09.08.05, 12:56
Witam,

jestem w 35 tyg, w czwartek ide do lekarza, zeby sprawdzic rozwarcie, brzuch
mam prawie stale twardy, wiec mam przeczucie, ze pojde juz do szpitala - ....
ale dalej nie wiem jak mam wygolic krocze. Wiem, ze temat nieciekawy, ale nie
mam kogo zapytac, a w szpitalu w ktorym mam rodzic - stosuje sie golenie
krocza. Wole to zrobic sama.
Obserwuj wątek
    • hebbe Re: Golenie 09.08.05, 18:48
      Nacięcie krocza robią ukośnie od wejścia do pochwy (tylnej ściany pochwy) w
      stronę odbytu, więc to jest "teren działań" lekarza. Nie sądzę, że by konieczne
      było usuwanie włosów z całego wzgórka łonowego. Ja usuwam włosy z pachwin i
      okolic pochwy (warg sromowych większych), bo po prostu tak wolę, tak czuję się
      lepiej, więc gdy szłam rodzić to nie musiałam się jakoś specjalnie
      przygotowywać;). Ani położna, ani lekarz nic nie wspomnieli o goleniu, nie
      wiem, jakie są zwyczaje w szpitalu, w którym rodziłam - nie wiem, czy tam się
      po prostu tego nie praktykuje, czy mój mąż zrobił to na tyle dobrze, że nie
      trzeba było poprawiać:). Polecam pomoc męża, w tak wysokiej ciąży trudno Ci
      będzie zrobić to samej bez zacięć i podrażnień skóry, które są niewskazane ze
      względu na ryzyko zkażenia przy porodzie.
      • r.kruger Re: Golenie 09.08.05, 20:08
        witam, ja miałam mieć cc więc mąż ogolił mi wzgórek
        wiem że koleżanki "przycinały grzywki" tzn nie goliły krocza tylko pachwiny a
        reszte włosów skracały nożyczkami-dla higieny
        • luna_zm Re: Golenie 09.08.05, 22:12
          Dziękuje bardzo za odpowiedzi. Zastosujemy w praktyce.
    • pawliba Re: Golenie 05.10.05, 13:58
      U mnie Katowice- nie gola krocza:) ale polecam w domu dla pewnosci i swobody bo
      potem moze byc roznie- rdze wykorzystac meza lub partnera..nie wiem jak wy ale
      ja juz pzrez moj brzus niczego nie widze:)
    • agaw00 Re: Golenie 06.10.05, 12:49
      ja tez juz niczego nie widze ale mam dwa wypróbowane sposoby - bez pomocy męża:)
      pierwszy to na łózku w pozycji półlezacej i "lusterkiem z oparciem" między
      nogami, drugi to w łazience przed duzym lustrem stawiając wysoko noge
      na "coś"np toaletę. Ja tez jestem przed szpitalem ale wygoliłam tylko miejsca
      potrzebne do ewentualnego naciecia
    • prendilo Re: Golenie 10.10.05, 15:01
      A powiedzcie mi golic sie zwyklamaszynkajednorazowai kremem do golenia?Czy to
      nie zaszkodzi? Czy lepiej krem do depilacji? NIe wiem juz sama... NApiszcie
    • jopowa Re: Golenie 14.10.05, 11:17
      to jak w szpitalu ci zrobia, albo nie, przeciez to obojetne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka