IP: proxy / *.polkomtel.com.pl 27.01.03, 20:02
Ciekawa jest wszelkich opinii dot. w/w formy kupowania mieszkań , oferta jest
kusząca , ale jak to wygląda w parktyce , czy jest toś kto już ma jakieś
doświadczenia z w/w.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Sandra Re: TBS- Y IP: 195.187.84.* 28.01.03, 09:02
      Ja nie mam takich doświadczeń, ale ma mój znajomy. Zakupił TBS w Markach,
      czekał dosyć długo. Na początku wyliczyli mu, że miesięczne opłaty będą
      wynosiły 400 zł przy 44 metrach. A kiedy się wprowadził okazało się, że należy
      płacić przez 25 lat ok 700 zł, bo w tym jest kredyt, o którym wcześniej nie
      było mowy. Że niby w ten sposób spłaca już swoje mieszkanie, dziwne bo jak do
      tej pory nie weszła w życie ustawa jakoby można było wykupić TBS na własność.
      Więc można sobie spłacać, ale nie wiadomo czy to będzie twoje mieszkanie. TBS
      narzuca ci to spłacanie. Moim zdaniem to jedno wielkie oszustwo. Zawsze
      myślałam, że mieszkanie TBS jest przeznaczone dla ludzi średnio zamożnych, że
      daje im szansę na własny kąt, ale się myliłam, oni są nastawieni na wyciąganie
      kasy od biednych ludzi.
      Sama byłam zainteresowana tą formą zakupu mieszkania czyli 30% wartości, ale
      stwierdziłam, że lepiej wziąć sobie kredyt i kupić swoje M, przynajmniej wiesz,
      ze nie wyrzucasz kasy w błoto.
      • Gość: Kasia Re: TBS- Y IP: proxy / *.polkomtel.com.pl 28.01.03, 14:56
        Z tego co wiem , to wiele osób wpakowało się w ten "interes" .... teraz żałują.
        Ceny zbliżone do cen wynajmu a do tego na wstępie pakijesz grubą kasę ,żeby móc
        tanm się wprowadzić i dopiero wtedy osczają Cię kolejnymi opłatami i
        regulowanym czynszem , co w praktyce oznacza podwyżki co kwartał .W umowie brak
        informacji o jakichkolwiek prawach lokatora , tylko masa obwarowań , zastrzeżeń
        i konsekwencji . Do tego osoba partycypanta -instytucja, która utrudnia
        odzyskanie wkładu w przypadku rezygnacji ... a sądy maja masę roboty odnośnie
        spraw przeciw TBS-om. Ludzie nie dajcie się nabrać. Szanujcie swoje pieniądze.
    • Gość: Robert Re: TBS- Y IP: *.wawpie.ext.ids.pl 29.01.03, 13:54
      Interesowalem sie kiedys zakupem mieszkania w tym systemie ale wierz mi to nic
      dobrego, placisz 30 lat a mieszkanie nigdy nie bedzie twoja wlasnoscia!
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka