Gość: Pi. Przesunięcie raty za grunt na 2002 i 7%Vat(?) IP: 195.205.45.* 22.02.02, 15:15 Witam, Zdaje sie, ze Agroman przesunal oplaty za grunt na ten rok (a zatem nie powinno sie od odpowiedniej raty placic vat-u). Jednak w harmonogramie jaki dostalem na poczatku grudnia(inna sprawa, ze od poczatku do konca nie zgodnym z tym co jest w umowie) od wszystkich rat z tego roku Agroman chcialby dostac vat. Tutaj jest cos chyba nie tak??? Prosze o komentarz (rowniez dzial sprzedazy jesli czyta). Ps. Czy komus z Was juz poprawiono bledy w bazie danych tyczace sie harmonogramu?Czy tez ta baza danych z ktorej sa generowane listy nie ma zadnego znaczenia i nie ma sie tym co przejmowac? Pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matie Re: Przesunięcie raty za grunt na 2002 i 7%Vat(?) IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 22.02.02, 15:35 Gość portalu: Pi. napisał(a): > Witam, > > Zdaje sie, ze Agroman przesunal oplaty za grunt na ten rok > (a zatem nie powinno sie od odpowiedniej raty placic vat-u). DOKLADNIE TEK > Jednak w harmonogramie jaki dostalem na poczatku grudnia(inna sprawa, > ze od poczatku do konca nie zgodnym z tym co jest w umowie) > od wszystkich rat z tego roku Agroman chcialby dostac vat. TO CHYBA JAKAS POMYLKA. JA DOSTALAM NOWY HARMONOGRAM -WSZYSTKO SIE ZGADZA I NIE MAM DOLICZONEGO VATU DO KWOTY ZA UDZIAL W GRUNCIE > > Ps. Czy komus z Was juz poprawiono bledy w bazie danych > tyczace sie harmonogramu?Czy tez ta baza danych z ktorej sa generowane list > y > nie ma zadnego znaczenia i nie ma sie tym co przejmowac? O JAKA BAZE CI CHODZI I O JAKIE BLEDY? NIE ROZUMIEM. > > Pozdrawiam > Piotr > MATYLDA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pi Re: Przesunięcie raty za grunt na 2002 i 7%Vat(?) IP: 195.205.45.* 22.02.02, 16:22 Gość portalu: matie napisał(a): > Gość portalu: Pi. napisał(a): > > > Witam, > > > > Zdaje sie, ze Agroman przesunal oplaty za grunt na ten rok > > (a zatem nie powinno sie od odpowiedniej raty placic vat-u). > > DOKLADNIE TAK > > Jednak w harmonogramie jaki dostalem na poczatku grudnia(inna sprawa, Tutaj sie pomylilem winno byc stycznia. > > ze od poczatku do konca nie zgodnym z tym co jest w umowie) > > od wszystkich rat z tego roku Agroman chcialby dostac vat. > > TO CHYBA JAKAS POMYLKA. JA DOSTALAM NOWY HARMONOGRAM -WSZYSTKO SIE ZGADZA I NIE > > MAM DOLICZONEGO VATU DO KWOTY ZA UDZIAL W GRUNCIE To ciekawe mi powiedziano, ze moj wiekszosc osob dostala takie calkowicie bledny harmonogramy poniewaz byly one wydrukowane na podstawie tego co jest w standardowym harmonogramie. > > > > > Ps. Czy komus z Was juz poprawiono bledy w bazie danych > > tyczace sie harmonogramu?Czy tez ta baza danych z ktorej sa generowane > list > > y > > nie ma zadnego znaczenia i nie ma sie tym co przejmowac? > > O JAKA BAZE CI CHODZI I O JAKIE BLEDY? NIE ROZUMIEM. Chodzi mi o baze w ktorej sa przechowywane nasze dane, wplacone raty, harmonogramy etc. A bledy, powtorze to niezgodnosc rat w harmonogramie bedacym zalacznikiem do umowy z tym co dostalem w styczniu poczta. Poza tym z tego co piszesz (jak rowniez co jest w harmonogramach przeslanych poczta do dwoch znajomych takze z etapu Brzeziny I), domyslam sie, ze rowniez od jakiejs raty(wynoszacej 20%) wplacanej w 2002 roku nie powinienem placic vat-u (albo dokladnie placic 0% VAT-u ;-), no chyba, ze jednak w moim przypadku rata za ziemie bedzie zaplacona w 2001). Chyba w koncu znowu wybiore sie na Gwiazdzista, bo odpowiedzi na listy poczta elektroniczna na razie nie ma. Pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick strona internetowa mieszkańców !!!!! IP: 192.168.25.* 25.02.02, 09:05 POjawiła się już strona internetowa mieszkańców osiedlebrzeziny.republika.pl/ to chyba dopiero poczatek . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommie Re: strona internetowa mieszkańców !!!!! IP: 195.116.92.* 25.02.02, 10:25 Gość portalu: nick napisał(a): > POjawiła się już strona internetowa mieszkańców > <a href="http://osiedlebrzeziny.republika.pl/">osiedlebrzeziny.republika.pl/</a > > to chyba dopiero poczatek . Pozdrawiam Zeby cos wiecej zrobic, to musze miec materialy, dlatego zachecam do przesylania mi zdjec i informacji Pozdrawiam Tommie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smerda Aneksy !! IP: 213.17.165.* 26.02.02, 11:30 Co sądzicie o nowych Aneksach które przesyła Agroman ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanco Re: Aneksy !! IP: 158.167.36.* 26.02.02, 11:39 prosze, napisz cos wiecej o tym co jest w tym aneksie nie ma mnie w kraju, ale tak czy siak niczego nie dostalam jeszcze a dobrze by bylo zebym wiedziala co sie dzieje z gory dziekuje sanco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneks Re: AGROMAN - Aneks(pewnie lada dzień otrzymacie) IP: 195.205.45.* 26.02.02, 14:48 Witam. Pewnie lada moment otrzymacie aneks (o tym by cena ziemi w większej części była możliwa do odpisania<jednak wtedy będzie pełna współwlłasność ziemi(ziemia pod Pegazem I będzie należała rownież do mieszkańców Oriona IV)>). Co o tym myśli szanowne grono przyszłych sąsiadów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommie Re: AGROMAN - Aneks(pewnie lada dzień otrzymacie) IP: 195.116.92.* 26.02.02, 16:30 > Co o tym myśli szanowne grono przyszłych sąsiadów? Czy nie spowoduje to utrudnien w przypadku powstawania wspolnot mieszkaniowych? Odpowiedz Link Zgłoś
przemeque Re: AGROMAN - Aneks(pewnie lada dzień otrzymacie) 26.02.02, 19:09 Witam wszystkich Sąsiadów. Drobna zmiana, którą chce przeprowadzić Agroman nie utrudni powstania wspólnot mieszkaniowych, a wręcz ułatwi późniejsze administrowania osiedlem, gdyż będziemy mieli jedną współwłasność, czyli każdy będzie miał udział w całym osiedlu, a nie odrębne współwłasności ziemi pod budynkami i odrębną współwłasność działki na której będzie plac zabaw i parkingi - czyli musiałaby powstać odrębna, dodatkowa wspólnota złożona ze 171 osób do zarządzania tym terenem wspólnym. A tak pozakładamy wspólnoty na budynkach i wspólnie będziemy zarządzać terenami wspólnymi, czyli będzie zarządzać nimi 10 wspólnot, a nie 171 osób - będzie to łatwiejsze w rozliczaniu kosztów. Ale tak naprawdę to nie w tym tkwi sens zmiany, ja go rozumiem jako odkręcenie pewnej zakręconej struktury którą zaproponowano pierwotnie. Pozowli to nam po uzyskaniu aktu notarialnego na odliczenie od podatku 19 proc od całej wartości gruntu w nim wskazanego (tereny zielone będą wycenione na symboliczną złotówkę). W przeciwnym wypadku byśmy mieli odrębny akt na ziemię pod domem (nie jest jej zbyt wiele, więc i wartość nie byłaby zbyt duża) oraz odrębny akt notarialny (koszt!) na ziemię pod tereny wspólne, której już byśmy nie odliczyli (jej wartość stanowiłaby znaczną większość ceny gruntu jaki zapłaciliśmy - bo jest jej o wiele więcej) - tak jest napisane w opinii doradcy podatkowego cytowanej w liście. Gra jest warta świeczki, głównie dla osób korzystających z ulgi budowlanej, a mam nadzieję, że pozostali Szanowni Sąsiedzi zrozumieją nas i nie będą przeciwni, za co z góry dziękujemy. Policzmy: Średnie mieszkanie kosztuje 100 000 zł. Z tego wartość gruntu wynosi 20 proc. a więc 20 000 zł. Przy obecnej konstrukcji grunt pod domem nie stanowi więcej niż 20 proc. ogólnego gruntu który kupujemy więc podlegający odpisowi byłby tylko wydatek 20 proc X 20 000 zł a więc 4 000 zł czyli od podatku wychodzi nie całe 800 zł. (19 proc.) Po podpisaniu aneksu i nie wydzielaniu działek pod domy odliczyć będziemy mogli prawie cały wydatek na grunt (załóżmy że tereny zielone będą nas kosztować po 1000 zł), a więc 19 proc. X 19 000 zł daje 3610 zł czyli ponad 2800 zł więcej możemy dostać zwrotu z US. Za taki zysk chyba naprawdę się opłaca - to już można kupić sobie fajną zmywarkę i trochę poleniuchować :)) !! Mam nadzieję, że nie zamąciłem za bardzo i ktoś coś z tego kapuje. Mniej więcej tak mi to wytłumaczyli w Biurze Sprzedaży i do mnie to przemówiło. Pozdrawiam Przemeque (Orion 5) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matie Re: AGROMAN - Aneks(pewnie lada dzień otrzymacie) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.02, 12:23 przemeque napisał(a): > Mam nadzieję, że nie zamąciłem za bardzo i ktoś coś z tego kapuje. Mniej więcej > > tak mi to wytłumaczyli w Biurze Sprzedaży i do mnie to przemówiło. > > Pozdrawiam > > Przemeque (Orion 5) NIE ZAMACILES NIC A NIC. JA PRZYNAJMNIEJ TEZ TAK TO ROZUMIEM I MAM NADZIEJE ZE NIE MA TAM ZADNEGO HACZYKA :) POZDRAWIAM WSZYSTKICH MATYLDA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneks Re: AGROMAN - Aneks(pewnie lada dzień otrzymacie) IP: 195.205.45.* 27.02.02, 13:34 Witam, Ciekawe, co będzie jesli ktos z tych 171 osob sie nie zgodzi na ten aneks. To wiecej niz 30% poslów w parlamencie. Pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
przemeque Re: AGROMAN - Aneks(pewnie lada dzień otrzymacie) 27.02.02, 13:58 Zgodnie z tym co jest napisane w liście, zgodzić się muszą wszyscy by można te, korzystne dla nas, rozwiązania zastosować. Mam nadzieję, że jeżeli ktoś się nie zgodzi to konstruktywnie to uzasadni, a nie zrobi tego tak po prostu bo mu sie widzi. Głęboko w to wierzę bo naprawdę sobie zaplanowałem, że odliczę prawie cały wydatek na grunt w ramach ulgi budowlanej. A inna sprawa, że rozmawiałem ze znajomym zarządcą nieruchomości, który jak popatrzył na pierwotny podział na działki to stwierdził, że "praktycznie zarządzanie takim tworem będzie prawie niemożliwe" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jogi Re: AGROMAN - Aneks(pewnie lada dzień otrzymacie) IP: *.cplus.com.pl 27.02.02, 14:14 no dobrze, ale powiem Nam jeszcze kogo to bedzie dotyczylo, bo sa w koncu rozne przypadki: 1) osoby, ktore wplacily do konca roku 51%, otrzymaly fakture, ale juz rozliczaja sie z US (zlozone dokumenty) 2) osoby jak w p.1, ale jeszcze nie zlozyly zeznania podatkowego co sie bedzie dzialo w obu tych przypadkach, bedzie to dotyczylo p.1 i p.2? Jogi (Orion5) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crayole Re: AGROMAN - Aneks(pewnie lada dzień otrzymacie) IP: 195.94.193.* 27.02.02, 14:46 Jogi - nie rozumiem co mają ludzie z p.1 i 2 do rzeczy. Chyba jeszcze nikt nie dostał faktury za grunt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jogi Re: AGROMAN - Aneks(pewnie lada dzień otrzymacie) IP: *.cplus.com.pl 27.02.02, 14:55 dobra, o nic juz nie pytam :) rzeczywiscie chyba za bardzo zaczalem kombinowac o tym aneksie... i przedobrzylem... nie bylo sprawy. Jogi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matie Re: AGROMAN - Aneks(pewnie lada dzień otrzymacie) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.02, 15:04 Gość portalu: Jogi napisał(a): > no dobrze, ale powiem Nam jeszcze kogo to bedzie dotyczylo, bo sa w koncu rozne > > przypadki: > 1) osoby, ktore wplacily do konca roku 51%, otrzymaly fakture, ale juz > rozliczaja sie z US (zlozone dokumenty) > 2) osoby jak w p.1, ale jeszcze nie zlozyly zeznania podatkowego > > co sie bedzie dzialo w obu tych przypadkach, bedzie to dotyczylo p.1 i p.2? > > Jogi (Orion5) ALE JAK KTOS KTO WPLACIL DUUUZO PIENIEDZY (CHOCBYC CZESC ZA UDZIAL W GRUNCIE) MOZE ROZLICZAC SIE Z US NIE WIEDZAC JAKA JEST WARTOSC DZIALKI 1/50 BZ? A JEZELI NIE ROZLICZA JESZCZE KWOTY ZAPLACONEJ ZA UDZIAL W GRUNCIE TO GO TO JAK NABARDZIEJ POWINNO INTERESOWAC. POZDRAWIAM MATYLDA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jogi Re: AGROMAN - Aneks(pewnie lada dzień otrzymacie) IP: *.cplus.com.pl 27.02.02, 15:10 Gość portalu: matie napisał(a): > Gość portalu: Jogi napisał(a): > > > no dobrze, ale powiem Nam jeszcze kogo to bedzie dotyczylo, bo sa w koncu > rozne > > > > przypadki: > > 1) osoby, ktore wplacily do konca roku 51%, otrzymaly fakture, ale juz > > rozliczaja sie z US (zlozone dokumenty) > > 2) osoby jak w p.1, ale jeszcze nie zlozyly zeznania podatkowego > > > > co sie bedzie dzialo w obu tych przypadkach, bedzie to dotyczylo p.1 i p.2 > ? > > > > Jogi (Orion5) > ALE JAK KTOS KTO WPLACIL DUUUZO PIENIEDZY (CHOCBYC CZESC ZA UDZIAL W GRUNCIE) > MOZE ROZLICZAC SIE Z US NIE WIEDZAC JAKA JEST WARTOSC DZIALKI 1/50 BZ? A JEZELI > > NIE ROZLICZA JESZCZE KWOTY ZAPLACONEJ ZA UDZIAL W GRUNCIE TO GO TO JAK NABARDZI > EJ > POWINNO INTERESOWAC. > > POZDRAWIAM MATYLDA > > dobrze, dobrze, juz napisalem, ze sqmałem, TYLKO NIE KRZYCZ TAK NA MNIE, bo sie nerwicy na bawie i wszystko bedzie na CIEBIE ;) Jogi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matie Re: AGROMAN - Aneks(pewnie lada dzień otrzymacie) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.02, 16:09 > dobrze, dobrze, juz napisalem, ze sqmałem, TYLKO NIE KRZYCZ TAK NA MNIE, bo sie > > nerwicy na bawie i wszystko bedzie na CIEBIE ;) > > Jogi ALEZ JA NIE KRZYCZE :) JAKBYM MOGLA I SMIALA :))) TAK TYLKO SOBIE GLOSNO MYSLE MATYLDA Odpowiedz Link Zgłoś
jogibaboo Re: AGROMAN - Aneks(pewnie lada dzień otrzymacie) 28.02.02, 09:13 nio to tylko podpowiem Ci, ze pisanie WIELKIMI LITERAMI wg. netykiety traktowane jest jako krzyk i nie jest mile widziane, chyba, ze w stanach uniesienia. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matie Re: AGROMAN - Aneks(pewnie lada dzień otrzymacie) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.02, 10:53 jogibaboo napisał(a): > nio to tylko podpowiem Ci, ze pisanie WIELKIMI LITERAMI wg. netykiety > traktowane jest jako krzyk i nie jest mile widziane, chyba, ze w stanach > uniesienia. :) NO TO JA CI ODPOWIEM ZE W NASTEPNYM TYGODNIU ZNOWU BEDE PISALA NORMALNIE (JAK ZMIENIE KLAWIATURE) :))) MATYLDA (SPOKOJNA JAK BARANEK) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOGI Re: AGROMAN - Aneks(pewnie lada dzień otrzymacie) IP: *.cplus.com.pl 28.02.02, 12:20 dali Ci taką co zostawia same duze znaczki?! a moze piszesz na maszynie do pisania !? :))))))) spoko spoko, teraz to juz tylko zartuje pozdr. Jogi (wyrozumialy sasiad:) ) Odpowiedz Link Zgłoś
przemeque Re: AGROMAN - Aneks(pewnie lada dzień otrzymacie) 27.02.02, 15:24 Nie no zapewne nikt nie odliczył jeszcze udziału w gruncie, bo można to uczynić TYLKO na podstawie aktu notarialnego, których przecież nie mamy. Faktury na grunt przecież nie dostaniemy, bo nie ma czegoś takiego jak VAT na grunt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matie Re: AGROMAN - Aneks(pewnie lada dzień otrzymacie) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.02, 16:12 przemeque napisał(a): > Nie no zapewne nikt nie odliczył jeszcze udziału w gruncie, bo można to uczynić > > TYLKO na podstawie aktu notarialnego, których przecież nie mamy. Faktury na > grunt przecież nie dostaniemy, bo nie ma czegoś takiego jak VAT na grunt. NO WLASNIE :)) MASZ RACJE JA TAM SIE NA ANEKS ZGADZAM I MAM NADZIEJE, ZE INNI TEZ TAK ZROBIA MATYLDA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crayole Re: AGROMAN - Aneks(pewnie lada dzień otrzymacie) IP: 195.94.193.* 27.02.02, 16:30 To już chyba wszystko jasne... Czy jest ktoś przeciw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matie Re: AGROMAN - Aneks(pewnie lada dzień otrzymacie) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.02, 16:32 Gość portalu: crayole napisał(a): > To już chyba wszystko jasne... > Czy jest ktoś przeciw? SZKODA ZE NA FORUM NIE MA WSZYSTKICH MIESZKANCOW (PRZYSZLYCH:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodi Re: AGROMAN - Aneks(pewnie lada dzień otrzymacie) IP: 172.16.2.* 28.02.02, 08:50 przemeque napisał(a): > Nie no zapewne nikt nie odliczył jeszcze udziału w gruncie, bo można to uczynić > > TYLKO na podstawie aktu notarialnego, których przecież nie mamy. Faktury na > grunt przecież nie dostaniemy, bo nie ma czegoś takiego jak VAT na grunt. Niestety jest cos takiego jak VAT na grunt tylko wynosi on 0% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek1 Re: AGROMAN - ORION2 IP: *.compensazycie.com.pl 28.02.02, 09:04 Cześć, Nie wiem czy wszyscy wczoraj dostaliście zdjęcia z budowy? Ja dostałem. I wiecie co? Cieszę się, że przy ORIONIE 2 będziemy mieć piękny staw. Ciekawe czy Agroman go zarybi na wiosnę? Pozdrawiam PS. Jeżeli ktoś nie dostał zdjęć to informuję, że Norbert takowe posiada i wysyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nex Re: AGROMAN - ZDJECIA IP: 195.205.45.* 28.02.02, 14:43 Witam, Mam taka uwage dla p.Norberta coby zmniejszyc rozmiar wysylanych zdjec do max.100kb (nie bedzie prawie zadnej straty jakosci jesli to beda gify, a ruch w sieci i przepelnienie pocztowych skrzynek sie znacznie zmniejszy). Pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agroman Re: AGROMAN - ZDJECIA IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.03.02, 09:33 Gość portalu: Nex napisał(a): > Witam, > > Mam taka uwage dla p.Norberta coby > zmniejszyc rozmiar wysylanych zdjec do max.100kb > (nie bedzie prawie zadnej straty jakosci jesli to beda gify, > a ruch w sieci i przepelnienie pocztowych skrzynek > sie znacznie zmniejszy). > > Pozdrawiam > Piotr Witam Państwa. Postaram się nad tym popracować. Myślę że następna przesyłka będzie już mniejsza. Norbert Ciecierski Odpowiedz Link Zgłoś
przemeque Re: AGROMAN - Aneks(pewnie lada dzień otrzymacie) 28.02.02, 09:06 No niestety ale muszę twardo bronić swojego stanowiska: grunt nie podlega ustawie o podatku VAT i akcyzie, w związku z tym nie ma na niego VAT-u, podobnie jak gruntu nie amortyzujesz jeżeli właścicielem jest firma. Grunt to naprawdę bardzo specyficzny towar. Zgodnie z ustawa różnica między stawką 0 proc., a brakiem VAT-u na dany towar jest zasadnicza, ale jako, że dla nas nie ma ona znaczenia bo i tak nie płacimy VAT-u to się nie zagłębiajmy. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winnik Re: AGROMAN - jak budowa? IP: *.arip.com.pl 11.03.02, 13:33 Nie miałem możliwości byc w sobote na budowie. Jak tam prace naszego osiedla? Jak wyglada stawianie scian działowych i innego wykończenia. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SB Re: AGROMAN - jak budowa? IP: *.pseinfo.pl 13.03.02, 08:44 Witam wszystkich, Jestem przyszłym właścicielem mieszkania w Pegaz 4. Mam pytanie czy wiecie coś więcej na temat aneksów i czy ktoś już je podpisał. Pozdrawiam, SB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winnik Re: AGROMAN - jak budowa? IP: *.arip.com.pl 13.03.02, 09:31 Gość portalu: SB napisał(a): > Witam wszystkich, > Jestem przyszłym właścicielem mieszkania w Pegaz 4. > Mam pytanie czy wiecie coś więcej na temat aneksów i czy ktoś już je podpisał. > Pozdrawiam, > SB Cześć, o aneksach (już trochę rozmawialiśmy)możesz poczytać na wcześniejszych naszych rozmowach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SB Re: AGROMAN - jak budowa? IP: *.pseinfo.pl 13.03.02, 10:08 Gość portalu: winnik napisał(a): > Cześć, > o aneksach (już trochę rozmawialiśmy)możesz poczytać na wcześniejszych naszych > rozmowach. > A co sądzisz o opóźnieniach Pegaza 4? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Na budowie IP: 192.168.25.* 13.03.02, 10:19 Trochę sie dzwię iż rozmowy trawją jeszcze na temat aneksów do umowy, skoro od soboty mozna oglądać mieszkania i zwiedzać budowę. Na pewno wiele już osób było i widziało swoje mieszkania. Brak jednak jest na forum jakichklwiek śladów tych wizyt. Ja byłem w sobotę i już widziałem. Wpegazie III stoja ścianki działowe i jest poprowadzona instalcja, trudno teraz ocenić jakoś robót, nie sa one najlepsze ale tez nie sa najgorsze. Dopiero wykońcenie , tynki pokażą styl i jakość robót. Niepokjącym zjawiskiem jest woda która miejscami stoi na placu budowy tworząc juz małe oczka wodne. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winnik Re: Na budowie IP: *.arip.com.pl 13.03.02, 10:32 Gość portalu: nick napisał(a): Niepokjącym zjawiskiem jest woda która miejscami stoi na placu > budowy tworząc juz małe oczka wodne. > Pozdrawiam wszystkich W biurze powiedziano mi że zostanie zwieziona na teren osiedla duża ilośc ziemi. Mniej więcej około 0,5m. ziemi będzie więcej. Więc nie myślę że ta woda będzie przeszkodą. Od ciepłego powietrza napewno wyschnie a jak nie to ją wypompują. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Na budowie IP: 192.168.25.* 13.03.02, 11:04 Jak wysypią te 0.5 m to do naszych mieszkań bęziemy schodzili schodkami w dół, cały rejon budowy przecinają rowy melioracyjne a to oznacza iż ziemia tutaj jest szczególnie podmoknięta. Ale oczywisćie mam nadzieję iż nawiziona ziemia pomoże zwłąszcza tym z Pegaza IV ich blok stoi w wodzie dosłownie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matie Re: Na budowie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.02, 11:46 Gość portalu: nick napisał(a): > Trochę sie dzwię iż rozmowy trawją jeszcze na temat aneksów do umowy, skoro od > soboty mozna oglądać mieszkania i zwiedzać budowę. Przepraszam, ale co to ma wspolnego? Tzn aneksy i mozliwosc ogladania mieszkania? Niepokjącym zjawiskiem jest woda która miejscami stoi na placu > budowy tworząc juz małe oczka wodne. > Pozdrawiam wszystkich Masz racje -to bardzo niepokojace. Ja mam mieszkanie wlasnie w P4 i to na parterze i nie planowalam stawu pod oknami, a na razie jest. Coz mam nadzieje, ze jeszcze to beda osuszac. Zastanawiam sie jaki jest dopuszczalny poziom wod gruntowych pod budynkami? Wiem ze tam jest wysoki, ale dosc dlugo to osuszali i wygladalo juz dobrze do czasu tych duzych opadow sniegu. Jak po kazdej wiekszej ulewie trzeba bedzie wzywac straz to dziekuje bardzo. A w dodatku to grozi grzybkiem na scianach. pozdrowienia Matylda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SB Re: Na budowie IP: *.pseinfo.pl 13.03.02, 13:42 Wracam do Aneksów, gdyż są one istotne dla tej części z nas która korzysta z ulgi budowlanej, a interesują mnie informacje czy są jakieś sprzeciwy wśród mieszkańców dotyczące ich podpisania. Przypominam, że jeśli chociaż jedna osoba takiego Aneksu nie poodpisze to nie ma o czym gadać. Stąd też moja prośba o informacje. Co do wody to otrzymałem zdjęcia z placu budowy z datą 11 marca z których widać że jest w miarę sucho. Powiedzcie więc, kiedy ostatnio byliście na budowie i jaki jest faktyczny stan gruntów. Pozdrowienia, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matie Re: Na budowie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.02, 15:25 Gość portalu: SB napisał(a): > Wracam do Aneksów, gdyż są one istotne dla tej części z nas która korzysta z > ulgi budowlanej, a interesują mnie informacje czy są jakieś sprzeciwy wśród > mieszkańców dotyczące ich podpisania. Ja podpisalam i dostalam informacje z Agromana, ze generalnie wszyscy podpisuja. Ale jak jest dokladnie to nikt nie wie i sie nie dowie az wszystkie aneksy wroca do Agromana.> > Co do wody to otrzymałem zdjęcia z placu budowy z datą 11 marca z których widać > > że jest w miarę sucho. Za bylam w poprzedni weekend i byla ogromna kaluza pomiedzu Pegazem 4 a Orionem 2. naprawde duza i wydawala sie gleboka. pozdrawiam, Matylda Odpowiedz Link Zgłoś
cozzi Re: Na budowie 20.03.02, 11:57 Czy by ktoś może ostatnio na budowie ? Chciałbym się dowiedzieć czy zaczeli robić dach w Orionie 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Na budowie IP: *.compensazycie.com.pl 21.03.02, 09:41 Cześć Peter Przejeżdżałem wczoraj Toruńską i z tego co udało mi się zauważyć to dopiero kończą robić kominy. Niestety na dach musimy trochę poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Autobusy IP: 195.136.47.* 21.03.02, 10:51 Czy nie uważacie, że jest za mało autobusów na Głębocką? Jest szansa na zwiększenie ich liczby pod warunkiem, że przyszli mieszkańcy napiszą podanie do Agromana a ten wystosuje pismo skierowane do ZTM o zwiększenie częstości kursowania obecnych linii oraz powołanie nowej linii autobusowej łączącej nasze osiedle z centrum (co zrobili już przyszli mieszkańcy osiedla DERBY przy ul. Głębockiej). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Re: Autobusy - PODANIE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.03.02, 17:19 Witam sąsiadów z Osiedla Brzeziny! Rzeczywiście z tymi autobusami jest tak jak pisał Peter. Jezeli chcecie skorzystać z gotowego podania, które sobie tylko przerobicie na własne potrzeby, to podaję adres: ftp://eom.pl/derby/ Do pobrania dokumenty WORD - dla Pani i Pana (rózna forma w jednym miejscu - tak, aby nikt nie zapomniał tego zmienić :))) Pozdrawiam Was i mam nadzieję, że bedziemy organizowali wspólne wycieczki rowerowe i grille :) Pio (DERBY) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SB Re: AGROMAN - jak budowa? IP: *.pseinfo.pl 28.03.02, 12:13 Czy ktoś w najbliższym czasie odbierze mieszkanie, albo czy widział swoje mieszkanie na ukończeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemequ Re: AGROMAN - jak budowa? IP: 195.116.92.* 28.03.02, 12:18 Polecam sąsiadowi odwiedzimy www.osiedlebrzeziny.republika.pl i zakładki poświęconej Orionowi 5, gdzie widać mieszkanko na ukończeniu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGROMAN zdjęcia IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.04.02, 10:58 Jeżeli ktoś z Państwa jest zainteresowany dwoma pięciosekundowymi filmami z wewnątrz budynku Orion5 to mogę je wysłać. Czekam na Wiadomość pod adresem norbert@agroman.pl Pozdrawiam Norbert Ciecierski AGROMAN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodi Re: AGROMAN - PETRO IP: 172.16.2.* 08.04.02, 15:08 Czy drodzy Agromaniacy wiedza o tym, iż firma PETRO (z jakiś do końca nie wiadomo przyczyn) już nie będzie prowadziła robót na naszym osiedlu. Podobno następuje zmiana wykonawcy a co za tym idzie termin oddania naszych domków ulegnie przesunięciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matie Re: AGROMAN - PETRO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.02, 15:14 Gość portalu: Rodi napisał(a): > Czy drodzy Agromaniacy wiedza o tym, iż firma PETRO (z jakiś do końca nie > wiadomo przyczyn) już nie będzie prowadziła robót na naszym osiedlu. > Podobno następuje zmiana wykonawcy a co za tym idzie termin oddania naszych > domków ulegnie przesunięciu Firma Petro i tak nic nie robila, takze na pewno domki beda oddane szybciej niz jakby do konca byly budowane przez Petro :)Wystarczy popatrzec w jaim tempie buduja dwie pozostale firmy :) Z jakoscia slyszalam ze tez jest dobrze :) Matylda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerda Re: AGROMAN - PETRO i listy IP: 213.17.165.* 13.04.02, 10:44 Witam Sąsiadów Wczoraj rozmawiałem z handlowcami z Agromana. Podobno są przygotowane do wysłania listy informacyjne dla mieszkańców. Zwierają one informacje dotyczące daty odbioru poszczególnych budynków, zmiany wykonawcy itp. Powiedziano mi też że nasz etap osiedla zostanie oddany w całości do połowy lipca. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sskaut Re: AGROMAN - PETRO i listy IP: *.waw.cdp.pl 13.04.02, 15:58 W sobote (podczas wizyty na budowie) jeden z handlowcow powiedzial, ze szczegoly opoznien znane beda we wtorek, czyli 16.04. Ciekawe czy na pewno?-:) A propos postepow - w Orionie 2, ktorym jestem zywotnie zaintersowany w kilku mieszkaniach wylano wylewki podlogowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodi Re: AGROMAN - z innej beczki IP: 172.16.2.* 16.04.02, 09:45 Witam Czy drodzy Agromaniacy zauważyli, że strona (a raczej system na którym leży strona) www.agroman.pl została złamana przez hacker-ów. To nieźle świadczy o administratorach systemu także, na naszej sieci osiedlowej możemy mieć niezłe niespodzianki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike26 Re: AGROMAN - odsetki IP: 217.153.88.* 16.04.02, 09:59 Zastanawiam sie czy firma Agroman zaplaci odsetki za to ze mieszknia nie zostaly oddane w terminie tak jak to jest zawarte w umowie. Zastaniawiam sie czy dokonac inwestycji w tej spolce ale jesli teraz bedzie wybrzydzac to co moze byc za rok. Bo co kogo interesuje ze wykonawca dal ciala to wina spolki chyba, nie mieszkancow przeciez to nie oni wybierali podwykonawce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodi Re: AGROMAN - odsetki IP: 172.16.2.* 16.04.02, 11:07 jeżeli chodzi o odsetki to pewnie się wyślizgają, za to martwi mnie inna sprawa. Jeżeli będą jakieś usterki to będą pewnie jaja z wyegzekwowaniem od firmy PETRO warunków gwarancji i usunięcia ewentualnych usterek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Re: AGROMAN - odsetki IP: 195.116.92.* 16.04.02, 11:44 Nie no przecież Cię grzeje kto buduje, gwarancje dostajesz od Agromana (tak jest w umowie) i to od nich będziesz egzekwował usterki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: AGROMAN - odsetki IP: 212.244.106.* 16.04.02, 12:17 Co do odsetek, to pytanie powinno brzmieć czy, ale kiedy wypłacą. Umowa jest tak opracowana, że opóźnienia w budowie spowodowane warunkami atmosferycznymi powodują przesunięcie terminu oddania mieszkania i wpływają na kwestie odsetek. Jednakże warunki atmosferyczne pozwoliły przecież Agromanowi na budowę jednych budynków, nie pozwoliły na budowę innych, dlatego też powyższa klauzula może nie mieć praktycznego zastosowania, w związku z czym odsetki powinny być naliczane już od nastepnego dnia po terminie wpisanym w umowie. Co do usterek to faktycznie odpowiedzialnym za ich usunięcie będzie Agroman, jezeli natomiast będą one znaczne to wydaje mi się, iz w takim przypadku będzie można dochodzić obniżenia ceny ze względu na niewłaściwe wypełnienie zobowiązania - czyli wybudowanie mieszkania z poważnymi usterkami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matie Re: AGROMAN - z innej beczki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.02, 10:45 Np wlasnie o co chodzi? To ze nie dziala to widze, ale jestem laikiem zupelnym i nie mam pojecia czy to grozi. Dla mnie to w ogole troche bez sensu. Zeby na tej stronie jakies tajne dane byly albo cos, ale to przeciez takie nic. kilka zan, kilka zdjec? Matylda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodi Re: AGROMAN - z innej beczki IP: 172.16.2.* 16.04.02, 11:03 Jeżeli jest to grupa fanatyków którzy robią to tylko dla sprawdzenia własnych umiejętności czyli crakerzy to nic się nie dzieje, gorzej jeżeli są to grupy, które czerpią z tego jakieś korzyści czyli hakerzy. O ile strona www.agroman.pl jest banalna to może leżeć na systemie, który oprócz udostępniania www ma także jakieś poważne zasoby. Może np. jest to serwer firmy TONAGRO, gdzie może to byc bramką do ich sieci gdzie są różne informacje (finansowe, startegia itd.), a może również są tam również nasze dane osobowe (kto, gdzie, ile zapłacił, kto kredytuje, kto nie, gdzie pracuje itd) a tego nikt by chyba z Nas nie chciał pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matie Re: AGROMAN - z innej beczki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.02, 11:10 Gość portalu: Rodi napisał(a): > O ile strona www.agroman.pl jest banalna to może leżeć na systemie, który > oprócz udostępniania www ma także jakieś poważne zasoby. > Może np. jest to serwer firmy TONAGRO, gdzie może to byc bramką do ich sieci > gdzie są różne informacje (finansowe, startegia itd.), a może również są tam > również nasze dane osobowe (kto, gdzie, ile zapłacił, kto kredytuje, kto nie, > gdzie pracuje itd) a tego nikt by chyba z Nas nie chciał > pozdrawiam A o tym nie pomyslalam. Faktycznie to mogloby byc niebezpieczne. Ale jak to sprawdzic?? Przeciez tam sie na pewno nikt nie przyzna, za wlamano sie do ich intranetu !!! Matylda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sskaut Re: AGROMAN - z innej beczki IP: 62.89.77.* 16.04.02, 16:51 Dyskusja Szanownych Sasiadow o ataku hakerow na strone Agromana wprawila mnie poczatkowo w zdumienie, a pozniej w rozbawienie. O co Wam chodzi? Na tej stronie nie ma dla nas zadnych juz uzytecznych informacji. Nic sie na niej nie dzieje, co by akurat NAS dotyczylo (ludzi z tzw. I etapu). Niech sie wiec wlamuja, jak chca. Swiadczy to o dyletanctwie mistrzow komputerowych Agromana i skonczyc sie moze tym, ze im podziekujemy za zrobienie sieci interentowej na osiedlu. Po co te emocje? Moja strone tez atakowali hakerzy i nikt sie nie podniecal, oprocz kilku webmasterow:))) Zycze spokoju magikom komputerowym i normalnym ludziom tez, ktorym te emocje - niczym nieuzasadnione - sie udzielily Skaut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssmerda Re: AGROMAN - z innej beczki IP: 213.17.165.* 16.04.02, 13:28 Gość portalu: Rodi napisał(a): > Witam > Czy drodzy Agromaniacy zauważyli, że strona (a raczej system na którym leży > strona) www.agroman.pl została złamana przez hacker-ów. > To nieźle świadczy o administratorach systemu > także, na naszej sieci osiedlowej możemy mieć niezłe niespodzianki. Rodi Bywam często na tej stronie i nic nie zauważyłem – jakie są symptomy włamania według Ciebie ? Może to problem z Twoim PC ? No tak ale Agroman pewnie włożył tylko stronę na jakiś serwer w jakiś firmie i tylko wykupił domenę. Jeśli zaś chodzi o – jak to napisałeś siec osiedlową – to nie ma o tym mowy nigdzie w umowie. W umowie masz wymieniony dostęp do internetu i to wszystko. A to jak się zabezpieczysz i jak będziesz z tego korzystał to już jest Twoja prywatna sprawa. Pozdrawiam ssmerda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: AGROMAN - z innej beczki IP: 212.244.106.* 16.04.02, 13:34 Gość portalu: ssmerda napisał(a): > Gość portalu: Rodi napisał(a): > > > Witam > > Czy drodzy Agromaniacy zauważyli, że strona (a raczej system na którym leż > y > > strona) www.agroman.pl została złamana przez hacker-ów. > > To nieźle świadczy o administratorach systemu > > także, na naszej sieci osiedlowej możemy mieć niezłe niespodzianki. > > Rodi > Bywam często na tej stronie i nic nie zauważyłem – jakie są symptomy włam > ania > według Ciebie ? Może to problem z Twoim PC ? > No tak ale Agroman pewnie włożył tylko stronę na jakiś serwer w jakiś firmie i > tylko wykupił domenę. Jeśli zaś chodzi o – jak to napisałeś siec osiedlow > ą – to > nie ma o tym mowy nigdzie w umowie. > W umowie masz wymieniony dostęp do internetu i to wszystko. A to jak się > zabezpieczysz i jak będziesz z tego korzystał to już jest Twoja prywatna sprawa > . > Pozdrawiam > ssmerda > > Gdyby Kolega odwiedził dzisiaj rano stronę Agromana, to by Kolega zobaczył jak wygląda strona po ingerencji hackerów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodi Re: AGROMAN - z innej beczki IP: 172.16.2.* 16.04.02, 14:00 Droga ssmerdo Jestem informatykiem (bez zadnych przechwal) i wiem kiedy mam jakies problemy z PC a kiedy dzieje sie cos innego. Jezeli chodzi o sprawe wlamania to moge przeslac Ci zrzut ekranu jak to wlamanie sie uwidocznilo, zostala podmieniona oryginalna strona agromana strona hackerow. Poza tym uwazam, ze skoro sie chwala ze sa w grupie TONAGRO to uwazam, ze sa na tyle duza firma, ze bardziej im sie oplaca utrzymywac swoje serwery i obsluge informatyczna. Nastepna sprawa jak piszesz dostep do internetu, watpie aby miala w swojej dzialalnosci uslugi Internet Providera-a, a wiec rozpatrywal bym to w formie sieci osiedlowej a co za tym idzie powinien byc ktos kto powinien zajac sie zabezpieczeniem takowej sieci bo watpie, zeby bylo Cie stac prywatnie kupowac specjalizowane systemy bezpieczenstwa, a firma jakby sie moglo wydawac takowe powinna posiadac Również pozdrawiam serdecznie Rodi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodi Re: AGROMAN - z innej beczki IP: 172.16.2.* 16.04.02, 14:03 PS. przepraszam, ze pisalem do ssmerda jako kobiety nie jasny nick wiec jesli jestes mezczyzna to serdecznie przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winnik Re: AGROMAN - z innej beczki IP: *.arip.com.pl 16.04.02, 14:18 jest już OK z naszą stroną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssmerda Re: AGROMAN - z innej beczki - i komputerowo IP: 213.17.165.* 16.04.02, 14:35 Gość portalu: Rodi napisał(a): > Droga ssmerdo > Jestem informatykiem (bez zadnych przechwal) i wiem kiedy mam jakies problemy z > > PC a kiedy dzieje sie cos innego. Jezeli chodzi o sprawe wlamania to moge > przeslac Ci zrzut ekranu jak to wlamanie sie uwidocznilo, zostala podmieniona > oryginalna strona agromana strona hackerow. > Poza tym uwazam, ze skoro sie chwala ze sa w grupie TONAGRO to uwazam, ze sa na > > tyle duza firma, ze bardziej im sie oplaca utrzymywac swoje serwery i obsluge > informatyczna. > Nastepna sprawa jak piszesz dostep do internetu, watpie aby miala w swojej > dzialalnosci uslugi Internet Providera-a, a wiec rozpatrywal bym to w formie > sieci osiedlowej a co za tym idzie powinien byc ktos kto powinien zajac sie > zabezpieczeniem takowej sieci bo watpie, zeby bylo Cie stac prywatnie kupowac > specjalizowane systemy bezpieczenstwa, a firma jakby sie moglo wydawac takowe > powinna posiadac > > Również pozdrawiam serdecznie > Rodi Rodi Jeśli nie zajmie Ci to zbyt dużo czasu to podeślij proszę PrnScr ze stroną Agromana na ssmerda@yahoo.com. Nie będę tu dywagował na temat outsourcingu itp. Prawda w jest natomiast taka że jeszcze większe firmy od Tangro maja strony robione przez dzieciaki, pocztę na darmowych serwerach itp. Jeśli zaś chodzi o sam dostęp do sieci na naszym osiedlu. Oczywiście że możemy się tylko domyślać jak to może być – zaryzykował bym stwierdzenie że sam Agroman nie myślał jak to może zrealizować. Techniczne rozwiązania są tu mało ważne (jaki urządzenie aktywne sieci, dynamiczne czy statyczne adresy, maskowanie adresów czy nie). Ja wyobrażam to sobie w ten sposób że firma dostarczy nam tylko bezpiecznie protokół dzięki któremu wychodzę na zewnątrz i to wszystko. To ja muszę zabezpieczyć sobie PC we własnym zakresie nawet najprostszym programem na takiej samej zasadzie jak dostęp przez 02021...... Pozdrawiam ssmerda Ps. Jestem facetem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodi Re: AGROMAN - z innej beczki - i komputerowo IP: 172.16.2.* 16.04.02, 14:54 > Jeśli nie zajmie Ci to zbyt dużo czasu to podeślij proszę PrnScr ze stroną > Agromana na ssmerda@yahoo.com. Poszło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sskaut Re: AGROMAN - z innej beczki - i komputerowo IP: 62.89.77.* 16.04.02, 16:52 Dyskusja Szanownych Sasiadow o ataku hakerow na strone Agromana wprawila mnie poczatkowo w zdumienie, a pozniej w rozbawienie. O co Wam chodzi? Na tej stronie nie ma dla nas zadnych juz uzytecznych informacji. Nic sie na niej nie dzieje, co by akurat NAS dotyczylo (ludzi z tzw. I etapu). Niech sie wiec wlamuja, jak chca. Swiadczy to o dyletanctwie mistrzow komputerowych Agromana i skonczyc sie moze tym, ze im podziekujemy za zrobienie sieci interentowej na osiedlu. Po co te emocje? Moja strone tez atakowali hakerzy i nikt sie nie podniecal, oprocz kilku webmasterow:))) Zycze spokoju magikom komputerowym i normalnym ludziom tez, ktorym te emocje - niczym nieuzasadnione - sie udzielily Skaut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodi Re: AGROMAN - z innej beczki - i komputerowo IP: 172.16.2.* 17.04.02, 07:59 Gość portalu: sskaut napisał(a): > Dyskusja Szanownych Sasiadow o ataku hakerow na strone Agromana wprawila mnie > poczatkowo w zdumienie, a pozniej w rozbawienie. > O co Wam chodzi? Na tej stronie nie ma dla nas zadnych juz uzytecznych > informacji. Nic sie na niej nie dzieje, co by akurat NAS dotyczylo (ludzi z > tzw. I etapu). Niech sie wiec wlamuja, jak chca. Swiadczy to o dyletanctwie > mistrzow komputerowych Agromana i skonczyc sie moze tym, ze im podziekujemy za > zrobienie sieci interentowej na osiedlu. Po co te emocje? > Moja strone tez atakowali hakerzy i nikt sie nie podniecal, oprocz kilku > webmasterow:))) > Zycze spokoju magikom komputerowym i normalnym ludziom tez, ktorym te emocje - > niczym nieuzasadnione - sie udzielily > Skaut Milo, ze kolega sie bawi tym co sie dzieje, ale troche niepokojace ze lekcewazy. Miejmy tylko nadzieje, ze otworem stanela tylko strona www a nie cala siec TONAGRO z systemem kadrowo placowym finansoweym i jeszcze nie wiem jakim. Jakby kolega czytal wszystkie posty to pisalem, ze jezeli byli to crakerzy to mozemy robic sobie smichy chichy i popijac zimne piwko. Poza tym moze faktycznie kolega ma doczynienia tylko z blachymi laickimi danymi w postaci stron ze zdjeciami z wakacji, ale mozna by bylo posunac sie troche dalej w teorii spiskowej i przemyslec, ze jest sporo danych, ktore niekoniecznie zadowolily by innych, ze ujrzaly swiatlo dzienne. Jeszcze jedno moze to dyletanctwo mistrzow komputerowych Agromana wlasnie wynika z lekcewazenia spraw bezpieczenstwa a nie umiejetnosci (nawet jak to kolega okreslil malo waznej strony www) Na koniec, ten post nie mial na celu wywolania sporu, ale uwazam, ze temat wlamania byl wart paru slow komentarza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Re: AGROMAN - z innej beczki - i komputerowo IP: 195.116.92.* 17.04.02, 09:24 Jeżeli kolega jest takim specjalistą to powinien wiedzieć, że wczoraj padła nie tylko strona Agromana, ale również kilkaset innych postawionych na serwerze Polska OnLine. Tak więc nie demonizujmy, że celem ataku był Agroman, bo pewnie hackerzy nawet nie wiedzą, że taka firma istnieje i że właśnie jej stronę podmienili. A inną sprawą, jest, że Agroman powinien zmienić serwer na którym trzyma stronę. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodi Re: AGROMAN - z innej beczki - i komputerowo IP: 172.16.2.* 17.04.02, 10:15 Gość portalu: George napisał(a): > Jeżeli kolega jest takim specjalistą to powinien wiedzieć, że wczoraj padła nie > > tylko strona Agromana, ale również kilkaset innych postawionych na serwerze > Polska OnLine. Tak więc nie demonizujmy, że celem ataku był Agroman, bo pewnie > hackerzy nawet nie wiedzą, że taka firma istnieje i że właśnie jej stronę > podmienili. A inną sprawą, jest, że Agroman powinien zmienić serwer na którym > trzyma stronę. > > Pozdrowienia. Faktycznie, rozwiazalem sobie nazwe i numer IP wskazuje na serwer Polska OnLine Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodi Re: AGROMAN - z innej beczki - i komputerowo IP: 172.16.2.* 17.04.02, 10:20 A poza tym widze, ze zaczyna sie pokaz sily, kto sie bardziej i lepiej zna na sieciach komputerowych i wszystkim co sie z tym wiaze, kto jest wiekszym specjalista i co umie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Re: AGROMAN - z innej beczki - i komputerowo IP: 195.116.92.* 17.04.02, 10:40 Nie no nie bierzmy tego tak ambicjonalnie, bo ja jestem, o taaaaki malutki jeżeli chodzi o sieci :))) Tylko nam się mocno rozrósł ten wątek zamiany strony. Proponuję go zakończyć i znowu rozmawiać o meritum, czyli naszym osiedlu. Jak tam kolegi mieszkanko?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodi Re: AGROMAN - z innej beczki - i juz nie komp. IP: 172.16.2.* 17.04.02, 10:50 Gość portalu: George napisał(a): > Nie no nie bierzmy tego tak ambicjonalnie, bo ja jestem, o taaaaki malutki > jeżeli chodzi o sieci :))) > Tylko nam się mocno rozrósł ten wątek zamiany strony. > Proponuję go zakończyć i znowu rozmawiać o meritum, czyli naszym osiedlu. > Jak tam kolegi mieszkanko?? > > Pozdrawiam jestem za zakonczeniem tej dyskusji, bo niepotrzebnie tak gleboko w nia sie zaglebilem Milo mi, ze kolega pyta, jestem mieszkancem Pegaza 1 i pewnie tak jak wszyscy jestem troche zly opoznieniem, ktore bedziemy mieli. Moj Pegazik podobno (informacja telefoniczna) ma konczona dachowke a Ty gdzie bedziesz mieszkal i jak Twoja chawirka (nie wiem jak sie pisze przez samo h czy ch) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Re: AGROMAN - z innej beczki - i juz nie komp. IP: 195.116.92.* 17.04.02, 10:57 My jesteśmy szczęśliwcami i wybraliśmy Oriona 5, więc proeblem opóźnienia nas nie dotyczy, a wręcz odwrotnie. Rozumiem, ze pisząc o dachówce miałeś na myśli blachę, bo chyba takową mamy na dachach. Pegaz 1 to rozumiem, że ten budynek z charakterystyczną wieżyczką - swoją drogą bardzo chciałbym zobaczyć jak wygląda takiem mieszkanie w środku, bo zdaje się, ze po prostu jeden z pokoi ma ponad 4 m wysokości. A jak tam u was prace w środku, bo my mamy już tynki wewnętrzne i kładą teraz rury w podłogach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodi Re: AGROMAN - z innej beczki - i juz nie komp. IP: 172.16.2.* 17.04.02, 11:32 Gość portalu: George napisał(a): > My jesteśmy szczęśliwcami i wybraliśmy Oriona 5, więc proeblem opóźnienia nas > nie dotyczy, a wręcz odwrotnie. > Rozumiem, ze pisząc o dachówce miałeś na myśli blachę, bo chyba takową mamy na > dachach. Pegaz 1 to rozumiem, że ten budynek z charakterystyczną wieżyczką - > swoją drogą bardzo chciałbym zobaczyć jak wygląda takiem mieszkanie w środku, > bo zdaje się, ze po prostu jeden z pokoi ma ponad 4 m wysokości. > A jak tam u was prace w środku, bo my mamy już tynki wewnętrzne i kładą teraz > rury w podłogach. Nie ma problemu, akurat tak sie sklada, ze ja jestem szczesliwym wlascicielem mieszkania z wiezyczka, takze jak sie juz urzadze to zapraszam. W srodku nie bylem, ale rowniez telefonicznie dostalem informacje, ze sa juz tynki Szczesliwcy - to kiedy macie termin odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Re: AGROMAN - z innej beczki - i juz nie komp. IP: 195.116.92.* 17.04.02, 11:43 No proszę jak trafiłem. Też się przez chwilę zastanawialiśmy nad tym mieszkaniem bo było jeszcze wolne jak się zainteresowaliśmy osiedlem, ale w końcu się nie zdecydowaliśmy z uwagi na brak balkonu. Ale chętnie Cię odwiedzimy :))) A termin odbioru zgodnie z umową mamy na 15 lipca, ale może będzie troszkę wcześniej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sskaut Re: AGROMAN - z innej beczki - i juz nie komp. IP: 62.89.77.* 17.04.02, 12:22 siema przepraszam za zbyt poblazliwe potraktowanie problemu hakerskiego, ale wyglada na to, ze rzeczywiscie byl to przypadek, jak Szanowni Koledzy wyjasnili:) moj bloczek to Orion 2 - generalnie chyba najmniej zaawansowany; odwiedzilismy z zona osiedle w ub. sobote i w naszym Orionie byly wylewane podlogi; natomiast prace w innnych budynkach, m.in. Waszych postepuja w szlenczym tempie i byc moze uda im sie dotrzymac nowych terminow oddanie kluczy:) a propos terminu - we wtorek, czyli wczoraj agromanowcy-handlowcy mieli znac konkretne daty nowych terminow... pozdr Skaut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Re: AGROMAN - z innej beczki - i juz nie komp. IP: 195.116.92.* 17.04.02, 12:59 Niby opóźniony, ale za to najbardziej oddalony od Trasy Toruńskiej i blisko drzew, więc będziesz miał kontakt z naturą :))) - bądź optymistą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sskaut Re: AGROMAN - z innej beczki - i juz nie komp. IP: 62.89.77.* 17.04.02, 16:09 jestem, szczegolnie, gdy chodzi o odleglosc czy oddalenie od halasu co do drzew, to na razie rosna, ale co bedzie pozniej - to tylko mistrzowie z Agromana wiedza - ile ich bedzie i czy porosna dluzej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: admin T Re: AGROMAN - z innej beczki - i komputerowo IP: 195.116.92.* 24.04.02, 17:15 Witajcie, Jako jeden z informatyków TONAGRO S.A. , pozwólcie, że udzielę kilku wyjaśnień: > Jeżeli kolega jest takim specjalistą to powinien wiedzieć, że wczoraj padła nie > > tylko strona Agromana, ale również kilkaset innych postawionych na serwerze > Polska OnLine. Tak więc nie demonizujmy, że celem ataku był Agroman, bo pewnie > hackerzy nawet nie wiedzą, że taka firma istnieje i że właśnie jej stronę > podmienili. Dokładnie tak. > A inną sprawą, jest, że Agroman powinien zmienić serwer na którym > trzyma stronę. To już sprawa samodzielnej spółki jaką jest AGRO-MAN. Pragnę też poinformować drogich mieszkańców, iż wszelkie dane znajdujące się na serwerach TONAGRO są zabezpieczone zgodnie z najlepszą sztuką i wiedzą informatyczną. Serdecznie pozdrawiam, Administrator TONAGRO S.A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssmerda Re: AGROMAN - wieści z budowy IP: 213.17.165.* 27.04.02, 16:03 Witam Sąsiadów Dziś odwiedziłem budowę naszego osiedla. Gołym okiem (z parkingu) nie widać zbyt wielu zmian co mnie niewątpliwie smuci. Tylko drugi etap rośnie jak na drożdżach w imponującym tępię. No ale sama wizyta nie była aż tak bezowocna. Otóż dowiedziałem się że Orion 1 oraz Pegaz 1 i 2 mają zostać oddane 4 czerwca i będą to chyba pierwsze budynki oddawane w tym etapie. Więc tak naprawdę możemy już dziś mówić o minimum 2 miesięcznym opóźnieniu :(( Nie wiem tylko dlaczego taka informacja nie znalazła się w liście który na przesłano. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: AGROMAN - wieści z budowy Oriona 1 IP: 195.6.159.* 27.04.02, 16:29 Witam, Faktycznie nasz Orion 1 ma duze opoznienie byc moze najwieksze, a w dodatku w sobote nic sie w tam nie dzieje !!! (w przeciwienstwie do Oriona 5, gdzie nawet w sobote praca wre i co widac golym okiem !!!!. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
przemeque Re: AGROMAN - wieści z budowy Oriona 1 27.04.02, 16:53 Oj wre rzeczywiscie. Bylem dzisiaj i koncza robic wylewki. Rozlozone sa juz rury do kaloryferow i wodne, nawet mamy powstawiane framugi od drzwi. Z rozstawionego wokol domu rusztowania wnioskuje ze niedlugo poloza kolorowa warstwe tynku. Ogolnie rzecz ujmujac, az milo na to wszystko popatrzec!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: AGROMAN - wieści z budowy Oriona 1 IP: 195.6.159.* 27.04.02, 17:45 Witam raz jeszcze, Sasiad Ssmerda (Przemek) :o))) dowiedzial sie dzisiaj, ze Orion 1 i Pegaz 1 i 2 maja zostac oddane 4 czerwca i ze beda to chyba pierwsze budynki oddawane w tym etapie. Trudno mi w to wszystko uwierzyc, bo jesli chodzi o Oriona 1 to jest on daleko z tylu za Orionem 5, w ktorym (jak mowi przemeque) koncza robic wylewki,sa juz rury do kaloryferow, framugi do drzwi itd. Przypominam raz jeszcze, ze to w Orionie 1 nic sie nie robi w sobote mimo tego, ze ma on tak duze opoznienie, widoczne golym okiem. Duzo bardziej prawdopodobne wydaje mi sie oddanie 4 czerwca Oriona 5 niz Oriona 1 (czego z calego serca zycze moim sasiadom z Oriona 5 :o))) irytuje mnie tylko fakt, ze Agroman mami nas prawdopodobnie nierealymi terminami i ukrywa cala prawde o tym, kto faktycznie kontynuje prace w Orionie 1, po prawdopodobnym wypowiedzeniu umowy Petro. Pozdrawiam Coraz bardziej zniecierpliwiony wlasciciel mieszkania w Orionie 1 przemeque napisał(a): > Oj wre rzeczywiscie. > Bylem dzisiaj i koncza robic wylewki. Rozlozone sa juz rury do kaloryferow i > wodne, nawet mamy powstawiane framugi od drzwi. Z rozstawionego wokol domu > rusztowania wnioskuje ze niedlugo poloza kolorowa warstwe tynku. Ogolnie rzecz > ujmujac, az milo na to wszystko popatrzec!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matie Re: AGROMAN - wieści z budowy Oriona 1 IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 29.04.02, 09:59 Gość portalu: Hubert napisał(a): > Trudno mi w to wszystko uwierzyc, bo jesli chodzi o Oriona 1 to jest on daleko > z > tylu za Orionem 5, w ktorym (jak mowi przemeque) koncza robic wylewki,sa juz ru > ry > do kaloryferow, framugi do drzwi itd. > Przypominam raz jeszcze, ze to w Orionie 1 nic sie nie robi w sobote mimo tego > , > ze ma on tak duze opoznienie, widoczne golym okiem. A co my mamy powiedziec - wlasciciele mieszkan w Pegazie 4?? Termin oddania 1 czerwca /15 lipca - nikt nie wie ktory jest wlasciwy, natomiast wszyscy wiedza,ze zaden nie aktualny?? I w dodatku w pisemku od Agromana oczywiscie zapewnienia ze opoznienie miesci sie w normie??? Nie wiem jak oni maja zamiar to zrobic ale Pegaz 4 nie ma nawet konstrukcji dachu, o oknach nie wspominajac :( Poza tym tam NIC sie nie dzieje!!!!!! Ja mam taka niesmiala propozycje - moze zaproponowac Agromanowi spotkanie w ktoras sobote. niech powiedza jak sie sprawy naprawde maja bo tak klamac (bo inaczej tego nie mozna nazwac) w zywe oczy to mozna w nieskonczonosc, tylko pytanie , kto w ich zapewnienia jeszcze wierzy ??!! Matlyda irytuje mnie tylk o > fakt, ze Agroman mami nas prawdopodobnie nierealymi terminami i ukrywa cala > prawde o tym, kto faktycznie kontynuje prace w Orionie 1, po prawdopodobnym > wypowiedzeniu umowy Petro. > Pozdrawiam > Coraz bardziej zniecierpliwiony wlasciciel mieszkania w Orionie 1 > > > > > przemeque napisał(a): > > > Oj wre rzeczywiscie. > > Bylem dzisiaj i koncza robic wylewki. Rozlozone sa juz rury do kaloryferow > i > > wodne, nawet mamy powstawiane framugi od drzwi. Z rozstawionego wokol domu > > > rusztowania wnioskuje ze niedlugo poloza kolorowa warstwe tynku. Ogolnie r > zecz > > ujmujac, az milo na to wszystko popatrzec!! > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssmerda Re: AGROMAN - wieści z budowy Oriona 1 IP: 213.17.165.* 29.04.02, 10:13 Gość portalu: matie napisał(a): > Ja mam taka niesmiala propozycje - moze zaproponowac Agromanowi spotkanie w > ktoras sobote. niech powiedza jak sie sprawy naprawde maja bo tak klamac (bo > inaczej tego nie mozna nazwac) w zywe oczy to mozna w nieskonczonosc, tylko > pytanie , kto w ich zapewnienia jeszcze wierzy ??!! > Matlyda Popieram taki pomysł i podpisuje się pod nim obiema rękoma. Agroman musi zacząć nasz wreszcie rzetelnie informować !!! ssmerda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: AGROMAN - wieści z budowy IP: *.brpd.gov.pl / 192.168.25.* 30.04.02, 07:57 Mam pytanko , czy dzieje się cś wokół budynków, czy uporządkowana teren budowy tak , aby wytyczać chodniki i inne rzeczy. Najwyższy już czas!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
przemeque Re: AGROMAN - postępy w budowie 30.04.02, 08:38 Witam, byłem wczoraj po południu i jeżeli chodzi o teren osiedla to stwierdziłem, że nawożą ziemię, żeby podnieść poziom gruntu (tak jak zapowiadali o pół metra). Z tego co widziałem do nawieźli już wokół Pegaza 3 i Oriona 5. Powoli porządkują też teren wokół Oriona 1 i Pegaza 1. Poza tym robią kontrukcje dachów na Orionach 2-4. Z tego co powiedział mi kierownik budowy, kolorowe elewacje mają zacząć się pojawiać w połowie maja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amira Re: IP: 192.160.110.* 08.05.02, 09:18 Z gory sorry,jesli ten watek juz byl. ja go nie znalazlam. Czy ktos moze mi odpowiedziec (na pewno wiele osob:) jak to sie robi - gdy transza przekazywana przez bank (w ktorym rzecz jasna sie zadluzylam) developerowi, nie pokrywa sie dokladnie z suma wskazana w harmonogramie wyplat to - tu pytanie - czy normalnie sama wplacam na konto developera te roznice? Wydaje sie to oczywiste i tak myslalam, a gdy pytalam w agromanie - to powiedziano mi"Ze prawde mwoiac to nie wiem". Wiec ja tez sie zawahalam. Vat dodany do poszczegolnych rat chyba wplacam w ten sam sposob, prawda ? Dzieki wielkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matie Re: IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 08.05.02, 10:48 Gość portalu: amira napisał(a): > czy normalnie sama wplacam na konto developera te roznice? Dokladnie tak. Tylko pozniej najlepiej zadzwon do ksiegowosci Agromana i sprawdz czy cala suma jest zaksiegowana na Twoje konto. To tak dla pewnosci. I pilnuj zeby na fakturze byla cala suma. > Dzieki wielkie. nie ma za co ;) Matylda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amira Re: IP: 192.160.110.* 08.05.02, 15:39 Ja jednak jeszcze raz bardzo dziekuje :)) i pzdr. > Dokladnie tak. Tylko pozniej najlepiej zadzwon do ksiegowosci Agromana i sprawd > z > czy cala suma jest zaksiegowana na Twoje konto. To tak dla pewnosci. I pilnuj > zeby na fakturze byla cala suma. > > > Dzieki wielkie. > > nie ma za co ;) > Matylda > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.brpd.gov.pl / 192.168.25.* 08.05.02, 09:24 Widzę iż jesteś stałym gościem na budowie, w ziwazku z tym mam pytanie o wykończenia wewnątrz budynków, co o tym myślisz, i na jakim etapie jest to w PIII. Czy słyszałeś coś na temat odddania budynków Orion 5 i Pegaz III. w umowie mam 1 lipca, ale czy się wyrobią? Pozdrawiam wszytskich Agromanów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cozzi Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.136.47.* 08.05.02, 09:40 Ja dołączam się do prośby Nicka tylko mnie interesuje budynek Orion 2. Jeśli wiesz coś to proszę o kilka słów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemeque Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.116.92.* 08.05.02, 10:58 Orion 5 i Pegaz 3 będą wg mnie na pewno na czas, gdyż właściwie już je kończą - u nas w O5 zrobili już prawie wszystkie wylewki, są framugi od drzwi i robią klatki schodowe, z tego co mówił mi kierownik budowy, w połowie maja mają położyć tynki zewnętrzne (warstwę wykończeniową). Zdaje się, ze Pegaz 3 idzie równolegle, a dogania je szybko Pegaz 5 (z garażami). Z tego co widziałem na Orionie 2 (to chyba ten najdalej od Trasy, wchodząc na plac na środku osiedla, po prawej stronie w głębi??) kończa robić konstrukcję dachu. Wydaje mi się, że największy postęp będzie widać jak wstawią okna i zrobią tynki wewnętrzne. Widziałem też, że zaizolowali i zasypali wam fundamenty, co jest istotne z punktu widzenia bajorka które mieliście podczas roztopów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cozzi Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.136.47.* 09.05.02, 10:41 Czy był ktoś może na budowie? Bardzo proszę o kilka słów komentarza na temat rozowju prac przy Orionie 2. Dzięki Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matie Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.05.02, 12:54 Bylam na budowie wczoraj, ale tylko zza plotku moglam popatrzec. Orion 2 ma chyba skonczona konstreukcje drewniana - cos plaskiego nan niej lezalo od strony P4 - ale trudno powiedziec czy to jakas nastepna warstwa czy po prostu "luzne" elementy. Pegaz 4 ma konstrukcje konstruksji dachu ;) Juz wyjasniam - ma belki narozne i takie przez srodek (wzdluz i w poprzek). Teraz to juz z gorki ?? Okien oczywiscie ani tym podobnych rzeczy nie ma. pozdrawiam, Matylda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 217.153.45.* 09.05.02, 13:16 A czy ktos wie jaki jest stan Oriona 3? Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygmunt Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.waw.cdp.pl 11.05.02, 13:29 Witam serdecznie, Zamierzam kupic w Etapie III jedno z siedemdziesieciometrowych mieszkan na parterze Orionow. Szukam osob, ktore kupily takie mieszkania w Etapie I. Chetnie bym sie dowiedzial jak to wyglada "na zywca", pogadal o roznych rozwiazaniach wewnatrz itp. Pozdrawiam, Z. zygmuntm@bph.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cozzi Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.136.47.* 13.05.02, 09:13 Witam szanownych sąsiadów po weekendzie. No to co chyba tradycyjnie w jak w każdy poniedziałek Agromaniacy, którzy byli w weekend na budowie, do raportu wystąp (nie ukrywam, ze szczególnie interesuje mnie Orion2). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.compensazycie.com.pl 13.05.02, 09:39 Witaj COZZI! Niestety nie mam dla Ciebie dobrych wiadomości co do Oriona 2. Od jakiegoś czasu stan zaawansowania robót jest wciąż taki sam. Jedyną różnicę, którą zaobserwowałem na etapie I był ogromny transparent zawieszony na jednym z budynków reklamujący nowego wykonawcę. Możliwe, że firma, która ma tak wielkie transparenty reklamowe, ma też i wielkie zdolności budowlane. Oby tak było czego sobie i wszystkim Agromaniakom życzę!!! Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winnik Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.arip.com.pl 13.05.02, 09:34 Jestem pełen optymizu patrząc jak nasz nowy wykonawca nadrabia stracony czas. Na Pegazie 4 pojawiła się konstrukcja dachu - jeszcze nie cała ale zawsze coś. Kominów jeszcze nie ma. Inne budynki są ocieplane. I jeszcze coś nowego z inne beczki. Nowy wykonawca ma wielki baner reklamowy na PEGAZIE 1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cozzi Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.136.47.* 13.05.02, 10:03 Czy dostał juz ktoś aneks do umowy z nowym terminem oddania. Jeśli tak to napiszcie co on zawiera. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robbie Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 157.25.92.* 14.05.02, 12:42 Miałem okazję rozmawiać z Agromanem, bo bank odmówił wypłaty transzy. Z tego co mnie poinformowano każdy z inwestorów bedzie indywidualnie zapraszany w sprawie aneksy do firmy lub też otrzyma go listownie. Termin ich sporządzenia to koniec tego tygodnia gdyż nowy wykonawca musi zobaczyć co zastał po poprzednim. Pozdrawiam Robberto- "P"I Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.eds.com 14.05.02, 12:51 Czy bank odmówił wypłaty transzy z powodu opóźnień na budowie? Czy mam rozumieć, że bank w jakiś sposób równiez kontroluje co się tam dzieje? Nie wiem czemu, ale miałem przekonanie, że ich to nie interesuje. Pozdrawiam, tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robbie Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 157.25.92.* 14.05.02, 13:10 Interesuje się! Może zawsze wstrzymać wypłatę jesli skontaktuje się z developerem. Wówczas trzeba aneksować umowę kredytową! U mnie była to ostatnia i najniższa transza! Niestety z uwagi na potwierdzone opóźnienia nie jest możliwa jej wypłata jeśli nie będzie znany ostateczny termin oddania mieszkania. Od tego terminu zależą również i terminy przedkładania dukumntów do banku stąd pewnie i ich kontrola! Robberto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Probe Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 213.17.165.* 14.05.02, 14:46 A jaki to bank, jeśli można wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robbie Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 157.25.92.* 14.05.02, 15:10 GE Mieszkaniowy!!! Pozdrawiam Robberto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.eds.com 13.05.02, 10:03 Witam, Dobrze słyszeć, że prace ruszyły na I etapie. Jestem co prawda mieszkańcem III etapu, ale oczywiście interesuję się całą inwestycją. Byłem w sobotę na budowie i tak jak na II i III etapie robotnicy uwijali się jak mrówki, tak na I nie widziałem nikogo. Nie powiem żeby mnie to ucieszyło. Czy to znaczy, że nowy wykonawca nie pracuje w soboty?Pozdrawiam mieskzaańców Brzezin, tomek Odpowiedz Link Zgłoś
kinnggaa Re: AGROMAN - postępy w budowie 13.05.02, 12:30 Cześć Tomku, cieszę się że na II i III etapie dużo się dzieje, mam w związku z tym pytanie: czy te dwa etapy buduje ta sama firma? Pozdrawiam - przyszła mieszkanka II etapu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAGO Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 217.153.119.* 14.05.02, 08:00 Czesc Sasiedzi! Bywamy w okolicach budowy mniej wiecej co 2 - 3 dni, powiedzmy, ze mamy po drodze z pracy :-)) Zaczelismy "uczeszczac" jakis tydzien przed dlugim weekendem. Budynek, ktory regularnie sledzimy to Andromeda 3. W tym czasie przybylo jedno pietro w Andromedzie 3. Wyrosly tez sciany sasiednich budynkow. Z tego co widzielismy przez plot z kopyta ruszyly tez prace na terenie I etapu. Pracownicy Agromana opoznienie tlumacza z jednej strony sroga zima (wstrzymanie prac z uwagi na mrozy) z drugiej tym, ze musieli zminic wykonawce. Jezeli utrzytmaja tempo prac to bylbym raczej spokojny. Jezeli zaplatal sie ktos jeszcze a Andromed to dajcie znac! Grzegorz Jagodzinski g.jagodzinski@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliwka Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.02, 18:59 Gość portalu: JAGO napisał(a): > Czesc Sasiedzi! > Bywamy w okolicach budowy mniej wiecej co 2 - 3 dni, powiedzmy, ze mamy po > drodze z pracy :-)) > Zaczelismy "uczeszczac" jakis tydzien przed dlugim weekendem. Budynek, ktory > regularnie sledzimy to Andromeda 3. W tym czasie przybylo jedno pietro w > Andromedzie 3. Wyrosly tez sciany sasiednich budynkow. Z tego co widzielismy > przez plot z kopyta ruszyly tez prace na terenie I etapu. Pracownicy Agromana > opoznienie tlumacza z jednej strony sroga zima (wstrzymanie prac z uwagi na > mrozy) z drugiej tym, ze musieli zminic wykonawce. Jezeli utrzytmaja tempo prac > > to bylbym raczej spokojny. > > Jezeli zaplatal sie ktos jeszcze a Andromed to dajcie znac! > Grzegorz Jagodzinski > g.jagodzinski@wp.pl /Witam wszystkich Agromanów, a zwłaszcza tych z Andromedy. Czy ktoś widział jak izolowano fundamenty budynków, zwłaszcza tych które sąsiadują z rowami melioracyjnymi? Czy ktoś wie, czy i kto będzie dbał o rowy melioracyjne? Jeśli zostaną zaniedbane, to na pewno pojawią sie kłopoty z wilgocią i robakami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.eds.com 14.05.02, 10:16 Witaj Kingo, Nie jestem w 100% pewein, ale według mnie wygląda to tak: etap I jest budowany przez jednego wykonawce (zresztą niedawno zmienionego, ponieważ z poprzednim były jakieś problemy), jego nazwa widnieję na jednym z pegazów, taki wielki napisa na żółtym tle, coś na Petro... Etapy II oraz III wykonywane są przez drugiego wykonawcę, ale też nie pamiętam jego nazwy, coś na "K". Może ktoś mnie poprawi i uzupełni, pozdrawiam, tomek-orion6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.centertel.pl 14.05.02, 10:52 Proszę bardzo: Firma Konstans - na budowie od początku. Firma Paulo - po plajcie Petro. Co do podziału zadań to trudno powiedzieć. Ale rzeczywiście Konstans robił Andromedy w czasie Wielkiego Zastoju ;-) na etapie I. Po zaangażowaniu Paulo ruszyły prace na Pegazach i Orionach. Coś w tym jest. Pozdrawiam, Marcin Pegaz 2 Marcin.Piorek@centertel.pl Gość portalu: tomek napisał(a): > Witaj Kingo, > > Nie jestem w 100% pewein, ale według mnie wygląda to tak: etap I jest budowany > przez jednego wykonawce (zresztą niedawno zmienionego, ponieważ z poprzednim > były jakieś problemy), jego nazwa widnieję na jednym z pegazów, taki wielki > napisa na żółtym tle, coś na Petro... Etapy II oraz III wykonywane są przez > drugiego wykonawcę, ale też nie pamiętam jego nazwy, coś na "K". > Może ktoś mnie poprawi i uzupełni, > > pozdrawiam, tomek-orion6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robo Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.65.184.* 15.05.02, 12:13 mam pytanie jak się ma harmonogram wpłat z harmonogramem budowy, czy jeżeli są opóźnienia z danym etapem to jest równoznaczne ze zmianą terminu wpłaty ( jak to jest w rzeczywistoąci) jeśli ktoś mółby mi udzielić takiej informacji to proszę o odpowiedż ps. zamierzam kupić mieszkanie u tego developera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robbie Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 157.25.92.* 15.05.02, 12:20 Jeśłi dopiero zamierzasz kupić to pewnie dostaniesz już nowy harmonogram wpłat dostosowany do postępów w budowie. W przypadku małych opóźnień nie ma sensu aneksować umowy (umów- jeśli będziesz miał kredyt). Poza tym powinieneś kontrolować czy wpłata pokrywa się z wykonywanymi robotami budowlanymi! Jeśli nie no to negocjujesz termin wpłaty. Robberto- P1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amira Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 192.160.110.* 15.05.02, 16:01 Szanowni Agromaniacy:), chcialam was zapytac - czy ktokolwiek z was mial sytacje, ze bank nieterminowo przekazal transze na rzecz dewelopera? Jak w tego rodzaju sytuacji wygladaja sprawa odsetek za zwloke? Czy w ogole agroman pobiera jakies pieniadze za nieterminowe wplaty? Jelsi bank zawinil to mam prawo od niego zadac by to pokryl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: AGROMAN - postępy w budowie- PEGAZ II IP: 217.97.133.* 15.05.02, 16:32 Wczoraj przed 18 bylam na budowie i musze z radoscia stwierdzic, ze na polowie dachu pojawila sie blacha oraz krotsza sciana od strony podworka byla oblozona styropianem. Biorac pod uwage ze w sobote jeszcze nic nie bylo no to chyba jest sie czym cieszyc. Dodam jeszcze ze na tym dachu bylo pieciu panow robotnikow! Pozdrawiam wszystkich sasiadow ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robbie Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.acn.waw.pl 15.05.02, 20:48 Jeśli zawinił bank to zadzwoń do Agromana, że przelew wyszedł z banku opóźniony i nie powinno być kłopotów. Szczególnie teraz jak Agroman ma opóźnienie w budowie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matie Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.05.02, 10:58 Gość portalu: amira napisał(a): > Szanowni Agromaniacy:), > chcialam was zapytac - czy ktokolwiek z was mial sytacje, ze bank nieterminowo > przekazal transze na rzecz dewelopera? Jak w tego rodzaju sytuacji wygladaja > sprawa odsetek za zwloke? Mi sie zdarzyly opoznione wplaty w pewnym sensie z powodu Banku. Bank mial watpliwosci, czy przelewac pieniadze w zwiazku z opoznieniami. Agroman oczywiscie przymnkal na to oko. Jelsi bank zawinil to mam prawo od niego zadac by to > pokryl? Jezeli to GE to sprawdz czy zlozylas dyspozycje przelewu w odpowiednim terminie (chyba ze dwa tygodnie wczesniej powinnas to zrobic). Ja skladalam dyspozycje z premedytacja pozniej bo chcialam widziec zaawansowanie budowy w terminie mozliwie najblizszym temu z harmonogramu. Mam nadzije, ze nie zagmatwalam za bardzo ;) pozdrawiam sasiadke Matylda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amira Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 192.160.110.* 16.05.02, 14:00 > Mi sie zdarzyly opoznione wplaty w pewnym sensie z powodu Banku. Bank mial > watpliwosci, czy przelewac pieniadze w zwiazku z opoznieniami. Agroman oczywisc > ie przymnkal na to oko. > Jezeli to GE to sprawdz czy zlozylas dyspozycje przelewu w odpowiednim terminie > > (chyba ze dwa tygodnie wczesniej powinnas to zrobic). Ja skladalam dyspozycje z> premedytacja pozniej bo chcialam widziec zaawansowanie budowy w terminie mozliw > ie najblizszym temu z harmonogramu. > > Mam nadzije, ze nie zagmatwalam za bardzo ;) Nieeeeeeee, wszystko jasne :)) Tak, GE oczywiscie. Ale jak mi powiedziano w agromanie nigdy z tego powodu nie robili zadnych problemow. To baaardzo dobrze. > pozdrawiam sasiadke > Matylda ja równiez pozdrawiam i dzieki za wyjasnienia. Jestem sasiadka, taka dalsza bo z 2go etapu. Ale sledze forum i trzymam kciuki za wszystkie etapy, a nabardziej za ten prekursorski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaliśka Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.bresa.com.pl 16.05.02, 15:31 Tak się składa, że pracuję w banku. Zawsze, jeżeli przelew nie wyszedł z winy banku (powody Cię nie interesują), masz prawo wystąpić o zaświadczenie, że w dniu tym a tym powinna być zrealizowana taka i taka płatność. Niżej uzasadnienie z jakich powodów Bank nie dokonał realizacji przelewu oraz zapewnienie, ze powyższe było niezgodne z Twoją dyspozycją. Jeżeli Agroman będzie chciał odsetki za nieterminową płatność ( w co szczerze wątpię:)) zawsze Bank w drodze rozpatrzenia reklamacji ma obowiązek pokryć taką stratę. Pozdrowienia dla wszystkich przyszłych sąsiadów Kaliśka Orion 5 Odpowiedz Link Zgłoś