Dodaj do ulubionych

Decyzja branży

29.08.18, 14:07
Moi drodzy mam taką prośbę chce otworzyć własną hurtownię z urządzeniami kosmetycznym internetowa tylko nie wiem czy ta branża jest dla mnie ok czy skupić się na czymś innym? W domu x mam uran Merkury czyli internetowo na plus w strzelcu... drugi dom wierzchołek ryby? nie wróży finansowo? Mocny pluton w skorpionie... No i teraz nie długo Saturn będzie u mnie do 2021 w domu 12 a Muszę otworzyć własną firmę czyli z góry będzie skazana na porażkę? Proszę o pomoc wink
Obserwuj wątek
    • aarvedui Re: Decyzja branży 29.08.18, 14:25
      a dlaczego "muszę" ?
      o ile wiem, nie ma takiego przymusu.

Saturn przez 12 sugeruje raczej pozbywanie się struktur z życia, a nie budowanie nowych. Tyle w kwestii nastawienia osobistego.
      Jeśli budować karierę na takiej przesłance, to może chyba w więziennictwie, albo jako rolnik-artysta-pustelnik wink

Sam dom 10 to tylko ambicje w społeczeństwie i wizerunek publiczny.

Analiza kariery-finansów to dość spora kobyła do interpretacji, te wskaźniki, które wymieniasz, to może z 5% tego, co trzeba uwzględnić. Polecam spojrzeć na domy na kilku poziomach.
      • mocuana Re: Decyzja branży 29.08.18, 14:33
        allegro.zapodaj.net/e3802d898938.png.html tu jest mój kosmogram. Wiem, że nie ma przymusu sad ale tu chodzi o pewne względy w moim życiu a nie moge w tej chwili iść do pracy więc pracować muszę tylko w domu. Dziękuję za odpowiedź.
    • aarvedui Re: Decyzja branży 29.08.18, 15:12
      budowa od zera sklepu internetowego, zwłaszcza teraz, kiedy jest banalny dostęp do Aliexpress, to spore wyzwanie.

handel, to handel, obojętne czym, zawsze ma podobne podstawy - albo cena i dużo kasy na marketing i reklamę, albo zasób osobisty (bycie znaną osobą, ekspertem, bogaty sponsor np).
      do 1 trzeba dużo pieniędzy na pierwsze 2 lata, kiedy się prawie nie zarabia, a tylko wydaje.

co do 2 - nawet "ekspertów" czy "influencerów", którzy próbują nam coś sprzedawać, jest już na pęczki.
      autentyczny influencer musi się wyróżniać, i też potrwa kilka lat, zanim urośnie.
      ale wartość spada, bo pełno jest pseudo-znanych, z profilami zapchanymi fałszywymi profilami i botami.

więc może zamiast analizy własnej, lepiej zrobić - biznesową tongue_out
      • mocuana Re: Decyzja branży 29.08.18, 15:37
        W sumie nie o to pytałam. Ale dziękuję za radę. Nie mam wyjścia muszę coś zrobić... Także skacze na głęboką wodęsad ryzykując ..... myślałam że ktoś spojrzy z innej strony. Ja niestety nie dam się zdemotywować bo tak się moje losy w tej chwili potoczyły.... Pozdrawiam
        • aarvedui Re: Decyzja branży 29.08.18, 15:58
          i tak wszystko zależy, ile masz pieniędzy.

jeszcze zanim Aliexpress się otwarło na Polskę, była cała masa sprzedawców na Allegro, którzy sprzedawali towar z Azji, nie mając go.
          musieli przy tym trochę pooszukiwać klientów (towar "już zaraz" będzie).
          nadal jest to częste, ale coraz więcej osób handluje już bezpośrednio.
          oczywiście - to dla oszczędzenia kosztów (zamówionego towaru, magazynów, obsługi tego),
          to tzw dropshipping - koszty to marketing właściwie. trzeba być dobrym w społecznościówkach, planowaniu, pozycjonowaniu, coś znać front-end i grafikę.

i tu nie chodzi o demotywowanie, tylko realizm
          można w pełni zmotywowanym będąc przelewać zupę widelcem.
          tylko po co.

zresztą - jak nie zrobiłaś analizy biznesowej, a zaczynasz od pytania o horoskop - to już wiele mówi o Twoim podejściu do biznesu.
          moja ostatnia gratisowa porada - nie rób tego, bo nie masz podejścia.
          chyba, że masz kilkaset tysięcy PLN do przepalenia.

lepiej wykorzystaj okres Saturna w 12, żeby ocenić swoje możliwości i nauczyć się czegoś pożytecznego dla świata.
          • mocuana Re: Decyzja branży 29.08.18, 16:47
            nie zaczynam od pytania o horoskop 2) robiłam rozeznanie biznesowe już od 2013r ... ukończyłam 2 kierunki studiów w tym zarządzanie wink tworzyłam modele biznesowe itp rozeznanie rynku w moim temacie mam. Alieexpress nie ma tu nic do rzeczy bo nie znam właściciela salonu kosmetycznego który zaopatruje się na Ali......... (bylam kosmetologiem i menadżerem w salonach).... Nie będę otwierać kolejnego sklepiku z rzeczami chin ... dlaczego juz wtedy nie otworzylam firmy? Bo zaszłam w ciążę jedna potem druga. Mój syn z racji swojej choroby nie może chodzić do przedszkola muszę być z nim w domu.....moze za rok się uda.... A z czegoś żyć muszę. Dlatego teraz chciałam wcielić w życie to co już mam dawno ulozone... mam możliwość ubiegania się o dotacje chciałam ż czystej ciekawości zapytać na tym forum a usłyszałam nic nie wnoszące do mojej decyzji uwagi. Życzę sukcesów pozdrawiam
            • aarvedui Re: Decyzja branży 29.08.18, 18:45
              ok.
              tylko w pierwszym zdaniu piszesz: "tylko nie wiem czy ta branża jest dla mnie ok " - co sugeruje coś zupełnie odwrotnego, niż piszesz powyżej smile

no bo skoro pracujesz w branży od lat, robisz biznesplany od 2013, to dziwne pisać, że się nie wie, "czy branża jest ok"

co znowu sprowadza do Saturna w 12 - jak się nie wie, dokąd iść (pomimo tak ogromnego doświadczenia) , to może najpierw lepiej się dowiedzieć czy iść i dokąd smile
              • mocuana Re: Decyzja branży 29.08.18, 19:58
                Masz rację faktycznie może Saturn tak właśnie tu działasmile dzięki za rady i pozdrawiam
                • suedee1 Re: Decyzja branży 30.08.18, 21:56
                  chyba Ci aarvedui niezbyt pomogła wink Patrząc na tranzyty planet powolnych, przede wszystkim saturna i jowisza, faktycznie masz czas służący raczej podsumowaniu, wycofaniu, refleksji. To jest też czas realizacji własnych spraw, planów, swoich "chciejstw". Nie tego, co mówią, co muszę, ale tego, co sama chcę. Jakbyś była poetką, to może stworzyłabyś w tym czasie wiersz życia, bo to taki czas "odlotu" w tych swoich marzeniach. Niebezpieczeństwem tego czasu jest właśnie brak realizmu, przecenianie się. Patrząc na Twój radix, realizmu ci raczej nie brakuje. Czy to dobry czas na zakładanie własnego biznesu, nie wiem, ale myślę, że biznes jako taki, to jest coś dla ciebie. Myślę, że z jednej strony masz duży pęd do działania, a z drugiej zachowujesz zimną krew, stąpasz twardo po ziemi. ASC w Koziorożcu, czyli za niedługo Saturn i Jowisz, chyba nawet równocześnie przejdą ci przez ASC. Do sprawdzenia, liczyłam tak na oko smile To będzie na pewno znaczący moment, bo samo przejście tych planet jest ważne, a tu jeszcze idą w parze! Może zamów sobie gdzieś profesjonalny horoskop, taki z prognozą na najbliższe kilka lat. Masz przed sobą przełomowy moment, a taka analiza to naprawdę trochę pracy.
                  • mocuana Re: Decyzja branży 31.08.18, 11:55
                    Dziękuję serdecznie właśnie zamówiłam i wczoraj dostałamsmile i do lutego 2021 powinnam czekać..... A co do branż: dużo tego wszystkiego np. Bielizna, odzież skórzana, torby, biuro podróży, szkolenia , książki literatura, kamienie szlachetne, węgiel? Artykuły pomocy fizjoterapii itp smile

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka