Dodaj do ulubionych

Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 20:20
Witam serdecznie.

W związku z awarią naszego forum reaktywuje wątek :)

Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, niedługo czekają nas
odbiory.

Sąsiedzi odezwijcie się :-)

Byłam dzisiaj na Krótkiej i mam kilka fotek, zainteresowanym prześle
na email.

pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • Gość: michał Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 23:08
      Witam, mam pytanko odnośnie inwestycji w Otwocku (dwa budynki) na
      ul.Krótkiej 5...
      Zostało ostatnie mieszkanie, które zamierzam kupic (parter - 79m2).
      Czy developer jest solidny? Nie robi problemów przy podpisywaniu
      umów? Czy umowa przedwstępna jest w formie aktu notarialnego? No i
      ostatnie pytanie, jak wyglądają postępy na budowie?
      Z góry dziękuje za szybką odpowiedź bo wiem, że długo to ostatnie
      mieszkanko nie będzie wolne ;)

Pozdrawiam, Michal
      • Gość: Kasia Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.07, 10:06
        Przepraszam że tak póżno.

Wczoraj otrzymaliśmy pismo z konkretną datą na odbiór mieszkania
        27.09.07):)) planowany odbior był na 30.09.07. Ostanie zdjęcia z
        budowy mam z 7.09 poniżej link.

Nam Hirny nie robił żadnych problemów :) ogólnie jak narazie jest
        bezproblemowo.. odpukać :) Więcej info jak już będziemy mieli klucze
        w ręku.
        Pozdrawiam sąsiadów.
        • Gość: Kasia link IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.07, 10:13
          kasia-kk.fotosik.pl/albumy/270795.html
          • Gość: Olga Re: link IP: 83.238.11.* 17.09.07, 12:45
            Witam,

czy ktoś jeszcze dosstał pisemko o odbiorze, ja jeszcze nie mam:(

Pozdrówka dla wszystkich sąsiadów:)))
            • Gość: Kasia Re: link IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 19:02
              Olga przypomnij mi w jakiej czesci kupilas mieszkanko A,B czy C?
              • Gość: Olga Re: link IP: 83.238.11.* 19.09.07, 15:29
                Budynek A, p.II. Aaaaa odbieram 26.09 (środa) <jupi>:)))

Do zobaczenia juz niedługo na Krótkiej;)
                Pozdrawiam
                • Gość: KasiaK Re: link IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 21:56
                  :) Super.

Czytając od dawna to forum raczej nie liczyłam, że odbierzemy Nasze mieszkanka w terminie. Ciekawa jestem jak wyglada teren, czy już w miarę uporządkowany. Kiedy tam ostatnio byłaś ?

pzdr.

• Gość: Mihau Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: 62.29.175.* 20.09.07, 16:15
          Witam sąsiadów...
          Mam pytanie - jak to jest że odbieracie ze tydzień mieszkanie, a mnie dziś
          poinformowano że MSG nie wykonało przyłącza gazowego i że odbiory się obsuną
          nawet do 40 dni... :-(
          • Gość: KasiaK Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 23:05

No tak to było zbyt piękne :/ za szybko chyba się ucieszyłyśmy.
            Ja miałam błąd w rozliczeniu i zadzwoniłam się wypytać, miła Pani
            poinformowała mnie, że będzie opóżnienie. Nie wiem jeszcze ile dni,
            skontaktuję się ze mną telefonicznie.
            BOSKO :(
            • Gość: Olga Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: 83.238.11.* 21.09.07, 09:32
              Cholera, to pieknie:( do mnie jeszcze nikt nie dzwonil.

Ja bylam ostanio na poczatku wrzesnia, wiec Twoje zdjecia sa bardziej
              aktualne:)) moze uda mi sie podjechac w weekend.

Olga
            • Gość: Olga Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: 83.238.11.* 24.09.07, 14:18
              Hej,

Kasia oddzwonili do Ciebie?

pozd.
              • Gość: KasiaK Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 16:59
                :( Ja dzwoniłam jeszcze dzisiaj. W piątek wysłali powiadomienia,
                jutro będą jeszcze obdzwaniac. Ok 40 dni opóżnienia - jest problem z
                podłączeniem gazu podobno.

tiaa.... naiwna byłam, że się nastawiłam na ten odbiór w terminie.

Olga a byłaś na Krótkiej w Weekend ?

pzdr.
                • Gość: Olga Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: 83.238.11.* 25.09.07, 09:01
                  Niestety, ale nie udało mi sie dojechac na Krotka:(
                  Kurcze,tez juz sie nastawilam na odbior:( buuuu

Mam nadzieje,ze te 40 dni to nie przeciagnie sie na dluzej:/

pozdr.
                  • Gość: KasiaK Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 19:46
                    Witam.

Byłam dzisiaj na budowie. Spory tam ruch ... ale roboty jeszcze
                    dużo :( .

Swieżutkie fotki poniżej.

kasia-kk.fotosik.pl/albumy/283854.html
                    pozdrawiam
                    K.

• Gość: Olga Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: 83.238.11.* 08.10.07, 17:33
                      dzieki Kasik za forki:)

Pozdrówka
                      O.
                      • Gość: dorota Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 12:28
                        hej hej ;)
                        Chyba będę waszą kolejną sąsiadką ;) Zamierzamy z mężem kupić mieszkanko na
                        Krótkiej. W środę jedziemy do developera ;)
                        • Gość: Olga Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: 83.238.11.* 09.11.07, 13:14
                          Witam sąsiadów:)

mam nadzieje,ze się niedlugo spotkamy na Krotkiej:)

pozdrawiam
                          Olga

• Gość: KasiaK Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: *.acn.waw.pl 09.11.07, 14:04
                            :/ Qrde ja to już bym chciała klucze odebrać. Wiecie już coś ?

pozdrawiam
                            • Gość: Grzegorz Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: *.subscribers.sferia.net 09.11.07, 15:51
                              Witam

W tamtym tygodniu dzwoniłem do naszego wspaniałego pana Piotra.
                              W tą środęi czwartek mieli gazowcu i elektrucy podłączać już
                              wszystko. Czyli gaz do bloku i zmieniać prąd z budowlanego na
                              normalny.
                              Dlatego nam zatrzymali odbiór mieszkań bo wspaniali właśnie nasi
                              fachowcy (gazowcy i elektrycy)nawalili z terminem podłączeń.
                              Także Pan Piotr powiedział że prawdopodobnie już w następnym
                              tygodniu będą wysyłane następne terminy odbioru mieszkań.

Razem z żoną praktycznie codziennie robimy kułeczko by oglądać nasz
                              blok a z racji tego że od budowy mieszkamy około 500 metrów.

Co do wykonania mieszkań, naprawdę się spisali. Oglądałem mieszkanie
                              od środka, poprostu nie ma do czego się przyczepić.

Miejmy nadzieję że już niedługo będziemy mieli klucze.

Pozdrawiam Grzegorz, Aga
                              • Gość: Olga Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: 83.238.11.* 12.11.07, 08:56
                                Hejka,

no i ja juz nie moge sie doczekac...

Pozdrawiam
                                Olga:)
                                • Gość: dorota Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 10:03
                                  ja też ostatnio była w środku i wszystko było ok :) A rundkę wokół bloku
                                  robiliśmy w niedzielę- zwiedzaliśmy najbliższe okolice i nie powiem żebym była
                                  nimi szczególnie zachwycona ;(
                            • Gość: Mihau Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: 62.29.175.* 12.11.07, 10:55
                              Witam sąsiadów...
                              Ja sie z kierownikiem bud. i biurem dogadalem... mieszkanie odebralem... i cekam
                              na finansowanie wykonczenia z banku... Bo bez grzania niewiele da sie robić bo
                              zimno i wilgotno... a gaz mieli uruchomić w zeszlym tygodniu... czekają tylko na
                              jakieś pismo... i potem zaraz ma ruszyć... w cz. C już okna pomyte... co
                              sugeruje że są gotowe do odbioru...
                              • Gość: Olga Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: 83.238.11.* 12.11.07, 13:13
                                A w ktorej czesci masz mieszkanie?
                            • Gość: Grzegorz, Aga Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: *.subscribers.sferia.net 12.11.07, 20:38
                              Witam

My dzisiaj dzwoniliśmy w sprawie mieszkanka,żona rozmawiała z
                              inżynierem który się zajmuje naszym budynkiem. Gaz ciągle nie
                              podłączony w ciągu 2 dni mają to załatwić.Mieszkanie (22c) odbieramy
                              w czwartek.
                              Co do okolicy to na początku też miałem wątpliwości. Mieszkamy w
                              Świdrze już pół roku i naprawdę jest super. Klimat przedewszystkim,
                              cisza a co najfajniejsze to świderek. Rzeczka w której w lecie można
                              się pochlapać, pogrilować na brzegu . Wspaniałe ścieżki rowerowe
                              wzdłuż Świdra, naprawdę polecam.

Pozdrawiam
      • Gość: Posiadacz M3 Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: *.aster.pl 02.12.07, 00:30
        Developer jest OK

Kupiłem u nich na Krótkiej mieszkanko też 79 m2 i jestem zadowolony.

• ivon30 Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) 13.11.07, 10:13
      witam wszystkich sąsiadów z Krótkiej 5
      chciałam was poimformować że dzwoniłam do gazowni i jeszcze Hirny
      nie złożył dokumentów odnośnie gazu , po krótkiej rozmowie z
      pracownikiem Hirny-go powidziano mi że dzisiaj składają , zgroza
      • Gość: Olga Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: 83.238.11.* 13.11.07, 10:27
        No to "ładnie":/
        Chyba sobie jeszcze poczekamy troszke...

Pozdrawiam
        Olga
        • Gość: mako83 Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: *.polatom.pl 13.11.07, 10:30
          mam pytanie do was: jakie macie opinie o tym deweloperze? chcialabym
          kupic mieszkanie w miedzylesiu, buduje tam wlasnie Hirny BD, ale
          nikt nic nie wie o tym deweloperze....[pozdrawiam
          • ivon30 Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) 13.11.07, 10:46
            gazownia nie ma dokumentów ,nie odbierajcie mieszkania dopóki nie
            będzie gazu bo później to chyba prądem wypada się podgrzewać ,
            generalnie poczatek był dobry ale koniec daje iwle do życzenia
          • ivon30 Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) 13.11.07, 10:50
            i jeszcze coś jak wpłacicie 100% to później będzie ciężko a
            generalnie chcą żeby odbierać teraz , dużo obiecują chyba się w tym
            wszystkim gubią osoby które zajmuja się naszymi sprawami albo nic
            nie wiedzą albo raptem sie rozchorowały , generalnie lakko mnie to
            dzisiaj zdenerwowało , pozdrawiam wszystkich
            • Gość: maciek Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 00:03
              w jozefowie, na tym osiedlu, gdzie kręcą barwy szczęścia, od pół roku nie ma
              prądu- jest tylko budowlany,

ostatnio Hirny wywiesił na klatkach pismo, które posłał do ZEW-tu, pisze w nim,
              ze ZEW-T jest o wiele miesięcy opóźniony z przyłączem

i grozi im karami, w reakcji ZEW-T przyleciał pokopał trochę w ziemi i...

zszedł z budowy, gdyż nie dostał w terminie pozwolenia od gminy na zamkniecie ulicy

i ten cholerny kabel budowlany ciągnie się wzdłuż płotu

interesowalem się bliźniakami, ktore buduja obok, i tam w umowie jest, ze nie
              ponoszą odpowiedzialności za opóźnienia w dostawie mediow, tłumaczyli to tym, że
              w umowach z energetyką i gazownią sa terminy 2 letnie, i oni szybciej buduja
              dom, niż powstają przyłącza, na pytanie to co robic, z rozbrajajaca szczeroscią
              odpowiedzieli, że to jest poza ich mozliwosciami, aby było inaczej, i proponuja
              grzać cholernie drogim pradem budowlanym,
            • Gość: Olga Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: 83.238.11.* 20.11.07, 10:54
              Hejka,

decydujecie sie na odbior mieszkan bez podlaczonego gazu?
              Kurcze... bo sie troche obawiam:/ Mam wplacone 100% kwoty:/

pozdrawiam
              Olga
              • Gość: Mihau Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: 62.29.175.* 22.11.07, 08:37
                Ja sie obawiam... ale odebrałem... brakuje nie tylko gazu... nie ma piwnic,
                garaży, teren jest niezagospodarowany, kończą klatki... Dużo brakuje, ale w
                protokole deweloper zobowiązuje się usunąć usterki i braki do określonego dnia i
                to go trzyma... (mam nadzieję). Moje usterki i braki w mieszkaniu w 3 dni
                usunęli... Klucze mam i mieszkanko pomału się robi...
            • Gość: Mihau Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: 62.29.175.* 22.11.07, 08:27
              We wtorek gazownia montuje liczniki... podobno w srode od rana maja zaczac grzac...
              W biurze to malo kto rozumie co sie dzieje... najwiecej wie kierownik budowy...
              jest na bieżąco
              • Gość: Olga Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: *.gprs.plus.pl 22.11.07, 17:00
                Ja sie wstrzymałam. Teraz odbior mam ustalony na czwartek, po podlaczeniu
                gazu...mam nadzieje...

Odbierales sam, czy miales kogos kto sie na tym zna?:)

• Gość: Mihau Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: 62.29.175.* 22.11.07, 17:17
                  Sam odbieralem... budowlaniec jestem...
                  • Gość: Olga Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: *.gprs.plus.pl 23.11.07, 07:41
                    No to masz fajnie:)
                    Ja kurcze muszę kogos sciagnac, bo moja wiedza na temat budowlanki zbliza sie do
                    zerowa;)
                    Mozesz powiedziec, w czym Ci robili poprawki?

p.s.sorki, ze tak wypytuje, ale tak jw - nie znam sie:/
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Mihau Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: 62.29.175.* 23.11.07, 09:13
                      Trochę poprawiali gładzie, poprawiali włączniki oświetlenia, puszkę kabla 3
                      fazowego w kuchni no i brakowało paru rzeczy... ale to raczej dlatego że jeszcze
                      nie zdążyli zrobić... i już zrobili... Warto sprawdzić kąty proste i piony... U
                      mnie było ładnie, trochę sufit w łazience niepoziomy... ale nie czepiałem się.
                      Posadzki są OK - warto sprawdzić czy przy ścianach nie ma wałów. Warto sprawdzić
                      stolarkę (czy nie uszkodzona, szczelna i czy w pionie...)
                      Generalnie wykonanie jest niezłe - oczywiście zależy jakie kto ma wymagania...
                      zawsze można się czepiać szczegółów - mi zależało żeby odebrać i uruchamiać
                      kredyt... i zacząć coś robić...
                      Pozdrawiam!
                      • Gość: Olga Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: *.gprs.plus.pl 23.11.07, 10:04
                        Dzieki wielkie za info:)

Czepialska nie jestem;)i mam nadzieje,ze u mnie tez nie bedzie duzych poprawek
                        bo juz marze o odbiorze:)

p.s.to kiedy parapetowke robimy? hi hi hi:)
                        Pozdrawiam
                        • Gość: KasiaK Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: *.acn.waw.pl 23.11.07, 10:48
                          Witajcie :-)

Ja tez już odebrałam :-)
                          Bez większych zastrzeżeń, brakowało kilka rzeczy drobiazgi..
                          wyregulować drzwi wejsciowe, przełożyć słuchawke domofonu, bo
                          zamontowana w tak glupim miejscu,ze zadna szafa mi w przedpokoj nie
                          wejdzie, brakowało pokrętła od kaloryfera.. poza tym ok.

Tez zalezało mi, zeby już odebrac, by kredyt na wykonczenie
                          uruchomic.

Teraz zobaczymy co bedzie z tym ogrzewaniem.

pozdrawiam serdecznie
                          Kasia

• Gość: Olga Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: *.gprs.plus.pl 23.11.07, 10:58
                            Wow, gratulacje!:)

Oj widze,ze ja jako ostatnia odbieram.
                            A co do gazu czekamy do wtorku... kurcze mam nadzieje,ze to juz koniec perypeti
                            gazowych.

Pozdrowka:)
                            • Gość: Olga Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: *.gprs.plus.pl 23.11.07, 11:07
                              Kasia,

odbieraliscie sami?

• Gość: Mihau Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: 62.29.175.* 23.11.07, 16:51
                                No ja sam...
                        • Gość: Mihau Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: 62.29.175.* 23.11.07, 16:52
                          No ja mam nadzieje na sylwestra bawić się u siebie...
                          • Gość: Grzegorz Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: *.subscribers.sferia.net 24.11.07, 09:17
                            My też mieszkanie odebraliśmy, w środę. Największą usterką jaka u
                            mnie była to, rysa na szybie balkonowej i do poprawki jedna
                            delatacja. Dzisiaj idę zobaczyć czy poprawili. Piony są, ściany
                            proste. Moja sugestia co do puszki do kabla 3-fazowego, nie
                            zakładajcie puszki, bo póżniej będziecie mieli kłopot z upchaniem w
                            niej przewodu. Lepiej niech wystaje z ściany i tak jak podłączycie
                            kuchenkę to nie będzie go widać.Przy odbiorze kluczy ustla się
                            termin wymiany wkładek do drzwi (12,grudnia lub chyba 16 stycznia)w
                            tych terminach wymiana jest za darmo, później płaci się za dojazd
                            firmy.

Pozdrawiam
                            • Gość: Mihau Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: 62.29.175.* 26.11.07, 09:09
                              Jak nie ma połączenia w puszce to ty odpowiadasz za jakość połączenia np w wyp.
                              pożaru... bo nie wolno robić połączeń poza puszkami...
                              Ja wkładkę wymieniam 6... do tego też dnia miała być zamknięta budowa...
                          • Gość: Mihau Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: 62.29.175.* 27.11.07, 14:02
                            GRZEJĄ WRESZCIE!!!
                            • Gość: Kasiak Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: *.acn.waw.pl 29.11.07, 13:56

Witajcie sąsiedzi..

Super że już grzeją :-). Mam pytanie, może macie jakis namiar na w
                              miarę rozsądnego notariusza ??

pzdr
                              Kasia
                              • Gość: Piotr Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: *.aster.pl 02.12.07, 00:27
                                Witam przyszłych sąsiadów.

Widzę że już wszyscy poodbierali swe posiadłości :)
                                Jak Wam sie podoba?

U mnie świetnie zero zastrzeżeń.

Kiedy się wprowadzacie?
                              • Gość: Piotr Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: *.aster.pl 02.12.07, 00:28
                                Notariusz?
                                Trochę za wcześnie :(

Ale i tak Hirny zleci swojemu znajomemu :)
                                • Gość: Olga Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: *.gprs.plus.pl 06.12.07, 22:56
                                  Witam,

male pytanko mam:)czy wszyscy podpisywaliscie umowy z ZEW-T?

Pozdrawiam
                                  Olga
                                  • Gość: Mihau Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: 62.29.175.* 17.12.07, 13:35
                                    Ja nie podpisywałem...
        • Gość: mako83 Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: *.polatom.pl 13.11.07, 14:04
          moglibyscie powiedziec mi cos o tym deweloperze? maja atrakcyjne
          ceny, ale czy to godna zaufania firma?
          • Gość: Olga Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: 83.238.11.* 13.11.07, 17:15
            A tego to nie zgadniesz czy godny zaufania....:)
            Ogolnie jestem zadowolona,nie robili zadnych problemow przy zmianie umowy itp.
            Teraz troszkę mnie zawiedli opoznieniem w odbiorze mieszkań... ale ponoc to juz
            za chwile:)
            Mysle,ze w porownaniu z rynkiem developerow jest ok.

Pozdrawiam
            Olga
          • Gość: maciek Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 23:50
            wiesz, jak się spytałem wykonawców na budowach w Józefowie, czy płacą, jak
            idzie współpraca, to mówili, że super, jeden mówił,że robi dla hirnego od
            poczatku istnienia, i dalej planują budować,że to bankowcy, którzy zatrudnili
            inzynierów i wzieli się za deweloperkę,

jeden zeznał, ze ta firma to, taki mały banczek, zrobiona robota=natychmiastowa
            zapłata

w sumie mnie to mocno uspokoiło, bo kłopoty najszybciej przenoszą się na wykonawcow

z drugiej strony nigdy nic nie wiadomo, brakuje firm z dlugą tradycja,

• Gość: mako83 Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: *.polatom.pl 14.11.07, 08:59
              dziekuje za innformacje, sporo mi to dodalo otuchy:) moja siostra
              pracuje w branzy budowlanej i nie slyszla o hirny,dlatego balam sie
              czy ta firma to nie jakis nowy twor cwanego dewelopera ktort chwile
              wczesniej oglosil upadlosc....tyle sie teraz o tym slyszy...a hirny
              ma naprawd efajna oferte i duzo atrakcyjniesze ceny niz inni
              deweloperzy....
              a nie podwyzszali wam cen podczas budowy?
              • Gość: Mihau Re: Hirny BD Krótka 5 - reaktywacja :) IP: 62.29.175.* 12.02.08, 15:50
                Czy jest ktoś chętny na internet od netii? Obok w budynku jest kabel, mozna by
                podłączyć jak zbierze się kilka lokali...
                • Gość: Olga Internet bezprzewodowy IP: *.gprs.plus.pl 19.02.08, 22:43
                  Witam. Internet jak najbardziej, szczególnie na takim odludziu... a co powiecie
                  na zestawienie dobrego łącza i uruchomienie w całym budynku jednego dużego
                  hot-spotu?
                  wszyscy mieliby internet w całym mieszkaniu, łącznie z tarasami i podwórkiem :)

przy podzieleniu się kosztami, abonament na pewno byłby niższy niż w przypadku
                  np. neostrady... koszt instalacji niewielki, a komfort maksymalny. do tego
                  doliczyć brak jakichkolwiek limitów pobierania danych...

czekam na opinie.
                  • Gość: Mihau Re: Internet bezprzewodowy IP: 62.29.175.* 20.02.08, 08:10
                    Ja jestem za? tylko od kogo ten internet pociągnąć? Jesteśmy poza możliwościami
                    Sferii, Netia daje 1 podłączenie netu i 6 telefonów na odbiorniku, a nasz
                    wspaniały admin. nie życzy sobie nowych kabli w budynku... (tak powiedział netii
                    jak dowiadywalem się o kabel)
                    • Gość: olga hot spot ciąg dalszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.08, 12:34
                      widziałam ofertę tepsy przyklejoną do drzwi wejścioweych. więc tepsa zasięg ma.

łącze - internet dsl. i wszystko bez kabli. wystarczy jeda linia telefoniczna i
                      koniec.

dobre anteny i zagra :)

spróbuje się dowiedziec o dsl'a.

• Gość: Mihau Re: hot spot ciąg dalszy IP: 62.29.175.* 25.02.08, 14:54
                        No to ja bym się zastanowił - czy umowę z TP podpisuje każdy?
                        • Gość: Olga hot spot - brak cyrografu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.08, 10:01
                          Nie. Umowe podpisuje tylko jedna osoba. Umowa dotycząca Internet DSL zawiera
                          paragraf, mówiący o dowolnym udostępnianiu łącza - nie tak jak w przypadku
                          neostrady, tylko w obrębie lokalu. Żadne sankcje nie grożą za udostępnianie netu.

Co do stanu rzeczy - składam wniosek o dostępność dsl w naszym budynku. Po
                          dokonaniu wywiadu technicznego, natychmiast poinformuję.

Teraz pytanie, a w zasadzie sugestia - może wywiesić delikatne ogłoszenie, aby
                          mieszkańcy nie spieszyli się z podpisywaniem umów na kilkuletni cyrograf ?

Przykład:

Internet DSL 15 Mbit (!!!) kosztuje 600 zł miesięcznie,
                          przy 10 komputerach mamy na stałe 1,5 Mb na użytkownika, za łącze ze stałym IP i
                          przede wszystkim zawsze działające -
                          poza tym - nie ma takiej ilości trojanów i innych niebezpiecznych zwierzy; nie
                          jest to przecież dial-up.

no i komfort...

czekam na opinie.

pozdrawiam.
                          • Gość: Mihau Re: hot spot - brak cyrografu. IP: 62.29.175.* 26.02.08, 12:53
                            A na jaki okres trzeba się zobowiązać?
                            Ja jestem za! Przy 10 komputerach to niezły interes...
                            Trzeba napisać pisemko i zbierać chętnych... Ja się na listę wpisuję (przy 10
                            osobach).
                          • Gość: Mihau Re: hot spot - brak cyrografu. IP: 62.29.175.* 26.02.08, 13:43
                            Jeszcze modem nieźle kosztuje... a dzielić to chyba można na 8 a nie na 10 nie?
                            • Gość: olga Re: hot spot - brak cyrografu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.08, 18:17
                              dzielic to mozna na ile sie chce. dostaje sie 8 zewnetrznych ip, ale do dyspozycji uzytkownika jest 5. nie kazdy potrzebuje zewnetrznego ip,
                              pzyznam szczerze ze ja w domu rowniez.

zobowiazac sie... w zasadzie umowe podpisuje sie na 2 lata, ale zobowiazac sie nie trzeba wcale. kwestia podejscia do sprawy, ze wlasciciel linii i dsl'a bedzie mial podpisany cyrograf, wiec nie warto zostawiac go na lodzie.

co do ilosci uzytkonikow koncowych....

w zasadzie nie ma ograniczenia,
                              no moze poza klasą IP - 254 sztuki

15Mbit sensownie wystarczy na 30 osób... w koncu przeciez nigdy nie ma tak, aby wszyscy usiedli jednoczesnie do komputera...

• Gość: olga modem - koszt 1 zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.08, 18:18
                              w promocji modem jest za 1 zł...
                              • Gość: Mihau Re: modem - koszt 1 zł IP: 62.29.175.* 03.03.08, 10:39
                                Rozumiem ze kwestie umowy bierzesz na siebie(?)
                                Widze ze sie lepiej rozumiesz na rzeczy... potrzebne jest az 15Mbit?

Może warto zawiesic informacje na bloku i chetnych zbierac?
                                Kiedy mozna by liczyc na ten net?
                                Pozdrawiam!
                              • Gość: Mihau Re: modem - koszt 1 zł IP: 62.29.175.* 25.03.08, 08:11
                                Działamy coś z tym netem? Czy instalować na własną rękę?
                                • slavek_ivc Witamy sąsiadów !!! 20.04.08, 03:34
                                  Staliśmy się posiadaczami mieszkanka na krótkiej tak więc Witamy
                                  wszystkich Sąsiadów...

pozdrawiamy
                                  • Gość: Olga Re: akt notarialny IP: *.gprs.plus.pl 28.04.08, 18:41
                                    Witam,

wiecie coś na temat aktów notarialnych?
                                    Bo to jakoś już pora by była...

Olga
                                    • slavek_ivc Re: akt notarialny 29.04.08, 15:58
                                      Witam,
                                      ostatnio jak podpisywalem umowe na mieszkanie to Pan Piotr mnie
                                      poinformowal,ze wszystkie akty zostana podpisane do konca lipca :(
                                      wczesniej mialy byc do konca czerwca...
                                      jescze jeden apel do wszystkich w związku z umową z ZEWTem..
                                      podpiszcie wszyscy umowy bo dopoki nie bedzie kompletu beda dalej
                                      lezec u dewelopera a prad bedzie wciaz budowlany !!!
                                      co do aktow notarialnych mysle ze powinnysmy wspolnie troszke
                                      przyspieszyc ten termin - chyba nam zalezy a jak nie bedziemy za tym
                                      chodzic to bedzie trwac i trwac..

pozdrawiam
                                      slavek
                                      • Gość: Olga Re: akt notarialny IP: 83.238.11.* 30.04.08, 10:05
                                        Jestem za. Ja dzisiaj bede u hirnego to porusze też temat aktów,zobaczymy co mi
                                        powiedza:/

Pozdrawiam
                                        Olga
                                        • slavek_ivc Re: akt notarialny 30.04.08, 14:43
                                          Witam,

Olga jak bedziesz cos wiedziec to daj znac... najwyzej bedzie
                                          trzeba wziasc sprawy w swoje rece i poinformowac wszystkich
                                          osobiscie na krotkiej bo widze ze tu na forum nie ma za duzo ruchu w
                                          przeplywie informacji ;)

pozdrawiam
                                          Slawek
                                          • Gość: Olga Re: akt notarialny IP: 83.238.11.* 30.04.08, 15:53
                                            Jasne, jak tylko cos bede wiedziala to odrazu wrzucam na forum:)
                                            A maly ruch, bo chyba ludziska remontuja swoje gniazda:)
                                            A Ty juz mieszkasz?

pozdrawiam
                                            Olga
                                            • slavek_ivc Re: akt notarialny 30.04.08, 19:14
                                              nie ja jeszcze nie mieszkam bo tam jeszcze nic nie ma.. dopiero
                                              wkrótce zaczynam remontowac... i mysle ze jeszcze troche to
                                              potrwa :/ oki to czekam na jakies info

pozdrawiam
                                              • Gość: Marta i Marcin Re: akt notarialny IP: *.sub-70-208-39.myvzw.com 05.05.08, 01:50
                                                My tez witamy nowych sasiadow. Czy juz wiadomo co z tymi aktami?
                                                Jesli kogos trzeba opier.. to dajcie znac.
                                                • slavek_ivc Re: akt notarialny 05.05.08, 14:52
                                                  Ostatnie informacje jakie słyszałem to do końca lipca.. Olga ma się
                                                  coś dowiedzieć u Hirnego tak więc czekamy na jakies info... A Wy już
                                                  mieszkacie czy ten sam etap co ja - wykańczanie - :/

pozdrawiam
                                                  • Gość: Mihau Re: akt notarialny IP: 81.210.87.* 07.05.08, 07:51
                                                    Witam...
                                                    Ja na przełomie roku potrzebowałem kwit do banku o terminie podpisania aktu... 3
                                                    miesiące mi pismo pisali... napisali że do końca lipca.
                                                    Ale po niezależnej rozmowie z p. Płonką - jak ujawnił na jakim są etapie i
                                                    wyliczył co jeszcze i ile to trwa to wyliczyłem koniec sierpnia. Do końca lipca
                                                    w wariancie optymistycznym będzie pozw. na użytkowanie bud. - jak uwag branże
                                                    nie będą miały... a zanim nas pozawiadamiają o aktach i zanim to nastąpi to
                                                    miesiąc minimum...

Wiecie o co chodzi z tym spotkaniem z Deweloperem co go obwieszczają?
                                                  • slavek_ivc Re: akt notarialny 07.05.08, 13:16
                                                    Witam...

to ja bym raczej obstawial sierpien znajac zycie... chyba ze cos by
                                                    nam sie udalo wspolnie przyspieszyc...

mozecie podac jakies info odnosnie tego spotkania z developerem bo
                                                    rzadko narazie bywam na krotkiej i nic nie wiem...

pozdrawiam
                                                  • Gość: Mihau Re: akt notarialny IP: 81.210.87.* 08.05.08, 07:40
                                                    ja wiem tylko ze spotkanie ma byc - chyba 15.05 o 19, ale o co chodzi???
                                                  • slavek_ivc Re: akt notarialny 08.05.08, 14:12
                                                    Gość portalu: Mihau napisał(a):

> ja wiem tylko ze spotkanie ma byc - chyba 15.05 o 19, ale o co
                                                    chodzi???

dzieki za info...

pozdrawiam
                                                  • Gość: jacek Re: akt notarialny IP: *.aster.pl 08.05.08, 23:36
                                                    ludzie jesteście wszyscy żałośni
                                                  • Gość: M Re: akt notarialny IP: *.sub-75-192-154.myvzw.com 09.05.08, 15:00
                                                    Dobrze Jacek ze sie pojawiles bo szukamy kogos zeby gebe obic.

Wlasnie dzwonilem do Hirnow, w ciagu 3 miesiecy moze bede akty. Maja
                                                    mi podac dokladniejsze dane co i jak. Apropo spotkania tez nie
                                                    wiadomo o co chodzi. Robi sie nie ciekawie. Proponuje kazdej
                                                    zainteresowanej osobie zadzwonic do nich i zwykle ich opieprzyc,
                                                    niech wiedza, ze nas jest wiecej.

• Gość: Mihau Re: akt notarialny IP: 81.210.87.* 13.05.08, 15:14
                                                    Ja ich proponuje na spotkaniu potraktować...
                                                  • bomel01 Re: akt notarialny 14.05.08, 19:03
                                                    a to całe spotkanie to przypadkiem nie jest tylko z administratorami? bo jak
                                                    znam praktykę u hirnych to oni nie jeżdżą p swoich budowach. to spotkanie ma być
                                                    w garażu? dawno tam u was nie byłem więc nie widziałem tej wywieszki.

czy macie jakies info o usuwaniu usterek? tzn jakies wywieszki z datami konkretnymi?
                                                  • Gość: M Re: akt notarialny IP: *.us.kpmg.com 15.05.08, 18:13
                                                    o czym by nie bylo to ktos musi oberwac...poinformujcie mnie jak Wam
                                                    poszlo bo ja sie nie stawie....pozdro, sasiad
                                                  • Gość: ... Re: akt notarialny IP: 81.210.87.* 12.05.08, 07:18
                                                    A ty bossem jesteś...
                                                    I bardzo konstruktywnie się włączyłeś...
                                                  • slavek_ivc Zebranie 17.05.08, 15:47
                                                    Witam..

Może Ktoś po krótce napisać o co chodziło na tym czwartkowym
                                                    zebraniu bo niestety nie zdążyliśmy przyjechać i nic nie wiem...

z góry dzięki

pozdrawiam
                                                    slawek
    • Gość: Sasiad KARA 30,000 IP: *.cable.mindspring.com 02.08.08, 22:15
      Jak juz wiecie sasiedzi zostala nalozona kara na 10 mieszkan po
      3,000. Chcialbym poznac stanowisko innych sasiadow na ten temat
      zarowno tych ktorzy sa objecie kara oraz tych ktorym sie udalo jej
      uniknac nie otwierajac mieszkan dla inspektora.
      • Gość: Mihau Re: KARA 30,000 IP: 81.210.87.* 04.08.08, 08:38
        A za co kara i na jakiej podstawie? Byliśmy powiadomieni jakoś oficjalnie o
        terminie odbioru? Ja nic nie wiem...
        • Gość: Olga Re: KARA 30,000 IP: 83.238.11.* 18.08.08, 11:16
          Ja tez nic nie wiem na ten temat...
          Dostaliście jakieś pisma o tej karze?

• Gość: slawek_ivc Re: KARA 30,000 IP: *.aster.pl 19.08.08, 21:43
            Ja nic nie słyszałem o tej karze ani nic nie dostałem... Zreszta
            nawet nic nie wiem o inspektorze budowlanym...
            • Gość: Marlen Re: KARA 30,000 IP: 81.15.170.* 20.08.08, 11:06
              Słuchajcie, odbiór był 16 lipca, a 20 juz wydali decyzje o
              pozwoleniu na zasiedlenie, kto był w domu jak chodził inspektor z
              aparatem fot. i wskazywało na to ze mieszka to moze dostac kare, moi
              sąsiedzi którzy byli podczas inspekcji to wiedzą ze dostaną kare, a
              wiedzą bo przez telefon ich ponformowało Hirny.A ja prosiłam o
              decyzje na piśmie kiedy będa akty to napisali mi ze najpóźniej do
              końca listopada.
              • Gość: Sasiad Re: KARA 30,000 IP: *.cable.mindspring.com 24.08.08, 19:23
                Tak wlasnie ja jestem jednym z 10 szczesliwych wybrancow, ktorzy
                byli w czasie gdy byl inspektor w naszym budynku i ladnie otworzylem
                mieszkanie. Rzekomo je zasiedlalem i teraz kare wlepili 3000.
                • Gość: Sasiad Re: KARA 30,000 IP: *.cable.mindspring.com 24.08.08, 19:42
                  No i kara zostala nalozona na Hirny ktora sie domaga od mieszkancow
                  10 mieszkan zwrotu. A ja nie rozumiem dlaczego oni sie domagaja: po
                  pierwsze sami sa winni zwlekajac tyle z oddaniem mieszkania, ze
                  doprowadzili do takie sytuacji. Po drugie dlaczego akurat tych 10
                  osob ma placic kare jesli inni badz nie wiedzieli badz klasycznie
                  zamkneli mieszkanie przed inspektorem i teraz sa do porzodu 3000.
      • Gość: slavek_ivc Re: KARA 30,000 IP: *.aster.pl 26.08.08, 10:59
        hmm Hirny domaga się zwrotu a tak naprawde kto mieszkał to i tak za
        ich przyzwoleniem.. biorąc pod uwage obecna sytuację nasuwa się
        pytanie dlaczego przez ten okres płacimy czynsz ?? Wiem , że tak
        jest w umowie realizacyjnej ale w rzeczywistości trochę
        bezpodstawny. A skoro developer przestrzega tak przepisów i
        postanowień to co z aktami, które miały być ( I wersja pod koniec
        maja :) ) a nie mamy ich do dzis... a tak marginesie mógłby się
        odezwać Ktoś kto ma okna narożnikowe w kuchni ? Chciałbym się
        zapytać o jedno innowacyjne rozwiązanie jakie jest u mnie.. ciekawe
        czy to błąd czy takie bylo zamierzenie :)
        • Gość: Sasiad Re: KARA 30,000 IP: 206.218.208.* 27.08.08, 17:14
          Podpisuje sie pod tym co napisales 4 lapami. Zaznaczam ze za brak
          aktu trzeba placic bankowi za ubezpieczenie.
          • Gość: slavek_ivc Re: KARA 30,000 IP: *.aster.pl 27.08.08, 19:34
            Dokładnie... część z Nas ponosi dodatkowe koszty związane z obecną
            sytuacją... Ja osobiście uważam,że jedna osoba tu nic nie załatwi...
            Jak to mówią w grupie siła. Myślę, że powinniśmy minimalnie
            wywalczyć pisemne zobowiązanie terminu aktów bo zobowiązania ustne
            są nic nie warte. Tak naprawdę wiemy coś a zarazem nic. Z drugiej
            jednak strony patrząc na frekwencje osób na naszym forum można
            wyciągnąć wniosek, że większość jest zadowolona i szczęśliwa nie
            mając prawnego dokumentu własności mieszkania. Reasumując, developer
            zakończył już inwestycję zwaną KRÓTKA i uwierzcie mi, że mało ich
            obchodzą dalsze nasze sprawy.

pozdrawiam
            • Gość: sasiadka Re: KARA 30,000 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 14:09
              Developer zakonczyl inwestycje a my plotkow dalej nie mamy;(
              Ja mam na pismie ze akty beda do konca listopada, ale rowniez mialam
              na papierze wczesniej od nich ze akt bedzie do konca sierpnia i co...
              • Gość: joanna_ Re: KARA 30,000 IP: *.wtt.altkom.pl 01.10.08, 17:04
                Witam,
                Mam pytanie do zebranych tutaj ludzi, gdyż jestem przed podjęciem
                decyzji o kupnie mieszkania w/w dewelopera. Czy od sierpnia się coś
                zmieniło na dobre? Otrzymaliście Państwo ostatecznie akty
                notarialne??
                BARDZO PROSZĘ O ODPOWIEDŹ.
                Z pozdrowieniami,
                Joanna
                • Gość: seba Re: KARA 30,000 IP: 194.156.44.* 06.10.08, 16:34
                  witam,
                  czy możecie Państwo napisać coś więcej o rzetelności tej firmy bądź jej braku? Jesteśmy zainteresowani z narzeczoną kupnem mieszkania w "Pasażu przy parku", ale śledząc różne wypowiedzi na forach mamy coraz więcej obaw dotyczących dewelopera... udało się Państwu zdobyć akty??
                  www.budnet.pl/forum/Uwaga_na_Hirny_BD_-_deweloper_oszust______,t=4229.html
                  • Gość: Olga Re: KARA 30,000 IP: 83.238.11.* 10.10.08, 14:36
                    Ja mam 4 listopada stawic sie do podpisania aktu...mam nadzieje,ze to jest
                    ostateczny termin,bo troche Nas zbywali...

Pozdrawiam
                    Olga
                  • bomel01 Re: KARA 30,000 10.10.08, 22:11
                    co do aktów notarialnych to wiem że hirny ma duze problemy z dotrzymywaniem
                    terminów. zwykle daje ciała z elektrownią i odbiorem technicznym przez co w
                    świdrze jest już prawie półroczny obsuw

to mieszkanie w pasażu to już jest czy dopiero w budowie? to wazne i naprawdę
                    może robić różnicę. co do rzetelności to nie jest jakoś najgorzej ale żeby
                    cokolwiek uzyskać od dewelopera trzeba naprawdę się namęczyć (standard). przed
                    podpisaniem umowy postarałbym się o wyciśniecie z hirnego maksymalnych rabatów i
                    zniżek. okres teraz gorący i nie trzeba z niczym się spieszyc. jak masz gotówkę
                    albo dobrą wydolność kredytową to możesz sam ustalać reguły (life is brutal).
                    gdybym miał teraz kase to bym chyba jeszcze trochę poczekał i szukałbym
                    mieszkania które już istnieje. kryzys nawet jak się nie powiększy to jeszcze
                    trochę potrwa.
                    • Gość: sasiadka Re: KARA 30,000 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 11:20
                      Sąsiedzi z Krótkiej 7, mam wieelki apel, juz wszyscy otrzymalismy
                      termin podpisania aktów, ale jak zauważyliscie Hirny ma zadłuzenie
                      wobec kanalizacji i wodociągów, wiec prośba do nas wszystkich
                      mieszkańców, proponuje spotkanie najlepiej juz w niedziele zeby całą
                      grupą skrzyknąc sie na jakiegos doradce prawnego i poprosci Hirny o
                      tekst aktu notarialnego, gdyz oni moga nam "podrzucic" akty z
                      zadłużeniem budynku, to jest bardzo wazne zeby prawnik jakis zerknął
                      na to czy z długami nie oddadzą nam mieszkan.
                      A druga sprawa mozemy zarządac równiez że chcemy miec wspólnie
                      podpisac akt całą grupą u "naszego" notariusza u którego bysmy mogli
                      uzyskac zniżkę...a Hirny nam jakiegos notariusza narzuca i on od nas
                      może duże pieniadze zgarnąc;( wiem to od znajomych którzy juz
                      kupowali mieszkanie i udało im sie uniknąc tych wysokich kwot bo
                      wspólnie utargowali 30% zniżki na każdym akcie...
                      Moze jest ktoś wsród nas kto ma nawet kogos do polecenia w sensie
                      prawnik lub notariusz???????
                      pozdrawiam i czekam na jakies info;)
                  • Gość: waldek Re: KARA 30,000 IP: *.aster.pl 12.10.08, 05:32
                    Kupiłem mieszkanie na Krótkiej. Z polecenia znajomych, którzy kupili
                    od nich mieszkanie w Józefowie. Mieszkanie było oddane w terminie,
                    natomiast podpisanie aktu się przeciąga ( mam termin na koniec
                    miesiąca). Oni to tłumaczą tym, że szybciej budują, niż energetyka
                    jest w stanie dociągnąć kabel z prądem. Więc przez pół roku budynek
                    pracował na prądzie budowlanym ( róźnica jest taka, że budowlany
                    idzie po słupach w powietrzu, a docelowy jest zakopany w ziemi) Jak
                    pytałem czy to jest norma, to powiedzieli, że to jest urok otwocka,
                    że gdzie indziej terminy są dotrzymywane.

Podpisałem umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego, z czym nie
                    było problemu, wpłaciłem im na starcie 20% ceny, kiedy w budynku
                    były juz okna. Nie miałem więc poczucia, że dałem komuś jakieś
                    niebotyczne pieniądze, i drżę, czy wywiąże się z umowy. Zgodnie z
                    prawem sąd mógł ich pozbawić własności i powierzyć dokończenie
                    budowy komuś innemu. Ponieważ to ja trzymałem resztę kasy, czułem
                    się spokojnie.

W świetle tego, że właśnie kładę kafelki w łazience, budynek ma
                    pozwolenie na użytkowanie, a ja muszę starać się o wolne na akt
                    przenoszący własność, jest wszystko ok.

W tym wszystkim najbardziej zadowolony jestem z tego, że mój "dom"
                    jest ładny. To nie jest jakieś bloczysko. Kiedy zastanawiałem się,
                    czy kupić u nich mieszkanie pojechałem na pragę zobaczyć ich
                    pierwszy budynek, był śliczny, wyróżniał się na tle okolicy. Jeszcze
                    ładniejszy zobaczyłem na bemowie. W józefowie podobały mi się
                    budynki sąsiadującego z nimi TBSu.Kiedy kupowałem "krótką" budowali
                    obok. Jednak to co oni wybudowali ( gra w serialu jakimś tam)
                    okazało się piękniejsze. Znajomi, mimo przejść z prądem, są
                    zadowoleni. Mają spokój, widok na las. Obok powstały bliźniaki
                    Hirnego, są niższe, drzewa pozostały. Dostają oferty od pośredników
                    "kupię mieszkanie w tym budynku".
                    • Gość: sąsiad Re: KARA 30,000 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 11:36
                      Pany z działu sprzedaży HIRNY serdecznie dziękujemy za wzruszającą bajeczkę.
                      • Gość: waldek Re: KARA 30,000 IP: *.aster.pl 12.10.08, 23:51
                        Rozumiem, że forum to miejsce dla frustratów, tu można jedynie
                        wyzywać, wylewać żółć itd. A sąsiadka od o.Dyrektora, nie ma miejsca
                        dla myślących inaczej.

Jak myślę inaczej, to jestem obcy, agent, mam w tym interes.

A ja pozostanę przy swoim.

Zapłaciłem 20% i dostałem akt notarialny. Spałem więc spokojnie. To
                        moje trzecie mieszkanie, zawsze coś było opóźnione, nie szło tak jak
                        założono. Te drobiazgi z krótkiej to pinat przy problemach innych.

No i obstaje przy zadowoleniu z architektury. Dla mnie cool. Co
                        prawda najpiękniejszy ich budynek widziałem na Bemowie. Okrętowa 16.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka