Dodaj do ulubionych

Wielki powrót zimy

11.02.09, 08:33
więc uważajta bo ślisko, śniegu dużo i ciągle sypie!
Kto ulepi ze mną bałwana?bo śnieżek fajnie się klei;)
Obserwuj wątek
    • penicylina81 Re: Wielki powrót zimy 11.02.09, 08:41
      Łaaaał, ale płaty teraz lecą!średnica ,na me stare ale jeszcze nie takie złe
      oko, wynosi z 3-4cm ;)
      • czesiula Re: Wielki powrót zimy 14.02.09, 09:46
        Pada i pada, już drugą dobę...Jest pięknie:-)))
        • siemiatycze Re: Wielki powrót zimy 14.02.09, 10:04
          Może ktoś chce gratis spore ilości tego piękna,bo mam nadmiar na zbyciu - mniej
          więcej TIRa...
          • czesiula Re: Wielki powrót zimy 14.02.09, 12:41
            Mam swój(śnieg) i nikomu nie dam:-))))
          • ulgosia Re: Wielki powrót zimy 14.02.09, 13:14
            Oj,chęć posiadania tego piękna odłożymy raczej na następną zimę:)
            • siemiatycze Re: Wielki powrót zimy 14.02.09, 22:12
              Ojej! Pani Pogoda zapowiada,że będzie jeszcze piękniej... Toż to jakiś
              gargamiedon! :D
              • czesiula Re: Wielki powrót zimy 15.02.09, 10:06
                Ale świeci słoneczko złote:-))))
                • czesiula Re: Wielki powrót zimy 15.02.09, 14:52
                  I widziałam sarny, pięć sztuk...Widok zawsze od nowa zachwycający:-))))
    • penicylina81 łooooooooooł 07.03.09, 22:12
      właśnie zasypało mi kompletnie auto, śniegu prawie jak w Zakopanem!
      • siemiatycze Re: łooooooooooł 07.03.09, 22:58
        Nioooo... Jak wyjrzałem przed chwilą przez okno,to przez moment wydawało mi
        się,że śnię... Prawie meter śniegu !!!
        A było już prawie wiosennie - kurczę...
        • siemiatycze Re: łooooooooooł 12.03.09, 06:33
          Znowu biało i dosypuje.Ślisko i mokro... :(
          • ulgosia Re: łooooooooooł 12.03.09, 07:25
            A już miały być motyle....:))
            • akkaja Re: drobny tylko 12.03.09, 07:43
              śnieg pada. Ale wczoraj późnym wieczorem to sypało jak na Boże Narodzenie...
              A ślisko to i owszem wiem - jakaś pani chciała mi dziś na światłach w tylnym
              zderzaku zaparkować, tak umiejętnie hamowała ..
              • siemiatycze Re: drobny tylko 12.03.09, 08:45
                A ja odwrotnie - nie mogłem z miejsca ruszyć.Na szczęście dobrzy ludzie pomogli...
            • siemiatycze Re: łooooooooooł 12.03.09, 08:47
              ulgosia napisała:

> A już miały być motyle....:))

