peeska 16.11.06, 20:47 Zastanawiam się nad tą inwestycją. Niestety niewiele wiem o inwestycji i developerze. Widziałam trochę niepochlebnych informacji na forum, ale trudno znaleźć developera, na którego nikt by nie narzekał. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tomek Re: Eko Development - Zielone Łomianki IP: *.chello.pl 19.11.06, 19:44 Zastanawiałem się przez chwilę nad tą inwestycją, ale trochę mi przeszło gdy otrzymałem wypis z KRS tej spółki. Kapitał zakładowy 50 tys. (trochę mało jak na dużego developera), właściciele: 76 - letnia babcia i 33 - letnia wnuczka, prezes to chyba syn tej pierwszej i ojciec drugiej (zdumiewająca zgodność nazwisk). Siedziba spółki: mieszkanie na ul. Patriotów. No i data zawiązania spółki: bodajże kwiecień 2006. To wszystko zbrodnią nie jest, ale mojego zaufania nie wzbudza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peeska Re: Eko Development - Zielone Łomianki IP: *.rdc.pl 20.11.06, 13:35 Dzięki za informację. Słyszałam rónież o inwestorze PRK 7 w Łomiankach przy Jeziornej. Ale też podobno dziwna firma... Czy rzeczywiście tak trudno o solidnego developera w rozsądnej cenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Eko Development - Zielone Łomianki IP: *.chello.pl 21.11.06, 08:07 witam, też interesuję się tą inwestycją - cena jak na to miejsce jest znośna (choć działki żenująco małe, ale teraz to chyba niestety standard), lokalizacja więcej niż znośna. obwodnica pójdzie wzdłuż wisły, a rozbudowa kościelnej drogi, którą ktoś gdzieś tu straszył - cóż, to dwie przecznice dalej i chyba w niczym nie przeszkadza. oglądałem ostatnio plac budowy i chyba chcą przed zimą zamknąć partery domów - nie znam się na tym specjalnie, ale przyznam, że wrażenie było pozytywne. biorąc pod uwagę że termin oddania jest za ok. rok, to prace są chyba zaawansowane i widać, że coś się dzieje. większość developerów z terminami na drugą połowę przyszłego roku jest na etapie czekania na pozwolenie. na forach sporo osób narzeka na tego developera, ale chodzi o inną inwestycję, którą zaczęli sprzedawać jak rozumiem jeszcze przed zdobyciem pozwolenia na umowę. co do łomianek jest kilka drobnych niejasności, ale pani z tej firmy wszystko na bieżąco wyjaśnia i jedynym, ale nie da się ukryć poważnym zastrzeżeniem jest to co napisał Tomek - rodzinna firma z zabezpieczeniem 50 tys. pln to niewiele, jak na dwa budowane osiedla domków. niemniej podobno sprzedali już większość domów z pierwszego etapu w łomiankach - może ktoś z kupujących się tutaj odezwie? albo ktoś, kto ma już dom z eko development? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peeska Re: Eko Development - Zielone Łomianki IP: *.rdc.pl 21.11.06, 09:14 Ja byłam tam w niedzielę. Wszystko było ok, poza dojazdami. Do centrum mogą zająć nawet ok. 1,5 godziny w godzinach szczytu... Czy to co już jest wybudowane to właśnie pierwszy etap? Czy to znaczy że reszta domów będzie po drugiej stronie? A fakt, że firma mała i rodzinna to chyba nie jest wielki minus? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Eko Development - Zielone Łomianki IP: *.chello.pl 21.11.06, 09:58 Jeśli wszystko będzie ok to nie jest minus, w innym wypadku owszem - minimalny kapitał założycielski i spółka z ograniczoną odpowiedzialnością to nie jest najbezpieczniejsza dla kupującego formuła. Problemem jest sytuacja na rynku: widziałem już miejsca, gdzie nie było jeszcze nawet pozwolenia na budowę, a wszystko było sprzedane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peeska Re: Eko Development - Zielone Łomianki IP: *.rdc.pl 21.11.06, 12:14 Przy wpłacie pierwszych 30% umowa zawierana jest aktem notarialnym. Czy to w jakiś sposób zabezpiecza nasze pieniądze? Reszta ma być wpłacana po zakończeniu kolejnych etapów. To wygląda uczciwie... Plusem jest też to, że potem każdy ma własność i nie będzie dodatkowych wydatków na tzw. "sprawy osiedlowe" typu sosenka przy drodze, huśtawki dla dzieci itp. Odpowiedz Link Zgłoś
mp23 Re: Eko Development - Zielone Łomianki 21.11.06, 12:59 a możecie podać jakie są ceny w PRK7? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Eko Development - Zielone Łomianki IP: *.promise.com.pl 21.11.06, 15:05 Witam, Ja też jestem zainteresowana, dziś jadę dowiadywać się o szczegóły, "rodowity" mieszkaniec Łomianek twierdzi ze lokalizacja dobra, zobaczymy. Czy ktoś z was ma już podpisaną umowę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peeska Re: Eko Development - Zielone Łomianki IP: *.acn.waw.pl 27.11.06, 22:07 Ja chcę podpisać umowę w czwartek. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Eko Development - Zielone Łomianki IP: *.chello.pl 28.11.06, 11:54 Moja jedyna uwaga - żeby oszczędzić późniejszych rozczarowań: wydaje mi się, że kierunki świata na planie udostępnianym przez developera nie do końca odpowiadają rzeczywistości. To nagminna praktyka, ale lepiej wszystko samemu sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czaruś Re: Eko Development - Zielone Łomianki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 11:57 Tak ja również , się interesowałem, ale zrezyzgnowałem ze względu na małe działki - wyobraźcie sobie 32 szambiarki wybierające co 2 tygodnie szambo z tych budynków! Ponadto oni budują aż do Kościelnej Drogi , która będzie miała aż 23m szerokości czyli potworny huk( Ul.Warszawska - główna w Łomiankach ma około 15m !) za kilka lat. Szukam dalej rozpatruję oferty innych firm : AWinvest , DOMPOL , Magaj Pozdrawiam CZARUŚ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZARUŚ 2 Re: Eko Development - Zielone Łomianki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 12:02 Aha jeszcze jedno , kierunki świata : strona ogrodowa wychodzi na PÓŁNOC , a co do ceny to może i jest globalnie w miare przystępna ,ale trzeba wziąć pod uwagę mini działkę 270m2 i mały dom 158m2. W związku z powyższym cena nie jest w cale tak atrakcyjna jakby się mogło wydawać CZARUŚ 2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gotek Re: Eko Development - Zielone Łomianki IP: 62.148.86.* 28.11.06, 12:21 witam, do CZARUS: bardzo prosze o informacje nt. wiekszego domu z wielka dzialka w rownie atrakcyjnym [jesli chodzi o bliskosc Warszawy, korki, komunikacje, bliskosc sklepow, szkol, przedszkoli, aptek, lekarza] miejscu - w tej samej lub nizszej cenie - pierwsza pobiegne i zarezerwuje. dziekuje i pozdrawiam. ps. strona ogrodowa wychodzi na polnocny-zachod, oznacza to, ze tylko w lecie bedzie troche slonca w salonie - moim zdaniem bardzo szkoda ale coz... sa inne plusy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czaruś Re: Eko Development - Zielone Łomianki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 13:44 Oczywiście ,że znam proszę pojechać na ul.Jaśminową w Łomiankach tam są jeszcze duże 200m domy do sprzedaży na działkach około 500m duuużo taniej niż EKO oferuje Odpowiedz Link Zgłoś
niemnozko Re: Eko Development - Zielone Łomianki 28.11.06, 21:07 o. a mozna prosic jakis kontakt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gotek Re: Eko Development - Zielone Łomianki IP: *.chello.pl 29.11.06, 17:37 niestety nie jestem w stanie tam pojechac osobiscie - moge prosic o jakis kontakt? wiecej danych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tie Re: Eko Development - Zielone Łomianki IP: 193.24.24.* 28.11.06, 16:01 Czemu uważasz, że szamba trzeba bedzie co 2 tygodnie opróżniać ?? Albo inaczej jakie ty zakładasz zużycie wody miesiącznie ?? Bo przy szambie 1,5x2x3 metry to wychodzi 18 m sześć. wody miesięcznie ?? Masz informacje jak te szambo będzie zrealizowane i ewentualnie jakiej bedzie pojemnośći ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gotek Re: Eko Development - Zielone Łomianki IP: *.chello.pl 28.11.06, 21:56 szambo szczelne 10m3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tie Re: Eko Development - Zielone Łomianki IP: 193.24.24.* 30.11.06, 11:13 Dzięki też się już orientowaliśmy. Nie jest to specjalny problem, opróżnianie jest kosztowne, ale z drugiej strony domy mają własne ujęcie wody więc nie ponosi się kosztów za wodę (często dosyć wysokich). Ewentualnych przykrych zapaszków przy opróżnianiu można uniknąć stosując odpowienie preparaty które raz na jakiś wlewa się do kanalizacji (chyba po opróżnieniu szamba), a opróżniać można nie przez otwieraną klapę z której zapaszki się ulatują tylko zamontować wpuszczoną do szamba rurę ze złączkę taka jak na zakończeniu węża w "szambowózkach" :-) Ktoś tu mam wrażenie lekką panikę próbuje zasiać nie bardzo mając pojęcie o czym mówi ;-) Mieszkanie w domu to wieksza przyjemność niż w bloku, ale też inne obowiązki i koszty. Nie zawsze oznacza, że większe, bo koszt utrzymania mieszkania 70-80 m2 jest czasami taki jak przy 2x większym domu. Jak to zawsze bywa każda sroczka swój ogonek chwali ;-) Więc najlepiej zdecydować samemu kierując się własnym "rozumkiem" i wiedzą z przynajmniej kilku źródeł nie jednym postem na forum, fachowców zwykle na forach internetowych mnóstwo, a z fachowością różnie to bywa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Eko Development - Zielone Łomianki IP: *.chello.pl 29.11.06, 12:36 Z tego co wiem to standard jaki się zakłada przy szambie tej wielkości to w wypadku 4-osobowej rodziny jedno opróżnianie na miesiąc. Pewnie, że lepsza byłaby kanalizacja, ale chyba z szambem też da się jakoś żyć. Przy tej cenie - według mnie, choć nie wszyscy tutaj się z tym zgadzają, dość atrakcyjnej - nie da się uniknąć kompromisów. A analitycy straszą, że o ile rynek mieszkań trochę zaczyna "stygnąć", to boom na ziemię i domy dopiero się zaczyna. Trudno się zresztą dziwić, bo 3- lub 4-pokojowe mieszkanie w niespecjalnie dobrej lokalizacji kosztuje dziś tyle, co dom kilka kilometrów dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZARUŚ Re: Eko Development - Zielone Łomianki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 18:43 Hm w zasadzie się nie ma sie co dziwić ,że sie "czepiam" w końcu zakup domu to naprawdę duże wydarzenie , ale dopiero po wybudowaniu domu można się w rzeczywistości przekonać czy firma była rzetelna i czy system taki czy inny się sprawdza w użytkowaniu. Mieszkałem w domu , z którego trzeba było opróżniać szambo i w okolicy inne domy równiez miały tę formę utylizacji nieczystości płynnych więc wiem o czym mówię. Odór przy wywozie jest niesamowity , ale może to jest jakies pocieszenie słyszałem , spytajcie się w Gminie porozumiało sie jakoś z gminą w kwestii kanalizacji i zarządajcie dołączenia tego porozumienia jeżeli istnieje do umów - o ile się zorientowałem to NIE MOŻNA bez kanalizacji budować na tak małych działkach w tej okolicy dlatego Eko musiało się w kwestii kanalizacji porozumieć jakoś z gminą , jeżeli tak to może da się wywalczyć kanalizację. Warto by było przyjrzeć się tej kwestii. JA jak się interesowałem tą inwestycją to się zdziwiłem ,że dostali warunki zabudowy z gminy na tak małe działki w mniejscu gdzie nie ma kanalizacji ale jak byłem w gminie to przeczytałem imię i nazwisko naczelnika gminy ciekawe czy to ta sama osoba , która projektowała to osiedle. Tego nie sprawdziłem do końca ,dalej się nie wdrażałem bo zrezygnowałem z zakupu , resztę pozostawiam przyszłym mieszkańcom tego osiedla jeżeli są zainteresowani kwestią kanalizacji - a wieżcie mi WARTO . Jak się już wprowadzicie wspomnicie moje słowa. życzę udanej budowy Nie polecam , ale też nie odradzam tej inwestycji każdy musi sam podjąć decyzję. CZARUŚ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Do Peeska IP: *.compi.net.pl 01.12.06, 12:43 Nie wiem dokad jechalas stamtad 1,5 godziny. Moze na Kabaty? Do centrum w najwieksze korki dojazd zajmuje mi gora 40 min. A zapewniam, ze te "najwieksze korki" sa niczym przy tym co dzieje sie po drodze do Piaseczna czy Janek. Odpowiedz Link Zgłoś
peeska Re: Do Peeska 01.12.06, 22:10 Rozumiem, że Ty mieszkasz w Łomiankach.. To pocieszające co mówisz. Moja siostra wprowadziła się nie dawno i z Łomianek fabrycznych (czyli najbliżej Wawy) na Al. Szucha jedzie zawsze mniej więcej 50 minut. 1,5 h to oczywiście extremum, ale podobno się zdarzyło... Mam nadzieję, że mnie nie spotka, chociaż kto wie.. śniego, deszcze itp... Odpowiedz Link Zgłoś
czesiu71 Re: Do Peeska 02.12.06, 01:25 Ł= metro na odc. Łomianki Centralne - Śrómieście Południowe zajmuje ok. 1 godz., najgorzej jest w poniedziałek (do 1,15 h.), najlpiej w środę (50 min.). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Eko Development - Zielone Łomianki IP: 195.136.23.* 01.12.06, 12:10 Zanim napiszesz jakieś bzdury to czytaj, bo możesz ludzi wprowadzić w błąd.. rodzinna firma? PRK-7? proponuję abyś zapoznał/a się ze stroną internetową firmy albo przejechał/a się metrem które jeździ między innymi dzięki tej firmie (notabene byłej państwowej, z udziałem kapitałowym państwa, a także rozróżnił/a dwie oddzielne inwestycje w Łomiankach. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Eko Development - Zielone Łomianki IP: *.compi.net.pl 01.12.06, 12:44 A ty zanim napiszesz jakies bzdiry to przeczytaj uwaznie ;-) Nikt nie pisal, ze PRK 7 to rodzinna firma tylko, że dziwna.. a to roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
peeska Re: Eko Development - Zielone Łomianki 01.12.06, 22:14 Czy to było do mnie? Nie widzę, by ktoś mylił tu na forum PRK7 z Eko. A po za tym po co te nerwy... zbytnie wychwalanie firmy podważa wiarygodność wypowiedzi ;-), chociaż ja generalnie nie mam jeszcze zastrzeżeń co do firmy - dzieliłam się jedynie wątpliwościami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_ch Re: Eko Development - Zielone Łomianki IP: *.aster.pl 02.12.06, 13:24 Witam przyszlych sasiadow! Ciekawa jestem ile osob, ktore zagladaja na forum podpisalo umowy z Eko? Co do Koscielnej Drogi to rzeczywiscie ma byc to taka duza ulica, ale to jednak kawalek od naszych domkow. A co do dojazdu to miejsmy nadzieje, ze niedlugo po oddaniu osiedla zostanie oddana stacja metra Młociny(planowana na poczatek 2008 roku). Sporo skrociloby to dojazd do centrum. Na razie nie jest tragicznie, ale dobrze tez nie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
peeska Re: Eko Development - Zielone Łomianki 02.12.06, 20:47 my podpisaliśmy rezerwacyjną Odpowiedz Link Zgłoś
rafalwi Re: Eko Development - Zielone Łomianki 02.12.06, 23:16 hej nie martwi Was woda ze studni gł. 7 metrów ? Rafal Odpowiedz Link Zgłoś
peeska Re: Eko Development - Zielone Łomianki 03.12.06, 15:39 Przyznam, że nie interesowaliśmy się tym, ale w końcu to chyba nie problem założyć dobre filtry...? Odpowiedz Link Zgłoś
niemnozko Re: Eko Development - Zielone Łomianki 04.12.06, 20:09 szczerze mowiac, podobnie nie ufam jakosci wody z wodociagow miejscich, jak ze studni - mozna zalozyc filtry albo kupowac wode do picia w baniakach. chociaz jakis czas temu wpadl mi w rece raport o wodach mineralnych i wyglada na to, ze zamiast kupowania niektorych wod [nie pamietam nazw], z takim samym skutkiem moglibysmy sie napic wody z kranu. mysle, ze nie mozna dac sie zwariowac - wiadomo, ze wiekszosc z nas najchetniej zamieszkalaby w wielkim domu z basenem, na ogromnej dzialce, z ekologicznym ogrzewaniem, wlasna oczyszczalnia sciekow i ujeciem wody oligocenskiej. ale coz... mysle, ze w lomiankach bedzie nam bardzo dobrze. pozdrawiam przyszlych sasiadow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Eko Development - Zielone Łomianki - do gościa IP: *.chello.pl 03.12.06, 08:43 Widzę, że masz potężne kłopoty z czytaniem tekstu ze zrozumieniem (jak większość polskiego społeczeństwa). NAWET W TEMACIE WŁASNEGO POSTU MASZ NAPISANE O JAKIEGO DEVELOPERA CHODZI!!!!!!! Ale specjalnie dla Ciebie powtórzę: EKO DEVELOPMENT, Osiedle Zielone Łomianki. Nie musisz mi wyjaśniać jaką firmą jest PRK - 7 (Przedsiębiorstwo Robót Kolejowych). Widzę, że złośliwość i tępota umysłowa nadal są dominującymi cechami tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norbert Re: Eko Development - Zielone Łomianki IP: *.acn.waw.pl 14.01.07, 20:59 Przyszłych sąsiadów zapraszam na forum osiedla: www.zielonelomianki.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
peeska Re: Eko Development - Zielone Łomianki 18.01.07, 16:00 Mamy też takie forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=44926 Sporo już na nim napisaliśmy. Również zapraszam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_ch Uwazajcie na Eko Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 11:50 Chcialabym ostrzec przyszlych kupujących firmy Eko przed jakimkolwiek zaufaniem do tej firmy. My pomimo ze to jedno z pierwszych ustalen juz sie na niej zawiedlismy. Od poczatku bylismy przekonani, ze w projekcie domu chcemy dokonac jedna wieksza zmiane czyli przeniesc kuchnie w inne, naszym zdaniem o wiele lepsze miejsce. Obecny rozklad nie podoba nam sie tak bardzo, ze powaznie zastanowilibysmy sie nad zakupem tego domku. Od poczatku tez o tym fakcie informowalismy kazda mozliwa osobe z Eko Development. Oczywiscie prosilismy o taka informacje na pismie (mamy maila od Eko z potwierdzeniem, ze taka zmiana bedzie mozliwa i ze jej koszt wyniesie 2 tys.) Jednak powiadomiono nas, ze potwierdzenie w formie umowy dostaniemy po podpisaniu umowy przedwstepnej i sie niestety na to zgodzilismy. Zapewniono nas ze do tej pory nie zostana wykonane zadne prace, ktore uniemozsliwylyby ta zmiane! Po podpisaniu umowy wrocilismy do tematu i okazalo sie, ze na zmiane jest za pozno, bo kominy juz zostaly wymurowane itp. Do tego kierownik budowy zapytal sie nas czy mamy to na pismie, bo jezeli nie... to wiadomo. Mam jeszcze nadzieje na pomyslne rozwiazanie tej sprawym, bo wszystko zalezy od uczciwosci i checi developera. Jak sie sprawa potoczy na pewno poinformuję... Przestrzegam i pozdrawiam wszystkich obecnych i przyszłych kupujących Odpowiedz Link Zgłoś
norbert_j Re: Eko Development - Zielone Łomianki 22.01.07, 22:10 Witaj peeska - wysyłam maile i zgłoszenia, ale sobie nie poczytam tego forum jeśli mnie nie dodasz... ;) dzięki, Norbert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: summi Re: Eko Development - Zielone Łomianki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 15:44 Hm zastanawiam się nad zakupem domu w nowym etapie. Wiem ,że podnieśli cenę ,ale powiedzcie uczciwie czy jesteście z nich zadowoleni czy macie jakieś zastrzeżenia do tego developera? summi Odpowiedz Link Zgłoś
derbeste Re: Eko Development - Zielone Łomianki 23.01.07, 16:57 Ja zwróciłm uwagę, że Eko jako chyba jedyna firma budująca w Łomiankach w podstawowej cenie oddaje dom w tzw. stanie deweloperskim (wew. tynki, instalacje itd.). Ceny Dompolu, Magaja, Sławbudu to stan surowy zamknięty (czyli goła cegła wew. domu). Wg mojej orientacji doprowadzenie surowego domu (ok. 200 m2) do tzw. stanu deweloperskiego to w zależności od zastosowanych materiałów pomiędzy 100 a 150 tysięcy PLN - a więc spora sumka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgryz Re: Eko Development - Zielone Łomianki IP: *.gprspla.plusgsm.pl 23.01.07, 23:29 Przesadzasz można to zrobić na dobrych materiałach do 100zł. Wykończenie max 200tys. W łomiankach buduje w stanie dewelopreskim Dompol, PRK 7 przy Jeziornej- tu są WSZYSTKIE media. Oddane obok PRK - Osiedle Jeziorna rówież było w st. deweloperskim. A szczerze mówiąc przyglądałem się inwestycji Eko i ..... nie:( nie wierzę w osiedle ogrodzone bo droga będzie przelotową. Działki może metrażem duże ale z przodu i z tyłu odległości są małe wszystko poszło na boki. NO i to szambo!! Ale życzę wszystkiego dobrego inwestorom.... serio:) Odpowiedz Link Zgłoś
raash Re: Eko Development - Zielone Łomianki 24.01.07, 09:49 Mam wrażenie, że dosyc często widzę to przypadkowe wspomnienia o tej inwestycji Dompolu szczególnie w tym wątku (zawsze z kont anonimowych).. Może starczy tej reklamy ?? Co to Twojej wiary to się zgadzam, bo tak się składa, że developer nigdzie nie mówił, że droga będzie wewenętrzna co najwyżej, że będzie w normalnym stanie oddana (kostka or SMLT). Patrzę się na pan działki i nie wiem co Ci się "na bok" rozjechało działka pod połówke bliźniaka jest szeroka na 12 metrów głęboka na 22,5 m po odjęcie wymiarów budynku wychodzi ok 4,5 metra z boku i ok 11-12 metrów na tył i przód posesji ?? Gdzie masz ten rozjazd na boki ?? Za życzenia nie dziękuję, żeby pecha nie przynieść ;-) Szczerze :-] Odpowiedz Link Zgłoś
derbeste Re: Eko Development - Zielone Łomianki 24.01.07, 12:31 >>Przesadzasz No cóż widziałem kosztorys na taki dom 100 Tys. Netto !!! (w tym robocizna 35 tys.). >>Szambo Centrum Łomianek (np. Sierakowska) nie ma kanalizacji Patrząc na standard wykończenia dompolu (www.dompol.home.pl/klonowy_park/stand_wyk.php) jakoś nie widzę tego stanu deweloperskiego (są tylko instalacje a i te np. wodno-kanalizacyjna doiprowadzone tylko do budynku, ani słowa o wnętrzu. A ceny. Dompol o 100 tys. droższy (w stanie surowym). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darling Re: Eko Development - Zielone Łomianki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 13:20 Hm wykończenie do stanu developerskiego w zależności od standardu wynosi około 80-100tys zł. Rzeczywiście Eko oddaja budynki w stanie developerskim ,ale czy porównywaliście również metraż działek jakie oferują poszczególni developerzy? Czy porównywaliście metraż powierzchni użytkowej ? Nie można porównywać ceny domu o powierzchni 152m2 i np 200m2 - stąd wynikają między innymi różnice w cenach , oczywiście brać trzeba pod uwage lolalizacje i zagęszczenie danego osiedla notabene przy działkach 270m2 w Eko jest duże stąd niewątpliwie też atrakcyjna cena. Z metrażem działki np 500 czy 800m2 inwestycja Eko byłaby w podobnej cenie co konkurencja ponieważ konkurencja : DOMPOL ,SŁAWBUD , ELMIS mają o wiele większe działki w swojej ofercie. darling Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgryz Re: Eko Development - Zielone Łomianki IP: *.gprspla.plusgsm.pl 24.01.07, 16:57 Widzę, że posiadanie innego zdania o Eko jest karalne. Nie reklamuję Dompolu bo wybrałem inną inwestycję. Eko oglądałem i każdy ma swój gust. Co do wykończenia: koszt instalcji to okolo 70 tyś a reszta to trzeba liczyć min. 1000zł/m2. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duus Re: Eko Development - Zielone Łomianki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 18:54 Rzeczywiście bardzo agresywne ataki pojawiają się na tym forum ze strony osób , które deklarują ,że kupiły dom-ek w EKO . Niemartw się Zbryz to normalne przecież ci ludzie podpisali już umowy i nawet jak mają jakieś wątpliwości co do oferty ,na którą się zdecydowali to przecież przed innymi muszą się pochwalić jakiego to dobrego zakupu dokonali a prawda jest taki : KAŻDY MA INNY GUST INNE MOŻLIWOŚCI FINANSOWE I OCZEKIWANIA - ja n aprzykład wolę DOM wolnostojący na dużej działce - jak już zmieniać mieszkanie na dom to na DOM a nie domek z działeczką 270m2 ,ale to jest moje prywatne zdanie i mam do tego prawo - wolę przestrzeń. duus Odpowiedz Link Zgłoś
raash Re: Eko Development - Zielone Łomianki 24.01.07, 22:08 Gość portalu: duus napisał(a): > Rzeczywiście bardzo agresywne ataki pojawiają się na tym forum ze strony osób > które deklarują ,że kupiły dom-ek w EKO . Ooooo a mógłbyś jakiś przykład podać "agresywnego ataku" ?? Cytat na przykład .. Czy też tak sobie, a muzom piszesz ?? BTW: Powiedz "zgryzowi", żeby się ustosunkował do mojego pytania, gdzie mu się działki rozjechały na bok jakoś nie widzę odpowiedzi .. jakieś predyspozycje do prowadzenia wymiany argumentów czy też za chwilę nowych pan X (gość portalu) się pojawi w dyskusji. > Niemartw się Zbryz to normalne > przecież ci ludzie podpisali już umowy Cóż bronią tego co kupili (tak jakby ich własności) .. Hymm .. rzeczywiście miażdżący argument ;-P > i nawet jak mają jakieś wątpliwości co > do oferty ,na którą się zdecydowali to przecież przed innymi muszą się > pochwalić jakiego to dobrego zakupu dokonali Poważnie, a jakiś przykład tego chwalenia się cytat np: mógłbyś podać ? Bo wątek służył raczej zebraniu opinii o developerze i "skrzyknięciu się" sąsiadów. A wątpliwości owszem mieli sporo i się nimi na prywatnym forum wymienili, co mogli w umowach zmienić zmienili i śpią spokojniej nieco .. czego i Tobie życzę. > a prawda jest taki : KAŻDY MA > INNY GUST INNE MOŻLIWOŚCI FINANSOWE I OCZEKIWANIA - ja n aprzykład wolę DOM > wolnostojący na dużej działce - jak już zmieniać mieszkanie na dom to na DOM a > nie domek z działeczką 270m2 ,ale to jest moje prywatne zdanie i mam do tego > prawo - wolę przestrzeń. Cóż pogratulować GUSTU (przez wielkie G.. jak G..) IMHO skromności też pogratulować. Cieszę się również że odkryłeś, że "ludzie różne gusty mają" .. Mam nadzieję, że pewnego dnia również odkryjesz, że "o gustach się nie dyskutuje ". To tyle jeszcze tylko mała prośba przestań zamulać ten wątek niektórzy spodziewają się w nim jakichś argumentów za/przeciw, opinii etc. o TYM KONKRETNYM developerze. Chcesz się POCHWALIĆ GUSTEM i MOŻLIWOŚCIAMI finansowymi idź chwal się please gdzieś indziej. Ripostę sobie daruj, zajrzałem tylko, aby sprawdzić czy ktoś z nowych sąsiadów nie odezwał. Sąsiadem nie jesteś, zarejestrowanym użytkownikiem forum również, konkretów żadnych so ... welcome to may ki.ll file ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgryz Re: Eko Development - Zielone Łomianki IP: *.gprspla.plusgsm.pl 25.01.07, 09:03 > Ooooo a mógłbyś jakiś przykład podać "agresywnego ataku" ?? Cytat na przykład . > . Przeczytaj ton swojego postu i zastanów się jak skomentowałeś wyboru domu.... Ja wolę segment nawet droższy od domu ale sznuję czyjść wybór. > BTW: Powiedz "zgryzowi", żeby się ustosunkował do mojego pytania, gdzie mu się > działki rozjechały na bok jakoś nie widzę odpowiedzi .. jakieś predyspozycje do > prowadzenia wymiany argumentów czy też za chwilę nowych pan X (gość portalu) si Byłem na budowie patrzyłem i odległości płotów z przodu i z tyłu są moim zdaniem małe. Ja wybrałem segment gdzie mam z przodu 10m i z tyłu 10. I chyba tyle, z szacunku dla reszty czytelników nie będę więcej zamulać, bo chyba tak nazywane jest inne zdanie w dyskusji. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
raash Re: Eko Development - Zielone Łomianki 25.01.07, 11:56 Gość portalu: zgryz napisał(a): > Przeczytaj ton swojego postu i zastanów się jak skomentowałeś wyboru domu.... Doskonale wiem jak skomentowałem wypowiedź dussa, ton miał być własnie taki jaki jest. Z posługiwaniem się ojczystym językiem większych kłopotów nie mam. Jeżeli ktoś mija się z prawdą wyskakując z tekstami "agresywne ataki" to niestety sam się na ripostę wystawia. To że internet jest anonimowym medium (dla znakomitej większości którzy nie raczą się zarejestrować/podpisać), nie oznacza, że wolna amerykana jest bezkarna. Pytałem duus'a o przykład sprzed mojej wypowiedzi jeżeli możesz proszę podaj taki przykład. Możliwe, że duus w normalnej rozmowie na pytanie o argumenty również nazywa "agresywnym atakiem" nie wiem nie znam człowieka. > Ja wolę segment nawet droższy od domu ale szanuję czyjść wybór. Po części Cię rozumiem moja żona też czuje się bezpieczniej w segmencie niż w domu. Coś w tym jest .. > Byłem na budowie patrzyłem i odległości płotów z przodu i z tyłu są moim > zdaniem małe. I ok są małe nie tylko Twoim zdaniem, ale napisałeś, cytat "Działki może metrażem duże ale z przodu i z tyłu odległości są małe wszystko poszło na boki." Stąd moje pytanie co poszło na boki ? Tak BTW: ja bym tej działki dużą nie nazwał, "może i dużą" również nie ;-) Dla mnie chwilowo wystarczy .. Przestanie "starczać" będę się zastanwiał może nad czymś większym . Pytałem również o pytanie skąd masz wiadomości o tym że droga będzie zamknięta na terenie osiedla, cytat: "A szczerze mówiąc przyglądałem się inwestycji Eko i ..... nie:( nie wierzę w osiedle ogrodzone bo droga będzie przelotową. " Nie znalazłem takiej informacji, że droga ma być zamknięta na terenie osiedla. Pisząc takie rzeczy sugerujesz, że taka infromacja jest gdzieś podana, co może wprowadzić ludzi którzy szukają info o tej inwestycji w błąd. > Ja wybrałem segment gdzie mam z przodu 10m i z tyłu 10. Super gratuluje !! Szczerze i bez podtekstów !! > I chyba tyle, z szacunku dla reszty czytelników nie będę więcej zamulać, bo > chyba tak nazywane jest inne zdanie w dyskusji. Zamulaniem pisanie postów bez związku z tematem i wywody bardzo luźno związane/lub wcale z tematem. Powiedz mi jak według Ciebie należy skomentować wypowiedź wypowiedź człowieka który: 1. Pisze w wątku o konkretnym developerze nie odnosząć się w żaden konstruktywny sposób do tej inwestycji. 2. Komentuje wypowiedzi innych mijąc się z prawdę vide "agresywne ataki". 3. W sposób delkatanie mówiąc "niesmaczny" wyskakuje z tekstami o "guście i możliwościach finansowych" - o gustach się nie dyskuje poza pewnymi granicami, o pieniądzach w obcym towarzystwie raczej również nie wypada (taki podstawy dobrego wychowania się kłaniają). Tak BTW wśród znajomych gdyby ktoś nowy wyskoczył z podobnymi rewelacjami spotkałby się z pełnym politowania usmiechami i tyle .. Inne zdanie nie jest zamulaniam i nigdy czegoś takiego nikt nie twierdził, ale jeżeli przytaczasz jakieś opinie, należy się spodziewać kontrargumentów lub prośby o infromację skąd wziołeś takie czy inne wnioski. Jeżli duss uważa, że zbijanie czyichś argumentów własnymi jest "agresywnym atakiem" coż to sporo mówi o umiejętności prowadzenia dyskusji, nieprawdaż ?? Jeżli masz ochotę prowadzić tą dyskusje pisząc o konkretach nikt Ci nie broni, ale mój ostatni post był kierowany do duss'a, jeżeli chcesz bawić się jego adwokata cóż internet przyjmie wszytsko, ale IMHO dorosły człowiek powinnien umieć sam swojej racji bronić, a jeżeli tylko wpadł napisał co my pierwsze do głowy przyszło to po co kogoś takiego bronić ?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyraash Re: Eko Development - Zielone Łomianki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 10:27 raash idź się leczyć człowieku skąd w Tobie tyle jadu i agresji - współczuję Twoim przyszłym sąsiadom. Ewka Odpowiedz Link Zgłoś
raash Re: Eko Development - Zielone Łomianki 28.01.07, 14:23 Gość portalu: antyraash napisał(a): > raash idź się leczyć człowieku skąd w Tobie tyle jadu i agresji Dzięki za troskę :-) Czuję się upomniany ... Cóż Freud powiedział by, że ukształtowała rzeczywistość więc po części społeczeństwo, którego jesteś statystyczną lub nie próbką ;-))))))) > współczuję Twoim przyszłym sąsiadom. Mam nadzieję, że sami ocenią .. P.S. Jak ja kocham tutejsze dyskusje, użycie argumentów = oplucie na forum .. a odpowiedzi i nie ma i nie będzie ;-/ Ech .. Więcej luzu Ewa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peeska Re: Eko Development - Zielone Łomianki IP: *.eu.org 29.01.07, 16:57 A ja wolę malutki ogródek, bo nie mam siły roboczej, która by mi go utrzymywała w porządku... Odpowiedz Link Zgłoś
norbert_j Re: Eko Development - Zielone Łomianki 31.01.07, 00:43 Gość portalu: peeska napisał(a): > A ja wolę malutki ogródek, bo nie mam siły roboczej, która by mi go utrzymywała > w porządku... W końcu rozmowa zeszla na topic:). Ostatnio znajoma która kupiła 1500m działkę żaliła się, że nie będzie się miał kto sprzątaniem zająć... i tak sobie pomyslałem, że są momenty kiedy małe jest piękne - na przykład na jesieni;) pozdr. Norbert ps. peeska - dodaj mnie pliz do prywatnego forum, za tydzień podpisujemy umowę na II etap i chętnie poczytam co w niej można jeszcze zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peeska Re: Eko Development - Zielone Łomianki IP: *.eu.org 29.01.07, 16:56 Moja siostra wybrała dompol, ja EKO. Może to kwestia tego, kto jak potrafi, ale jej nie udało się wykończyć do stanu developerskiego za 70.000.... Chociaż przyznaję, że kubatura domu z zewnątrz ciekawsza. (Bo rpojket wewnętrzny i tak każdy dopasowuje do włąsnych potrzeb) Odpowiedz Link Zgłoś
derbeste Re: Eko Development - Zielone Łomianki 29.01.07, 11:48 Wniosek z całej dyskusji jest jeden. Można wybrać tańszą ofertę Eko - mniejszy dom i maleńka działka albo droższą ofertę innegeo developera odpowiednio większe parametry. Wszystko kwestia możliwości finansowych. Truizm ale ciężko go niektórym pojąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyraash Re: Eko Development - Zielone Łomianki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 12:48 No tak zgadzam się z przedmówcą , każdy wybiera to na co go stać - tańsze lecz mniejsze domki - bliźniaki i małe działki w EKO DEVELOPMENT lub duże domy na dużych działkach u innych developerów budujących w Łomiankach (HM INVEST , DOMPOL , ELMIS)więc Rash , nie ma się co denerwować na tych , którzy mają środki finansowe ,żeby pozwolić sobie na droższe i w związku z tym większe domy i działki , takie jest życie jednych stać na małe mieszkanie , innych na duże , jeszcze jedni wybierają małe domki i działki w EKO a innych stać na duże domy i działki np w HM INVEST lub DOMPOL. Ofeta EKO jest atrakcyjne cenowo ze względu na małe powierzchnie domów ( 150m2) i małe działki 270m2 taka jest prawda . Wiadomo ,że dom większy np 200m2 na większej działce np 900 lub 1000m2 będzie odpowiednio droższy więc nie ma się co podniecać tak bardzo niby dobrą ceną ,ale z drugiej strony oczywiście każdy musi wziąć pod uwagę swoje możliwości finansowe i wybrać dom taki na jaki go stać i wielkości odpowiadającej jego potrzebom jeżeli posiada odpowiednie zasoby finansowe. EW-ka Ew-ka Ew-ka Odpowiedz Link Zgłoś
raash Re: Eko Development - Zielone Łomianki 29.01.07, 14:00 Gość portalu: antyraash napisał(a): > więc Rash , nie ma się co denerwować na tych , którzy mają > środki finansowe, żeby pozwolić sobie na droższe i w związku z tym większe > domy i działki , takie jest życie jednych stać na małe mieszkanie , innych na Chyba miało byś raash więc poczułem się do tablicy wezwany ;-) Z ciekawości gdzie ty widziałaś, że denerwują mnie czyjeś możliwości finansowe ? Wydawało mi się, ze jasno napisałem: primo: irytuje mnie podawanie niejasnych/nieprecyzyjnych/wprowadzających w błąd informacji, secundo: dyskuje totalnie off topic, wątek po coś powstał np: w celu zebrania informacji o developerze, widziałaś gdzieś tutaj pytania o gusta i preferencje forumowiczów w kwestii wielkości domów .. P.S. Napisz na priv gdzie mam rachunek za analize mojej osobowości przesłać ;-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyraash? Re: Eko Development - Zielone Łomianki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 14:15 Przepraszam powinno być Raash EW-ka Odpowiedz Link Zgłoś