Dodaj do ulubionych

JWC Górczewska

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 16:31
Termin odbioru kwartału A z września został przesuniety na luty (napisali nam
o tym w piśmie z grudnia).
Natomiast ponieważ luty też tak jakby właśnie się kończył chodzą słuchy, że
nowy lepszy termin odbioru to czerwiec.
Przypuszczam, że powodem kolejnych opóźnień jest ciężka i ostra zima w
Warszawie.
Czy ktoś coś wie na ten temat?
Obserwuj wątek
    • Gość: Sarar Re: JWC Górczewska IP: *.merinet.pl 27.02.07, 18:03
      Proponuję odwiedzić to forum: www.osiedlegorczewska.waw.pl . Też czekam na
      mieszkanie w tej inwestycji. Opóźnia się to fakt ale co można poradzić.
    • Gość: Karol Re: JWC Górczewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 23:03
      ciężka i ostra zima ? w tym roku?? nie żartuj, albo niech JW nie żartuje.
      • freqpr Re: JWC Górczewska 28.02.07, 09:04
        Współczuję.Opóźnienie musicie kalkulować na poziomie 1-1,5 roku. Najgorzej
        czasowo wygląda w jwc wykończeniówka.Po prostu nie mają pracowników do
        wykonania robót i ściemniają. No chyba, że zima w różnych krańcach Warszawy
        jest różna;-). Budowle DD PD AC idą do przodu. Mam nadzieję, że przynajmniej
        wam nie doliczą wskaźnika inflacjiw okresie opóźnienia.
    • zarembski Re: JWC Górczewska 28.02.07, 17:52
      Podejrzewam, że przerzucili siły na inne inwestycje... Niestety..
      Musicie ich męczyć i walczyć o swoje!
      • Gość: Ania Re: JWC Górczewska IP: *.crowley.pl 06.03.07, 10:10
        i znów przesuneli termin odbioru... załamać się można
        • Gość: Rafal Re: JWC Górczewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 13:15
          na kiedy teraz macie odbior?
          rafal
        • joa21 Re: JWC Górczewska 06.03.07, 13:16

ale przeciez ten wielki blok od strony skrzyzowania jest w calosci wykonczony -
          nie oddaja kawalkami?
          • Gość: Ania Re: JWC Górczewska IP: *.crowley.pl 06.03.07, 14:18
            kwartał D miał być oddany w marcu, a teraz przesunięty na grudzień/styczeń :-(
            • Gość: Sarar Re: JWC Górczewska IP: *.merinet.pl 06.03.07, 14:33
              Moja część czyli kwartał C miał być oddany 31. marca 2007. Na tą chwilę odbiór
              jest przesunięty na wrzesień 2007. Jednak jakiś plus tego jest - więcej kasy
              zbiorę na wykończenie.
              • Gość: trader Re: JWC Górczewska IP: 195.42.249.* 06.03.07, 14:49
                caly budynek jest obrzydliwie brzydki, przytlaczajacy; bez jakiegokolwiek
                smaku - jeden wielki kolchoz...
              • Gość: Guzik Re: JWC Górczewska IP: 62.29.169.* 06.03.07, 15:02
                tak, ale jednocześnie więcej zapłacisz bankowi (np. za ubezpieczenie kredytu do
                czasu wpisania go do Księgi Wieczystej), a jak wynajmujesz, to będziesz
                wynajmować dłużej, a w najgorszym przypadku jak sprawa się przeciągnie do
                przyszłego roku, a nasz cudowny rząd nie przyjmie definicji budownictwa
                społecznego, to jeszcze dopłacisz 15% VAT'u. Same plusy ...
                A tak swoją drogą, to łączę sie w bólu. Ten deweloper to jeszcze chyba nie oddał
                nic w terminie :(
                • Gość: Sarar Re: JWC Górczewska IP: *.merinet.pl 06.03.07, 15:23
                  Jedyne co mnie martwi w tym momencie to VAT. Reszta, że tak powiem nie dotyczy
                  mnie. Jednak myślę, że nasz rząd nie będzie aż takim ignorantem i nie zapomni o
                  'budownictwie społecznym'. Bo jak by to się miało do obiecanych aczkolwiek
                  nierealnych trzech milionów mieszkań.
                  • Gość: Guzik Re: JWC Górczewska IP: 62.29.169.* 06.03.07, 15:27
                    Tak samo jak się ma do 2 stawek podatkowych i rewolucji moralnej (w sumie to to
                    się akurat spełniło, tyle że chyba nie w tym kierunku w którym miało). Ale dajmy
                    spokój z polityka. Trzeba mieć nadzieję, ze tego nie spieprzą i tyle.
    • hernandez Kołchoz a nie budynek mieszkalny...za kilka lat 06.03.07, 16:07
      bedziecie stamtad marzyc o uciecze. O ile jeszcze na ostatnich pietrach da sie
      mieszkac w czyms takim o tyle np.3 pietro to musi byc koszmar, ciemno w
      mieszkaniu, widok na ulice i inne bloki... kolejne brzydkie osiedle
      mieszkaniowe zasrane blokaami gdzie mozna. Codziennie tam przejezdzam i z dnia
      na dzien coraz brzydszy jest dla mnie ten kołchoz
      • Gość: Ania Re: Kołchoz a nie budynek mieszkalny...za kilka l IP: *.crowley.pl 06.03.07, 16:18
        weż tylko pod uwagę, że nie każdego stać na płacenie po 7 tysięcy za metr...

jasne że wolałabym mieszkać na małym kameralnym osiedlu, ale nie mam wolnych
        400 tysi a nie uśmiecha mi się płacenie po 2500 raty kredytowej do końca
        życia...

mam nadzieje, że sytuacja się zmieni i za kilka lat będę mogła się
        przeprowadzić do przyjemniejszego osiedla

pzdr
        • Gość: robson.wawa Re: Kołchoz a nie budynek mieszkalny...za kilka l IP: *.chello.pl 06.03.07, 16:30
          slonko zwroc uwage ze na tym kolchozie ceny juz są po 7500 wiec nie sadze bys
          mogla taniej gdzie kolwiek zamieszkac, ja kupilem dzialke za babicami
          wybudowalem dom pod klucz i mam 140m z walsna dzialka za 400.000 a nie marne 50
          m, liczcie trochje ludziska
          • Gość: Ania Re: Kołchoz a nie budynek mieszkalny...za kilka l IP: *.acn.waw.pl 06.03.07, 17:43
            nie mam zamiaru tracić pół dnia na dojazdy do pracy...

a po drugie w momencie kiedy podpisywałam umowę cena metra wyniosła 3900 :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka