Dodaj do ulubionych

lekarski AMB

11.09.06, 16:49
witam wszystkich... mam take małe pytanie... powiedzcie mi jak to jest na
pierwszych zajeciach a w zasadzie na cwiczeniach... czy jesli jestem na 1
roku to juz musze cos umiec... wiedziec... bedzie to w jakis sposob
sprawdzane?? dziekuje za wszystkie odpowiedzi - podpowiedzi :) pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • myszo-skoczek Re: lekarski AMB 11.09.06, 17:52
      napisz do bad_habit na maila gazetowego
    • secabra Re: lekarski AMB 11.09.06, 21:00
      Odbierz pocztę:-)
      Pozdrawiam
      _
      Może grzechem pierworodnym jest ten kwas rybonukleinowy, co go przejąłem nie
      wiadomo po kim?
      • ekhe Re: lekarski AMB 11.09.06, 22:08
        teraz wy odbierzcie poczte ;d
        • smon1 Re: lekarski AMB 12.09.06, 12:17
          no a co to za wiedza tajmna, ze sie nie podzielica ze wszystkimi, ja tez chce
          wiedziec moze :))
          • ekhe Re: lekarski AMB 12.09.06, 13:33
            w zasadzie to ja tez nie uzyskałam takiej konkretnej odpowiedzi na pytanie...
            ale wszystkie podpowiedzi sa bardzo mile widziane ;d - pozdrawiam! ;d
            • smon1 Re: lekarski AMB 12.09.06, 16:03
              moze oni nie chca zeby ktos mial latwiejszy start niz oni?
              • bad_habit a o co konkretnie Ci chodzi z tym przygotowaniem?? 12.09.06, 18:09
                jakby co, służę pomocą, odpowiedziami,etc.

Dopiero co zajrzałam na forum i nie wiem za bardzo o czym rozmawiacie:)

Pozdrawiam
                :)
                • ekhe Re: a o co konkretnie Ci chodzi z tym przygotowan 12.09.06, 19:04
                  no mi chodzi mniej wiecej o to czy... jesli np ide 2 października na
                  uczelnie... mam cwiczenia z anatomii to... czy ja musze cos wiedziec? czy bde
                  miala wejsciowke np...jesli tak to z czego... i jesli tak to skad mam wiedziec
                  co mam na te zajecia umiec... na stronie uczelnii tego nie ma.. wiec....?
                  no mniej wiecej o to mi chodzi... :P
                  • bad_habit już Ci mówię:) 12.09.06, 20:05
                    www.anatomia.amb.edu.pl/lekarski.htm
                    Tu znajdziesz informacje dotyczące tego, co musisz umieć na każde, kolejne zajęcia z anatomii.
                    Zarówno na pierwsze ćwiczenia z anatomii jak i na chemię muszisz być przygotowana
                    Z anatomii zazwyczaj jest kartkówka z osteologii, szpilki lub odpowiedź ustna u asystenta (od niego wszystko zależy), nie ma zajęć bez oceny i zaliczenia, no chyba,że zbliżają się święta, prowadzący dostanie życzenia lub drobny upominek i ulgowo potraktuje grupę, np.spyta tylko ochotników, albo wszystkim postawi 3-różnie z tym bywa.

Z chemii nauczyć się trzeba pierwszego ćwiczenia ze skryptu ćwiczeniowego o kationach, anionach, jka je rozróżniać doświadczalnie+wiadomości z rozpiski, któa jest wywieszona w gablocie przy zakłądzie chemii(Collegium primum).
                    Na chemię radzę się dobrze nauczyć, bo najwięcej osób nie zalicza kartkówki z tego właśnie względu i to niezaliczone ćwiczenie się za nimi ciągnie prawie że do końca semestru.
                    Dodam,że skrypty z chemii są do nabycia w sekretariacie zakłądu chemii lub u starszych kolegów i koleżanek.

Pozdrawiam:)))
                    • majesia18 Re: już Ci mówię:) 15.09.06, 17:50
                      czy naprawde na pierwszym roku jest tak duzo zakuwania?? duzo osób mnie straszy
                      ale jak bede systematycznie powtarzać to chyba nie bedzie tak zle.
                      co??:)
                      • bad_habit Re: już Ci mówię:) 15.09.06, 17:54
                        zgadza się,systematyczna nauka=luzik potem i przyzwyczajenie, do tego,że na medycynie nie jest aż tak dużo nauki i da się wszystko przetrwać:)

Ja tak robię od dwóch lat i to działa:)
                        pozdrawiam:)
                        • majesia18 Re: już Ci mówię:) 15.09.06, 18:40
                          dzieki:) narazie sobie mówie ze bede uczyc sie systematycznie ale wyjdzie
                          później:) moze wytrwam w swoim postanowieniu:)
                          • bad_habit Re: już Ci mówię:) 15.09.06, 19:29
                            wszystko w swoim czasie:)
    • majesia18 spotkanie integracyjne 19.09.06, 21:37
      zapraszam wszystkich chętnych na spotkanie integracyjne z amb 25września
      • bad_habit Re: spotkanie integracyjne 19.09.06, 21:39
        uuuuuuuuuu,to ja się nie łapię:(lipa!

ale jakby co,to ja proponuję zrobić spotkanie ogólnomedyczne z AMB w późniejszym terminie:)
    • majesia18 spotkanie inegracyjne 19.09.06, 21:38
      miejsce i godzina do ustalenia:)
      • bad_habit Re: spotkanie inegracyjne 19.09.06, 21:40
        a nie ma czasem ogłoszenia w akademcu w tej sprawie???
        • ekhe Re: spotkanie inegracyjne 19.09.06, 21:58
          hm troche mnie nie było i pozmieniało sie to i owo... w ogole to dziekuje za
          odpowiedz na nurtujace mnie pytanie ;d a co do spotkania integracyjnego jestem
          zdecydowanie za... ;d;d;d jak beda jakies konkrety to piszcie ;d cobym nie
          omineła ;d
          • bad_habit Re: spotkanie inegracyjne 19.09.06, 22:00
            a ja za stara jestem, bo nie z pierwszego,a z trzeciego roku i sie nie kwalifikuję:(
            • majesia18 Re: spotkanie inegracyjne 19.09.06, 23:30
              nie jesteś za stara a trzeciego też mogą być:)w akademiku to było o wyjeździe
              ale nie wypaliło, konkretniejsze i najaktualniejsze informacje na gronie:)
              serdecznie zapraszam:)
              • bad_habit Re: spotkanie inegracyjne 20.09.06, 10:54
                tak czytam czytam i czytam:)
                i tak sporo Was się zaangażowało w ten projekt:)może by tak założyć nowy watek na tym forum typu:
                AMB-zebranie organizacyjne albo coś w tym rodzaju???i wyjaśnić raz jeszcze co i jak???
                • ekhe Re: spotkanie inegracyjne 20.09.06, 14:04
                  dobry pomysl bo tak naprawde nikt nie wie o co chodzi...co jak kiedy... ja
                  proponuje 25 ;d w kolejce po ksiazki sie pointegrujemy ;d

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka