Dodaj do ulubionych

Dom Development - Derby

IP: 212.45.227.* 12.12.01, 20:16
Zamierzam jeszcze w tym roku kupic mieszkanie na osiedlu Derby Bis, jestem
jednak zaniepokojona. Budowa ma ruszyc w styczniu 2002- nie maja jeszcze na nia
pozwolenia a jesdynie promese, plany szczegolowe mieszkan maja objawic dopiero
pod koniec roku czyli najprawdopodobniej przed moim podpisaniemm z nimi
umowy.Obsluga handlowa DD potrafi byc bezczelna i traktowac sprzedaz mieszkan
jak sprzedaz buleczek ( moze i maja racje, w koncu schodza one jak buleczki )
dlatego prosze o wirtualna wymiane zdan
Obserwuj wątek
    • Gość: murgol Re: Dom Development - Derby IP: 62.233.167.* 12.12.01, 20:49
      Jeżeli chodzi o kochane DD, to proszę spojrzeć na inny wątek o Alei Kasztanowej
      i Bogusławskiego, z którego wyraźnie widać, że chłopcy zebrali pieniądze z
      Derbyuu i zaczynają ruszać z tamtymi inwestycjami, sporo już spóźnionymi. Także
      Derby pewnie ruszą dopiero jak sprzadzą kolejną inwestycję, pewnie po 1500 zł/m
      kw, bo złapać klientów będzie coraz trudniej.
      A swoją drogą to wiem, że mają duże kłopoty z uzyskaniem pozwolenia na Derby bo
      zapomnieli o jednym z najważniejszych dokumentów składając wniosek - nie
      dołączyli ZUD-u czyli wszelkich uzgodnień zwiazanych z infrastrukturą - pewnie
      wychodki planują na podwórkach. Z uwagi na zbliżające się święta i czas
      potrzebny na uzyskanie uzgodnień na tak dużą inwestycję, nie rokuję im dobrze.
      Także podsumowując inwestycja wygląda na pierwszy rzut oka ciekawie, ale tylko
      na pierwszy rzut. Ja zrezygnowałem, bo za bardzo szanuję swoje pieniądze.

Pozdrawiam
      • Gość: Darek Re: Dom Development - Derby IP: *.ipartners.pl 15.01.02, 11:59
        Uaktualnij sobie wiadomosci do tabelki w swojej firmie bo to co wypisujesz to
        stek bzdur.
        1. Pozwolenie maja juz od grudnia.
        2.Plany mieszkan z wymiarami tez

pozdrawiam
        • Gość: P Re: Dom Development - Derby IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.02.02, 21:50
          ...a mieszkańcy mają nawet swoją stronę derby.eom.pl
    • Gość: Dario Re: Dom Development - Derby IP: 193.150.166.* 13.12.01, 10:21
      Witam,
      Nie zgodze sie z moim poprzednikiem iz zbieraja kase z osiedla Derby by ruszyc z inwestycjami Aleja i Bielany,
      przeciez termin oddania osiedla Derby jest wczesniejszy niz obydwu powyzej wymienionych.
      W kwestii mieszkan na Derbach, z tego co zrozumialem to sytuacja wyglada tak:
      nie ma pozwolenia na budowe, nie ma gotowych projektow mieszkan,czyli nie maja gotowego projektu budynku ?
      Jezeli cos zrozumialem na opak to prosze o korekte,ale jezeli jest tak jak napisalem, to prosze wybaczyc ale
      nawet za darmo bym nie wzial takiego mieszkania.Mozna to skwitowac w ten sposob,chlopaki sa pewni
      swego,daja niska cene,a spoleczenstwo ma dosyc szwindli i mieszkan po 1000 USD dlatego do nich sie garna.
      Moze i sa solidna firma,ale jak dla mnie byloby to za malo aby podjac decyzje o zakupie mieszkania.
      Pozdrawiam
      • Gość: ARIEL Re: Dom Development - Derby IP: 217.153.76.* 13.12.01, 13:34
        CZY JEST JAKIS SOLIDNY DEVELOPER, KTOREGO MOZNA POLECIĆ?
      • Gość: Edi Re: Dom Development - Derby IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.12.01, 16:01
        Proszę napiszcie coś więcej. Ja w poniedziałek podpisuję umowę o kredyt na
        Derby. Tak sie składa, że nie stać mnie na droższe mieszkanie,a to faktycznie
        przynajmniej na " pierwszy rzut oka" wygląda ciekawie. Czy są jakieś instytucje
        gdzie mobłagym potwierdzieć prawdomówność handlowców? Gdzie dowiedzieć się czy
        i kiedy będą mieli pozwolenie na budowę i o inne szczegóły. Nadmienię tylko, że
        sprzedawcy DD zapeniają mnie, że wszystkie ich ostatnie inwestycje były oddane
        przed czasem....
        • Gość: Dario Re: Dom Development - Derby IP: 193.150.166.* 13.12.01, 16:09
          W kwestii pozwolenia na budowe to nalezaloby sprawdzic w urzedzie gminy,tam moga udzielic Ci informacji czy
          w ogole zlozyli jakiekolwiek papiery, a to ze oddaja inwestycje przed terminem to prawda,ale nie do konca tzn. z
          tego co mi sie przyznali Akacje III byly z poslizgiem (jezeli pomylilem cyfekr to przepraszam), moi znajomi maja
          mieszkania na Akacjach IV i V - byly przed terminem, Bartycka - przed terminem, co z pozostalymi ukonczonymi
          inwestycjami - nie wiem.
          A w kwestii jeszcze nie ukonczonych inwestycji - Bielany mialy byc ukonczone do X 2002, a juz jest przesuniecie
          terminu do III 2003.
          Pozdrawiam
          • Gość: queen Re: Dom Development - Derby IP: 212.45.227.* 13.12.01, 17:53
            Dostalam od nich kserokopię promesy na zabudowę i aktu notarialnego, z którego
            wynika,że są właścicielami działki. Co do planów mieszkań to owszem mają, ale
            rysuneczki zwykłe bez dokładnych danych o wymiarach itd.Ich oferta jest całkiem
            niezła- mieszkania są niedrogie, na zamkniętym osiedlu, do Trasy toruńskiej
            blisko.Pewnie,że lepiej byłoby kupić gotowe mieszkanie, ale w tej cenie trudno
            jest znależć cokolwiek przed końcem roku, chyba że tam gdzie zupełnie mi sie
            nie podoba.
            • Gość: Edi Re: Dom Development - Derby IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.12.01, 09:31
              Gość portalu: queen napisał(a):

> Dostalam od nich kserokopię promesy na zabudowę i aktu notarialnego, z którego
              > wynika,że są właścicielami działki. Co do planów mieszkań to owszem mają, ale
              > rysuneczki zwykłe bez dokładnych danych o wymiarach itd.Ich oferta jest całkiem
              >
              > niezła- mieszkania są niedrogie, na zamkniętym osiedlu, do Trasy toruńskiej
              > blisko.Pewnie,że lepiej byłoby kupić gotowe mieszkanie, ale w tej cenie trudno
              > jest znależć cokolwiek przed końcem roku, chyba że tam gdzie zupełnie mi sie
              > nie podoba.

No, właśnie. Niby wszystko mają, ale nie do końca. I co, decydujesz się? Ja chyba
              tak, czekać i tak muszę. Nawet jeśli budowa się przesunie o te 2,3 miesiące, to
              przeżyję. A faktycznie, z tego co pokazują wynika, że będzie to całkiem
              sympatyczne osiedle jak na tą cenę. Jak Ci się podoba ich umowa przedwstępna?
              Znalazłaś jakieś haczyki?
              • Gość: Parker Re: Dom Development - Derby IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.12.01, 16:29
                Witam,
                Ja równiez interesuje sie Derbami i we wtorek składam wniosek o kredyt. Jeśli
                chodzi o terminowość DD to ja równiez to sprawdzałem i Akacje III mialy kilku
                miesieczny poślizg, natomiast kolejne osiedla byly juz przed terminem (Akacje
                IV, Akacje V, Bartycka, Akacje II Bis). Pytałem sie ludzi na Akacjach V i
                generalnie nie narzekają na wykonanie.
                Powiedz mi queen u kogo sobie załatwiles ksero Aktu nabycia gruntu, bo mi
                pokazali ale nie chcieli odbić.
                Pozdrawiam
                Parker
                • Gość: queen Re: Dom Development - Derby IP: 212.45.227.* 15.12.01, 11:40
                  Gość portalu: Parker napisał(a):

> Witam,
                  > Ja równiez interesuje sie Derbami i we wtorek składam wniosek o kredyt. Jeśli
                  > chodzi o terminowość DD to ja równiez to sprawdzałem i Akacje III mialy kilku
                  > miesieczny poślizg, natomiast kolejne osiedla byly juz przed terminem (Akacje
                  > IV, Akacje V, Bartycka, Akacje II Bis). Pytałem sie ludzi na Akacjach V i
                  > generalnie nie narzekają na wykonanie.
                  > Powiedz mi queen u kogo sobie załatwiles ksero Aktu nabycia gruntu, bo mi
                  > pokazali ale nie chcieli odbić.
                  > Pozdrawiam
                  > Parker

Załatwiłam sobie ksero ponieważpierwotnie zamierzałam wziąć kredyt w innym banku
                  a oni wymagali tych paru dokumentów.
                  Umowa nie jest podobno zła, trzeba tylko pamiętać aby sporządzić do niej parę
                  aneksów dotyczących np dokładnego standardu wykończenia i innych rzeczy o których
                  w tej chwili nie pamiętam, wiem tylko ,że w Wyborczej można znależć artykuły
                  poświęcone temu w jaki sposób podpisywać umowy z developerami.
                  Ja się już zdecydowałam, jak wszystko pójdzie tak jak powinno to to osiedle może
                  byc bardzo przyjemne.Ciekawa jestem czy tereny rekreacyjne zostaną rzeczywiście
                  zagospodarowane w taki sposób w jaki o tym mówią a właściwie piszą w DD. Otym
                  może też warto wspomniec w umowie.

• Gość: Edi Re: Dom Development - Derby IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.12.01, 11:52
                    Witam sąsiadów. Ja podpisuję umowę o kredyt w poniedziałek. Trochę mnie Wasze
                    opinie przerażają, ale chyba jestem za bardzo przekonana, że wszystko w końcu
                    dobrze się skończy. Czy ktoś jeszcze wie o konkretach dotyczących zmian w
                    umowie przedwstępnej? Co jest w końcu z 7% VAT-em. Czy tylko faktura na całość
                    w tym roku chroni mnie przed uniknięciem dopłaty z tego tytułu np. do kolejnych
                    transz kredytu?
                    Zapisałam się na Derby ( nie D Bis) z terminem odbioru w styczniu 2003. Trochę
                    mnie przestraszyliście tym podmokłym terenem. Zanim go przygotują do budowy
                    minie pewnie kilka tygodni co może przeciągnąc w czasie oddanie budynku...
                    • Gość: queen Re: Dom Development - Derby IP: 212.45.227.* 15.12.01, 12:01
                      Gość portalu: Edi napisał(a):

> Witam sąsiadów. Ja podpisuję umowę o kredyt w poniedziałek. Trochę mnie Wasze
                      > opinie przerażają, ale chyba jestem za bardzo przekonana, że wszystko w końcu
                      > dobrze się skończy. Czy ktoś jeszcze wie o konkretach dotyczących zmian w
                      > umowie przedwstępnej? Co jest w końcu z 7% VAT-em. Czy tylko faktura na całość
                      > w tym roku chroni mnie przed uniknięciem dopłaty z tego tytułu np. do kolejnych
                      >
                      > transz kredytu?
                      > Zapisałam się na Derby ( nie D Bis) z terminem odbioru w styczniu 2003. Trochę
                      > mnie przestraszyliście tym podmokłym terenem. Zanim go przygotują do budowy
                      > minie pewnie kilka tygodni co może przeciągnąc w czasie oddanie budynku...

Rozmawiałam o tym 7% vacie z handlowcem.Powiedział mi,że jeżeli faktycznie
                      wejdzie on życie będę musiała dopłacić te 7%. Ja biorę kredyt w transzach dlatego
                      mnie ta dopłata obowiązuje. Ten kto zapłaci developerowi 100% sumy w tym roku ten
                      unika vatu, który wchodzi dopiero w 2002. To jest vat na sprzedaz mieszkania-
                      jeżeli cała suma została zapłacona w tym roku to vat nie może jej objąć bo w tym
                      roku nie ma on jeszcze racji bytu. Mam nadzięję,ze wyraziłam sie w miarę
                      zrozumiale.
                      • Gość: Edi Re: Dom Development - Derby- do Queen IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.12.01, 12:24

> Queen, właśnie dzwoniłam do DD. Jeżeli wpłacę transzą powyżej 50% kredytu nie
                        płacę VAT-u w ogóle, nawet jeśli druga transzą płacę dopiero w 2002! I kto tam ma
                        rację???
                        • Gość: queen Re: Dom Development - Derby- do Queen IP: 212.45.227.* 15.12.01, 12:37

>
                          > > Queen, właśnie dzwoniłam do DD. Jeżeli wpłacę transzą powyżej 50% kredytu
                          > nie
                          > płacę VAT-u w ogóle, nawet jeśli druga transzą płacę dopiero w 2002! I kto tam
                          > ma
                          > rację???

To co Ci powiedzieli to może być prawda bo czytałam przed chwilą na forum o
                          podobnych przypadkach. Moim zdaniem jednak niektórzy handlowcy nie powinni
                          pracować w takich firmach. Równie dobrze ja mogłabym zasiąść za biurkiem i
                          opowiadać o mieszkaniach nie udzielając konkretnych odpowiedzi na pytania
                          nazwijmy je fachowe.
                          Muszę przeanalizować jak wygląda sprawa z moimi transzami. Uniknąć vatu byłoby
                          fajnie, ale wpłacać im za duzo gdy niczego nie ma jest trochę niebezpiecznie. Mój
                          tata powiedział:"zasada jestt taka- najpierw bierz potem płać". Ciiekawa jestem
                          czy ten vat można wliczyć w kredyt.
                          • Gość: Edi Re: Dom Development - Derby- do Queen IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.12.01, 13:05
                            Masz rację.Nie dam im pieniędzy za coś czego właściwie nie ma. Mam wrażenie, że
                            handloweic z którym wcześniej rozmawiałam chciał, jak najszybciej dostać ode
                            mnie całą kasę i mieć problem z głowy. Dopiero dziś potwierdzono mi w DD, że to
                            nie prawda(???) . Prawdopodobnie więc uchronisz się przed VAT-em pod
                            warunkiem, że I transza przekroczyła 50% całości wpłaty. Z budową ruszają na
                            wiosnę. jak to stwierdziła Pani z DD: "są to niskie 3 piętrowe budynki, więc
                            nie będzie żadengo problemu, żeby oddać je w styczniu 20002" Pożyjemy,
                            zobaczymy. W razie czego wszyscy " forumowicze" połączmy się i będziemy walczyć
                            o swoje!
                            • Gość: queen Re: Dom Development - Derby- do Queen IP: 212.45.227.* 15.12.01, 14:01

> Masz rację.Nie dam im pieniędzy za coś czego właściwie nie ma. Mam wrażenie, że
                              >
                              > handloweic z którym wcześniej rozmawiałam chciał, jak najszybciej dostać ode
                              > mnie całą kasę i mieć problem z głowy. Dopiero dziś potwierdzono mi w DD, że to
                              >
                              > nie prawda(???) . Prawdopodobnie więc uchronisz się przed VAT-em pod
                              > warunkiem, że I transza przekroczyła 50% całości wpłaty. Z budową ruszają na
                              > wiosnę. jak to stwierdziła Pani z DD: "są to niskie 3 piętrowe budynki, więc
                              > nie będzie żadengo problemu, żeby oddać je w styczniu 20002" Pożyjemy,
                              > zobaczymy. W razie czego wszyscy " forumowicze" połączmy się i będziemy walczyć
                              >
                              > o swoje!

I znowu dowód na to, że kazdy mowi co innego, przecież budowa miała ruszyć w
                              styczniu.To ze takie domki szybko się buduje to prawda dlatego mozliwe ze oddadzą
                              je wcześniej a mówią,że w czerwcu żeby zaszpanowac jacy to są genialni gdy uda im
                              się skończyć wcześniej.

• Gość: WOLF Re: Dom Development - Derby IP: 217.153.76.* 14.12.01, 19:29
                Ta umowa to jeden wielki hak. Najlepszy dowód na to, to podwójna waloryzacja
                walutowa i indeksem zmiany cen. Powoduje to przeniesienie na kupujacego pełnego
                ryzyka walutowego i to wcale nie zwiazanego w takim stopniu z ta
                inwestycją /nie opłacą wykonawcy w walucie obcej, materiałow nie będą kupowali
                za granicą/. Poza tym mogę zrozumieć, ze nie mają pozwolenia na budowę ale oni
                nie mają nalprawdopodobniej projektu budowlanego, skoro nie pokazują planów
                mieszkań. Niska cena na wabia nieprzekanała mnie minmo poczatkowego
                zainteresowania.
    • Gość: ARIEL Re: Dom Development - Derby IP: 217.153.76.* 14.12.01, 19:14
      W sensie prawnym nie istnieje coś takiego jak promessa pozwolenia. Równie
      dobrze moga nigdy nie dostac pozwolenia na budowe. Jedynym dokumentem /bez
      większego znaczenia/ jakim moga sie okazać, to wniosek o wydanie pozwolenia na
      budowę. Poza tym trzeba zdawac sobie sprawę, że brak pozwolenia na budowe może
      rodzić wątpliwości urzędow skarbowych w przypadku korzysania z ulgi budowlanej.
      Ale w tej kwestii może ktoś inny się wypowie.
      • Gość: Parker Re: Dom Development - Derby IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.12.01, 09:24
        Witam ponownie,
        Kto wam powiedział, ze nie mają planów mieszkań, ja widzialem zarówno katalogi
        jak i plany różnych typów mieszkań. Po za tym podstawowym dokumentem koniecznym
        do złożenia wniosku o pozwolenie na budowe jest dokumentacja budowlana,
        natomiast jezeli chodzi o koniecznosc pozwolenie aby uzyskac ulge to mnie
        troche zaniepokoiliscie. Jezeli ktoś wie coś konkretnego w tej sprawie to nie
        napisze bo to bardzo wazna kwestia.
        • Gość: Karolina Re: Dom Development - Derby IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.12.01, 09:33
          Witam forumowiczów,
          Ja równiez dostalam w DD plany mieszkań na os. Derby i Derby bis. Dodatkowo mam
          dla was chyba dość istotą informacje bo moja tesciowa pracuje w US i zapewnia
          mnie iz pozwolenie nie jest konieczne dla uzyskania ulgi, potrzebe są dwie
          rzeczy, umowa z roku 2001 i faktury potwierdzające wydatkowanie srodków w 2001.
          Pozdrawiam
          • Gość: queen Re: Dom Development - Derby IP: 212.45.227.* 15.12.01, 11:45
            Gość portalu: Karolina napisał(a):

> Witam forumowiczów,
            > Ja równiez dostalam w DD plany mieszkań na os. Derby i Derby bis. Dodatkowo mam
            >
            > dla was chyba dość istotą informacje bo moja tesciowa pracuje w US i zapewnia
            > mnie iz pozwolenie nie jest konieczne dla uzyskania ulgi, potrzebe są dwie
            > rzeczy, umowa z roku 2001 i faktury potwierdzające wydatkowanie srodków w 2001.
            > Pozdrawiam

Cieszę się,że dokładne plany już istnieją bo gdy poprosiłam o nie niecałe dwa
            tygodnie temu to Pan powiedział mi,że będą dopiero pod koniec grudnia.Bardzo
            wązne jest na jakiego handlowca się trafi, niektórzy z nich sprawiają wrażenie
            niedoinformowanych.
            • dzordzo1 Re: Dom Development - Derby 17.12.01, 08:46
              Czy ktoś z Was wie, czy mają już gotowy projekt budowlany? Albo kiedy będą
              mieli?
      • Gość: murgol Re: Dom Development - Derby IP: 195.116.92.* 15.12.01, 09:25
        W przypadku nie uzyskania przez developera pozwolenia na budowę do końca 2001 r
        (i jego uprawomocninia!!!!!!) nie ma mowy o uldze budowlanej dla klientów.
        A jeżeli chodzi o DD to jeżeli nadal twierdzą, że takowe dostaną to się grubo
        mylą, bo jak już wspomniałem nie złożyli ZUD-u, a na uprawomocnienie jest 14
        dni, o ile żaden sąsiad nie złoży odwołania - rzadko się to zdarza, zawsze
        trafi się jakieś "przyjazne miasto", które twierdzi, że są tam ostoje ptaków
        albo coś innego. Według moicvh obliczeń do końca grudnia zostały 2 tygodnie.
        Zdaje się że będzie afera..... (naciąganie na możliwość skorzystania z ulgi).
        • Gość: Karolina Re: Dom Development - Derby IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.12.01, 09:39
          Witam Murgol,
          Na jakiej podstawie tak twierdzisz, czy są to twoje Lepperowanie (czytaj -
          szukanie afer)czy opierasz sie na jakis przepisach prawa. Moja tesciowa
          sprawdzała to z radca prawnym w US więc jest to w miare wiarygodne źródło a jej
          informacje sa znacząco rózne od tego co Ty podajesz.
          • Gość: murgol Re: Dom Development - Derby IP: 195.116.92.* 15.12.01, 10:01
            Odnosze to do mojej sytuacji. Buduję sobie chatkę na Białołęce, niedaleko
            osiedla Derby i powiedzieli mi w US Białołęka, że zaliczą mi wydatki na budowę
            do ulgi, z faktur o datach późniejszych niż otrzymane prawomocne powolenie na
            budowę. Nawet jak zawrę teraz umowę z wykonawcą i on kupi materiały to nie mogę
            sobie jeszcze tej faktury na materiały odliczać - będę mógł dopiero po 20
            grudnia, jak mi (jeżeli sąsiedzi nie będą szaleć) uprawomocni się pozowlenie na
            budowę. Wtedy zaliczą mi koszty projektu i tak dalej. NIe wiem czemu miałoby
            być inaczej w przyapdku developera, skoro zawierasz z nim umowe na wybudowanie
            lokalu mieszkalnego.

Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki, że jednak wszystko będzie OK, tak tylko
            naszły mnie wątpliwości po moich przejściach.
            • Gość: Karolina Re: Dom Development - Derby IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.12.01, 10:10
              Witam raz jeszcze,
              Dzieki za wyjaśnienia Murgol, wlasnie dzwonilam do tesciowej i okazuje sie, ze
              oboje mamy racje. Prawomocne pozwolenie na budowe jest wymagane, ale tylko
              wtedy gdy sam kupujesz działke, materiały i jedynie budowe zlecasz jakiejś
              firmie wykonawczej. Natomiast w przypadku zakupu mieszkan wystarczy umowa +
              faktura (w przypadku spółdzielni zaświadczenie)

• Gość: paweł Re: Dom Development - Derby IP: *.ppp.polbox.pl 15.12.01, 10:31
                A co się dzieje, jeżeli developer nigdy nie uzyska pozwolenia.
                • Gość: Norbert Re: Dom Development - Derby IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.12.01, 10:52
                  Jeżeli developer nie dostanie pozwolenia i rozwiążesz umowe musisz zwrócić
                  ulge, chyba ze zadeklarujesz wydatkowanie tych pieniedzy w przeciagu pol roku
                  na cele mieszkaniowe.
          • Gość: Darek Re: Dom Development - Derby IP: *.ipartners.pl 15.12.01, 10:01
            Potwierdzam twoje informacje gdyz sprawdzalem ten wontek dokladnie.
            Do odpisow potrzebne jest zaswiadczenie o wplacie i umowa.
            Ja podpisalem z DD umowe, wprowadzilem tylko pare drobnych zmian ich umowa jest
            w miare dobra ( konsultowalem z prawnikami- znajomymi)
    • Gość: maniula Re: Dom Development - Derby IP: 192.168.1.* / *.dialup.medianet.pl 15.12.01, 09:49
      Witam.
      Czy ktoś zainteresował się rodzajem terenu, na którym ma być zbudowane osiedle?
      Według moich wiadomości jest to grunt podmokły, więc brak pozwolenia na budowę
      może być spowodowany również koniecznością wykonania ekspertyzy terenu.
      • Gość: murgol Re: Dom Development - Derby IP: 195.116.92.* 15.12.01, 10:04
        Potwierdzam, że grunt "pływa", trzeba go wymieniać i zagęszczać około 2 metry
        poniżej poziomu posadowienia budynku, a jest to dosyć czasochłonne i niestety
        kosztochłonne, ale absolutnie nie jest to przeszkodą nie do przejscia i jak się
        dobrze przygotuje wykop to da się zbudować i nie powinien potem budynek osiadać
        bardziej niż inne, na normalnym gruncie.
    • priv Re: Dom Development - Derby 16.12.01, 21:00
      Mój kontakt z handlowcami i biurem również nie należał do przyjemnych. Byłem
      tam raz i ostatni raz. Są lekceważący. Jeśli traktują mnie w ten sposób teraz
      to co będzie później kiedy zostawię im pieniądze i niewielu już będę mógł
      zrobić. Wciągu kilku dni znalazłem znacznie lepszych. Pewnie wielu zaskoczę,
      ale wynegocjowałem umowę jaką chciałem jak również i cenę, którą chcę nadal
      negocjować i wiem, że to jest możliwe. A mieszkanie odbieram jeszcze w grudniu.
      Wiem co mam. Pozdrawiam ryzykantów... PS. Ja już raz utopiłem pieniądze
      wpłacając w ciemno. To była lekcja mojego życia. Uczcie się również na błędach
      innych i bądźcie mądrzejsi o to jedno doświadczenie, które może kosztować
      bardzo dużo.
      • Gość: Marcin Temat handlowców itd IP: 62.148.92.* 02.01.02, 10:50
        Kochani,
        Jeżeli macie ochotę być załatwiani przez komptentnych i uczciwych sprzedawców w
        DD to polecam Panów: Aleksandra Gorącego i Wojciecha Kłopockiego.
        Miałem przed pół rokiem kontakty zawodowe (DD był moim klientem) i miałem
        okazję wiele razy rozmawiać z handlowcami. Pomimo lokalizacji, które mi nie
        bardzo pasowały mało brakowało, a kupiłbym tam mieszkanie ;-)
        A wszystko za sprawą dobrego kontaktu z handlowcami.
        Ludzie, jak macie jakieś problemy to naprawdę nie zwalajcie wszystkiego na
        handlowców. Prawda jest taka, że oni są lepsi i gorsi, ale jak co drugi kupując
        mieszkanie po 2500 chciałby mieć standard i obsługę jak w ś.p. Skanskiej no to
        ja przepraszam .... I najlepiej, żeby w umowie zapisali, że ta piaskownica co
        to ją widać na wizualizacji projektu żeby rzeczywiście została postawiona...

Wiadomo że zakup mieszkania to wydarzenie bez precedensu dla dorosłego
        człowieka, ale miejcie odrobinę dystansu do tego również

Co do moich wypowiedzi - są szczere, nikt mi nie płaci za chwalenie DD- po
        prostu pracowałem z DD prawie rok i znam tę firmę dość dobrze więc mogę ręczyć
        za swoje słowa
        • Gość: aska Re: Temat handlowców itd IP: 195.136.95.* 02.01.02, 13:22
          Popieram,
          miałam przyjemność załatwiać zakup mieszkania z p. Gorącym i naprawdę wykazał
          się daleko idącą pomocą i z niezmąconą cieprliwością odpowiadał na moje 1000
          pytań jak i spokojnie i rzeczowo odrzucał zarzuty stawiane DD m.in. na tym
          forum...
          • fuzel_fuzel DD 02.01.02, 13:46
            Denerwuje mnie jedna sprawa. Mianowicie po co DD zamieszcza ciągle reklamy o
            Derby, skoro wszystko już sprzedane i zbiera jeszcze jakieś zapisy na Derby II.
            Dla mnie to jest paranoja i denerwowanie potencjalnych klientów.
            • Gość: Piollo Re: Reklamy Dom Development IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 12:29
              Reklamy (szczególnie prasowe) zamawia się dużo wcześniej przed ich publikacją,
              dlatego zapewne DD wykupił miejsca (a zauważmy że są to duże powierzchnie - one
              sprzedają się pierwsze - czasem kilka miesięcy wcześniej), nie spodziewając
              się, że Derby sprzeda się w kilkanaście dni
      • Gość: Magda Re: Dom Development - Derby IP: 217.8.161.* 23.01.02, 09:23
        priv napisał(a):

> Mój kontakt z handlowcami i biurem również nie należał do przyjemnych. Byłem
        > tam raz i ostatni raz. Są lekceważący. Jeśli traktują mnie w ten sposób teraz
        > to co będzie później kiedy zostawię im pieniądze i niewielu już będę mógł
        > zrobić. Wciągu kilku dni znalazłem znacznie lepszych. Pewnie wielu zaskoczę,
        > ale wynegocjowałem umowę jaką chciałem jak również i cenę, którą chcę nadal
        > negocjować i wiem, że to jest możliwe. A mieszkanie odbieram jeszcze w grudniu.
        >
        > Wiem co mam. Pozdrawiam ryzykantów... PS. Ja już raz utopiłem pieniądze
        > wpłacając w ciemno. To była lekcja mojego życia. Uczcie się również na błędach
        > innych i bądźcie mądrzejsi o to jedno doświadczenie, które może kosztować
        > bardzo dużo.

Wlasnie zamierzalam przystapic do podpisania umowy z Dom Devel., ale po
        przeczytaniu opinii na forum juz nie mam na to ochoty. Czy moglbys polecic
        jakichs wiarygodnych developerow, zgadzajacych sie na negocjacje i rozsadne
        terminy, nie obiecujacych gruszek na wierzbie za ciezkie pieniadze?
        Pozdrawiam
        Magda
        mak@disacenter.com

• dzordzo1 Re: Dom Development - Derby 23.01.02, 18:17
          Myślę, że priv na pewno może polecić "wiarygodnego developera, zgadzajacego sie
          na negocjacje i rozsadne terminy, nie obiecujacego gruszek na wierzbie za
          ciezkie pieniadze" - bedzie to firma, w której on sam pracuje.
    • Gość: Adam Czy Wy powariowaliscie? IP: 217.153.24.* 01.01.02, 20:16
      Ludzie, malo wam artykulow o War Inwest i SBM Ziemi Mazowieckiej oraz
      spoldzielni KWADRAT? Nie kupujcie mieszkan na papierze!!!! To, ze Dom D
      wybudowal duzo mieszkan- nic nie swiadczy. Wtedy byla inna sytuacja i wszystko
      schodzilo jak buleczki... Pojedzcie na tarchomin, pelno tam prawie gotowych,
      nie spzredanych mieszkan.... Polecam Mostostal export.
      Pozdrawiam
      • Gość: Kaśka do kolegi z Mostostalu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.01.02, 09:46
        Witam Adamie,
        Skoro mieszkania sprzedawały sie jak bułeczki to dlaczego u was (w Mostostalu-
        Export) pozostały prawie gotowe a w DD sprzedane zostały nawet te z odległym
        terminem realizacji.
        Pozdrawiam
    • Gość: Darek Re: Dom Development - Derby IP: 213.76.175.* 02.01.02, 16:21
      Ludzie, nie dajcie się oszukać. Nie inwestujcie tak wielkich pieniędzy w coś
      czego jeszcze nie ma nawet na papierze. Co z tego że załapiecie się na ulgę
      budowlana na starych zasadach, lub unikniecie vatu ? Do stracenia jest dużo,
      duzo więcej. Nie wierzcie handlowcom na słowo, nie zwracajcie uwagi na ich
      zapewnienia i obietnice. Opamiętajcie się, nie dajcie się skusić nisko ceną. Ja
      mam za sobą bardzo kosztowne dośwladczenie (nie chodzi o DD), Wy macie szansę
      tego uniknąć. Placicie już teraz za coś, czego właścicielem będziecie dopiero
      za około 2 lata (po podpisaniu aktu not.), a przez tytle czasu może się wiele
      wydarzyc ...
      • Gość: queen Re: Dom Development - Derby IP: 212.45.227.* 02.01.02, 19:30
        Gdy się czyta to co jest tu nawypisywane to ,aż żal człowieka ściska,że na tym
        świecie jest tylu histeryków. Ludzie ile czasu można wałkować ten sam temat!
        Mamy nowy rok i kupione mieszkania( które nie istnieją ;-))))), już za póżno na
        przestrogi!!!Proszę, aby histerycy nie zatruwali ryzykantom życia.
        • Gość: Krzys Re: Dom Development - Derby IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.02, 22:13
          Gość portalu: queen napisał(a):

> Gdy się czyta to co jest tu nawypisywane to ,aż żal człowieka ściska,że na tym
          > świecie jest tylu histeryków. Ludzie ile czasu można wałkować ten sam temat!
          > Mamy nowy rok i kupione mieszkania( które nie istnieją ;-))))), już za póżno na
          > przestrogi!!!Proszę, aby histerycy nie zatruwali ryzykantom życia.

Tak, Queen ma racje. Kupilismy i juz, basta, nie ma co dywagowac dalej. Firme
          sprawdzilismy na tyle na ile to mozliwe m.in. korzystajac z rad ekspertow GW. A
          histerycy, coz, zawsze beda, nie tak dawno jakis gosc zaklinal sie, ze DD nigdy
          nie dostanie pozwolenia na budowe Derby, na szczescie nie mial racji.

Pozdrawiam sasiadow - "ryzykantow".

Krzys_V240
          • Gość: Dario Re: Dom Development - Derby IP: 193.150.166.* 03.01.02, 09:06
            Witam w Nowym Roku,
            Nawizujac do tematu histerykowto moze kolesiowi podoba sie mieszkanie na Derbach i szerzy panike tak by ktos
            zrezygnowala sam jest na liscie rezerwowej :-)))
            Pozdrawiam
            • Gość: moozg Re: Dom Development - Derby IP: *.lot.pl 03.01.02, 09:31
              Witam,
              Ja sam kupiłem mieszkanie na Derby II (nie załapałem się na pierwszy etap
              inwestycji). Może kończąc dywagacje na temat pozwoleń na budowę itp. nie wiem
              czy jest rzeczą powszechnie wiadomą, że 20 listopada Budimex, który jest
              wykonawcą osiedla podpisał kontrakt z DD na wykonanie inwestycji DERBY, a 5
              grudnia na wykonanie DERBY II. A swoją drogą czy jest tu ktoś z DERBY II - blok
              E ?
              Pozdrawiam Marek M.
          • Gość: realist Re: Dom Development - Derby IP: 192.168.0.* 15.01.02, 10:51
            Gość portalu: Krzys napisał(a):

> Gość portalu: queen napisał(a):
            >
            > > Gdy się czyta to co jest tu nawypisywane to ,aż żal człowieka ściska,że na
            > tym
            > > świecie jest tylu histeryków. Ludzie ile czasu można wałkować ten sam tema
            > t!
            > > Mamy nowy rok i kupione mieszkania( które nie istnieją ;-))))), już za póż
            > no na
            > > przestrogi!!!Proszę, aby histerycy nie zatruwali ryzykantom życia.
            >
            > Tak, Queen ma racje. Kupilismy i juz, basta, nie ma co dywagowac dalej. Firme
            > sprawdzilismy na tyle na ile to mozliwe m.in. korzystajac z rad ekspertow GW. A
            >
            > histerycy, coz, zawsze beda, nie tak dawno jakis gosc zaklinal sie, ze DD nigdy
            >
            > nie dostanie pozwolenia na budowe Derby, na szczescie nie mial racji.
            >
            > Pozdrawiam sasiadow - "ryzykantow".
            >
            > Krzys_V240

Hahaha ale fajni ryzykanci!!! Tylko chyba bez glowy na karku. Ale jak Was stac na
            takie ryzyko, to wcale mi Was nie zal. Jak sie przejedziecie, to sie moze
            wreszcie nauczycie i nie bedziecie wspierac rynku naiwniakow i "powodowac"
            kolejnych ofert "promocyjnych"!!!
      • Gość: Dario Re: Dom Development - Derby IP: 193.150.166.* 03.01.02, 10:37
        Mysle,ze jestes bardziej przydatny na forum na temat Dabrowki Wislanej, jeszcze zobaczymy kto lepiej wyjdzie
        na tym, ludzie inwestujacy w DD czy JW...
    • Gość: Piollo Re: Derby - POZWOLENIE NA BUDOWE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 12:41
      UWAGA!!! POZWOLENIE NA BUDOWĘ OSIEDLA DERBY DOM DEVELOPMNET JUŻ OTRZYMAŁ...
      mnie handlowiec oraz jeden z prezesów - ten który mówi łamana polszczyzną, a
      takze człowiek, z którym podpisuje się umowy, zapeniali że mają dobre układy w
      Gminie Białołeka, a to że sie czeka na pozwolenie, to tylko formalność
      (przecież znacie dobrze nasze Urzędy...)
      • Gość: Piollo JESZCZE: Derby - POZWOLENIE NA BUDOWE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 12:59
        Powstało drugie FORUM:
        www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=106&wid=754381&aid=754381

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka