arizona13 24.01.06, 10:08 Kto w Siemiatyczach oferuje dostęp do internetu drogą radiową? Podobno są dwie firmy,ale jak to w Siemiatyczach,żadnych reklam... Czy ktoś mi pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
podlaski_tatar Re: Internet drogą radiową. 24.01.06, 10:25 Tak jest taka mozliwosc. Ale z doswiadczenia wiem ze jakosc tej uslugi jest tak fatalna za absolutnie sie juz nie oplaca jej wykupywac. Zbyt waskie lacze na tylu userow. Odpowiedz Link Zgłoś
arizona13 Re: Internet drogą radiową. 24.01.06, 11:27 podlaski_tatar napisał: > Tak jest taka mozliwosc. Ale z doswiadczenia wiem ze jakosc tej uslugi jest tak > > fatalna za absolutnie sie juz nie oplaca jej wykupywac. > Zbyt waskie lacze na tylu userow. Mój problem polega na tym,że jestem podłączony do takiego radiowego dystrybutora.Jakość usług jest gorzej niż fatalna.Maila wysyłam 10 minut ... Bywa,że na otwarcie strony potrzeba pół dnia! Na dodatek,nie mogę się skontaktować z operatorami.Poprostu wyłączają telefony,lub ich nie odbierają.Telefon w ich biurze,odbiera tylko automatyczna sekretarka.No i co ja mogę zrobić w takiej sytuacji??? Pytam więc po raz wtóry ... Czy ktoś zna jeszcze jakiegoś operatora w Siemiatyczach,bo podobno jest ich dwóch ... Proszę pomóżcie,bo już ręce opadają ... Odpowiedz Link Zgłoś
podlaski_tatar Re: Internet drogą radiową. 25.01.06, 09:00 z ktorego uslug korzystasz? Ja wiem ze jest tylko 1 o drugim nic nie slyszalem. W miare moliwosci lepiej sie dogadac z sasiadami i zrobic siec na neo i podzielic sie kosztami. Odpowiedz Link Zgłoś
margeritka61 Re: Internet drogą radiową. 25.01.06, 13:38 Od dwóch lat korzystam z internetu radiowego w Siemiatyczach i nie narzekam.Operator mieszka na Tarasach Odpowiedz Link Zgłoś
podlaski_tatar Re: Internet drogą radiową. 26.01.06, 09:46 sek w tym ze internet taka droga jest dopiero max 1,5 roku hehehe. A i jestes wyjatekim albo masz minimalne wymagania. Bo jak ja place za predkosc ok 50 kb/s a mam 1-3 kb/s w najlepszych porywach to jest cos nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
margeritka61 Re: Internet drogą radiową. 26.01.06, 10:37 Dokładnie od 27 grudnia 2003 mam w domu internet drogą radiową (a w pracy jeszcze rok wcześniej,) także nie wiem z jakich statystyk bierzesz te 1,5 roku. Przez pierwsze 2 miesiące było trochę problemów ale nie płaciłam abonamentu dopóki wszystko się unormowało. Na prędkość nie narzekam, bo działa u mnie szybciej niż u innych, którzy mają w domu neostradę 512 do spółki z jednym sąsiadem. Odpowiedz Link Zgłoś
podlaski_tatar Re: Internet drogą radiową. 26.01.06, 14:49 Prosze w takim razie o nazwe firmy i adres zamieszkania (osiedle i blok), bo zaczynam myslec iz te wpisy sa sponsorowane. Jestes jedyna osob do tej pory ktora jest rzekomo zadowolona z dzialnia takowej sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
bodek61 Re: Internet drogą radiową. 25.01.06, 18:51 lepiej daj sobie spokój z radiem są duże problemy chba że jesteś przy antenie to tak Odpowiedz Link Zgłoś
arizona13 Re: Internet drogą radiową. 25.01.06, 23:55 Dopiero teraz mogę napisać kilka słów.Może nawet uda mi się je zamieścić na tym forum,bo właśnie dostałem długo oczekiwany kontakt z siecią ... Kontakt hie hie ... Co to za kontakt,na który trzeba czekać cały dzień? To jest właśnie bezprzewodowy internet w Siemiatyczach! :( I tak od miesięcy,ale już nerwy mi się kończą! Odpowiedz Link Zgłoś
arizona13 Re: Internet drogą radiową. 26.01.06, 16:28 Mam pytanie do Margeritki61... Czy Ty aby na pewno mieszkasz w Siemiatyczach?Bo wydaje mi sie,że korzystamy z usług tego samego dostawcy.Opinie o nim są jednak diametralnie różne. Jak to możliwe? Ja nawet dodzwonić się do nich nie mogę,a jak już mam kontakt (czasem próbuję nawet tydzień) To otrzymuję wykrętną odpowiedż i zapewnienie że już,lada moment będzie superek ... Jest jednak jak jest.Mianowicie dolina,płacz i ... :( Odpowiedz Link Zgłoś
margeritka61 Re: Internet drogą radiową. 26.01.06, 17:24 Do Arizony13. Dlaczego piszesz "do nich"? To jest jednoosobowa firma. Z właścicielem jestem non-stop w kontakcie.Nawet jeśli miała być przerwa w odbiorze internetu to powiadomił mnie telefonicznie, że nastepnego dnia od godz. 8-18 nie będzie netu bo nie bedzie prądu. Jeżeli chcesz porozmawiać to proszę odezwij się na mail gazetowy i sprawdzimy czy to ten sam dostawca. Odpowiedz Link Zgłoś
arizona13 Re: Internet drogą radiową. 26.01.06, 17:57 Mamy więc pierwszą rozbieżnośc! Moja firma nie jest jednoosobowa i nie jest tak miła jak Twoja. Zaraz kliknę resztę na priv ... Odpowiedz Link Zgłoś
arizona13 Re: Internet drogą radiową. 26.01.06, 18:48 Wybacz Margeritko,ale nie miałem dostępu ... Teraz zaczynam pisać na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
margeritka61 Re: Internet drogą radiową. 26.01.06, 20:59 Dostałam i odpowiedziałam Odpowiedz Link Zgłoś
arizona13 Re: Internet drogą radiową. 26.01.06, 21:53 podlaski_tatar napisał: > Prosze w takim razie o nazwe firmy i adres zamieszkania (osiedle i blok), bo > zaczynam myslec iz te wpisy sa sponsorowane. > Jestes jedyna osob do tej pory ktora jest rzekomo zadowolona z dzialnia takowej > > sieci. - Wpisy nie są sponsorowane ... Sprawa się wyjaśniła,mamy różnych dostawców sygnału internetowego.Cóż,ja mam ten niefart,że mój dostawca jest do niczego :( Teraz wiem,że jest 2 dostawców ... Odpowiedz Link Zgłoś
arizona13 Re: Internet drogą radiową. 27.01.06, 19:32 No i mam dowód na to,że w Siemiatyczach mamy dwóch dostawców internetu drogą radiową.Właśnie mam przyjemność napisać te słowa,za pośrednictwem mojego nowego dostawcy ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: Internet drogą radiową. 27.01.06, 19:42 Powodzenia...Może będziesz zadowolony tym razem. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
arizona13 Re: Internet drogą radiową. 27.01.06, 20:27 Póki co to rewelacja! Nareszcie internet jest i nie trzeba czekać,aż się pojawi! Za pomocą tego łącza,śmigam jak formuła 1.Margeritka61 miała rację ... Dzięki Margeritko! :) Odpowiedz Link Zgłoś
arizona13 Re: Internet drogą radiową. 27.01.06, 20:39 :) I mam nadzieję,że tak już będzie.W czasie instalacji,mój nowy operator miał kilka telefonów od abonentów mojego poprzedniego operatora.Okazuje się,że łącze którego używałem jeszcze wczoraj,padło w całych Siemiatyczach ... Odpowiedz Link Zgłoś
krzydan5 Re: Internet drogą radiową. 27.01.06, 20:45 Witam Wszystkich Własnie czytam te posty i dochodze do wniosku że najlepsza reklama to droga pantoflowa. Życze dla arizony13 bezproblemowego surfowania Niezalezny dostawca internetowy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
podlaski_tatar Re: Internet drogą radiową. 28.01.06, 06:33 > Niezalezny dostawca internetowy :-) Jesli juz to Niezależny dostawca internetu.. A jak niezależny to od kogo? od TPSA? hehehe A tak powaznie to bardzo fajnie ze jest jeszcze ktos u kogo net dziala bdb. Odpowiedz Link Zgłoś
krzydan5 Re: Internet drogą radiową. 28.01.06, 10:49 TPSA a po zatym w Siemiatyczach TELENERGO SkySat DIPOL Mozliwości jest kilka Odpowiedz Link Zgłoś
arizona13 Re: Internet drogą radiową. 28.01.06, 14:52 Przyzwyczajenie ... Wracam do domu i sprawdzam czy jest internet ... Jeeest :) Odpowiedz Link Zgłoś
arizona13 Re: Internet drogą radiową. 28.01.06, 20:29 Przy okazji witaj Krzydanie5.Mam nadzieję,że z nami zostaniesz ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzydan5 Re: Internet drogą radiową. 28.01.06, 21:19 Dopiero wstąpiłem, ale zagoszcze tu na trochę !! można zadawć pytania dotyczace PC ( budowy i oprogramowania) - w miar możliwości będe pomagał Odpowiedz Link Zgłoś
arizona13 Re: Internet drogą radiową. 28.01.06, 22:05 Możesz założyć sobie wizytówkę.Nic nie kosztuje,a kilka informacji można tam zamieścić.Na naszym forum nie jest to jeszcze popularne,ale z czasem ... Jakby co,to będę pisał do Ciebie na "priv",lub jak kto woli na "gazetowy". Odpowiedz Link Zgłoś
jestemjola Re: Internet drogą radiową. 16.02.06, 17:13 ja tosik mam internet radiowy, ale w czerwcu przelaczaja nas na kabel. A radiowy dziala dobrze, choc jestem jak to powiedzial operator ze zalezy od czegos tam. Ostatnio cos sie psuje i jak dzwoniłam to powiedzano mi ze ktos nadaje stasznie mocno i przykrywa mi sygnal a jestem od od tego co nadaje 200m i faktycznie spadlo mi w grudniu o 10% ten sygnal co odbieram. Odpowiedz Link Zgłoś
arizona13 Re: Internet drogą radiową. 16.02.06, 20:28 jestemjola napisała: > ja tosik mam internet radiowy, ale w czerwcu przelaczaja nas na kabel. A > radiowy dziala dobrze, choc jestem jak to powiedzial operator ze zalezy od > czegos tam. Ostatnio cos sie psuje i jak dzwoniłam to powiedzano mi ze ktos > nadaje stasznie mocno i przykrywa mi sygnal a jestem od od tego co nadaje 200m > i faktycznie spadlo mi w grudniu o 10% ten sygnal co odbieram. - Daruj sobie ... Odpowiedz Link Zgłoś
margeritka61 Re: Internet drogą radiową. 01.02.06, 09:47 Jeszcze nie wróciłam z wojaży ale udało mi się dostać do wolnego komputera i bardzo się cieszę Arizono, że masz już lepsze serfowanie po necie. Odpowiedz Link Zgłoś