entliczek87 19.08.06, 11:55 jak to jest w akademikach przy AMG? ilu osobowe są pokoje, i ogólnie jakie są w nich warunki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zielony_groszek Re: akademiki AMG 19.08.06, 22:24 pokoje są bardzo średnie. zazwyczaj 3 osobowe ale potem się rozrzedza i zostaja po 2 osoby. właściwie to bylam tylko w kilku pokojach ale naprawde nic rewelacyjnego i sporo ludzi szybko sie wyprowadza. czesc pokoi bylo odmalowanych ale w innych odpadają tynki, na parterach w oknach są kraty co sprawia dosc ponure wrazenie, czesc ma okna na polnoc chyba bo wiekszosc dnia jest tam ciemno. ale to napewno dobry start :). zapytaj jeszcze na www.studenci.amg.gda.pl/ www.amg.forumer.pl/ i do zobaczenia w październiku Odpowiedz Link Zgłoś
ewe-22 Re: akademiki AMG 26.08.06, 19:41 ja wybieram sie do akemika slyszalam ze remontuja je wiec mysle ze nie bedzie zle :) moze jakis kontakt nawiazamy co wy na to?? Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_groszek Re: akademiki AMG 27.08.06, 16:42 tam co roku remontują chyba część pokoi więc pewnie w końcu wyremontują całość :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewe-22 Re: akademiki AMG 27.08.06, 18:19 a ty tez na pierwszym roku bedziesz czy juz troszeczke dalej :D?? Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_groszek Re: akademiki AMG 27.08.06, 19:03 ano ja już po I więc służe informacją. sama czułam sie dużo lepiej jak byłam chociaż troche poinformowana na I :) Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_groszek Re: akademiki AMG 27.08.06, 19:05 a znacie tego bloga? www.medyk.blog.pl poczytajcie sobie archiwum :) to nasza ciut starsza koleżanka Odpowiedz Link Zgłoś
ewe-22 Re: akademiki AMG 27.08.06, 20:45 ja wlasnie tak do konca nie wiem czy pomysl z akademikiem jest dobry i troszeczke obawiam sie i waham czy jednak nie stancja jest lepsza?? zastanawiam sie moze ty mi doradzisz co lepsze?? Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_groszek Re: akademiki AMG 29.08.06, 08:29 akademiki sa spkojne w gruncie rzeczy sa tez bardzo blisko od uczelni, zawsze mozesz podleciec do biblioteki, masz stolowke pod nosem, do dworca też blisko, jakieś 8 min miejskim. łatwiej o mikroskop, szkiełka, czaszki, atlasy i książki i co tam zapragniesz. Masz też zawsze wiecej koleżanek, ludzie z akademików zazwyczaj trzymaja sie razem przynajmniej na poczatku, jest im wiec popostu lzej taki cichy sojusz mają. Zawsze jest też ktoś starszy i można go podpytać i podopowiedzi posłuchać. Stancja to lekka izolacja, szczegolnie jesli zdala od uczelni i bez znajomych, można sie poczuć naprawde samotnie, ale potem kiedy już złapie się jakies kontakty z nowymi ludźmi to też może być. Z drugiej strony randki w akademiku to chyba nie bedzie prosta sprawa :) :P To czy dobrze bedziesz sie czula w akademiku zależy też od charakteru i przyzwyczajeń, pewnie nie bedzie to dla Ciebie udręką jeśli masz rodzeństwo i jesteś towarzystka z natury, dla samotników to może być męczące. Decyzja należy do Ciebie, ale przeprowadzić zawsze się można :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewe-22 Re: akademiki AMG 29.08.06, 13:15 no to chyba mnie pezkonalas :)) dzieki bardzo za info :D Odpowiedz Link Zgłoś