zyziula 08.10.08, 12:34 witam, proszę o radę Czy konieczne jest wykonanie badania USG aby sprawdzić czy endometrium się odbudowało? Jakie są opinie Waszych lekarzy? dziękuję Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monia76 Re: USG po poronieniu, a przed koleją ciążą... 08.10.08, 13:02 nie jest konieczne, ale wskazane. zeby sprawdzic endometrium i podejrzec czy macica sie oczyscila. Odpowiedz Link
agnieszkaela Re: USG po poronieniu, a przed koleją ciążą... 08.10.08, 13:27 Mi robiono, a ze mieszkam w Holandii gdzie bez wyraznego powodu zadnych badan sie nie robi, wydaje mi sie, ze jest to dosyc wazne. Odpowiedz Link
anikust Re: USG po poronieniu, a przed koleją ciążą... 13.10.08, 09:46 Hej, Mi lekarz robił usg dwa tygodnie po zabiegu, żeby sprawdzić czy nic nie zostało i czy mogę spokojnie wyjchać na urlop. Oprócz tego usg robiłam po pierwszej i drugiej miesiącze, sprawdzając szerokość endo. Może to trochę za często ale mój lekarz tak chciał a ja nie dyskutowałam. Odpowiedz Link
nutnut Re: USG po poronieniu, a przed koleją ciążą... 13.10.08, 09:52 Hej, ja jestem w trochę inne sytuacji - nie miałam zabiegu. Jestem więc pod opieką gina non-stop. USG miałam wykonywane 3 dni po rozpoczęciu krwawienia (potwierdziło usunięcie zarodka i pęcherzyka), po 10 dniach od rozpoczęcia krwawienia (dzisiaj idę) kolejne USG - potwierdzajcie czy jest tak jak być powinno i czy cykl wystartował. Mamy też embargo na seks i następne próby do momentu, kiedy gin potwierdzi, że już jest OK. Jeżeli masz możliwość zrobienia - to zrób. Badanie jest nieinwazyjne, a będziesz wiedziała, że jest OK. Odpowiedz Link
zyziula do nutnut 14.10.08, 21:12 dzięki za odp. Czy wiesz kiedy najlepiej wykonać takie usg? pozdrawiam Odpowiedz Link