Dodaj do ulubionych

test sie myli?

29.09.10, 08:38
Dziewczyny, 30 dc i nic nie wskazuje na to, ze w najblizszych dniach dostane okresu. Przeciwnie dwa dni temu mialam straszny skurcz w podbrzuszu- tak po srodku (myslalam, ze na okres- ale nie). Mam silne objawy, ktore moga byc PMSem, ale moze tez i niespodzianka. Od kilku dni strasznie bola mnie piersi, jest mi niedobrze, nie moge jesc i spac. Temperatura od 5 dni 37 stopni, sluz bialy, nie gesty ale lepki. Zrobilam dzis test i wyszedl negatywny. Ale jesli owulacja byla pozno, to czy jest mozliwosc, ze test jeszcze nie jest w stanie pokazac pozytywnego wyniku, chociaz to juz 30dc? Moje cykle skacza od sasa do lasa. Raz 28 dni a raz 38. Poprzedni trwal 32 dni i tydzien przed okresem mialam plamienie. Biore nadal Castagnus i podejrzewam, ze on mi mogl przesunac owulacje.
Obserwuj wątek
    • 1_ania_79 Re: test sie myli? 29.09.10, 11:23
      Skarbie szansa jestsmile a test to tylko test. Wiele się słyszy o tym że można zrobić 4 testy jednego dnia i np. 2 wyjdą na tak i dwa na niesmile Może jeszcze Twój organizm nie produkuje wystarczającej ilości hormonów aby test pokazał wynik- może być za wcześnie jeśli faktycznie owulacja była przesunięta. Polecam zrobienie BetaHCG z krwi. to znacznie pewniejsze badanie. Przy okazji, jeśli - czego życzę- wyjdzie pozytywnie będziesz mogła sprawdzać czy wartości się zwiększają. A przy Twoich skłonnościach do plamień chyba warto. Trzymam kciuki!!!! smile
      • kobietka_29 Re: test sie myli? 29.09.10, 13:02
        Aniu, mam nadzieje, ze tym razem sie wreszcie udalo. Ale ten sluz mnie niepokoi, bo to chyba sluz przedmiesiaczkowy jest... sad No i test podobno w 90% sie nie myli. Czyli chyba ide dalej ryczec.
    • lea-25 Re: test sie myli? 29.09.10, 19:37
      U mnie utrzymywała się podwyższona temperatura, a co do śluzu, to ja zawsze mam taki sam, więc nie wiem kiedy płodny, kiedy przedmiesiączkowy. U mnie pozytywny test wyszedł 44 dc, a cykle przed zaciążeniem były 36-45 dniowe. W tamtym cyklu nawet bym nie pomyślała, że się udało, bo miałam potężne PMS, pewność miesiączki i małą nadzieję, że się uda. Mam nadzieję, że Tobie też się uda. Życzę Ci tego z całego serca.
      • meresanch Re: test sie myli? 29.09.10, 20:59
        mi w drugiej ciąży test 2 razy wyszedł negatywny wiec.....
        zatestuj za kilka dni
        • marta_an Re: test sie myli? 01.10.10, 12:27
          Nie ma co płakać wink
          Kup kilka różnych testów. Jedne są bardziej czułe inne mniej.
          Ja testowałam też koło 30dc. Jeden wyszedł negatywnie a inny pozytywnie.
          Trzymam kciuki!
          • kobietka_29 Nowy lek? 01.10.10, 13:28
            Najwyrazniej test sie nie myli. Dzis 32dc i zaczelo sie plamienie, czyli pewnie jutro @. Wkurza mnie juz wszystko, bo niby znow sie staralismy w odpowiednie dni i znow nie wyszlo. Co jest? Do tego, chociaz biore Castagnusa i w ostatnim cyklu bylo mi po nim lepiej , to w tym cyklu moje PMS-y sa jeszcze gorsze. Rozwazalam zaczac brac wiesiolek, ale rozmawialam z aptekarka i ta mi odradzila. Wedlug niej wiesiolek wprawdzie zly nie jest, ale duzo mi w zajsciu w ciaze nie pomoze. Ona twierdzi, ze nalezaloby przywrocic hormony do ladu, a konkretnie podwyzszyc estrogen. Polecila mi pewien lek (Ovaria Comp Wala), ktory zawiera estrogen i ma polepszyc jakosc sluzu. Mysle, ze chyba sprobuje jeszcze tego a potem juz mi wszystko jedno. Myslicie, ze warto wyporobowac jeszcze ten lek? Czy to glupota znow sie czyms faszerowac?
            • pina.4 do kobietk 02.10.10, 09:17
              witam mialam podobne objawy do ciebie klocie jajnikow bole podbrzusza ale mysallam ze to na okres wczoraj 35 zrobilam test i 2 kreski a nic nie wskazywalo na to ze zajde ostatnio porobilismy zmezem badania jego nasienie nie wyszlo rewelacyjnie dlatego sobie odposcilismy ja zacelam nowa prace codziennie biegalam nawet nie mysalalm ze to pora na dziecko <kochalismy sie tylko wtedy jak mielismy ochote a nie w wyznaczone dni> i masz ci 2 kreski strasznie sie boje bo jestem 9 miesiecy po poronieniu ale mam nadzieje ze bedzie dobrze wink A ty nie faszeruj sie zadnymi tabletkami mysl pozytywnie zrelaksuj sie mysl o czyms innym zacznij uprawiac sport a samo przyjdzie pozdrawiam cieplutko ;***
              • 1_ania_79 Re: do kobietk 03.10.10, 10:18
                I jak tam Twoje plamienie? rozkręciło się czy może ... 2 kreski w końcu wink mam nadzieje że to drugie
                • kobietka_29 rozkrecilo sie :( 04.10.10, 09:32
                  Niestety sie rozkrecilo. Nie wiem juz, co mam robic. Jestem zdrowa, nie mam ani nadwagi ani niedowagi, odzywiam sie zdrowo. Co jeszcze moge zrobic? Latwo powiedziec zrelaksuj sie. Dobrze wiecie, ze nie da rady tak latwo. Moze komus, kto juz ma dziecko, latwiej przychodzi pogodzic sie z brakiem nastepnych dzieci. Ale gdy sie zyje tylko w parze, nie sposob jest zapomniec, ze czegos brakuje. Szczegolnie, gdy zbliza sie rocznica naszej tragedii.
                  • aneta79_1979 Wcale nie jest łatwiej..... 05.10.10, 08:25

komuś kto ma już dzieci pogodzić się ze stratąsad
                    • kobietka_29 Re: Wcale nie jest łatwiej..... 05.10.10, 09:24
                      Nie do konca to mialam na mysli, przepraszam. Na pewno nie jest latwo. Przeciez tracimy nasze dzieci. Ale wydaje mi sie, ze dzieci, ktore juz sie ma dodaja wtakiej sytuacji troche sily. To juz nie to samo, gdy nie ma sie wogole dzieci. Dla mnie moje zycie, moje malzenstwo stracilo w pewnym stopniu sens...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka