mrozonka88 29.05.07, 19:39 Chcialabym się dowiedziec jak to bylo w waszym przypadku z.. ręcznikami :D Zajmują mi sporo miejsca w bagażu i nie wiem czy je brać czy nie, a glupio mi zapytac hostkę o ręczniki... Czy wy bralyscie ze soba? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mary_an Re: Pytanie 29.05.07, 20:21 mi zawsze dawali, ale nawet jak nie dadza to sobie kupisz za 2 euro, co za problem Odpowiedz Link
mloda.jg Re: Pytanie 29.05.07, 20:32 jest ich obowiazkiem by zapewnic takie rzeczy jak reczniki i posciel ;) no bezp rzesady, najpierw mowia ze chca zeby au pair byl czescia rodziny a potem recznikow by nie dali?? ;) Odpowiedz Link
dotie.s Re: Pytanie 29.05.07, 20:58 szczerze mówiąc też się nad tym zastanawiałam;) i raczej głupio mi zapytać hostkę;) muszę przyznać, że ręcznik to dla mnie dosyć osobista rzecz, ale z drugiej strony zajmuje sporo miejsca w torbie...a zanim kupi się ręcznik na miejscu, to też trzeba się umyć;) jak byłam au pair rok temu, wyprałam mój ręcznik i musiałam czekać aż wyschnie, to hostka powiedziała, że przecież mogę używać ich ręczników...ale ja czekałam jednak na swój;) po prostu nie umiem się jakoś przekonać... Odpowiedz Link
dzwony1 Re: Pytanie 29.05.07, 21:12 hejka, jestem Hostka, u mnie zawsze jest posciel i reczniki jako standard, ale to osobisty wybor, zauwazylam ze dziewczyny przywoza reczniki, ale to ich wybor, rodzina ma je Ci zapewnic, i wedlug mojej opini maja potem nalezec tylko do niej. Ja tez chce, zeby nasze reczniki byly tylko nasze Odpowiedz Link
agmani Re: Pytanie 29.05.07, 21:23 Ja tez dalam, tylko sie umowilismy, ze jak my mamy biale, to opiekunka kolorowe ;). Odpowiedz Link
mrozonka88 Re: Pytanie 29.05.07, 23:24 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Wlasnie sama się zastanawialam - z jednej strony raczej normalne zdaje sie to, ze powinni zapewnic reczniki, ale z drugiej strony kazdy by wolal miec swoją prywatnosc. I miejsce w bagazu tez zajmuja - i to sporo :D Doszlam do wniosku, ze wezme jeden duzy :) Jezeli nie dadza mi recznikow to w nastepnym dniu sobie gdzies kupie, a jezeli dadza - zawsze bedzie jeden wiecej ;) Odpowiedz Link
mijaczek Re: Pytanie 30.05.07, 19:23 nie brac. zapytac. jak sie wstydzisz zapytac o reczniki to jak ty sobie wyobrazasz prace u nich? Odpowiedz Link
appelsinpiken Re: Pytanie 31.05.07, 15:59 > nie brac. zapytac. jak sie wstydzisz zapytac o reczniki to jak ty sobie > wyobrazasz prace u nich? Właśnie chciałam napisać to samo... Skoro ręczniki to już problem, więc wolę nie wiedzieć co będzie w razie nieporozumień i temu podobnych... Lepiej odważ się i zapytaj :-) Odpowiedz Link
dzwony1 Re: Pytanie 30.05.07, 20:07 mijaczek ma racje, zanim sie nadzwigasz zapytaj :) Odpowiedz Link