nikkii Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.02.05, 07:43 U mnie nadal nic nie wiadomo.. bóle brzucha i krzyża jak były tak są, żadnych objawów innych nie ma więc sama już nie wiem... A @ planowana jest na 18.02.... Odpowiedz Link
aguska-85 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.02.05, 07:58 CZESC DZIEWCZYNY dawno sie nie odzywalam.Pkaneta byłam u lekarza jestem w 7 tyg ciązy juz prawie dwa miechy jestem szczesliwa tylko troszke sie boje bo boli mnie lekko brzuszek u dołu.POZDRAWIAM WSZYSTKIE PRZYSZŁE MAMUSIE!!!!! BUZIAKI Odpowiedz Link
pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.02.05, 09:58 Bardzo się cieszę Aguśka. A mówiłaś swojemu lekarzowi o bólach brzucha??I co on na to??Uważaj na siebie. Ja jeszcze czekam. 13.02 powinnam dostać @ ale podejrzewam że cykl mi się wydłużył bo owu miałam dopiero 19 dc czyli 03.02. Narazie nic mnie nie boli - a zawsze na dwa tygodnie przed @ już bardzo bolały mnie piersi. Mam taką olbrzymią nadzieję - temperaturkę też mam podwyższoną- prawie cały czas 37.22- przeważnie mam 36,5. Obiecywałam sobie że nie będę szukać żadnych objawów - i jak zwykle sie nie udało. Ściskam mocno Ciebie i Fasolkę. Pozdrawiam Aneta Odpowiedz Link
aguska-85 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.02.05, 12:46 Pkaneta powiedziałam lekarzowi o bólu przestraszył sie i powiedział,,ojjoj chyba nie chcemy poronic"az mnie zatkało ale juz biore witaminy i folik oby było wszystko dobrze trzymaj za mnie kciuki ja za ciebie trzymam zobaczysz moze nie dostaniesz @ nie martw sie.Pozdro papatki Odpowiedz Link
ania262 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.02.05, 11:26 Witam was serdecznie. Ja też się staram o dzidziusia. Może napisze jak to jest u mnie. To jest mój 23 dc. w 13 i 14 dc doszło do małego przytulanka (no może nie takiego znowu małego :) ) P 2 dniach zaczał pobolewać mnie brzuch. i tak jest do dnia dzisiejszego. Boli mnie tak jakoś na środku brzucha. Po 4 dniach od stosunku zaczał mnie boleć z tyłu pleców. Przez 2-3 dni. Nie wiem czy to były korzonki ale nie mogłam się całkiem wyprostować. Ból przeszedł sam bez żadnych leków. Przez jeden dzien na twarzy na policzkach wyszły jakieś czerwone plamy. W 22 dc od rana do samego wieczora miałam mdłości. Było mi cały czas niedobrze. Piersi zaczeły boleć mnie po 1 dniu po stosunku. Tak mnie pieką i szczypią. Mam wrażenie ze sutki stały się troszkę grubsze i dłuższe. I to są moje objawy. Czy któraś z was miała podobne i jest w ciąży? Boję się że może mi się nie udać a tak bardzo bym pragneł mieć dzidziusia. Mam już córcie Natalcie która ma 4 latka. Ja mam 28. Serdecznie pozdrawiam. Ania Przepraszam ze takie długie Odpowiedz Link
aguska-85 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.02.05, 12:50 Witam jestem w ciazy i powiem ci ze ja nie miałam takich szczególnych objawów fakt nie dostałam okresu i do dzisiaj bolą piersi a jestem ponad 7 tyg w ciazy,kazda z nas ma inne objawy zawsze szukałam jakis u siebie i nigdy sie nie udawało a teraz...poczekaj jeszcze troszke i idz do lekarza.Powodzenia Odpowiedz Link
pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.02.05, 13:34 Agusia trzymam za Ciebie kciuki jak nie wiem co. Oszczędzaj się i dbaj o siebie. I odzywaj się...Zawsze chętnie poczytam co u Ciebie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
angelka Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.02.05, 13:57 a mnie bolą dzis plecy na wysokości krzyża. Myślicie że to ma zwiazek??? czy może przeziębiłam nerki albo co... az sie boje myslec. wg moich wyliczen tak jak pisalam to jakis 6 tydzien, w tym lub przyszlym tyg wybieram sie do gina. na razie polagem na tescie i braku @ Odpowiedz Link
ania262 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.02.05, 14:12 Mnie tez bolał krzyż. A teraz zauważyłam że mam na bieliźnie taki dziwny kolor upławów. Taki jakiś lekko brażowy. Piersi pieką jak nie wiem co. A od 3 dni bardzo mnie piecze i swedzi moja "mała". Kurcze zaczynam się martwić o ten brazowy kolor na majtkach. To mój 23dc. Nie miałyście może czegoś takiego. Na pieczenie podmywam się ziołami Vagosan. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link
szpiczak Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.02.05, 15:41 ja nie mialam zadnych objawow,dopiero 3 tyg po terminie miesiaczki poszlam do ginekologa a tu ciach Macius w brzuszku :-) Odpowiedz Link
justk Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.02.05, 17:07 No i przyszla @, staram sie nie zalamywac, ale to nie takie proste. Co miesiac to samo najpierw mam nadzieje, potem sie zalamuje, potem od nowa sie staram i za kazdym razem sobie obiecuje, ze tym razem nie bede sobie robic zludnych nadziei! wiec przede mna kolejny miesiec staran... Odpowiedz Link
angelka Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.02.05, 19:26 Nie martw się, ja próbowałam przez 6 cykli i chyba w koncu sie udało. trzymam kciuki za Ciebie!! Odpowiedz Link
ma.ry.ja.ne Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.02.05, 20:20 Już 5 dzień po terminie @.Niepokoi mnie jedno.Od rana boli mnie dolna część brzucha.Czy któraś tak miała w pierwszych tyg.ciąży?? Odpowiedz Link
nikkii Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.02.05, 07:07 nadal żadnych objawów tylko bóle brzucha i krzyża.. Ale mogą być też od lekkiego przeziębienia. Co prawda miesiączka dopiero 18.02 ale ja już czuję że raczej nic. No więc poczekam ale nadziei nie robię sobie... W końcu jeszcze 2/3 miesiąca do następnego cyklu!!:))) Odpowiedz Link
pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.02.05, 08:54 U mnie praktycznie nie ma żadnych objawów - chociaż też boli mnie kręgosłup - ale to może być spowodowane siedzącą praca. Pocieszające jest to, że jak dotąd nie zaczęły mnie boleć piersi - a zawsze na dwa tygodnie przed już nie mogę ich dotknąć. Termin na testowanie sama sobie ustaliłam na 20.02 i mam nadzieję że jestem silna i wytrzymam ;)). Odpowiedz Link
nikkii Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!- pkaneta 10.02.05, 08:58 Ja mam identyczne objawy i też żadnego bólu piersi i do tego też siedzącą pracę. Więc nie pozostaje nic innego jak ustalić termin na testowanie ..20.02!!! Trzymaj się pkaneta! niki Odpowiedz Link
pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!- pkanet 10.02.05, 09:23 dzięki Niki za Ciebie też trzymam kciuki i testujemy razem. Powodzenia...i daj znać Odpowiedz Link
gloriaangelika POMÓŻCIE 10.02.05, 11:25 Cześć Ja mam TERMIN NA OK. 14.02 ale ostatnio bolą mnie jajniki, swędzą piersi, mam bóle brzucha miesiączklowe<tylko od czasu do czasu>, kochałam się w dni płodne. Ale tu nie chodzi juz o to, tylko nigdzie nie moglam wyczytac o powiazaniu ciąży z gęstością i ilością śluzu. Otóż od dni płodnych mój sluz się nie zmienił, ciągle jest bardzo mokry, śliski i przejrzysty, a minęło już ok.12 dni Sorka że piszę tak malo przejrzyscie- ale to nerwy powoduja ze nie moge tego ulozyc Odpowiedz Link
ma.ry.ja.ne Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.02.05, 22:50 Już 6 dni spóźnia mi się @.Od wczoraj czuję się okropnie,nie mogę nic jeść.Po wszystkim mnie mdli.Dzisiaj rano przy śniadanku zrobiło mi się niedobrze i przez pół dnia wymiotywałam.:(.Do tego złapało mnie jakieś paskudne choróbsko. Odpowiedz Link
beta755 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.02.05, 00:01 TRZYMAM ZA WAS KCIUKI DZIEWCZYNY I ŻYCZĘ POWODZENIA!!!!!!! A ja tak bardzo chciałabym dostać @ spóxnia mi się już 7 dni i jestem przerazona tak się boję... bolą trochę mnie piersi tak jak przed każdym okresem i tylko brzuszek inaczej taj kaby pulsował z lewej strony... mam nadzieje, że przyjdzie dziś nawet kupiłam test ale nie miałam odwagi :( boję się, że zostanę sama to jest bardziej niz pewne że większość osób odwróci się ode mnie... tak mi smutno :((( Odpowiedz Link
nikkii Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.02.05, 07:47 u mnie nadal żadnych objawów (poza bólem krzyża oczywiśćie) i dziś bólem głowy... Odpowiedz Link
mari2005 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.02.05, 11:13 czesc dziewczyny. mam pytanie i prosze o odpowiedz co o tym sadzicie? @@@mialam dostac 11.02 czyli dzis ale dostalam przed czasem 7.02 trwala 1 dzien i 2 dni plamienie niewiem czy to moze byc ciąza? co o tym sadzicie.w trakcie tegoplamienia tem dochodzila do 37.08 stopni i zle sie czulam mialamstraszne mdlosci a teraz strasznie kuja mnie jajniki.poczekam troche i zrobie test ale bpoje sie kolejnego rozczarowania.pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki prosze o odpowiedz aha zapomnialam dodac ze ngdy mi sie nie zdazylo ze dosalam @@ przed czasem czasami sie spozniala ale nigdy nie byla wczesniej Odpowiedz Link
nikkii Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.02.05, 11:29 wydaje mi się że raczej będziesz w ciąży Odpowiedz Link
pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.02.05, 11:30 Zrób teścik to będzie najlepsze wyjście, a potem ewentualnie test na Betę. Często zdarza się że na początku ciąży występuje krwawienie. Życzę Ci powodzenia i niecierpliwie czekama na jakąś wiadomość. Pozdrawiam. Aneta Odpowiedz Link
mari2005 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.02.05, 11:49 dzieki za odpowiedz dziewczyny. od jakiegos czasu sledze wasze losy.nawet mi przez mysl nie przeszlo ze tyle koiet stara sie o zajcie w ciaze i bez skutku.teraz wiem ze nie jestem sama i ze moge sie wygadac. ja jestem tez w troche innej sytuacji kilka lat temu mialam operacje na jajniki mialam torbiel lekarze nie podejrzewali tego i torbiel mi sie wylala i pekl mi jajnik.od roku bralam zastrzyki - hormony i teraz jest juz dobrze mam nadzieje ze zajde w ciaze.moj maz tez juz sie nie moze doczekac.mam nadzieje ze mi i wam sie uda.trzymam kciuki za was Odpowiedz Link
gloriaangelika Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.02.05, 12:10 Witam jeszcze raz. Dziś mija mój 28dc, zwykle miałam 26 dniowe. Kochaliśmy się w dni płodne.Cały czas towarzyszy mi biały śluz- przypominający ten z dni płodnych<ciągle mam mokro>. Ponadto swędzą mnie piersi, ale nie wiem czy to nie wina stanika<mimo iż nigdy na niego tak nie reagowałam>.Mam bóle jajników i głowy. Kawa mi już nie smakuje tak jak kiedyś.Schudłam w ciągu 5 dni 3 kg :( Czasami mnie mdli.Mam także dziwny słaby i drażniący ból podbrzusza.Nie wiem kiedy powinnam dostac @@@ Ostatnia mialam 15.01 Boje sie zrobic test, bo moge sie rozczarowac Ale zastanawia mnie ten śluz i spadek wagi Odpowiedzcie jesli mozecie Odpowiedz Link
mari2005 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.02.05, 13:07 objawy ktore opisalas moga ale nie musza swiadczyc o ciaży.pamietaj ze kobieta gdy bardzo pragnie miec dzidziusia jest w stanie wmowic sobie kazy objaw. najlepiej zrob sobie test to chyba jedyne rozwiazanie.pamietaj ze o ciazy najlepiej jest wiedziec jak najwczesniej zeby zadbac o siebie i malenstwo.pozdrawiam i trzymam kciuki mam nadzieje ze ci sie udalo. Odpowiedz Link
egz77 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.02.05, 20:53 Witajcie dziweczyny! Ja już chyba zafasolkowałam. Dziś to 32dc. Test robiłam wczoraj i wyszły dwie kreski, co prawda ta testowa słabsza ale była. !!! Bardzo mi pomogły Wasze opisy.Często tu zaglądałam szukając u siebie jakichś objawów. U mnie nie było żadnych, już myślałam że nic z tego, a jednak test pokazał dwie kreseczki. :)) Piersi mnie bolą ale tak zupełnie zwyczajnie jak na @, troszkę brzuszek no i pojawił się 4 dni przed planowaną miesiączką śluz taki biały, a przecież zazwyczaj jest sucho. Poza tym ciągle miałam podwyższoną temp. 37,00 - 37,6. Tak więc gdyby nie ta temperatura i test to pewnie jeszcze bym nie wiedziała, że mam fasolkę. :)) Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki, brak objawów nie oznacza braku fasolki. :)) Odpowiedz Link
basoni Moje OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.02.05, 08:53 Zaraz po owu jajnik mnie bolał przez dwa dni. Piersi zaczęły boleć w okolicach terminu miesiączki, teraz już nic nie bolą. Brzuszko czasem bolał jak na @ ale nieco mniej. A ze spraw nietypowych. Tydzień po owu wyskoczył mi przeogromny syf na brodzie - super wielki ropniak, co zdarzało mi się bardzo rzadko. I druga sprawa - mleko- miałam na nie ochotę codziennie. Odpowiedz Link
gloriaangelika Re: Moje OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.02.05, 10:39 Ja się przetestowałam wczoraj .I co? Tylko jedna kreseczka :( Ale @ nadal nie mam więc jeszcze trochę nadzieji zatrzymam.To mój 29dc objawy nadal te same...Aha wczoraj bardzo piekł mnie prawy jajnik, czy to może o czymś świadczyć.? Odpowiedz Link
agula231 Re: Moje OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.02.05, 17:52 Cześc Anetka Cześ dziewczyny!!!! u mnie narazie tez nie ma zadnej fasolki.Już myslalam,ze cos z tego bedzie.Mialam dostac @ 13.02,czyli dzisiaj a dostalam 12 dni wczesnkiej. cos sie porobilo.Beda w tym miesiacu nastepne starania.Poki co siedze w domu z rozwalona reka,przecielam na szkle, i byla szyta.Moze to nawet dobrze ze nie ma jeszcze dzidzi.Ale jestem dobrej mysli.Ciesze sie z waszego zafasolkowania,dbajcie o siebie i dzidzie, a za Te wsyzstkie dyiewcyznz co jesycye nic nie maja tryzmam kciuki.Anetka co tam u Ciebie__ pryeprasyam ya bledz ale pisye tzlko lewa treka.papa. Odpowiedz Link
ma.ry.ja.ne Re: Moje OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.02.05, 18:39 Już minął tydz a @ jeszcze nie ma.Jestem chora.W piątek byłam u lekarza.Mam zapalenie oskrzeli.Powiedziałam lekarzowi,że podejrzewam ciążę.Dał Mi antybiotyk,ale nie mogę go brać bo się okropnie po nim czuję.Od czwartku mam wysoką temp.38\39st.Męczy mnie straszny kaszel i nie mogę nic jeść bo zaraz robi mi się nie dobrze.Przez te 4 dni schudłam prawie 1,5 kilo.Mam już tego wszystkiego dosyć.Koniec mojego użalania. Odpowiedz Link
myszelda Re: Moje OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.02.05, 18:28 Czesc, Byłam dzisisaj na badaniu krwi Beta HCG. Nie wiem co bedzie. Dodajcie mi wiary. @ już bardzo bardzo sie spożnia. Czy ktora też sięteraz testuje? Odpowiedz Link
myszelda Re: Moje OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.02.05, 18:30 Aha, wynik bedę znać w środę. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link
gloriaangelika Re: Moje OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.02.05, 19:04 Witam Myszelda Ja sie testuje 17.02 ale za pomocą domowego testu.ile kosztuje beta hcg? Mam stresa! chce zeby to bylo to o czym wszystkie marzymy :-) nie chce nawet zapeszac Odpowiedz Link
nikkii Re: Moje OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.02.05, 07:06 u mnie niestety się nie udało, do miesiączki jeszcze 3 dni ale zaczyna temperaturka spadać a z tego co przeczytałam to objaw zbliżającej się @... Chyba się rozpłaczę... Odpowiedz Link
judyta10 Re: Moje OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.02.05, 14:12 Wtajcie dziewczyny pozwólcie ,że sie przyłącze owu miałam 12dc i po niej mam dziwne samopoczucie ból pleców brzucha nabrzmiałe piersi i lekkie mdłości testowć będe za tydzień. Odpowiedz Link
tromysza Re: Moje OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.02.05, 16:31 Czy ja tez mogę się dołączyć? @ powinnam dostać w sobotę. Nie mam żadnych konkretnych objawów, bo wszystkie równie dobrze mogłam sobie wymyślić. Ale: jestem strasznie senna. kłują mnie jajniki. raz po jednej stronie, raz po drugiej i tak ciągle. A poza tym nic. Brzuch trochę jak na @. Tak więc może mam bujną wyobraźnię. ma.ry.ja.ne, co u Ciebie? zainteresował mnie Twój wątek... bo oczywiście, zanim się dołączyłam- wszystkie Was od początku przeczytałam. Odpowiedz Link
kadya Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.02.05, 21:47 hm.. a ja..no cóż..,.w zeszłym miesiącu okres króciutki i słabiutki..teraz tak samo. W zeszłym miesiącu robiłam test- jedna kreska kontrolna i jakby cień drugiej. poza tym objawy typu: 3 dni mdłości, zawroty głowy- ale też tylko 3 dni... tuż przed okresem obecnym śluz taki jak w środku cyklu- uczucie "mokrości", poza tym okropny ból piersi, który wczoraj już przeszedł, a trwał tydzień- jak nie więcej, piersi mam powiększone... no i oprócz tego jestem cały czas głodna- nawet jak sie najem! byłam u gin 3 dni przed obecną @ i stwierdził, że macica jest twarda i mała... no i co z tego jak mam tak krótki okres?? nie mam pojecia o co chodzi.. jutro ide na beta HCG, ale nie wiem jak interpretować wyniki??? pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki za fasolki i zafasolkowania:) Oby Wam sie jak najszybciej udało:) Odpowiedz Link
tormienta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.02.05, 23:13 Witam Was wszystkie! Gratuluję tym, które doczekały sie upragnionej ciąży i trzymam kciuki za wszystkie oczekujące kobitki ;-) Ja nie starałam sie jeszcze o dziecko. Mam 25 lat (jutro!) i od ok. 6 lat biore tabletki antyk. Odstawiłam je w tamtym miesiącu. W walentynki ;-) pierwszy raz zdarzyło nam się kochać bez zabezpieczenia... Teraz troche śmiac mi sie chce z samej siebie, bo wydawało mi się, że natychmiast będę w ciąży. Jak sie okazuje to nie takie proste i chyba najgorsze jest to czekanie na miesiączkę, hmmm? Tak sobie myślę, że jak teraz okaże się, że nie jestem w ciąży, to będzie mi chyba baaaardzo smutno... Tak się jakos nakręciłam, że jestem... Pozdrawiam serdecznie :-))) tormienta Odpowiedz Link
diament79 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.02.05, 19:38 Mam dokładnie to samo!!! tzn z odstawieniem tabletek i kochaniem sie pierwszy raz bez niczego w Walentynki :D Też sadziłam, baa byłam pewna że zaszłam, ale... to nie takie proste, w 18dc dostałam @ :( Tym razem może będzie inaczej a może nie, zobaczymy, powodzenia!!! Daj znac jak idą starania!!! Odpowiedz Link
pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.02.05, 20:07 Witaj Anetko - ja też mam na imię Aneta i też mieszkam w Jeleniej Górze. Mam 31 lat a o dzidzie staram się 5 cykl. Cieszę się że się odezwałaś - razem zawsze raźniej. A i mi jest raźniej ze świadomością że w Jeleniej Górze jest ktoś jeszcze pragnący tego co i ja - na dodatek moja imienniczka. Gorąco Cię pozdrawiam - odzywaj się czasami i dawaj znać jak tam Twoje starania Odpowiedz Link
diament79 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.03.05, 08:37 Byłam wczoraj u pani doktor w Cieplicach i zdiagnozowała mi chorobe wirusową, opryszczka czy jaka cholera... (maleńka kropeczka która nie zniknęła więc poszłam żeby ja oglądnęła) Nie mam zielonego pojęcia skąd mogłabym to mieć. Na razie zaleciła abstynecję, smarowanie żrącym płynem i tabletki za ponad 40 zł... Pozdrawiam. A. Odpowiedz Link
zuza03 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.02.05, 09:23 www.noworodek.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=63 tu masz tabelke ktora moze ci sie przydac do odczytania wyników Odpowiedz Link
zuza03 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.02.05, 09:41 dobrze ze znalazlam ta stronke, przynajmniej wiem ze nie tylka ja fiksuje przed kazda @ :) widze ze jest nas wiecej, wlasnie wczoraj przylazla i ma dola :( to dopiero pierwsze starania ale nie biore proszkow od 4 lat wiec mialam nadzieje ze szybko pojdzie a tu niestety malpiszon przylazl :( Odpowiedz Link
zonka5 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.03.05, 12:33 Witam! Jestem nowa. Nie staralismy sie jeszcze o dzidzie.Więc nigdy nie panikowałam, gdy okres mi sie spóźniał..mimo iż z zabezpieczeniem bywało różnie. Teraz zaniepokoiły mnie dziwne objawy..których wczesniej nie miałam..tzn : drażliwe sutki już ponad 2 tygodnie,duże zmiany nastrojów - wręcz depresja,przynajmniej od tygodnia mam 37,2-37,5. Raz miałam w nocy ogromny ból krzyża, ale tylko raz. Brzuch mnie nie boli. Ogólnie czuje się zmęczona.. dzis jest 33dc. Wczoraj zrobiłam test - negatywny.Zwykle cykle mam 30-34. Czy jest możliwa ciąża?Przekonałam się na własnej skórze jaki to koszmar oczekiwania... dziewczyny życzę wam wytrwalości!! Odpowiedz Link
pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.02.05, 10:00 Dziewuszki kochaniutkie. Cisza się tu zrobiła straszna - postanowiłam sie więc troszkę odezwać. Ten miesiąc miał być u mnie taki szczególny, no ale dzisiaj z samego ranka stwierdziłam że jednak jest taki jak co miesiąc - wredota rozpanoszyła się znowu. A objawy miałam jak na najpiękniejszą fasolinkę - chyba za bardzo sie nakręciłam. Wysoką tempkę mam do tej pory - cały czas powyżej 37, bardzo, piersi nadal bolą mnie bardzo i są obsiane żyłeczkami no i opóźniał mi się @@. Ale to nie wystaczyło - fasolinki niestety nie ma. Ale ja się nie poddaję i dalej walczę. I tego i Wam życzę. Gorąco pozdrawiam Odpowiedz Link
nikkii Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.02.05, 10:30 pkaneta, podziwiam Cię. U mnie niestety tym razem też nic, stwierdziłam że chyba nigdy się nie uda i już straciłam nadzieję na posiadanie własnego maleństwa. A teraz stwierdziłam że jak będzie to dobrze a jak nie to adoptuję. Buziaki! Odpowiedz Link
pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.02.05, 14:13 Nie ma mnie za co podziwiać :)))Poprostu jak zwykle jestem uparta. Napisz mi coś o sobie Nikkii - skąd jesteś, który cykl się starasz - i wiesz - wydaje mi się że to Ciebie należy podziwiać za tak poważną decyzję,jaką jest ewentualna adopcja. Czekam na jakieś info od Ciebie i pozdrawiam Agusia dzięki za te kciuki - przydała by się jeszcze z garść fluidków. Matko jak ten czas szybko minął - to już 8 tygodni - wspaniale - coraz bliżej do pierwszych kopniaczków :)) Oby jak najszybciej. Napisz koniecznie jak się czujesz. I jak możesz to trzymaj kciuki nadal Egoscicka - w 23 dniu cyklu trudno cokolwiek powiedzieć - ale po tych objawach, o których piszesz jest tego dużźe prawdopodobieństwo. Ja wiem że czekanie jest najgorsze - mam to co miesiąc ;), ale niestety nic innego nie potrafię Ci poradzić- nic nie piszesz o długości Twoich cykli. Myślę, że jeszcze kilka dni i będziesz mogła zrobić sobie teścik ciążowy - niektóre są takie bardzo czułe, że wychodzą już mniej więcej tydzień po zapłodnieniu. I napisz cos więcej o sobie. Pozdrawiam Was wszystkie i gorąco ściskam. Odzywajcie się częściej Odpowiedz Link
camille11 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.02.05, 15:01 Kochane dziewczyny,,, Czytam Was od dłuższego czsu i jesteście mi bardzo bliskie.... Muszę się pochwalić jestem w 7 tygodniu ciąży i bardzo się cięszę ale także moje obawy są ogromne - miałam ogromne stresy w pracy, okradli mnie no i dowiedziałam się o ciąży - to jedyna cudowna wiadomość...Mam bardzo wysoką prolaktynę bo 51,6 ng/ml - przed ciążą - także dziewczyny z wyższą prolaktyną chciałam Wam dodać otuchy - można być w ciąży - i nie załamujcie się ja starałam się 1 miesiąc....Może napisze do mnie któraś z Was chętnie podzielę się swoimi doświadczeniami..... Bardzo Was wszystkie ciepło pozdrawiam i trzymam kciuki i Wy proszę trzymajcie za mnie.... Odpowiedz Link
she22 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.02.05, 18:11 Witam,zastanawiam sie czy mogłam zajść w ciąze??? pierwszy dzien @ 28.01.2005(24.02.2005-->oczekiwana @, cykl najkrotszy 24, najdłuższy 32dni, przeważnie 27)) z 12/13.02.2005 staraliśmy sie z mezem o dzidzie, to byl 16/17 dzien cyklu, chyba już drugi dzień mialam białawy śluz, czy przy takim śluzie można zajść w ciąże? dzis jest 22 dzień cyklu, nie mam żadnego sluzu jest sucho szyjka macicy jest miekka , nie mam zadnych objawów, może tylko moja cera troche zwariowała(wyskoczyły mi krostki, a przeważnie ich nie ma)nie bolą mnie sutki, nie bolą piersi, nie boli brzuszek,czuje sie dobrze... Odpowiedz Link
alex1612 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.02.05, 23:09 czesc she22 odpisuje tobie bo jestem w identycznej sytacji co ty.OM mialam tak jak ty 28 01 i dugosc moich cyklow jest identyczna jak u ciebie.ale zbieznosc?!my tez z mezem staramy sie o dzidziusia.to jest nasz drugi cykl staran.przytulanek troche bylo wiec Łudze sie ze tym razem sie moze uda.jedyny objaw jaki na razie u siebie zaobsrwowalam to wysoka temperatura od 37,4 do 37,6 i sennosc ale to u mnie normalka.czy bedziesz robila test?ja chyba tak ale pewnie dopiero na poczatku marca jesli oczywiscie do tego czasu nie przyjdzie @. Pozdrawiam cie ciepluko i zycze nam obu aby sie udalo:)))))Odezwij sie co u ciebie Odpowiedz Link
aguska-85 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.02.05, 11:32 Witajcie dziewczyny i oczywiscie jak zwykle Pkaneta co słychac ja nadal trzymam za ciebie kciuki wiem ze ci sie powiedzie moja fasolka ma juz 8 tyg czekałam czekałam i sie doczekałam Odpowiedz Link
egoscicka czy jestem? 17.02.05, 13:30 hi dziewczyny serdecznie gratuluje tym co sa w ciayzi jeszcze mocniej tym co nie sa i jeszcze sie jakos trzymaja. Ja mialam 1 nieudana inseminacje (wrogi sluz, plemniki super). w tym cyklu mam przymusowa przerwe i stwierdzono u mnie cykl z odbicia.Od samego dnia owulacji kiedy sie kochalismy zaczelam miec zgage, ktorej do tej pory nie mialam,nudnosci, ktore powoli przestaly mi dokuczac. Jednak od samej owlacji bola mnie jajniki po obu stronach, tak jakby sie kurczyly i rozkurczaly.tylko dosc blisko macicy.bol jest dosc silny ale spontaniczny, im mniej sie ruszam tym zadziej boli.Do tego mam duz sluzu(ktorego zawsze bylo u mnie brak), jest metny i nie lepki, ale gestrzy niz owulacyjny. caly czas mam uczucie mokrosci.lekarz powiedzial ze to normalne ze mnie boli , ale nie chial mi nic obiecywac. Co do piersi to wydaje mi sie jakby ktos mi wsadzil okragla gabke do srodka , ze jak je przycisne do piersi to sie tworzy twarde kolko, czy myslicie ze to moze byc cia?wargi sromowe sa tylko lekko sine. pomoznie nie wiem czy moge miec nadzieje , dzisiaj jest 23dc Odpowiedz Link
ma.ry.ja.ne Re: czy jestem? 17.02.05, 14:18 U mnie nadal nie widać @.Już 2 tygodnie opóźnienia.Czesto robię siku.Piersi nadal b.bolą.Mam zawroty głowy i jestem strasznie słaba.Cały dzień mogłabym nic nie robić tylko spać.Nie mam apetytu.Nie mogę zjeść śniadania,bo robi mi się zaraz nie dobrze.Ostatnio dużo schudłam prawie 3 kg.Wiem,że to nie dobrze.W poniedziałek wybieram się do gin.Może już będzie widać moją fasolkę:).Mam nadzieję,że będzie wszystko w porządku Odpowiedz Link
pkaneta Re: czy jestem? 17.02.05, 14:35 Przykro mi ma.ry.ja.ne że tak źle się czujesz - oj ta Twoja fasolinka troszkę Ci dokucza.Oby nie za długo , bo znikniesz zupełnie ;)To nie przelewki - tracisz te kilogramy w zastraszającym tempie. Idź kochana do lekarza - może on na to coś zaradzi. i oczywiście daj znać jak się czuje Twoja fasolinka. Dbaj o siebie. Pozdrawiam Cię gorąco Odpowiedz Link
ma.ry.ja.ne Re: czy jestem? 17.02.05, 14:37 Ostatnią @ miałam 04.01. zastanawiam się czy będzie już coś widać na USG?Któy to będzie tydz.?? Odpowiedz Link
pkaneta Re: czy jestem? 17.02.05, 15:00 Jeszcze może być troszkę wcześnie - ale zawsze można popróbować. Każdy organizm jest inny i może akurat u Ciebie maleństwo juz da się podpatrzeć. Życzę Ci tego. Daj znać Odpowiedz Link
nikkii Re: czy jestem?-pkaneta 18.02.05, 11:47 Zrobiłam coś bardzo głupiego - zapytałam się wróżki przez sms czy i kiedy zajdę w ciążę a ta mi odpowiedziała że dopiero może w połowie 2006 roku.. Jestem załamana... Może faktycznie ze mną jest coś nie tak i powinnam się przebadać.. Po prostu rozpacz!! Odpowiedz Link
pkaneta Re: czy jestem?-pkaneta 18.02.05, 11:58 Kobietko - absolutnie nie słuchaj takich rzeczy. Nie dołuj się jakimiś wróżbami zza siedmiu mórz i oceanów. Teraz pewnie nastawisz się negatywnie i nastąpi efekt przepowiedni samosprawdzającej się. Absolutnie!!Tak dla sprawdzenia - zadzwoń może teraz i ciekawe czy powtórzy Ci to samo, czy może powie że już jesteś w ciąży. Chociaż szkoda pieniędzy. Proszę Cię uspokój się, głowa do góry. Wszystko będzie dobrze. Gorąco pozdrawiam i życzę niewiary w takie bzdury Odpowiedz Link
nikkii Re: czy jestem?-pkaneta 18.02.05, 12:01 dzięki, już mi trochę lepiej. Właśnie dziś przyszła @, tak więc do następnego cyklu! Odpowiedz Link
pkaneta Re: czy jestem?-pkaneta 18.02.05, 12:08 Trzymajmy się razem- ja też w przyszłym cyklu walczę dalej. Razem zawsze raźniej i wyżalić jest sie komu. Trzymam za nas wszystkie kciuki. Powodzenia w nowym cyklu. Będzie dobrze. Głowa do góry Odpowiedz Link
agula231 Re: czy jestem?-pkaneta 18.02.05, 13:31 Cześc dziewczyny!! Ja tez rozpoczelam nastepny cykl staran.Mam wielka nadzieje ze moze tym razem,choc ostatnio jakos sie nie zadobrze czuje,slabo mi,nie mam apetytu,czasem jest mi niedobrze,wiec nie wiem czy sie wzmogne w sobie i bede sie mocno przytulac do mojego meza,poza tym tez mam w tym cyklu jakis dziwny sluz,taki kremowaty, i strasznie mokrojest,ale to chyba dobrze.Takze dziewczyny musimy sie mocno przytulac,zabrac sie do roboty i moze sie w koncu cos zasieje,oby tak bylo zycze Wam tego z calego serca,badzmy razem a napewno sie nam uda,do uslyszonka papapapa. Odpowiedz Link
agula231 Re: czy jestem?-pkaneta 18.02.05, 13:34 cześc Nikii ja wierze w nas i wiem ze nam sie uda.Wiesz chyba zaczynam o tym az tak bardzo nie myslec,moze jak troche sie odpusci to wtedy wyjdzie,bo zawsze tak jest ze jak sie czegos bardzo pragnie to nie zawsze to wychodzi,prawda?? Pozdrawiam Cie bardzo serdecznie i trzymam kciuki za Twoje zafasolkowanie,a tymczasem za papapaapa dla Twojej @@@@@@. Odpowiedz Link
agula231 Re: czy jestem?-pkaneta 18.02.05, 13:38 Nikkii to ja jeszcze raz,nie martw sie ja tez zrobilam to glupstwo co Ty,tez zapytalam sie wrozki,tylko przez sms-a,kiedy bede miala dzidzie.Dostalam odpowiedz,ze do okolo roku czasu urodzi sie chlopiec,a 4 lata po tym porodzie urodzi sie dziewczynka,takze wiesz tez filtruje to bo to sa glupoty jedynie mozna to chyba potraktowac jak zabawe.Takze jeszcze raz pozdrawiam, i jestem z Toba. Odpowiedz Link
nikkii Re: czy jestem?-agula 21.02.05, 09:58 dzięki, ja stwierdziłam że trochę odpuszczam - jak będzie to ok, jak nie to już nie będę robić z tego tragedii.. Także trzymajmy się razem! Trzymam kciuki za Ciebie! Odpowiedz Link
agula231 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.03.05, 14:37 Witam Was wszystkie serdecznie!!! U mnie postaremu znowu przyszła ta okropna@@@@@@. U mnie to już był 7 cykl starań. Mam do Was pytanie czy powinnam może pójśc na jakies specjalistyczne badania,może poprostu ze mną jest coś nbie tak,już sama nie wiem co mam o tym myśle.Kiedys przypuszczałam że jest to o wiele prostrze, a tu tyle zachodu potrzeba,tak bardzo pragnę tego dziecka,że już nie wiem co robi.Napiszcie proszę cośdo mnie.Pozdrawiam Was serdecznie te wszystkie zafasolkowane i te jeszcze nie,trzymam za Was kciuki.Prosze przeslijcie duzo FLUIDKÓW,moze nam pomoga!!!! Odpowiedz Link
gloriaangelika Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.02.05, 11:17 Cześć powtorzylam tescik-znowu jedna kreska<moze byla ta druga, ale slabiutka, wiec nie wiem czy ja widzialam czy chcialam widziec>.A to juz 35dc bez malpy,co o tym sadzicie. nadal mam bole jajnikow , 2 dnio temu mialam bole na @, piersi mnie tylko czasami bola-tak to sa ok.ciagle nieustepliwy bialy suz, gestszy od plodnego, ale nadal mokry. Odpowiedz Link
an282 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.02.05, 11:31 a ilo dniowe normalnie masz cykle? Odpowiedz Link
judyta10 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.02.05, 18:41 Dziewczyny ja jutro będe miała wynik bety,ale nie łudze sie bardzo bo objawy ciążowe znikneły.Dam znac. Odpowiedz Link
ma.ry.ja.ne Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.02.05, 18:42 Byłam dzisiaj u gin.Udało się,jestem w ciąży 6tydz.i 6dni.Dzidzia ma 0.8mm wg. jego obliczeń termin porodu wypada w dniu 11.10.Jeżeli urodzę w terminie to zrobię mojej córuni na urodzinki najlepszy prezent. Odpowiedz Link
eraba78 Re: ma.ry.ja.ne 22.02.05, 14:48 Gratuluję Ci bardzo!!!!!!! z moich obliczen wyniki, że w środe minie mi 6tc i nie wiem czy juz isc do gina czy juz bedzie mógł stwierdzi ciąże moze w piatek to bedzie 6tc i 2 dni pozdrowionka Odpowiedz Link
eraba78 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.02.05, 14:25 Gratuluję Ci bardzo!!!!!!! z moich obliczen wyniki, że w środe minie mi 6tc i nie wiem czy juz isc do gina czy juz bedzie mógł stwierdzi ciąże moze w piatek to bedzie 6tc i 2 dni pozdrowionka Odpowiedz Link
judyta10 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.02.05, 18:46 Witajcie na początek gratulacje niestety mi się znowu nie udało beta 0,55 za to prolaktyna powyżej normy. Odpowiedz Link
ma.ry.ja.ne eraba78 22.02.05, 19:34 Dziękuję!!Ja dzisiaj zaczęłam 7 tc.W poniedziałek widziałam na USG moje maleństwo,biło już serduszko. Odpowiedz Link
ma.ry.ja.ne tromysza 22.02.05, 19:32 Robiłam test 2 tyg. temu wyszła jedna kreseczka chociaż była to już ciąża.Teraz nie robiłam. Odpowiedz Link
an282 maryjane??? 23.02.05, 09:55 a w którym dniu cyklu robiłaś pierwszy test? i ile to było dni po owu? Odpowiedz Link
nikkii który cykl starań? 23.02.05, 11:28 Dziewczyny który to wasz cykl starań? Mój drugi ale jakoś przybita jestem.. Odpowiedz Link
pkaneta Re: który cykl starań? 23.02.05, 11:41 Kochana Nikki.18.02 rozpoczęłam 5 cykl starań, i cały czas jestem pełna wiary i optymizmu. Tobie też tego życzę. Zbliża się wiosna - wszystko budzi się do życia więc dlaczego nie nasze fasolinki?? Napewno nam się uda. Zobaczysz. Życzę Ci powodzenia i pozdrawiam Odpowiedz Link
nikkii Re: który cykl starań?-pkaneta 23.02.05, 11:45 kochana Pkanetko!! Założyłam dodatkowy wątek - serdecznie Cię zapraszam. Tytuł - który cykl starań o maleństwo?. Podziwiam Cię i sama chciałabym mieć tyle optymizmu. Niedawno zrobiłam badania hormonów tarczycy bo kiedyś miałam niedoczynnośc i teraz czekam na wyniki.. Może to przeszkadza..Pozdrawiam Cię najcieplej jak potrafię!! Odpowiedz Link
pkaneta Re: który cykl starań?-pkaneta 23.02.05, 11:50 Napewno skorzystam z Twojego wątku. Również gorąco pozdrawiam Odpowiedz Link
agula231 Re: który cykl starań?-pkaneta 23.02.05, 11:52 Cześc Nikkii,czesc dziewczyny!!!To juz mój 6 cykl staran.jestem pelna nadziei ze wkoncu moze tym razem sie nam wszystkim uda,oby.Nikkii piszesz ze zrobilas badania na tarczyce.Ja tez od swojej gin. dostalam na badania hormonalne,i i de je robic w piatek,zobaczymy co z tego wyjdzie,moze to faktycznie ten powod,ale i tak nie przestaje sie starac.Moze sie nam uda,pozdrawiam Cie bardzo serdecznie Odpowiedz Link
aga314 Re: który cykl starań? 09.03.05, 11:42 Moj drugi był i na razie czekam , tez bardzo bym chciała!!! Trzymajcie sie dziewczyny, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze Odpowiedz Link
nikkii Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-pkaneta 23.02.05, 12:09 tytuł: który to wasz cykl starań o maleństwo? adres forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10669&w=20922318 Odpowiedz Link
judyta10 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-pkaneta 23.02.05, 14:21 Ja staram sie już dwa lata pdrodze dwa poronienia niekiedy sił już brak. Odpowiedz Link
pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-pkaneta 23.02.05, 14:38 Wiem jak to boli - ja swoją pierwszą dzidziunię też poroniłam. Ale udało mi się i mam już jedną córeczkę. teraz staramy się z M. o drugą dzidziunię. Trzymam za Ciebie kciuki. I mogę jeszcze życzyć więcej siły. Pozdrawiam. Aneta Odpowiedz Link
mala.ela Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-pkaneta 24.02.05, 12:20 mam inny problem. Jestem tu nowa ale długo już uczestniczę w Waszych "zmaganiach" bo sama miałam te same problemy. Teraz okazało się że jestem w ciaży!!! Wg badań krwi mam 298 hCG, więc wychodzi ok. 3 tygodnia, tyle że nie wiem na ile mogę być tego pewna... Czy moze zdarzyć się cos takiego, że w badaniu krwi wychodzi ciąża a de facto jej nie ma? Kiedy mam iść do lekarza? Znajoma pielęgniarka która robiła mi test powiedziała że mam jeszcze nie isć, tylko dać "fasolce" rosnąć, i isć dopiero za jakieś 2 tygodnie. Co myślicie? Odpowiedz Link
abneptis Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-pkaneta 24.02.05, 14:30 Sprwadź jak rośnie hCG. Lekarz myslę że nie zobaczy jeszcze fasolki- co nie znaczy ze nie mozesz isc. Jesli chcesz usłyszec serduszko to proponuje okolo 6-9 tydzien i bardzo dobry sprzet- bo nie zawsze w 6 tygodniu juz slychac i widac. ---------------------------------- Sprzed Muzeum im. Kornela Makuszyńskiego w Zakopanem zniknęła rzeźba Koziołka Matołka. Zostało tylko jedno kopytko... Odpowiedz Link
pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-pkaneta 25.02.05, 08:12 Witaj Najpierw gorąco gratuluję Twojej fasolinki - niech rośnie duża i zdrowiutka. Myślę że moja poprzedniczka miała rację - na tym etapie ciąży ginekolog może się tylko fasolki domyślać - jest jeszcze za malutka.Faktycznie poczekaj przynajmniej do 6 tygodnia. A jeśli chodzi o badanie z krwi potwierdzające ciążę to,czywiście oprócz badania ginekologicznego jest to najlepsza metoda potwierdzająca zafasolkowanie.Teraz zrelaksuj się i poczekaj te kilka tygodni ze świadomością że Twoja niunia rośnie w Twoim brzuszku. Żyzczę Ci najwspanialszych tygodni i jeśli pozwolisz to łapię od Ciebie jak najwięcej fludków. Może w tym cuklu i mi się powiedzie?? Gorąco pozdrawiam. Aneta Odpowiedz Link
agula231 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-pkaneta 25.02.05, 10:04 Witam!!! Ja również dolaczam sie do gratulacji.Ciesze sie że Tobie sie udalo.To napewno cud i cos pieknego miec w sobie mala fasolke.Teraz musisz dbac o siebie i dzidzie.Zycze Ci samych pogodnych i slonecznych dni.A tak w ogóle to masz jakies objawy jak sie czujesz?? To juz mój 6 cykl staran. Ja równiez chwytam fluidki,moze tym razem sie uda.Pozdrawiam serdecznie Aga. Odpowiedz Link
agula231 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-pkaneta 25.02.05, 10:07 Witajcie!! Chyba mam dzisiaj jakis gorszy dzien.Ogarnęły mnie jakies nieprzecietne zwatpienia.Mialam robione dzis badania hormonalne,zobaczymy co z tego wyniknie moze w tym tkwi problem,czy któras w Was miala robione takie badania,czy sa w tedy problemy z zajsciem w ciaze???Odpiszcie prosze!!! Pozdrawiam Aga. Odpowiedz Link
nikkii Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-pkaneta 25.02.05, 14:26 hej, ja miałam robione hormony tarczycy (miałam kiedyś niedoczynnośc) i wyszło że są ok.. Więc na razie zostawiam naturze. Jak po 12 cyklach nic nie będzie to wtedy się zajmę... Odpowiedz Link
agula231 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-pkaneta 25.02.05, 15:21 Cześc wszystkim.Jestem troche podlamana.Mam wyniki badan hormonalnych.Hormon TSH wyszrdl bardzo wysoki,czyli mam prawdopodobnie niezle klocki z tarczyca,co robic. A hormon FT4 wyszedl w normie.Przekichane.Mam dola. Odpowiedz Link
ma.ry.ja.ne Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.02.05, 20:38 Podczas USG lekarz stwierdził,że wokół jaja płodowego zrobił się duży skrzep.Powiedział,że zrobił się podczas implantacji i powinien się wchłonąć.Dzisiaj podczas badania gin.powiedział,że na szyjce zrobiła się ranka.Czy oznacza to,że mam nadżerkę??Ciąża przebiega prawidłowo.Dzidziuś rośnie,serduszko bije.Jednak boję się,że ten skrzep się nie wchłonie.Czy któraś tak miała?? Odpowiedz Link
diament79 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.02.05, 19:33 Witam! Nazywam sie Aneta. Mieszkam w Jeleniej Górze, mam 26 lat i jak sie można domysleć bardzo bym chciała miec maleńkiego Groszka :) Ślub biorę w czerwcu więc w sumie nie mam się gdzie spieszyć, ale jak poczytałam sobie co tu piszecie zobaczyłam że niestety czasami nie jest tak łatwo w staraniach o dzidziunię... W tamtym miesiącu zakończyłam branie tabletek anty. Potem nie stosowalismy z K nic ale @ przyszła (w 18dc!!!) więc nic z tego. Zobaczymy tym razem. Obawiam się, że mam bezowulacyjne cykle... Kiedys mierzyłam sobie temp i nie było żadnych wyskoków... To mój 8dc, będę sie na bieżąco chwalić ewentualnymi osiągnięciami :) Trzymam kciuki za wszystkie starające sie i wierzące że sie uda. Uda się!!! Odpowiedz Link
marghe78 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.02.05, 19:41 Pewnie, że się uda! A Tobie życzę, żebyś nie czekała na swoją fasolkę tak długo jak niektóre z nas. Przy okazji witam wszystkie dziewczyny. Na tym forum jestem nowa, a na codzień bywam na forum niepłodność. Niestety, około 25 cykli za mną, więc weteranka, chociaż na tamtym forum stażem najdłuższa nie jestem. Dziś 23 dc i wczoraj to dziwne uczucie w podbrzuszu, jakby miała nadejść @, no i lekko krzyż przed zaśnięciem. Nie robię sobie zbyt dużej nadzieii, ale malutką mam. Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link
margola111 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.03.05, 18:20 witajcie, ja jestem tu całkiem nowa. Staramy sie od 4 miesiecy i jak narazie nic. Wczoraj byłam u ginekologa i niestety tym razem również sie nie udało... coś czarno to widzę... pozdrowienia dla wszystkich którym się udało Odpowiedz Link
izunia1 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.03.05, 13:03 Dziweczynki-wypowiedzcie sie prosze!! @ spoźnia sie 5 dni, bolą mnie sutki i w dole brzucha od ponad tygodnia. Tyle ze teraz ból jest taki jakbym długo wstrzymywała siusiu. Robiłam test 8 dni po ovu i wyszedł pozytywny, ale w dniu @ i 2 dni po negatywny. Juz nic nie rozumiem. Czy jest szansa -jak myślicie?? Odpowiedz Link
aisza24 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.03.05, 20:12 Przypuszczam,ze szansa jest, bo ginekolodzy mowia, ze testy nie zawsze mowia prawde. Mnie tez bolaly sutki,juz 3 dni po spodziewanej@ zrobilam test, wynik byl pozytywny. Najlpepiej udac sie na badania BetaHCG,jest to badanie krwi, a jego wynik powie Ci, czy bedziesz mamusia:) Odpowiedz Link
mari2005 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.03.05, 09:41 czesc dziewczyny.mam dostac @@@ okolo 10.03 choc mam wielka nadzieje ze sie nie pojawi.Zastanawia mnie jednak to ze zawsze przed kazda @@ bolaly mnie piersi a w tym cyklu spokoj.pierwszy raz mi sie to zdaza.pobolewa mnie w dole brzucha mam nadzieje ze w koncu mi sie udalo. pozdrawiam i trzymam kciuki za was wszystkie bede sie odzywac Odpowiedz Link
megan000 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.03.05, 14:21 Czesc wszystkim,jestem tutaj pierwszy raz i widze ze mamy podobne problemy. Nawiazuje do wypowiedzi Agnes79 bo ilustruje ona idealnie moja sytuacje. Ostatni okres mialam 22 stycznia a dzis juz jest 4 marca i cisza. Fakt jest taki ze po odstawieniu tabletek w sierpniu zeszlego roku cykl z 28 wydluzyl mi sie do powiedzmy 35 ale zawsze w koncu przychodzil, a dzis juz to spoznienie jest duzo wieksze. Mieszkam od niedawna zagranica i tutaj jak narazie do lekarza wybrac sie nie moge wiec licze na wasza pomoc i rade. Od jakiegos tygodnia bola mnie plecy jak wstaje rano i ogolnie czuje jakies dziwne mrowienia w dole brzucha, boli mnie glowa, poza tym latam do kibelka jak szalona. Powiedzcie mi czy moze byc to wczesnymi objawami ciazy? Testu jeszcze nie robilam bo boje sie rozczarowania.Bardzo chcielibysmy miec dzidziusia i jak do tej pory sie nie udawalo, czy myslicie ze tym razem moglo nam sie udac? Dodam ze mam 26 lat i wspolzylismy w moim mniemaniu w samym srodeczku dni plodnych. Pozdrawiam wszystkich i goraco caluje. Czekam na jakies rady Odpowiedz Link
ma.ry.ja.ne Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.03.05, 16:33 Cześć!!Przed chwilką wróciłam od gin.W sobotę zaczął sie 7tc,a dzisiaj na USG wyszło,że to 8t+2.Czyli dzidzia o cały tydzień jest większa:).Następna wizyta za 4 tyg..POZDRAWIAM!! Odpowiedz Link
mari2005 Re: do ma.ry.ja.ne 07.03.05, 19:17 witaj gratuluje ci twojej fasolki. mam pytanie czy na pocztaku ciazy, kiedy zblizal ci sie termin @@@ czulas ze ja dostaniesz. ja mialam dostac @@@ dzisiaj narazie spokoj.Zawsze przed bola mnie pierci a w tym cyklu nic zero bolu.jest to troche dziwne dla mnie i zastanawiajace.pobolewa mnie troche brzuch jak na @@@ ale jakos tak leciutko Co o tym sadzisz? pozdrawiam Odpowiedz Link
irazone Re: do ma.ry.ja.ne 07.03.05, 19:40 gratuluję ciąży :) podczytuję Was troszkę i chcialam Ci powiedzieć,że będę wiernie kibicować-z racji sentymentu daty OM i terminu porodu :) ja miałam o dzień wcześniej w 2004roku-a urodziłam 11.X :) pozdrawiam Odpowiedz Link
ma.ry.ja.ne Re: do irazone 08.03.05, 12:54 Dziękuję!!Ja wg.daty OM powinnam urodzić 11.10(czyli w dniu w którym urodziła się moja córunia)ale USG obliczyło datę porodu na 15.10.Czyli 4 dni różnicy.POZDRAWIAM!! Odpowiedz Link
ma.ry.ja.ne Re: do mari2005 08.03.05, 12:49 Cześć!!Dziękuję.Czułam na początku takie niewielkie kłucia w dole brzucha.Tak jakbym miała dostać @@.Bałam się,że tym razem znowu nam nie wyszło ale @@ opóźniała się 2tyg.i wybrałam sie do gin.Zrobił USG i okazało się,że jest dzidzia.Biło już nawet serduszko.Ucieszyliśmy się bardzo.Taki niewielki ból utrzymuje się do dzisiaj,a jest to już 8tc.Trzymam za Ciebie kciuki!!Mam nadzieję,że i Tobie się uda!! Odpowiedz Link
mari2005 Re: do ma.ry.ja.ne 08.03.05, 19:38 wiesz czasami w to watpie.juz tyle sie staram mam czasami dosc. kilka lat temu mialam operacje na jajniki jeden mi sie wylal drugi pekl.leczylam sie kilka lat narazie wszystko jest ok jesem pod stala opieka lekarzy.bardzo pragniemy z mezem dzidziusia.Chyba w tym miesiacu nici brzuch pobolewa mnie na @@@ wiec kolejny miesiac staran przed nami. pozdrawiam serdecznie dbaj o siebie i swoja kruszynke.odezwij sie czasami MARTA Odpowiedz Link
ma.ry.ja.ne Re: do mari2005 08.03.05, 20:26 MAm nadzieję,że mimo tego bólu @@ nie dostaniesz.Napisz co u Ciebie.Trzymam za ciebie kciuki!! Odpowiedz Link
mari2005 Re: do ma.ry.ja.ne 09.03.05, 09:10 witaj narazie u mnie spokoj @@@ nie ma.Juz nie wiem co myslec odczuwam lekki bol ale nietak jak zawsze, nie bola mnie piersc tylko urosly cholernie nie wchodze w zaden biustonosz niewiem co sie dzieje.Cykle mam rozne od28-32 dni dzis mija 30 wiec jeszzce wszystko moze sie zdazyc choc ostatnio mialam raczej 28 dniowe. mam taka nadzieje ze w koncu sie uda.jestem dobrej mysli jak nie to kolejny miesiac przede mna. pozdrawiam i zycze zdrowka dla ciebie i twojej kruszynki Odpowiedz Link
mari2005 Re: do ma.ry.ja.ne 14.03.05, 10:16 niestety ale 13 okazal sie dla mnie pechowy @@@ przyszla jest taka bolesna ze nie mode wstac z lozka.coz kolejny miesiac przede mna a myslalam ze zrobie wszystkim prezent na swieta a tu ta cholerna @@@@ pozdrawiam Odpowiedz Link
ma.ry.ja.ne Re: do mari2005 14.03.05, 11:05 Bardzo Mi przykro.Mam nadzieję,że tym razem jednak się Wam uda.Trzymam za Ciebie kciuki.Odezwij się czasem:)Bądź dobrej nadziei.:)POZDR. Odpowiedz Link
zonka5 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.03.05, 12:57 Witam! Jestem nowa. Nie staralismy sie jeszcze o dzidzie.Więc nigdy nie panikowałam, gdy okres mi sie spóźniał..mimo iż z zabezpieczeniem bywało różnie. Teraz zaniepokoiły mnie dziwne objawy..których wczesniej nie miałam..tzn : drażliwe sutki już ponad 2 tygodnie,duże zmiany nastrojów - wręcz depresja,przynajmniej od tygodnia mam 37,2-37,5. Raz miałam w nocy ogromny ból krzyża, ale tylko raz. Brzuch mnie nie boli. Ogólnie czuje się zmęczona.. dzis jest 33dc. Wczoraj zrobiłam test - negatywny.Zwykle cykle mam 30-34. Czy jest możliwa ciąża?Przekonałam się na własnej skórze jaki to koszmar oczekiwania... dziewczyny życzę wam wytrwalości!! Odpowiedz Link
megan000 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.03.05, 18:19 Czesc Zonka5. Powiem Ci ze mialam identyczne objawy jak Ty (poczytaj wyzej) i niestety sie rozczarowalam, test tez wyszedl mi negatywnie okres mi sie spoznial ponad 3 tyg i juz mialam nadzieje ze wreszcie sie udalo a tu niespodziewanie pojawila sie @. Bylam zla bo juz mialam taka nadzieje ;( Doszlam do wniosku ze tak bardzo chcemy dzidzie ze zaczynamy sobie wmawiac objawy i kazdy maly bol gdziekolwiek traktujemy jako owocne zafasolkowanie. Teraz sie juz nie nastawiam bo im bardziej chce tym bardziej mi nie wychodzi. Teraz bedziemy sie po prostu kochac i o tym ni myslec bo w rezultacie wpedze i siebie i mojego ukochanego w depresje. Tak czy siak zycze wszystkim powodzenia. Trzymajcie sie cieplo i glowa do gory Odpowiedz Link
ma.ry.ja.ne Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.03.05, 19:49 My też bardzo chcieliśmy mieć drugie dziecko.Długo się staraliśmy.Kiedy dowiedzieliśmy się o ciąży bardzo się cieszyliśmy.Jestem w 9tc.i mam już dosyć tego wszystkiego.Moja córunia zrobiła się badzo nieznośna.Chce żebyśmy robili tak jak ona chce,jak jej na coś nie pozwolę zaczyna głośno się wydzierać.Wstyd mi za to,bo wygląda to jakbym ją ze skóry obdzierała.Ja jej na to oczywiście nie pozwalam,za co bez końca obrywa mi sie od mojego męża i mojej mamy.Nie mogę się odezwać,nie mogę dać klapsa.Tłumaczą mi,że to dziecko.Wtym oku kończy 3 lata.Na ile można pozwolić dziecku??Ja też nie czuję się najlepiej.Przy ostatniej wizycie lekarz powiedział,ze mam sie szanować bo grozi mi poronienie,ale mną nikt się nie przejmuje.Najbardziej denerwuje mnie jak mąż sie na mnie wścieka kiedy jej wleję na dupę,albo ją okrzyczę.Ja ją okrzyczę to on ją bierze na ręce i użala się nad swoją córunią "Oj jaka ty biedna jesteś".Chociaż sie tak bardzo cieszyłam z drugiego dzidziusia to teraz mam już tego dość.Płakać mi sie chce jak widzę zachowanie mojej córci.CZasem obie płaczemy.Nie mogę wytrzymać nerwowo.Boję się myśleć o przyszłości.Boję sie ,że nie poradzę sobie z dwjką dzieci. Odpowiedz Link
margola111 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.03.05, 21:39 hejka u mnie to "już" 34 dzień cyklu, owulacja była wyliczona na 22 dzień cyklu a tu @ jeszcze :) nie ma. Od tygodnia mam podwyższoną temperature ok 37 stopni i bóle brzucha no i dzis pojawil sie jakis dziwny sluz... czy to może być to? pomóżcie! testu boję się jeszcze robić bo najdłuższy moj cykl miał 40 dni... Odpowiedz Link
agabilinska2 do margola111:) 18.03.05, 13:55 witam cie serdecznie ja mam 29dc i dokladnie od 3 dni mam dziwne plamienia takie rdzawe, ale nie wygląda mi to na okres natomiast jajniki bolą jak na okres temperaturka waha sie od 36,8 do 37,1 a dzisiaj jest 36,9 i sama nie wiem co o tym sadzić!! też bym chciała wiedziec czy sa jakies dziewczyny co miały podobnie... pozdrawiam Odpowiedz Link
margola111 Re: do margola111:) 22.03.05, 21:33 hejka.... niestety @@ przyszla wiec widac to nie byly objawy ciąży.... pozdrawiam Odpowiedz Link
agula231 Re: do margola111:) 23.03.05, 12:09 Witam Was drogie dziewczyny!!!!! Ja staram sie o dzidziusia juz7 miesiecy.Mialam zawsze identyczne objawy i problemy jak Wy.Teraz akurat jestem pod opieka lekarza,gdyz okazalo sie ze mam problemy z tarczyca i przez to nie moge zajsc w ciaze.Poza tym powiedyial ye takie objawz wskayujace na ciaze moga sie tez ydaryac przy tarczycy wlasnie,wiec to moja propozycja i porada jezeli macie podobne problemy jak ja udajcie sie do lekarya na chocby rozmowe on napewno da skierowanie na jakies badania hormonalne tak jak ja mialam i warto je yrobic moye przyczyna tkwi w cyzms innym,zycye powodyenia,duzo radosci i pogody ducha,napewno nam sie uda!!! Odpowiedz Link
margola111 Re: do margola111:) 24.03.05, 21:32 hejka :) dzieki za słowa otuchy. Ja zapisana jestem do endokrynologa ale niestety terminy sa dpiero na czerwiec... wiec ide na prywatna wizyte. Chcialam sie Ciebie zapytac czy wystarczy zrobic TSH i bedzie juz wiadomo czy mozna zrobic jeszcze jakies inne badanie bez skierowania zeby byc przygotowana na ta wizyte?? Pozdrawiam Odpowiedz Link
pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.03.05, 09:10 Witajcie. I wygląda na to że zostaję z Wami na kolejny miesiąc. Jeszcze wprawdzie nie przyszła ta wredota ale już zaczęły się konkretne plamienia - więc nadzieja w skali 0-10 - u mnie 0. Niestety. Ma to swoje dobre i złe strony. Jakie są złe każda z nas wie, a dobrymi są takie że zostaję z Wami. Pomimo iż zostaję, to jednak w tym mieisącu się nie staram z moim M. W tym cyklu daję sobie czas na porobienie badań. Mam do Was prośbę - pomóżcie mi proszę- od jakich badań powinnam zacząć??Które mogę zrobić bez skierowań?? zaczynam się już niepokoić - tyle cykli starań poza mną i nic. Może przyczyną jest jakaś moja choroba o której teraz nie mam pojęcia?? Muszę to sprawdzić. Tak że poproszę was bardzo o pomoc kochane dziewczynki. Gorąco Was pozdrawiam. I trzymam kciuki za Wasze udane testowania. Aneta Odpowiedz Link
karina50 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.03.05, 10:16 droga pkanetko ja ostatnio robiłam badania hormonów prywatnie,każde kosztuje 17 z(byłam u lekarza prywatnie)miałam zrobić 7 dnia cyklu:LH,FSH,ESTRADIOL,TSH I PROLAKTYNĘ.OD 5cykli staramy się z mężem o drugiego bobosa,pierwszy synek ma już 5 lat i na razie nic.prolaktyna wyszła mi 27,8 a to trochę za dużo ,dostałam bromek i duphaston.dzisiaj minął miesiąc od kuracji i ponownie byłam na badaniu prolaktyny(chcę zobaczyć czy reguje na bromek)i pierwszy raz robię TSH,trochę się martwię bo wyczytałam na forum że tarczyca ma duży wpływ na zajście w ciąże.niektóre dziewczyny mają skierowanie na prolaktynę w drugiej fzaie cyklu ok. 7 dni po owu i na progesteron.ja zrobiłam wcześniej jak lekarz zalecił.mam nadzieję że trochę ci pomogłam.pozdrawiam ,życzę upragnionego maluszka.odezwij się jak będziesz coś wiedziała. Odpowiedz Link
agula231 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.03.05, 12:36 cześc Karinko!!!! Czy moge dolączyc do Twoich rozwazan.Mam na imie aga.tak sie sklada ,że widzisz tez mialam skierowanie na podobne badanka co Ty i zrobilam je. Szczerze nie wyszly za dobrze okazalo sie ze TSH jest za duze a wiec mam niedoczynnosc tarczycy.Tez mam ogromne problemy z zajsciem w ciaze.Bylam ulekarza i przepisał hormon o nazwie EUTHYROX ale wyobraz sobie nie moge go brac i nie wiem co robic dalej,dziwi mnie ze nie tolerauje tego leku jak to wlasnie typowy lek na niedoczynnosc.Czy slyszalas moze cos o tym leku?? Napisz tak w ogóle co u Ciebie jak sie czujesz co mowi Twoj lekarz,trzymam za Ciebie kciuki i pozdrawiam serdecznie,mam nadzieje ze kiedys nam sie uda,ja jeszcze w ogole nie mam dzidzi.Trzymaj sie cieplutko aga. Odpowiedz Link
ma.ry.ja.ne Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.03.05, 13:00 W sobotę dostałam obfite krwawienie.Lekarz przepisał mi coś na zatrzymanie krwawienia,antybiotyk i No spa forte.Dzisiaj czuję się już lepiej.Krwawienie jest słabe.Nie czuję żadnego bólu.Boję się ,że stało się coś złego:( Odpowiedz Link
pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.03.05, 13:34 Droga Karinko Bardzo dziękuję Ci za pomocne słowa - ta lista badań bardzo mi się przyda. Ale strasznie ich dużo- ufff. Oczywiści dam znać jakie będę miała wyniki. Jeszcze raz dziękuję na pomoc, pozdrawiam i trzymam za nas kciuki - wiosna musi być nasza !!!:) Aneta Odpowiedz Link
karina50 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.03.05, 18:18 kochane dziewczyny!właśnie mąż odebrał moje dzisiejsze wyniki badań,tak bałam się na nie spojrzeć aż serce dudniło jak młot ale,po chwili zobaczyłam i oczom nie mogę uwierzyć TSH 1,15 ,a prolaktyna 6,2ng/ml spadła (w poprzednim miesiącu była27,8)po bromku.tak się cieszę i znowu wróciła nadzieja że może teraz się uda.właśnie to mój 8 dzień cyklu więc można zaczynać niedługo starania.pozdrawiam,odezwijcie się co u was Odpowiedz Link
mari2005 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.03.05, 12:53 kochane dziewczyny czy ktos moze odpowie mi na moje pytanie. Od dwoch dni mam takie uczucie mokrosci troszeczke sluzu i temp dzis 36,5 czy ten sluz poprzedza jajeczkowanie czy tez moglo juz sie zaczac mimo iz temp jest niska. Martwi mnie to bo moj maz dopiero jutro wraca i boje sie zeby nie bylio za pozno.Aha zaczelam brac wiesiolek wiec moze to od niego mam tak mokro.prosze o odpowiedz bardzo Odpowiedz Link
wiolakww Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.03.05, 12:14 Witam! MAM pytanie dzisiaj mam 31 dzień cyklu,troszke piersi mnie bolą,mam dziwne u czucie w brzuchu,spac mi się chce,mam lepki biały śluz ale jest go mało,tem 37,3 do 37,6.Cykle przeważnie mam 28-30 dniowe.Zastanawiam się czy moge by w ciaży,czy we wczesnej ciąży może występowa śluz?uciszyłobym mnie ciąża :) ale jak nie będe to postram się innym razem. Odpowiedz Link
kasia_h80 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.03.05, 18:30 Może ja spróbuję cię pocieszyć, bo miałam podobne objawy jak ty: biały gęsty śluz, bolące piersi od ponad tygodnia, takie dziwne uczucie w brzuszku jak opisujesz i w 38dc zrobiłam sobie teścik - od razu wyszły dwie kreseczki.Bardzo się ucieszyliśmy z mężem i od razu zadzwoniłam do mojej pani gin,która również dardzo się uciesyła i kazała przyjść na usg po świętach. Więc życzę ci dużo szczęścia. Odpowiedz Link
aisza24 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.03.05, 15:02 No wydaje mi sie,ze mozesz....Wiem,ze gesty sluz moze swiadczyc o ciazy,mowil mi to lekarz.Lepiej nie zwlekaj,zrob sobie test.Ja juz w 32dc zrobilam i wyszedl pozytywny wynik,ale z wizyta u lakraz lepiej poczekac jeszcze ok.tygodnia(ciaza moze byc nie widoczna i lekarz moze to blednie zinterpretowac).Aha,mozesz isc zrobic test Beta Hcg,ktory wykaze,czy jestes w ciazy Odpowiedz Link