penicylina81 02.10.07, 07:33 jak określa to gustownie Newsweek.Niestety nie miałam czasu jej obejżeć.Pozostaje mi tylko przeczytać Wasze refleksje... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siemiatycze Re: Debata Kwa-Ka 02.10.07, 08:19 Też nie oglądałem ale nie jestem zmartwiony bo słyszę w radyjku,że szkoda było czasu na to.Bla bla bla każdy swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
margeritka61 Re: Debata Kwa-Ka 02.10.07, 11:28 Miałam możliwość obejrzenia końcówki i powiem, że wyglądało to mi bardziej na kabaret Kwa-Ka, bo co chwilę były wybuchy śmiechu. Myślę, że nie były "podkładane" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: Debata Kwa-Ka 02.10.07, 16:34 Oglądałam całą debatę z wielkim zainteresowaniem...Owszem, był śmiech, ale bardzo naturalny, wynikający z konkretnej sytuacji... Pojedynek na wizerunki raczej, ale pan Kwaśniewski wypadł kiepsko...Już przy drugiej rundzie dał się ponieść emocjom, wyraźnie obsiadł, trzecia runda pogrążyła go zupełnie...zabrakło dopalacza... Odpowiedz Link Zgłoś
karex5 Re: Debata Kwa-Ka 02.10.07, 17:04 Debata nijaka,może poza częścią dotyczącą polityki zagranicznej. Zbyt krótki czas na odpowiedzi i riposty, nie bardzo wiem po jaką cholerę była klaszcząca za jednym lub drugim publiczność- to nie show. Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: Debata Kwa-Ka 02.10.07, 18:24 No tak, bo to przecież były dwa przeciwne obozy:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
trzykolory Re: Debata Kwa-Ka 03.10.07, 11:32 To nie byla debata to bylo mniej niz O. Zero rozmow o przyszlosci Polski. Nie bylo nic o: - tarczy antyrakietowej, - wycofaniu wojsk z Iraku i Afganistanu, - masowej migracji rodakow za granice, - sluzbie zdrowia, - energetyce, - pomysle na Rosje i caly wschod - Euro 2012. Za to bylo duzo o pierdzenia o niczym. Slowem zaden z nich nie ma pomyslow na nasz kraj - tylko tematy zastepcze. W mediach czytam ze to byla starcie na wizerunki, jesli tak to Kwach wygladal jakby nie mial oczu za to mial glowe kwadratowa, a Kaczor przechylał sie w lewo zamiast siedziec prosto oraz marynarke mial za mala. Ani to debata, ani to wizerunki wyrazne... Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Debata Kwa-Ka 03.10.07, 18:14 O sluzbie zdrowia i innych tematach bylo ale ogolnie. Przy takiej formule pojedynku trudno bylo o szczegoly. Ale rzeczywiscie oczekiwalem wiecej - i prawie w 100% zgadzam sie z Czesiula. Powiedzialbym jednak ze wynik pojedynku to remis ze wskazaniem na Kaczora. Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: Debata Kwa-Ka 03.10.07, 18:56 Oczywiście, debata w swoich założeniach jest krótką formą wymiany myśli...Raczej nie ma czasu na dokładne omawianie programu, zresztą panowie są tak dokjładnie odmienni pod każdym względem, że wałkowanie niektórych, już znanych, tematów, mijałoby się z celem...Pan Kaczyński utrzymal sie w mocy i to wszystko...Nie dał się sprowokował, wiedzial, co powiedzieć, Kwaśniewski był wyraźnie obolały...Wszystko ma swój koniec i, trochę filozoficznie kończąc, trzeba się z tym pogodzić... Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: Debata Kwa-Ka 03.10.07, 19:00 A panu Kwaśniewskiemu i jego fanom wydaje się, że dzięki jego osobie lewica wypadnie korzystniej i zwiększy swoje szanse w wyborach...Nic bardziej mylącego...Ta i każda inna debata to w końcu specyficzny rodzaj kampanii przedwyborczej... Odpowiedz Link Zgłoś
penicylina81 Re: Debata Kwa-Ka 04.10.07, 07:25 Nie na temat, ale chciałabym oficjalnie powitać Hansa na forum po dosć długiej przerwie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
penicylina81 Uwaga!!!Sezon debat rozpoczęty! 05.10.07, 07:03 P{rzed nami debata Tusk-Kwasek, a pozniej być może Tusk- Kaczak Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Uwaga!!!Sezon debat rozpoczęty! 05.10.07, 08:57 Wszystkie kraje świata pękną z zazdrości.Brakuje tylko Leppera i Giertycha... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
penicylina81 Re: Uwaga!!!Sezon debat rozpoczęty! 05.10.07, 09:08 Ciiii, bo jeszcze usłyszą i zechcą swoja debatę zorganizować. Lepper pewnie przedwyborczego haka szuka;-) Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: Uwaga!!!Sezon debat rozpoczęty! 05.10.07, 19:13 Wyobraźcie sobie, że Giertych zapowiedział debatę z Millerem...Jak Flip i Flap... Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Wreszcie zreczny ruch Tuska 05.10.07, 21:04 1. Wyzwal premiera na pojedynek a gdy ten przyjal oznajmil ze pierwszy bedzie Kwasniewski, bo wygral poprzednia debate. Tyle tylko ze powinien to zrobic w poniedzialek o 22. 2. Nadal uwazam ze debaty moga byc ciekawe i moga przesadzic o wyniku wyborow. 3. Jest cos niepokojacego w tym ze debatuja tylko najwieksi, a mniejsze partie sa sskazywane na niebyt. Odpowiedz Link Zgłoś
penicylina81 Re: Wreszcie zreczny ruch Tuska 06.10.07, 08:45 hansgrubber napisał: > 3. Jest cos niepokojacego w tym ze debatuja tylko najwieksi, a > mniejsze partie sa sskazywane na niebyt. Słuszna uwaga. Jednak najwięksi mają duuuuuuzo do stracenia!Więc najwyzszy czas przyatakować pozycje. A poza tym debata ma sens, jeżeli nie staje się pyskówką z chamskimi podtekstami. No i może wkońcu dowiemy się czegoś o programie wyborczym. Jak ktoś powiedział wyzej nie poruszono wielu ważnych kwestii. No ale to była pierwsza debata, na kolejnych Panowie się rozkręcą. Wczoraj Lepper sie wydzierał, ze tez ma zakusy na debatę, ale z kim?-tego już nie dosłyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Wreszcie zreczny ruch Tuska 06.10.07, 14:02 Pięknie wszyscy gadają i aż szkoda,że po wyborach jak zawsze obietnice pójdą w kąt.To śmieszne,że dorośli ludzie ciągle dają się nabierać na bajeczki innych ludzi zaślepionych władzą i tych dążących do niej.Po co w tym kraju robić cokolwiek? Wystarczy mieć tylko dobrą gadkę a naiwni którzy poprą sami się znajdą... Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Wreszcie zreczny ruch Tuska 06.10.07, 23:50 Niekoniecznie - przeciez mniej wiecej wiadomo czego mozna sie spodziewac po partiach politycznych, a jesli zawodza trzeba szukac tych ktorzy jeszcze nie mieli szansy. Ale wiekszosc Polakow nie zadaje sobie trudu i w takiej sytuacji zostaje w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Wreszcie zreczny ruch Tuska 08.10.07, 09:29 Ja już mam dość bycia oszukiwanym przez niespełnione obietnice wyborcze.Nie chcę być współodpowiedzialnym za schizofreniczne państwo gdzie polityka może istnieć tylko dzięki kłamstwom wyborczym,przepisy ruchu drogowego są dla "bab" i początkujących użytkowników dróg,a prawo cywilne dla posiadaczy zasobnych kąt bankowych. :( Jeśli ktoś z Was próbował choć przez tydzień przestrzegać prawa w Polsce to zrozumie o co mi chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Wreszcie zreczny ruch Tuska 08.10.07, 09:57 Z tymi przepisami ruchu drogowego to przynaje nie wiem o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś