Dodaj do ulubionych

Do dziewczyn z chlamydią

26.05.11, 11:16
Dziewczyny czy miałyście jakieś objawy? Jeżeli tak to jakie? Ja mam sporo nieprzyjemnych objawów, chociaż w badaniach nie wychodzi mi ta bakteria. Lekarka powiedziała mi jednak, że często tak bywa i że wykrycie czasem nie jest takie łatwe. A ponieważ mam różne dolegliwości, to chce mnie przeleczyć na chlamydie bez dodatnich badań. Tylko skąd będę wiedziała czy leczenie przyniosło oczekiwany skutek skoro w badaniach chlamydia nie wychodzi. Z drugiej strony boję się, że może jednak to mam i jeżeli do końca tego nie wyleczę, to znowu stanie się tragedia. Napiszcie proszę czy działo się u Was coś, co jasno wskazywało, że chlamydia Was dopadła.
Obserwuj wątek
    • krolowa_kier Re: Do dziewczyn z chlamydią 26.05.11, 14:23
      Pierwsze słysze, że w badaniach chlamydia nie wychodzi. Ja zrobiłam w instytucie mikrobiologii, wynik był co prawda negatywny, więc nie pomogę za bardzo w tej sprawie. Przedwczoraj pokazywałam lekarce ów wynik, jeszcze z lutego, nie muszę więc powtarzać tego badania. Dziwne to, iż piszesz, że w badaniach nie wychodzi. Tzn, w zwykłym posiewie nie wyjdzie, trzeba zrobić specjalnie na chlamydię, tyle wiem. No i co do objawów, generalnie wiele bakterii nie daje żadnych - ja mam w tej chwili czwartą bakterię z kolei w tej ciąży, i tylko pierwsza dawała objawy, pozostałe kompletnie bezobjawowe, wyszły w posiewach uncertain
    • cyganka00 Re: Do dziewczyn z chlamydią 30.05.11, 22:30
      ja nie mialam zadnych objawow. Natomiast przed poronieniem wyszly mi w lab ujemne wyniki, a jak zrobilam w innym w malym odstepie czasu po poronieniu wyszly dodatnie.
      Wedlug mnie zanim zaczniesz leczenie powtorz badania w innym lab zanim zaczniesz sie faszerowac lekami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka