Dodaj do ulubionych

Yorki York Yorkshire

19.02.12, 11:46
YORKI PRZEŚLICZNE MINIATUROWE SZCZENIĘTA URODZONE W LISTOPADZIE 2011 ROKU KOLOR WŁOSA SREBRNY PODPALANY WAGA RODZICÓW 1KG 20 DKG. WYBITNIE MALEŃKIE BEZ WAD GENETYCZNYCH. TROSKLIWIE ODCHOWANE PO SZCZEPIENIACH I PRZEGLĄDACH. NA PRZEGLĄDZIE HODOWLANYM UZYSKAŁY WYSOKĄ LOKATĘ PIESKI POCHODZĄ Z ZAREJESTROWANEJ HODOWLI ZWKiPR NR IND.41/01/12 WARTE ZAKUPU I POLECENIA INNYM W OBRĘBIE WARSZAWY PRZYWIOZĘ PIESKA GRATIS. DOŁOŻĘ WYPRAWKĘ PIESKI TYLKO W DOBRE I ODPOWIEDZIALNE RĘCE
ZASTRZEGAM SOBIE PRAWO ODSTĄPIENIA OD SPRZEDAŻY JEŚLI KUPUJĄCY NIE POTRAFI MNIE PRZEKONAĆ ŻE BĘDZIE SIĘ NIMI TROSKLIWIE OPIEKOWAŁ. WIĘCEJ INFO POD NR TEL. 508-268-802 POZOSTAŁA TYLKO JEDNA SUCZKA I JEDEN PIESEK.
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: Yorki York Yorkshire IP: *.range86-179.btcentralplus.com 19.02.12, 13:15
      Przepraszam, ale 1,2 kg u yorka, to już wada genetyczna.... I jak w tak młodym wieku możesz stwierdzić, że pies "jest wolny od wad genetycznych", przecież to się uwidoczni wraz z wiekiem... Po co w ogóle rozmnażać takie mikroskopijne psiny??? Słąby z Ciebie hodowca skoro nie wiesz, że nie ma yorków miniaturek. Są jedynie krzyzówki malutkich osobników, co nie wróży zdrowego życia takiej biduli.
      • kapitanmalma Re: Yorki York Yorkshire 19.02.12, 15:57
        Nie wiem czy słyszałeś o miniaturce. Poza tym pieski przeszły przegląd co potwierdzone jest stosownymi dokumentami. Mają książeczki zdrowia jak i szczepienia. Może kiedyś kupiłeś sobie pseudo Yorka co waży 5kg i na siłę próbujesz sobie uświadomić, że to jest oryginalny York. Jestem zarejestrowanym hodowcą co wiąże się z tym że sprzedaje pieski które spełniają kryteria psa rasowego. Zapraszam do kontaktu i przyjechania do mojej hodowli.
        • Gość: ... Re: Yorki York Yorkshire IP: *.range86-179.btcentralplus.com 19.02.12, 21:04
          Owszem słyszałam o miniaturce, ale nie jest to rasa, nie ma takiej odmiany... To wymysł polskich hodowców żeby pozbyć się słabych sztuk z miotu. Mam yorka, nie pięciokilogramowego, ale i nie "wyselekcjonowanej" kruszyny, która ledwo trzyma się na łapach. Widać, że nie jesteś hodowcą, tylko "hodowcą". Wiesz, niektórzy lekarze też leczą, ale czy wyleczą...?
        • Gość: a Re: Yorki York Yorkshire IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 22:00
          Kolejna pseudohodowla!
          Co to jest ten ZWKiPR? Stowarzyszenie hodowców kotów?
          Jeśli chcesz sprzedać kundle, to mów otwarcie, a nie wciskaj kit. Co to ma znaczyć, że pies spełnia kryteria psa rasowego? Albo jest rasowy (ma stosowny rodowód, a szczeniak metrykę), albo jest najzwyklejszym kundlem!
          • Gość: ... Re: Yorki York Yorkshire IP: *.range86-179.btcentralplus.com 19.02.12, 22:57
            Otóż to !
            To nie hodowca, tylko oszust, który chce się pozbyć wadliwych szczeniaków. Nie jestem wrogiem psów, kocham je i sama posiadam, ale scyzoryk mi się otwiera na takie pseudohodowle. Widać po tym jak pisze, że nie ma ziolonego pojęcia o yorkach. Tym bardziej rodowód nie będzie prawdziwy, bo prawdziwy hodowca wie, że wzorzec yorka to min. 2.5kg. Mniejsze są obciążone genetycznie, suki nie powinny rodzić, bo grozi to poważnymi powikłaniami zagrażającymi zdrowiu i życiu psa!
            • Gość: a Re: Yorki York Yorkshire IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.12, 16:05
              Autorowi ogłoszenia ku rozwadze (ustawa o ochronie zwierząt)
              Art. 10a. 1. Zabrania się:

1) wprowadzania do obrotu zwierząt domowych na targowiskach, targach i giełdach;

2) prowadzenia targowisk, targów i giełd ze sprzedażą zwierząt domowych;

3) wprowadzania do obrotu psów i kotów poza miejscami ich chowu lub hodowli.

2. Zabrania się rozmnażania psów i kotów w celach handlowych.

Czy czyta nas jakiś prokurator?

• webhostel Re: Yorki York Yorkshire 21.02.12, 17:00
      Free classifieds adds with video from youtube and high resolution pictures
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka