Dodaj do ulubionych

do dziewczyn, które miały pusty pęcherzyk

28.03.07, 12:43
czesc mam do was pytanie czy przed zajściem w drugą ciąże robiłyście jakieś
badania? i jakie jesat prawdopodobieństwo że druga ciąza też będzie pusta,
któraś moze wie?
Własnie wydaje mi się ze jestem w ciąży i bardzo się boję ze sytuacja się
powtórzy
Obserwuj wątek
    • mentafolia Re: do dziewczyn, które miały pusty pęcherzyk 28.03.07, 15:54
      Cześć Jagoda

Statystyka o którą pytasz nie istnieje smile)
      Ja zrobiłam cytologię,posiew i tsh,a M badanie nasienia.Wszystko wyszło ok.

Najprawdopodobniej puste pecherzyki sa dziełem przypadku,więc przestań sie
      zamartwiac na zapas.
      Znam pary,które po takim przypadku jak nasz bez problemów doczekały sie dziecka.

Odezwij sie koniecznie,jak już będziesz wiedziała cos konkretnego.
      A dlaczego tylko podejrzewasz,ze jestes w ciąży? smile)
      • andaba Re: do dziewczyn, które miały pusty pęcherzyk 28.03.07, 17:48
        Ja nie tyle miałąm, ile mam. A wcześniej sześć normalnych ciąż.
        Więc przypadek. Mnie się trafił jako siódma ciąża, może u ciebie będzie odwrotnie, teraz czas na sześć udanych, czego ci życzę.
        • jagoda_271 Re: do dziewczyn, które miały pusty pęcherzyk 29.03.07, 06:40
          podejrzewam że jestem w ciąży bo jeszcze nie robiłam testu a @ ma przyjść
          dopiero ok. 1.04 (mam nadzieję że nie przyjdzie) i poprostu przechodzą mnie
          takie myśli a tymbardziej, ze nie robiłam żadnych badań bo lekarz stwierdził że
          to nie ma sensu, że to był poprostu przypadek
    • lidek0 Re: do dziewczyn, które miały pusty pęcherzyk 29.03.07, 06:54
      Bez względu na to czy to był pusty pęcherzyk czy nie badania powinno się
      zrobić: hormonalne, choroby odzwierzęce. U nas zawinila cytomegalia, niedomoga
      lutealna i bakterie w nasieniu.
      • jagoda_271 Re: do dziewczyn, które miały pusty pęcherzyk 29.03.07, 07:33
        i za każdym razem miałaś pusty pęcherzyk?
        • dolores5 do: lidek 29.03.07, 07:47
          a jakie badanie robił mąż? Czy chodzi o posiew na sienia, czy wymaz z cewki? Bo
          już sama nie wiem które badanie powinno się robić sad
          • lidek0 Re: do: lidek 29.03.07, 13:04
            raz mialam pusty pęcherzyk, a abdania zlecał androlog, nie pamietam jakie, ale
            chyba posiew nasienia.
            • megi_25 Re: do: Jagoda 29.03.07, 13:52
              Ja też miałam pusty pęcherzyk.Minęło od poronienia pół roku i zaczęliśmy
              starania,czy owocne okaże się w Święta.
              Zrobiłam badania na toxo wyszły pozytywne.Jak się potem okazało nie toxo było
              przyczyną poronienia.Zrobiłam też badania na hormony tarczycy i badania ogólne
              krwi.To wszystko.
              Jeśli myślisz,że jesteś w ciąży, to przede wszystkim nie myśl już o
              badaniach.Ja też się denerwuje,ale musimy starać się to opanować.Jeśli masz
              ochotę to napisz na gg.Mój numer to 5120064.Pozdrawiam
              • marps Re: do: Jagoda 29.03.07, 14:35
                Dziewczyny a czy jeśli ewentualnie przyczyną pustego pęcherzyka były bakterie w
                nasieniu to trzeba to jakoś leczyć czy jest szansa, że to samoistnie przejdzie?
                Pytam bo ja tez miałam pusty pęcherzyk i nie robiliśmy z mężem badań nasienia.
                Teraz zamierzamy sie starać, bo minęły juz prawie 4 miesiące i tak zaczęłam się
                zastanawiać czy jeśli to było przyczyną to czy nie powtórzy sie raz jeszcze. sad
                • jagoda_271 Re: do: Jagoda 29.03.07, 19:31
                  no właśnie mi też o to chodzi, mi lekarz powiedział że to wcale nie musiały byc
                  żadne bakterie że to w 99 % przypadek
                  • lidek0 Re: do: Jagoda 30.03.07, 06:44
                    Trudno jest mówić, ze w 99% to przypadek bo w bardzo niewielu przypadkach
                    lekarze zlecaja jakiekolwoek badania tłumacząc, że tak się zdarza i mamy błedne
                    koło.
                    A badania dla wlasnego spokoju warto zrobić. Poza tym bakterie się leczy, nie
                    pamietam czym bo to było dawno, poza tym zależy to pewnie od rodzaju bakterii.
    • fioco78 Re: do dziewczyn, które miały pusty pęcherzyk 29.03.07, 21:57
      mnie zasugerował bakterie w nasieniu ginekolog. mam nadzieję, że w tym tkwiła przyczyna, pozbędziemy się szybko tych bakterii i będzie ok. bo jeżeli nie, to przez trzeci zabieg już nie przejdę. mam zamiar zrobić badania jak tylko dostanę pierwszą @ po zabiegu, a w międzyczasie zbada się M. bardzo liczę na to że przyczyna się wyjaśni. to mnie uspokoi trochę przed kolejnym razem.
    • jamni Re: do dziewczyn, które miały pusty pęcherzyk 29.03.07, 22:53
      Jagodo, bądź dobrej myśli. Jedno poronienie obecnie to niemal standart. Przeszła
      przez to co najmniej co druga moja koleżanka. Teraz mają zdrowe dieciaczki. Ja
      poroniłam 2 razy. Za drugim pęcherzyk był pusty. Przez rok badałam wszystko (ale
      dopiero po drugim razie). Wydałam kupę kasy i nic nie wyszło. Teraz jestem w 11
      tygodniu i dzidziuś jest, bije mu serduszko. Na 99% to był przypadek. Dla
      świętego spokoju zrób posiew nasienia, wymaz z szyiki i ew. toxo i cytomegalię.
      A najlepiej się nie martw. To przykre, ale to naprawdę niemal standart.
      • jagoda_271 Re: do dziewczyn, które miały pusty pęcherzyk 30.03.07, 10:58
        teraz już u mnie za późno na badania bo wydaje mi się zę jestem w ciąży a
        dokładnie będę to widziała za jakieś 4 dni jak zrobię test
        • jamni Re: do dziewczyn, które miały pusty pęcherzyk 31.03.07, 08:49
          No i dobrze. Myślę, że o najlepiej gdy lospodejmnie decyzję za nas, bo tak to
          wacałabyś się pewnie długo. Bądź dorej myśli, na pewno będzie o.k. Trzymaj się.
        • lidek0 Re: do dziewczyn, które miały pusty pęcherzyk 02.04.07, 06:42
          Na badania wcale nie jest za późno nawet jeżeli w ciąży jesteś. Dzięki badaniom
          lekarz poda np. szybko leki bo toksoplazmozę w ciąży się leczy, przy niedomodze
          lutealnej tez podaje się hormony, warto sprawdzić chlamydię, na nasionka jeżlei
          to fasolka za późno, ale Yy sie przebadaj koniecznie.
          • jagoda_271 Re: do dziewczyn, które miały pusty pęcherzyk 02.04.07, 07:00
            Boze skąd biorą się te wszystkie bakterie?
            Będąc w ciąży z pierwszym dzieckiem nie miałam pojęcia o tym wszystkim!
            Podpowiedzcie, w jakich okolicznościach można się zaraźić tym wszystkim?
            • lidek0 Re: do dziewczyn, które miały pusty pęcherzyk 02.04.07, 13:03
              Żyjemy w środowisku z tymi bakteriami, nosimyje w sobie, ale dopiero w sytuacji
              ciąży mogą być groźne, a są bezobjawowe
            • lidek0 Re: do dziewczyn, które miały pusty pęcherzyk 02.04.07, 13:14
              a tak przy okazji przed pierwszą ciążą lekarz był mało odpowiedzialny bo
              powinien zlecić Ci badania przed rozpoczęciem starań.
              Poza tym zbyt mało kobiet przed ciążą chodzi do lekarza i nie ma sznasy
              dowiedzieć się o badaniach.
              • lavendova Re: do dziewczyn, które miały pusty pęcherzyk 04.04.07, 15:40
                Czy jak jest pusty pęcherzyk to jest ciałko żółte i tylko nie ma zarodka, czy
                zupełnie nic nie ma, nawet ciałka żółtego?
                • yafffa Re: do dziewczyn, które miały pusty pęcherzyk 04.04.07, 20:49
                  Lekarze tak określają jak nic nie widzą, nawet ciałka żóltego. Co nie znaczy,
                  że zarodka nigdy nie było - mógł byc, ale przestac się rozwijac na tak wczesnym
                  etapie, że go nie widac na USG.
                  Jak cokolwiek widac w pęcherzyku, a wiadomo że jest nieprawidłowe, okresla się
                  sytuację jako ciążę obumarłą. Choc podobno czasem nie jest takie proste żeby
                  okreslic, żeby to malutkie "coś" co widac w pęcherzyku ciążowym, to obumarły
                  zarodek, czy pecherzyk żóltkowy.
                • mentafolia lavendova 05.04.07, 22:48
                  Ciałko żółte uwalnia się z jaja po jego pęknięciu i zostaje na jajniku.
                  Natomiast zaplodniony pecherzyk wędruje do macicy i tam następuje jego dalszy
                  rozwój.A to czy czy jest pusty czy nie,nie ma związku z ciałkiem żółtym.Ono
                  tylko produkuje progesteron.
                  • lavendova Re: lavendova 06.04.07, 08:12
                    U mnie na usg było widać w macicy pęcherzyk, w którym było ciałko żółte, tylko
                    zarodka nie było jeszcze widać, bo za wcześnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka