Dodaj do ulubionych

Regulamin Samorządu Studentów UW

IP: *.obta.uw.edu.pl 29.03.01, 14:52
Od ponad 3 lat trwają prace nad zmianą obowiazującego Regulaminu Samorządu
Studentów UW. Przez pewien okres obserwuję wytężone prace komisji regulaminowej
i parlamentarzystów nad coraz to nowymi i dziwnymi poprawkami do Regulaminu.
Czy nie uważacie, że komuś zależy na tym aby w obecnym roku akademickim a może
i następnym Regulamin nie został uchwalony? Przecież obecny Regulamin pozwala
nam na tyle nadużyć i oszustw!
Obserwuj wątek
    • Gość portalu: hydra napisał(a):

&#62 Od ponad 3 lat trwają prace nad zmianą obowiazującego Regulaminu Samorządu
      &#62 Studentów UW. Przez pewien okres obserwuję wytężone prace komisji regulaminowej
      &#62
      &#62 i parlamentarzystów nad coraz to nowymi i dziwnymi poprawkami do Regulaminu.
      &#62 Czy nie uważacie, że komuś zależy na tym aby w obecnym roku akademickim a może
      &#62 i następnym Regulamin nie został uchwalony? Przecież obecny Regulamin pozwala
      &#62 nam na tyle nadużyć i oszustw!
      Niestety zgadzam sie z Twoim ostatnim stwierdzieniem! Naduzycia i oszustwa! Tak,
      to plaga ktora dosiegnela nas z wielkiej polityki. Ja caly czas mam jednak
      nadzieje, ze studenci beda tylko studentami a nie politykami. Moge obiecac ze
      doloze wszelkich staran by powstal dobry projekt regulaminu. Z pewnoscia pomoze
      mi w tym moja obecnosc w Komisji Regulaminowej UW. Czekam rowniez na Twoja
      propozycje zwiazana z Regulaminem.

&#62 Studentów UW. Przez pewien okres obserwuję wytężone prace komisji regulaminowej
      &#62
      &#62 i parlamentarzystów nad coraz to nowymi i dziwnymi poprawkami do Regulaminu.
      &#62 Czy nie uważacie, że komuś zależy na tym aby w obecnym roku akademickim a może
      &#62 i następnym Regulamin nie został uchwalony? Przecież obecny Regulamin pozwala

Zgadzam sie w pelni z twoja wypowiedzia chyba komus zalezy aby jednak regulaminu
      nie uchwalic, wydaje mi sie ze kazdy nowy regulamin bedzie lepszy od starego.
      Wydaje mi sie rowniez, ze nie uchwalenie regulaminu spowoduje ze znowu ktos
      bedzie probowal ryby w metnej wodzie lowic

&#62

jak to milo, ze ktos zwrocil na to uwage! obecnie prace nad regulaminem (w ogole
      prace calego parlamentu) paralizuja dzialania osob, ktorym ”dobro studentow” jest
      pojeciem nieznanym. mam tutaj na mysli dwoch czlonkow(jak rowniez
      parlamentarzystow, ktorzy za nimi poszli) ”starego” zarzadu prowadzonego przez w.
      potepe. to, co obecnie dzieje sie na posiedzeniach parlamentu, jest zenujace i
      daje , niekoniecznie pozytywny, obraz studentow uw - niekompetentnych,
      nieodpowiedzialnych i niedojrzalych, ktorzy nie potrafia zajac sie konkretami, bo
      pograzeni sa w bezsensownych rozgrywkach ”politycznych”. nowy zarzad samorzadu
      studentow nie moze w pelni (i spokojnie) pracowac, gdyz na kazdym posiedzieniu
      parlamentu moze zostac odwolany, w zaleznosci od tego ilu zwolennikow pozyska
      obecna ”opozycja”. czy tak ma wygladac samorzadnosc studencka? czym kieruja sie i
      jakich argumentow uzywaja osoby, ktore krytykuja prace zarzadu? moze cos
      przeoczylam, ale dla mnie ( i nie tylko dla mnie) nie ma to zadnej wartosci
      merytorycznej. parlament zamienia sie w goteske (chociaz uzycie czasownika
      niedokonanego ”zamienia” jest szczytem optymizmu).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka