Dodaj do ulubionych

Stala cena w JW

IP: *.ipartners.pl 07.01.02, 13:29
Czy ktos moze mnie poinformowac czy ceny w JW podlegaja waloryzacji czy sa
stale, z informacji od handlowcow nic konkretne sie nie dowiedzialam.
Druga sprawa to kredyt co sie dzieje z pierwsza wplata 5% jesli sie nie
dostanie kredytu.
Prosze o opinie jesli sie ktos zetknol z tymi problemami.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcin Re: Stala cena w JW IP: 62.148.92.* 07.01.02, 19:10
      Hej,
      1. Cena jest stała, jeżeli zdecydujesz się na walutę. Ale wtedy uważaj- ile tak
      naprawdę powinnaś zapłacić decyduje kurs waluty z dnia wpłaty. Skoro piszesz o
      kredycie, to na pewno będzie walutowy. Wtedy tracisz na operacji przeliczenia
      (bo bank Ci przeliczy transzę w walucie kredytu na złotówki oczywiście po
      kursie sprzedaży waluty, Ty następnie wpłacisz te złotówki do JW, a oni
      policzą, ile to jest USD po średnim kursie) - to raz, oraz ponosisz ryzyko
      walutowe to dwa. W moim przypadku było tragicznie- przy wpłacie największej
      transzy 70% kurs skoczył prawie o 40 groszy w stosunku do kursu z dnia umowy.
      Byłem w plecy prawie 12 000 PLN.
      Jeżeli zdecydujesz się na cenę w złotówkach, to co prawda wiesz, ile zapłacisz
      ale na końcu JW zwaloryzuje tę kwotę. I może to być dopłata w granicach
      inflacji rocznej.
      2. Z JW podpisujesz normalną umowę, której wykonanie w żaden sposób nie jest
      uwarunkowane przyznaniem kredytu. Teoretycznie nie powinni Ci robić problemu z
      rozwiązaniem umowy jeżeli nie dostaniesz kredytu, ale 3 % (opłata rezerwacyjna
      wpisana w umowie) przepada.

Pozdrawiam,

Marcin
    • Gość: Kaja Re: Stala cena w JW IP: 195.94.206.* 09.01.02, 16:09
      Ja byłam właśnie w takiej sytacji, że BOS wycofał się z finansowania osiedla w
      DWI-IV, na inny kredyt(jak się okazało) nie było mnie stać i zmuszona byłam
      zrezygnować. Firma zatrzymała sobie wpłacone 3% a do tego odsetki za
      przekorczone terminy wpłaty transz mimo,że składałam podanie o wydłużenie tych
      terminów ,ponieważ starałam się załatwić inny kredyt (wiadomo to trwa).
      Reszta wpłaconych przeze mnie pieniędzy została mi oddana po 2 miesiącach a nie
      jak przewiduje umowa po 3 tygodniach, od daty podpisania umowy z nowych nabywcą.
      Oczywiście bez żadnych odsetek i po interwencji w JW. Serdecznie pozdrawiam
    • Gość: Eryk Re: Stala cena w JW IP: 10.85.101.* 09.01.02, 18:44
      krotko: cena w USD jest stala, w PLN waloryzowana. Kurs USD nie moze byc nizszy niz w dniu podpisania
      umowy.
      • _rafi Cena utraty zdrowia z JW 10.01.02, 18:36
        Jak tylko możecie, to uciekajcie z tej firmy. Stawiają największe buble w Warszawie!
        • Gość: joanab Re: Cena utraty zdrowia z JW IP: *.matrix.pl 11.01.02, 11:23
          Wiesz co _rafi, jak masz w ten sposób pisać to może wogóle nie pisz. Klawiatura
          odpocznie, a my nie będziemy musieli czytać wypocin niczym nie popartych. Wiele
          osób potrafi pisać oszczerstwa, ale jakoś nie widziałam wypowiedzi popartej
          dowodami. To, że ktoś mi coś tam mówił nic nie znaczy. Jeżeli jesteś taki
          niezadowlony z mieszkania, które teraz odebrałeś to dokładnie opisz. Wszyscy
          chętnie posłuchamy, bo to co napisałeś to tylko puste gadanie.
          Pozdrawiam
          Joana
          • _rafi Re: Cena utraty zdrowia z JW 11.01.02, 14:18
            KONKRETY? Z PRZYJEMNOŚCIĄ!

GRZYB - pewnie ktoś powie, że nie są wyjątkiem, ale czemu w aż tak wielu mieszkaniach?
            KRZYWE ŚCIANY - nic nowego, ale czemu za tak duże pieniądze?
            NIEDOTRZYMYWANIE TERMINU ODDANIA - każdemu się zdarzy, ale czemu aż o trzy lata?
            OCHRONA - nikt nie jest doskonały, ale czemu liczą, że włamywacz umrze ze śmiechu?

Nie chce mi się wiecej pisać o tych patałachach.
            • Gość: Wacek Re: Cena utraty zdrowia z JW IP: 195.205.132.* 11.01.02, 14:38
              Popieram,

Nie jestem klientem JW i całe szczęście. Kiedyś rozważałem taką możliwość.
              Wybrałem się na Tarchomin i pospacerowałem po właśnie wykańczanym bloku. Nie
              robiłem żadnych ekspertyz. Wystarczyło popatrzeć na wszechobecne niechlujstwo,
              zabryzgane cementem drzwi i okna, tynk sypiący się po dotknięciu palcem, dziury
              w elewacji, fatalny standard wykończenia.

Starając się być obiektywnym, muszę jednak powiedzieć, że zawsze jakość jest
              wprost proporcjonalna do ceny. Nie można wymagać wykończenia jak w
              apartamentowcu i najniższej ceny.

Wacek
              • Gość: just Re: Ludzie myslcie IP: 157.25.119.* 11.01.02, 15:05
                Witam,
                trafilam tu przez przypadek
                mam mieszkanie kupione od JW, coz cena byla atrakcyjna i termin realizacji. Ja
                mam proste sciany, wszystko czego nie zaakceptowalam zostalo wymienione. Zdaje
                sie, ze trezba myslec, nie trzeba kupowac kota w worku. Wystarczy dokladnie
                prezczytac umowe, jesli jest opoznienie mozna sie wycofac bez konsekwencji.
                • Gość: Klara Re: Ludzie myslcie IP: 195.187.111.* 11.01.02, 15:53
                  Popieram
                  ja kupiłam mieszkanie od JW, wszystko co wskazałam jako usterki mi wymienili
                  bez żadnych przepychanek, a nawet przerobili okno z tylko rozwieralnych na
                  rozwieralno-uchylne.
                  Ja nie mam większych zastrzeżen, a ponadto jak było obiecane że akt notarialny
                  będzie na koniec roku, to był, a nie jak w innych firmach po roku.
                  • _rafi Ludzie myslcie - i nie kupujcie w JW 11.01.02, 16:36
                    Trzeba przyznać, że nie tylko prawników mają dobrych! Dobre PR to przyszłość!

No z tymi aktami notarialnymi to przesada. Powiem tylko tyle: ja wciąż czekam, czekam i jeszcze raz
                    czekam i tak do usranej śmierci. Chyba to nie jest z mojej winy, że nie ma tych aktów, prawda?

Okna rozwieralne, to dopiero dobre! "nawet przerobili okno z tylko rozwieralnych na
                    rozwieralno-uchylne". Wiem, ze "mogą" to zrobić, ale szkoda, że od razu ich tam nie zamontowali, a
                    ponadto trzeba za to słono zapłacić!

Szczelność tych okien mogę określić dowcipem: "Wiecie, jak sprawdzali szczelność samochodu
                    marki Warszawa? Zamykali w nim na noc dwa koty. Jeżeli rano był tam choć jeden - samochód był
                    szczelny".

PS. Pozdrawiam PR naszej cudownej firmy JW, która jest naszą ostoją, wybawcą od wszelkich
                    problemów i jedynym powiernikiem... naszej kasy.
                    • Gość: Jaśka Re: Ludzie myslcie - i nie kupujcie w JW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.02, 18:03
                      jeżeli jeszcze czekasz na akt, to znaczy że sam jesteś nieporadny i nie umiałeś
                      sobie tego załatwić. Jeżeli sam nie pilnujesz swoich spraw to nikt Twoich spraw
                      nie będzie pilnował.
                      Kto się zakręcił za aktami przed nowym rokiem to je podpisał, nawet w sobotę,
                      niedzielę lub nawet w sylwestra
                    • Gość: Jaśka Re: Ludzie myslcie - i nie kupujcie w JW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.02, 18:06
                      _rafi napisał(a):

> > Okna rozwieralne, to dopiero dobre! "nawet przerobili okno z tylko
                      rozwieralnyc
                      > h na
                      > rozwieralno-uchylne". Wiem, ze "mogą" to zrobić, ale szkoda, że od razu ich tam
                      > nie zamontowali, a
                      > ponadto trzeba za to słono zapłacić!

Na Grochowskiej przerabiają bez kasy, ale widać że nie aktu sobie nie potrafiłeś
                      zaąłtwić, ale również okien.

Pozdrawiam

Jaśka
                      • _rafi Re: Ludzie myslcie - i nie kupujcie w JW 14.01.02, 07:47
                        Ja miałem od razu uchylno-rozwieralne. Pewnie teraz powiesz mi: "no widzisz, ale cudowna firma,
                        dali ci od razu".
            • joanab Re: Cena utraty zdrowia z JW 11.01.02, 16:57
              _rafi napisał(a):

> KONKRETY? Z PRZYJEMNOŚCIĄ!
              >
              > GRZYB - pewnie ktoś powie, że nie są wyjątkiem, ale czemu w aż tak wielu mieszk
              > aniach?
              > KRZYWE ŚCIANY - nic nowego, ale czemu za tak duże pieniądze?
              To po co odbierałeś? Trzeba było kazać poprawić. Znam osoby, które dopilnowały
              tego przed odebraniem mieszkania. Ja np. nie mam zastrzeżeń co do wyglądu mojego
              mieszkania. Widać mam szczęście. I chyba wogóle mam znajomych, którzy ,mają
              szczęście.
              > NIEDOTRZYMYWANIE TERMINU ODDANIA - każdemu się zdarzy, ale czemu aż o trzy lata
              > ?
              Szczerze mówiąc nie kojarze żadnej lokalizacji, która byłaby opóżniona aż o 3
              lata. Najdłużej chyba Grochowska, ale nie 3 lata
              > OCHRONA - nikt nie jest doskonały, ale czemu liczą, że włamywacz umrze ze śmiec
              > hu?
              A widziałeś gdzieś dobrą ochronę? Zazwyczaj dwóch cieci, którzy jak coś się
              dzieje chowają się do własnej dziupli.

Pozdrawiam
              Joana
              • _rafi Re: Cena utraty zdrowia z JW 14.01.02, 07:54
                > > GRZYB - pewnie ktoś powie, że nie są wyjątkiem, ale czemu w aż tak wielu mieszkaniach?
                > > KRZYWE ŚCIANY - nic nowego, ale czemu za tak duże pieniądze?

> To po co odbierałeś? Trzeba było kazać poprawić. Znam osoby, które dopilnowały
                > tego przed odebraniem mieszkania. Ja np. nie mam zastrzeżeń co do wyglądu mojeg o
                > mieszkania. Widać mam szczęście. I chyba wogóle mam znajomych, którzy ,mają
                > szczęście.

DZIĘKI ZA RADE, NIE JESTEM GŁUPCEM, PRZED ODBIOREM POPRAWILI, ALE CHYBA ZA TAKĄ KASĘ
                MOGŁEM SIĘ SPODZIEWAĆ, ŻE OD RAZU BĘDZIE WSZYSTKO W PORZĄDKU. CHOCIAŻ W POLSCE
                PRAWA FIZYKI I LOGIKI MAJĄ MNIEJSZE ZASTOSOWANIE, NIŻ PRAWA DO WYKORZYSTANIA
                KLIENTÓW.

> > NIEDOTRZYMYWANIE TERMINU ODDANIA - każdemu się zdarzy, ale czemu aż o trzy
                > lata ?

> Szczerze mówiąc nie kojarze żadnej lokalizacji, która byłaby opóżniona aż o 3
                > lata. Najdłużej chyba Grochowska, ale nie 3 lata

JEST TAKA JEDNA INWESTYCJA...

> > OCHRONA - nikt nie jest doskonały, ale czemu liczą, że włamywacz umrze ze
                > śmiechu?

> A widziałeś gdzieś dobrą ochronę? Zazwyczaj dwóch cieci, którzy jak coś się
                > dzieje chowają się do własnej dziupli.

ROZUMIEM, ŻE JEST TO WG. CIEBIE STANDARD. JA WOLĘ ZAPŁACIĆ I WYNAJĄĆ
                PROFESJONALNĄ FIRMĘ OCHRONIARSKĄ, A NIE TO CO ONI NAM DALI. ALE NA SZCZĘŚCIE JAK SIE
                SKOŃCZY PEWNIEN OKRES TO PODPISZEMY UMOWĘ Z INNĄ FIRMĄ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka