Dodaj do ulubionych

zaczełam brac pigulki

08.01.05, 21:09
ale ciezko było mi okreslic czy to poczatek miesiaczki, czy krwawienie ktore
zdarzało mi sie przed okresem czasem(nadzerka)...wiec sobie brałam, zostały
mi dwie...i dzisiaj zaczełam krwawic...jakos tak... dziwnie ze skrzepami ze
sluzem:/... nie wiem czy byłam w ciazy przed rozpoczeciem brania pigulek-mam
nadzieje,ze nie... czy..moze mi ktos powiedziec, czy to co sie ze mna dzieje
to normalne?...czy powinnam pojsc do lekarza teraz? czy zaczekac do umowionej
wizyty za miesiac?...cholerka...sama nie wiem...
przepraszam ze akurat na tym forum pytam o takie rzeczy, ale nie wiem gdzie
zapytacsad... mam malenstwo, ktore konczy za dwa dni dwa latka...i zycze
wszystkim kobietom radosci z rzezywania macierzynstwakiss buziak.
Obserwuj wątek
    • aagata4 Re: zaczełam brac pigulki 09.01.05, 12:52
      witaj

Miedzy wierszami wyczuwam, ze masz problemy z regularnymi miesiaczkami, podobnie
      jak ja mialam ...

Lekarze czasem dają je niby dla uregulowania cyklu Wg mnie to raczej
      pseudolekarze - bo robią wiecej szkody niz pożytku). W praktyce z tego co wiem,
      z rozmów na forach (a wiec źródeł niemedycznych)i własnego doświadczenia, że te
      tabletki potrafią już całkiem rozregulowac cykl i zrobic duży bałagan w naszym
      organiźmie, potem mimo zapewnien, że są nieszkodliwe mogą utrudnić zajście w
      ciażę po ich odstawieniu...

Wprawdzie mi nie przeszkodziły mi w zajściu w ciążę ani prawdopodobnie nie były
      przyczyną poronień to jednak zrobiły duzy bałagan z cyklami i miałam wzyskie
      miesiączki pomiedzy ciążami wywoływane tabletkami.

Jeżeli kiedykolwiek zdecyduje sie na tabletki to najpierw zrobie porządek z
      hormonami, czyli ureguluje cykle, a dopiero zaczne brac tabletki.
      Wiem że zaczne je brac dopiero jak podejme decyzję, ze już nie bede chciala
      miec wiecej dzieci.
      Jeżeli mimo wszystko sie zdecydujesz na te tabletki to je co jakiś czas
      odstawiaj na dłuższy czas i w trzy miesiące po odstawiniu zbadaj sobie
      prolaktyne w 21 dc oraz porób inne badania czy tabletki nie robią ci szkody (w
      tej chwili nie pamietam jakie to badania) oczywiście o ile bedzeisz miała
      regularne miesiaczki

Lekarze rzadko sprawdzaja czy antyki nie powodują utraty zdrowia ...

Co do krwawien w czasie brania tabetek to chyba na ulotce jest informacja ze
      moga występowac one przez trzy miesiace brania tabletek ... Jak Cie to niepokoi
      to mozan przecież nie brac ostatnich dwóch tabletek. Co do wizyty u lekarza to
      warto jednak pójść...

Przyczyną problemów z miesiaczkami mogą byc hormony kobiece lub tarczyca (tu
      uważaj na normy bo młode kobiety ktore planuja miec dzieci powionny je miec w
      granicach 1-2 a nie jak jest na wynikach 0,5 - 5,00).

Mam nadzieję, że sie nie gniewasz za ten pouczający ton ale piszę ci o tym bo ja
      niestety nie wiedzialam tego wczesniej ani wielu innych rzeczy i drogo za to
      płacę ...

Pozdrawiam

Agata

• aniatje Re: zaczełam brac pigulki 10.01.05, 13:40
      Czesc!

Ja w przeciwienstwe do porzedniczki polecalabym wybranie tabletek do konca,
      zeby juz wiecej nic nie pokrecic. Granie w hormony to skomplikowana gra i jesli
      sie juz zaczelo nalezy kontynuowac... Lekarz powinien byl Cie uprzedzic, ze
      jezeli zaczyna sie brac tabletki w srodku cyklu to krwawienie jest jak
      najbardziej normalne! Twoj organizm zyl sobie swoim rytmem az tu nagle jakies
      dodatkismile, hormony maja wplyw na nasz organizm, ale nie od razu i nie w
      100%.Krwawienie powinno byc troszke mniejsze, ale zaraz po poronieniu takie byc
      nie musi. Ja mialam podobnie, zaczelam krwawic troche wczesniej niz Ty i lalo
      sie ze mnie jak z wiadra, potem troszke ucichlo, a jak skonczylam krazek
      mialam 'drugi' okres... Co do zagrozenia ciazy: normalne pigulki
      antykoncepcyjne nie maja na nia wplywu. Zdarzaja sie przypadki kobiet, ktore
      zaszly w ciaze przez przypadek, ale myslaly, ze wszystko ok, wiec dalej braly
      tabletki i nic sie zlego ich dzieciom nie stalo. Na wszelki jednak wypadek
      opowiedz o tym lekarzowi, jak juz do niego pojdziesz.

Sciskam mocno i zycze powodzenia,

Aniatje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka