Gość: mariano-italiano IP: 217.97.150.* 17.06.05, 20:49 moge jechac do pracy do anglii wyszlo to tak szybko i niemam paszportu prosze o odpowiedz jak to jest naprawde czy mnie wpuszcza do anglii bez paszportu czy wystarczy pokazac tylko dowod??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anulka7 Re: paszport pytanko IP: *.magma-net.pl 17.06.05, 20:55 dowód wystarczy, ale jeśli podpisujesz umowe to chyba musisz mieć jakiś międzynarodowy dokument, np dowód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabna Re: paszport pytanko IP: *.range86-132.btcentralplus.com 18.06.05, 09:56 Nowe zarzadzenie starego inland revenue wymaga od pracodawcy przy przyjeciu do pracy nawet od anglikow okazania paszportu lub aktu urodzenia, teoretycznie DO powinien wystarczyc, alemozesz sie spotkac z przypadkami gdy beda stanowczo chcieli ktoregos z tych dokumentow. Paszport mozesz wyrobic nawet w tydzien wiec na twoim miejscu bym go wyrobila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano-italiano Re: paszport pytanko IP: 217.97.150.* 18.06.05, 12:21 dzieki bardzo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela, weybridge Re: paszport pytanko IP: *.access.as9105.com 20.06.05, 16:56 nasz DO to po prostu National Identity Card wiec nie ma prawa sie nikt jej czepiac. ja na nowy DO otwarlam konto w banku bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabna Re: paszport pytanko IP: *.range86-133.btcentralplus.com 20.06.05, 20:25 Masz racje ale szkoda stracic fajna oferte pracy tylko dlatego ze jakis anglik nigdy nie slyszal o National Identity Card i uprze sie ze wymagaja pszportu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela, weybridge Re: paszport pytanko IP: *.access.as9105.com 21.06.05, 12:36 wniosek: najlepiej jest miec i to i to. oba sie przydaja przy zalatwianiu roznych formalnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
loco.cook Re: paszport pytanko 21.06.05, 14:42 A propos wyrobienia paszportu: w Łodzi trwało to aż 2 tyg (musiałem pisac podanie o przyspieszenie procedury wydania). Wszystkie paszporty drukowane są w Warszawce. Odpowiedz Link Zgłoś