Ale w Brukseli to śniegu chyba już nie ma..?
              • fakir530 Re: łooooooooooł 12.03.09, 19:16
                Umnie tez jeszcze nie ma...
                • akkaja Re: łooooooooooł 13.03.09, 07:45
                  A u mnie zanika ... tzn. zamienia sie w breję... i wodę..
                  • fakir530 Re: łooooooooooł 13.03.09, 19:43
                    wody,wody dajcie mi czystej wody bez bakterii cholery...
                    ja musze ja kupowac w butelkach po 2 zl. za litr!!!
                    • akkaja Re: łooooooooooł 17.03.09, 20:50
                      U mnie śniegu moc napadało. Bierz ile potrzebujesz Fakirze ...
                      Ale czy on z jakimiś wirami czy bakterami, to ja już nie wiem... ale na biały
                      jeszcze wygląda ;)
                      • siemiatycze Re: łooooooooooł 17.03.09, 21:24
                        Akka,koniecznie foto! Wyżarzonemu w Afryce Fakirowi będzie przyjemniej.Tak
                        myślę... :)
                        • siemiatycze Re: łooooooooooł 18.03.09, 06:40
                          Teraz oboje możemy zrobić foto i dedykować Fakirowi... Ssssssypie i u mnie...
                          • akkaja Re: łooooooooooł 18.03.09, 09:03
                            Nooo i po co foty? Na wizji masz śnieg...
                            U mnie masa jego już spadła, a sypie dalej :(
                            • akkaja Re: Rezygnuję z wiosny !!! 22.03.09, 09:03
                              Definitywnie muszę zrezygnować z jej uroków :(
                              To co ma miejsce aktualnie za mym oknem zmusza mnie do pojęcia tej drastycznej decyzji....
                              Śniegggg... śnieg i jeszcze raz śnieg! I sypie jak oszalały!
                              I jak tu optynizmem tryskać?
                              Chyba idę i iglo zacznę budować, a potem na Eskimoskę się przerobię...
                              Dobrze, że na całkim, całkiem urokliwą Eskimoskę ;)
                              • siemiatycze Re: Rezygnuję z wiosny !!! 22.03.09, 10:04
                                Do S zapraszam... :) Śniegu pawie nie ma i nie pada...
                                • akkaja Re: Rezygnuję z wiosny !!! 22.03.09, 10:24
                                  Dzięki za zaproszenie .... Ale dzisiaj nie skorzystam...
                                  Będę aklimatyzować się na tej mej Alasce ...
                                  Ale Ty sobie nie żałuj, zapraszaj częściej ;)
                                  • siemiatycze Re: Rezygnuję z wiosny !!! 22.03.09, 10:44
                                    Często mamy już dosyć klimatycznych warunków panujących za oknem.Nawet nie zdajemy sobie sprawy z tego jak dokuczliwą może być aura w miejscach,które przez nas bywają nazywane rajem...

Burza jakiej na szczęście nie znamy
                                    • akkaja Re: Rezygnuję z wiosny !!! 23.03.09, 13:08
                                      www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090323/POGODA/310199095
                                      Tak to właśnie dziś rano wyglądał Białystok ....
                                      • siemiatycze Re: Rezygnuję z wiosny !!! 23.03.09, 14:15
                                        Pooorażkaaa... Dobrze że w S tego nie ma...
                                        • akkaja Re: Rezygnuję z wiosny !!! 24.03.09, 14:02
                                          I pozostając w tym zimowym klimacie również dzisiaj :(
                                          Polecam filmik do obejrzenia:
                                          www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090324/REG00/38854304
                                          ============================
                                          Głupota ludzka jest jak łaska boska: bez granic.
                                          <Kornel Makuszyński>
                                          • siemiatycze Re: Rezygnuję z wiosny !!! 24.03.09, 18:10
                                            Też polecam,ale fotę z okolic Siemiatycz.Świeży towar...

Wiosna widoczna gołym okiem
                                            • siemiatycze Re: Rezygnuję z wiosny !!! 25.03.09, 06:33
                                              Odwołuję fotę - śnieg,śnieg,wszędzie śnieg... :(
                                              • ulgosia Re: Rezygnuję z wiosny !!! 25.03.09, 07:20
                                                U mnie też wcale nie jest wiosennie :( I co prawda nie ma śniegu ale leje bez
                                                ustanku już drugi dzień .....
                                                • siemiatycze Re: Rezygnuję z wiosny !!! 25.03.09, 12:09
                                                  Słowo daję - zazdroszczę Ci tego deszczu...
                                                  • akkaja Re: Rezygnuję z wiosny !!! 25.03.09, 17:35
                                                    ulgosia napisała:
                                                    >... I co prawda nie ma śniegu ale leje bez
                                                    >ustanku już drugi dzień .....

A dziś to podobno i kostkami lodu z nieba sypało, i błyskało, i grzmiało nawet ...

============================
                                                    Głupota ludzka jest jak łaska boska: bez granic.
                                                    <Kornel Makuszyński>
                                                  • ulgosia Re: Rezygnuję z wiosny !!! 25.03.09, 17:37
                                                    Fakt-dzisiaj mieliśmy tutaj cztery pory roku.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka