wp80 17.08.09, 11:15 Czy ktoś już podpisał nowy aneks do umowy w formie aktu notarialnego?, bo nadal nie mogę się doprosić o projekt tego aneksu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gw-15 Re: aneks do aktu notarialnego 18.08.09, 07:53 Nie śpieszą się z aneksami do umów, bo wiadomo że zaraz trzeba będzie wyznaczać kolejne terminy zakończenia i podpisywać kolejne aneksy. Ktoś wcześniej na tym forum wspomniał coś o tym, że usunęli w drodze takiego aneksu z umowy w jej dotychczasowym kształcie par. 11 który mówił o prawie klienta do rezygnacji z zakupu mieszkania i żądania zwrotu wpłaconych pieniędzy z odsetkami w przypadku niedotrzymania przez nich terminu zakończenia (kolejnego rzecz jasna). W wyszukiwarce mieszkań na ich stronie internetowej pojawiło się w ciągu ostatanich jakichś 6 miesięcy dziewięć wolnych mieszkań 2-pokojowych do sprzedaży. Może ktoś z tych osób które zrezygnowały z zakupu i zażądały zwrotu pieniędzy podzieliłby się teraz swoimi refleksami na ten temat, jak to w ogóle przebiegło i gdzie się przenieśli. Byłbym wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.76 Re: aneks do aktu notarialnego 08.09.09, 14:11 Witam. Czy może ktoś z Państwa mi wytłumaczyć co może oznaczać taki par. w umowie przedwstępnej: "Kupujący niniejszym wyraża zgodę na przeniesienie praw oraz wierzytelności SPRZEDAJĄCEGO, wynikających z niniejszej UMOWY, na osobę trzecią, w szczególności na bank lub inną instytucję finansową" z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
tomik.w Re: aneks do aktu notarialnego 08.09.09, 21:05 nie jestem do końca pewny, ale wygląda mi to na próbę wymigania się o ewentualnych roszczeń od Dolcanu. Nie jest tu podana żadna konkretna instytucja lub bank. Proponuję wizytę u prawnika, bo wygląda mi to na pułapkę. tu można znaleźć darmowe porady prawne www.um.warszawa.pl/v_syrenka/new/index.php?dzial=aktualnosci&strona=aktualnosci_archiwum&poczatek=2004- 11&ak_id=1928&kat=2 www.um.warszawa.pl/v_syrenka/new/index.php?dzial=aktualnosci&strona=aktualnosci_archiwum&poczatek=2004- 11&ak_id=1928&kat=2 tomek Odpowiedz Link Zgłoś