zosia25ru 22.08.06, 19:35 Czy moze któraś z was wyjechała z tego biura jako Au pairjeżeli tak to proszę podzielcie się waszymi doświadczeniami. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiczek21 Re: Biuro Koncepcja 22.08.06, 20:45 dzis minie 5 tygodni jak poleconym wyslalam moja oferte do biura w hamburgu vij-hamburg i..nic oprocz zawiadomienia tydzien pozniej, ze szukaja mi rodzine;( kolezanka miala mi cos zalatwic w jej okolicy w hamburgu, ale... przestala odpisywac na maile a komorke ma wylaczona(chociaz ona pojechala szybko, sprawnie i do fajnej dzielnicy).od wczoraj szukam czegos w necie i troche sie boje, ale jak sie zdecyduje to przetrzasne caly land zeby dowiedziec sie czy nie trafilam na jakichs oszustow;)3maj sie i pisz jak ci idzie. Odpowiedz Link
koalka10 Re: Biuro Koncepcja 10.06.07, 00:19 Witam, Dziewczyny mam pytanie czy ktoras z Was wyjezdzala przez Guide??? Czy wiecie cos o tym biurze???? A jesli wyjedzalyscie przez inne biura to jak dlugo czeka sie na rodzinke??? Zaczyna mi sie spieszyc, chcialam za jakies 2- 3 tygodnie jechac na wyspy a nie mam rodziny;((realne to w takim czasie z waszych doswiadczen?? Bede wdzieczna za odpowiedz. Pozdrawiam Koalka Odpowiedz Link
gabrysiax Re: Biuro Koncepcja 10.06.07, 15:15 hello ja chcialam wyjechac przez to biuro, ale ostatecznie znalazlam sama rodzinke na au pair world, bo chcialam zaoszczedzic na czasie i kasie :)nie jestem zadowolona w 100%, jestem wlasnie w trakcie poszukiwan nowej rodziny, znowu na wlasna reke, ale do nikogo nie mam pretensji. Zadne biuro nie da ci gwarancji ze wlasnie ta rodzina jest idealna dla ciebie i ze bedziecie mieli wspanialy kontakt, a jesli bedziesz potrzebowala pomocy kogos z biura nie zawsze ci jej udziela, moja kolezanka zostala wyrzucona prze rodzine z domu, a ludzie z agencjii, ktorzy znalezli jej ta rodzinke nawt sie nia nie zainteresowali i nie chcieli jej pomóc, bo i poco jak juz kasa za zalatwienie rodziny zgarnieta ??? pomogli jej znajomi z collegu, sama znalazla nowa rodzinke i jest teraz bardzo zadowolona... Zdania sa podzielone i opinie na temat koncepcjii. Maja oczywiscie pochlebne opinie na swoj temat zamieszczone na lamach gazet, np "praca i zycie za...." bo sprawdzalam to biuro gdy chcialam zlozyc tam papiery. To tyle co wiem na ten temat, decyzje musisz podjac sama. Naprawde zycze ci powodzenia i wspanialej rodzinki, niewazne czy znajdziesz ja sama czy przez agencje. Odpowiedz Link
koalka10 Re: Biuro Koncepcja 10.06.07, 23:31 Dzieki baardzo za odpowiedz. Twoje argumenty w duzym stopniu sa sluszne, zaniepokoila mnie jedna rzecz- zaoszczedzic na czasie... orientujesz sie moze ile czasu trwa zalatwianie takiej rodziny przez biuro wiem, ze pewnie nie ma reguly ale skoro chcialas zaoszczedzic na czasie, ja chce pod koniec miesiaca jechac iii nie mam jeszcze rodziny, czekan na nia ok. 2 tygodni wiec to jeszcze nie dlugo ale duzo juz czasu nie mam i pod koniec miesiaca muusze leciec. Czy z Twoich informacji moze trwac to dluzej??? Powodzenia z samodzielnego szukania, ktore pewnie tez ma sens. bede bardzo wdzieczna za odpowiedz. Pozdrawiam;) Koalka Odpowiedz Link
gabrysiax Re: Biuro Koncepcja 11.06.07, 11:47 niektórzy czekaj 2 miesiace i dluzej, a potem dostaja rodzinke, ktora jest absoluta abstrakcja (wczesniej oczywiscie obiecuja ci dobranie rodzinki do twoich oczekiwan zainteresowan itp) przez internet jest znacznie szybciej i to ty sama decydujesz kogo wybirasz w agencjii czesto oczekuja ze zgodzisz sie na pierwsza lepsza rodzinke ktora to oni ci znajda i podsuna a jak zaczniesz marudzic i przebierac to maja cie w nosie....Mam nadzieje, ze obydwie znajdziemy kogos milego Pozdrawiam :) Odpowiedz Link
gabrysiax przeczytaj temat LISTA BIUR 11.06.07, 18:20 zosia25 przeczytaj ten temat, moze znajdzieszs tam cos o KONCEPCJI... Powodzenia Odpowiedz Link
emiliaw21 Koncepcja 11.06.07, 20:59 Ja wyjeżdzałam przez to biuro. Jesli masz jakies pytania pisz na mój mail Emiliaw21@o2.pl chetnie odpowiem na wszystkie pytania. Odpowiedz Link