29.05.07, 19:39
Chcialabym się dowiedziec jak to bylo w waszym przypadku z.. ręcznikami :D
Zajmują mi sporo miejsca w bagażu i nie wiem czy je brać czy nie, a glupio mi
zapytac hostkę o ręczniki...

Czy wy bralyscie ze soba?
Obserwuj wątek
    • mary_an Re: Pytanie 29.05.07, 20:21
      mi zawsze dawali, ale nawet jak nie dadza to sobie kupisz za 2 euro, co za
      problem
    • mloda.jg Re: Pytanie 29.05.07, 20:32
      jest ich obowiazkiem by zapewnic takie rzeczy jak reczniki i posciel ;) no bezp
      rzesady, najpierw mowia ze chca zeby au pair byl czescia rodziny a potem
      recznikow by nie dali?? ;)
      • dotie.s Re: Pytanie 29.05.07, 20:58
        szczerze mówiąc też się nad tym zastanawiałam;) i raczej głupio mi zapytać hostkę;)
        muszę przyznać, że ręcznik to dla mnie dosyć osobista rzecz, ale z drugiej
        strony zajmuje sporo miejsca w torbie...a zanim kupi się ręcznik na miejscu, to
        też trzeba się umyć;)
        jak byłam au pair rok temu, wyprałam mój ręcznik i musiałam czekać aż wyschnie,
        to hostka powiedziała, że przecież mogę używać ich ręczników...ale ja czekałam
        jednak na swój;) po prostu nie umiem się jakoś przekonać...
    • dzwony1 Re: Pytanie 29.05.07, 21:12
      hejka, jestem Hostka, u mnie zawsze jest posciel i reczniki jako standard,
      ale to osobisty wybor, zauwazylam ze dziewczyny przywoza reczniki, ale to ich
      wybor, rodzina ma je Ci zapewnic, i wedlug mojej opini maja potem nalezec tylko
      do niej. Ja tez chce, zeby nasze reczniki byly tylko nasze
      • agmani Re: Pytanie 29.05.07, 21:23
        Ja tez dalam, tylko sie umowilismy, ze jak my mamy biale, to opiekunka kolorowe ;).
        • mrozonka88 Re: Pytanie 29.05.07, 23:24
          Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Wlasnie sama się zastanawialam - z jednej strony
          raczej normalne zdaje sie to, ze powinni zapewnic reczniki, ale z drugiej strony
          kazdy by wolal miec swoją prywatnosc. I miejsce w bagazu tez zajmuja - i to
          sporo :D

Doszlam do wniosku, ze wezme jeden duzy :) Jezeli nie dadza mi recznikow to w
          nastepnym dniu sobie gdzies kupie, a jezeli dadza - zawsze bedzie jeden wiecej ;)
    • mijaczek Re: Pytanie 30.05.07, 19:23
      nie brac. zapytac. jak sie wstydzisz zapytac o reczniki to jak ty sobie
      wyobrazasz prace u nich?
      • appelsinpiken Re: Pytanie 31.05.07, 15:59
        > nie brac. zapytac. jak sie wstydzisz zapytac o reczniki to jak ty sobie
        > wyobrazasz prace u nich?

Właśnie chciałam napisać to samo... Skoro ręczniki to już problem, więc wolę nie
        wiedzieć co będzie w razie nieporozumień i temu podobnych...

Lepiej odważ się i zapytaj :-)
    • dzwony1 Re: Pytanie 30.05.07, 20:07
      mijaczek ma racje, zanim sie nadzwigasz zapytaj :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka