany. No i te garaże, nie wiem jak to będzie w praktyce, ale chyba już na starcie tracisz 2-4 minuty zanim się ta platforma ustawi, plus niewygoda, plus kłopoty po okresie gwarancji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby jeszcze a propos Generalnego Wykonawcy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.06.06, 09:00 już od razu zwróciłem uwagę, że generalny wykonawca jest jakiś nietypowy. Spodziewałbym się róznych Polbudów, Stalbudów, Porbudów etc, a tu.. "ADAMEX Adam Zyziuk". A teraz zerkam do Umowy Przedwstępnej, do punktu mówiącego o powodach, dla których Sprzedający (czyli Sawa) może przedłużyć termin przekazania lokalu. A tam, obok typowych klęsk żywiołowych, w p-kcie e) czytamy "uprawomocnienie się postanowienia o upadłości Generalnego Wykonawcy". Hę?? Czy to typowy zapis w umowach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mona Re: jeszcze a propos Generalnego Wykonawcy IP: 62.181.161.* 06.06.06, 13:05 Czytałam to tez mnie zaskoczyło - z poprzednim wykonawcą Sawy z Sadyby Sawa podpisała ugodę przed sądem. Odpowiedz Link Zgłoś