Dodaj do ulubionych

WOLA TOWER - tanio, solidnie, super lokalizacja i

• Gość: wiśta-prrrr Re: WOLA TOWER - tanio, solidnie, super lokalizac IP: 212.180.168.* 01.04.10, 22:00
      podobno Tarot Development wyciągnie niedługo 5 asów z rękawa. Na wszelki wypadek
      ja i cała moja rodzina ustawiamy się w kolejce do Wieży.
      • Gość: yellow bee Wola Tower- moje zdanie. proszę IP: *.warszawa.mm.pl 11.06.10, 15:53
        oglądałam mieszkania w WT jakieś 2 dni temu. Mają tam teraz promocję na
        kawalerki 50m (+ balkon)z możliwością przebudowy (za mieszkanie na II piętrze
        wychodzi około 6300 za metr). Jednak wszystkie te mieszkanka mają okna na stroną
        północną i rozciąga się z nich widok na plac MPO.Z drugiej strony patrząc na
        lokalizację ( Do M. Ratusz ok 15min. tramwajem) i na cenę myślę, że nie jest
        źle. Pani, która oprowadzała mnie po mieszkaniach powiedziała, że mają te MPO
        likwidować czy ktoś coś na ten temat słyszał?.

Byłam także na osiedlu NOWE BIELANY, gdzie za mieszkanko 37m czyli o 13 metrów
        mniejsze od tego w WT chcieli 8960zł za metr(mieszkanko bez balkonu), to było
        jedyne mieszkanie do którego nie trzeba kupować garażu, do pozostałych garaż 32
        500zł (na WT 28000- można wytargować nawet do 15 000-mam znajomego który właśnie
        za tyle zakupił tam garaż)

Jeśli chodzi o tory, trasę cmentarz, czy MPO , to będąc parę razy w mieszkaniu
        znajomego w WT, nie odczułam żeby był jakiś większy hałas ( a on mieszka od
        strony zachodniej czyli obok tych torów) czy nieprzyjemny zapach.

Czego szukam na tym forum? Opinii konkretnych, ludzi którzy naprawdę się znają.
        I szczerze poradziliby mi czy kupować czy nie?

Może jest coś lepszego od WT w podobnej lokalizacji i w lepszej cenie?
        Interesuje mnie nowe mieszkanie ok 50m w dobrej lokalizacji , gdzie dojazd do
        centrum zająłby max 15min)
        • Gość: yellow bee Re: IP: *.warszawa.mm.pl 11.06.10, 16:23
          chcę dodać jeszcze, opinię ( jedyną) którą znalazłam na internecie o developerze
          WT Turret Development :

"Turret to firma mila rzetalna do momentu podpisania umowy. W od momentu
          podpiasania umowy kompletnie nie interesuja sie juz klientem
          . Ich mieszkania to jedno ciagle pasmo poprawek i usterek. w dodatku sa problemy
          z usuwaniem wad na juz wybudowanych osiedlach. Brak kontaktu
          i kompletny brak reakcji na zglaszane problemy na osiedlu. Dla udokumentowania
          zapraszam na zrealizowane inwestycje
          przez ta firme Wyrazy wspołczucia dla osob, ktore zdecydowaly sie wybrac tego
          dewelopera i przestrgoa dla tych ktorzy o tym mysla. Nie polecam nie warto."

Jeśli chodzi o mojego znajomego mieszkańca WT, to poza jakimś znikomym problemem
          z wentylatorem w łazience, i drzwiami wejściowymi nie było żadnych usterek. a
          wentylator oczywiście został naprawiony, i drzwi także...nie wiem zatem skąd
          biorą się takie komentarze. Jeśli chodzi o standard samego wykończenia, to mój
          znajomy nie zauważył jak do tej pory usterek. a mieszka tam od 1,5 miesiąca.

• Gość: gosc Re: IP: 109.243.137.* 12.06.10, 22:34
            zarezerwowalam w piatek mieszkanie 50m2, tak czytam sobie opinnie i troche sie
            przerazilam czy warto rzeczywiscie pokusic sie na dobra w tym momencie cene.
            Jezeli chodzi o to co bedzie na miejscu MPO to pai w biurze powiedziala ze
            8kondygnacyjna zabudowa wielorodzinna wiec te mieszknia na nizszych pietrach
            moga byc troche zaciemnione.
            a moze ktos wie jak jest z aktem notarialnym i ksiega wieczysta??
            • Gość: mk Re:odnosnie aktu notarialnego IP: 80.50.234.* 15.06.10, 15:45
              ja zarezerowałem tam mieszkanie ale po dokładnym przeanalizowaniu
              umowy przedwstępnej prawnik z mojej pracy kazał sie natychmiast
              wycofac.
              Akty notarialne mają być prawdopodobni do końca tego roku ale nikt
              nie był w stanie potwierdzić czy napewno.
              Natomiast wpis do hipoteki to może nawet potrwć ok roku od
              podpisania aktu not.
              Tak naprawde to sam juz nie wiem co robic bo cena i lokalizacji
              kuszą.
              Panie, które obsługują bardzo miłe.
              • Gość: abc Re:odnosnie aktu notarialnego IP: 109.243.46.* 10.08.10, 21:37
                witam,

wiadomo coś co z tymi aktami,czy ktoś już podpisywał z mieszkańców?

• Gość: Pytanie Re: WOLA TOWER - tanio, solidnie, super lokalizac IP: 109.243.252.* 14.06.10, 23:10
      Osiedle mi się podoba, zwłaszcza szybki dojazd do Centrum tramwajem.

Mam kilka pytań do mieszkańców osiedla:

1. co to za budynek (wysoki, o nieregularnym kształcie, chyba fabryczny lub
      magazynowy) widać w oddali za osiedlem (za torami w prawą stronę), gdy patrzy
      się od wejścia na osiedle w jego głąb?

2. czy sąsiednia baza techniczna nie jest źródłem np. hałasu, np. w godzinach
      porannych?

3. jak wygląda w praktyce korzystanie z garażu? Ma 3 kondygnacje.

4. jak kształtowały się procedury kredytowe we współpracujących bankach
      (zwłaszcza z punktu widzenia szybkości)?

Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedź.

• Gość: yellow bee WT- moje zdanie, otoczenie, akt not. IP: *.warszawa.mm.pl 19.06.10, 19:40
        Jeśli chodzi o inne mieszkania podobne (50m) w takiej cenie (350tys zł) z
        garażem, to nie widziałam nic nowego w tej lokalizacji. W każdym razie
        dowiedziałam się że na tych promocyjnych meszkaniach 50 m za 313tys spuścili
        około 50tys zł (widziałam też stary cennik sprzed roku gdzie mieszkania 50m
        kosztowały 417 tys zł, więc na prawdę cena jest w tym momencie niezła.... . Ale
        jesli chodzi o obecną promocję ( mieszkania za 249tys zł -39m)- to one niezbyt
        mi się podobają...

Akt notarialny- (jak moj kolega, który mieszka w WT podpisze akt to Wam napiszę
        jak to wygladało- powiem tylko, że on dostał klucze w marcu i ostatnio mowił, że
        podpisane aktu czeka go w najbliższym czasie). A z umowy mozna wywioskować, że
        podpisanie aktu nastapi najpóźniej na koniec lutego 2011.

Mi osobiście okolica WT się podoba. Myślę że mieszkania które mają tam oni, są
        przeznaczone dla ludzi młodych, po studiach, zaczynających pracę. Sama jestem w
        takim okresie i prawdopodobnie kupię mieszkanie 50m z widokiem na plac MPO.
        Byłam tam już kilka razy, hałas z trasy toruńskiej praktycznie nie dochodzi,
        okna są super szczelne- po ich zamknięciu nie slychać nic,z MPO nie śmierdzi :P.
        Stwierdziłam, że skoro jestem młoda i najbliższe lata mojego życia to będzie
        praca, to po co mi wspaniałe widoki za oknem ( a te mimo MPO wcale nie są złe!-
        wole to niż jakiś 10 piętrowy blok za oknem!). Jeśli chodzi ogólnie o okolicę to
        idąc wgłąb ulicy Radziwie i potem Zawiszy mamy nowe osiedla, bloki, jakieś
        lokale gastronomiczne, myślę, że otoczenie nie jest złe, a infrastruktura
        jeszcze się rozwinie. Psa jest też gdzie wyprowadzić bo przecież przed tym
        cmentarzem mamy kawałek łączki :P, a wzdłuż samego muru jest dość spokojnie i
        też można sobie np uprawiać jogging.
        • Gość: kupująca Re: WT- moje zdanie, otoczenie, akt not. IP: *.mgsp.pl 04.07.10, 22:48
          Ja właśnie zarezerwowałam mieszkanie. Mam sentyment do Woli ;) czy już coś
          wiadomo wiecej o aktach? Czy ktos z już mieszkajacych może podzielić się swoimi
          opiniami z ewentualnymi sąsiadami?
          • Gość: sentymentalny Re: WT- moje zdanie, otoczenie, akt not. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.10, 23:22
            Gość portalu: kupująca napisał(a):

>: Mam sentyment do Woli ;)

Ja mam sentyment do Bródna. Obie dzielnice urokliwe i taaakie
            sentymentalne :)))) Troche tylko wszechobecne drobne pijaczki
            spiewajace po nocach serenady mnię denerwujom, ale czego to człowiek
            nie zniesie, żeby tylko urokliwie mieszkać... :)))))))))))
            • Gość: Jacek Re: WT- moje zdanie, otoczenie, akt not. IP: *.centertel.pl 07.07.10, 13:22
              Witam, wszytskich, którzy kupili mieszkanie lub są w trakcie jego
              kupna. Zdecydowałem się na zakup, bo skusiła mnie lokalizacja i
              cena :) Mam podobny dylemat odnośnie dużego kredytu developera oraz
              długiego czasu na oczekiwanie na podpsianie aktu notarialnego. Panie
              z obsługi powiedziały mi, że postarają się, aby był to najpóźniej
              koniec grudnia tego roku (zobaczymy) Do tego czasu będę płacić dość
              duże ubezpeiczenie pomostowe. Z tego co się dowiedziałem wydawane są
              tzw. bezobciążeniówki, a w zasadzie promesy do bezobciązeniowego
              wyodrębnienia neiruchomości spod jarzma hipoteki ;) Proszę o info na
              temat pierwszych aktów notarialnych ! Mam trochę obawę przed tak
              długim oczekiwaniem na podpisanie jego.
              • Gość: Gość portalu Wyodrębnienie drugiego pokoju IP: 94.254.198.* 09.07.10, 01:33
                Kto z Państwa kupił lokal 1-pokojowy i zamierza wyodrębnić drugi pokój?
                Jakich trzeba dopełnić formalności (aby np. potem móc kiedyś sprzedać mieszkanie
                2-pokojowe)? Jakich formalności wymaga Prawo budowlane dla wyodrębnienia pokoju?
                • Gość: Jabłko-Wiśnia Re: Wyodrębnienie drugiego pokoju IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.10, 12:24
                  Też bym się chętnie dowiedział jak to wygląda bo zamierzam zrobić
                  podobnie.
                  A z ciekawości: które mieszkanie i w jaki sposób chcesz przerabiać?
                  • Gość: mały budowniczy Re: Wyodrębnienie drugiego pokoju IP: *.mgsp.pl 09.07.10, 23:26
                    Moim zdaniem (choć się nie znam) nic specjalnie nie trzeba robić "w papierach".
                    Ja nie będę, nie widzę powodu.
                    1. w umowie/akcie jest, że kupuje się lokal o x m2. Nie zamieszcza się
                    informacji o ilości pokoji (to właśnie może być zmienne, a metraż zawsze stały)
                    2. ścianki działowe można "ruszać", jak i dobudowywac nowe, pod warunkiem
                    zachowania odpowiednich norm budowlanych, które są opisane w umowie (np.
                    karton-gips)
                    • Gość: Gość portalu Re: Wyodrębnienie drugiego pokoju IP: 188.33.53.* 09.07.10, 23:50
                      Opis lokalu: składa się z (tu dane) izb, kuchni, łazienki - są w (typowym) akcie
                      - dane te są (chyba) także w zaśw. o samodzielności lokalu.
                      • Gość: mały budowniczy Re: Wyodrębnienie drugiego pokoju IP: *.mgsp.pl 10.07.10, 00:06
                        pewnie masz racje. Nie mam przy sobie aktu, by spojrzeć, ale tak może być.
                        Jednak nie czuje jakoś "wewnętrznie niepokoju" przed zbudowaniem ściany. Mam
                        wizje i robie :)
                        W poprzednim wyburzyłam ściane i nie było problemu, ale nie słuchajcie mnie,
                        róbcie po swojemu ... po będziecie mnie ścigać po klatkach ;)
                        • Gość: A Re: Wyodrębnienie drugiego pokoju IP: 109.243.232.* 19.09.10, 21:56
                          Podział pokoju to poważna - prawnie - sprawa.
                          Co pisze w Państwa umowie przedwstępnej na ten temat?

Tu link do jednego z developerów:

www.budimex-nieruchomosci.pl/zmiany-lokatorskie.html
                          Cytat:
                          "Należy pamiętać, że zmiany nie mogą powodować ingerencji w elementy niemożliwe do zmiany:
                          - zmiany polegające na dzieleniu mieszkań"
                • Gość: karwowski Re: Wyodrębnienie drugiego pokoju IP: *.centertel.pl 10.08.10, 22:24
                  > Kto z Państwa kupił lokal 1-pokojowy i zamierza wyodrębnić drugi
                  pokój? Jakich trzeba dopełnić formalności (aby np. potem móc kiedyś
                  sprzedać mieszkanie 2-pokojowe)?

Ja bym przerobił na czteropokojowe - szczególnie jeśli myślisz o
                  ewentualnej odsprzedaży w przyszłości, czteropokojowe chodzą koło
                  pół bańki.
    • Gość: jehiej! dwie wieże na czele !! IP: 212.75.114.* 03.08.10, 16:17
      dwie wieże.
      • Gość: abc Re: dwie wieże na czele !! IP: 109.243.46.* 10.08.10, 21:40
        Witam,

wiadomo coś co z tymi aktami,czy ktoś już podpisywał z mieszkańców?
    • Gość: ... Re: Pomoc w odbiorze technicznym mieszkania IP: *.merck.de 15.09.10, 09:58
      grunt to znajomosc rynku :)
      i od razu wiadomo, gdzie taka pomoc jest potrzebna - Turret -> Developer z klasa :D
      • Gość: abc Re: Pomoc w odbiorze technicznym mieszkania IP: 188.33.128.* 15.09.10, 23:34
        witam,
        czy ktos juz z WT podpisał akt notarialny?
        • Gość: Gusław Re: Pomoc w odbiorze technicznym mieszkania IP: 212.75.114.* 16.09.10, 08:38
          sam widzisz, jak roi się od nabywców "apartamentów"w Wieży na tym wątku....
          • Gość: Mala Mi Sprzedaż nie idzie a i tak trzymają ceny?????????? IP: 213.25.91.* 28.09.10, 14:01
            To dziwne, ostatnio chciałam kupić od nich mieszkanko(z tych wiekszych) a Pani, która moim zdaniem przez przypadek znalazła się w biurze, po konsultacji z panią dyrektor oznajmiła, że 50 złotych na metrze to jest max na co ich stac. Zaznaczam, że chodziło o mieszkanie 98 metrowe. Dziwne, szczególnie, że od mieszkań wolnych mają od holendra. Macie jakies doswiadczenia w negocjowaniu cen z nimi? Czy wogole da sie?
            • Gość: A Re: Sprzedaż nie idzie a i tak trzymają ceny????? IP: 109.243.247.* 28.09.10, 21:05
              Od której strony mieszkanie?
              • Gość: Mała Mi Re: Sprzedaż nie idzie a i tak trzymają ceny????? IP: 213.25.91.* 29.09.10, 11:40
                No własnie od strony MPO i częsciowo o Prymasa widok zahacza...
                • Gość: A Re: Sprzedaż nie idzie a i tak trzymają ceny????? IP: 94.254.242.* 29.09.10, 13:57
                  Proponuję rozważyć klatki bliżej Obozowej, nr 1, 2, 3. Np. nr 1 z widokiem na ulicę. Plusy: nic się nie będzie zmieniać przed oknami. Widok OK. Blisko do tramwaju.
                  Wbrew krytyce na tym forum lokalizacja jest ok (tramwajem w 15 min do Centrum, przystanek pod domem).

Dla pewności dodam: nie mieszkam w tej inwestycji i nie pracuję u developera:) Rozważałem natomiast zakup.
                  • Gość: ja biorę 36m Re: Sprzedaż nie idzie a i tak trzymają ceny????? IP: *.centertel.pl 29.09.10, 14:33
                    Człowiek jak sie naczyta tych bredni to mu się mieszkać odechciewa. Zamykam laptopa i ide dziś podpisywać umowę. Cena niska i lokalizacja bardzo dobra. Lepiej płacić te same pieniądze na kredyt niz pani Gieni od której wynajmuje się ruderę i wyrzuca kase w błoto. Wolapark niedaleko. Obiekt w sam raz na start. Plus Wola, do której mam wielki senstyment. A głośno nie jest, bo byłam, więc kto pisze takie głupoty widać, że nawet nie pofatygował sie obejrzeć. Co do hipoteki... wychodzę z założenia, że to nie pierwszy ich obiekt, który budują i problemów nie było, więc... Ale stresik jest, to prawda.
                  • Gość: Mała Mi Re: Sprzedaż nie idzie a i tak trzymają ceny????? IP: *.147.167.233.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.09.10, 20:26
                    Wszystko cacy, ale zalezy mi jedynie na tym 99metrowym mieszkanku :(Co do lokalizacji-jest genialna, wszedzie blisko. Gdyby tylko zechcieli zejsc z 903 000 tys...:(.....
                    • rumun_navigator Re: Sprzedaż nie idzie a i tak trzymają ceny????? 29.09.10, 21:01
                      Sorry, ale nawet ja w to nie wierze :)
                    • Gość: ... Re: Sprzedaż nie idzie a i tak trzymają ceny????? IP: *.merck.de 30.09.10, 10:01
                      tylko 903 tys ?!?!
                      Kurde, lece zaraz, zwolnie sie z pracy i je kupie od reki wiec bedziesz miec problem w glowy!
                      • Gość: Mala Mi Re: Sprzedaż nie idzie a i tak trzymają ceny????? IP: 213.25.91.* 30.09.10, 10:32
                        No tak, pogadac to wielu chetnych, a ja tylko zapytałam o jakąś metodę negocjacji z tym konkretnym dewelopere. Poproszę o powstrzymanie się od komentarzy tych, ktorzy chcą jedynie popyskowac.
                        Sprzedający zdają pewnie sobie sprawe ze budynek jest brzydki, ze obok MPO etc, wiec dlaczego chca to sprzedac za cene pentchausa? Dziwnie. nadal im sie przyglądam i liczę, że pojda po rozum do glowy i przestaną udawac ze to ścisle centrum a ich blokowisko to hiszpanski aratamentowiec.
                      • Gość: Mała Mi Re: Sprzedaż nie idzie a i tak trzymają ceny????? IP: 213.25.91.* 30.09.10, 10:34
                        I po kiej mi Twoje "od reki", skoro mi chodzi o konkretne metody wynegocjowanie ceny z tym wlasnie dewelperem (w oparciu o doswiadczenie, jesli ktos juz mial z nimi do czynienia) a Tobie o szlifowanie pseudoironii?
                        • Gość: A Re: Sprzedaż nie idzie a i tak trzymają ceny????? IP: 188.33.203.* 30.09.10, 12:19
                          Przy takiej cenie: poproś developera o operat szacunkowy. Kosztuje 500 zł a daje dużo informacji.
                          • Gość: M do Mala Mi IP: *.home.otenet.gr 07.10.10, 14:56
                            Abstahując od negocjacji, czy nie wydaje ci się że mają problem z wentylacją. Ja byłam już dość bliska podpisania umowy, ale na mieszkanie 50 m od strony trasy T ( cena była akceptowalna), ale miałam wrażnie, że lokale są strasznie duszne i klatki schodowe również. Pani tłumaczyła, że wentylacja jest mechaniczna i terez nie jest włączona dlatego mamy takie wrażenie. Martiwę się jednak, że z czasem może pojawić się grzyb. Co do ceny to nasza nie była podlegała negocjacjom, ale pani powiedziałą, że lokal powyżej 500 K zł podlegają, ale tylko kosmetycznej.
                            • Gość: ... Re: do Mala Mi IP: *.merck.de 07.10.10, 16:06
                              kosmetycznej -> większy lokal, większy koszt usunięcia grzyba :)
                    • Gość: Ze Re: Sprzedaż nie idzie a i tak trzymają ceny????? IP: *.centertel.pl 31.10.10, 17:50
                      > 903 000 tys.

:) dzięki za dawkę dobrego humoru
    • Gość: kjaka jak tam w SYFIE kolo MPO, cmentarza i trasy ? IP: *.centertel.pl 08.10.10, 02:20
      zadowoleni, ze kupili ten syf ??? czy juz macie dosc ?
      • Gość: Mała Mi Re: jak tam w SYFIE kolo MPO, cmentarza i trasy ? IP: *.146.225.141.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.10.10, 20:57
        A co- nudzisz się w swoich 28 metrowych apartamentach i leczysz własne ego poprzez bycie wirtualnym błaznem?
        • Gość: dda Re: jak tam w SYFIE kolo MPO, cmentarza i trasy ? IP: 178.56.88.* 09.10.10, 12:09
          a co ciebie az tak bardzo boli kilka slow prawdy, ze stwierdzasz, ze musze byc tak jak ty kredytowym golasem, ktorego stac jedynie na kupno 28 metrow na kredyt na 10000 lat ? jezeli ktos tu ma kompleksy to mysle, ze te osobe widzisz codziennie w lustrze ... przy okazji nie jest wstyd byc biednym, wstyd jest byc idiota, ktory kupuje cos co widac ze jest jednym wielkim syfem
          • Gość: Mała Mi Re: jak tam w SYFIE kolo MPO, cmentarza i trasy ? IP: *.182.162.217.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.10.10, 12:35
            :))) Po przeczytaniu tych wypocin przypomniał mi sie kawał: Najskuteczniejszy sposób samobója wśród facetów? Skok z poziomu własnego ego na poziom swojego IQ
            • Gość: kkokkpok Re: jak tam w SYFIE kolo MPO, cmentarza i trasy ? IP: 178.56.88.* 09.10.10, 13:05
              Moja Droga Mi - usiadz wygodnie w fotelu, wyjrzyj za okno na MPO lub cmentarz i zajmij sie pilowaniem i malowaniem paznokci, gdyz Twoje IQ nie pozwala ani na rzeczowa dyskusje, ani na "gre slowami". Jak juz skonczysz to spojrz na niebo ... no chyba, ze widzisz tylko wiadukt szybkiego ruchu i oddaj sie marzeniom o rycerzu na pieknym bialym koniu, ktory splaci Twoj 30 letni kredyt na zakup LUXURY APARTMENT w TOLA TOWER (brzmi rownie zalosnie, jak wyglada ta inwestycja) lub tez ktory skonsoliduje swoj 40 letni kredyt z Twoim i pozwoli wam na kupno innego WERY EKSLUZYWNEGO APARTAMENTU o metrazu 40+40=80 na 30 lat np. u Dolcana, DD, Ronsona, tudziez Robyga, czy JWC tak aby wracajac do rodzicow w Skarzysku Kamiennym moglisie sie pochwalic sukcesem odniesionym w stolicy europejskiego tygrysa
              • Gość: Mała Mi Re: jak tam w SYFIE kolo MPO, cmentarza i trasy ? IP: *.146.138.238.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.10.10, 16:47
                A bajkopisarstwem nie próbował Pan się parac? Nie idzie najdorzej. Gdyby nie ta żółć i nie ten brodzik intelektualny, być może odniósłby Pan nawet sukces.

Co do Skarżyska, paznokci i rycerza-naprawde Pana duma roznosi z powody "lotności" ww. czy tylko zgrywa Pan ociężale myslącego?

• Gość: do boju !!! Re: jak tam w SYFIE kolo MPO, cmentarza i trasy ? IP: *.centertel.pl 09.10.10, 19:17
                  do boju Mi do boju !!! walcz i bron jak niepodleglosci, a jak polegniesz to slawe zyskasz wiekopomna, a na cmentarz tez jest blisko !!!
              • Gość: lalunia Re: jak tam w SYFIE kolo MPO, cmentarza i trasy ? IP: *.skierniewice.vectranet.pl 30.10.10, 14:30
                Takie ćwoki właśnie na pana przewodniczącego głosują ...
      • Gość: pokkpo Re: jak tam w SYFIE kolo MPO, cmentarza i trasy ? IP: 178.73.49.* 09.10.10, 17:02
        niestety podzielam opinie - az dziw bierze ze ludzie sa tak bezmyslni i kupuja takie g.wno i daja zarobic cymbalom, ktorzy buduja byle jak i byle gdzie ... ale skoro ktos chce tam mieszkac to nalezy jedynie spojrzec z politowaniem i zamilknac
        • Gość: kibic Re: jak tam w SYFIE kolo MPO, cmentarza i trasy ? IP: *.home.aster.pl 09.10.10, 19:01
          Mała Mi - nie daj się! Broń honoru mieszkańców robotniczej Woli!
          • Gość: do boju !!! Mi do boju !!! za Wola Tołer !!! IP: *.centertel.pl 09.10.10, 19:13
            Mala Mi Wielka sercem i duchem nadstaw meznie Twa kobieca piers i bron WOLA TOWER niczym Obroncy Krzyza wiary, prawdy, prawa i sprawiedliwosci !!!!!! WOLA TOŁER BEST OW WE BEST IN POLISZ END JUROPIJEN ARHITEKCZE !!!!!
      • Gość: lalunia Re: jak tam w SYFIE kolo MPO, cmentarza i trasy ? IP: *.skierniewice.vectranet.pl 30.10.10, 14:27
        Rany boskie, skąd w was ludzie tyle goryczy i nienawiści. Zazdrośc też dostrzegam ...
        Oglądałam ten obiekt z zaciekawieniem.
        1/ Cmentarza nie widać - wszystko dookoła zabudowane
        2/ MPO jest, ale mieszkania z tamtej strony są tańsze
        3/ trasa prymasa też jest - ale dla mieszkańców miasta, URODZONYCH w mieście i WYCHOWANYCH w mieście to zupełnie żadem problem !!!
        Przypuszczam, że przeszkadza TO właśnie ćwokom, co narzekają zamiast wziąć się do roboty, żeby starać się o kredyt na zakup mieszkania w mieście, zamiast pomieszkiwać u rodziców na wiosce i delektować się ciszą i internetem.
        VIVA miasto i jego zgiełk !!!
        I tramwaje i cała cywilizacja
        STOP Ćwokom !!!
        • Gość: usmiech Re: jak tam w SYFIE kolo MPO, cmentarza i trasy ? IP: 178.56.14.* 31.10.10, 01:28
          nie ma to jak wielka dama z miasta SKIERNIEWICE - warszawiaki witaja nowa "warszawianke" i gratuluja kupna mieszkania przy MPO, cmentarzu i trasie szybkiego ruchu - byc moze to niezbyt ciekawy rejon wawki, ale zawszec to stolYca - pozdrowienia od chlopaka z woli i bemowa
        • Gość: Ze Re: jak tam w SYFIE kolo MPO, cmentarza i trasy ? IP: *.centertel.pl 31.10.10, 18:07
          > 3/ trasa prymasa też jest - ale dla mieszkańców miasta, URODZONYCH w mieście i
          > WYCHOWANYCH w mieście to zupełnie żadem problem !!!

Raczej to przyjezdnym łatwiej wmówic, że hałas w mieszkaniu trzeba zaakceptowac. Urodzeni i wychowani nie uwierzą ;)

> VIVA miasto i jego zgiełk !!!

Organizmu nie oszukasz, hałas odpowiada za gorszą koncentrację, chroniczne zmęczenie, zawroty głowy, szybsze starzenie itp itd. Trudności z zasypianiem, obniżony komfort zasypiania, przymusowe budzenie... no, lista jest długa.
    • Gość: Bruu Akt notarialny IP: *.ms.gov.pl 08.10.10, 15:20
      Czy coś wiadomo, odnośnie aktów notarialnych. Już mnie te czekanie drażni. A odnośnie wykończenia to jest ok, super wykończone klatki schodowe, elewacja też, windy na przyzwoitym poziomie. Tylko wentylatro łaźienkowy, żyje własnym życiem, czy u was jest jakaś regulacja jego obrotów? Czy sam się załącza?
      • Gość: ... Re: Akt notarialny IP: *.merck.de 08.10.10, 15:41
        nie przesadzasz aby? drażni Cię taki drobiazg!
        Grunt, że masz SUPER wykończone klatki schodowe. Co mnie akurat nie dziwi - nawet z zewnątrz budynek prezentuje się przecież tak prestiżowo!
    • Gość: WT iz we best !!! Wola Tołer ma byc przeniesiony na Manhatan IP: *.centertel.pl 10.10.10, 16:34
      podobno amerykanie tak bardzo zachwycili sie architektura i jakoscia wykonania, ze zdecydowali sie kupic caly budynek i przeniesc na manhatan, ale maja jeden problem ... otoz chcieliby zabrac tez kawalek trasy szybkiego ruchu i MPO, a na to podobno nie ma zgodzy wladz warszawy
      • Gość: ja:) Re: Wola Tołer ma byc przeniesiony na Manhatan IP: *.open.pl 11.10.10, 15:17
        Aż mnie dziw bierze jak banda cymbałów nie ma co robić i siedzi i wypisuje brednie na temat inwestycji o której nie ma pojęcia... rozumiem że trasa szybkiego ruchu czy tramwaj może być uciążliwe dla wieśniaka co dopiero zawitał do Stolicy... ja kupiłem mieszkanie i uważam że jak na tą lokalizację jest mega cicho!!! co do MPO oby było jak najdłużej bo uciążliwość tego sąsiada jest zerowa!!! wykończenie też jest na adekwatnym poziomie w stosunku do ceny.. oglądałem kilka inwestycji i Wola Tower biła je na głowę oczywiście są mankamenty ale należy usystematyzować co jest istotne a co da się przeżyć. Pozdrawiam mieszkańców ( sąsiadów) a "Panów" z irytującej konkurencji lub tych co nie stać na mieszkanie tam i nie mogą tego przeboleć więc jadą na dewelopera proszę o stonowanie wypowiedzi a najlepiej opuszczenie forum bo jesteście śmieszni!!!
        • Gość: wieśniak Re: Wola Tołer ma byc przeniesiony na Manhatan IP: *.home.aster.pl 11.10.10, 16:59
          Czuję się urażony Pana postem! I całkowicie zagubiony...
          Jestem ze wsi i bardzo marzę o tym, żeby razem z Panem zamieszkać koło trasy, Powązek i MPO i nowoczesnym tramwajem dojeżdżać codziennie do centrum stolicy i już miałem kupić mieszkanie koło Pana, w bijącej na głowę konkurencję prestiżowej (jak dla wieśniaka) inwestycji, a Pan mnie tak potraktował...
          Gdzie ja się teraz biedny podzieję?
          Z poważaniem,
          Wieśniak
          • Gość: gusław Re: Wola Tołer ma byc przeniesiony na Manhatan IP: 212.75.114.* 11.10.10, 17:16
            oba maile odebrałem jako ślinę lecącą w moim kierunku. szanowni interlokatorzy, jako młody mieszkaniec Wola Tover (4,2k PLN netto / m2) oswiadczam, że nie odpowiem Wam "dziędobry" jak będę wyrzucał śmieci.
            • Gość: ... Re: Wola Tołer ma byc przeniesiony na Manhatan IP: *.merck.de 13.10.10, 09:12
              @gustaw
              raczej nie masz daleko z tymi śmieciami, skoro okna Ci wychodzą na MPO :D
              • Gość: hahaha Re: Wola Tołer ma byc przeniesiony na Manhatan IP: 212.160.172.* 25.10.10, 09:54
                muahahaha :D Dobre! Tekst jaki mieszkaniec "prestizowego" Wola Tałer krzyczy przez okno w sobote rano: "panie Heniu, mogę dorzucić na pakę woreczek jeden? Bo akurat sprzatanie robiłem - tak tylko rzuce celnie... ha - w sam środek! I juz!" :)
                • Gość: Henio Re: Wola Tołer ma byc przeniesiony na Manhatan IP: *.chello.pl 26.10.10, 16:54
                  > muahahaha :D Dobre! Tekst jaki mieszkaniec "prestizowego" Wola Tałer krzyczy pr
                  > zez okno w sobote rano: "panie Heniu, mogę dorzucić na pakę woreczek jeden? Bo
                  > akurat sprzatanie robiłem - tak tylko rzuce celnie... ha - w sam środek! I ju
                  > z!" :)

i nie trafił debil jeden..
                  • Gość: lalunia Re: Wola Tołer ma byc przeniesiony na Manhatan IP: *.skierniewice.vectranet.pl 30.10.10, 14:37
                    Ćwoki - MPO to nie to samo co wysypisko śmieci w waszej wiosce - to baza sprzętu i maszyn od oczyszczania miasta ...
                    • Gość: cfaniak Re: Wola Tołer ma byc przeniesiony na Manhatan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.10, 19:35
                      Lalunia, to że MPO znasz od podszewki to widać po poziomie Twoich wypocin - pewnie tam zaczęłaś swoją byskotliwą kariere w Stolycy po imigracji z Ćwokowa Dolnego, gdzie zostałaś poczęta. To, że nie widzisz cmentarza i nie słyszysz trasy - też mnie nie dziwi - w Ćwokowie przecież o lekarzach nie słyszeli więc już dawno nie słyszysz i nie widzisz. Ale żeby się tak jeszcze tramwajem podniecać?
                      Żal mi Twoich sąsiadów.
                      • Gość: usmiech Re: Wola Tołer ma byc przeniesiony na Manhatan IP: 178.56.14.* 31.10.10, 01:29
                        panienka przyjechala z miasta SKIERNIEWICE
        • Gość: kjoko Re: Wola Tołer ma byc przeniesiony na Manhatan IP: 178.73.49.* 11.10.10, 21:01
          to szanowny kolega chyba mieszkal wczesniej przy jakiejs wylotowce skoro uwaza, ze tam jest cicho, co do jakosci inwestycji, jak tez jej swietnej lokalizacji i prestizu pozwole sie nie wypowiadac, gdyz to co mialbym do powiedzenia raczej niebyloby pozytywne ... powiem zatem lagodniej lepiej bylo dolozyc 2-3 tys do metra i kupic cos w czym daloby sie mieszkac
          • Gość: ja Re: Wola Tołer ma byc przeniesiony na Manhatan IP: *.open.pl 13.10.10, 08:48
            nie przy wylotówce tylko w Centrum Warszawy a konkretniej okolice Ronda ONZ czyli w sercu Warszawy. Każdy może mieć oczywiście swoje zdanie ja tylko powiem że odbierałem mieszkanie z dwoma specjalistami których wynająłem specjalnie do tego celu i jak najbardziej pozytywnie oceniali jakość wykonania bloku. a tekst że lepiej dołożyć 2-3 k do metra Pan wybaczy ale jest śmieszny bo jeśli potrafi Pan liczyć 3k przy 7k jakie zapłaciłem to około 42% a więc totalnie inny próg cenowy. oczywiście jeśli ktoś ma dużo kasy może wyszukać coś lepszego, ale tutaj stosunek ceny do jakości jest na bardzo zadowalającym poziomie.
            Pozdrawiam :)
            co do negocjacji jest trudno bo raczej deweloper wie że i tak sprzeda ze względu na lokalizację mieszkania szczególnie że i tak zszedł z ceny, jedyna opcja na oszczędności to postarać się o zejście z ceny garażu ale to przy większych metrażach może się udać.
        • Gość: Mała Mi Re: Wola Tołer ma byc przeniesiony na Manhatan IP: 213.25.91.* 12.10.10, 10:12
          Otóz to, weszłam tu żeby się dowiedzieć więcej o inwestycji pod kątem negocjacji cenowych z tym akurat deweloperem a znalazłam bandę niedopieszczonych i leczących kompleksy. Zero merytoryki.
          • Gość: dds Re: Wola Tołer ma byc przeniesiony na Manhatan IP: 178.56.11.* 15.10.10, 23:41
            merytoryka ... a co to jest ... czy to cos z metrem ??? a co do kwestii merytorycznych to chyba wystarczy spojrzec na MPO i trase szybkiego ruchu, o cmentarzu nie wspominajac
            • Gość: merytoryk Re: Wola Tołer ma byc przeniesiony na Manhatan IP: *.home.aster.pl 17.10.10, 00:27
              Mala Mi nie zauwazyla MPO i trasy, bedac zahipnotyzowana maslanym wzrokiem sprzedawcy w biurze developera
              • Gość: Mała Mi Re: Wola Tołer ma byc przeniesiony na Manhatan IP: 213.25.91.* 20.10.10, 11:34
                Tiaaa, Mała Mi wczoraj sie urodziła z orgomną kasą w kieszeniach i absolutnie nie zdaje sprawy z obecności MPO i trasy. Jedyny komentarz w odpowiedzi na Pana post-zajmij się Pan robotą zamiast farmazony pie.....ć i daj ludziom szanse nie czytania już podobnych postow, co?
                • Gość: MPO fan Re: Wola Tołer ma byc przeniesiony na Manhatan IP: *.merck.de 20.10.10, 11:52
                  Wyrażaj się, malutka, gdyż na to forum poza Tobą tylko poważni ludzie zaglądają i boli ich Twoja prymitywność, wynikająca z ogólnej tępoty.
                  • Gość: ja Re: Wola Tołer ma byc przeniesiony na Manhatan IP: *.open.pl 25.10.10, 08:15
                    Generalnie forum powstało do dyskusji na temat inwestycji, a stało się miejscem negowania inwestycji Wola Tower przez konkurencję jak j.w. destraction czy innych podobnych partaczy których inwestycji mają taką jakość wykończenia że można się załamać... no ale cóż jak się nie ma zbyt wielu argumentów to się czepia bliskości trasy czy MPO które naprawdę jest tak mało uciążliwym sąsiadem że oby stało tam jak najdłużej...
                    • Gość: zdziwiony Re: Wola Tołer ma byc przeniesiony na Manhatan IP: *.merck.de 25.10.10, 09:14
                      Przecież Turret to tacy sami partacze - tylko stawiają osiedla w "lepszych" miejsacach, żeby móc wycenić mieszkanie "prestiżowo" dla jeleni, których jak widać wciąż nie brakuje.
                      I stąd taki poziom dyskusji - adekwatny do poziomu developera i jego dorobku.
                      • Gość: ja Re: Wola Tołer ma byc przeniesiony na Manhatan IP: *.open.pl 26.10.10, 10:41
                        nie wiem skąd akurat taka opinia bo odbierałem mieszkanie ze specjalistą ( inżynierem z 20latnim doświadczeniem ) i jak najbardziej pozytywnie się wypowiedział na temat wykończenia, budowy itp.
                        • Gość: # Re: Wola Tołer ma byc przeniesiony na Manhatan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.10, 11:44
                          >> Autor: Gość: ja IP: *.open.pl

>> nie wiem skąd akurat taka opinia bo odbierałem mieszkanie ze specjalistą
                          >> ( inżynierem z 20latnim doświadczeniem ) i jak najbardziej pozytywnie się wypowiedział
                          >> na temat wykończenia, budowy itp.

Wszystko pięknie, tylko IP nieco podważa obiektywizm...
                          • Gość: zaskoczony Re: Wola Tołer ma byc przeniesiony na Manhatan IP: *.chello.pl 26.10.10, 12:18
                            Ogólnie nie chce mi się wierzyć, iż firmy piszą na forum.

Ale tu mamy niezły dowód.
                            • Gość: # Re: Wola Tołer ma byc przeniesiony na Manhatan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.10, 13:35
                              Kilka innych wypowiedzi też poszło z Open...
                              np. forum.gazeta.pl/forum/w,106,67308196,117438617,Re_Wola_Toler_ma_byc_przeniesiony_na_Manhatan.html

>> Aż mnie dziw bierze jak banda cymbałów nie ma co robić i siedzi i wypisuje brednie na temat inwestycji o której nie ma pojęcia... rozumiem że trasa szybkiego ruchu czy tramwaj może być uciążliwe dla wieśniaka co dopiero zawitał do Stolicy... ja kupiłem mieszkanie i uważam że jak na tą lokalizację jest mega cicho!!!
                              • Gość: ??? Re: Wola Tołer ma byc przeniesiony na Manhatan IP: *.merck.de 26.10.10, 15:53
                                pewnie "doradzają" kredytowo na tej prestiżowej inwestycji, a że prestiż ostatnio kiepsko schodzi...
                                • Gość: (L) Re: Wola Tołer ma byc przeniesiony na Manhatan IP: *.home.aster.pl 27.10.10, 17:48
                                  akurat sprawdziłem nie doradzają na tej inwestycji... a open to nie tylko doradzanie kredytowe, ale także Open związany z IT, czy pośrednik inernetowy... więc teksty że to tylko ludzie którzy mają w tym interes bronią inwestycji są bzdurą
        • Gość: Ze Re: Wola Tołer ma byc przeniesiony na Manhatan IP: *.centertel.pl 31.10.10, 18:17
          > Aż mnie dziw bierze jak banda cymbałów nie ma co robić i siedzi i wypisuje bred
          > nie na temat inwestycji o której nie ma pojęcia... rozumiem że trasa szybkiego
          > ruchu czy tramwaj może być uciążliwe dla wieśniaka co dopiero zawitał do Stolic
          > y...

Mieszkanie kupuje się 5-8 minut spacerkiem do ciągu komunikacyjnego, a nie przy samym ciągu komunikacyjnym. I przy przecznicy normalnej ulicy, a nie przy jakiejś apokaliptycznej trójpasmówce. Wtedy masz i komunikacje, i ciszę. Lubisz hałas to w porządku, substancja miejska to dla ciebie przelotówka i MPO - super, ale cisza też ma mnóstwo zalet :)
          • Gość: karamba Re: Wola Tołer ma byc przeniesiony na Manhatan IP: *.chello.pl 13.11.10, 00:11
            Jak się sprawa ma z aktami notarialnymi? Czy kupował ktoś od nich z rachunkiem powierniczym lub depozytem notarialnym?
            • Gość: Hr MPO trzyma tam śmieciary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.10, 17:28
              Nie wiem czy to fajne jak ruszają o 5 rano śmieciary w miasto :-). Druga sprawa - pewnie smród leci niezły. No ale trzeba będzie sobie klimę wstawić do apartamentów.
              • Gość: YellowBee Re: MPO trzyma tam śmieciary IP: *.cdma.centertel.pl 04.05.11, 07:10
                Trzyma trzyma, ale smrodu nie ma żadnego , a mieszkam tutaj od sierpnia. jak ktoś ma słaby sen to może i coś usłyszy jak samochody wyjeżdżają...Ja nic nie słyszę. W ogóle mieszkania są chyba dźwiękoszczelne, robiliśmy kilka razy huczne imprezy do rana... nikt się nie poskarżył, z resztą z korytarza nie słychać nawet grającej głośno muzyki w mieszkaniu.
    • wuetend Re: WOLA TOWER - niedługo 4 latka wątku !! 06.07.11, 15:36

w międzyczasie mogliśmy obserwować rozwój tej jednej z najlepszch inwestycji w mieście. Widzieliśmy dziurę w ziemi, widzieliśmy trud i znój robotników operacyjnych oraz dyrektorów ds. marketingu i handlu. Efekt zadowalający - wieżyczki stoją i mają się rewelacyjnie. Sprzedaż, jak przed 4 laty - idzie pełną parą.

----------------
      pozdrawiam
      • Gość: 4lata Re: WOLA TOWER - niedługo 4 latka wątku !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.11, 16:40
        Eh, łezka się w oku kręci...
        • Gość: Zenon Re: WOLA TOWER - niedługo 4 latka wątku !! IP: 212.180.168.* 07.07.11, 21:22
          Anka ma nadal pełne ręce roboty. Mieszkanka idą wciąż jak coraz mniej już świeże, ale bułeczki. ostatnie 179 mieszkań na stronie !
          • Gość: kk Re: WOLA TOWER - niedługo 4 latka wątku !! IP: *.interdom.net.pl 07.07.11, 22:34
            akurat strona jest nieaktualizowana od dłuższego czasu, wolnych zostało kilkadziesiąt. Poszły m. in. trzypokojowe od Prymasa Tys. (południowy zachód), akurat te jacyś twardziele kupili. To co zostało to raczej słabo doświetlone albo niezbyt funkcjonalne
            • sammler Re: WOLA TOWER - niedługo 4 latka wątku !! 08.07.11, 09:16
              To teraz deweloperzy zmienili trend i jak najdłużej chwalą się na stronach internetowych niesprzedanymi lokalami?

S.
              • Gość: Wola Power Na 5 urodziny wątku zapraszam na tort! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.11, 11:09
              • Gość: Mieszkaniec Re: WOLA TOWER - niedługo 4 latka wątku !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 12:28
                A ja kupiłem mieszkanko 3 miesiące temu, wprowadziłem się ok pod koniec czerwca, mam widok od strony płn - zach i kilka słów prawdy mogę powiedzieć- w przeciwieństwie do tych co tylko znają WT z okien tramwaju. Powązki - aktualnie z mojego okna przypominają las (nie wiem jak będzie zimą) ale jest to zabytkowa nekropolia, jedna z piękniejszych w europie i dla mnie wręcz jest zaletą jest jej bliskość, MPO - baza samochodowa , nie wiem o której auta wyjeżdżają (nie słyszę tego), nie smrodzą (po moich obserwacjach jeden Jelcz, jeden Star , reszta najnowsze auta uznanych producentów), zjeżdżają ok południa, są myte i naprawiane ewentualne usterki, mam nadzieję że będą jak najdłużej bo ich uciążliwość jest minimalna ( a będą, potwierdziłem w biurze MPO, budynki biurowe to historyczna pierwsza siedziba MPO z przed wojny i nie będą ich sprzedawać przez najbliższe lata), trasa - głośna ,ale niczym nie różni się od KEN, Puławskiej czy Niepodległości (przy zamkniętym oknie cisza), komunikacja - perfekt - tramwaj, trasa, dla mnie żadnych zastrzeżeń, wykończenie bloku, żadnych zastrzeżeń - wystarczy przejść się po klatce i zobaczyć jakość materiałów użytych do wykończenia, ale niestety trzeba się przejść a nie siedzieć przy kompie. I co ważne jestem bardzo zadowolony i polecam tę inwestycję... Dla złośliwych - nie pracuję w WT, Turret ani w żadnej firmie związanej z biznesem deweloperskim, budowlanym itp.
                • Gość: Wolak Re: WOLA TOWER - niedługo 4 latka wątku !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 14:32
                  Każdemu wedle uznania!

Mieszkam w okolicy (na Zawiszy), szukamy większego mieszkania w okolicy, ale WT nie brałem pod uwagę.

To MOLOCH, nie do ogarnięcia.
                  • Gość: kk Re: WOLA TOWER - niedługo 4 latka wątku !! IP: *.interdom.net.pl 21.07.11, 19:36
                    a co ogranianie ma do rzeczy? od ogarniania budynku (w istocie przyznajmy - jest to moloch) jest administracja, a mieszkaniec jest od mieszkania. Chyba że są takie osiedla, gdzie samemu trzeba sprzątać klatkę, teren wokół i robić resztę obsługi. Cóż przynajmniej w WT ceny są do przełknięcia, a na Zawiszy za miekszanie z drugiej ręki po kilkanaście tysięcy za metr chcą - powodzenia :-)))
                    • Gość: Gość Re: WOLA TOWER - niedługo 4 latka wątku !! IP: *.play-internet.pl 22.07.11, 00:07
                      Ogłoszenie WT ukazało się w Tygodniku Ciechanowskim.
                    • Gość: Wolak Re: WOLA TOWER - niedługo 4 latka wątku !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.11, 08:51
                      Gdyby było tak różowo jak mówisz, to by WT się na pniu sprzedała.
                      A jest chyba trochę inaczej?
                      To zwykły anonimowy mrówkowiec, odstrasza. Tyle.
                      Wystarczy popatrzeć na osiedlowy plac zabaw dla dzieci - kpina dewelopera...

Ps. Ciekawe, że WT nie reklamuje się tym, że grunt jest własnością, a nie użytkowaniem wieczystym.
                      W tej okolicy, przy nowych stawkach, to oszczędność ok. 2.000 PLN,- rocznie (mieszkanie 50 m + m. postojowe).
                      • Gość: Rico Re: WOLA TOWER - niedługo 4 latka wątku !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.11, 09:46
                        Nie rozumiem dlaczego plac zabaw ma być kpiną? Przyjechałem oglądać mieszkanie , widziałem jak wygląda plac (przysłowie mówi widziały gały co brały) , nie przeszkadza mi to, mam dużego dzieciaka który na place już nie chodzi więc ani mnie to ziębi ani grzeje, a dla niektórych anonimowość jest zaletą , nie wszyscy chcą się obnosić z niewiadomo czym, może niektórzy wolą po prostu mieszkać ... de gustibus non est disputandum
                      • Gość: kk Re: WOLA TOWER - niedługo 4 latka wątku !! IP: *.kpwig.gov.pl 22.07.11, 11:12
                        nie pisałem, że jest różowo. Zgadza się, że blok jest bardzo duży. Ale w sumie co z tego? Bardziej od rozmiaru bloku zniechęca jeśli już duża liczba kawalerek, bo to oznacza większą rotację mieszkańców. Jednak rozmiar powoduje, że koszty trochę bardziej się rozkładają. Poza tym nie jest szczególnym fanem integracji sąsiedzkiej. Co do placu zabaw - zgadza się, jest ale jakby nie było. Tyle że nie uważam, aby zamknięte tereny były czymś szczególnie wartościowym. Dużo bardziej cieszy mnie dość fajna w okolicy przestrzeń publiczna (parki, lasek), w ogóle lubię Wolę. Brak patio wewnątrz to mniej mieszkań z widokiem na okno sąsiada
                        • Gość: Wolak Re: WOLA TOWER - niedługo 4 latka wątku !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.11, 12:44
                          Cieszę się, że dobrze się mieszka w WT.
    • jedynyjoana Re: WOLA TOWER - tanio, solidnie, super lokalizac 05.08.11, 12:08
      Po roku zamieszkiwania w WT mogę podzielić się kilkoma spostrzeżeniami,które być może pomogą w ocenie tego miejsca.Bez emocji i złośliwości :
      -otoczenie WT dramatyczne: z jednej strony MPO, z drugiej Prymasa 1000 lecia i brak możliwości otwarcia okna na noc/chałas nie do zniesienia/,z trzeciej strony budowa i znowu chałas, z kolejnej strony pizzernia i właśnie ktoś nad nią wymięka sprzedając lokal.
      -dramatyczna sytuacja z parkowaniem aut osób odwiedzających: na zewnątrz nie przewidziano parkingów, do wewnątrz wjazd tylko na 30 minut,do tego nieżyczliwa ochrona,
      na miejscach parkingowych wewnątrz posesji ustawiono metalowe bramki,które skutecznie skasowały prking nota bene nie używany,bezsensowne wyrysowane białe linie i pachołki
      -otwarty jest tylko jeden śmietnik od roku /sic./
      -w związku z tym śmietniki są w zapyziałych windach
      -wykąpać się na górnych pętrach w ciepłej wodzie o odpowiednim ciśnieniu to rzadkość , a czas ścieknięcia zimnej wody to z kolei napęd dla liczników
      -ciągi kominowe zapchane są gruzem /stwierdzono przy odbiorze mieszkań/
      -przeciekają rury w ścianach/wykonane przez developera/
      -konserwator budynku dający niedwuzaczne propozycje kobietom gdy coś wpadnie na inny np.
      balkon /,,oddam jak zaprosi mnie Pani do siebie na kawę"!!!!!!/
      -pomysł z przedszkolem i placem zabaw to już do oceny rodziców dzieci ale dla mnie to żart-wystarczy oglądnąć
      -wysychające spojówki /myślę ,że to efekt wszędobylskiego kurzu czy to z budowy,czy to z
      Prymasa 1000 Lecia
      -i na dodatek pociągi
      W związku z tym polecam miezkanie w tym otoczeniu wszystkim tym, którzy mieli do tej pory
      ciszę i spokój.Tutaj na pewno tego nie zaznają.

• Gość: Rico Re: WOLA TOWER - tanio, solidnie, super lokalizac IP: *.play-internet.pl 07.08.11, 14:43
        Mam pytanie do jedynyjoana. W czym przeszkadza Ci MPO? Ja sam pytałem o to czy nie sprzedadzą czasami tej działki, bo nie zasłania ona widoków, jest absolutnie nie uciażliwa (żadnych zapachów, hałasów), a budowa jakiegoś wysokiego bloku mogłaby trochę przesłonić dostęp do światła. Co do trasy ? Przecież ona tam zawsze była więc chyba wiedziałaś co kupujesz? Woda ? Zupełnie nie rozumiem, mieszkam na 12 i zapraszam do siebie o każdej porze dnia, ciśnienie jest zawsze, chyba lekka przesada, poza tym piszesz że z jednej strony masz zapchane ciągi kominowe od gruzu a z drugiej że nie dochodzi do Ciebie ciśnienie, w takim razie albo masz dwa mieszkania na różnych piętrach albo... witaj deweloperze z innego osiedla. Parking - po drugiej strony obozowej , przy Falcku, pełno miejsc, podobnie w kirunku syreny... Wybacz ale gdy jadę do znajomych na Kabaty lub do Wilanowa sytuacja jest identyczna (ale sytuacja była wszystkim znana, tak jak z trasą), budowa przeszkadza? Kiedyś skończą , zbudują i będzie spokój, spojówki... propozycje seksualne... chyba zaczynam widzieć pewną frustrację w Twoim wpisie. Od spojówek jest lekarz a od propozycji prokurator a nie deweloper.
      • Gość: jacek Re: WOLA TOWER - tanio, solidnie, super lokalizac IP: *.play-internet.pl 02.02.12, 16:12
        zgadam się w 100%
        ja mieszkam na 13p. w 1 klatce, okna na wschód - widok jak z bajki: Manhattan warszawski, piękny las - Powązki, cisza i spokój
        problem z wodą? nigdy nie było problemu ani z ciśnieniem ani z temp.
        miejsca postojowe? - masz kilka przed pizzeria i o wiele więcej w okolicy (trudno się przejść 5 minut?)
        ciepłe mieszkania i dobrze wyciszone...
        jestem zadowolony, mieszka mi się dobrze, śpi także
        ...
        hałas? nie od strony wsch.
        • extrafresh Re: WOLA TOWER - tanio, solidnie, super lokalizac 03.02.12, 12:44
          No z tym miejscami do parkowania to poleciałeś mocno. ;)

Ale to ogólnomiejski problem.
    • Gość: Zenon Ż. Re: WOLA TOWER - 5 lat minęło jak 1 dzień! IP: 212.180.168.* 12.08.12, 23:29
      Życzyłbym co najmniej 100, ale wygląda, że ta antyteza dobrej projektu deweloperskiego jednak u "dewelopera" się wyczyści - wolnych tylko około 30 miesz.... pardon, apartamentów plus nieokreślona liczba ofert sprzedaży z drugiej ręki w różnych serwisach.
    • jula1974 Re: WOLA TOWER - tanio, solidnie, super lokalizac 14.08.12, 13:26
      dzięki za info
      • manresa86 Re: WOLA TOWER - tanio, solidnie, super lokalizac 18.01.13, 01:31
        Deweloper ten żyje ze sprzedaży mieszkań. Tak już od 6 lat bez mała.
        Podobno urokliwą bazę MPO mają przenieść w bliżej nieokreślone miejsce.
        • Gość: lelewel Re: WOLA TOWER - tanio, solidnie, super lokalizac IP: 212.180.168.* 19.08.13, 00:28
          Za 32 lata zlikwidują bazę MPO, w planach jest przekształcenie tego terenu pod skwerek z oczkiem wodnym. Gdy już nasze kredyciki zrobią prrrrr, będzie tam raj! Cierpliwości.
    • Gość: pyta Re: WOLA TOWER - tanio, solidnie, super lokalizac IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.13, 11:38
      był tort na 6-lecie wątku? nie załapałem się...

a'propos - jak sprzedaż i jakie ceny?
      • Gość: Tarot_Dewelopmęt Re: WOLA TOWER - tanio, solidnie, super lokalizac IP: 212.180.168.* 20.08.13, 00:41
        Oficjalnie wszystko rozeszło się jak czerstwe bułeczki, ale ale ...... dom.gratka.pl/mieszkania-sprzedam/lista/,warszawa,radziwie,wola,40,2,ul,dz,li,s.html
        www.oferty.net/mieszkania/szukaj?ps%5Blocation%5D%5Btype%5D=1&ps%5Btype%5D=1&ps%5Btransaction%5D=1&ps%5Blocation%5D%5Btext%5D=Warszawa%2C+Radziwie
        • Gość: pyta Re: WOLA TOWER - tanio, solidnie, super lokalizac IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.13, 09:41
          dziwna sprawa - dopiero co kupili, a po 3 latach dziesiątki wykończonych mieszkań z powrotem w sprzedaży... cenki raczej nie zachęcają. coś chyba nie tak z inwestycją?
    • cin2424 Re: WOLA TOWER - tanio, solidnie, super lokalizac 28.09.13, 08:50
      ha no to jest zagwozdka, teraz jest na gratka ogloszenie mieszkania 56 mkw po 6000 brutto!!

wystawia to niby osoba prywatna, ale mail jakiejs agencji zarzadzajacej powierzchniami biurowymi

chyba sa niesprzedawalne powoli:P wydaje mi sie ze duzo mieszkan kupil jakis inwestor liczac moze na wzrosty cen bo to blisko centrum niby. mieszkania mialy stac puste jakis czas i dac solidny procent - zwl ze pewnie dostal fajny upust od dewelopera.

jenak widzi teraz ze nic z tego, ze na woli mieszkan wiecej do kupienia niz w wilanowie i ceny blizej 6tki pikuja wiec pewnie stara sie wyjsc chociaz na zero zanim bedzie too late
      • Gość: matol Re: WOLA TOWER - tanio, solidnie, super lokalizac IP: *.dynamic.chello.pl 28.09.13, 09:56
        To ja czegos nie rozumiem. Mowisz ze ceny kolo 6tki a taki janusz wojciechoski www.tvn24.pl/wideo/upload-tvn24-video-watermark-tvncnbc-2509-wojciechowski-rozm-wkd-tvncnbc-portal-mov,902167.html mowi ze na kasprzaka po ponad 7k sprzedaja i ze tak duzo maja rezerwacji.

Podobnie na wilanowie niby ceny od 5100 a jak co do czego to bach 70m2 - 7-8/m2. Operdolilem jedna suke pracujaca w taim biurze ze traci moj czas, nie wiem co za debil marketingowy to wymyslil. :)
        • rubi-sabadell Re: WOLA TOWER - tanio, solidnie, super lokalizac 07.10.14, 00:29
          a skąd! Ceny średnio 9 koła za m2!
          Dowód tu:

www.domiporta.pl/sprzedam-mieszkanie-mazowieckie_warszawa_radziwie?Localization=mazowieckie%2C%20Warszawa%2C%20Radziwie&RowsPerPage=60
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka