Dodaj do ulubionych

Dolcan - Skierniewicka

IP: *.catv.net.pl 05.06.06, 23:22
Czy ktoś się interesował inwestycją Dolcanu na Skierniewickiej.
Przeczytałem opinie o innych inwestycjach tej firmy i mam mieszane uczucia.
Może ktoś ma jakieś info o Skierniewickiej.
Obserwuj wątek
    • Gość: heiker Re: Dolcan - Skierniewicka IP: 212.160.172.* 07.08.06, 15:18
      zaointeresowałem się tą inwestycją tak jak i ty - fajna lokalizacja, super
      wizualizacja budyku w necie, nie najgłupsze rozstawy mieszkań. Zainteresowałem
      się miszkaniem 2p 40m2. Oczywiście po przeczytaniu Forum, nabrałem podejrzeń,
      ale poszedłem do Dolcana na Żurawią.

Generalnie mówiąc, cała firma to jedna wileka manipulacja człowiekiem (ładnie
      zwana psychotechniką). Piewnie słyszeliście, że ważne jest pierwsze wrazenie. I
      tu dolcan prezentuje się znakomicie. Wnętrze ich biura jest takie, że nie
      powstydziła by się go dobra linia loticza, lub super drogie biuro podróży -
      marmury, fotele skórzane, miłe panienki, ciepły, przytulny wystrój.

Ale do rzeczy. Okazało się, ze oferta w internecie jest aktualna, ale nie do
      końca. Oczywiście tego mieszkania które mi się spodobało już nie było. Były
      inne, które już były zarezerwowane "choć nie do końca". Właściwie, to bardzo
      sprytnie mają zrobione, bo wszystkie mieszkania są zarezerwowane - przez p.
      Krzysia (pani się wyrwało, że to szef). Czyli manipulacja 2 - zasada
      niedostępności. I jak się dowiesz, że jednak pani mogła by coś z tym zrobić, to
      jesteś przeszczęśliwy.

kolejne pytanie oje dotyczyło terminu realizacji - na stronie stoi, że IVkw.
      2007. Pani mile powiedziała, ze to na pewno pomyła, bo przecież tak duża
      inwestycja się tak szybko nie wybuduje. Okazuje się, że teraz to jest IVkw, ale
      2008... - czyli manipulacja 3 - zaangażowanie klienta - skoro chce mieszkania,
      to na pewno poczeka jeszcze trochę. Ale żeby tak do końca nie zrazić mnie, to
      powiedziała, że mieszkania będą oddawane w etapach - oczywiście nie wiedziała w
      jakich i kiedy...

Ale najlepszy był finał... Pani powiedziała, żę niestety "dziś rano dostała
      nowe ceny mieszkań". Oczywiście wyższe. O 30%... i nagle z mieszkania za
      300kPLN zrobiło się 400kPLN + garaż. 8200pln/m2...

tak z ciekawości zapyałem jeszcze o sąsiednie budynki bo czego oczywiście nie
      mówią, z trzech stron praktycznie coś jest - albo 14 piętrowy wierzowiec Orange
      (a chłopaki tam lubią siedzieć po nocy...), z drugiej strony stare magazyny
      Cefarmu, obok parking wielopoziomowy Orange, a obok jeszcze 5-cio piętrowa
      inwestycja Sawa...u wiedziałem na co się piszę. Ale Pani nie wiedziała, więc
      szybko walnęła mi ściemę, że ten jeden budynek Cefarmu, to oni napewno kupią i
      wyburzą... hehehe, po pierwsze nie wierzę, żeby kupili jeden budynek, a po
      drugie jak go kupią, to żeby postawić jakiś blok... Więc nawet na 10p będziesz
      patrzeć okno w okno.

Może rzeczywiście byłem zrażony postami, ale wszystkie zawate w nich informacje
      się potwierdziły.

Jak chcecie, to sami się przekonajcie. Ale za te pieniądze można kupić coś u
      pewniejszeogo dewelopera, niż wszędzie objeżdżany Dolcan.

• Gość: mała Re: Dolcan - Skierniewicka IP: *.chello.pl 07.08.06, 20:11
        To przykre, że tego mieszkania, które Cię interesowało już nie było. Może
        dlatego jesteś tak rozżalony i piszesz te wszystkie bzdury, oczerniając w ten
        sposób osoby, które tam pracują. Niestety ceny mieszkań idą w górę i nic się na
        to nie poradzi. Odpowiedzi, które dostałeś to nie jest żadna manipujacja.
        Wyciągasz zbyt szybko wnioski, allbo jesteś zrażony.
        • Gość: jagoda Re: Dolcan - Skierniewicka IP: 212.75.102.* 20.08.06, 19:31
          Tak ten chwyt z panem Krzysiem jest mi znany z ich wczesniejszej inwestycji
          ntaka sama gra.Tak samo mówili
          • Gość: ex-advisor Re: Dolcan - Skierniewicka IP: *.gts.metrobip.com.pl 12.10.06, 23:20
            nie wiem jak teraz, ale kilka lat temu, nie dostalbys kredytu na inwestycje tej firmy w najwiekszych
            bankach w tym kraju... sam bylem zaskoczony, ze odzyli i to na taka skale. projekcik na prawde niczego
            sobie (osobiscie te 2 poziomowe kawalerki mi sie podobaja), ale marka... slabiutko
            • Gość: Jagoda Re: Dolcan - Skierniewicka IP: *.visionexpress.pl 11.12.06, 19:29
              zobaczcie co sie dzieje na Tyszkiewicza
              • Gość: pete Re: Dolcan - Skierniewicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 20:31
                No ,tak . Tak się zastanawiałem jak oni rozegrają tą dzierżawę - respect !
                Tak w ogóle ta Skierniewicka to jest w ofercie już chyba od 8 miesięcy i
                oprócz wzrostu cen na stronie nic się dzieje ani na budowie ani w sprzedaży .
                Sawa chyba startowała później a już coś stoi . Ja ich znam trochę od drugiej
                strony ( miałem kontakty z ich kontrahentami) i tam to dopiero było ciekawie.
                Osobiście to bym im 10 zł nie pożyczył . Ale ogólnie dzisiaj jeśli ktoś kupuje
                mieszkanie to najlepiej jak wie mało i ma wyobraźnię jak miś Puchatek to wtedy
                sobie spokojnie śpi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka