Dodaj do ulubionych

Czy mozliwy jest zaśniad groniasty po ciąży bioche

11.01.07, 14:09
micznej? Ja właśnie wróciłam od lekarza, poziom bety 39. 12 grudnia miałam
krwawienie, beta po poronieniu spadła do poziomu 0, 010. A lekarz badajac
mnie dzisiaj stwierdził że ciazy nie ma i nic na nią nie wskazuje, że to
raczej zaśniad, co teraz mam robić?
Obserwuj wątek
    • mentafolia Re: Czy mozliwy jest zaśniad groniasty po ciąży b 11.01.07, 14:20
      Ja zrobiłabym betę raz jeszcze,poczekała kilka dni i jeszcze raz poszła do
      dobrego i DOŚWIADCZONEGO gina.
      • newmamisio Tak właśnie zrobie 11.01.07, 14:28
        w poniedziałek pojde na bete i mam USG, 4 dni temu miałam dokładne USG i macica
        była w porządku, żadnych zmian, ale lekarz powiedział że po tamtym poronieniu
        organizm sie nie oczyscił i pozostały komórki które teraz się łączą i tworzą
        trofoblast. Kazał mi czekać aż to sie rozrośnie i na łyżeczkowanie. Macica nie
        jest rozpulchiona więc ciąży nie ma - tak powiedział, podał jeszcze dwie wersje
        że to ciąża pozamaciczna, lub janikowa?
        Idę dzisiaj do innego lekarza, jesuu myślałam że zaśniad tworzy się ponieważ np
        obumarł płód, macica się nie oczyściła. Byłam pewna że jeżeli mój poziom bety
        spadł do zera to nic takiego mi się nie przydaży.
        Normlanie wyć mi się chce.
        • mentafolia Re: Tak właśnie zrobie 11.01.07, 14:44
          Moze jest tak jak mowi lekarz,moze nie.
          Teraz się nie martw,poczekaj spokojnie.
          Ja chyba zasięgnęłabym opinii drugiego lekarza,każdy moze sie mylić.
    • newmamisio Opis USG sprzed 5 dni: 11.01.07, 14:42
      Trzon macicy w przodozgięciu, prawidłowej wielkosci i kształtu, jednorodnej
      echogenicznosci. Endometrium o równym zarysie, hiperechogeniczne grubość 8,6
      mm. Jajnik lewy z owalną strukturą średnicy 14 mogacej odpowiadać ciałku
      żółtemu. Jajnik prawy o prawidłowej strukturze, w kontakcie z jajnikiem
      widoczna torbiel okołojajnikowa średnicy 16 mm o bezechowej zawartości. Zatoka
      Doulasa wolna.
      Czy żasniad byłoby widać 5 dni temu?
      • mentafolia Re: Opis USG sprzed 5 dni: 11.01.07, 14:46
        A masz juz wynik hispat z poronienia?
        • newmamisio chodzi o to, że 11.01.07, 14:51
          w trakcie poronienia lekrze powiedzieli że tak wczesnej ciąży nie ma co
          łyżeczkować i oddawać materiał do badania histopat. i teraz co? Ja się
          upierałam żeby wszystko zrobili jak nelaży to powiedzieli że jeżeli beta ładnie
          spadnie a spadła ze 139 do 6 to mam im dupy nie zawrać, więc teraz im te dupy
          pozawracam. 27 grudnia poziom bety wynosił 0,01. Pani doktor kazała mi ja
          zrobić żeby wykluczyć ciąże pozamaciczną i tym ssamym dała mi znać że mogę już
          spokojnie zachodzić w ciąże. Jestem rozżalona na tych lekarzy, komu mam kur..wa
          ufać jak nie im a okazuje sie że na forum forumowicze dysoonują chociażby
          wiekszą wiedzą teoretyczną, ale forum to nie gabinet ale powiedzcie mi kogo mam
          spytać jeśli nie tu?
          • mentafolia Re: chodzi o to, że 11.01.07, 15:10
            Dopiero teraz przeczytalam Twoje wcześniejsze wpisy...
            Rozumiem Twoje rozzalenie i wściekłosc,ale juz nie zmienisz tego co się
            stało,czasu nie cofniesz sad
            Musisz poczekac te kilka dni i oby to bylo czekanie na dobre wiadomości.
            Pozdrawiam

• newmamisio Zastanawiam sie tylko czy 11.01.07, 15:12
              dzisiejsze USG pozkazałoby np zaczątek zaśniadu, jakąś "Zamieć snieżną" jak to
              oisują dziewczyny.
              • mentafolia Re: Zastanawiam sie tylko czy 11.01.07, 18:09
                Niestety nie umiem odpowiedzieć na Twoje pytanie,nie mam pojęcia o
                zaśniadzie,ale wklejam Ci link do wątku z Trudnej ciąży,moze tam znajdziesz cos
                interesującego.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20515&w=17636466
    • kratka5 zrob kolejna bete 12.01.07, 12:00
      jak urosnie to znaczy ze jestes w e wczesnej ciazy.A na usg takiej nie dojrzysz
      przeciez.i do innego lekarza na koslutacje i ponowne usg.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka