Dodaj do ulubionych

Ktory dom mowi o starosci?

27.02.18, 22:00
Jak w tytule. Ktory dom mowi o starosci danej osoby?
Obserwuj wątek
    • aarvedui Re: Ktory dom mowi o starosci? 01.03.18, 20:41
      zależy.
      wg klasycznych reguł to wiadomo, ale warto też liczyć domy w domach, bo są różne aspekty starości.
      • andgie Re: Ktory dom mowi o starosci? 01.03.18, 20:48
        Jakie aspekty i ktore domy mowia, ze ktos moze sie spodziewac fajnej emerytury, spedzonej w wygodnym domu i jezdzeniu na rejsy luksusowymi statkami? O taka emeryture mi chodzi. O dobra, wygodna starosc, bez trosk materialnych i zbyt duzych zdrowotnych, zeby mozna bylo na te rejsy jezdzic.
        • historyk82 Re: Ktory dom mowi o starosci? 04.03.18, 00:10
          Ósmy dom, dom naszych pieniedzy tych jawnych i tych mniej jawnych. Na przzyklad slonce w VIII domu zapowiada pewne gratyfikacje finansowe, owszem, jeszcze zalezne sa aspekty.
          • andgie Re: Ktory dom mowi o starosci? 04.03.18, 09:57
            Czy Saturn w osmym domu sugeruje ograniczenia finansowe? Mnie sie wydawalo, ze To bardziej dlugie zycie i zapobiegliwosc, sklonnosc do oszczedzania.
            • historyk82 Re: Ktory dom mowi o starosci? 05.03.18, 04:42
              Saturn w VIII domu sugeruje oszczedzanie i nie wydawanie pieniedzy na zbytnie "glupotki". Dlugie zycie tez sugeruje oraz zapobiegliwwosc i sklonnosc do oszczedzania. Saturn tutaj patrzy bardzo dokladnie: na co mozna wydawac peiniazki a na co nie. Saturn to pan czasu. Odpowiedzialas sobie wlasciwie sama hje hje. jeszcze jest kwestia przy tym Saturnie, czzy wolisz placic gotowka czy karta kredytowa. Mnie sie zdaje, ze bardzziej to polozenie Saturna w 8 domu, sugeruje placenie zawsze kartami kredytowi. Pozdrawiam.
              • andgie Re: Ktory dom mowi o starosci? 05.03.18, 08:41
                Dlaczego kartami kredytowymi? Nic w tym zlego jesli splacane co miesiac .
              • moongirl11 Re: Ktory dom mowi o starosci? 10.03.18, 08:45
                Hmm ja mam saturna w 8 domu i na pewno nie mogę o sobie powiedzieć że jestem oszczędna i dokładnie planuję wydatki.. tzn dopiero teraz to sie we mnie odezwalo odkąd Saturn wszedł do Koziorożca, choć też bez przesady. Wcześniej przez całe życie byłam rozrzutna.
    • suedee1 Re: Ktory dom mowi o starosci? 10.03.18, 09:40
      Hmm, nie wiem na ile to wwłaściwa interpretacja... Saturn to starość. Może dobre aspekty Saturna np. Z wenus zwiastuja dobra starość. Oprócz całej masy innych rzeczy. My
      • suedee1 Re: Ktory dom mowi o starosci? 10.03.18, 09:41
        Myślę, że aspekty Saturna z wenus są jedną z najlepszych rzeczy smile
        • princesswhitewolf Re: Ktory dom mowi o starosci? 04.05.18, 10:09
          jako wlascicielka Saturn konj Wenus w 7 domu pozwole sie nie zgodzic
    • marychakrycha Re: Ktory dom mowi o starosci? 10.03.18, 20:43
      4 dom mowi o starosci.
      • moongirl11 Re: Ktory dom mowi o starosci? 11.03.18, 08:31
        Dokładnie.
        • andgie Re: Ktory dom mowi o starosci? 11.03.18, 14:30
          Czyli u zamoznych emerytow nalezy szukac Jowisza w czwartym domu? Oszczedzanie To dobrze aspektowany Saturn. A pieniadze, ktore po prostu przyszly Lub byly latwo zarobione?
          • moongirl11 Re: Ktory dom mowi o starosci? 12.03.18, 09:49
            O, to ja też się podłączę do tego pytania. Mam Jowisza w 4 domu w trygonie do Sarurna w 8. wink
    • ktostam_27 Re: Ktory dom mowi o starosci? 24.03.18, 16:47
      Tylko czemu dom raka miałby mówić o starości. Czy nie jest właśnie tak że on raczej dzieciństwo pokazuje?
      • cytryna76 Re: Ktory dom mowi o starosci? 10.05.18, 20:29
        4 dom to faktycznie nasz dom rodzinny i dzieciństwo, ale według tradycji astrologicznej także nasza starość, miejsce, do którego powrócimy ( w tym również podobno nasz grób wink) - jednym słowem zakończenie wszelkich doczesnych, ziemskich spraw wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka