Dodaj do ulubionych

Jestem taka stara a taka głupia:)

04.03.11, 11:32
Kochane nie wiem od czego zacząć bo aż mi wstyd za moją głupote!W ostatnich tygodniach żyłam jak w transie robiłam tylko to co do mnie należało praktycznie wiekszość czasu przepłakałam.Dziś jakoś tak spojrzałam w mój notes w którym notowałam przez 12miesięcy(okres starań o dzidziusia) kiedy miesiączka,dni płodne,przytulanko itd.aż do zabiegusad
Oczywiście po zabiegu od pierwszej@ też.I tu zaczyna się moja głupota i nieodpowiedzialność!!!!!!!!W środku cyklu zrobiłam sobie test owulacyjny wyszło że owulacja jest!Moja radość była tak wielka,że organizm wrócił do normy że całkowicie zapomniałam o przytulanku które odbyło się kilka godzin wcześniej!Dopiero dziś to zauwarzyłam!
Od razu strach w oczach zobaczyłam(ironia losu co?).Znacie może jakieś sytuacje gdzie po poronieniu w pierwszym cyklu kobieta zaszła w ciążę?
nie wiem jak mogłam dopuścić do takiej sytuacj!
Obserwuj wątek
    • krolowa_kier Re: Jestem taka stara a taka głupia:) 04.03.11, 11:49
      Tak się zdarza, że pierwszym, drugim cyklu "wyskakuje" ciąża". Trzeba uważać, bo macica musi się zregenerować.
      • dagmaralodz77 Re: Jestem taka stara a taka głupia:) 04.03.11, 11:58
        znam kilka przypadków.... i każdy ze szcześliwym zakończeniem... także głowa do góry!!!
    • meg-ela Re: Jestem taka stara a taka głupia:) 04.03.11, 12:32
      Nic się nie martw. Ja mam taki przypadek (co prawda nie poronienie, ale...) w najbliższej rodzinie - moja babcia we wrześniu 1949 r. urodziła syna, który zmarł kilka godzin po porodzie, a w lipcu 1950 r. (niespełna 10 miesięcy później) na świecie pojawił się mój Tata. Tak jak piszę, to nie poronienie, ale organizm kobiety też potrzebuje czasu po porodzie na dojście do siebie, nie wspominając o psychice. Nie myśl za wiele, dbaj o siebie i ufaj, że będzie dobrze.

Moja lekarka tuż po poronieniu, powiedziała mi, że jak zajdę od razu w ciążę, to mam się cieszyć, bo widać tak ma być (nie wiem jak u Ciebie, ale ja nie miałam zabiegu, poroniłam po podaniu leku). A swoją drogą to właśnie marzę o takiej wpadce, bo jak zaczynam myśleć, to zaczynam się bać świadomego zachodzenia w kolejną ciążę.
      • kajka271 Re: Jestem taka stara a taka głupia:) 04.03.11, 14:29
        Niby się nie zaleca, ale znam taki nie jeden przypadek i to zakończony szczęśliwie... więc głowa do góry. Choć etap starań byś miała z głowy wink
        • annika23 Re: Jestem taka stara a taka głupia:) 04.03.11, 19:20
          Ja mam synka z takiej "wpadki" zaraz po poronieniu. Bałam się cholernie, miałam trochę trudności ze skracającą się szyjką, ale udało się i mały za chwilę kończy 5 lat!
          Także nawet jakby "Coś"smile się wydarzyło to na pewno będzie dobrze!!!
          • migotka.s Re: DO annika23 04.03.11, 19:37
            Annika, a miałas zabieg czy tez nie?
            • annika23 Re: DO annika23 13.03.11, 13:41
              Tak Migotko miałam zabieg.
    • lidek0 Re: Jestem taka stara a taka głupia:) 04.03.11, 19:35
      Pozytywny test owulacyjne nie musi świadczyć o tym, ze organizm wrócił do normy /rónowagi hormonalnej/ trochę szkoda, że teraz się stresujesz przez własną jak sama piszesz głupotę. Nie wiem ile kazał Ci czekać lekarza. Teraz musisz być dobrej myśli. Co było powodem poronienia? Może jeżeli to będzie fasolka powinnaś od razu zrobić jakieś badania /nie wiem czy przed poprzednią ciążą coś badałaś.
      • asmi7 Re: Jestem taka stara a taka głupia:) 05.03.11, 14:21
        Trzymam za Ciebie kciuki. Co ma być to będzie smile - oby jak najlepiej i jak najszczęśliwiej!!!
        Napisz, jak się cos więcej wyjaśni.
    • izu222 Re: Jestem taka stara a taka głupia:) 06.03.11, 12:00
      Mi po ostatnim poronieniu lekarz nie kazał czekać wcale, a wręcz zalecał jak najszybciej zajść w ciążę.
      Sama odpuściłam, za bardzo się boję i nie chcę na razie rezygnować z pracy bo kolejna ciąża na 100% leżąca od początku będzie.
    • migotka.s Re: Jestem taka stara a taka głupia:) 06.03.11, 12:29
      robiłaś test? czy jeszcze za wczesnie??
      • rocznik84kobieta Re: Jestem taka stara a taka głupia:) 06.03.11, 16:14
        Dopiero zobaczylam ten watek,sama napisalam przed chwila podobny,u mnie tak bylo,2 tyg po poronieniu mialam owu i od paru dni wiem,ze jestem ponownie w ciazy! Moje poronienie zaczelo sie rowno m-c temu,bylo samoistne i pelne,bylam w 6tc. Teraz skonczyl sie 4tydz tej ciazy i jestem w ogromnym szoku,i rowniez jetem ciekawa,czy ktoras z Was tutaj doswiadczyla takiej sytuacji,i wszystko skonczylo sie dobrze? Ja zaczelam robic testy tydzien po owu ale pierwsza dobrze widoczna kreska pokazala sie w 12 dni po... Wczesniej wychodzily i baaardzo malo widoczne smugi,teraz juz wiem,ze wowczas juz ta ciaza byla widczna na testach (tydzien po) ale ja myslalam,ze swiruje i widze cos,czego nie ma wink Powodzenia,daj znac!
    • 1.mouse Re: Jestem taka stara a taka głupia:) 09.03.11, 08:42
      Dziękuje dziewczyny za miłe słowa ale sytuacja sama się rozwiązała bez testów.Wczoraj dostałam @.troszke stresu mnie to kosztowało ale wszystko się dobrze skończyło!Dopiero od tego cyklu zaczne starania o maluszka!mam nadzieje,że nie będzie to trwało 12miesięcy jak ostatnosad.troszke mi przykro,że jednak nie było "wpadki"ale dla dobra mojego organizmu i dzieciątka wiem,że tak jest lepiej.Cała ta sytuacja pozwolila mi inaczej patrzec na strate ciąży.Zaczełam pomału akceptować sytuacje poronienia chociaż na zdjecia z USG nadal nie mam odwagi patrzećsadBrakuje mi mojego aniołka i bardzo za nim tęsknie.Ale wiem,że jest tam gdzieś daleko a jego bradziszek lub siostrzyczka pojawi się za jakiś czassmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka