Dodaj do ulubionych

RED-Real Estate Development - osiedle Alpha

07.06.09, 12:13

poszukuje informacji o developerze RED (RED-Real Estate Development_ Prestige)
inwestycja Alpha. Chciałbym się dowiedzieć jakie developer ma podejście do
klientów, którzy już kupili mieszkanie? Czy po podpisaniu umowy, nadal
zachowuje się profesjonalnie, czy wręcz przeciwnie? Czy w umowach ma nie
dozwolone klauzule i jak podchodzi o kwestii negocjowania zapisów umowy?

Pozdrawiam
Bartek
Bartek
Obserwuj wątek
    • crag Re: RED-Real Estate Development - osiedle Alpha 08.06.09, 12:31
      Witaj,

Może tutaj:
      www.skorosze.eu/viewforum.php?f=51
      uzyskasz więcej informacji.

P.S. Ja narazie nie narzekam.

Pozdrawiam
      • baonus Re: RED-Real Estate Development - osiedle Alpha 10.06.09, 07:38
        Witam,

dzięki za podpowiedź :)

Bartek
    • Gość: zizi Re: RED-Real Estate Development - osiedle Alpha IP: 77.222.242.* 16.09.09, 21:11
      Kupiłem na tym osiedlu mieszkanie, jedno z większych i tak szybko jak kupiłem to
      je sprzedam, do momentu podpisania umowy jesteś najważniejszy ( nawet kawę
      dostaniesz )a jak zapłaciłem kasę to wszystko się zmieniło. NIE POLECAM !!!!!!
      Ogólnie mają wszystkich gdzieś .....
      • Gość: Wiesiek A na co liczyłeś zizi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 01:00
        Jelonek ogolony dalszego zainteresowanie nie budzi.
        Trzeba się zająć goleniem następnych :)
    • Gość: gosc Re: RED-Real Estate Development - osiedle Alpha IP: 198.178.236.* 19.05.10, 11:00
      uważaj, to chyba najgorsza lokalizacja w Ursusie pod względem
      przelatujących nad głowami samolotów. znaczna część osiedla leży w
      obszarze ograniczonego użytkowania (oou, nie wiem jakim cudem
      dostali pozwolenia na budowę.
      • Gość: TomekJJ Re: RED-Real Estate Development - osiedle Alpha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.10, 12:42
        a tu znalazłem film z inwestycji Reda
        www.youtube.com/watch?v=hPp4JWfDdUs
        co za muzyczka;)
        • Gość: PPP Re: RED-Real Estate Development - osiedle Alpha IP: 80.50.231.* 10.06.10, 12:52
          dla mnie super - ta ściana od Leroy-a Merlina jest przefajna :)
    • pkowalski.84 Re: RED-Real Estate Development - osiedle Alpha 29.12.15, 13:08
      Witam. Chętnie pomogę podczas odbioru mieszkania od dewelopera. Mam wykształcenie oraz wieloletnie doświadczenie z zakresu budownictwa (Kierownik Budowy, Inspektor nadzoru). Przeprowadzę kontrole stanu faktycznego z opisem zawartym w dokumentacji projektowej oraz z Polskimi Normami budowlanymi. Sprawdzę czy wykończenie lokalu oraz całego obiektu zapewnia bezpieczne warunki mieszkaniowe oraz nie będzie generowało kosztów związanych z ewentualną naprawą usterek. Sprawdzam: wymiary pomieszczeń, krzywiznę ścian i jakość tynków, drzwi, okna, parapety, posadzki, balkony, tarasy, grzejniki, rozmieszczenie instalacji elektrycznej, instalacji wodnej i kanalizacyjnej.

Zainteresowane osoby zapraszam pod numer telefonu: Piotr 889 228 440
    • julia222234 Re: RED-Real Estate Development - osiedle Alpha 25.02.16, 17:06
      Nie polecam dewelopera, kupiliśmy mieszkanie we Wrocławiu w Nowej Papierni i tak jak mówi zizi jak dostaną kasę to mają wszystko gdzieś. U nas był problem z garażem podziemnym, a mianowicie schodzimy któregoś dnia do garażu, a tam zamurowane drzwi. Deweloper tłumaczy że zmieniły się przepisy i straż nie odebrała, więc teraz zamiast wygodnego wejścia do windy żona z małym dzieckiem musi schodzić naokoło, gdzie brakuje wydzielonego ciągu pieszego, a przejście jest bardzo niebezpieczne, więc boję się że po prostu któregoś dnia rozjedzie je samochód. Od 4 miesięcy prowadzimy batalię z deweloperem, chodzi nam wyłącznie o zapewnienie terminu kiedy drzwi się pojawią na co deweloper wzywa nas listownie do podpisania niekorzystnego i niezgodnego z aktem przedwstępnym aktu własności pod groźbą odstąpienia od umowy, co znaczy że musielibyśmy zwrócić mieszkanie, w które zainwestowaliśmy kupę pieniędzy w stanie w jakim je otrzymaliśmy. Niestety, póki co, nie zanosi się na polubowne rozwiązanie sprawy. Jeśli nie chcecie po drodze nieprzyjemności, to poszukajcie czegoś innego.
      • belskalu Re: RED-Real Estate Development - osiedle Alpha 31.03.16, 15:47
        Niestety muszę potwierdzić negatywną opinię na temat tego dewelopera- inwestycja w Warszawie, Alpha Park. Deweloper oszukuje, kłamie i mataczy. Niestety nie dotrzymuje terminów a umowę deweloperską ma gdzieś. W związku z tym czeka nas batalia z tą firmą.. na budowie mają opóźnienia, dotrzymanie terminu to nie ich domena.. odradzam- szkoda nerwów, duże koszty, i brak perspektywy pozytywnego zakończenia.. lepiej wybrać innego dewelopera i mieć spokój zamiast szarpaniny z prawnikami.
    • katarzynatk1977 Re: RED-Real Estate Development - osiedle Alpha 24.06.16, 13:34
      Kilka tygodni temu wprowadziłam się z mężem do nowego budynku. Jesteśmy zadowoleni. Czekaliśmy troszkę na dokumenty, ale całokształt obsługi jest na dobrym poziomie.
    • dawidtrela Re: RED-Real Estate Development - osiedle Alpha 01.07.16, 14:09
      Znajomi kupili mieszkanie w Alpha Parku. Mówili, że jest ok. Byłem u nich kilka razy. Naprawdę ładnie, klatka schodowa robi wrażenie, a mieszkania są w dobrym standardzie. Sam bym tam zamieszkał. ;)
      • belskalu Re: RED-Real Estate Development - osiedle Alpha 13.07.16, 16:30
        Jak to jest dawitrela, że raz piszesz, że znajomi kupili mieszkanie, a w innym poście, że to Ty kupiłeś i już mieszkasz ? Ile deweloper płaci CI za pisanie tych komentarzy?
        forum.gazeta.pl/forum/w,106,68722350,68722350,Nowe_Osiedle_ALPHA_Ursus_RED_Development.html?p=161891068

Która wersja prawdziwa? Taka, że RED ma słabą opinie bo wybudowaniu i spartaczeniu roboty przy nowym etapie osiedla ALPHA i wypisuje tutaj na forum pozytywne komentarze.. porażka
    • aaatomek Re: RED-Real Estate Development - osiedle Alpha 12.07.16, 09:32
      w sumie to mogę polecić tego dewelopera. mi się lokalizacyjnie miejsce podoba, bo wszędzie blisko, a żona jeździ skm do pracy, więc wychodzi szybko i tanio;) jeśli chodzi o projekt mieszkania to w środku ok, balkon duży, standard fajny.
    • belskalu Re: RED-Real Estate Development - osiedle Alpha 13.07.16, 16:33
      Widzę, że pracownicy dewelopera dostali nowe zadanie- podszywać się na forum pod zadowolonych klientów. Pojawią się wpisy jakby deweloper był najlepszy, dobry i na wysokim poziomie. Na jednym formum użytkownik pisze, że znajomi kupili i są zadowoleni a kilka postów niżej ten sam człowiek pisze, że juz mieszka, że jest super i poleca... no brak słów. Jeśli chcecie ratować swoją opinie to na pewno nie w taki dziecinny sposób.. porażka.
      • aaazona Re: RED-Real Estate Development - osiedle Alpha 21.10.16, 15:44
        Mądre słowa, słusznie Pan zauważył że ta sama osoba pisze dwie różne rzeczy. Niestety ale chyba od bezpośredniego mieszkańca nie ma pozytywnej opinii. Te pozytywne to pracownicy biura taka prawda
    • tanitazaitceva Re: RED-Real Estate Development - osiedle Alpha 30.11.18, 08:44
      Projektowanie wnętrz, projekty pod klucz, profesjonalne biuro projektowe, architekci z pasją!tz-interior.com/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka