Dodaj do ulubionych

w ciąży na rowerze?

28.08.05, 13:37
Witam Szanowne Forumowiczki, mam problem, jestem w 13 tygodniu :) i mam
straszną ochotę na rowerowe wyprawy, nie dość męczące, a słyszałam różne
opinie, mogę jeździć bez obaw? Zawsze zapomnę spytać mojej Pani Doktor;)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kropka415 Re: w ciąży na rowerze? 29.08.05, 10:34
      czesc, pewnie ze tak jeśli ciąża nie jest zagrozona. Omijaj dziury i wertepy,
      tak zeby był to relaks a nie wysiłek. Pozdrawiam kropka Mama która cweiczy w
      ciązy łatwiej wraca do formy po porodzie itp.
      • anulaaa Re: w ciąży na rowerze? 29.08.05, 11:29
        jazda na rowerze nie szkoodzi ale może zaszkodzić wywrotka więc....uważaj na
        siebie:)
        • basia_j Re: w ciąży na rowerze? 29.08.05, 18:25
          ja jezdźdiłam do 6 m-ca w pierwszej ciąży i nie mi nie było, i dalej bym
          jeździła ale sezon sie skończył, a w tej ciąży do 5 m-ca jeszcze jeździłam i to
          z fotelikiem dziecięcym z 13 kg panną :)
          Jeśli nie masz zagrożenia ciąży to czemu nie, tylko że ryzyko że coś sie Wam'
          stanie jest większe dlatego trzeba uważać.
          • hania.wiecewicz Re: w ciąży na rowerze? 30.08.05, 20:06
            Ja bym nie ryzykowala. Mozesz tego bardzo zalowac jesli sie przewrocisz a tego nigdy nie przewidzisz. Ja zrezygnowalam z jazdy na rowerze cala ciaze dla mojego synka:0)

Pozdr
            Hania
            • hanna26 Re: w ciąży na rowerze? 30.08.05, 22:49
              Ja również nie ryzykowałam, chociaż uwielbiam jazdę na rowerze, zrezygnowałam z
              niej podczas całej ciąży. No, ale to indywidualna decyzja i trudno jest w takim
              wypadku cokolwiek radzić.
              • f-uncia Re: w ciąży na rowerze? 06.09.05, 11:30
                Ja tez z bolem zrezygnowalam z jazdy na rowerze, bo sie jednak troche balam - z
                reszta wyczytalam ze to nienajlepszy pomysl na spedzanie wolnego czasu w ciazy.
                Teraz bedac na wakacjach plywalismy z mezem rowerem wodnym (15 tc), troche
                chcialam popedalowac na poczatku ale szybko zaczelo mnie bolec po bokach
                (wiazadla?, jakies sciegna?) wiec przestalam. Po tym stwierdzam ze akurat mnie
                rower chyba nie bardzo sluzy. A ryzyko wywrotki jest, jak mi sie wydaje, wieksze
                niz przed ciaza, bo moga wystapic jakies dziwne zachwiania rownowagi, tak wiec
                jesli juz, to kask obowiazkowo. Poza tym jesli do tej pory jezdzilas na rowerze
                i czulas sie dobrze, to moze nie jest to tak szalony pomysl;) wszystko tez
                zalezy od tego czy jezdzilas do tej pory po asfalcie, a nagle zaczniesz jezdzic
                np po lesie gdzie moga byc nierownosci, korzenie itp...
                • mo_ma74 Re: w ciąży na rowerze? 09.01.06, 20:24
                  Nie traktuje jazdy rowerem za forme spedzania wolnego czasu, to jest po prostu
                  moj srodek lokomocji i jezdze nim do pracy. I dopoki brzuch nie bedzie mi
                  przeszkadzal (wg zalecen ginekolozek x2), nie zamierzam rezygnowac z tej
                  darmowej formy fitnessu.
          • agrareoliga Re: w ciąży na rowerze? 11.01.06, 22:20
            Ja też z taką panną jeździłam do 24 tygodnia.Codziennie ,bo zakupy b.ciężkie a gotować trzeba.Zrezygnowałam ze względu na szerokie nogawki przy ogrodniczkach ,a w nic innego się nie mieszczę.Oczywiście trzeba uważać przy krawęznikach dołach itd ,bo wstrząsy nie służą, ale dla sprawnej rowerzystki nie powinno być problemu.
    • lusia48 Re: w ciąży na rowerze? 10.01.06, 15:55
      ja jestem w 2 miesiacu i wlasnie zakupilam rowerek stacjonarny
      i nan nim jezdze (na razie bez zbednego wysilku bo ciagle jestem zmeczona )
      zeby nie stracic figury i wzmocnic miesnie...ale nie wolno sie przeforsowac
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka