Dodaj do ulubionych

akademiki AMG

19.08.06, 11:55
jak to jest w akademikach przy AMG? ilu osobowe są pokoje, i ogólnie jakie są
w nich warunki?
Obserwuj wątek
    • zielony_groszek Re: akademiki AMG 19.08.06, 22:24
      pokoje są bardzo średnie. zazwyczaj 3 osobowe ale potem się rozrzedza i zostaja po 2 osoby. właściwie to bylam tylko w kilku pokojach ale naprawde nic rewelacyjnego i sporo ludzi szybko sie wyprowadza. czesc pokoi bylo odmalowanych ale w innych odpadają tynki, na parterach w oknach są kraty co sprawia dosc ponure wrazenie, czesc ma okna na polnoc chyba bo wiekszosc dnia jest tam ciemno. ale to napewno dobry start :). zapytaj jeszcze na
      www.studenci.amg.gda.pl/
      www.amg.forumer.pl/
      i do zobaczenia w październiku
      • ewe-22 Re: akademiki AMG 26.08.06, 19:41
        ja wybieram sie do akemika slyszalam ze remontuja je wiec mysle ze nie bedzie
        zle :) moze jakis kontakt nawiazamy co wy na to??
    • zielony_groszek Re: akademiki AMG 27.08.06, 16:42
      tam co roku remontują chyba część pokoi więc pewnie w końcu wyremontują całość :)
      • ewe-22 Re: akademiki AMG 27.08.06, 18:19
        a ty tez na pierwszym roku bedziesz czy juz troszeczke dalej :D??
    • zielony_groszek Re: akademiki AMG 27.08.06, 19:03
      ano ja już po I więc służe informacją. sama czułam sie dużo lepiej jak byłam chociaż troche poinformowana na I :)
    • zielony_groszek Re: akademiki AMG 27.08.06, 19:05
      a znacie tego bloga? www.medyk.blog.pl poczytajcie sobie archiwum :) to nasza ciut starsza koleżanka
      • ewe-22 Re: akademiki AMG 27.08.06, 20:45
        ja wlasnie tak do konca nie wiem czy pomysl z akademikiem jest dobry i
        troszeczke obawiam sie i waham czy jednak nie stancja jest lepsza?? zastanawiam
        sie moze ty mi doradzisz co lepsze??
    • zielony_groszek Re: akademiki AMG 29.08.06, 08:29
      akademiki sa spkojne w gruncie rzeczy sa tez bardzo blisko od uczelni, zawsze mozesz podleciec do biblioteki, masz stolowke pod nosem, do dworca też blisko, jakieś 8 min miejskim. łatwiej o mikroskop, szkiełka, czaszki, atlasy i książki i co tam zapragniesz. Masz też zawsze wiecej koleżanek, ludzie z akademików zazwyczaj trzymaja sie razem przynajmniej na poczatku, jest im wiec popostu lzej taki cichy sojusz mają. Zawsze jest też ktoś starszy i można go podpytać i podopowiedzi posłuchać. Stancja to lekka izolacja, szczegolnie jesli zdala od uczelni i bez znajomych, można sie poczuć naprawde samotnie, ale potem kiedy już złapie się jakies kontakty z nowymi ludźmi to też może być. Z drugiej strony randki w akademiku to chyba nie bedzie prosta sprawa :) :P To czy dobrze bedziesz sie czula w akademiku zależy też od charakteru i przyzwyczajeń, pewnie nie bedzie to dla Ciebie udręką jeśli masz rodzeństwo i jesteś towarzystka z natury, dla samotników to może być męczące. Decyzja należy do Ciebie, ale przeprowadzić zawsze się można :) pozdrawiam
      • ewe-22 Re: akademiki AMG 29.08.06, 13:15
        no to chyba mnie pezkonalas :)) dzieki bardzo za info :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka