Dodaj do ulubionych

boląca owulacja

19.06.07, 23:16
8m-cy po zabiegu po poronieniu odstawilam antyki!
moje pytanie-czy mialyscie bolącą owulację?ale taką raz w lewym, raz w prawym
boku,nisko?mnie az w pół zginalo, nie moglam sie wczoraj ruszac!jak wyrostek
(ale przeszlo,i juz kiedys tak mialam)!a dzisiaj jak ręką odjąl!

i drugi pytanie-czy w czasie owu lub przed m-czką macie bolące sutki?takie
tkliwe?ja takie mialam,jak bylam w ciązy,nie wiem,co sie ze mną dzieje po
odstawieniu antykow....czekam na @,a potem do gina...
Obserwuj wątek
    • mama136 Re: boląca owulacja 20.06.07, 00:54
      Ja poronilam (drugie poronienie) ostatnie w maju. Musze powiedziec ze tez mnie
      bardzo zastanawial bol jajnikow. Bolalo jak cho.....!!! Trwalo to moze 2 3
      dni. Zaraz po krwawieniu. Po dwoch tygodniach bylam sie sprawdzic u mojego
      lekarza czy wszystko jest w okey. Zrobila mi USG i powiedziala ze teraz prawy
      jajnik owuluje, wszystko wyglada tak jak powinno i jak jestem gotowa to moge
      zaczac starania. Zgadzam sie z nia bo wlasnie zaczal mnie pobolewac. Nie
      spytalam sie jej dlaczego byl bol zaraz po poronieniu ale mysle ze poprostu
      wszystko powracalo do normy. Nastepnym razem jak ja zobacze to sie spytam. ja
      mam zielone swiatelko wiec zabieram sie do pracy. Pozdrowienia
      • martka.b Re: boląca owulacja 20.06.07, 12:03
        Agulka, ja miewam taką bardzo bolesną owulację z prawego - tak mi się wydaje
        jajnika. Nie mam pojęcia z czego to wynika, ale o żadnych staraniach wtedy nie
        ma mowysad Nie mogę chodzić, siedzieć, boli przy każdej zmianie pozycji. Lekarz
        powiedział, że nic się nie da na to poradzić - tak po prostu już mam. Ale co
        dziwne - takie bóle nie zdarzają się co drugi cykl. Czasem boli, a czasem nie -
        ale wtedy prawdopodobnie mam owu z prawego jajnika.
        Pozdrwiam
    • dragica Re: boląca owulacja 20.06.07, 12:40
      ja mam tak samo.o dkilku miesiecy mam tak bolace owulacje, ze mnie skerca. i
      sutki tez pieka. bol podoby do wyrostka.
    • niunia9949 Re: boląca owulacja 20.06.07, 13:46
      agulka ja tez tak mam i to udowodnione przez lekarza!!jak ide na ocene
      jajeczkowania to mu mowie ze jajeczkowanie mialam np. z prawego jajnika bo mnie
      bolalo i sie sprawdza !!!
      • agulka1001 Re: boląca owulacja 20.06.07, 20:26
        ale zeby bylo smieszniej,to mnie 1dzien bolało z prawej,a drugi mocniej z
        lewej,taki wlasnie kłujący,nisko,moze podwojna owu,tym bardziej,ze ost ciąza
        byla blizniacza!ale temp nie skacze (chyba ze aparat elektroniczny swiruje,jak
        robilam zwyklym,to wychodzilo), sluz tez bez zmian! zobaczymy,co sie zadzieje
        dalej,czy dostane normalnie okres (do tej pory po odstawieniu antykow pierwszy
        okres zawsze mialam wywolywany)
        dzieki dziewczyny za odp!
    • rosool Mam podobnie... 21.06.07, 10:59
      W 25 dc dwa cykle do tyłu nagle mnie tak zakłuło w prawym dole biodrowym, że
      łzy mi w oczach stanęły. Ale pomyślałam sobie, że to może z przemęczenia
      (remont domu). Ale w ostatnim cyklu (i też od 25 dc)też mnie bolało i już
      dłużej, i potem w ciągu @ też i po też... No i się przestraszyłam, naczytałam
      się o torbielkach, cystach i innych takich (moja mama przez cystę miała
      usunięty jajnik). Najpierw wykluczyłam wyrostek (boli raz i dobrze a nie
      cyklicznie) a wczoraj byłam u gina i na USG (całe szczęście) nic nie wyszło.
      Mam przyjść po owu. i może wtedy coś...
      A sutki też takie mam i do tego jeszcze mdłości takie jak w pierwszym try.

Małżeństwo bez dzieci jest jak kanapka z samego chleba, dwie kromki, ale nic w
      środku, najwyżej odrobina masła albo margaryny.
      W. Wharton
    • renate_s Re: boląca owulacja 21.06.07, 12:20
      Nie chce cie straszyc ale ja tez tak myslalam.Bolalo mnie po lewej stronie 2
      tyg po zabiegu, myslalm , ze to owulacja.Usg wykazalo, ze utworzyla sie cysta
      • organza77 Re: torbiele 21.06.07, 13:56
        Do momentu zajścia w ciążę - cykle miałam jak w zegarku.
        Po poronieniu wszystko się zmieniło. usg wykonane 1.5 miesiąca po poronieniu wykazało PCOS. kolejne .. w ub. tygodniu- 4 cm torbiel na lewym jajniku.

Od owulacji przez kilka kolejnych dni zwijałam się z bólu. W ostatnich dwóch cyklach nie pękły pęcherzyki i utworzyły się torbiele.
        Narazie mam brać Duphaston na podwyższenie poziomu progesteronu, który jest za niski. A z torbielami będe walczyć Pregnylem , ale wtedy gdy będę gotowa na rozpoczęcie starań.
      • agulka1001 Re: boląca owulacja 21.06.07, 20:58
        kiedys tez mialam cyste,ale nie pamietam,co sie dzialo,tzn pamietam,ze nie
        mialam okresu dlugo!zobacze,czy okres normalnie przyjdzie!
        ale co jakis czas czuje taki bol w dole brzucha,jakby wlasnie cos bylo!
        ale nie kraczę,poczekam....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka