Dodaj do ulubionych

Ebejot w Ursusie

19.08.08, 22:44
Zastanawiam się nad zakupem mieszkania w Ursusie. Przeglądałem oferty,
odwiedziłem kilka biur i zainteresowała mnie oferta Ebejotu. Cenowo całkiem
sensowna, zwłaszcza że teraz mają promocje, w sumie fajne osiedla
dotychczasowe, położenie nowego też niezłe. O deweloperze słyszałem dobre
zdanie, ale - kto miał/ma jakieś doświadczenia z Ebejotem?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jarosław Re: Ebejot w Ursusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 23:54
      Kupuj szybko bo zabraknie !!
    • wawa.rzyn Re: Ebejot w Ursusie 20.08.08, 17:49
      Kupiliśmy w lutym mieszkanie na Skorosze IX. Konketnie w H3. I do Ebejotu nie
      mam zastrzeżeń. Obsługa bez zarzutu, na wszelkie pytania odpowiadają, możliwość
      aranżacji wnętrza, umowa przedwstępna jako notarialna jeśli bym chciał.Standard
      ok. Lokalizacja jaka jest każdy widzi; licze ze dojazd się poprawi.W sumie z
      Białołęki do Centrum nie lepszy chyba : ). Widziałem mieszkanie bodaj na
      Skorosze VIII– nie ma do czego się przyczepić.
      Sam, zanim kupiliśmy dużo szukałem i chodziłem i wolałem zapłacic te kilka
      złotych wiecej na metrze, a nie żałować. Jak dla mnie – o ile miejsce i cena Ci
      odpowiadają – polecam.
      • Gość: Qawel Re: Ebejot w Ursusie IP: *.ptim.net.pl 20.08.08, 22:27
        Ja kupiłem mieszkanie od firmy Ebejot w 2005r i jest bardzo zadowolony, dowodem
        może być to że kupiłem drugie mieszanie w Skorosze IX. Bardzo dobra jakość ,
        przedterminowe oddawanie mieszkań.
        • Gość: maniek Re: Ebejot w Ursusie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.13, 14:00
          kup jeszcze ze dwa bo zabraknie dla jeszcze nie narodzonych wnuków
    • zgryzek.zagryzek Re: Ebejot w Ursusie 21.08.08, 22:21
      Ech, mało cos tych odpowiedzi i podpowiedzi : ). Czekam na wiecej
      @ wawrzyniec - tez mysle nad zakupem w budynku H.
    • Gość: solo Re: Ebejot w Ursusie IP: *.aster.pl 22.08.08, 00:07
      Ile teraz Ebejot, krzyczy za metr mieszkania. Nadal 9k?

Jeśli nawet obecnie cena jest na poziomie 7k, to i tak uważam, że zdrowo ich
      po.., za ten kołchoz i samoloty nad głową.

Jakość oczywiście jest jak najbardziej OK, jednak normalna cena to 4, max 5k i
      cóź, rynek z czasem to wyreguluje.

Niestety, bezwładność rynku jest dosyć duża, więc trzeba poczekać max 1 rok, 2 lata.
      • Gość: znawca Re: Ebejot w Ursusie IP: *.chello.pl 22.08.08, 08:53
        3 tys $ za metr w Ursusie to dopier "tanio"!
        • soopel2 Re: Ebejot w Ursusie 22.08.08, 10:07
          A po tyle sprzedawali? : ) ). Nieźle.Rynek trochę przykarcił.

Teraz w Ebejocie m2 jest pomiedzy 6800-a 7900 brutto. I mozna sie
          targowac. Wiadomośc z wczoraj - byłem i widziałem.
          Cena moze nie najniższa, ale porównywalna z innymi. Może pomijajac
          Orkiestre, ale tam w życiu bym nei chciał.

Sam chyba wybiore albo Ebejot albo Reda .
          • Gość: gogo Re: Ebejot w Ursusie IP: 204.52.187.* 17.04.09, 16:11
            A po ile w orkiestrze sprzedaja?
          • Gość: cennik Re: Ebejot w Ursusie IP: 67.159.5.* 17.11.09, 11:01
            Niestety zostało tylko 10 mieszkań na Skoroszach IX, a Skorosze X wchodzą po
            cenach "od" 6900 za dziurę w ziemi. Tak więc chyba akurat u tego developera
            obniżek po prostu nie nie było... Ale jeśli mają w sumie niezłe tempo sprzedaży
            to ciężko się dziwić.
    • Gość: annaka Re: Ebejot w Ursusie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.08, 10:16
      Kupiliśmy z męzem mieszkanie na Skoroszu VIII i jeslesmy bardzo zadowoleni. I z
      obsługi przed i po zakupie. Zmiany w aranżacji mieliśmy duże, ale Ebejot nie
      robił problemów. Wykończenie bardzo dobre. Z miesiac temu zostaliśmy dodatkowo
      miło zaskoczeni; dostalismy od Ebejotu zaproszenia na weekend w Gołebiewskim.
      Tak bez niczego, jako nowi klienci. Miły gest.
      Uczciwie Ebejot polecic moge.
    • kkubua Re: Ebejot w Ursusie 23.08.08, 12:49
      Kupilem od nich mieszkanie na S VIII na etapie dziury w ziemi, i nie
      zawiedli mnie.Śmiało można ich polecać wykonczenie mieszkań ok. ,
      infrastruktura osiedla tak samo. Oddają nawet przed terminem (bud G4
      na s VIII).Nie ma z nimi żadnnych problemów.
      • Gość: anna Re: Ebejot w Ursusie IP: *.ptim.net.pl 24.08.08, 11:53
        Ebejot - Ebejot - tutaj bracie nie trafisz kulą w płot.

Ja kupiłam i jestem baaaardzo zadowolona z poziomu cen, z jakości
        wykonania.Mój brat także kupił i to już jest drugie mieszkanie jakie
        nabył w W-wie i bardzo był zaskoczony poziomem wykończenia wnętrz i
        samego budynku.
        Mój wuj także kupił w Ebejocie i i jest bardzo zadowolony. I z
        obsługi przed i po zakupie.
        Moja bratowa też śmiało może ich polecać wykonczenie mieszkań ok. ,
        infrastruktura osiedla tak samo. Oddają nawet przed terminem (bud G4
        na s VIII).Nie ma z nimi żadnnych problemów.

Na co czekasz ....
        • Gość: jasiooo Dajcie sobie juz naganiacze spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 12:06
          z reklamowaniem paskudnych mordorów tej firmy budowanych na przedłużeniu pasa
          startowyego z Okecia.
          Ursus to totalna porażka.
          Brak szkół, przedszkoli, fatalny dojazd do Warszawy.
          DNO
          • Gość: bt Re: Dajcie sobie juz naganiacze spokój IP: *.spray.pl 24.08.08, 15:24
            sam jesteś dno. i pewnie mieszkasz na syfiastym Ursynowie, masz
            metro, do którego dojeżdżaz 4 przystanki autobusem, "nie masz"
            samolotów i zajebistą inrastukturę z planowaną autostradą
            pośrodku...
            • wawa.rzyn Re: Dajcie sobie juz naganiacze spokój 24.08.08, 15:51
              Z samolotami faktycznie, jak ktos niw lubi to moze byc niezadowolony. Ja jednak
              uważam, ze lepsze samoloty, do których sie szybko przyzwyczaić można (
              mieszkałem przy lini kolejowej i nie słyszalem pociagów; czy pociagi czy
              samoloty to dla mnie jeden szum tła).

Przed zakupem byłem wielokrotnie w Ursusie, miedzy innymi aby zobaczyć czy nie
              przeskdzaja tak bardzo. I sorry, ale wole samolot raz na godzine czy pół, niż
              kupic na Eolianie i miec za dwa lata Nowolazurową non stop.
              • Gość: Anty-Ebejot Re: Dajcie sobie juz naganiacze spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 17:20
                spadajcie kolesie z Ebejotu, co spredarz nie idzie?
                • wawa.rzyn Re: Dajcie sobie juz naganiacze spokój 24.08.08, 22:01
                  Gość portalu: Anty-Ebejot napisał(a):

> spadajcie kolesie z Ebejotu, co spredarz nie idzie?

Sorry, to do mnie?Jeśli tak, to po pierwsze nie jestem Twoim kolesiem, a po
                  drugie dziele sie tylko swoimi opiniami. Wiec bez wycieczek personalnych. A
                  Ebejot uwazam za dobrego dewelopera i tyle.
                  • Gość: XXXL Re: Dajcie sobie juz naganiacze spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 22:14
                    Pogratulować EBEJOTOWI lojalnych pracowników.
                    A może jednak chociaż w niedziele dalibyście sobie spokój ?
                  • Gość: znam takich Re: Dajcie sobie juz naganiacze spokój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.13, 16:32
                    dobrego do wyciągania kasy, czyż nie tak?
        • xy_xy_xy Re: Ebejot w Ursusie 25.08.08, 11:02
          i dziadek i babcia wszysca za rzepke i cała rodzina na przyczepke... ;-)

Gość portalu: anna napisał(a):

> Ebejot - Ebejot - tutaj bracie nie trafisz kulą w płot.
          >
          > Ja kupiłam i jestem baaaardzo zadowolona z poziomu cen, z jakości
          > wykonania.Mój brat także kupił i to już jest drugie mieszkanie jakie
          > nabył w W-wie i bardzo był zaskoczony poziomem wykończenia wnętrz i
          > samego budynku.
          > Mój wuj także kupił w Ebejocie i i jest bardzo zadowolony. I z
          > obsługi przed i po zakupie.
          > Moja bratowa też śmiało może ich polecać wykonczenie mieszkań ok. ,
          > infrastruktura osiedla tak samo. Oddają nawet przed terminem (bud G4
          > na s VIII).Nie ma z nimi żadnnych problemów.
          >
          > Na co czekasz ....
          • Gość: maniek Re: Ebejot w Ursusie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.13, 13:59
            Podobno tu kupili mieszania celebryci z "M jak Miłość" Cichopek i Hakiel i ich rodzice i bracia Mroczkowie i Kuba Wojewódzki, podobno ma Tutaj być letnia rezydencja Tuska i Komorowskiego.
        • Gość: gosciu Re: Ebejot w Ursusie IP: 204.52.187.* 17.04.09, 16:13
          Pani Krystyna J. z Grójca też kupiła i nie żałuje...
        • Gość: LEONARD Re: Ebejot w Ursusie IP: *.89.90.42.static.crowley.pl 09.12.11, 13:15
          EBEJOT SIĘ SKOŃCZYŁ.
          Może kiedyś zależało im na zbudowaniu marki i opinii ale niestety teraz jadą tylko na tym.
          Budują normalnie ani lepiej ani gorzej, materiały raczej z dolnych pułek bez jakiegoś wielkiego halo.
          Okna mało szczelne wieje przez uszczelki w nowym budynku, balustrad tańszych już chyba nie było?. Balkony piękne wielkie, ale ich konstrukcja powoduje że zawsze są mokre przy byle mrzawce. Można by tak wymieniać bez końca...
          Podejście do klienta wzorowe do momentu podpisania umowy później możecie się pocałować w nos. Jaka kolwiek pretensja odbierana jest jako obraza majestatu i jesteście wrogiem nr 1. Nieodpisywanie na maile, ignorowanie klienta który podpisał umowę czy brak reakcji na próby wyjaśnienia czegokolwiek to standard i wiem to z kilku źródeł.
          Na skoroszach X deweloper poszedł o krok dalej i po kupnie działki sąsiedniej postanowił osiedla połączyć dla atrakcyjności swojej nowej inwestycji.... Szkoda tylko, że umowy z klientami wybudowanego osiedla były inne ale tym już sobie głowy nie zawracał. Ogólnie jestem zniesmaczony i rozczarowany podejściem najlepszego dewelopera w Ursusie i czuję się po prostu OSZUKANY.
          Jestem więcej niż pewien że na skoroszach X bardzo wiele osób podzieli moje zdanie.
          Chcecie to od nich kupujcie... ja bym tego po raz 2 nie zrobił za żadne pieniądze, szczególnie że ceny mieszkań w stosunku do jakości o czym się przekonałem są mocno zawyżone.
          Dziś potencjlnym klientom mogę powiedzieć, że też uwieżyłem w te brednie jaki to bejot nie jest wspaniały i dużo przepłaciłem w stosunku do deweloperów budujących do okoła bo obiecywali najlepszą jakość itp. itd. nie dajcie się omamić bo rzeczywistość mocno to zweryfikuje.
          • Gość: luk Re:ebejot i ursus odpada w przedbiegach IP: *.acn.waw.pl 04.01.12, 22:13
            W ogóle dziwię się, że ktokolwiek jeszcze w tym blokowisku kupuje...!!!! Całe szczęście, że trochę zorientowałam się w sytuacji jaka panuje z przedszkolami i szkołami. Jeden wielki dramat, wszystko przepełnione !!!! Do tego dochodzi szokująca cena Ebejotu, pytanie za co ? Chyba za to że ich PR dba o dobry wizerunek firmy i dobrze działa w tym temacie. Wszędzie mieszkania poleciały na "łeb i szyję".We Włochach, gdzie przeważa niska zabudowa, bo zwłaszcza domki jednorodzinne, jest jeszcze w czym wybierać, powstało wiele tzw. plomb gdzie można znaleźć fajne mieszkanka. Mało tego Marvipol sprzedaje tam poniżej 6 tys. /m2. Obok inny deweloper kusi ceną na bilbordzie za 5570 /m2 mieszkania już gotowe !!! Marvipol, ma może gorszą opinię od Ebejotu, ale jak porównuję ceny i wychodzi mi że we Włochach kupię ten sam metraż o 1000 - 1500 zł taniej za metr, co przy 70 m2 stanowi różnicę 100 tys. zł to dla mnie rachunek jest prosty !!! W tej cenie mogę w wysokim standardzie zrobić mieszkanie i zamieszkać w bardziej zielonej dzielnicy niż pustynia Ursus....
      • zgryzek.zagryzek Re: Ebejot w Ursusie 15.09.08, 13:20
        I kupiłem na Skorosze XI.
        Jeśli ktoś będzie nabywał - jedna uwaga: targowac się. 5%
        bezproblemowo zbić można.
        Pozdrawiam sąsiądów z H3! ( są tacy? )
        • Gość: ZiNO Re: Ebejot w Ursusie IP: *.aster.pl 15.09.08, 18:02
          Chyba raczej Skorosze IX :)

Pozdrawiam
          • zgryzek.zagryzek Re: Ebejot w Ursusie 15.09.08, 20:27
            Gość portalu: ZiNO napisał(a):

> Chyba raczej Skorosze IX :)
            >
            > Pozdrawiam

: ). Cóż, na XI dostałem w gratisie; ).
            Jasne, że XI.
            • zgryzek.zagryzek Re: Ebejot w Ursusie 15.09.08, 20:28
              Tfu. IX! IX. IX!
              • ileczka76 Re: Ebejot w Ursusie 16.09.08, 13:30
                my z mężem kupiliśmy u nich mieszkanie 3 lata temu - przy Parku Achera i
                jesteśmy baaardzo zadowoleni!
                od samego początku nie mieliśmy żadnych problemów z nimi,a w przypadku jakichś
                wątpliwości, pytań, byli z miejsca gotowi pomóc.
                ponadto mieszkanie wykończone było rewelacyjnie- majster, który je z nami
                odbierał powiedział, że widzi pierwszy raz taki standard wykończenia. poza tym
                osiedle juz przy oddawaniu nam mieszkania było pięknie zagospodarowane, klatki
                schodowe wykończone, windy sprawne itp- a wiem, że wsród moich znajomych bywa z
                tym naprawdę różnie...
                podsumowując - gdybym miała zmieniać mieszkanie, po raz drugi kupiłabym
                mieszkanie tylko od nich.
        • apsanka Re: Ebejot w Ursusie 17.09.08, 10:57
          Mieszkam na Skoroszu VI. W rok po odebraniu mieszkania pękł parapet
          i powstała szczelina. Czy to wina dzieci, które na parapet
          wchodziły, czy materiału – nie wiem : ). Zadzwoniliśmy do Ebejotu z
          reklamacją. Kazali złożyć ją pisemnie – w ciagu dwóch dni pojawił
          się u nas ich pracownik z inspektorem. Stwierdzili wadę i wymienili
          parapet w tydzień . Inspektor powiedział, ze nieistotne z jakiego
          powodu to się stało; jest gwarancja i nie ma problemu. Ebejot mogę
          więc polecić z czystym sumieniem. A Skorosze IX mam niemal za
          płotem, więc pozdrawiam nowego sąsiada. : )
          • Gość: TOMASZ Re: Ebejot w Ursusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 12:41
            tak szybko przyszli na reklamacje to aż dziwne bo ja czekałem ponad
            miesiąc aż ktoś się pojawił.
            • Gość: Peter Re: Ebejot w Ursusie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.04.09, 13:39
              Ja mam mieszkanie w G1/mieszkam juz prawie 2 lata i moge potwierdzic
              wszytsko co do jakosci samych budynkow i obslugi - na kazym ktoku
              100% satysfakcji.
              Pozdrawiam
              Piotr
              • Gość: gosik801 Re: Ebejot w Ursusie IP: 81.15.171.* 14.04.09, 08:47
                Ja kupiłam w marcu mieszkanie w budynku H3, oddanie w czerwcu. Jak
                do tej pory nie mam najmniejszych zastrzeżeń do tego developera,
                ktoś może sie przyczepić do lokalizacji, według mnie te wszystkie
                dyskusje tu lepiej tam lepiej są nic nie warte. Powiem szczerze
                każdy kupuje tam gdzie mu pasuje to sĄ wybory dobrowolne. Ja
                osobiście jestem zadowolona z lokalizacji. W budynku też byłam
                mieszkanko jak kupowałam mogłam obejrzeć pomierzyć sprawdzić
                wszystko na co mieliśmy ochotę. Pani w biurze sprzedażY bardzo
                pomocna, z niczym nie było problemu. Także czekamy z
                niecierpliwością na odbiór. I dodam DLA tych cwaniaczków piszących
                znawców NIE JESTEM ZNAJOMĄ PREZESA. a JEŻELI CHODZI O BUDENEK h3 JAK
                KUPOWALIŚMY TO NA 190 MIESZKAŃ SPRZEDANYCH BYŁO OKOŁO 173 JAKOŚ TAK,
                WIĘC NIE NARZEKAJĄ
                • Gość: Ursus Re: Ebejot w Ursusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 08:55
                  Pani z biura sprzedaży serdecznie dziękujemy za słowa otuchy.
                  Nie boli głowa po świętach ?
                  Może jakiegoś klinika ?
                  • Gość: gosik Re: Ebejot w Ursusie IP: 81.15.171.* 14.04.09, 15:11

Odezwał się znawca tematu, użyj wyszukiwarki i dopiero pisz
                    • Gość: E23 Re: Ebejot w Ursusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 15:57
                      Gosik a ile za m jezeli mozna wiedziec i czy cos udalo sie
                      wynegocjowac
                      • Gość: qaz Re: Ebejot w Ursusie IP: 89.171.90.* 14.04.09, 19:38
                        Właśnie, też chciałbym się dowiedzieć ile potaniało od stycznia?
                        • Gość: gosik Re: Ebejot w Ursusie IP: 81.15.171.* 15.04.09, 09:35

6400 za metr dośc duże negocjacje (dodam, że biorę kredyt w
                          programie rodzina na swoim)
                      • Gość: E23 Re: Ebejot w Ursusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 09:59
                        Dzieki za odpowiedz, proponuja mi 7000tys za metr przy malym
                        mieszkaniu,a to dla mnie nie do przyjecia i nie mam chyba zdolnosci
                        negocjacyjnych.Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki
                        • Gość: Kolejarz Re: Ebejot w Ursusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 10:30
                          Masz czego żałować E23. Ja w swoim mieszkanku, w pokoju o wymiarach
                          5.5m x 2.5m czuję się jak w przedziale kolejowym pociągu stojącego na bocznicy.
                          Niepowtarzalna gratka dla miłośników kolei.
                          • vera_co Re: Ebejot w Ursusie 16.04.09, 11:56
                            Mieszkam od października w G4 :))
                            Samoloty uwielbiamy zwłaszcza wieczorami, i oby jak najniżej, syn szaleje z
                            euforii :D
                            Mieli oddać we wrześniu, oddali w czerwcu, do wykończenia żadnych zastrzeżeń,
                            przestronne korytarze bardzo estetycznie wykończone.
                            Super plac zabaw, zaraz przed klatką, dla ludzi z dzieciakami, super sprawa !
                            A jak komuś się nie podoba rozkład czy lokalizacja..przecież nie musi tu kupować !
                            My jesteśmy zadowoleni, zwłaszcza z 10 metrowego balkonu :))
                            pozdrawiam
                            • Gość: gosik801 Re: Ebejot w Ursusie IP: 81.15.171.* 16.07.09, 13:37

Ostatnio pisałam iż stałam się właścicielką mieszkania na osiedlu
                              Skorosze IX ( budynek H3). Dziś mogę napisać że od wczoraj stałam
                              się właścicielką kluczy od mieszkania. Oddanie inwestycji czerwiec
                              2009 a ja już mam klucze. Oddanie przebiegło bardzo sprawnie, ściany
                              równiutkie, w naszym przypadku nie było żadnych zastrzeżeń. A więc
                              mogę z czystym sumienniem polecić inwestora. Od pierwszej wizyty w
                              biurze aż po wczorajszy dzień zero zastrzeżeń. A więc zaczynamy
                              robotę. Pozdrawiam
                              • scenial Re: Ebejot w Ursusie 18.07.09, 19:42
                                no to jeszcze tylko kredycik i wio, tak? :-)

i naprawdę chcesz byśmy uwieżyli że zapłaciłas na tak tragicznym, zatłoczonym i
                                głosnym zadupiu jakim jest ursus 7-8 tys za mtr kwadratowy? :-) bez jaj, tacy
                                jelenie nie istnieja ,ale witamy pania z działu handlowego :-)

--------------------------------------------------------------------
                                no mercy for fools, sorry_
                                • Gość: Daniel Re: Ebejot w Ursusie IP: *.acn.waw.pl 06.09.09, 00:02
                                  A Ty gdzie mieszkasz ? Bo ja od 10 lat na Ursusie i powiem że jest mi z tym dobrze. U tego developera mam już drugie mieszkanie. Może trzeciego nie kupię bo planuje szeregowiec ale maksymalnie na Włochach. Co do innych lokalizacji to kwestia gustu i miejsca pracy gdzie musisz dojechać codziennie rano. Mnie osobiście na samą myśl o Ursynowie lub Białołęce przechodzą ciarki. A tak podsumowując to uwierz mi że na tym forum nie musi się pojawiać żaden pracownik Ebejot'u bo oni mają naprawdę spora grupę zadowolonych i powracających do nich klientów.
                              • Gość: kuba Re: Ebejot w Ursusie IP: *.chello.pl 13.12.09, 13:27
                                jaki jest czynsz na skoroszach IX ile za metr sie placi
                                • Gość: dadzi Re: Ebejot w Ursusie IP: *.acn.waw.pl 22.12.09, 12:21
                                  zdecydowanie za dużo...
                                  • Gość: Kacha Re: Ebejot w Ursusie IP: 195.205.192.* 08.03.10, 09:35
                                    Wg mnie Ebejot był i jest w porządku. NIe odwalaja fuszerki, ida na
                                    ustepstwa, nie maja opoznien itd. Ale jesli chodzi o lokalizacje,
                                    uwierzcie mi PORAŻKA. KORKI KORKI KORKI. Jedna droga osiedlowa, a
                                    blokow coraz wiecej. NIgdy nie zdecydowalabym sie juz drugi raz na
                                    mieszkanie w ursusie.
                                    • Gość: lili Re: Ebejot w Ursusie IP: *.chello.pl 08.03.10, 20:06
                                      Gdzie w Warszawie nie ma korków. Wole sprawdzonego Developera, sama
                                      u niego kupiłam i nie żałuje.
                                      • Gość: lili Re: Ebejot w Ursusie IP: *.chello.pl 03.04.10, 21:13
                                        W Ursusie mieszkam już pare lat i żyje nieżle. Do przodu. Mniej niż
                                        zero...Hehe. Inny będzie mieszkał w Centrum i na pewno napisze że u niego
                                        nie ma korków. Śmieszne. Spokojnych Świąt, bez korków, z sprawdzonym
                                        Budowniczym.
                                        • Gość: czesiu Re: Ebejot w Ursusie IP: 85.222.87.* 03.04.10, 21:24
                                          > W Ursusie mieszkam już pare lat i żyje nieżle. Do przodu.

i siedzę tu na forum i zachwalam ....
                                          zamiast napawać się radością życia w ursusie :-)
                                          interesujące ..
                                          ale kto wie może tam i nieźle jest ?
                                          • Gość: lili Re: Ebejot w Ursusie IP: *.chello.pl 03.04.10, 21:59
                                            24 godziny na dobę nie da sie radować, chociaż ktoś może spróbować.
                                            • Gość: czesiu Re: Ebejot w Ursusie IP: 85.222.87.* 03.04.10, 22:39
                                              jak że nie ? radość permanentna winna być :-)

tak na poważnie jak dla mnie to przy 7-9k PLNów za devowskie półprodukty na
                                              bemowie czy woli
                                              mieszkania developerskie na ursusie powinny stać nie więcej niż 6k/m2
                                              wszystko co powyżej to dużo za dużo jest jak na obecną chwilą, za rok 10% niżej
                                              ja ze względu na korki, samoloty, torowisko po środku dzielnicy, ciasnotę,
                                              niewystarczającą infrastrukturę miejską, brzydotę (przepraszam z góry
                                              mieszkańców ale tak widzę te rejony) za żadne pieniądze nie chciałbym tam
                                              mieszkać ale to jest oczywiście moja subiektywna opinia i nic więcej
                                              każdy robi co uważa, kupuje gdzie chce etc
                                              Wesołych Świąt życzę
                                              a co szanowna lili na forum robi, sprzedaje, kupuje, zamienia, pracuje ?
                                              • Gość: lili Re: Ebejot w Ursusie IP: *.chello.pl 06.04.10, 18:13
                                                Jak się mieszka prawie 10 lat w Ursusie to się już zapuściło
                                                korzenie. Blisko SKM, do centurm z 15 minut.Dużo zieleni, tam gdzie
                                                mieszkam. Ursus się zmienia, stare bloki nabierają kolorów. Pewnie
                                                jak wszędzie. Połączenia autobusowe są niezłe. Pewnie że można
                                                narzekać na korki na Ryżowej. Kupując w Ebejot było terminowo,bez
                                                szalonych zapisów w aktach o administrowaniu osiedlem.Od razu była
                                                powołana wspólnota z mieszkanców. Wykończenie terenu, placów zabaw
                                                super. Wiem bo mieszkam i nie mam ochoty się wyprowadzać.
                                                Widze że niektórzy nie mieszkają a narzekają.Ciekawe, gdzie Szanowny
                                                Czesio pomieszkuje, może coś pozytywnego napisze!

• Gość: czesiu Re: Ebejot w Ursusie IP: 85.222.87.* 06.04.10, 18:32
                                                  przyzwyczajenie mocna rzecz, wielu niedogodności się już nie dostrzega, może i
                                                  lepiej
                                                  wiele razy zmieniałem miejsce zamieszkania (łącznie z krajem), trzy razy
                                                  sprzedawałem nieruchomość, no cóż młodzikiem się już nie jest :-) w wawie dwa
                                                  razy, parę najmów zaliczyłem, mieszkałem w paru dzielnicach wawy i niestety do
                                                  każdej mam jakieś ale (bom wymagający) tym bardziej, że wawę uważam za dosyć
                                                  kiepskie miejsce do mieszkania
                                                  nad ursusem też się swego czasu zastanawiałem i może bym się skusił kiedy cena
                                                  by tam była o jakieś 30% niżej niż na woli, bemowie, bielanach i ze 30-40% niż
                                                  na ochocie, tak z grubsza 10lat temu bylo
                                                • promocjusz Re: Ebejot w Ursusie 06.04.10, 19:10
                                                  Tyle, że od obecnie budowanych inwestycji do tej osławionej SKM-ki są
                                                  jakieś 3 lub 4 kilosy. Za daleko na spacer, za blisko na samochód.
                                                  Stary Ursus jest owszem, zielony i fajny, SKM pod nosem, ale niestety
                                                  nic się tam nie buduje. A jak już kupować mieszkanie w bloku
                                                  postawionym w szczerym polu / na postindustrialnej pustyni to chyba
                                                  Wola jednak lepsza - są tramwaje i jakaś infrastruktura... A na
                                                  Skoroszach? Jadąc stamtąd alejami do Centrum pierwsze zamieszkałe
                                                  rejony napotyka się w okolicach placu Zawiszy. No i ta Ryżowa, wąskie
                                                  gardło bez żadnej sensowej alternatywy ani teraz, ani w przyszłości...
                                                  Na takich obśmiewanym Targówku już za dwa lata będzie metro, a tam?
                                                  • Gość: lili Re: Ebejot w Ursusie IP: *.chello.pl 07.04.10, 20:25
                                                    Targówek nigdy w życiu, nawet z metrem. Do metra, tramwaju też trzeba
                                                    dojść, raczej nie ma go przed wejściem do bloku. Marzenia się spełniają.
                                                  • promocjusz Re: Ebejot w Ursusie 07.04.10, 20:47
                                                    > raczej nie ma go przed wejściem do bloku.

No ale raczej nigdzie nie go przed wejściem...

> Marzenia się spełniają.
                                                    ??? Co przez to rozumiesz?
                                                  • eurofan74 Stary Ursus 09.04.10, 15:59
                                                    Na starym Ursusie nie ma miejsca na nowe inwestycje. Jedyne 2
                                                    działki, ktore się do tego nadawały, już zostały zabudowane - Dolcan
                                                    nie daleko stacji PKP i Ebejot koło parku. Pierwsza jest fatalna -
                                                    mieszkańcy narzekają na halas od Carrefoura, w drugiej są fajne
                                                    mieszkania od strony stawu.
                                                  • Gość: Mieszkaniec Ursusa Re: Ebejot w Ursusie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.10, 13:16
                                                    Promocjusz napisał :
                                                    >Tyle, że od obecnie budowanych inwestycji do tej osławionej SKM-ki są
                                                    >jakieś 3 lub 4 kilosy. Za daleko na spacer, za blisko na samochód.
                                                    >Stary Ursus jest owszem, zielony i fajny, SKM pod nosem, ale niestety
                                                    >nic się tam nie buduje.

To kupować na wtórnym na starym Ursusie. Niskie, małe bloki, dużo zieleni, SKM, sklepy, punkty usługowe, za oknem drzewa, a nie okna sąsiada. Do tego taniej i stoi gotowe.
                                  • Gość: ktos tam Re: Ebejot w Ursusie IP: 80.50.238.* 03.04.10, 16:48
                                    sie "mieszkaniec" odezwal heheeh, pojecie widze masz zerowe
    • Gość: zainteresowany Promocja IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.10, 23:21
      Pan Andrzej "nie ma pola do dalszych obniżek" Jarczewski zdecydował się obniżyć
      ceny na ostatnich mieszkaniach na Skoroszach IX do poziomu 6490zł/m
      www.ebejot.pl/index.php?index=23. A Skorosze X juz od prawie pół roku w
      sprzedaży i jakoś jeszcze ani jedno mieszkanie nie zeszło... Ciekawe co na to
      powie konkurencja.
    • Gość: PIK Re: Ebejot w Ursusie IP: *.147.161.185.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.04.10, 14:58
      Zastanawiam się nad zakupem mieszkania na skoroszach na rynku
      wtórnym ( ebejot aktualnie chyba oszalał) ale czy ktoś ze
      zmotoryzowanych mieszkańców moze mi powiedzieć jaki jest średni czas
      dojazdu do placu zawiszy ze skoroszy? Rano tak od 7:30 do 8:30! Czy
      stamtąd da się wyjechać omijając ryzową i aleje?
      • eurofan74 Re: Ebejot w Ursusie 09.04.10, 15:53
        Możesz pojechać w drugą stronę w kierunku Połczyńskiej - albo przez
        Włochy, albo przez Gołąbki. Albo utkniesz w korku na Dźwigowej, albo
        wcześniej na Połczyńskiej. W Al. Jerozolimskich wąskim gardłem jest
        przebudowywane skrzyżowanie z Kleszczową.
        • Gość: alegi Re: Ebejot w Ursusie IP: 212.180.164.* 08.07.10, 20:48
          Ktoś się orientuje jakie są teraz ceny w skoroszu 10?
          • Gość: gosc Re: Ebejot w Ursusie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.07.10, 23:12
            Aktualnie mają promocje:
            Dwa pokoje z aneksem 285 000 zł 42,8m2
            Trzy pokoje z aneksem 375 000 zł 54,0m2
            Troche zdziwilem sie bo sledze na biezaco ich oferte i wlasnie takie
            mieszkania zwawo schodza... Wiec czemu akurat na to robia promocje?
            Moze jakis widok na balkon sasiada albo cos... Tak czy siak okolo 7tysi
            za metr + 29tys garaz
            • Gość: znawca Re: Ebejot w Ursusie IP: *.chello.pl 08.07.10, 23:33
              To jest tanio ? 7 tys. za metr w Ursusie czy ty sie upiles. Gdzie
              sie tacy ludzie rodza ,cale zycie beda chetac na mieszkanko i nawet
              cala emeryture oddadza . A gdzie inne potrzeby?Ale idz i kupuj.
              • Gość: vew Re: Ebejot w Ursusie IP: *.tpnet.pl 09.07.10, 09:00
                To sprzedawca nie kupiec dla niego zawsze będzie tanio
                • Gość: dony0 Re: Ebejot w Ursusie IP: *.81.datacomsa.pl 26.08.10, 22:54
                  Cze...Promocja jest bo nie ma Pozwolenia Ostatecznego na budowę.
                  Dlatego tak " tanio".
                  Pozdrawiam,
                  dony0
                  • Gość: lili Re: Ebejot w Ursusie IP: *.chello.pl 27.08.10, 19:45
                    Pomyliłeś chyba temat. Może Ty nie masz pozwolenia?
                    • dony0 Re: Ebejot w Ursusie 29.08.10, 23:12
                      Cześć,
                      Tematu nie pomyliłem, chodzi mi o wskazanie jednej z przyczyn
                      niższych cen - GORĄCEJ PROMOCJI w inwestycji Ebejotu Skorosze X.
                      Na dzień dzisiejszy 30.08.2010 Ebejot nie ma pozwolenia OSTATECZNEGO
                      ( podkreślam ostatecznego ).Można to łatwo sprawdzić , wystarczy
                      poprosić DEVELOPERA o taką decyzję np. przy podpisywaniu umowy.Nie
                      posiadają decyzji ostatecznej z zapisem - nie
                      odwołalana.Pytałem ,powiedzieli,że " będzie w październiku 2010" -
                      zobaczymy.
                      Jeżeli chodzi o drugĄ częśĆ Twojej wypowiedzi TO RZECZYWIŚCIE- JA
                      NIE MAM POZWOLENIA
                      Pozdrawiam,
                      Dony0
                      • opinion77 Re: Ebejot w Ursusie 15.09.10, 13:11
                        własnie się dowiedziałem, że deweloper EBEJOT na Skoroszach X nie będzie miał pozwolenia prawomocnego szybko bo została wniesiona kasacja wyroku WSA do NSA

czy ktoś dostał kredyt na tą inwestycje i w jakim banku bo wydaje mi się , ze bez prawomocnego pozwolenia na budowę żaden bank nie udzieli kredytu
                  • Gość: Bart Re: Ebejot w Ursusie IP: *.cfe.com.pl 22.09.10, 14:13
                    Zgadza się. Tak naprawdę to u nich można tylko teoretycznie coś kupić.
              • Gość: Mak Re: Ebejot w Ursusie IP: 188.33.182.* 04.09.10, 15:29
                Dysponuję gotówką (ze sprzedaży innej nieruchomości), więc nie rozumiem twojego toku myślenia.
                Każdy musi mieć kredyt na mieszkanie? A tak 7tyś to było dla mnie w miarę tanio
                • Gość: Bart Re: Ebejot w Ursusie IP: *.cfe.com.pl 22.09.10, 15:33
                  Jak nie rozumiesz to chętnie odstąpię Ci swoje.
                  • Gość: Paul G Forum Skorosze X już działa!!! IP: *.159.56.194.static.crowley.pl 09.03.11, 17:28
                    Drodzy (przyszli) sąsiedzi: forum mieszkańców osiedla już działa!
                    pozdrawiam
                    oto adres:
                    www.skoroszex.fora.pl
    • Gość: dembek Re: Ebejot w Ursusie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.13, 13:29
      Daj spokój teraz ich mieszkania to porażka, beznadziejne balkony, cienkie ściany i chyba chińskie okna przez które mocno wieje, zapomnij o ciepłej wodzie no chyba ze spuścisz około 5 l. i dopiero masz lekko ciepłą. Drzwi niby antywłamaniowe ale jakieś tandetne.
    • Gość: slam Re: Ebejot w Ursusie IP: *.omd.pl 23.04.13, 16:28
      Hej, odkopuje temat, bo zastanawiam się nad kupnem mieszkania w inwestycji Skorosze XBIS. Może ktoś się wypowiedzieć jak wygląda obecnie sytuacja negocjacji m2 z Ebejotem? Idzie się ugrać coś z tego co proponują, od strony dziedzińca krzyczą sobie 6690 za m2, a od oriflame 6490 m2 + do tego 29700 za garaż podziemny i 3500 za m2 komórki...

Ktoś kupował ostatnio i może pochwalić się tym co ugrał. Cena garaży nie do przyjęcia, a i koszt za m2 zbyt wygórowany...

Proszę o informacje.
      • Gość: gula Re: Ebejot w Ursusie IP: *.play-internet.pl 23.04.13, 20:27
        idź na negocjacje z pełnomocnikiem zarządu, który nie patrzy ci prosto w oczy.... znaczy się nie szczery jest :-))))

Negocjuj wykończenie w cenie, ale pytanie czy warto mieć samolot nad głową? Na to pytanie musisz odpowiedzieć sobie sam.
        • Gość: slam Re: Ebejot w Ursusie IP: *.omd.pl 29.04.13, 14:33
          Gula, dzięki za sugestie. Negocjacje będę miał przed sobą, wole uciąć z metra niż mieć wykończenie w cenie. Wole sam sobie zapewnić jakość - deweloperom nie wierze (jaki by nie był, nie wierze).

Jak negocjacje nie pójdą po mojej myśli to po prostu nie wejdę w to - pałeczka przecież jest po mojej stronie, a lokum poszukam sobie albo w sąsiedztwie albo w innej część wawy (ceny porównywalne jak w Ebejocie są na Bemowie, a w sąsiednich inwestycjach jazbud, red, victoria - jest taniej).

Potrzebuje info ile % da się zejść z metra ;)
          • pearlinee Re: Ebejot w Ursusie 08.05.13, 09:35
            my oprócz Ebejotu mieliśmy upatrzone mieszkanie na Rakuszankach, Buszremu chyba. I na rozmowach z Ebejotem nie byliśmy jakoś przystawieni do muru, chcieliśmy miejsce garażowe w cenie bo Buszrem i Dolkan w tym czasie mieli takie oferty, w sumie wyszło tak, że ugraliśmy 5% na metrze mieszkania i 10% wartości komórki i miejsca postojowego.
            I jeszcze słówko.... nie zgadzam się z opiniami nt chińskich okien itp. Jedynym mankamentem jest balkon, istotnie jest zalewany przy deszczu. Woda jest gorąca, rozumiem że ktoś lubi się we wrzątku myć, no to ok...... Ściany nie są cienkie, przez okna jak wiało, przyszedł ktoś z Ebejotu i wyregulował. Mieszka się ok. Największym problemem są sąsiedzi syfiarze , bo np mocz w windzie zaczyna ostatnio być standardem.
            • izabeta19 Re: Ebejot w Ursusie 12.08.14, 23:37
              Witam,
              Przygotowujemy sie do negocjacji z czlonkiem zarzadu Panem Jaczewskim, chcemy kupic mieszkanie na Skoroszach XI. Czy moglabym prosic o kilka slow na temat jak wygladaja takie negocjacje?? od czego zaczyna sie rozmowa? jak mocno trzeba cisnąć? 10% od wartosci komorki i parkingu to niewiele:( myslalam ze da rade wiecej ugrac
              W oczekiwaniu na informacje.
              Iza
    • pkowalski.84 Re: Ebejot w Ursusie 10.04.17, 13:05
      Oferuje pomoc podczas odbioru mieszkania od dewelopera. Mam wykształcenie oraz wieloletnie doświadczenie z zakresu budownictwa (Kierownik Budowy, Inspektor nadzoru, posiadam uprawnienia budowlane bez ograniczeń). Przeprowadzę kontrole stanu faktycznego z opisem zawartym w dokumentacji projektowej oraz z Polskimi Normami budowlanymi. Sprawdzę czy wykończenie lokalu oraz całego obiektu zapewnia bezpieczne warunki mieszkaniowe oraz nie będzie generowało kosztów związanych z ewentualną naprawą usterek. Sprawdzam: jakość wykonania tynków, wymiary pomieszczeń, krzywiznę ścian, drzwi, okna, parapety, posadzki, balkony, tarasy, grzejniki, rozmieszczenie instalacji elektrycznej, instalacji wodnej i kanalizacyjnej.

Zainteresowane osoby zapraszam pod numer telefonu:
      Piotr 889 228 440
      www.facebook.com/Odbiory-mieszkań-Warszawa-254067855006519/?ref=bookmarks
      www.odbior-mieszkan.pl
      Warszawa i okolice
    • ardantes Re: Ebejot w Ursusie 11.04.17, 07:47
      a
    • ardantes Re: Ebejot w Ursusie 11.04.17, 07:55
      Oferuję pomoc w profesjonalnym odbieraniu mieszkań w stanie deweloperskim oraz mieszkań wykończonych pod klucz.
      W ramach odbioru sprawdzam (w odniesieniu do norm) tynki, posadzki, nadproża, stolarkę okienną, szyby, drzwi wejściowe, wod-kan, blacharkę okienną, barierki balkonowe, płytki ceramiczne, wentylację, elektrykę itp. itd.

Ebejot 2017: www.facebook.com/odbiorywarszawa/posts/1873904229547586

Dysponuję profesjonalnym certyfikowanym sprzętem takim jak kamera termowizyjna, precyzyjny anemometr termiczny (bezwiatraczkowy), dalmierz laserowy, wilgotnościomierz budowlany, elektroniczna kątownica (do sprawdzania pomieszczeń o nierównoległych ścianach), wzorcowany zestaw pomiarowy do pomiarów bezpieczeństwa elektrycznego, nadajnik i odbiornik do wyszukiwania kabli elektrycznych i rur pcv w ścianach, ... Oczywiście podstawowymi narzędziami są poziomnica, kątownica, szczelinomierz oraz nieduża drabina.

Wszystkie znalezione usterki zaznaczam miękkim ołówkiem (B6) na posadzce lub na ścianach. Tam, gdzie nie ma takiej możliwości (np. na szybach) przyklejam karteczki z opisem usterki. Ponadto spisuję protokół z odbioru.

W czasie kładę nacisk na jakość i dokładność sprawdzania. Pracuję tak długo, jak tego wymaga sytuacja. Niektóre z moich odbiorów trwają nawet do 4-5 godzin. Wynika to z ilości znalezionych usterek. Odbiory mieszkań z moim udziałem nie są szybkie, ale za to moi klienci są zadowoleni. Natomiast deweloperzy już niekoniecznie.

Działam na terenie Warszawy i okolicznych miast.
      Działam legalnie - wystawiam faktury VAT (np. w celu udokumentowania wydatków na cele mieszkaniowe)

mgr inż. Marek Żabicki

Zapraszam do kontaktu: 603 769 359
      email: kontakt@odbiory-warszawa.pl

www.facebook.com/odbiorywarszawa/
      www.odbiory-warszawa.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka