Dodaj do ulubionych

Biuro Koncepcja

22.08.06, 19:35
Czy moze któraś z was wyjechała z tego biura jako Au pairjeżeli tak to proszę
podzielcie się waszymi doświadczeniami.
Obserwuj wątek
    • asiczek21 Re: Biuro Koncepcja 22.08.06, 20:45
      dzis minie 5 tygodni jak poleconym wyslalam moja oferte do biura w hamburgu
      vij-hamburg i..nic oprocz zawiadomienia tydzien pozniej, ze szukaja mi rodzine;(
      kolezanka miala mi cos zalatwic w jej okolicy w hamburgu, ale... przestala
      odpisywac na maile a komorke ma wylaczona(chociaz ona pojechala szybko, sprawnie
      i do fajnej dzielnicy).od wczoraj szukam czegos w necie i troche sie boje, ale
      jak sie zdecyduje to przetrzasne caly land zeby dowiedziec sie czy nie trafilam
      na jakichs oszustow;)3maj sie i pisz jak ci idzie.
    • koalka10 Re: Biuro Koncepcja 10.06.07, 00:19
      Witam,
      Dziewczyny mam pytanie czy ktoras z Was wyjezdzala przez Guide???
      Czy wiecie cos o tym biurze????
      A jesli wyjedzalyscie przez inne biura to jak dlugo czeka sie na rodzinke???
      Zaczyna mi sie spieszyc, chcialam za jakies 2- 3 tygodnie jechac na wyspy a nie
      mam rodziny;((realne to w takim czasie z waszych doswiadczen?? Bede wdzieczna
      za odpowiedz.
      Pozdrawiam
      Koalka
      • gabrysiax Re: Biuro Koncepcja 10.06.07, 15:15
        hello
        ja chcialam wyjechac przez to biuro, ale ostatecznie znalazlam sama rodzinke na
        au pair world, bo chcialam zaoszczedzic na czasie i kasie :)nie jestem
        zadowolona w 100%, jestem wlasnie w trakcie poszukiwan nowej rodziny, znowu na
        wlasna reke, ale do nikogo nie mam pretensji.
        Zadne biuro nie da ci gwarancji ze wlasnie ta rodzina jest idealna dla ciebie i
        ze bedziecie mieli wspanialy kontakt, a jesli bedziesz potrzebowala pomocy
        kogos z biura nie zawsze ci jej udziela, moja kolezanka zostala wyrzucona prze
        rodzine z domu, a ludzie z agencjii, ktorzy znalezli jej ta rodzinke nawt sie
        nia nie zainteresowali i nie chcieli jej pomóc, bo i poco jak juz kasa za
        zalatwienie rodziny zgarnieta ??? pomogli jej znajomi z collegu, sama znalazla
        nowa rodzinke i jest teraz bardzo zadowolona...
        Zdania sa podzielone i opinie na temat koncepcjii. Maja oczywiscie pochlebne
        opinie na swoj temat zamieszczone na lamach gazet, np "praca i zycie za...." bo
        sprawdzalam to biuro gdy chcialam zlozyc tam papiery.
        To tyle co wiem na ten temat, decyzje musisz podjac sama.
        Naprawde zycze ci powodzenia i wspanialej rodzinki, niewazne czy znajdziesz ja
        sama czy przez agencje.
        • koalka10 Re: Biuro Koncepcja 10.06.07, 23:31
          Dzieki baardzo za odpowiedz. Twoje argumenty w duzym stopniu sa sluszne,
          zaniepokoila mnie jedna rzecz- zaoszczedzic na czasie... orientujesz sie moze
          ile czasu trwa zalatwianie takiej rodziny przez biuro wiem, ze pewnie nie ma
          reguly ale skoro chcialas zaoszczedzic na czasie, ja chce pod koniec miesiaca
          jechac iii nie mam jeszcze rodziny, czekan na nia ok. 2 tygodni wiec to jeszcze
          nie dlugo ale duzo juz czasu nie mam i pod koniec miesiaca muusze leciec. Czy z
          Twoich informacji moze trwac to dluzej??? Powodzenia z samodzielnego szukania,
          ktore pewnie tez ma sens. bede bardzo wdzieczna za odpowiedz.
          Pozdrawiam;)
          Koalka
          • gabrysiax Re: Biuro Koncepcja 11.06.07, 11:47
            niektórzy czekaj 2 miesiace i dluzej, a potem dostaja rodzinke, ktora jest
            absoluta abstrakcja (wczesniej oczywiscie obiecuja ci dobranie rodzinki do
            twoich oczekiwan zainteresowan itp) przez internet jest znacznie szybciej i to
            ty sama decydujesz kogo wybirasz w agencjii czesto oczekuja ze zgodzisz sie na
            pierwsza lepsza rodzinke ktora to oni ci znajda i podsuna a jak zaczniesz
            marudzic i przebierac to maja cie w nosie....Mam nadzieje, ze obydwie
            znajdziemy kogos milego
            Pozdrawiam :)
    • gabrysiax przeczytaj temat LISTA BIUR 11.06.07, 18:20
      zosia25 przeczytaj ten temat, moze znajdzieszs tam cos o KONCEPCJI...
      Powodzenia
      • emiliaw21 Koncepcja 11.06.07, 20:59
        Ja wyjeżdzałam przez to biuro. Jesli masz jakies pytania pisz na mój mail
        Emiliaw21@o2.pl chetnie odpowiem na wszystkie pytania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka