Dodaj do ulubionych

Debata Kwa-Ka

02.10.07, 07:33
jak określa to gustownie Newsweek.Niestety nie miałam czasu jej
obejżeć.Pozostaje mi tylko przeczytać Wasze refleksje...
Obserwuj wątek
    • siemiatycze Re: Debata Kwa-Ka 02.10.07, 08:19
      Też nie oglądałem ale nie jestem zmartwiony bo słyszę w radyjku,że
      szkoda było czasu na to.Bla bla bla każdy swoje.
      • margeritka61 Re: Debata Kwa-Ka 02.10.07, 11:28
        Miałam możliwość obejrzenia końcówki i powiem, że wyglądało to mi bardziej na
        kabaret Kwa-Ka, bo co chwilę były wybuchy śmiechu. Myślę, że nie były
        "podkładane" :)))
        • czesiula Re: Debata Kwa-Ka 02.10.07, 16:34
          Oglądałam całą debatę z wielkim zainteresowaniem...Owszem, był
          śmiech, ale bardzo naturalny, wynikający z konkretnej sytuacji...
          Pojedynek na wizerunki raczej, ale pan Kwaśniewski wypadł
          kiepsko...Już przy drugiej rundzie dał się ponieść emocjom, wyraźnie
          obsiadł, trzecia runda pogrążyła go zupełnie...zabrakło dopalacza...
    • karex5 Re: Debata Kwa-Ka 02.10.07, 17:04
      Debata nijaka,może poza częścią dotyczącą polityki zagranicznej. Zbyt krótki
      czas na odpowiedzi i riposty, nie bardzo wiem po jaką cholerę
      była klaszcząca za jednym lub drugim publiczność- to nie show.
      • czesiula Re: Debata Kwa-Ka 02.10.07, 18:24
        No tak, bo to przecież były dwa przeciwne obozy:-))))
        • kosmet-yczka Re: Debata Kwa-Ka 02.10.07, 23:18
          nie oglądałem i nie załuję
    • trzykolory Re: Debata Kwa-Ka 03.10.07, 11:32
      To nie byla debata to bylo mniej niz O.
      Zero rozmow o przyszlosci Polski.
      Nie bylo nic o:
      - tarczy antyrakietowej,
      - wycofaniu wojsk z Iraku i Afganistanu,
      - masowej migracji rodakow za granice,
      - sluzbie zdrowia,
      - energetyce,
      - pomysle na Rosje i caly wschod
      - Euro 2012.
      Za to bylo duzo o pierdzenia o niczym. Slowem zaden z nich nie ma
      pomyslow na nasz kraj - tylko tematy zastepcze.
      W mediach czytam ze to byla starcie na wizerunki, jesli tak to Kwach
      wygladal jakby nie mial oczu za to mial glowe kwadratowa, a Kaczor
      przechylał sie w lewo zamiast siedziec prosto oraz marynarke mial za
      mala.
      Ani to debata, ani to wizerunki wyrazne...
      • hansgrubber Re: Debata Kwa-Ka 03.10.07, 18:14
        O sluzbie zdrowia i innych tematach bylo ale ogolnie. Przy takiej
        formule pojedynku trudno bylo o szczegoly. Ale rzeczywiscie
        oczekiwalem wiecej - i prawie w 100% zgadzam sie z Czesiula.
        Powiedzialbym jednak ze wynik pojedynku to remis ze wskazaniem na
        Kaczora.
        • czesiula Re: Debata Kwa-Ka 03.10.07, 18:56
          Oczywiście, debata w swoich założeniach jest krótką formą wymiany
          myśli...Raczej nie ma czasu na dokładne omawianie programu, zresztą
          panowie są tak dokjładnie odmienni pod każdym względem, że
          wałkowanie niektórych, już znanych, tematów, mijałoby się z
          celem...Pan Kaczyński utrzymal sie w mocy i to wszystko...Nie dał
          się sprowokował, wiedzial, co powiedzieć, Kwaśniewski był wyraźnie
          obolały...Wszystko ma swój koniec i, trochę filozoficznie kończąc,
          trzeba się z tym pogodzić...
          • czesiula Re: Debata Kwa-Ka 03.10.07, 19:00
            A panu Kwaśniewskiemu i jego fanom wydaje się, że dzięki jego osobie
            lewica wypadnie korzystniej i zwiększy swoje szanse w wyborach...Nic
            bardziej mylącego...Ta i każda inna debata to w końcu specyficzny
            rodzaj kampanii przedwyborczej...
            • hansgrubber Re: Debata Kwa-Ka 03.10.07, 23:39
              Tu sie z Toba nie zgodze. :)
              • penicylina81 Re: Debata Kwa-Ka 04.10.07, 07:25
                Nie na temat, ale chciałabym oficjalnie powitać Hansa na forum po
                dosć długiej przerwie:-)
                • hansgrubber Re: Debata Kwa-Ka 04.10.07, 10:24
                  Dzien dobry. :)
                  • czesiula Re: Debata Kwa-Ka 04.10.07, 15:56
                    ;-)))
                    • penicylina81 Uwaga!!!Sezon debat rozpoczęty! 05.10.07, 07:03
                      P{rzed nami debata Tusk-Kwasek, a pozniej być może Tusk- Kaczak
                      • siemiatycze Re: Uwaga!!!Sezon debat rozpoczęty! 05.10.07, 08:57
                        Wszystkie kraje świata pękną z zazdrości.Brakuje tylko Leppera i
                        Giertycha... :)))
                        • penicylina81 Re: Uwaga!!!Sezon debat rozpoczęty! 05.10.07, 09:08
                          Ciiii, bo jeszcze usłyszą i zechcą swoja debatę zorganizować. Lepper
                          pewnie przedwyborczego haka szuka;-)
                          • czesiula Re: Uwaga!!!Sezon debat rozpoczęty! 05.10.07, 19:13
                            Wyobraźcie sobie, że Giertych zapowiedział debatę z Millerem...Jak
                            Flip i Flap...
                            • hansgrubber Wreszcie zreczny ruch Tuska 05.10.07, 21:04
                              1. Wyzwal premiera na pojedynek a gdy ten przyjal oznajmil ze
                              pierwszy bedzie Kwasniewski, bo wygral poprzednia debate. Tyle tylko
                              ze powinien to zrobic w poniedzialek o 22.
                              2. Nadal uwazam ze debaty moga byc ciekawe i moga przesadzic o
                              wyniku wyborow.
                              3. Jest cos niepokojacego w tym ze debatuja tylko najwieksi, a
                              mniejsze partie sa sskazywane na niebyt.
                              • penicylina81 Re: Wreszcie zreczny ruch Tuska 06.10.07, 08:45
                                hansgrubber napisał:

> 3. Jest cos niepokojacego w tym ze debatuja tylko najwieksi, a
                                > mniejsze partie sa sskazywane na niebyt.

Słuszna uwaga. Jednak najwięksi mają duuuuuuzo do stracenia!Więc
                                najwyzszy czas przyatakować pozycje.

A poza tym debata ma sens, jeżeli nie staje się pyskówką z chamskimi
                                podtekstami. No i może wkońcu dowiemy się czegoś o programie
                                wyborczym. Jak ktoś powiedział wyzej nie poruszono wielu ważnych
                                kwestii. No ale to była pierwsza debata, na kolejnych Panowie się
                                rozkręcą. Wczoraj Lepper sie wydzierał, ze tez ma zakusy na debatę,
                                ale z kim?-tego już nie dosłyszałam.
                                • siemiatycze Re: Wreszcie zreczny ruch Tuska 06.10.07, 14:02
                                  Pięknie wszyscy gadają i aż szkoda,że po wyborach jak zawsze
                                  obietnice pójdą w kąt.To śmieszne,że dorośli ludzie ciągle dają się
                                  nabierać na bajeczki innych ludzi zaślepionych władzą i tych
                                  dążących do niej.Po co w tym kraju robić cokolwiek? Wystarczy mieć
                                  tylko dobrą gadkę a naiwni którzy poprą sami się znajdą...
                                  • hansgrubber Re: Wreszcie zreczny ruch Tuska 06.10.07, 23:50
                                    Niekoniecznie - przeciez mniej wiecej wiadomo czego mozna sie
                                    spodziewac po partiach politycznych, a jesli zawodza trzeba szukac
                                    tych ktorzy jeszcze nie mieli szansy. Ale wiekszosc Polakow nie
                                    zadaje sobie trudu i w takiej sytuacji zostaje w domu.
                                    • czesiula Re: Wreszcie zreczny ruch Tuska 08.10.07, 07:14
                                      Ja zawsze głosuję...
                                      • siemiatycze Re: Wreszcie zreczny ruch Tuska 08.10.07, 09:29
                                        Ja już mam dość bycia oszukiwanym przez niespełnione obietnice
                                        wyborcze.Nie chcę być współodpowiedzialnym za schizofreniczne
                                        państwo gdzie polityka może istnieć tylko dzięki kłamstwom
                                        wyborczym,przepisy ruchu drogowego są dla "bab" i początkujących
                                        użytkowników dróg,a prawo cywilne dla posiadaczy zasobnych kąt
                                        bankowych. :( Jeśli ktoś z Was próbował choć przez tydzień
                                        przestrzegać prawa w Polsce to zrozumie o co mi chodzi...
                                        • hansgrubber Re: Wreszcie zreczny ruch Tuska 08.10.07, 09:57
                                          Z tymi przepisami ruchu drogowego to przynaje nie wiem o co chodzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka