Dodaj do ulubionych

BRZEZINY-ETAP IV-cd.

18.08.03, 23:29
Witajcie Sąsiedzi!

Czytam, czytam i czytam te wątki i wszystkie wypowiedzi to Oriony. Cieszę
się, ze będę mieć takich superoskich, sympatycznych sąsiadow z bloczków obok,
ale czy znajdzie sie rowniez jakis super sąsiad z PEGAZA 8 (IV etap Brzezin)?

Ludziska dajcie znac!

Izablecia1-mieszkanka PEGAZ8
Obserwuj wątek
    • ela_maja Re: BRZEZINY-ETAP IV-cd. 19.08.03, 08:58
      Witamy nowa sasiadke
      Oczywiscie ze sa tez wsrod "juz namierzonych czwartoetapowcow" b. fajne osoby z
      P8. Dolacz do naszej grupy dyskusyjnej brzeziny4 na yahoo.
      E.
      • izabelcia1 Re: BRZEZINY-ETAP IV-cd. 19.08.03, 10:52
        Dziekuje ze sie odezwaliscie. A czy moglibyscie mi podpowiedziec na jakim forum na yahoo (adres,
        gdzie
        szukac) dyskutujecie? Chętnie sie dołączę. I jeszcze jedno-organizujecie jakies wspolne spotkania na
        terenie naszych Brzezinek-jesli tak to kiedy?

Pozdrawiam
        Izabelcia1
      • izabelcia1 Re: BRZEZINY-ETAP IV-cd. 19.08.03, 10:56
        Dzięki ze się odezwaliscie. Czy moglibyscie podac jakis namiar na forum na yachoo (adres, strone itp) na
        ktorej dyskutujecie. Chętnie sie dołączę. I jeszcze jedno, czy organizujecie jakies spotkano na naszych
        Brzezinkach? Jesli tak to kiedy?

Pozdrawiam
        Izabelcia1
        • izabelcia1 Re: BRZEZINY-ETAP IV-cd. 19.08.03, 11:05
          izabelcia1 napisała:

> Dzięki ze się odezwaliscie. Czy moglibyscie podac jakis namiar na forum na yach
          > oo (adres, strone itp) na
          > ktorej dyskutujecie. Chętnie sie dołączę. I jeszcze jedno, czy organizujecie ja
          > kies spotkano na naszych
          > Brzezinkach? Jesli tak to kiedy?
          >
          > Pozdrawiam
          > Izabelcia1
          Sorki za te tzw. "duble" zawiesza mi sie internet.
          Izabelcia1
    • Gość: sylwia@gazeta.pl Re: BRZEZINY-ETAP IV-cd. IP: 213.25.91.* 19.08.03, 09:34
      Witam sąsiadkę z Pegaz 8. Ja również kupiłam mieszkanko w tym budynku. Mam
      mieszkano nr 14 a Ty gdzie??? Pozdrawiam, Sylwia

• Gość: Fly Re: BRZEZINY-ETAP IV-cd. IP: 156.24.231.* 19.08.03, 10:01
        hej! hej!

witamy sasiadki! no i zapraszamy - email: brzeziny4@yahoogroups.com -
        odezwijcie sie... milo bedzie powiekszyc dotychczasowe grono...

pozdrawiam w ten deszczowy dzien,
        Fly, O17
      • izabelcia1 Re: BRZEZINY-ETAP IV-cd. 19.08.03, 10:47
        Gość portalu: sylwia@gazeta.pl napisał(a):

> Witam sąsiadkę z Pegaz 8. Ja również kupiłam mieszkanko w tym budynku. Mam
        > mieszkano nr 14 a Ty gdzie??? Pozdrawiam, Sylwia
        >
        Witam sąsiadkę. Ja będę mieszkać pod 6, czyli pierwsza klatka. A mielismy miec nr 13-czyli druga
        klatka-lustrzane odbicie mieszkania nr 6. Pozdrawiam Izabelcia1.
        • Gość: Fly do IZABELCI IP: 156.24.231.* 19.08.03, 11:10
          Izabelciu,

adres mailowy jest powyzej - email: brzeziny4@yahoogroups.com
          napisalam tez na twoj adres "gazetowy" :)

ostatnio spotkalismy sie 8 sierpnia na budowie - wtedy tez weszlismy do swoich
          mieszkan obejrzec postepy prac... osobiscie jestem zadowolona...

napisze do Ciebie ze swojej sluzbowej ;) poczty, na wypadek gdybys nie mogla
          dostac sie przez yahoo...

pozdrawiam,
          Fly
        • Gość: Karolina Re: BRZEZINY-ETAP IV-cd. IP: 195.94.207.* 19.08.03, 11:16
          Witam!
          Ja tez jestem z P8, mieszkanie nr 10. Milo poznac kogos z bliskiego otoczenia.
          • Gość: sylwia@gazeta.pl Re: BRZEZINY-ETAP IV-cd. IP: 213.25.91.* 20.08.03, 15:49
            Izabelciu, Krolino

czy ostatnio byłyście może w naszym Pegazie? Ja ostatnio byłam dwa tygodnie
            temu i widziałam, że prace w naszych mieszkankach są daleko w tyle porównując
            Oriony. Powiedzcie mi, jeśli coś wiecie, czy zaczęli już "tynkować" w naszych
            mieszkankach? Coś opuszczają się z pracami! Czyż nie prawda?

pozdrawiam, Sylwia
            • Gość: Fly Re: BRZEZINY-ETAP IV-cd. IP: 156.24.231.* 20.08.03, 16:48
              Dziewczyny,

a jaki macie termin odbioru w umowie? grudzien'03 czy marzec'04? czy moze inny?
              Bo jak patrze na swoja 17tke (marzec'04) to wydaje mi sie, ze prace ida
              znacznie szybciej niz w harmonogramie z umowy..

pozdrawiam,
              Fly
              • Gość: Karolina Re: BRZEZINY-ETAP IV-cd. IP: 195.94.207.* 21.08.03, 07:45
                Witam!
                Ja mam w umowie marzec '04 wiec wydaje mi sie, patrzac na harmonogramy prac (te
                wg ktorych sie placi kase)ze prace sa duzo do przodu. Ze dwa tygodnie temu
                tynkow jeszcze nie bylo, jak sie spotkalismy na budowie 8.08 tez nie ale
                kierownik budowy mowil, ze maja byc na dniach. Jak bylam ze dwa tyg. temu to u
                mnie w mieszkaniu zrobili sobie warsztat i wyginali parapety zewnetrzne i mieli
                je zakladac. Bede jechac niedlugo i mam nadzieje, ze beda bo musze zmierzyc
                kuchnie do projektu mebli. Dobrze, bo sie rozgadalam. Buziaki i pozdrowienia.
                K. P8
                • Gość: sylwia@gazeta.pl Re: BRZEZINY-ETAP IV-cd. IP: 213.25.91.* 21.08.03, 08:28
                  Zgodnie z harmonogramem napewno prace są sporo do przodu, ale jak potrzę na
                  Oriony, które termin odbioru mają na marzec 2004 to nasz Pegaz jest w tyle. Ja
                  chciałabym, abyśmy mogli odebrać mieszkanka jeszcze w tym roku.I słyszałam, że
                  jest szansa na grudzień 2004. Wszystko zależy od pogody.

Pozdrawiam, Sylwia
                  • Gość: Karolina Re: BRZEZINY-ETAP IV-cd. IP: *.acn.waw.pl 21.08.03, 13:08
                    Nasz pegazik robi inna firma niz oriony, ta sama robi plejady, nie mozemy sie
                    wiec sugerowac postepami prac w orionach. Moze uda im sie oddac wczesniej niz
                    jest to planowane, ale zima przed nami wiec zobaczymy. Z drugiej strony jak to
                    zauwazyla Ela to moga sie spieszyc, zeby oddac mieszkania przed okresem
                    grzewczym, zebysmy to juz my placili za ogrzewanie. W kazdym razie my nic nie
                    przyspieszymy, pozostaje nam tylko czekac.
                    Pozdrawiam. K.P8.
            • izabelcia1 Re: BRZEZINY-ETAP IV-cd. 21.08.03, 13:14
              Witam sympatyczne sąsiadki,

Nie byłam już na Brzezinkach ze 2,5 tygodnia i zamierzam jechać w najbliższą sobotę (biorę ze sobą jak
              zwykle aparat i kamerę, żeby potem mieć dowod czy blok byl budowany zgodnie z harmonogramem).
              Jedno co mnie dziwi to fakt, ze biuro sprzedazy nie chciało wpuscić mnie na budowę, a z waszych watkow
              wynika, ze byłyscie już tam nie raz. Poinformowano mnie, że nie jest jeszcze bezpiecznie-mimo ze
              zgodnie z umową miałam poinformować o swojej wizycie miesiąc wczesniej-co oczywiscie uczyniłam!
              Kogo prosiłyscie o pozwolenie na wejscie na budowę?
              Poza tym wg mnie budowa P8 idzie dużo wolniej niż Orionów, ale powodem moze byc to ze Oriony są o
              połowę mniejsze. Może ostatnio troche rzeczywiscie odpuscili.Natomiast opóźnienia raczej nie ma - tylko
              w innej kolejnosci budują niż jest to w harmonogramie (mam na mysli transze bankowe). A w umowie
              mam marzec 2004r-niech tylko sie spóźnią!!!!!! Mam cichą, malutką nadzieję, że oddadzą wczesniej...

Pzdr
              Izabelcia
              • Gość: Karolina Re: BRZEZINY-ETAP IV-cd. IP: *.acn.waw.pl 21.08.03, 13:30
                Mi osobiscie udalo sie wejsc pare razy bez pytania, raz pozwolil nam wejsc
                kierownik budowy (siedzi w budce Pribo pod plejadami), ale tak z marszu, nie
                umawialismy sie, tylko poszlismy i spytalismy, a raczej poinformowalismy ze
                wchodzimy, jak nie ma kierownika, czyli zwykle po godzinie 18 to robotnicy
                wpuszczaja.
                • Gość: Fly Re: BRZEZINY-ETAP IV-cd. IP: 156.24.231.* 21.08.03, 15:24
                  czesc dziewczyny,

jesli chodzi o wejscia - to jak pisze Karolina - zazwyczaj wszyscy sie tam
                  WKRADAMY po cichaczu... ;)i najlepiej wlasnie po 18 stej... kierownictwa nie
                  ma, robotnikom wsio jedno... cieciowi pewnie niee...ale z nim nie mialam
                  jeszcze spotkania :)

milego dzionka...

a z mojego orionka ni-ko-gus-ko! :(

Fly
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka