Gość: gość IP: 195.42.249.* 25.05.07, 11:05 Kto jeszcze ze starych klientów Janpula w inwestycji Atrium Pruszków został oszukany? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: roki Re: JANPUL to oszust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 11:37 a co sie stało????????!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: JANPUL to oszust IP: 195.42.249.* 25.05.07, 11:45 No stały przekręt. Moja umowa rezerwacyjna trwala do konca marca, a na nowej cena za metr jest o 1000 zł większa (i to juz po negocjacji). I to jescze by mnie nie zirytowało tak bardzo, bo widzialam ze umowa sie kończy i widziałam co sie dzieje na rynku. W zwiazku z tymm zarezerwowalam inne mieszkanie W TEJ SAMEJ CENIE, ale poniewaz dostalam uspokajające informacje od Janpula, z rezeracji zrezygnowalam. Zreszta jak podpisywalismy ta umowę, to wyraziłam swoje obawy co do jej konstrukcji. Powołali się wtedy na przynależność do Poslkiego Związku Firm Developerskich, i zaręczyli że u nich takie rzeczy nie mają miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość zmiana ceny+klamliwe informacje o pozwoleniu... IP: 195.42.249.* 25.05.07, 11:55 Mało tego, nie dosyc ze nie ostrzegli że może wyniknąc taka sytuacja, a tego wymagałaby uczciwość cywilna, to dowiedzialam sie ze o pozwolenie na budowę wystąpili dopiero na poczatku marca (po wygaśnięciu umów rezerwacyjnych). Więc albo kłamią bezczelnie, albo mają taki burdel w biurze, ze nie widzą na jakim są etapie i jakich informacji mają udzielać. I tu mam PYTANIE do wszystkich. W umowie mam zapis, że developer oświadcza że podjął już działania prawne w celu uzyskania na pozwolenie (początek grudnia). Natomiast sam wniosek wpływa w kwietniu, czyli 4 miesiące później. Czy ja mogę to jakoś wykorzystać? Jak wygląda ścieżka prawna do wydania pozwolenia na budowę, czy rzeczywiści eskompletowanie wszystkich dokumentó tyle może zająć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspektorr Re: zmiana ceny+klamliwe informacje o pozwoleniu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 12:22 oj, Kobieto , zastanów się umowa ,którą zawarłaś wygasła ,jeżeli nie była zawarta w formie aktu notarialnego to nic nie możesz zrobić - twoja głupota kobieto. Dlaczego umowa wygasła? jeżeli umowa cywilno-prawna uległa wygaśnięciu to jasne jest ,że developer nie musi z tobą zawierać innych umów po takiej samej cenie. Mogą podpisać z tobą nową umowę i podać taką cenę jaką chcą , ty oczywiście nie musisz jej akceptować i nie musisz z nimi umowy podpisać.Heh nie znam dogłębnie sprawy ,ale nie możesz developera nazywać oszustem skoro umowa ,którą podpisałaś wygasła. Zanim nazwiesz developera oszustem musisz mu udowodnić w Sądzie ,że od początku gdy podpisywał z Tobą umowę miał zamiar Cię oszukać, ale skoro umowa wygasła nie możesz nazywać developera oszustem ponieważ to ty możesz zostać pozwana za działanie na szkodę firmy przez naruszenie jej dobrego wizerunku - więc ostrożnie ze słowami. Sprawa wyglądała by inaczej gdyby umowa obowiązywała a developer by ją z tobą zerwał wtedy należy ci się zwrot zaliczki lub zadatku wpłaconego. Oj kobieto ty po prostu jesteś sfrustrowana i tyle ale racji nie masz. inspektorr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: zmiana ceny+klamliwe informacje o pozwoleniu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 12:32 a po ile tam teraz metr? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: zmiana ceny+klamliwe informacje o pozwoleniu. IP: 195.42.249.* 25.05.07, 13:10 6300 brutto Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 Re: zmiana ceny+klamliwe informacje o pozwoleniu. 25.05.07, 13:23 Bez obrazy, ale przy 8 tysiacach na Ursusie to nadal jest jeszcze znośna cena. Oczywiście, developerzy wykorzystują nieswiadomość i naiwność kupujących . W tym przypadku kazdy sąd widząc kto odnosi korzysci , a kto straty nie miałby problemu ze wskazaniem tego, kto wykorzystał czyim kosztem taka sytuację. Moim zdaniem nawet jeśli nie ma odpowiedniego paragrafu to z punktu widzenia moralnego i między ludzkiego postawa developera jest wysoce naganna (brak wczesniejszej informacji, dezinformacja, niepełna informacja, trzymanie do końca w niepewności). Mam jednak nadzieję, że wszyscy z tego wyciągna wnioski i moze chociaż kiedys przedstawiciele developera lub ich rodziny spotka podobna przykra niespodzianka w zupełnie innych okolicznościach. Z pewnością byłoby to bardzo SPRAWIEDLIWE. Ludzie się w końcu uczą na takich przykładach nie tylko jak omijać, ale i zastawiać pułapki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: zmiana ceny+klamliwe informacje o pozwoleniu. IP: 195.42.249.* 25.05.07, 13:44 Cena znośna czy nie, mnie na taką po prostu nie stać. Więc tu nie chodzi o to czy stracę 50tys czy nie, tylko o to czy wogólę kupię sobie mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość A moze ktoś zna prawo i doradzi... IP: 195.42.249.* 25.05.07, 13:56 A jeśli chodzi o sprawiedliwość, to już dawno przestałam w nią wierzyć. A rodzinie źle nie życzę. Może ktoś na forum trochę się orientuje w prawie i powie mi czy ten zapis o oświadczeniu, ze developer podjął juz (tj w grudniu) dzialania prawne w celu uzyskania pozwolenia moze sie do czegos przydac. Podczas gdy wniosek wpłynął w kwietniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: zmiana ceny+klamliwe informacje o pozwoleniu. IP: 195.42.249.* 25.05.07, 13:38 oj menszczyzno, dokładnie sobie zdaję sprawe z tego jak wygląda to od strony prawnej, ale dziekuję za uświadomienie. Oczywiście że podpisałam tak skonstuowana umowę, i podejrzewam, ze taką samą podpisały tysiące osób. Chociażby moja siostra w innej inwestycji. Też był określony termin. Tam sprzedaż rozpoczęła się później a już mają pozwolenie i już zaczeli budowę. Więc nie mów mi że nie zostałam oszukana. Obietnica słowna też jest wiążąca. A zostało mi powiedziane, że do takiej sytuacji nie dojdzie. Nie wiem, czy w chwili podpisywania umowy miali zamiar mnie oszukać, być może nawet nie. I wiem, ze nie musza ze mną podpisywac umowy. Ale jeśli zdawali sobie sprawę, że nie dostaną pozwolenia do konca marca. A raczej tak musiało być, skoro wniosek wplynąl dopiero w kwietniu, to mogli uczciwie klientów ostrzec, a nie wciskać im kit o cierpliwości i niemartwieniu się. A tak wogóle, mentalność ludzi mnie zaskakuje. Jak to łatwo wydobyć z siebie nic nie wnoszące pieniactwo i wręcz agresję jak widzi się, że ktoś znajduje się pod wozem, i jak naturalnie przychodzi szacunek i podziw dla jednostek silnych i aktualnie będących na wierzchu. Nie nie jestem sflustrowana, ale radzę swoje żółcie wylewać na wątkach "przepychankach" miedzy wzrostami a spadkami. Lub jeszcze lepiej na wątki dotyczące polityki. Bo tam jest idealne miejsce na takie jałowe wypowiedzi, a nawet wyzwiska. Zresztą takimi wątkami jest też spore zainteresowanie, mozna na nich wykrzyczeć swoje pretensje do świata. A nie konstruktywnie zastanowić się co zrobić zeby bylo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspektorr Re: zmiana ceny+klamliwe informacje o pozwoleniu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 10:22 oj kobjetko , tutaj mamy do czynienia z powiedzeniem ,które w przypadku Polaczków się sprawadza , a mianowicie: "mądry Polak po szkodzie" Teraz będziesz miała nauczkę ,że kupując jakąkolwiek nieruchomość przed podpisaniem umowy powinnaś udać się do prawnika i za cenę kilkuset złotych prawnik udzielił by Ci porady prawnej kobietko i wtedy wiedziałabyś co podpisujesz. Pisząc taki tekst kompromitujesz się stwierdzasz ,że nie wiedziałaś co podpisywałaś heheh godne pożałowanie jeżeli nie znasz się na prawie to trzeba było nie oszczędzać tylko po prostu udać się do kancelarii radcy prawnego lub adwokata i zlecić analizę umowy ,którą miałaś podpisać. Podsumowując: umowa straciła ważność , nie była zawarta w formie aktu notarialnego , miała zapisy na,które się zgodziłaś=sama sobie jesteś winna Kobietko teraz wypij pivko ,które se naważyłaś niestety przykre nie wiedza boli. Moja rada : Przed zakupem następnej nieruchomości skonsultuje się z prawnikiem , to nie boli i w skali całej inwestycji kosztuje grosze a nie teraz biadolisz na forum i przyznajesz się jawnie do swojej deliktatnie mówiąc lekkomyślności sorki ,ale taka jest prawda-brutalnie obnaża wszelkie braki. Komunizm i PRL się skończył teraz każdy musi samemu nauczyć się myśleć i odpowiadać za swoje czyny. P.S jeżeli Twoim zdaniem developer zataił istotne informacje o uzyskaniu decyzji na budowę co mogło mieć wpływ na umowę ,którą zawarłaś to .... radzę Ci wydać kilkaset złotych i udać się po poradę prawną do radcy prawnego lub adwokata. inspektorr Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 Re: zmiana ceny+klamliwe informacje o pozwoleniu. 26.05.07, 10:54 > Przed zakupem następnej nieruchomości skonsultuje się z prawnikiem , to nie > boli Ale kosztuje chorendalne pieniądze bo dostęp do zawodów prewniczych trzyma mafia-sitwa i dopuszcza tylko wybranych. I poprzednie rządy w ogóle się tym nie zajęły. W tej sytuacji porada prawna zapewniona ze strony dewelopera nie byłaby niczym nieludzkim.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspoektorr Re: zmiana ceny+klamliwe informacje o pozwoleniu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 11:04 Zgodnie z obowiązującą doktryną "nieznajomość prawa szkodzi" i dura lex sed lex myślę ,że te paremie łacińskie są Wam znane. Jednak najbardziej szkodzi ludzka lekkomyślność czyli w tym przypadku lekkomyślność tej Pani ,która teraz biadoli nad własnym losem a sama doprowadziła do tej sytuacji. Jednak obstaję przy swoim zdaniu ,że kilkaset złotych za poradę może nas uratować od straty większych kwot- więc się opłaca a czasy gdy za Polaków myślała władza mam nadzieję już minęły bezpowrotnie lub mijają. Jak ktoś jest nieprzystosowany do życia to trudno. inspektorr Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 Re: zmiana ceny+klamliwe informacje o pozwoleniu. 26.05.07, 13:31 > Jak ktoś jest nieprzystosowany do życia to trudno. Chyba do życia w Polsce? Powiem Ci, że ja mam 30 lat, mieszkanie, dobrą pracę itp. ale nie czuję się przystosowany do życia w Polsce. Myśle, że im lepiej ktoś przystosowany , tym większa ........ z niego jest. Chociażby temat zawodów prawniczych. Prawo to jedno, a dobry obyczaj to drugie. Jeśli nie jest to pojęcie precyzyjne to może słowo "dobre wychowanie i maniery" będą lepsze. Chodzi o to, że tylko cyniczną szuję stać na to , aby zwodzić człowieka, który powierza mu często dorobek własnego życia. Jest to de facto wyraz pogardy dla takiej osoby i to w imię czego? W imię 500 plm na metrze kwadratowym. DLatego też mam szczerą nadzieję, że kto jak sobie pościele , tak się wyśpi i kiedyś też zostanie w taki sam sposób potraktowany (ewentualnie jego dzieci, jeśli on nie zdąży). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspektorr Re: zmiana ceny+klamliwe informacje o pozwoleniu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 13:11 A co Ty magister myślisz ,że w krajach tzw zachodu jest inaczej? Mieszkałem przez wiele lat w Niemczech i Francji i z nie jednego pieca chleb jadłem. Prawo musi być - oczywiście nie jest doskonałe ,ale trzeba go ,przestrzegać a nie stosować tam gdzie nam akurat pasuje. Umowy są po to żeby ich dotrzymywać - w przeciwnym razie podpisywanie umów NIE MIAŁO BY SENSU. Pani ,która czuje się poszkodowana chyba wiedziała co robi podpisując umowę z określonym terminie i na pewno musiała się liczyć z tym ,że po upływie danego w umowie terminu , podpisana umowa wygaśnie? czyż nie? Po wygaśnięciu umowy developer nie jest zobowiązany podpisać z nią następnej umowy na tych samych warunkach. Może po prostu nie miał ochoty? Jedno Wam powiem: MIAŁ DO TEGO PRAWO i tyle. Chcecie ,żeby ścigać przestępców , chcecie żeby inni przestrzegali prawa to SAMI TEŻ TO RÓBCIE nawet gdy prawo nie jest doskonałe. Jednak w przypadku gdy termin się skończył Pani ,która się czuje poszkodowana jest sama sobie winna - swojej lekkomyślności i braku przygotowania do życia w kapitalistycznym ustroju. inspektorr Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 Re: zmiana ceny+klamliwe informacje o pozwoleniu. 27.05.07, 14:34 > A co Ty magister myślisz ,że w krajach tzw zachodu jest inaczej? > Mieszkałem przez wiele lat w Niemczech i Francji i z nie jednego pieca chleb > jadłem. To pewnie wiesz, jaki jest stosunek procentowy ceny porady prawnej do średniej pensji w tych krajach i jak wygląda rynek usług prawniczych. To , że "jadłeś" nie oznacza więc, że "zjadłeś". Jednak w > przypadku gdy termin się skończył Pani ,która się czuje poszkodowana jest sama > sobie winna - swojej lekkomyślności i braku przygotowania do życia w > kapitalistycznym ustroju. a la Bananarepubliken :-))) widzę, że Ty w bananowym kapitaliźmie czujesz się jak ryba w wodzie....GRATULUJĘ! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspektorr Re: zmiana ceny+klamliwe informacje o pozwoleniu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 10:35 Widzę ,że brak Tobie argumentów Magister i jak dla Ciebie Francja lub Niemcy to "bananowe Republiki" .... to wszystko tłumaczy. Kapitalizm jest najlepszym obecnie choć nie idelanym ustrojem politycznym chyba ,że ktoś lubi komunizmi , socializm lub inne hybrydki... Ty chyba jesteś za utopią... ,ale utopia była jedna Atlantyda i jej nie było... a ta Pani - kobetka jest sama sobie winna swojej lekkomyślności i jakby ktoś jej powiedział ,że za miesiąc dostanie 100mlnzł za podpisanie umowy to też by uwierzyła , nie mając tego nawet na piśmie? hehehehe naiwniacy=polaczki to wszystko na temat tego wątku. inspektorr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspektorr Re: zmiana ceny+klamliwe informacje o pozwoleniu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 10:52 Hm a może wprowadzimy zasadę ,że umowy można podpisywać tylko i wyłącznie po wydaniu opinii przez zatrudnionego przez siebie prawnika co ? heheeheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 Re: zmiana ceny+klamliwe informacje o pozwoleniu. 28.05.07, 11:19 > Widzę ,że brak Tobie argumentów Magister i jak dla Ciebie Francja lub Niemcy > to "bananowe Republiki" .... to wszystko tłumaczy. Nic nie tłumaczy, bo źle zrozumiałeś. To Polska jest republiką bananową, a nie demorkacje starej Unii, bo to tam jest dobry dostęp do usług prawniczych i ludzi stać na nie. I na tym ŻERUJĄ tacy właśnie developerzy. Wydawało mi się, ze to proste i zrozumiałe....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość polaczki=... IP: 195.42.249.* 28.05.07, 11:23 Coraz bardziej mam wrażenie, że polaczki= "nie przepuszczę żadnej okazji do żadnej przepychanki, w ostateczności moze byc słowna" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: zmiana ceny+klamliwe informacje o pozwoleniu. IP: 195.42.249.* 28.05.07, 10:41 Czy ja powiedziałam, ze nie widziałam co podpisuję. Oczywiście, ze widziałam. Mogłam się konsultować z prawnikiem do woli. Zapis umowy był nienegocjowalny. Termin moim zdaniem wystarczająco odległy. U pozostałych developerów umowa była skonstruowana tak samo. Zresztą czy ja mam pretensję o to, że umowa się skończyła? Mam pretensje jedynie o to, że zostały mi udzielone niepełne, a wręcz nieprawdziwe informacje. Dla mnie odpowiedz udzielona na poczatku marca, że pozwolenie będzie być moze pod koniec miesiąca, podczas gdy nie złożony został jeszcze wniosek to kłamstwo. Po za tym, kto Ci dał prawo nazywac swój naród Polaczkami. Co pewnie Ty się czujesz lepszy, inteligentniejszy, bardziej przewidujący, nie to co reszta Polaczków. Nie załozyłam tego forum aby biadolić. Juz bardziej dac upust złości. Troche po to, że to jedyna forma zemsty. Troche po to, ze po cichu licze na to że ludzie moze znowu zastanowią sie nad tym problemem i moze padna jakieś pomysły, żeby to jakoś uregulować. Moze niech umowy rezerwacyjne zostaną jakoś zaklasyfikowane prawnie, moze ustalic jeden wzór umów dla wszystkich developerów? itp. PS. Dziękuję Magister za wstawienie się:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspektorr Re: zmiana ceny+klamliwe informacje o pozwoleniu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 10:51 Hmm a może ustalić wzory umów dla wszystkich transakcji odgórnie nie tylko oczywiście na nieruchomościach i tak w ten sposób PAni-kobietka popisuje się kolejną nieznajomością prawa i proponuje złamać podstawową zasadę - SWOBODĘ ZAWIERANIA UMÓW , radzę pochodzić na kursy doszkalające lub zasięgnąć narpawdę porady prawnika po prostu bo teraz to się Pani kompromituje , a to o Pani dobrze nie świadczy. inspektorr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mentor Re: zmiana ceny+klamliwe informacje o pozwoleniu. IP: 212.2.101.* 28.05.07, 11:37 inspektorr, ty zasięgnij porady lekarza specjalisty. jak skończą strajk. i przeproś panią zanim pójdziesz. co pozytywnego miały tu wnieść twoje wypowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspektorr Re: zmiana ceny+klamliwe informacje o pozwoleniu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 13:44 Mentor na"ty" jeszcze nie jesteśmy i nie będziemy Jak piszesz to zachowaj przynajmniej odpowiednią firmę czyli "Ty" Inspektorr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mentor Re: zmiana ceny+klamliwe informacje o pozwoleniu. IP: 212.2.100.* 28.05.07, 13:50 celowo było "ty". przy tym poziomie wypowiedzi nie może być inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspektorr Re: zmiana ceny+klamliwe informacje o pozwoleniu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 15:54 Oj Mentor rodzice nie nauczyli Cię szacunku do drugiej osoby nawet jak się z jej poglądami nie zgadzasz? oj kiepsko kiepsko ,nie potrafili Cię wychować ?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mentor Re: zmiana ceny+klamliwe informacje o pozwoleniu. IP: 212.2.100.* 28.05.07, 16:51 inspektorr, chyba jednak nie nadążasz. nie chodzi o to, że masz jakieś tam pożal-się-Boże poglądy. podobno nawet krowa ma (tyle że nie zmienia). chodzi, inspektorr, o sposób prezentacji. łapiesz? acha, z szacunkiem do mamusi i tatusia, z szacunkiem proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: zmiana ceny+klamliwe informacje o pozwoleniu. IP: 195.42.249.* 28.05.07, 12:12 huhu, niedosyć że inspektorr to jeszcze prrawnik. Zapomniałam, ze wasze pokolenie "nie PRLowskie" jest wszechstronnie wykształcone. W przedszkolu angielski, niemiecki, francuski i np. japoński, zeby mój Jaś był lepszy. Cztery kierunki na SGHu (bez urazy dla SGH). Pięć fakultetów i praktyki w najlepszych firmach. A później odbijanie sobie stresu na forach. Oczywiście, ze nie znam prawa. I szczerze, nie mam zamiaru znać. A przydatne informacje może znajde jak bedą potrzebne, czy tez dobrzy ludzie na forum podpowiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
juna5 Re: zmiana ceny+klamliwe informacje o pozwoleniu. 28.05.07, 12:43 nam też mówili juz w październiku że niebawem pozwolenie na budowę bedzie,a pod koniec listopada przypadkowo zadzwonilismy do biura zapytać jak ida postępy, to pani poweidziął że ceny wzrosły o 1100 na metrze (wczesniej m2 kosztował 4100). Zrezygnowaliśmy. A z tego co tu słysze to 5300 jest juz ceną niaktualna, bo teraz jest 6300. I nawet jezeli nie łamia prawa, to wprowadzaja człowieka w bład i działąja z moralnego punktu widzenia nieuczciwe, nieinformując klientów o planowanych zmianach, a tym bardziej o tym, że pozwolenia na budowę jak nie mieli ponad pół roku temu, jak przypuszczam nadal nie mają. W całej tej sprawie "JANPUL to oszust" przykre jest to, że najbardziej dotyka to zwykłych ludzi, którzy chcą kupić mieszkanie nie na handel, ale żeby móc rozpocząć samodzielne życie. Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 Re: zmiana ceny+klamliwe informacje o pozwoleniu. 28.05.07, 12:44 > W całej tej sprawie "JANPUL to oszust" przykre jest to, że najbardziej dotyka > to zwykłych ludzi, którzy chcą kupić mieszkanie nie na handel, ale żeby móc > rozpocząć samodzielne życie. Czyli POLAKÓW - zwykłych Polaków. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
jpginvestments Re: JANPUL to oszust 27.02.18, 13:24 Szanowni Państwo, W związku z pojawiającymi się w Internecie oraz umieszczonymi na samochodach informacjami o rzekomym bankructwie spółki JPG Investments Sp. z o.o. Nowe Miasto Pruszków I sp.k., wyjaśniamy iż nie zachodzą przesłanki do ogłoszenia upadłości Dewelopera. Rozpowszechnianie powyższych nieprawdziwych informacji, jest działaniem mającym na celu naruszenie dobrego imienia Spółki i stanowi wykroczenie z art. 26 ust. 1 ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, w zakresie którego w dniu 9 lutego 2018 roku spółka JPG Investments Sp. z o.o. Nowe Miasto Pruszków I sp.k. złożyła do Prokuratury zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa. Jednocześnie informujemy, iż podmioty rozpowszechniające ww. nieprawdziwe informacje, działając w złej wierze złożyły również do Sądu wniosek o upadłość spółki JPG Investments Sp. z o.o. Nowe Miasto Pruszków I sp.k.. Wniosek o upadłość oparty jest na niezasadnych wierzytelnościach, zaś sytuacja finansowa spółki w żaden sposób nie uzasadnia jej upadłości. W związku z powyższym w chwili obecnej podejmując odpowiednie działania prawne, oczekujemy na oddalenie przedmiotowego wniosku. Funkcjonujemy na rynku deweloperskim już 20 lat i zapewniamy Państwa, iż powyższa sytuacja nie zagraża w żaden sposób naszym Klientom ani nabywanym przez nich lokalom. Finanse spółki znajdują się pod nadzorem zewnętrznych audytorów oraz banku finansującego nasze inwestycje. Potwierdzamy brak ryzyka dla kontynuowania Inwestycji i ukończenia jej w terminie. Z poważaniem Zarząd Spółki JPG Investments Sp. z o.o. Nowe Miasto Pruszków I sp.k Odpowiedz Link Zgłoś